|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: kompleksowa regeneracja włosów
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26111534]Ale właśnie problem w tym, że krótkie jakieś włosy proste mi nie pasują
![]() Trochę je skrócę, pocieniuję to może coś da mam nadzieję i oczywiście regeneracja 100% odżywki, maski [/QUOTE]próbuj możliwe, że jak ostrzyżesz to co najbardziej zniszczone to włosy przestaną się dalej niszczyć, ale możliwe, że będą niszczyć się jeszcze bardziej.a prosujesz? |
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo rzadko prostuję
Myję włosy dobrymi firmowymi szamponami, nakładam odżywki, stosuję też jedwab ale chyba zaprzestanę, bo potem mam "gumę" z włosów od niego i mi się rozciągają niestety
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26111819]Bardzo rzadko prostuję
Myję włosy dobrymi firmowymi szamponami, nakładam odżywki, stosuję też jedwab ale chyba zaprzestanę, bo potem mam "gumę" z włosów od niego i mi się rozciągają niestety[/QUOTE]moę Ci polecic : balsam seboradin do wlosow zniszczonych, poczytaj na kwc, ma moze nieprzyjemny zapach(ulatnia sie po wysuszeniu wlosow), ale to moja nalepsza odzywka, zauwazylam duża poparwe wlosow, zamawiam na doz . pl, kosztuje 18 zl bio wax do wlosow suchych i zniszczonych, wizazowy hit, przy bardzo zniszczonych wlosach dziala cuda, w tej samej aptece internetowej kosztuje 17 zl. oraz oczywiscie oleje winogronowy i kokosowy nie pakuj sie w silikonowe odzywki typy herbal essences, pantene, dove bo nic nie dadzą. sama przeszlam na calkowicie bezsilikonowa pielegnacje (pomijajac jedwab CHI na koncowki, bardzo dobry, bo nie ma alkoholu w skladzie) jakis rok temu. Na dowod mozesz zobaczyc zdjecie w podpisie. buziaki i powodzenia w walce o zdrowe wlosy
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2011-04-02 o 12:59 |
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję bardzo Tobie
![]() ![]() Chyba się skuszę na tą odżywką Waxa ![]() Mam nadzieję, że z czasem włosy przestaną mi się łamać w połączeniu ze skróceniem włosów i kompleksową regeneracją
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26112058]Dziękuję bardzo Tobie
![]() ![]() Chyba się skuszę na tą odżywką Waxa ![]() Mam nadzieję, że z czasem włosy przestaną mi się łamać w połączeniu ze skróceniem włosów i kompleksową regeneracją [/QUOTE]pamietaj jednak, ze w przypadku pielegnacji bezsilikonowej, np tymi kosmetykami ktore Ci polecilam, na efekty trzeba dluzej poczekac niz w przypadku np dove, bo one naprawdę odzywiaja wlosy a nie oblepiaja wlos silikonami, ze po jednym uzyciu masz oh ah eh wlosy. takie jest moje zdanie, sprawdzilam na sobie, tak jak reszta wizazanek. daj swoim wlosom czas, miesiac, dwa i zdaj relacje ![]() p.s. mozesz tez pokusic sie o suplementy diety typu skrzypowita, bellissa, jednak jestem zwolenniczka twierdzenia, ze witaminy i inne zwiazki lepiej przyswajają sie z pokarmow niz tabletek. zajrzyj na watek o piciu skrzypokrzywy (skrzyp + pokrzywa, zagotowana bądz zaparzona) moze znajdziesz cos dla siebie. pozdrawiam ![]() edit: chodzi mi o tę maskę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ch.html&next=1 bo waxow sa rozne rodzajei i firmy.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2011-04-02 o 12:58 |
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki napewno wypróbuję waxa
A włosy to masz poprostu piękne tylko kolor nie mój Ale wgl ten blask mmm
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26112337]Dzięki napewno wypróbuję waxa
A włosy to masz poprostu piękne tylko kolor nie mój Ale wgl ten blask mmm [/QUOTE]dziekuje, jest mi bardzo milo. mam nadzieje, ze jakos Ci pomoglam
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26112337]Dzięki napewno wypróbuję waxa
A włosy to masz poprostu piękne tylko kolor nie mój Ale wgl ten blask mmm [/QUOTE]z vaxów to bym proponowała Latte - z proteinami mlecznymi, ten do włosów suchych i zniszczonych jest średni no i Latte ma lepszy skład ;-) |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
ja zaczynam od teraz bardziej niz kiedykolwiek dbac o włosy. Byłam u fryzjera i dawno tyle włosów nie musiałam obciać, ale nie ubolewam, mam troche za ramiona, przynajmniej będą sie układać. Raz w tygodniu mam zamiar robic maseczke z żółtka i oleju. Ktoś stosował? Są efekty? Czy jak jednoczesnie bede stosować nafte, nie będzie efektu nawilżenia przez maseczke?
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym ze kallos za litr zaplaci sie tyle, co za vaxa.
|
|
|
#101 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kallos - na czerwono złe składniki (zapach wysoko), na zielono dobre - dosyć nisko. Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Methosulfate, Parfum, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Hydroxypropyltrimonium Hydrolized Casein, Citric Acid, Hydrolized Milk Protein, Methylchloroisothiazolino ne, Sodium Cocoyl Glutamate, Methylisothiazolinone BioVax Latte: Na zielono dobre składniki, na czerwono zapach ktory w Kallosie jest prawie na początku. Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth - 20,Hydrolyzed Milk Protein (and) Lactose, Amodimethicone, Isopropyl Myristate,Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Acetylated Lanolin, Glycerin, Lawsonia Inermis Extract, Mel (Honey) Extract, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrolyzed Silk, Parfum, Benzyl Alcohol (and) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Triethanolamine, Hexyl Cinnamal, Potassium Sorbate. |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, ze mimo malej zawartosci wartosciowych skladnikow, duza częsc wizazanek, w tym ja, chwalilo sobie tą maske. szkoda, ze tak strasznie obciaza, na moich dlugich i dosc gestych wlosach moge jej uzywac raz na ruski rok.
|
|
|
#103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
), fajne są włosy po niej, śliskie i nakładam ją czasem na sekunde jako odżywke.
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak kallos mleczny z domieszką protein mlecznych ![]() te maski sa fajne moim zdaniem, ale nie dla cienkich, dlugich wlosow, trzymac tylko chwilke, wlasnie jak odzywke i jest ok.
|
|
|
#105 |
|
BAN stały
|
Powiem Ci coś w tym jest, ja mam cienkie włosy (co prawda mam ich duzo ale az tak nie widac) i długie, i nawet jakbym dała łyżeczkę tej maski na całe włosy i trzymała dłużej powiedzmy 20 min zawsze mam depozyt - w sensie nadmiar kosmetyków, włosy są takie cięzkie itp, mogę nałożyć na minute zaraz po myciu inaczej nie da rady.
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po uzyciu maski sa cudowne, ale na drugi dzien juz nieswieze, szkoda. dziwne, depozyt powinien sie tworzyc gdy jest bardzo odzywcza a w kallosie, no wlasnie niekoniecznie, dziwna sprawa, chyba, ze to dodatki w skladzie tak dzialaja.
|
|
|
#107 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie wiem, ta maska jest dziwna :P po innych tak nie mam
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26119040]A jak cenowo?:P[/QUOTE]
na doz pl oba polecane przez nas waxy sa w identycznej cenie: 18.35
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26119040]A jak cenowo?:P[/QUOTE]
Ok 18 zł za 250 ml, ale naprawdę warto! |
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
FryzjerstwoMojaPasja- mogłabyś mi podrzucić linka do biowaxa? Bo coś nie mogę znaleźć ;/
|
|
|
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
[1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26119616]FryzjerstwoMojaPasja- mogłabyś mi podrzucić linka do biowaxa? Bo coś nie mogę znaleźć ;/[/QUOTE]
http://biovax.pl/ http://biovax.pl/strona,produkty,pok...mlecznymi.html Ja z tego Latte mam całą serię, maskę, spray i szampon kupiłam to w takim zestawie świątecznym za 53 zł i jeszcze Jedwab był z BioVaxa ;-)A na drugim miejscu lubię ten: http://biovax.pl/strona,produkty,pok...adajacych.html Z aloesem Oba są cudne, polecam gorąco! Tylko najlepiej nałożyć i na godzinkę pod czepek i ręcznik lub podgrzać czepek suszarką i zawinąć w ręcznik aby trzymał ciepło. Ja bym o tej masce mogła napisać książke. |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Cholera no to jak mi się mój Rainforest skończy to chyba kupię jakąś maskę z Biavaxa skoro tak wychwalacie
może kupiłabym też szampon tylko nie wiem dlaczego, boje się obciążenia włosów po nim
|
|
|
#115 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja dzisiaj sie zastanawiam zy kupic Scandic Line czy Stapiz Sleek Line bo chce cos zamowic. Są takie maski, które kupuję, jak sie skoncza szukam cos innego, wracam do jakiejs czasem. BIOVAX jest taką maską, którą muszę mieć w domu CAŁY CZAS, akurat mi sie obie konczą i jade dzisiaj do Silesii do SuperPharmu zrobic zapas.
Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-04-03 o 11:21 |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Sleek line to same sglikony z tego co mi widmo, ale jest dość dobra, miałam litr swego czasu,chyba rok temu gdzieś.
Cytat:
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam teraz Sleek Line i mogę polecić. Patrze teraz na skład mojej Sleek Line i wysoko w składzie są ekstrakty i Hydrolized Silk i do piero po tych ekstraksach jest zapach (parfum) dlatego ja mogę tę maskę polecić
|
|
|
|
#118 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
właśnie zamówiłam jednak tą, patrząc na skład (ta z olejem z pestek słonecznika):Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimmonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol,Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid,Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil,Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben Taki sam masz skład? Bo ten znalazłam na wizazu ale z 2009 roku. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie ten sam skład
autorka tylko popełniła małą literówkę bo zamiest "linallol" podałaś "linalool" ale to literówka więc bez znaczenia. Recenzje na wizazu też ma bardzo dobre, sama ja polecam i jak widzisz w składzie ma duzo ekstraktów i właśnie to mnie przekonało do kupna. Jestem w połowie opakowania bo przyznam, ze jakoś mi szybciej schodzi niż inne litrowe maski, ale jak mi się skończy to pomyślę nad Scandic Line Skoro i tak zmieniasz często kosmetyki i tylko do perełek wracasz to i tak prędzej czy później kupisz i Sleek Line i Scandic Line
|
|
|
#120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
przypuszczam, ze do Stapiza na pewno wroce a scandic line czas pokaze :P ale jest gorsza składowo moim zdaniem, tak troszke bardziej uboga.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

[/QUOTE]

z tym ze kallos za litr zaplaci sie tyle, co za vaxa.