|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Princi a gdzie ty w Polsce widziałaś truskawki w kwietniu ??
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
princi no faktycznie pempol to mi wysadziło nieźle
tż zawsze mowi ze on na niego patrzy![]() poprasowałam część prania. zostało mi juz bardzo malusio do wyprasownaia. ale na razie trzy pralki wyprane mam. jeszcze troche... ciuszków moze juz nie duzo zostalo. zostały mi skarpety czapki pościele koce rożki i kołderka i podusia. no i chyba wsio. obrałam mięśko do pierogów. musze zmielić kupic kus kus i wziasc sie za klejenie ![]() chce mi sie truskawek. ale nie mam do sklepu też nie pójde. zjem pomidory ze śmietaną ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- kurde włąsnie sie dowiedziałam ze ojciec tż leży na oddziale naurologicznym i ma krwiaka w mózgu. nic wiecej nie wiem, nawet tż nie moge tej info przekazac dopiero jak wróci. moj tż nienawidzi swojego ojca od długiego czasu nie utrzymuje kontaktu , ja nawet jego ojca nie znam. ale info przykra;/
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Kusicie tymi truskawkami a u mnie brak
Kurczę, takie leżenie cały dzień w łóżku to jednak męczące jest bardzo współczuję dziewczynom, które muszą leżeć przez całą ciążę ![]() Grazin, współczuję to bardzo przykre
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no przykre. choc nigdy nie widziałam człowieka na oczy. jedynie słyszałam opowieści o nim, nic przyjemnego:/ szczerze to myślałam że takie rzeczy, ktore o ojcu opowiadał mi tz dzieją się w filmach tylko
|
|
#4895 |
|
Wtajemniczenie
|
Gadułki, zrobicie dzisiaj 100 postów? Otworzę nowy wątek na wszelki wypadek bo nie dam rady dziś dłużej posiedzieć. Jestem wyyyyykończona
![]() Wyszliśmy z domu o 9:40 na zakupy ogrodowe, auto załadowane po dach, 170kg kostki, 550 litrów ziemi i masa roślin. W domu byliśmy po 16 i od razu zabraliśmy się do pracy, TŻ kopał ziemię pod skalniak, ja przesadzałam rośliny, uzupełniałam ziemię w doniczkach, później ugniatałam ziemię na skalniaku, biegałam ze śmieciami... gdy usiadłam coś zjeść godzinę temu myślałam, że zejdę, spociłam się na zimno, było mi mega słabo... na szczęście po jedzeniu jest lepiej ale jestem tak śpiąca, że wskoczę zaraz pod prysznic i się kładę anula no pogoda dopisała, tak do prac ogrodowych akurat Dziewczynki dziękuję za wszystkie rady odnośnie ciuszków ![]() Dobra lecę otworzyć wątek i uzupełnić pierwsze posty, tylko proszę wstrzymajcie się z meldowaniem przed 5000 postem
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze podtrzymujace na duchu !!
Schudniemy i inaczej byc nie moze Nawet nie bedziemy meic czasu na słodkosci i zachcianki przy dzidziulkach Grazin ale Ty sie nie martw ! Ja od miesiaca mam 103 w talii moniqac; nooo to nawet ja wiem o tych wkładach Monia I jeszcze kupiłam wczoraj 5 par majciochów poporodowych, ale Ty chyba nie bedziesz potrzebowała ? anulka, truskawy !!! i to ze śmietana a z tego co piszesz to u nas pod koniec tygodnia ma byc brzydsza pogoda.. bo do 9 stopni Buuu
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
po cesarce też są potrzebne bo krwawi się normalnie...
|
#4898 |
|
Zakorzenienie
|
principessina; to zrób zdjecia pokoiku proooosze
![]() MoniaK; tez nie mam truskawek, pociesze Cie narazie zjadłam o godz 19 2 kawałki gorzkiej czekolady i do 20 nie moge nic do dzioba wziąć bo musze cukier zbadac ale potem też sobie zjem owocka - tylko grapefruicika ![]() Grazin, poważna sprawa z ojcem TŻ... czyli to mimbi ma cisnienie 190 ??? O qwa !! Baaaaaaardzo wysokie To moze grozić szybciutką cesarką
|
#4899 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() Daissyyy, biedna jesteś z tymi porami posiłków i badaniami ![]() Laski, czytajcie dobrze To nie Mimbi miała takie ciśnienie tylko jej córcia. Na razie nic więcej nie pisała. Oby wszystko było dobrze
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-04-02 o 19:48 |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
To trzaskamy posty bez sensu
Zmęczona jestem, padam na twarz. A jeszcze pranie do powieszenia. I chyba będziemy z siostrą oglądać komedie romantyczne - szukam plusów w nieobecności tż...
|
|
#4901 | |
|
Zakorzenienie
|
chciałam grzecznie zapytac
Moria nawdychałaś sie czegos oprócz świeżego powietrza? ![]() skad masz tyle siły na to wszystko? masakra!! oszczedzaj sie!!!!!!!!!!!!! dodzwoniłam sie do pracy tż zeby gopoinformować o stanie ojca.i tak jak przypuszczałam ... ochrzanił mnie ze niepotrrzebnie afere robie i dzwonię do pracy... ojcem sie nie przejał.... nie dziwie mu sie po czesci... ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-04-02 o 20:17 |
|
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
Życie jest do
Idę kąpać dziecko, a potem się wybeczę pod prysznicem. Może potem jeszcze zajrzę. |
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle nie mam tv, tzn. telewizor mam, ale telewizji nie
|
|
|
#4905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
n0 to peszek
|
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Ja sobie podczytuje od rana, żeby nie mieć zaległości, ale przed mężulem udaje, że nic a nic komp mnie dziś nie interesuje ![]() ![]() W końcu weekend mamy zawsze dla siebie, więc nie chce, żeby narzekał na mnie, że kocham was bardziej niz jego Byliśmy dziś zamówić wózek.. ale niestety nie zrobiliśmy tego ![]() ![]() Nie było kierownika sklepu, a pracownicy nie mogli dać nam rabatu takiego jakby nam odpowiadał. Żydki z nas Ale ostatnio jak byliśmy umówiliśmy się z tym kierownikiem na fajna zniżkę i tego chcemy się trzymać.. Umówiliśmy się na poniedziałek, kierownik ma już zapowiedziane, że będziemy, więc nawet się nie wkurzam, że dziś nie załatwione..Z całego dnia jest mam jeszcze jedną fajną wiadomość.. Zakupiłam sobie matę edukacyjną "Rainforest" |
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Ech, szkoda gadać. Umordowałam się dziś sprzątaniem, żeby w końcu zaprowadzić porządek. Wkurzył mnie TŻ, bo ma wszystko gdzieś. Jeszcze jutro na cały dzień wyjeżdża na wycieczkę, a ja się będę kisić cały dzień sama w domu. Cały czas tylko głupio przygaduje. Zresztą za dużo się tego nazbierało.
|
|
|
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie płacz w samotności Weredko Wygadaj sie, bedzie Ci lżej na serduszku ![]() ![]() ![]() Grazin, ale tak na poważnie nie krzyczał na Ciebie, cio ?? Lolus, pewka że mieliscie racje, przecież za zaoszczedzone pieniażki z tytułu rabatu możesz kupić cosik innego Synkowi !! gratuluje maty !! A kupujecie tez Rainforest nad łóżeczko? MoniaK, no tak powstają plotki Też początkowo zrozumiałam, ze Michasia ma 190 a nie mimbi Dziekuje za sprostowanie A te 2 kawałeczki czekoladki nie zaszkodziły
|
|
#4909 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin ja ciut widzę różnicę, pępek jakby niżej
![]() znowu te pomidorki a ja nie mam przykro mi z powodu ojca Tż .... ojciec to zawsze ojciec, ma się go jednego ... anulinka2009 Wyrko już czeka na Pepe ![]() anula_81 to ta mata gra i ma światełka ? to super !!!!!!! skoro taki extra stan to nie masz co żałować pieniędzy moniqac nawet nie wiedziałam ale we wrocku są aż 3 mlekomaty muszę chyba spróbować tego mleczka, słyszałam w radio że bardzo dobre jest ![]() Paulizia uszy do góry kochana ( to jeszcze damy radę zrobić bez zadyszki )Dziewczonka śliczny brzuszek , taki dziewczęcy ![]() moria44 ty oszalałaś !!!!!!!!! żeby Iguśka widziała co się z Tobą dzieje ![]() w sumie to ja nie zrozumiałam czy mimbi ma ciśnienie 190, czy dzidzia ma tętno 190 ??? dziecka ciśnienia nie da się zmierzyć w brzuchu Weredka mężul powiedział cioci, że "wyszłam teraz do koleżanek na wieczór" Lolka1212 za żyrafkę z maty
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-04-02 o 20:49 |
|
|
|
#4910 |
|
Moderatoreska
|
Hello
![]() Dziękuję dziewczyny za wiadomości, miło że ktos pamięta ![]() U mnie wszystko dobrze, zaglądam od czasu do czasu, ale nie mam weny na pisanie i na siedzenie na kompie. Poczytam i uciekam do innych zajęć, dziś byłam u rodziców więc prawie cały dzień poza domem. Pokaże Wam fotkę to ja z moją siostrą Podobieństwa wcale, nikt nawet nie pomyśli że my bliźniaczki :P
|
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy karuzelę mam też z Fishera Price, ale taką :
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...526612736.html Karuzelka "Rainforest" mi się nie bardzo podoba, ta w pastelowych kolorach bardziej przypadła mi do gustu.. A przy moich "zboczeniach" pościelowo-łóżkowych kolor karuzeli był dla mnie b.ważny ![]() Pościel też wybrałam.. bez przekonania, ale w końcu! Będzie z DREWEXU.. Chciałam jeszcze do Ciebie i Anuli napisać, że ja nie z Częstowy, ale też zwyczaj prezentowy za urodzenie dzidzi znam ![]() I bardzo się cieszę, że mój mąż też zna ![]() ![]() Moja mama za każdym razem coś od tatki dostawała, teściowa też, więc jakoś tak w naszych rodzinach chodzi ten zwyczaj.. Waham się co sobie u mężuli "zamówić" Mam dwa typy, podobne cenowo, ale jeszcze nie zdecydowałam się ostatecznie Ale uzgodniliśmy, że powiem kawa na ławę, albo nawet i sama wybiorę.. nie bardzo ufam jego gustowi ![]() A Ty wiesz już co dostaniesz? Aaa.. ale zwyczaju, prezent za ślub nie znam hehe I coś mi się wydaje, że Ddaaiissunia sama go wymyśliłaś ![]() ale bardzo sprytnie szkoda, że nie przeszło hehhe
|
|
|
|
#4912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
burak z niego! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hahah fasjny Twój tż ![]() Cytat:
![]() Ty masz wiekszy brzusio od siostry
|
|
#4913 |
|
Zakorzenienie
|
DO POCZYTANIA o fazach porodu
ja sie co nieco dowiedziałam miedzy innymi kiedy na porodówke jechac
|
#4914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodkie te zdjęcia i pomyśleć że na zdjęciu 6 człowieków jest
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Andziotku fajnie, że wyszłaś i przyszłaś do nas Eweska, ale fajne z was brzuchatki ![]() ![]() I powiem Ci w tajemnicy, że ty mi się bardzej podobasz ![]() Dorkabl |
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wszystko wyjaś nia![]() fajna bedziecie miec pamiątke takie wspólne zdjecia
|
|
#4919 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4920 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, jeszcze podpytam..
Dziś rozmawialyście o tych fasolkach, poduszkach do karmienia.. Ja jeszcze nie mam, ale tak na prawdę nie zastanawiałam się nad nimi.. Wszystkie uważacie, że są niezbędne? Doświadczone mamusie też radziłyby kupić? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

tż zawsze mowi ze on na niego patrzy
dopiero jak wróci.
bardzo współczuję dziewczynom, które muszą leżeć przez całą ciążę 

narazie zjadłam o godz 19 2 kawałki gorzkiej czekolady i do 20 nie moge nic do dzioba wziąć bo musze cukier zbadac ale potem też sobie zjem owocka - tylko grapefruicika

Wyrko już czeka na Pepe
muszę chyba spróbować tego mleczka, słyszałam w radio że bardzo dobre jest