Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 11:42   #31
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
sio z tymi bezami niedobra Ty ja tu mam postanowienie ograniczać słodkie dzisiaj do minimum, a Ty tu kusisz.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

masakra Kochana, muszę Ci powiedziec że jesteś normalnie silna babka to wszystko co się ostatnio działo u CIebie, szok... dajesz rade.

mnie też to dziwi, żeby nic nie przynieść matce swojego dziecka, ale relanie rzecz biorąc - zdziwiłabym się gdyby na to wpadł. jest inteligentny, ale nie wiem czy aż tak . a raczej domyślny.

a kiedy masz wizytę? niedopatrzyłam albo nie napisałaś .
jestem ciekawa jak tym razem zachowa sie moj tz, bo bylo takie spiecie miedzy nami jakis czas temu ze w nerwach mu powiedzialam ze NIC NIGDY juz od niego niechce

swoja droga to ja sie czuje przejedzona bizuteria i kwiatami. jest bardzo monotematyczny, a te 8 lat zrobilo swoje.

wizyte mam 14stego i bbaaaardzo na nia czekam, bo kurcze czuje jak mi sie wszystko na dole rozlazi i tupie nogami z niecierpliwoscia co mi tez powie, czy jednak zostanie data na poczatek maja czy wczesniej

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A teraz hurtowa odpowiedź na zaległości z poprzedniego wątku

Anuu91, co do Zosiek, to ten powrót do starodawnych imion trwa już kilka lat ale co tam, imię przepiękne, moja prababcia miała tak na imię i gdyby nie popularność tego imienia, to nasza córeczka pewnie tak miałaby na imię Hanek jeszcze trochę mniej jest, więc tak zostanie
mary hanulki tez popularne moja kolezanka ma 4 letnia hanutke(przecudowna dziewczynka) i to byla pierwsza hanka wsrod dzieci w moim otoczeniu, a potem sie posypalo, imie robi furrore

dzieki ze mi przypomnialas,

mialam jeszcze napisac ze dziewczonka ma uroczy brzuch, bardzo mi sie podoba, a grazin pisze ze nie widzi roznicy, a ja widze, mnie sie wydaje ze jest nizej ten jej brzusio
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 11:46   #32
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Pogoda dzisiaj piękna a ja chyba znów cały dzień w domu spędzę

Agnieszka_pe, oby synek dzisiaj nie miał gorączki
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 11:53   #33
Paulizia
Wtajemniczenie

Melduje sie z Antosiem

Dzien dobry!

Dziekuje za wszystkie budujace slowa

Znowu sie z placzem obudzilam... jeszcze z lozka nie wyszlam, a juz zasmarkalam poduche... tym razem przez tzeta, ale nie bede tutaj wypisywac co sie stalo, bo to dzieciowy watek, a nie ''moj tz to skonczony idiota''

Mary ale zazdraszczam hustawki w ogrodzie
Kurcze wlasnie tutaj Mutsy spacerowa plus gondola kosztuje 360 funtow czyli w przyblizeniu jakies 1700zl... no i jest piekny. Najpiekniejszy. Cudny. Nie chce innego.

Aga_pe, a Ty masz juz wozek?
Ogladalam tego Oystera srebrnego i jest strasznie niski. Fakt, ze raczka sie wyciaga do wzrostu, ale bym sie naschylala. Mam 172cm wzrostu.

Moria moja kumpela schudla 40kg w 6 miesiecy. Poznalam ja juz jako szczuplejsza babke, ale widzialam zdjecia sprzed konca ciazy... MASAKRA! Teraz wyglada super! Ja to zre, ale juz nie moge sie doczekac kiedy bede na diecie...

Moze ja tez sie ubiore i z fochem pojde wydac pieniadze?
Stary 2011-04-03, 11:55   #34
gusiagatko
Zakorzenienie

MoniaK
ddaaiissyy
matallewar
agnieszka_pe25

Dzięki dziewczyny za kciuki i nie tylko
Bardzo chciałabym poznać płeć. Miło wiedzieć kto mieszka w brzuszku czy śliczny synek czy słodka córeczka Ale jak się niunia nie ujawni to nic się nie stanie. Przecież najważniejsze aby zdrowiutkie było.

mary poziomkowa

Ja chcę, ja chcę bezę

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziekuje,
dzisiaj lepiej, boje sie wieczoru bo ta goraczka nas dobije, a ja przy tych chorobach jego padam na twarz.
Trzymam kciuki za szybką poprawę Zdrówka, zdrówka przesyłam.

Idę umyć włosy bo wyglądam jak czort

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:07   #35
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Moniqac, te z Drewexu to chyba nie mikrofibra ??
Agusi trzeba spytac bo go ma, ale na zdj wydaje sie milutki

o taki
http://allegro.pl/drewex-pled-70x100...523778900.html

Do Rudy slaskiej trzeba by po prostu zadzwonić i spytać czy mają łózeczka w sklepie i jesli tak to jakie (Wszystkie modele są na stronie Drewexy, jak Ci sie jakiś model spodoba to po prostu zadzwoń i zapytaj czy mają Bez sensu jechac w ciemno
Mój małż też jest inteligentny ale sam raczej by nie wpadł na pomysł z prezentem dla mnie, dlatego go naprowadzę

Kocyk z Mothercare wyglada tak:

http://translate.google.pl/translate...ery/b/44397031

Mary kusicielko ! A kysz ! Ja zjadłam 1,5 ciasteczka pettit bure i piszczę ze szczescia, ze miałam coś słodkiego w dziobie a Ty mi o bezach pisze
aha, ten wózek wg mnie srednio głęboki... bardziej obstawiam, ze to spacerówka - ot moje skromne zdanie.

witamy zabuus

agnieszka_pe25, to ciagle Synuś wieczorami z temp? To nie jest normalne... i wiadomo, ze to ciągle efekt szczepionki ?

anulka, leż i wypoczywaj ! Zbieraj siły przed ostatnim tygodniem @ work W Czewie dziś zawarczą motory Otwarcie sezonu na stadionie Trzymaj kciuki, o 16.oo meczyk z Mistrzem Polski - Unią Leszno
Niestety nie idę ale tata idzie to opowie a ja będę sledziła w necie. No i w tv są relacje innych meczy więc sobie pokukam

gusia, daj nam szybciutko jutro znać a może jednak Niunia bedzie... kiedyś mowiłas, ze jak się malujesz, to dzieciątko wierzga nóżkami

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-04-03 o 12:09
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:11   #36
Lolka1212
Zadomowienie

Dzień dobry jeszcze raz, ale tym razem szczególnie, bo w nowym wątku

Ddaaiissyy
hipcio jest super

A ja kolejny dylemat sobie wymyśliłam Jak to ja

Pościel będę mieć (to znaczy syneczek mieć będzie ) w niebieskiem kolorze, więc autmatycznie kącik małego - łóżeczko, gadżety nad łóżeczkiem - będą w kolorach brązowo - niebieskich..

Mata jest mega kolorowa, ale z przewagą zielonego, jak to "Rainforest"..

I jaki teraz bujaczek?

Wczoraj, jak kupiliśmy matę, pomyślałam, że w tej sytuacji kupię bujaczek też "Rainforest", żeby jaki taki komplet był i wizualnie miało to ręce i nogi.. ale juz dziś wydaje mi się, że bez sensu brać bujaczek z tej samej serii co mata, bo dla dzidzi może to juz nuda będzie..
te same zwierzatka w bujaczku, co na macie.. i w ogóle ten sam klimat ehhh

I nie wiem co robic i za jakim bujaczkiem patrzyć

Tyle, co do mojego wiecznego cudowania
Stary 2011-04-03, 12:16   #37
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Moniqac, znalazłam promocje na hipciowe łóżeczko w Bielsku
http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hi...536852794.html

Twój pierwszy krzyk...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 12:19   #38
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisy fakt faceci sa malo domyslni... nawet nic nie mowie mu o prezentach na urodzenie dziecka, bo i tak pewnie nic nie dostane. Fakt... jak dowiedzielismy, ze bedziemy miec malenstwo to przyniosl mi bukiet roz [wolalam zeby na cos innego przeznaczyl te pieniadze ] ale chyba tez mu wypomnialam to, ze nic nie dostalam...
Chodzi Ci o ten azurowy kocyk? Dziurkowany? W Anglii jest ich pelno nie tylko z Mothercare. Jest mnostwo innych firm, tanszych majacych w ofercie te kocyki. Nazywaja sie cellular blankets. Jednak probowalam szukac na polskim allegro, ale wyboru w ogole nie ma.
Ja zamowilam z jakiejs innej firmy, znacznie tanszy. Zaplacilam okolo 6 czy 7 funtow z przesylka. Kolor zielony. W sam raz na lato bedzie

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Lolcia to moze cos z FP precious planet? Mala odskocznia od Rainforest
A Ty masz ta mate okragla czy ta w ksztalcie prostokata? Widzialam dwie dlatego pytam
Stary 2011-04-03, 12:19   #39
bzyczka1
Zakorzenienie

witam się i ja

my dalej walczymy z remontem, więc mało czasu mam na czytanie

ale pochwalę się...wczoraj kupiłam dwie piżamy do szpitala za 30zł, 15zł za sztukę. Nowe, bawełniane, z guziczkami na piersiach.

Trzymam kciuki za wszystkie nasze dziewczyny szpitalne i te domowe leżące..i w ogóle za nas wszystkie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:23   #40
zosiaaa
Zadomowienie

Witam się niedzielnie w nowej części wątku

gusiagatko trzymam mocno za jutrzejszą wizytę no i za to co między nóżkami - żebyś się dowiedziała

dobrze że już z mimbi lepiej, a co do tych położnych to pewnie jak by tak posłuchać kilku to każda by mówiła co innego, a co jest dobre dla naszych dzidzi to pewnie dojdziemy same z czasem i nie zawsze będzie sie to pokrywało z tym co mówią położne

tak piszecie o tych prezentach no i właśnie uświadomiłam tż, oczywiście nie miał zielonego pojęcia o tym , a ja już wcześniej się z tym spotkałam tyle że raczej sporadycznie, no ale najważniejsze że już wie

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:37   #41
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Paulizia eee no to sie postarał TŻ z tym bukietem Ja nie dostałam nic zreszta powiedziałam mu to w sobote, gdy wróciłam ze szkoły i byłam tak ciężko wystraszona, załamana i zapłakana, ze nie miał nic innego do roboty, jak tylko mnie uciszac, uspokajać i mówić ze bedzie oki.
Dokładnie o tym kocyczku mówiłam o którm piszesz

bzyczka to jak remont dobiegnie konca do pochwal nam sie
Ooo swietna cena za koszulki nocne ja po 45 płaciłam tez zwykłe bawełniane..

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-03, 12:38   #42
gusiagatko
Zakorzenienie

No, włosy umyte i od razu samopoczucie inne

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Kocyk z Mothercare wyglada tak:

http://translate.google.pl/translate...ery/b/44397031

gusia, daj nam szybciutko jutro znać a może jednak Niunia bedzie... kiedyś mowiłas, ze jak się malujesz, to dzieciątko wierzga nóżkami

Ten z Mothercare jest piękny "Na żywo" również ??

Ddaaiissyy powiem Ci, że odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży miałam 'czuja' na chłopczyka. Z czasem jednak coraz mniejsze to przeczucie a teraz kompletnie nic. Może rzeczywiście dziewuszka skoro taki wstydniś podczas USG I rzeczywiście, za każdym razem jak się maluję, dzidzia w brzuszku wariuje

Dam jutro znać, jak tylko do domciu wrócę. Wizyta na 9:00, Tż idzie ze mną później szybko do miasta i do domciu.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dzień dobry jeszcze raz, ale tym razem szczególnie, bo w nowym wątku

Ddaaiissyy
hipcio jest super

A ja kolejny dylemat sobie wymyśliłam Jak to ja

Pościel będę mieć (to znaczy syneczek mieć będzie ) w niebieskiem kolorze, więc autmatycznie kącik małego - łóżeczko, gadżety nad łóżeczkiem - będą w kolorach brązowo - niebieskich..

Mata jest mega kolorowa, ale z przewagą zielonego, jak to "Rainforest"..

I jaki teraz bujaczek?

Wczoraj, jak kupiliśmy matę, pomyślałam, że w tej sytuacji kupię bujaczek też "Rainforest", żeby jaki taki komplet był i wizualnie miało to ręce i nogi.. ale juz dziś wydaje mi się, że bez sensu brać bujaczek z tej samej serii co mata, bo dla dzidzi może to juz nuda będzie..
te same zwierzatka w bujaczku, co na macie.. i w ogóle ten sam klimat ehhh

I nie wiem co robic i za jakim bujaczkiem patrzyć

Tyle, co do mojego wiecznego cudowania

Ja bym wzięła inny bujaczek. Na pewno dla dzidzi będzie ciekawiej.

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie w nowej części wątku

gusiagatko trzymam mocno za jutrzejszą wizytę no i za to co między nóżkami - żebyś się dowiedziała
Dziękuje

06.07.2011
Stary 2011-04-03, 12:38   #43
agus87
Zakorzenienie

Napisane przez anula_81
Witam!!
nie do wiary , ze jeszcze w starym watku
ja dzis 6 razyw nocy wstawalam policzylam bo mialam nerwa juz, plus raz obudzily mnie twardnienia brzucha takie z bolami jak na @, nie jakies bardzo mocne, ale mnie zestresowaly i nie moglam potem spac i tak mi sie majaczylo ze rodze, normalnie ehhhh tak juz chyba bedzie do poroduale potem to bylo o 4 do 6:30 sie meczylam ale zasnelam potem i spalam uwaga do 8:45!!!! i to obudzilam sie bo TZ sie obudzil, byl w szoku, bo nigdy nie budzi sie pierwszy w weekend7

moria biedaku nie mozesz sie wyspac...duzo z nas ma widze taki problem, organizm sie przygotowuje, szkoda jednak, ze nie pozwala nam sie wyspac, przed godzina zero
przepraszam za truskawy, dzisiaj mam jeszcze jedno opakowanie...kupilam wczoraj na zapas, bo mam zamiar robic gofry
zapraszam oczywiscie, bilety naprawde niedrogie

anulinka my z kolei musielismy przekrecic lozeczko dzidzi o 90 stopni niestety, i wchdozi troche na drzwi do garderoby, ale nic nie zrobimy, nie jest zle. nie wiem tylko w ktora strone glowke dzidzi polozyc, chyba wam zrobie zdjecia, zebyscie doradzily, bo nei moge zdecydoqwac, juz 3 razy zmienialismy

agus a czop moze odchodzic dlugo prawda? ja sie zastanawiam jak ja zauwaze moj, bo ja mam taki ciagnisty sluz i duzo go juz od poczatku ciazy wlasciwie, taki jak opisujesz, wiec chyba raczej czopu wypadajacego nei zauwaze

Paulizia widzisz? troche lez i wozek bedzie! do facetow trzeba krzyczec, przeciez oni to nie czytaja w myslach

Lolka sliczna ta posciel, taka prosta, bardzo mi sie podoba

matall telewizja zjadacz czasu oczywiscie jak juz teraz mowie dobrze po norwesku to ogladam czasem jakies norweskie programy, filmy od zawsze tu sa z napisami(generalnie nie ma czegos takiego jak lektor, dzeki czemu 90% spoleczenstwo mowi plynnie po ang.)) ale wiem ze jalbym miala pl tv to spedzalabym tam duzo czasu
a tak to wizaz

eweska ja tez chcialam zrobic taki numer, ale by sie wystraszyl i w ogole balabym sie ze wykracze sobie wczesniejszy porod zreszta chyba by mne zabil

ide chyba zjesc jakies sniadanko....musimy z TZ tem cos dobrego wymyslec
no wlasnie moze dlugo moze
kochana nie denerwuj sie
wody ci odejda to bedziesz wiedziec

Cytat:
Napisane przez dorkabl
ddaaiissyy no dokładnie tak jesli skonczyłysmy 29 tyg to znaczy ze jestesmy w 30-tym

w szpitalu okreslaja mi ile mam za soba, nie w którym jestem tyg

agus87 jak meduza leci to juz siedzenie na szpilkach hihi, szkoda tylko ze to siedzenie moze byc przez 2 tyg (przykład koleżanki która lezy obok mnie).

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

ddaaiissyy nawet masz tam napisane"wiek dziecka" 29 tygodni
o idealnie to ujelas "meduza"
teraz juz wiem jak nazywac ten sluz, meduzowaty
no wlasnie pisalam tak kilka dni temu zze mialam takie uplawy gararetowate
wczoraj znow....
zobaczymy w srode na wizycie :tak:

ok jade do kosciolka, moze sie troche wycisze, bo po wczorajszej imprezce troche mi smutno, no ale..
moze pozniej napisze w K

na 15 mamy gosci, grill
poki co u mnie 17 stopni na plusie i temperaturka rosnie

te na czarno pochylone to moje wypowiedzi
w starym wtku jeszcze pisalam

dziewczyny zdecydowanie odchodzi mi czop
masakra ile mam meduuuzy w majtach
Stary 2011-04-03, 12:39   #44
dorkabl
Zadomowienie

kurcze, łózeczka z drewexu sa naprawde fajne...teraz mam dylemat czy zlecic mezowi kupno klupsia czy drewexu...

moniqac - wiesz, niektóre dziewczyny nie słyszały nawet o majtkach poporodowyjch i tak szuraja w tych kapciach ruchem posuwistym z lignina miedzy nózkami...:/
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:49   #45
Weredka
Zadomowienie

Ja też się witam w nowym wątku i uciekam za chwilkę na spacerek. Taka śliczna pogoda, to trzeba wykorzystać.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 12:50   #46
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość

Lolcia to moze cos z FP precious planet? Mala odskocznia od Rainforest
A Ty masz ta mate okragla czy ta w ksztalcie prostokata? Widzialam dwie dlatego pytam
Paulizia mam prostokatną, okrągłej nawet nie widziałam..
Według mnie ta ma najwięcej bajerów i różnych funkcji, wydaje mi się, że jest bardzo ciekawa i najbardziej edukacyjna

A ty kiedy będziesz miała swojego Lwika-bujaczka?

U Ciebie to juz chyba też komplet i wszystko macie dla Tonusia, co?
Poza wózkiem, który też już będzie lada dzień

Gusiagatko, ja jutro też mam wizytkę
żeby twoje maleństwo wreszcie się ujawniło!!

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
kurcze, łózeczka z drewexu sa naprawde fajne...teraz mam dylemat czy zlecic mezowi kupno klupsia czy drewexu...
Drewex
Stary 2011-04-03, 12:50   #47
asiak1981
Rozeznanie

melduję się i ja!

mary poziomkowa- ja chcę bezy!! A marzy mi się torcik bezowy z masą kawową.. Szwagierka robi genialny.

My dziś byliśmy na giełdzie i się ciesze bo kupiłam sobie torebkę listonoszkę na lato (przydatna na spacery z wózkiem), bluzkę (na po porodzie) i stanik do karmienia za 7zł! (ja w poprzedn.ciąży kupowałam za 15 zł w sklepiku niedaleko). Kobieta miala jedną jedyną sztukę której nie sprzedała od wielu m-cy i się ucieszyła że w końcu się pozbędzie.

Pogoda dziś cudna, jak się Kasia wyśpi to pojedziemy na ogromny plac zabaw, niech ma dziecko trochę radości.

Dorkabl- ja byłam tak słaba po porodzie,a co chwila lataly położne i lekarze i chcieli krocze oglądać- wygodniej mi było nie zakładać majtek,tylko z ligniną leżeć i uwierz,ani razu nie zabrudziłam krwią pościeli ani koszuli.

Życzę wszystkim miłej niedzieli i oby w tym wątku pierwsze mamusie tuliły już swoje dzidziusie!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 13:01   #48
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

gusia daisy i moniak

Cytat:
Melduje sie z Antosiem

Dzien dobry!

Dziekuje za wszystkie budujace slowa

Znowu sie z placzem obudzilam... jeszcze z lozka nie wyszlam, a juz zasmarkalam poduche... tym razem przez tzeta, ale nie bede tutaj wypisywac co sie stalo, bo to dzieciowy watek, a nie ''moj tz to skonczony idiota''

Mary ale zazdraszczam hustawki w ogrodzie
Kurcze wlasnie tutaj Mutsy spacerowa plus gondola kosztuje 360 funtow czyli w przyblizeniu jakies 1700zl... no i jest piekny. Najpiekniejszy. Cudny. Nie chce innego.

Aga_pe, a Ty masz juz wozek?
Ogladalam tego Oystera srebrnego i jest strasznie niski. Fakt, ze raczka sie wyciaga do wzrostu, ale bym sie naschylala. Mam 172cm wzrostu.

Moria moja kumpela schudla 40kg w 6 miesiecy. Poznalam ja juz jako szczuplejsza babke, ale widzialam zdjecia sprzed konca ciazy... MASAKRA! Teraz wyglada super! Ja to zre, ale juz nie moge sie doczekac kiedy bede na diecie...

Moze ja tez sie ubiore i z fochem pojde wydac pieniadze?
mam mam

zarzucam fotki

stoi u rodzicow na przechowanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0677.jpg (80,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0678.jpg (57,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0681.jpg (94,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0683.jpg (84,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0682.jpg (116,8 KB, 51 załadowań)
Stary 2011-04-03, 13:06   #49
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję i zaciskam za Twoją wizytę!

Cytat:

mam mam

zarzucam fotki

Super wózek i bardzo podoba mi się kocyk i podusia

Ale dzidzia mnie bombarduje kopniakami Chyba o obiadek się już dopomina, więc uciekam. Do później więc

06.07.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 13:20   #50
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Paulizia mam prostokatną, okrągłej nawet nie widziałam..
Według mnie ta ma najwięcej bajerów i różnych funkcji, wydaje mi się, że jest bardzo ciekawa i najbardziej edukacyjna

A ty kiedy będziesz miała swojego Lwika-bujaczka?

U Ciebie to juz chyba też komplet i wszystko macie dla Tonusia, co?
Poza wózkiem, który też już będzie lada dzień

Drewex
Lewek bujaczek juz jedzie do rodzicow, a potem to juz nie wiem... zobaczymy. Moze kumpela mi przywiezie albo kurier. Jesli chodzi o mate to nie ma okraglej ale ze mnie glupek jest kwadratowa i prostokatna to ktora masz?

Ja tak naprawde nie wiem czy mam wszytsko... troszke rzeczy brakuje. najwazniejszej :w ozka, ale to juz wiesz no i pare bzdurek musze dokupic. Nie mam jeszcze wszystkich kosmetykow, drugiego reczniczka, pampkow, obcinaczkow, szczoteczki i innych duperelkow Mam gdzies liste potrzebujacych rzeczy dla Antosia. Tam wszystko zapisane
A Ty masz juz wszystko?

Daisy eee tam... musialam mu napomknac, ze w ogole niczym mnie nie obdarowal... a tu w Anglii kwiaty z kwiaciarni tak drogie, ze moglabym miec za to flakonik perfum

Lolka i Gusia za jutrzejsze Wasze wizytki!!!!

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Aga_pe super wozeczek!!! Kiedy kupiliscie? Myslalam, ze jeszcze nie masz wozeczka, a tu nawet fotki!

Sluchajcie dziewczyny, a jak to jest z tymi fotelikami? w Anglii zauwazylam, ze ludzie woza maluszki w fotelikach, a nie w gondolach. Wiadomo nie wszyscy, ale duza wiekszosc. Czy to bezpieczne dla takiego delikatnego kregoslupka? Jak to z tym jest?

Dobra uciekam na jakies zakupki poprawiajace humor
Stary 2011-04-03, 13:22   #51
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witamy sie i my
ja od wczesnych godzin porannych juz na nogach, odwiedziła mnie kolezanka z synusiem (tym 7 mieiecznym,wazacym ponad11kg) bez zapowiedzi. Jak zadzwonił dzwonek to my w łózku jeszcze bylismy. Nagadała mi ze to oststni miesiac mojego spania, jej mały wstaje co dzien o 6 i robi mamie pobudke.
ciekawe jakie beda nasze brzdace
Stary 2011-04-03, 13:29   #52
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Lewek bujaczek juz jedzie do rodzicow, a potem to juz nie wiem... zobaczymy. Moze kumpela mi przywiezie albo kurier. Jesli chodzi o mate to nie ma okraglej ale ze mnie glupek jest kwadratowa i prostokatna to ktora masz?

Ja tak naprawde nie wiem czy mam wszytsko... troszke rzeczy brakuje. najwazniejszej :w ozka, ale to juz wiesz no i pare bzdurek musze dokupic. Nie mam jeszcze wszystkich kosmetykow, drugiego reczniczka, pampkow, obcinaczkow, szczoteczki i innych duperelkow Mam gdzies liste potrzebujacych rzeczy dla Antosia. Tam wszystko zapisane
A Ty masz juz wszystko?

Daisy eee tam... musialam mu napomknac, ze w ogole niczym mnie nie obdarowal... a tu w Anglii kwiaty z kwiaciarni tak drogie, ze moglabym miec za to flakonik perfum

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Aga_pe super wozeczek!!! Kiedy kupiliscie? Myslalam, ze jeszcze nie masz wozeczka, a tu nawet fotki!

Sluchajcie dziewczyny, a jak to jest z tymi fotelikami? w Anglii zauwazylam, ze ludzie woza maluszki w fotelikach, a nie w gondolach. Wiadomo nie wszyscy, ale duza wiekszosc. Czy to bezpieczne dla takiego delikatnego kregoslupka? Jak to z tym jest?

U nas też ludzie wożą w fotelikach wpiętych w wózek...
Dobre rozwiązanie, jeśli jedziesz na małe zakupy - wtedy wypinasz na szybko fotelik i w stelaż, nie trzeba wozić gondoli.
Ale na dłuższy wypad to niewygodnie dla dzidzi. W gondoli ma dużo więcej miejsca, wygodniejszą pozycję. Więc np. na spacer, to lepiej nie w foteliku.

Dla kręgosłupa foteliki są ok, przecież dzieci sporo w nich jeżdżą, ale pomyśl tak:
wolisz spać w łóżku czy w fotelu samochodowym?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 13:33   #53
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

agus czop???????
ja wiem ze w tej czesci to juz sie zaczniemy rozpakowywac,ale ten czop to tak realnie brzmi
agus bedziesz pierwsza???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 13:58   #54
matallewar
Zakorzenienie

Uciekam do mamy na obiad

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 14:08   #55
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
gusia daisy i moniak

mam mam

zarzucam fotki

fajny

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
agus czop???????
ja wiem ze w tej czesci to juz sie zaczniemy rozpakowywac,ale ten czop to tak realnie brzmi
agus bedziesz pierwsza???
a nie wiem
watkie
taki czop moze do 2 tygodni odchodzic
Stary 2011-04-03, 14:10   #56
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agus87;
no ale skurcze tez masz ???
Raaany naprawde to już takie realne i tuz tuz...........

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

moniqac - wiesz, niektóre dziewczyny nie słyszały nawet o majtkach poporodowyjch i tak szuraja w tych kapciach ruchem posuwistym z lignina miedzy nózkami...:/
ja też stawiam na DREWEX

agnieszka_pe

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-04-03, 14:12   #57
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agus87;
no ale skurcze tez masz ???
Raaany naprawde to już takie realne i tuz tuz...........

ja też stawiam na DREWEX

agnieszka_pe
skurcze mam kochana takie delikatne
raczej nie bolesne, wiec jest okej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 14:17   #58
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

A Ty masz juz wszystko?

my juz w grudniu chyba jakos na poczatku, nawet nie pamietam. wybralam co chce, dobrze przemyslalam i zaczelam szukac. szybko sie trafil w dobrej cenie i byl moj

ja sie podpinam pod wypowiedzi dziewczyn. wiem ze w uk bardzo duzo dzieci jezdzi w fotelikach, ale uwazam tak samo jak dziewczyny. jak pojade do przedszkola, po drodze na zakupy to wiadomo ze co 5 min nie bede przekladac z gondoli w fotelik i na odwrot, ale na spacer tylko gondola. nikt z nas chyba niechcialby byc w takiej pozycji fotelikowej dlugo
Stary 2011-04-03, 14:39   #59
Weredka
Zadomowienie

http://demotywatory.pl/2913145/1-kwietnia-2011

Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 14:52   #60
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Witam się w nowym wątku

Dziękuję dziewczyny za miłe komentarze

A wiecie co ja dzisiaj sobie uświadomiłam, że za dwa tygodnie mogę rodzić.
Jak będę miała ustaloną cc na dwa tygodnie przed terminem czyli tak jak pisałam po 18 to zostały tylko dwa tygodnie, normalnie w szoku jestem, a do terminu został mi równiutki miesiąc, równie 4 tygodnie.
nie dociera to nawet do mnie że już tak mało czasu zostało.

Aga wiesz co ja też mam takie białe, geste jakby upławy, pojawiły się ze trzy dni temu, ale u mnie to chyba nie jest czop, choc nie mam pojęcia, bo nawet nie wiem jak taki czop powinien wyglądać :P
Coś czuję że na tym watku posypią się pierwsze mamuśki.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości