|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
siasiek Ty to sama zrobiłas>??
![]() jak sie ta galarewtke robi? daj przepis ![]() kurde zaczynam załowac ze nie wsiadłam w tą 500 do Ciebie ![]() princi mi tez takie sztywne wyszły te ciuszki... ale po prasownaiu jakby zmiękły ![]() zawsze dodałe płytn do zmiekczania ale nie chciałam zeby zbyt intensywnie pachniało i uczuliło. jak wyprasujesz moze si epooprawią.
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
To cudo nie dość, że ślicznie wygląda to jeszcze rewelacyjnie pachnie
![]() A to zwykła galaretka warstwami przekładana z kremówką ![]() Nie mogliśmy z młodym się powstrzymać i od rana działaliśmy ![]() Pracochłonne bardzo... Grazin galaretke dzielisz na pół (ja odmierzałam na łyżki bo waga mi się zepsuła) Jedną połowę zalewasz 3/4 szklanki wrzątku a drugą tylko 1/2 szkl i jak wystygnie wlewasz 50 ml kremówki Tak działasz na zmianę z każdą galaretką. Ja nie zdążyłam kupić tej formy co dziewczyny pisały Liliany ale w blaszce też wyszło
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-04-01 o 22:35 |
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar
1. za poprawę hemoglobiny, rzeczywiście niziutka2. za glukozę 3. a największe dla Edzika za obrót.Rozkosznie Grazin Również mam dużo śpiochów ( i kaftaników) a nie przepadam za nimi. Ale też dostałam, więc może jakoś będę używać. Chociaż wydają mi się strasznie niepraktyczne. siasiek galaretka galaretka galaretka
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-01 o 22:37 |
|
|
|
#4714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadlam chyba kiedys cos podobnego. babcia robiła ale ona to robiła z warstw galaretki zmiksowanej z serkiem homogenizowanym chyba![]() pracochonne to fakt. i jeszcze trzeba czekac az stężeje galaretka ale efewkt świetny![]() Cytat:
ewentualnie dbody i półśpiochy bo sie ściaga półśpiochy i body odpina i droga wolna![]() mam na szczescie kilka par śpiochów rozpinanych na dole ale zdecydowana większość to te tradycyjne... na szczescie mam jeszcze milion pięćset dwa dziewięćset innych ciuchów to sie nie zadręczam ale seba daje czadu ![]() chyba sie odwraca. ale mam nadzieje ze juz głową do góry nie... ale w poprzek lezy....
|
|
#4715 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
mozecie mnie nie lubic, ale...
ja se jem loda
|
#4717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po urodzinach, jak goście się zebrali to ja w buty i do mamy na gołębia ![]() się śmiała ze mnie
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin no te ubranka takie bez zapachu mi wyszly po praniu, tez nic nie dodawalam, zobaczymy jak je wyprasuje...
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gugasiatko dziękuję
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Mary tylko mi teraz nie mów, że w Rossmanie szykują się jakieś mega okazję, bo sie wkurzę
hehChociaż podejrzewam, że ceny 20 zł za chusteczki Pampers Sensitive 4x63, czyli 252 sztuki, cięzko będzie pobić ![]() Aga_Pe serio sama wymyśliłaś i zaprojektowałaś kuchnie? Wow.. podziwiam! Ja też uwielbiam urządzać, komponować i cudować ale jakoś wszystko muszę najpierw gdzieś zobaczyć.. najlepiej wychodzi mi, jak tu zobaczę, z tego ściągnę i tak składam obraz w głowie. Sama nigdyyy! Więc tym wieksze dla Ciebie ![]() ![]() Kasia86 czyli rozumiem, że propzycję pracy w DE na razie odrzucacie?? Fakt, że maj to już i ledwo co malutka na świecie się pojawi.. ale jeśli mielibyście warunki mieszkaniowe, to może warto się zastanowić. Twój macierzyński tak czy tak będzie spływał, nie ważne gdzie będziesz.. Tak piszę, bo ja też z tych co Niemcy za dobry kraj do życia uważam ![]() ![]() Grazin co do ADHD to może być A ja się przyznam, że jak byłam w podstawówce to mnie wychowaczyni na badania skierowała.. tylko wtedy nie nazywało się nadruchliwości ADHD. Pamiętam, że byłam z mamą w poradni psych.- pedag. heh Ale z badań nici, bo w poradni neurlogicznej nie dałam się do podpiąć komputera przy tomograficznym badaniu mózgu ![]() ![]() Xanthi fajowy brzucholek ![]() Anulinka2009 przeraziłam się jak napisałaś, ze u marcowo-kwietniowych którą mamuśka w 44 tc nie rozpakowana! Szok.. ale już się wyjaśniło.. Jaka ulga hahah bo ja już siebie wyobraziłam w takiej sytaucji haha Andziot, Grazin ja też za śpioszkami, ani pajacami również nie przepadam.. Kojarzą mi się tylko jako piżamka dla dzidzi.. ale ponoć w dzień po prostu praktyczne i wygodne.. co myślicie? racja? Matall ale Edzik grzeczny chłopiec ![]() Siasiu ale pyszności ![]() ![]() Tego posta piszę przez pół dnia, ale tempo Dziewczynki a co Pampersów, to powiedzice
|
|
|
|
#4723 |
|
Raczkowanie
|
matal, też biorę tardyferon..
ale jedną dziennie.. staram się godzinę czy pół godzinki przed śniadaniem i jak widać pomogło moje wyniki się polepszyły.. dzisiaj byłam u lekarza i z 11,1 na przeszło 13 więc dobrze jest ^^ . więcej nie bierz, bo jak za dużo to też nie dobrze, jak w ogranizmie jest za dużo żelaza. . a co do wagi to ja już mam 12,8 kg na + więc nie jest źle, bo i tak tego nie widać po mnie ^^ .
|
|
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i gotowalam je godzine ponad Cytat:
ja kupilam jedynki jedna pake od 2-5 kg a traz dokupie 3-6 kg czyli "2" SIASIEK a czym wylozylas forme, ze taka gladka ci ta galaretka wyszla ???????????? |
||
|
|
|
#4725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo trojki to moja szwagierka uzywala od 6 miesiaca dopiero :P ja mam te premium care biale w smie rodzaj rodzajem sa tez te slip and play zwariowac mozna narazi trzeba sprawdzc ktore maluszkowi przypasuja ide spac :pa: |
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak będę brać ![]() P.S. andziot wiesz może, czy jak będę się przestawiać z Femibion Natal 2 na Femibion Natal Classic i ten drugi ma żelazo (28mg) to powinnam nadal brać 2xtardyferon? Bo w Natal 2 nie ma i się zastanawiam, czy to nie będzie za dużo, a mam Natal 2 tylko do 18 kwietnia i nie chcę kupować kolejnego opakowania...
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka mi sie uaktywnia adhd jak za duzo mam do zrobienia w rezultacie wszyustko zaczynam i potem mam problkem skonczxyc
![]() ale w koncu stwierdzono ze masz adhd? a na marginesie to wydaje mi sie ze troche nad wyrost sie terasz uzywa tej choroby do mydlenia oczu ze dziecko ma adhd a nie ze jest po prostu rozwydrzone i wstrętne. kiedys jakos sie o tym nie słyszało. moze sporadyuczne przypadki. ale ludzie z adhd podobno są bardzo inteligentni ![]() a co do śpiochów i pajaców zdecydowanie wole pajace i są praktyczne na codzien jak dziecko głownie lezy. bo w tyuch pięknych ciuszkach ktorych mam 1/3 szafy typu koszule ogrodnoczki sweterki dresiki i spodnie lniane ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- matal zelazo oponoc nie za dobrze sie wchłania wiec Ci nie zaszkodzi podwójna dawka moim zdaniem ale niech andziot sie wypowie.
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Później jak już była gotowa, włożyłam blaszkę na parę sekund do ciepłej wody i przerzuciłam na talerz. Starałam się wylewać bez bąbelków powietrza ![]() Dobra ja uciekam bo u mnie już śpią :/ Dobranoc dziewczyny
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez ide spac.
ale nie lubie spac vbez mojego tż ![]() nie umiem zasnac nigdy ech dobranoc
|
#4731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z nudów przeglądam jeszcze sklepy online i natknęłam się na to Zgadnijcie o kim pomyślałam ?Idę pomalutku w kierunku sypialni, dobranoc! Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-02 o 00:21 |
|
|
|
|
#4732 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziekuje. najbardziej dumna jestem z kolorow jakie wybralam i faktury blatu. moj tz sie pukal w glowe jak widzial co biore, a facet mi powiedzial ze jestem dopiero druga ktora wziela ten kolor. przede mna ktos z wawy zamiawiam. wyglada jak surowe drewno, fotki tego nie oddawaja, a blat ma paski, tzn jakby byl pociety nozem ![]() no i ciezko bylo z pralko suszarka pod zabudowe. tz sie poddal w szukaniu, ja nie ![]() co do pampkow, aktualnie nie mam ani jednych, na start kupie 2-5kg a potem bede myslec. uwazam ze nie ma co do przodu kupowac jakis ekstra duzych, z reszta wszystko wyjdzie w praniu jakie nam zdaja egzamin a jakie nie ![]() Cytat:
![]() przecudowne!!!!!!!! ja sie tak zastanawiam ciagle czy nie mam za malo ciuszkow 56. no ale... cos tam mam, majk bedzie trzeba to sie wyskoczy na shoping ![]() dziewczyny ja juz na nogach ladna chwile, musze dzisiaj jechac na uczelnie a tak mi sie niechce, nadal sie kiepsko czuje. milego dnia, pewnie bede dopiero wieczorem Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-04-02 o 06:38 |
||
|
|
|
#4733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Doby Ciężarówczki!
![]() Piszę z rana bo jak TŻ się przebudzi, zaczynamy działać. Bierzemy się za ogródek, później czyszczenie i malowanie tarasu, musimy moskitiery założyć na okna no a w tzw. międzyczasie muszę popłenić galaretkę w stylu Siaśka ![]() Siasiu Ty mi powiedz tylko jaki masz system na wylewanie ich do formy, w jakich odstępach czasowych rozrabiasz poszczególne galaretki. Ja ostatnio robiłam taką tylko trójwarstwową (foto) no i tak nie wcelowałam i ostatnią musiałam w gorącej wodzie podgrzewać bo mi w misce zaczęła tężeć a poprzednia warstwa w lodówce jeszcze się nie ścięła. Cytat:
ale sama upraszam się o adres sklepu bo zestawik jest boski Acha i dziewczyny ja mam największy stres w związku z ubieraniem maluszka, głowię się i myślę jak ja mam Igę na noc ubierać, czy przykrywać kocykiem czy nie, jak w śpiworku, na początek myślałam aby używać takiego : http://allegro.pl/carter-s-carters-s...525114240.html bo ma długi rękaw i jest najcieplejszy. No i w czym pakować dzidzię do śpiworka, w śpiochu? a może tylko w bodziaku na krótki, długi rękaw? Nie mam też pojęcia jak małą do wózka ubierać, zestaw na wyjście ze szpitala z 6 razy zmieniałam i co rusz wypakowuję z torby i coś zamieniam ![]() Na dzień dzisiejszy stanęło na zestawie pajacyk+bluza z kapturem+czapeczka+kocyk do przykrycia w foteliku ale czy nie będzie jej w nóżki za zimno? Czizasss, dziś się rano przebudziłam i tyle o tym myślałam, że już zasnąć nie mogłam
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha ja też podrzucam namiar na żyrafkę
Sama bym ją kupiła ale nie wiem czy Igosławie będą śpiworki pasowały a mam już cztery więc się z bólem serca wstrzymam :http://allegro.pl/carter-s-spiworek-...538692574.html
|
#4735 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kochane brzuchatki
![]() nie spie od 6, Tż do pracy pojechal. Wstawałam na siusiu 5razy i prawie zero sladu po obrzekach , a wczoraj byly straszne Najpierw napisze, ze mojemu Tż bardzo ale to bardzo spodobała sie kuchnia Agnieszki_pe25- "ma gust dziewczyna!" jego slowa- fachowca (od 7bolesci ) z 8-letnim stazem pracy w meblachpsinka twoja tez rewelacyjna enchantresss powiem tak nie ma nic gorszego niz alkoholik w rodzinie, ile by nie zarabial i jak by nie wygladal, ta choroba niszczy psyche, takze jego najblizszych (wiem, cos o tym... )no ale widze, ze twoja mama daje rade! nie dziwie sie tylko jej zamartwianiem o ciebie- w koncu twoj Tż tez pilkarz i poniekad ma troche racji, ze ludzie w tym biznesie lubia sie pobawic. Jednak wszystko tak naprawde zalezy od czlowiekaantropia historia w autobusie mnie rowniez wystraszyla! dobrze, ze dzidzius dal znac o sobie. Ja mam taki odruch bezpieczenstwa, gdy spie przytulona do plecow Tż i ten nagle sie poruszy- od razu reaguje, odsuwam sie! dobrze, ze nic wam sie nie stalo do biedrony musze pojsc ten szampon kupic, co pisalas ![]() anulinka2009 nie strasz kochana, chcialabym przed swietami urodzic i max 3800 bobasa ![]() Grazin czytam i czytam a tam dwie strony o lodach, ktore ty zjadłaś, a mialaś sie podzielić ![]() ![]() co do hemoglobiny, ja mialam 11,6 teraz i mi nie kazala brac zelaza, a ty 6razy dziennie? ![]() kolejny dowod na to, ze co lekarz to inne zdanie... jeszcze troche i sama sie zaczne leczyc ![]() ddaaiissyy dzieki kochana za pocieszenie, moj Tż bardziej w to wszystko wierzy niz ja, czasem podziwiam go za ten stoicki spokoj ![]() chcialabym dla niego najlepszy samochod swiata, taki o jakim tylko marzy, wiem ze zasluguje na to ![]() Widzisz kochana, jak sie troche w domku posiedzi to juz praca schodzi na drugi plan.Komu jak komu ale tobie sie nalezy odpoczynek w domu ze naczynka pekaja przy porodzie? pierwsze slysze! w sumie lepiej zamknac oczka i wyobrazic sobie cos co sie lubi ![]() matallewar mnie twoja hemoglobinka tez przerazila, tym bardziej ze Agnieszka_pe25 lezała z wyzsza od ciebie w szpitalu ![]() bierz to zelazo, kobieto!!! dla Edzika za glowkowe ulozenie, teraz zamiast zgagi bedziesz siusiu latac![]() a o wadze to ty juz nic nie pisz Lolka1212 kochana na razie bedziemy w polsce, jakos z noworodkiem sobie wyjazdu nie wyobrazam w pazdzierniku wesele siostry Tż, mysle, ze o ile w ogole wyjedziemy ( teraz jest praca dla Tż, za pol roku moze nie byc, choc Tż mysli, ze jednak kuzyn mu zalatwi) to najszybciej jesienią. Myslę o tym teraz stale, zalezy mi na tym, chcialabym zeby nam sie troszke poprawilo, nie tylko finansowo. Tutaj w kraju to zeby w miare zyc trzeba sie narobić a gdzie czas na przyjemnosci?![]() Gusia nie przynuszasz! twoje slowa to miod na moje serce! zobacz ile propozycji ma dla nas obcy kraj... kasa na witaminy w ciazy?? Boże a w Polsce becikowe chca zabierac ja mieszkałam juz w niemczech poltora roku, ale 1.Tż pracował na zasadzie wydelegowania, wiec nie na ich warunkach. 2.nie bylismy malzenstwem, ja nie bylam ubezpieczona 3.Pol roku pozniej stracilam prace i siedzac tam bezczynnie cholera mnie brala 4.bariera jezykowa, Tż pracował z niemcami cos umial, a ja w domu siedzialam, wiec tym bardziej nic a teraz jestesmy w malzenstwie, bedziemy miec dziecko...no i od 1maja polacy maja pracowac na ich warunkach... kusi oj kusi mnie ten wyjazd ![]() nawet jesli tam nie pracowałam bylo mi dobrze, ludzie sa inni, tacy oddani, serdeczni... no i piekny kraj ![]() moze foty wrzuce rok 2008-wtedy wyjechaliśmy
|
|
#4736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą chce któraś reklamówkę gazet do poczytania?? Bo jeśli nie, to dziś do kosza wędrują. Ja już poczytałam, a po porodzie znów tego mnóstwo przyjdzie... Mogę za zwrot kosztów którejś wysłać.
|
||
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Loluś no to cię wkurzę z tymi chusteczkami...ja kupiłam w realu 12 paczek po 72 sztuki za 40zł
|
|
#4738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I gratuluję obkręconego Edzika ![]()
|
|
#4739 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria44 mam te same mysli co ty, kompletnie nie wiem w co małą ubrać na wyjście, spakowałam wszystko co mi sie podoba i mi sie w torbe nie mieści.
Ten link z Zyrafka, slodziutki Mam jeden spiworek ale na ramiączka i drugie cos a'la bardziej jak bluzeczka. wstawiam foty: (nie wyprasowane jeszcze dzisiaj to zrobie i schowam do torby)
|
|
#4740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do tego śpiworka na ramiączkach to myślałam o samym body na długi rękaw, bo mój jest taki dosyć puchaty i ten Twój podobnie wygląda
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

za poprawę hemoglobiny, rzeczywiście niziutka
za glukozę 
galaretka 

to najlepiej oddaje moj stan. chce mi sie slodkiego a nic nie mam

heh

a tak mi sie niechce, nadal sie kiepsko czuje.