Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 14:04   #3001
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Kaskaderko: to się nie staraj w sensie takim,że może źle na Ciebie i Lubego działa to wyrażenie:starac się?
bo starac się,to tak jakby coś zależało od nas ;-) a tutaj chyba każda z nas się przekonała,że dzidziuś(niestety)nie jest na zawołanie,bo się staramy
Napewno cos w tym jest.... jak chcialam miec pierwsze dziecko to nawet nie wiedzialam kiedy sa plodne dni i jak sie oblicza i nigdy nie myslalam przed sexem ze bedziemy wlasnie teraz robic dzidziusia, to w zasadzie moj S zadecydowal kiedy to nastapi i wybral dooobry moment bo Fifi poczal sie na "pierwszy strzal" . Teraz myslalam ze bedzie tak samo i bez wiekszych staran bo wypatruje tylko dni plodnych a tu lipaaaa 2 miesiace i nic, i teraz pewnie tez @ dostane . wiec jak teraz sie nie uda, to wyluzuje calkowicie...bo w przeciwnym razie to zeswiruje albo do bezplodnych sie zalicze....
U nas dzis cieplusio, a ja na maxa zasmarkana chodze... i wszystko mnie boli... uaaa...i mam mega lenia a tu trzeba FIfiemu ciuchy do szkoly wyprac i zadanie odrobic...
Andziula28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 14:57   #3002
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Massuah gdzieś czytałam, czy może mi gin powiedziała, że najlepiej to co drugi dzień się przytulać, bo za często to jakieś skauty wychodzą, a nam jest potrzebne prawdziwa marynarka wojenna
Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Najlepiej kochac się od 9 dnia cyklu do 23-jesli ma sie cykl 28 dni,jeśli dłuższy to do 25 dnia.co drugi dzień,spanie codziennie nic nie daje-to słowa ginekologa.
Tak piszecie o tym kochaniu się co drugi dzień - że tak najlepiej... A my się widujemy zwykle raz na tydzień, tylko w weekendy - więc pewnie nieprędko coś zdziałamy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 15:14   #3003
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26131438] tylko w weekendy - więc pewnie nieprędko coś zdziałamy [/QUOTE]
kochana ty sposobem mozesz zdzialac szybciej niz niejedna z nas
Stary 2011-04-03, 17:30   #3004
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

a ja wywiesilam pranko do ogrodu i jak mi lunelo deszczem, to pranie ocieka woda
oooo... a czemu mi suwaczkow nie wyswietla tylko linki

FILIP 29/05/2006 pon.godz. 18:30 waga 4200

3 cykl staran o drugiego lobuziaka
Filipcio:
....Jak wytlumaczyc Tobie mam,
Że jestes wszystkim, tym co mam,
Tym co jest dobre i co zle,
Uwierz tak bardzo KOCHAM CIE...
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-03, 17:41   #3005
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Przestawiłam się na tryb co drugi dzień może się zafasolkuje w tym miesiącu a kiedyś się myślało, że to takie proste

buziaki dla was
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:02   #3006
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Każda z nas by się dała pokroić,ze takie mdłości ale prawda jest taka,że jak już się je ma to chętnie byśmy za dopłatą oddały
Trzymaj się mamuśka a na wspólnej koniecznie dla odprężenia,nie odpuszczaj.My mamy pierwszą miłość i yż aż się dziwi,ze ON ogląda serial co ta miłość z człowieka robi
Kolorowych a może proroczych snów dziewczyny
Pierwszą miłość też oglądam ostatnio oglądam chyba wszystkie seriale na polsacie i TVN. Zamiast się ruszyć na spacer to kiszę się przed tv. Sama jestem zła na siebie no ale poduszka jest dla mnie wyjątkowo kusząca teraz

Dziewczyny wrzucilam do 1# posta link http://www.duszpasterstworodzin.rzes...page/n_p_r.htm na prośbę kism ponieważ często przewija się przez wątek i jest przydatny. Można znaleźć o śluzie płodnym etc.
Jeżeli chcecie mieć w jednym miejscu jeszcze jakieś przydatne linki to dajcie znać. Post pierwszy ma teraz akapit: Przydatne linki
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:29   #3007
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dokładnie trzymam kciuki żeby szybciutko udało się zafasolkować

to Ci się aga udało

Ja miałam praktycznie jedynie nieregularne @, zdarzało się że przez dłuższy czas nie miałam w ogóle owłosienia zbędnego nie miałam za to okropne problemy z cerą, ale to po prostu straszne. Po badaniach hormonalnych w szpitalu okazało się też że mój testosteron jest praktycznie dwa razy wyższy niż powinien. Leczenie hormonalne pomogło

No to trzymam kciuki żeby wszystko było ok
umnie oprocz PCO hasshimoto wykryli czyli klopoty z tarczyca wiec codziennie rano łykam euthyrox bleh juz mam dosc a gdzie tam do konca zycia łykac ten hormon ;/
Cytat:
Napisane przez Andziula28 Pokaż wiadomość
Hej hej
Mam 5-letniego synka i staramy sie teraz o druga dzidzie. 2 cykle niestety bez powodzenia, jestem w trakcie 3, i za 10 dni sie okaze czy sie udalo ale chyba watpie Chcialabym sie dolaczyc do Was, mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko? pozdrawiam Was wszystkich i zycze udanego fasolkowania
zapraszamy nawet na te 10 dni ;]

ja nie wiem czy mam sie testowac ...6 mam miec @ , ale raczej nic z tego nie wyjdzie...... tzn nie cuzje sie jakbym byla w ciazy , nie mam zadnych dolegliwosci a czuje sie jakby @ miala przyjsc od paru dni bo caly czas boli lub pobolewa mnie brzuch w ten specyficzny sposob i sluz mi sie zorbil mleczny .....

a wy w ogole pamietacie swoje pierwsze objawy ? (pyt skierowane do mam)

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:38   #3008
Brawurka84
Raczkowanie

Gizmiątko,najlepiej poczekać do dnia okresu..wiem,że to ciężko..bo sama czekam na 6 kwietnia z wyjaśnieniem
ale za dużo o tym nie myślę,bo nie chcę żeby z nerwów przesunęła się miesiączka(tfu tfu!)
objawów nie mam,może trochę piersi mi się powiększyły,czasem mam jakieś kłucie w brzuchu-ale jakoś nie jestem tak nerwowa jak zawsze przed okresem
śluz mam wodnisty
dziwne jest dla mnie tylko to,że zawsze 2-3 dni przed okresem on mi się już rozkręca-czyli jest taki już zabarwiony śluz z krwią,a teraz nic
ale się nie nastawiam echh
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:04   #3009
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
zapraszamy nawet na te 10 dni :[
heh ja zapewne tu dluzej zostane, chyba ze za 10 dni zamykacie forum

Cytat:
a wy w ogole pamietacie swoje pierwsze objawy ?
ja do dnia spodziewanej miesiaczki i jeszcze z jakies 2 tyg po tym terminie nie mialam zupelnie zadnych objawow, ani nie czulam tak jak zwykle ze okres mam dostac, zupelnie tak jakbym byla dopiero co po okresie. W drugim miesiacu zaczal mnie pobolewac brzuch - tak jak na okres, ale nie mocno. Potem doszedl wstret to zapachu i smaku miesa, mdlosci, odrzucilo mnie od papierosow i bylam wiecznie zmeczona. to chyba tyle z tych pierwszych objawow

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-03, 19:14   #3010
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Cytat:
zapraszamy nawet na te 10 dni ;]
a dlaczego na 10

Cytat:
a wy w ogole pamietacie swoje pierwsze objawy ?
do dnia spodziewanej miesiaczki + jeszcze jakies 2 tyg nie mialam zadnych objawow. W 2 miesiacu zaczal mnie pobolewac brzuch, tak jak na okres, tepy ale delikatny, wstret do zapachu miesa i do jedzenia go, mdlosci, przewaznie wieczorem, zmeczenie - to tyle z poczatkowych objawow.

No i wlasnie cos mnie brzuch zaczal lupac i cos czuje ze znow nici i przyjdzie @

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-03, 19:20   #3011
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Gizmiatko a czemu tylko 10 dni ??
moje pierwsze objawy to : do dnia miesiaczki i jeszcze jakies 2 tyg po tym terminie nie mialam zadnych objawow, zupelnie jakby mi sie dopiero co skonczyl okres, w drugim miesiacu zaczal mnie pobolewac brzuch, taki tepy bol jak na okres, cmilo mnie delikatnie, potem wstret do zapachu i samku miesa, mdlosci - czesciej wieczorem niz rano, odrzucenie od papierosow, zmeczenie, i to wszystko z poczatkowych objawow

ehhh... a mnie zaczyna cos brzuch luypac na @ i chyba d*** zbita bedzie

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku

Edytowane przez Andziula28
Czas edycji: 2011-04-03 o 19:25
Stary 2011-04-03, 19:45   #3012
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153

Witam , moje kochane !
Strasznie Was przepraszam że tak długo mnie tu nie było
Poprostu totalny brak czasu ... No ale postanowiłam wrócić .
Podczytałam już troszkę wstecz i bardzo gratuluję zafasolkowanym !!
Ja 1 cykl starań - nieudany
w 2 cyklu nie próbowaliśmy , bo choroba stttraszna mnie dopadła
teraz jesteśmy po 3 cyklu starań
Jestem pozytywnie nastawiona , ale nie nakręcam się zabardzo
@ ma przyjść 11-stego także wszystko przede mną
Jeszcze raz gratuluję przyszłym mamusią !!
Pozdrawiam
Ikus153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:49   #3013
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Gizmiatko a czemu tylko 10 dni ??
moje pierwsze objawy to : do dnia miesiaczki i jeszcze jakies 2 tyg po tym terminie nie mialam zadnych objawow, zupelnie jakby mi sie dopiero co skonczyl okres, w drugim miesiacu zaczal mnie pobolewac brzuch, taki tepy bol jak na okres, cmilo mnie delikatnie, potem wstret do zapachu i samku miesa, mdlosci - czesciej wieczorem niz rano, odrzucenie od papierosow, zmeczenie, i to wszystko z poczatkowych objawow

ehhh... a mnie zaczyna cos brzuch luypac na @ i chyba d*** zbita bedzie
haha bo pisalas ze za 10 dni sie okarze co i jak ;] haha a znam badz jak najdulzej po mimo ze bedziesz w ciazy ;]

Brawurka - wiesz , no mowia najlepej do 6 tylko ze tak naprawde to ja nie wiem kiedy dostane okres bo mam pierwszy cykl po odstawce antykow a tu juz roznie bywa!

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-04-03, 19:54   #3014
aga_bre
Rozeznanie

No dziewczyny widzę, że w tym pięknym dniu Wam humory dopisują. Ja właśnie wróciłam od rodziców. No więc tak bhcg niewykrywalna, ale nie mogłoby być pięknie prawda... @ w dalszym ciągu nie przyszła, ale po wynikach okazało się, że mam jakieś zapalenie w organizmie (bardzo wysokie crp - norma jest do 5 chyba, a ja mam 17). No i oczywiście będą badania.

Co do starań. Wiecie w związku z tym, że w tym miesiącu mam już cykl 37 dniowy. Lekarz powiedział, że mam zaburzoną gospodarkę hormonalną po braniu tabletek antykoncepcyjnych przez 8 lat.
Stary 2011-04-03, 21:09   #3015
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Cytat:
haha bo pisalas ze za 10 dni sie okarze co i jak ;]
bo sie okaze, ale ja na ciaze zupelnie nie licze...kochana u mnie widzisz nie tak szybkooo... jakos czuje ze nie jestem w ciazy... no nic przyszly miesiac sobie odpuszcze i sie zrelaksuje i od maja zaczne

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-03, 21:16   #3016
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
bo sie okaze, ale ja na ciaze zupelnie nie licze...kochana u mnie widzisz nie tak szybkooo... jakos czuje ze nie jestem w ciazy... no nic przyszly miesiac sobie odpuszcze i sie zrelaksuje i od maja zaczne
no ja tez jakos sie nie cuzje na ciaze i zastawnaiam sie nad sensownoscia testowania ...... jakos czuje bardziej zblizajaca sie @ niz ciaze ...

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-04-03, 21:29   #3017
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Gizmiatko to masz tak samo jak ja... :/ ja od 3 miesiecy jak zaczelismy sie starac o dzidzie co miesiac przed @ mam coraz to inne objawy okresowe, nie takie jak zwykle mialam,ostatnio nawet mi sie @ 3 dni spoznila,co sie nigdy nie zdarzalo,zrobilam test i zaraz @ dostalam :/ kurcze tak sie na ta ciaze nastawiam ze az mi organizm fiziuje. Zastanawiam sie czy od maja nie kupic sobie testow owulacyjnych... co by latwiej poszlo...

Aleee sie obzarlam pizza ze sie ledwo ruuszam

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
zastawnaiam sie nad sensownoscia testowania ......
ja testuje dopiero jak mi sie @ spoznia 2-3 dni.
Kurcze wkurzona jestem, bo od 3 miechow, nie pije nawet piwka na imprezce bo MOZE jestem w ciazy a potem d*** blada z tego wychodzi. Teraz chora jestem aspiryny nie biore, zdycham o wiele dluzej i pewnie znow nie uda sie

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-03, 22:34   #3018
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Gizmiatko to masz tak samo jak ja... :/ ja od 3 miesiecy jak zaczelismy sie starac o dzidzie co miesiac przed @ mam coraz to inne objawy okresowe, nie takie jak zwykle mialam,ostatnio nawet mi sie @ 3 dni spoznila,co sie nigdy nie zdarzalo,zrobilam test i zaraz @ dostalam :/ kurcze tak sie na ta ciaze nastawiam ze az mi organizm fiziuje. Zastanawiam sie czy od maja nie kupic sobie testow owulacyjnych... co by latwiej poszlo...

Aleee sie obzarlam pizza ze sie ledwo ruuszam

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

ja testuje dopiero jak mi sie @ spoznia 2-3 dni.
Kurcze wkurzona jestem, bo od 3 miechow, nie pije nawet piwka na imprezce bo MOZE jestem w ciazy a potem d*** blada z tego wychodzi. Teraz chora jestem aspiryny nie biore, zdycham o wiele dluzej i pewnie znow nie uda sie
u mnie problem taki ze ja ostanie 2 lata na natykach jechalam i nie wiem zapomnialam jakie sa objawy@bo w sumie 2 lata antykow 7 miesiecy ciazy ....
wiec ja nie wiem co jest normlane a co nie ;]

ja lece spac jutro trzeba wstac do pracy buzka

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-04-03, 23:43   #3019
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
a wy w ogole pamietacie swoje pierwsze objawy ? (pyt skierowane do mam)
Cóż, ja za każdym z trzech razów w tym okresie 4-6 tc nie miałam żadnych objawów, o których można by powiedzieć - "tak, to był na pewno objaw ciąży". Tak naprawdę wszystkie te nasze pobolewania piersi, podbrzusza, śluzy, itp. są mocno naciągane, kiedy tak strasznie się ich wyczekuje i obserwuje. Uważam, że nie warto na to zwracać uwagi, bo to skutkuje tylko niepotrzebnym nakręcaniem się. Dopiero jak nie ma @ w zwykłym terminie, to dzień czy dwa później jest sens robić test lub bhcg i wtedy już z dużą pewnością można stwierdzić, że jest się w ciąży, jeśli wyjdzie pozytywny oczywiście Dla dziewczyn, które niedawno do nas dołączyły, mam radę - jeśli jeszcze tego nie zrobiłyście, to sięgnijcie kilkanaście stron wstecz (tak na oko) do historii kaskaderki
Kaskaderko, wiem, że może Ci być przykro na wspomnienie o tym, ale na pewno Twój przykład dał co poniektórym z nas mocno do myślenia na temat nakręcania się i wierzenia we wczesne objawy. Dzięki
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 06:01   #3020
Farina
Raczkowanie

Cześć dziewczynki po weekendzie. Sorki, że się nie odzywałam, ale jak już wspominałam zawsze te dwa krótkie dni spędzam z mężem na wspólnych wyprawach.
Dzięki kathrinaaaaa za zyczenia owocnych staranek. Niestety szczyt śluzu miałam w niedziele, dotego szyjka wysoko i otwarta, ale temperatura cały czas na takim samym poziomie, więć cykl bezowulacyjny. Mój Tż pocieszył mnie, że dopiero na wielkanoc są jajeczka i w nowym cyklu się pojawią i u mnie. Dzięki niemu nawet smutno mi nie jest, że i tym razem nic z tego nie będzie.

Andziula28, Messuah witajcie w naszym gronie.
Jeżeli chodzi o codzienne stranka to ja popieram dziewczyny, że nie ma sensu. No chyba, że dla przyjemności i relaksu to jak najbardziej.

goldika zazdrościmy młodści.

Tusia oby nowy cykl był szczęśliwy

A tak wogóle to miałam takie piękne sny. Śniło mi, że kołyskę i łóżeczko do domku przywiózł mój Tż i razem składaliśmy. Aż z usmiechem się obudziłam. Miłego dnia wszyskim zyczę.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:23   #3021
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Witam poniedzialkowo
Ja juz dzis sie calkowicie przestalam ludzic ze sie udalo bo tak mnie brzuchol pobolewa na @ ze az nie milo bylo oczy otworzyc
U Nas dzis sliczna pogoda, sloneczko swieci a moje dziecie ma goraczke 38,3 goraczki w piatek mial 39,3 w weekend zdrow jak ryba i dzis znow i nie mam pojecia z czego . nie wiem czy mu zab 5 dolna nie idzie bo nie pozwala sie tak dotchnac...
Farina witaj witaj kochana nooo sen cudowny az zal sie budzic z niego cooo? milego i slonecznego dzionka wam zycze

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-04, 10:18   #3022
Ikus153
Raczkowanie

GG do Ikus153
Arrow Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Witam m0je Kochane w ten piękny słoneczny dzień
Jak tam samopoczucie ? U mnie okey poza tym że od 2 dni jakoś bolą mnie jajniki ... niewiem z czego może @ się zbliża ... byle nie ...
Chciałam bardzo serdecznie podziękować Kaskaderce Że trzymiesz tu tak wszystkich na duchu ! i Masz tak wspaniałe rady ! No Kobitki to pisać jak tam plany na dziś Pozdrawiam !
Ikus153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:18   #3023
AgaMili
BAN stały

Cześć dziewczyny. Trochę tu nie pisałam, ale czytam was na bierząco.

Witam nowe staraczki i życzę powodzenia w tym cyklu i żeby @ nie przyszła .
U mnie dziś 17dc i śluzu płodnego jak nie było tak nie ma. No nic , mam tylko nadzieję że w tym roku uda się zafasolkować . W tym cyklu jestem bardzo spokojna i co ma być to będzie

A moje plany na dziś to spotkanie w banku, muszę donieść dokumenty do kredytu
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:42   #3024
Natalala4
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, nie było mnie tydzień a tu tyle postów, ze ledwo nadrobiłam chciałam napisac już wczoraj rano ale musiałam nadrobić zaległości żeby się wczuć w sytuacje

Witam wszystkie nowe forumowiczki

Mam kłopot dziewczyny i chciałam się poradzić, bo pomimo luteiny i dostinexu dalej mam nieregularne cykle i się zastanawiam czy ja przypadkiem nie popełniam błędu przy liczeniu dni cyklu - może to powodować , ze zaczynam brać w złym momencie leki. Keidyś dawno temu Kwiatek napisała, ze cyklu nie liczy się od pierwszego plamienia tylko od "czystej" krwi.
Sorki za bezpośredniość, muszę rzucić trochę mięsa, zebyście miały obraz:

Miałam tak:
26.03 - lekko podbarwiony śluz po przytulaniu z tż'etm
27.03 - przedpołudnie kompletnie nic, wieczorem jakby brązowy śluz podbarwiony krwią ale baaaardzo malutko
28.03 - brązowo/czerwono malutko tak jak dzień wczesniej
29.03 - powódź!!!!!

No iteraz tak - skoro mam brac luteine od 16 do 25 dnia cyklu tzn. od kiedy? Który z tych powyższych dni jest 1 dc. ?

Help?
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:51   #3025
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie było mnie tydzień a tu tyle postów, ze ledwo nadrobiłam chciałam napisac już wczoraj rano ale musiałam nadrobić zaległości żeby się wczuć w sytuacje

Witam wszystkie nowe forumowiczki

Mam kłopot dziewczyny i chciałam się poradzić, bo pomimo luteiny i dostinexu dalej mam nieregularne cykle i się zastanawiam czy ja przypadkiem nie popełniam błędu przy liczeniu dni cyklu - może to powodować , ze zaczynam brać w złym momencie leki. Keidyś dawno temu Kwiatek napisała, ze cyklu nie liczy się od pierwszego plamienia tylko od "czystej" krwi.
Sorki za bezpośredniość, muszę rzucić trochę mięsa, zebyście miały obraz:

Miałam tak:
26.03 - lekko podbarwiony śluz po przytulaniu z tż'etm
27.03 - przedpołudnie kompletnie nic, wieczorem jakby brązowy śluz podbarwiony krwią ale baaaardzo malutko
28.03 - brązowo/czerwono malutko tak jak dzień wczesniej
29.03 - powódź!!!!!

No iteraz tak - skoro mam brac luteine od 16 do 25 dnia cyklu tzn. od kiedy? Który z tych powyższych dni jest 1 dc. ?

Help?
od 13.04
plamienia nie oznaczają jeszcze miesiączki - miesiączka to krwawienie spowodowane złuszczaniem się endometrium.
A plamienia? mogą być, ale może ich nie być... więc nie da się od nich liczyć.

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:59   #3026
Nadia5
Zakorzenienie

Ja od 2 cykli mam problem z ustaleniem 1dc
Różnie bywa, ale w marcowym cyklu stwierdziłam że krwawienia wcale nie było za to 12 dni plamień - tydzień przerwy - 5 dni plamień. W efekcie nie zaczęłam Clo
Czekam teraz na @ bo ma przyjść na pozątku kwietnia i mam nadzieję że już nie będę miała wątpliwości..

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:19   #3027
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ikus153 Pokaż wiadomość
Witam m0je Kochane w ten piękny słoneczny dzień
Jak tam samopoczucie ? U mnie okey poza tym że od 2 dni jakoś bolą mnie jajniki ... niewiem z czego może @ się zbliża ... byle nie ...
Chciałam bardzo serdecznie podziękować Kaskaderce Że trzymiesz tu tak wszystkich na duchu ! i Masz tak wspaniałe rady ! No Kobitki to pisać jak tam plany na dziś Pozdrawiam !
Plany to praca. A potem zakupy obiadek i opieka nad chorowitym mężem. Od wczoraj ma lekkie przeziębienie, a cierpi jak obłożnie chory. Ale chyba wszyscy mężczyźni tak mają.

Natalala4 ja też twierdzę, że pierwszy dzień jest 29.03.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:04   #3028
agacia_cz
Zadomowienie

a ja mam chyba jakieś załamanie wiosenne ;/
ciągle bym spała albo płakała, do tego moja cera pogorszyła się do tego stopnia że nie mogę na siebie patrzeć ;(
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:32   #3029
Andziula28
Raczkowanie

GG do Andziula28

Natala4 i ja uwazam ze 29.03 to pierwszy dzien cyklu.
Farina, moj S jak ma kaszel i 37,5 to lezy umierajacy i wyglada tak jak ja jak mam 40 st goraczki.

kathrinaaaaa - i pewnie takim podejsciem "olewczym" najszybciej z nas zafasolkujesz najlepsze podejscie jakie moze byc

agacia to pewnie przesilenie wiosenne, ja tez ostatnio rozdrazniona chodze i o wszystko wyje. A cera - moze za duzo slodyczy ja bynajmniej tak mam

A ja niestety w planach nic dzis nie mam przez ta goraczke malego, siedze w domu, co ewent. moze szczypior, pietruche i salate zasadze

Filipcio:
moj ty maly lobuziaku
Stary 2011-04-04, 14:42   #3030
Natalala4
Raczkowanie

Dzięki Lady MK, Nadia, Kathrinaaaaaa, Farina, Andziula!!! (ps. Andziula boski ten kurczak )

O matko dziewczyny to wychodzi na to ze ja od 15 lat cykl źle licze buhahahahaha...moze dlatego to wszystko takie pop*szone.... u mnie.

Ostatnie pytanie kontrolne w tym samym temacie - bo ja to taki niewierny Tomasz jestem jak nie pomacam to mi ciężko ogarnąć - ale 28.03 to już było takie ewidentnie z krwią tylko bardzo mało i z brązowym ale przez cały dzień - to tego na pewno nie liczyć?????
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości