|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
a zapomnialam sie Was zapytac:w sklepie polskim trafila mi sie kielbaska mysliwska powiedzcie mi w ciazy jecie kielbaski??ja mam ochote na taka z grila
|
|
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
anula, ja mam zgagę co wieczór, jak położę się do łóżka
chyba zmiana pozycji ciała tak na mnie działa, ale w moim przypadku Rennie bardzo pomaga |
|
|
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia od rana już ją męczy nas prawe nie widzi ![]() ciągle słyszę "ciocia choć" ![]() a co do tych sukienusi, to wiem że w Zarze boskie są ciężko się im oprzeć powiem Ci że na lato dobrze mieć takie leciutkie bo w tych upałach w miarę się sprawdza, ale takto to dość męczące jest ... Cytat:
my mamy TAKI - to chyba jakaś starsza wersja ... ale dla mnie to te pomiary są mało powtarzalne, bo trzeba dokładnie trafić w błonę bębenkową żeby pomiar był wiarygodny, czasem cięzko było nam stwierdzić czy mała ma stan podgorączkowy czy już temperaturę bo jeden pomiar był innym niż następny ... do tego nie każde dziecko wytrzyma z czymś w uchu .... ucho trzeba naciągnąć u tak malutkiego dziecka ... ma on swoje plusy i minusy, ale ja bym drugi raz już takiego nie kupiła ... szybko nauczyłam Zosię trzymać pod pachą i teraz już używamy tylko takiego podpasznika
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-02 o 11:00 |
||
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4775 |
|
Wtajemniczenie
|
o dziekuje za odp
a naczytalam sie na necie ze kielbasek nie mozna jesc??hmm..... |
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że to jakieś surowe kiełbaski to wtedy byłabym ostrożna. W innym wypadku zaszkodzą chyba tylko naszym biodrom
|
|
#4777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic straconego, duzo jeszcze przede mną andziot no i ceny za te sukienusie tez niezłe Czyli jakąś jedna, dwie mozna zafundowac Gabrysi ? ot tak, na wielkie wyjscie - od dzwonu, co by jej nie mordować A ciocia do kiedy zostaje ? anulka, to dziś masz dzień leeeeeenia nalezy Ci sie !!
|
|
#4778 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() U mnie dziś też leniuchowanie, od wczoraj za mną chodzą naleśniki, dlatego mąż ma poranek w kuchni, a ja łóżeczko i laptop ![]() Życie jak w Madrycie, tylko Zosia chyba chce wyjść przez skórę, bo wypycha chyba wszystkie możliwe części ciała
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
a pytanie z innej beczki, nad którym mysle już ze 2 msc
i nie daje mi wciąż spokoju.Macie jakieś życzenie/ prośbę którą mogłby Wam TŻ spełnić za urodzenie dzidzi w sensie prezencik bo ja co chwile mam nowe pomysły, a chciałabym aby było to coś, co będzie pamiątką
|
#4780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zastanawiam sie nad kupnem tej poduszki do karmienia??!!ktora zWas ja ma?? |
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja duzo jadłam przed dietką i bardzo lubię taka przysmażoną z cebulka. A poduiszke własnei wczoraj kupiłam fajna chyba rzeczy i przydatna
|
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
moze cos dla dzidziusia z data narodzin??cos ze zlota??
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
mogę poprosić o kopa??
![]() zaczełam sprzatac i siadłam i znowu siedze... ![]() mam jakies dziwne wyrzucty sumienia ze za dużo robie i przeciazam sie. nie wiem czemu przeciez nie mam zalecenia zeby lezeć.
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() najpierw newsy od Mimbi: w poniedziałek ma dokładne badania, więc będzie wiadomo, co, jak i do kiedy pozostanie w szpitalu. Okazało się też, że ten SUUUPER wózek od Jej bratowej, to spacerówka, więc nie mają wózka i muszą coś ogarnąć. powiem Wam, że wczoraj położyłam się koło 1:00, ale dziś pospałam oglądam Nigelle, popijam kawę i musiałam do Was zajrzeć Wystawiłam też materacyk na słońce, niech się powietrzy i niech słonko powypala wszelkie złooooo ![]() Matall, co to za wyniki! O kurde! Koniecznie bierz Tardyferon, do tego najlepiej wit. C, albo popijaj czymś z dużą ilością wit. C. Do tego rób sobie sok z buraków może? Przecież jak tak dalej pójdzie, to będziesz dostawać zastrzyki Dobrze, że Edzik się prawidłowo ułożył! )) no i zdrówka dla TŻ Siasiek, galaretka robi wrażenie! A ta niebieska to jaka? Zrobię ją na święta! Żółto-zielono-pomarańczową! Lolko, jakichś super tych promocji nie ma w Rossmannku, ale np. różne mokre chusteczki są w promo, a tego nigdy za wiele, więc kupię kilka rodzajów i będziemy testować ![]() Xanthippe, dobrze Ci zrobi wyrwanie się z domu, nie świruj, tylko ustawiamy się jakoś napisz, kiedy Ci pasuje![]() Co do śpiworków, to mam dwa, jeden większy, drugi mniejszy, oba w spadku. Jednak ciągle nie mam do śpiworkow jakoś przekonania, więc z ew. kupowaniem nowych wstrzymam się. Na początku rożek, a potem kołderka, lub kocyk pewnie. Moria, ja Hanutke na wyjście chcę ubrać w body z krótkim + welurowy pajacyk + bluza z polaru + czapa + skarpetki, w samochodzie okryję kocykiem, tylko jeszcze zobaczymy, jaka pogoda, bo jak ciepło, to oleję bluzę
|
|
|
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wlasnie siedze i przegladam e-bay bo w sklepie taka poduszka to ok 50 -60 euro kosztuje ,maja dwa rozmiary 180cm,lub 140cm Twoja jakich jest wymiarow??
|
|
|
|
#4786 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez czasem nie mam apetytu, ale jak juz zaczne jesc to jakoś idzie, a pozniej to sie nawet powstrzymac nie mozna ![]() wspolczuje ci tej zgagi, mnie rzadko bierze, a jak juz to slabo... Cytat:
my nie mamy obywatelwstwa, chodzi o to ze Tż ma mozliwość pracy na niemieckich warunkach. Pewnie, ze wcinaj kielbaski, to cud ze znalazlas cos dobrego z wedlinek odkad jestem w ciazy mam ochote gdzies jechac, wszystkie zdjecia z widoczkami ogladam z zapartym tchem, nie wiem co sie dzieje, wczesniej tak nie mialam... a teraz chetnie bym pojechala w gory czy nad morze, chocby tu w Polsce ![]() fajnie, ze ciocie macie, teraz od Zosi troche odpoczniesz ![]() Cytat:
![]() co do termometru to mam tylko taki do mierzenia wody do kapieli ![]() Cytat:
![]() ale teraz mogloby byc inaczej.... Cytat:
Cytat:
![]() (wiesz jak to jest cale zycie samochodem, a tu nagle trzeba MPK) ja mam dwa (jeden cienszy-mniejszy i drugi grubszy-wiekszy) polarowe ![]() Tż dostal wyplate za ta druga prace Pytanie czy nam Dino nie zamkną?????????? ![]() bo Tż u mechanika jeszcze tak bym chciala juz dzisiaj
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tak czytam w co bedzieci eubierac dzieciaczki jak bedziecie wychodzic ze szpitala i nie wiem czy jestem wyrodną matką ale wydaje mi sie za duzo.
dzieci trzeba tak ciepło ubierac?? mary wytłumacz mi plis... bluza pajac z weluru i kocyk? kurde ja to myślałąm żeby w pajaca ubrać bawełnianego do tego ew coś cieplejszego na górę skarpety czapka i kocykiem przykryc. w koncu w maju juz moze byc bardzo ciepło.ja sie zgubiłam
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Mary, myślisz że rożek wystarczy do spania na początek? Ja mam jeden taki usztywniany i nie wiem czy w nim dziecko też może spać
ps. ile ja mogę brać apapu w tej chorobie???
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-02 o 11:32 |
|
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu może też kilka razy założone dla mojej fanaberii ale to już chyba miała z parę miesięcy bo wiem że już na brzuszek się obracała w niej ...nota bene jedną dostała od sławetnej dziś już cioci ![]() a ciocia zostaje do jutra, jutro mamy w planach grilla ze znajomymi, oby pogoda była lepsza bo dziś mokro i szaro Cytat:
![]() inaczej nie wyjdzie więc wypchnąć i tak muszę
|
||
|
|
|
#4790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za dory wynik badan Mimbi.Mozesz ja pocieszyc ze ja tez wozeczka nie mam ![]() ja poszlam spac o 22 potem przerwa od 6 do 9, no i drzemka do 10.30 ehh kocham spac...ja nie wiem jak to bedzie jak już stokrotka wyjdzie z brzuchola...bo dzisiaj to bym spala nawet do teraz gdyby mnie jej kopniaki nie obudzily
|
|
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego dziś warczę na mężula jak jakaś wredna baba ![]() nie wiem dlaczego ![]() Cytat:
pajac z weluru + bluza, nie założysz chyba tyle na rece nawet bo ciasno będzie ... ja planuję bodziak + pajac taki z polarku ---- KONIEC ! chyba że strasznie ciepło będzie ... zostawię dla mężula dwie kupki ciuszków z napisem CIEPŁO ZIMNO i zabierze któreś i już (na pewno zadzwoni się spytać czy tyle stopni to ciepło czy zimno )Cytat:
żeby jednak dziś się udało odebrać łóżeczko piszą że w sobotę do 15 otwarte więc chyba zdążycie
|
|||
|
|
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet ostatnio w nocy nie spieLece do kuchni cos przegryzc....
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-02 o 11:41 |
|
|
|
|
#4795 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra uciekam, dino do 15 moze tz zdazy
![]() a musze jeszcze ogarnac w mieszkaniu, zrobic obiad i sie ubrac odezwe sie wieczorem albo jutro dopiero, w weekend mam malo czasu zawsze bo Tżcik w domku itp no to papa mamusie
|
|
#4796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja po urodzeniu Anulki dostałam telefon, bo mój stary padł przed porodem. Przeważnie mąż kupuje żonie jakiś drobiazg z biżuterii - wisiorek, bransoletkę lub coś w tym stylu. No ale to zależy od funduszy. No i kwiaty na wyjście ze szpitala - od męża róże, a jak przyjechałam do domku, to czekał na mnie ogromny bukiet mieczyków - ślicznie to wyglądało i było bardzo miłe
|
||
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, to co napisałam, to wersja na zimno, 10-15 stopni, ale jeśli będzie cieplej, to się pozbędę skarpetek i bluzy
Po prostu taki zestaw naszykowałam na wyjście NA WSZELKI WYPADEK, lepiej za dużo i czegoś nie założyć, niż naszykować pajac i potem się martwić, że za mało Wcale nie mówię, że wszystko założę Może skończy się na pajacyku i kocyku Jeszcze w grę wchodzi pajac bawełniany, bo mam oba spakowane ale i tak NIC NIE WIEM MoniaK, jeśli mam być szczera, to ja sama nie wiem, co będę stosować, chcę zacząć od rożka [mam zwykły, nieusztywniany, mięciutki ], a potem zobaczę![]() Kobitki, jestem tak samo zielona, jak większość z Was. Okaże się, co będzie najlepsze ![]() No i ten maj z pogodą nie wiadomo jak, bo mówią, że ciepło, ale jak będzie naprawdę?
|
|
|
|
#4798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym nie mamy kasy na takie ekstra wydatki ![]() Pliss, poradźcie mi ile mogę dziennie brać tych tabletek apapu Mam wrażenie że nic mi nie przechodzi ta choroba
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj malowałas, wystarczy Ci tej roboty na weekend cucciola raany drogie bardzo. Ja kupiłam w sklepie stacjonarnym za 45 zł ale nie taka długa, moja jest króciutka Cos w ten desen, tylko innej firmy. http://allegro.pl/motherhood-fasolka...517558624.html 24kasia86; e no to mega samodzielny Twoj małż Klaski dla niego, ze sie nie zgubił w gąszczu przystanków, autobusów i tramwai Ale sie ciesze, ze przypływ gotówy macie andziot; własnie ogladałam prognoze pogody i widziałam, ze u Ciebie ok 20 stopni ale może padac ![]() Fajnie miec taką ciocię Często Was odwiedza ?A ja widzisz o prezencie juz dawno mysle Wiem, ze sam małz moze nie wpaść na to więc delikatnie od razu mu coś zasugeruję Jestem małpa i ciagle sobie wymyslam powody do prezentów, w maju rok temu jechalismy do Dortmundu na koncert Alici Keys i małz opoznił wyjazd o 1 dzień, bo musiał iśc na mecz!!!! tak wiec za karę musiał mi kupić kremik pod oczka bo akurat mi sie kończyl Trzeba jakoś kombinowac ![]() Może jakąś ładną bransoletę a co... meczyłam sie 9 miechów, milion wyrzeczeń to coś musi być w zamian ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- MoniaK; a moze spróbuj paracetamol extra ?? Jak ostatnio byłam chora to o ile sie nie myle wolno mi było max 4 na dobe (o ile nei 6 ale ręki nie dam sobie uciąć) ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Mary ja cała noc o mimbi myslalam! Ciagle mialam wrażenie, że mam mokro! Ale z tym wózkiem...... to sa w czarnej d...e Cholera, nei dobrze.... To daj nam znać w poniedziałek koniecznie co u niej
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-02 o 11:46 |
|
|
|
|
#4800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez juz wyczytalam do ktorej otwarte, oby zdazyl, ale wiadomo nic na sile, ma koledze pomagac przy naszym aucie...hmmm![]() Cytat:
![]() nie przejmuj sie, niedlugo mi sie to skonczy ![]() ![]() dobra lece
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

no nic straconego, duzo jeszcze przede mną
nalezy Ci sie !!

Zrobię ją na święta! Żółto-zielono-pomarańczową! 

za dory wynik badan Mimbi.

więc delikatnie od razu mu coś zasugeruję