|
Notka |
|
Konkurs Rossmann - Szał Ciał Załóż swój wątek na dedykowanym forum "Szał ciał" - czyli sposób na piękną figurę do lata. Opisz w tym wątku jaki masz sposób na osiągnięcie pięknej figury. Czy masz jakieś ulubione ćwiczenia, diety, czy sprawdzone sposoby na piękne, zadbane ciało? |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Żegnaj galaretowata pupo, już niebawem się rozstaniemy...
Witajcie te, które marzą o jędrnym ciałku równie mocno jak ja. Nadszedł czas spełniania marzeń!
Moim problemem nie jest nadwaga, lecz ta galaretowata masa w miejscu pupy i ud ![]() Przez lata odżywiałam się wysoko przetworzonymi produktami, podstawą mojego jadłospisu były obiadki babci (mówi samo za siebie), oraz tona słodyczy i litry gazowanych napoi, głównie Coca-Coli. Oliwy do ognia dolały tabletki antykoncepcyjne oraz palenie papierosów, na szczęście alkoholu nie piję już od paru lat. W końcu nadszedł ten dzień w którym powiedziałam sobie DOŚĆ! Pod koniec marca zmieniłam diametralnie moje nastawienie do odżywiania i zaczęłam również uprawiać sport. W tej decyzji pomogła mi wiosna, dziękuję Ci kochana ![]() +Całe śmieciowe żarcie wymieniłam na owoce, warzywa, ryby i inne zdrowe produkty. +Zamiast Coli i czarnej herbaty piję niesłodzoną zieloną. +Zaczęłam jeździć na rowerze i rolkach. +Chodzę na dłuższe spacery z psem. +Aby pozbyć się cellulitu masuję uda i pośladki masażerem próżniowym z Philipsa i stosuję wszystkim już znany peeling kawowy (zamiast takiego masażera można użyć baniek chińskich, działają na podobnej zasadzie). +Rzucam palenie, co prawda nie rzuciłam jeszcze całkowicie, ale zamiast całej lub pół paczki dziennie palę jednego albo dwa papierosy. +Odstawiam pigułki anty, dokończę tylko to opakowanie co mam i rzucam, co prawda boję się efektów ubocznych odstawienia, ale może nie będzie tak źle. +Kąpię się też w chłodniejszej wodzie, do tej pory kąpałam się prawie we wrzątku. Myślę, że tak zmasowany atak pomoże mi ziścić moje marzenia o jędrnym ciele ![]() Wczoraj przejechałam na rowerze ok 20km i dzisiaj też chciałam powtórzyć ten chwalebny wyczyn, ale kiedy usiadłam na siodełku poczułam straszny ból po wczorajszym 'rajdzie' w wiadomo jakim miejscu ![]() Jutro planuję jazdę na rolkach (w Dąbrowie Górniczej na około Pogorii III) bardzo fajne miejsce, jak ktoś mieszka blisko to polecam ![]() Edit Mój dzisiejszy jadłospis: 1. Jogurt naturalny duży z ogórkiem świeżym 2. Pieczony łosoś w folii + smażony szpinak z czosnkiem + marchewka krótko gotowana 3. Płatki owsiane z odrobiną cynamonu i miodu, waniliowym serkiem homogenizowanym i mango 4. Duży kefir 5. Na kolację planuję zjeść wątróbkę rybną z cebulą
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2011-04-01 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Żegnaj galaretowata pupo, już niebawem się rozstaniemy...
incognitooo Trzymam kciuki
![]() Sama również mam problem z dolnymi partiami ciała, galaretowate uda, posladki i duży cellulit. W spodniach tego nie widać, nadwagi nie mam, ale w samej bieliźnie to nie wygląda dobrze ![]() Dlatego tym bardziej Ci kibicuje ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo
![]() A Ty próbujesz coś z tym zrobić? Edit Na śniadanie zjadłam płatki owsiane z jogurtem i owocami i zaraz ruszam na rolki.
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2011-04-02 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
incognitooo - życzę powodzenia, ja też mam podobny problem od niedawna zaczęłam cwiczyc 8 min buns, a dlaczego w "tym stanie"
![]()
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zielona herbata zawiera antyoksydanty i działa oczyszczająco na organizm, co jest pomocne w pozbywaniu się pomarańczowej skórki, poza tym nie wyobrażam sobie nie posłodzić czarnej herbaty a wolałabym unikać cukru. Też chyba zacznę ćwiczyć 8 min buns. Edit Po tygodniu 0,5cm mniej w udzie, hurrraa ![]()
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2011-04-02 o 14:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No i pięknie, oby tak dalej
![]() Ja się uczę jeść regularniej i może w końcu zacznę ćwiczyć ![]() ![]()
#7 |
Raczkowanie
|
Djapira no to do roboty, nie ma na co czekać
![]() Uprawianie sportu jest bardzo przyjemne, zwłaszcza jazda na rolkach. Wczoraj jeździłam z moim psem i było super ![]() Żeby czuć się pięknie nie tylko trzeba zadbać o figurę, ale również o włosy i skórę. Napiszę Wam jak ja to robię. 1.Co parę dni nakładam oleje na włosy parę godzin przed myciem. Zazwyczaj jest to olej rycynowy+olej kokosowy+jedwab w proszku. Po tym zabiegu włosy są miękkie i błyszczące. Po umyciu włosów robię jeszcze płukankę z octu ziołowego z mazideł. 2.Na noc na twarz używam toniku z kwasem migdałowym ok 5% a na to nakładam olej truskawkowy (bardzo fajnie nawilża skórę, nie zapycha, a rano buzia jest gładka i miła w dotyku) 3. Raz na jakiś czas robię sobie maseczkę ze spiruliny i jogurtu naturalnego- po tym zabiegu skóra jest ładnie oczyszczona. 4. Po masażu ud i pośladków lub po peelingu kawowym smaruję się serum drenującym Rebuild z Ziai (ten czarny). Ma bardzo dobry skład, ponieważ zawiera dużo wyciągów działających przeciwko skórce pomarańczowej. Edit Zapomniałam napisać, że znalazłam alternatywny sposób na walkę z cellulitem. Chodzi o popularny napój Inneov cellulit. Zawiera on wyciąg z zielonej herbaty (ja piję ją po kilka kubków dziennie) oraz glukozamine (przyjmuję ją wg zaleceń z opakowania, posiadam tę z Olimpu). Mam nadzieję, że ta tańsza alternatywa będzie równie skuteczna co ten drogi napój. Za jakiś czas dam znać czy zadziałało.
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2011-04-03 o 11:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przepraszam za jakość zdjęć, ale były robione telefonem. Myślę, że mniej więcej widać co i jak. Moja figura jest w kształcie gruszki, szczupła góra i masywniejszy dół. Moim celem jest mocniejsze podkreślenie mięśni brzucha (na zdjęciu napięłam mięśnie) oraz zniwelowanie cellulitu, który widać na zdjęciu, choć w rzeczywistości jest on trochę większy. W pełnym słońcu to jest masakra
![]() Edit Oj, jakie wielkie te zdjęcia, ale trudno, nie będę już zmieniać ![]() Edit 2 Jednak zmniejszyłam.
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2012-02-11 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ups ![]() zamien sie figura i galaretowata pupa - chetnie wezme twoja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
o to nie tylko ja ma problem z dolnymi partiami ciała.
#11 |
Zakorzenienie
|
Figure masz calkeim niezla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
irsin, chyba każda kobieta chciałaby coś w sobie zmienić, poza tym tej galaretowatości nie widać na zdjęciu bo się nie ruszam
![]() ysmay1, ja długo zwlekałam, żeby coś z tym zrobić, ale w końcu nadszedł ten czas ![]() isiaczekk, wiem, że nie jest tak źle, ale zawsze może być lepiej ![]() W niedziele przejechałam ok 30km na rowerze, kondycja mi się poprawiła. W poniedziałek śmigałam na rolkach, no i niestety od tamtej pory nic nie robiłam, bo pogoda nie była za ładna, ale mam nadzieję, że jutro będzie w miarę ok i pójdę na rower. Już nie mogę się doczekać nowego zastrzyku endorfin ![]() Odstawiłam tabletki anty. Miałam poczekać do końca opakowania, ale nie wytrzymałam i przestałam brać po 7-mej. Mam nadzieję, że mój cellulit się przez to zmniejszy.
#13 |
Przyczajenie
|
hmmm, ja mam chyba wiekszy problem z moja pupa... choc tez nie moge sie skarzyc co do wagi to pupa jest taka galaretowata.. chcialabym ja jakos ujedrnic, masz moze jakis zestaw cwiczen?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest nawet osobny wątek o tych ćwiczeniach na wizażu. Poza tym polecam jazdę na rowerze i rolkach (to szczególnie, jak jadę, czuję jak mi się mięśnie pupy napinają i ciężko pracują ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Haha, z takim trenerem to az sie chce ta pupe ruszac xD
Rowerki robie ale na macie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit Dla mnie jazda na rolkach jest bardzo łatwa i przyjemna. Próbowałaś kiedyś jeździć?
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2011-04-06 o 23:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Moze uda mi sie dzis wyprobowac
![]() Jazde na rolkach raz wyprobowalam i ten.... no po prostu nie dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na uda i pośladki dobrze działa również jazda konna, ale na razie mnie nie stać, wielka szkoda ![]() Dziś ruszam na rower, bo pogoda jest w miarę ok ![]() Edit Wróciłam już z roweru, przejechałam ok 20km, ale bardzo się zmęczyłam bo duszno jest na dworze, pewnie burza nadciąga. Na obiadek zjadłam pieczonego pstrąga w foli z brokułami i jogurtem naturalnym.
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2011-04-07 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dziś na śniadanie zjadłam płatki owsiane z serkiem waniliowym homo i truskawkami.
Na obiad pieczony kurczak (właśnie się robi) z mieszanką warzyw. Po obiedzie gdzieś się wybiorę, tylko jeszcze nie wiem gdzie. Może na rower, a może na dłuuugi spacer z psem. Wczoraj chciałam pojeździć na rowerze, ale było tak zimno i wietrznie, że wróciłam się do domu. Poprawiłam sobie humor peelingiem kawowym ![]() W moim wykonaniu: trzy łyżki kawy, trochę imbiru i cynamonu-zaparzyłam i dodałam oleju jabłkowego i kokosowego, potem wmasowałam serum z Ziai i skóra była mega gładziutka ![]() Uda zrobiły mi się trochę twardsze, o pośladki muszę jeszcze trochę powalczyć ![]()
![]() |
#20 |
BAN stały
|
figurka super
![]() też zmagam się z cellulitem?a ile ważysz?i przy jakim wzroście? |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza kolacja:
pomidory z mozzarellą (kocham ten ser ![]()
#23 |
Zadomowienie
|
Te pomidorki z mozzarellą wyglądają pysznie;-) życzę wytrwałości, szczególnie w walce z cellulitem ( mam bardzo podobny do tego na twoim zdjęciu )
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję, za życzenia ![]()
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za życzenia ![]() Tobie także życzę wytrwałości, naprawdę warto ![]() ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko, że ja z jedzenie nie umiem zrezygnować ![]()
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o aktywność fizyczną to polecam opcję 'na zewnątrz', dużo więcej radości sprawia ruszanie się na dworze niż w domu, i przy okazji dotlenia się organizm. Owoce polecam rano na omlecie np. omlet z 1 jajka, trochę serka homogenizowanego (lub bez), na to owoce np. truskawki posypane cynamonem (kocham tę przyprawę) i polane odrobiną miodu. Zieloną herbatę także piję, kilka kubków dziennie. Ryby warto jeść, wystarczy spojrzeć na Japończyków- mówi samo za siebie.
Edytowane przez incognitooo Czas edycji: 2011-04-11 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziś na śniadanie zjadłam omlety z serkiem waniliowym homo, bananem i cynamonem. Potem poszłam na przebieżki do lasu z psem ok. 5km na zmianę szłam i biegłam. Właśnie zjadłam obiad: kotlety sojowe, zupę jarzynową i jogurt naturalny. Zaraz zrobię sobie peeling kawowy
![]() Dziś jest jedenasty dzień po odstawieniu tabletek anty i jeszcze żyję ![]()
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.