|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
chamstwo i złodziejstwo na allegro
Półtora miesiąca temu kupiłam na allegro komplet bielizny. Oczywiście tego samego dnia zapłaciłam, podałam adres na który ma dojść przesyłka i rozpoczęłam okres oczekiwania na parę gaci, który trwa do dziś.
Po 4 tygodniach udało mi się wreszcie skontaktować ze sprzedającym, który stwierdził, że reklamacja została już złożona na poczcie i po południu prześle mi zeskanowane potwierdzenie. Potwierdzenie nie dotarło, więc po kilku dniach poprosiłam o nie kolejny raz. Prośba została zignorowana, tak jak i kolejne 5 maili, które napisałam. Wreszcie dostałam odpowiedź, w której sprzedawca obrażał mnie, straszył negatywem i żądał zwrotu pieniędzy za przesyłkę. Okazało się, że paczka wróciła do niego ponieważ "nie ma takiego adresata pod takim adresem" i przesłał skany na potwierdzenie. Co się okazuje: sprzedawca pomylił adres zamieszkania, na potwierdzenie czego wysłałam mu kopię maila, w którym podałam adres. Brak odpowiedzi. Po kilku dniach napisałam maila z prośbą by sprzedający ustosunkował się do poprzednich wiadomości. Od tamtej pory mija tydzień i cisza. Jestem zielona w allegrowych sprawach i nie mam bladego pojęcia co dalej. Niby nie zapłaciłam mu jakiejś zawrotniej sumy, ale wkurzył mnie mail z obelgami pod moim adresem i chciałabym jednak wyciągnąć konsekwencje z tego chamstwa i złodziejstwa.
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: chamstwo i złodziejstwo na allegro
napisać do serwisu allegro jak i wytoczyć spór delikwentowi, na pewno nie bagatelizować sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Napisz mu, że czekasz na skan potwierdzenia nadania przesyłki przez tydzień, a potem zgłaszasz sprawę do allegro. Zaznacz tez, ze masz zapisanego tego obraźliwego maila od niego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym napisała - przykładowo - Witam, daję Panu czas do środy 6.04.2011r. na wywiązanie się z zawartej w dniu .... umowy sprzedaży i wysłanie towaru, za który otrzymał Pan zapłatę tego samego dnia. Liczę, że do tego czasu poda mi Pan mailem numer przesyłki.
W przeciwnym razie sprawę kieruje do Allegro, prześlę im także Pana obraźliwe maile oraz wkleję je w komentarzu. Z poważaniem, Jak nie pomoże to ewentualnie jeszcze jeden mail w ostrzejszym tonie.
![]() |
#5 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
ja bym nic nie pisała tylko już dawno zgłosiła.. bo ile można pisać, człowiek Cię olewa, ma daleko w... , zero szacunku, odpowiedzialności, jakiej kolwiek kultury...
![]() zgłaszaj odrazu nie czekaj bo nie ma sensu ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;26135319]Allegro takie sprawy olewa. Kupiłam markową bluzkę, dostałam śmierdzącą szmatę z tesco. P...a w oficjalnym sporze przyznała się do "podróbki", mnie wyzwała od snobów i dziwaków, kazała na mój koszt odesłać szmatę. Zgłosiłam do allegro, odpisali że im przykro i tyle.[/QUOTE] nie zawsze.. ja czekałam na koszulkę chyba z miesiąc czasu, napisałam do allegro i zaraz zawiesili konto ![]() to był młody chłopak.. po nazwisku i adresie jaki się wczesniej wyświetlał znalazłam numer domowy.. zadzwoniłam akurat odebrał tatuś powiedziałam o co chodzi, że pieniądze wpłaciłam a on nic i ile można czekać tata się chyba przestraszył.. jeszcze w ten sam dzień rzecz została wysłana przez synka ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszczęłam spór przez allegro, wystawiłam negatywa i zgłosiłam sprawę pracownikowi allegro. Po 4 dniach otrzymałam swoje kosmetyki bez słowa przeprosin. Także zgłoś sprawę do serwisu i zacznij spór. Nie wiem czy pracownik, czy spór czy negatyw sprawił, że po ponad miesiącu dostałam łaskawie mój towar, ale dostałam. POWODZENIA! Edytowane przez Parvati Czas edycji: 2011-04-03 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą jestem w trakcie takiego sporu - koleżka nie odpowiedział na niego, ale od razu napisał maila, że pieniądze zostały przelane - zobaczymy w poniedziałek ![]() Ach, "mój" sprzedawca, nie miał towaru, który wystawiał w 25 sztukach. Po kilku dniach łaskawie odpowiedział na maila, co się dzieje z paczką: czyli brak towaru na stanie i mam sobie wybrać za ten tytuł inną książkę. Napisałam, że w takim razie żądam zwrotu pieniędzy i historia toczy się po dzień dzisiejszy - to już równy miesiąc. Co zabawniejsze - termin aukcji minął, a sprzedawca wystawił ponownie tą samą - tyle, że na sztuk 50 ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Byłam w podobnej sytuacji, czekałam na towar 2 miesiące. Sprzedawca zapeniał mnie, ze towar został wysłany, ale po mojej prośbie o numer paczki kontakt z nim się urwał, więc zgłosiłam sprawę na Policję. Facet został przesłuchany, przestraszył się i 2 dni później zwrócił mi pieniądze. Radzę postąpić tak samo, bo on będzie Cię zwodził aż dasz sobie spokój. Jeśli odpowiednio wcześnie zgłosisz sprawę Policji to będziesz mogła skorzystać z Programu Ochrony Kupujących http://allegro.pl/country_pages/1/0/...dex.php?page=1 bez tego nie liczyłabym na jakąś wielką pomoc ze strony Allegro - napiszą Ci co najwyżej, ze im przykro, ale kasy ani towaru nie zobaczysz.
W Twoim przypadku sprzedający jest w jeszcze gorszej sytuacji, bo w grę wchodzi też zniesławienie i próba wyłudzenia. Rozumiem, że kwota jest niewielka, ale w/g mnie powinnaś to zgłosić, żeby koleś następnym razem zastanowił się zanim odwali taki numer. Edytowane przez 2016062116 Czas edycji: 2011-04-03 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Zgłaszanie sprawy do allegro też nic niestety nie daje, jeśli to nie była jakaś wysoka kwota i nie zgłosiłaś sprawy policji (co w większości takich przypadków się zwyczajnie nie opłaca) to allegro nic nie zrobi, bo niby co...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
napisałam mu dokładnie to co napisała chocolate i jak na razie cisza. Żałosny sprzedawca.
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Niedawno miałam podobną sytuację i jak zagroziłam Policją, to paczka w pół dnia doszła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Mi też allegro nie pomogło. Dostałam od nich maila sugerujące, że to moja sprawa i to ja zawieram umowę ze sprzedającym.
Radzę na policję iść, tak jak wyżej podpowiadają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
O! Pogroziłam policją i allegro i po 2 miesiącach batalii o parę groszy wreszcie otrzymałam moje wykłócone 22,90,- !
![]() Dzięki wielkie wszystkim za wszystko!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
no masakra z tymi sprzedawcami, ja juz sie tysiace razy nacielam, az szkoda gadac !! :/
W wiekszosci problem jest wtedy kiedy to dzieci wystawiaja aukcje i nie wysylaja rzeczy za ktore sie zaplacilo. Albo super pseudo-przedsiebiorcy, z ktorymi jest zwerowy kontakt;/ Aczkolwiek musze pochwalic sie, ostatnio kupilam za 7zl skarpetki i zginely na poczcie... Pan elegancko wyslal mi skan potwierdzenia wyslania, bylam z tym na poczcie i nic nikt nie wie... Jak skontaktowalam sie z Panem sprzedsajacym, on natychmiast zglosil reklamacje i na drugi dzien juz mialam paczke u siebie w domku (wyslal ponownie mi te skarpetki a sam teraz użera sie z ta reklamacja). ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Za reklamację jest od Poczty 100zł, więc ten pan jeszcze wyjdzie na plus
![]() Do Autorki - cieszę się, że w końcu się udało ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
zamówiłam torebke na japan style w październiku.do tej pory jej nie widzę,a w mailach dostaje gotową odpowiedź od sprzedawcy.Nie jestem pewna czy teraz policja coś pomoże - jest już chyba za późno,prawda?
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
po wystawieniu sprzedającemu negatywa, dostałam odpowiedź sugerującą moją winę. No cóż, zdarzają się i tacy ludzie. Dziewczyny, omijajcie szerokim łukiem ukshopping.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.