|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kompleksowa regeneracja włosów
Rozumiem, mam to samo, z niektórych produktów po prostu nie da się zrezygnować
teraz moje pytanie z innej beczki.. muszę napisac wypracowanie a właściwie referat do szkoły "skład i działanie preparatów do regeneracji i relaksacji włosów". Masz moze coś podobnego na ten temat albo jakies linki czy cos zebym sobie mogła to przerobic, bo przyznam szczerze, ze troche nie wiem od czego zacząc. I jeszcze jedno pytanie, jakie są preperaty do relaksacji włosów ?
|
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Potem napisać o substancjach regenerujących, podzielić substancje pochodzenia naturalnego czyli te, które najbardziej regenerują włos. substancje biologicznie czynne - omówić, jakie mają działanie, witaminy - rozpuszczalne w wodzie (B,C,H,B7,P,PP) i w tłuszczach (A,E,D,K), opisać jakie mają działanie, potem omówić działanie substancji pochodzenia zwierzęcego - hormony, lanolina, placenta, hydrolizaty białkowe, keratynę, kolagen - elastynę, kazeinę, substancje pochodzenia roślinnego - alantoina, ceramidy, flawonoidy, hydroksykwasy, śluzy. Potem podzielić preparaty ze względu na postać - maski, odzywki, balsamy, serum, ampułki itd. Omówić zasady regenracji. Hmm co do tej relaksacji włosów.. Moim zdaniem zrelaksować można bardziej skórę głowy niż włosy, na zasadzie masażu. A preparaty? Cieżko uchwycić jaki sens jest tego pytania o relaksację. Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-04-03 o 12:37 |
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S. zapomniałabym... dziekuję za zaproszenie do znajomych, miło mi
|
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciesze sie, ze mogłam pomóc, ja niestety miałam takie koleżanki, że albo nie miały nigdy notatek albo wcale się nie uczyły i wiem jak to jest kiedy chce sie coś ogarnąć a nie wie jak i od czego zacząć trzeba sobie pomagać!Proszę, i przepraszam za tamtą kłótnię. Już się 'ogarnęłam' ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- [1=f1c0d63fc5ca1c381c34296 7d346813606c679f4_610b1c1 cbeee7;26129046]Dzięki chyba sobie kupię którąś z tych ale raczej tę niebieska:P[/QUOTE] Bardzo fajna jest, będziesz zadowolona
|
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
A to jaki masz system praktyk? Miesięczne?
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
niestety tylko
ale wiesz, miesiąc musisz mieć w dzienniczku praktyk i to jest takie minimum potrzebne jakby do zaliczenia do szkoły a czy potem pójdziesz czy nie to już jest indywidualna sprawa czy chchesz sie dalej czegos uczyc czy nie. Ale i tak duzo to wniosło, mam taką szefową co zawsze odpowie na moje pytanie, wyjaśni czemu tak a nie inaczej itp, mojej koleżance się nie poszczęsciło i spędziła miesiąc na lataniu fryzjerkom do sklepu dlatego ona ma to już jakby zaliczone w szkole ale poszła do innego zakładu na praktyki już z własnej chęci
|
|
|
#129 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
gdzie potem miałam pracować, ale pracuję całkiem gdzies indziej - szkolę fryzjerów (uczniow) bardziej niz zajmuje sie klientami.Teraz tez mam podobną sytuację bo robie tech. uzupełniające fryzjerskie, wiem, że gdybym miała tylko technikum to nie wiem jakby było, w zawodówce dużo się nauczyłam, a tak to mam tą zawodówkę ale jak ejsteś bystra i masz chęci to szybko złapiesz o co chodzi, gorzej jak ktoś chodzi bo musi ![]() A w ogole zrobilam dzisiaj fajne zakupy, zaopatrzyłam się w BioVaxy w SuperPharmie były po 14,99 kupiłam jeszcze maski Bingo i maskę Elseve.. No i Stapiz przyjdzie w przyszłym tyg
Edytowane przez FryzjerstwoMojaPasja Czas edycji: 2011-04-03 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak siedze na stronce Biovaxa akurat i zacikawiło mnie coś... P.S. zamawiasz maski na allegro czy z jakiej stronki ?
|
|
|
|
#131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
A nie nie, nie pytam o Biovax bo to wiem, ze w aptece
pytałam o Kallosa, Sleek Line i tego typu produkty
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupuję sleeka w hurtowni fryzjerskiej w moim mieście, albo na all
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam bo jestem ciekawa jak to się ma cenowo. Raczej podobne ceny czy w hurtwoni jest taniej w porównaniu z allegro ? Bo ja zazwyczaj przez allegro zamawiam
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
ja płaciłam na all z przesyłką drożej za litrową niż w hurtowni mojej także chyba się bardziej opłaca poprostu kupić jeśli masz gdzie, a nie zamawiać, no chyba, że masz więcej dziewczyn chętnych na ta odżywkę i możecie wspólnie zamówić większą ilość a tylko raz zapłacić za przesyłkę
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zbankrutuje przez was dziewczyny ! FryzjerstwoMojaPasja namowilas mnie na te biovaxy i chyba fortune wydam w aptece
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawdz sobie ceny w tej hurtowni, moze się okaże ze wcale nie bedzie drożej, za to bez czekania na przesyłke
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mam jeszcze jedno pytanie a propos aptek... czy w jakichś aptekach np. superpharmie albo dbam o zdrowie jest taniej niz w innych aptekach ?
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam pojęcia, wiem, że dawniej kupowałam w Domu Leków, taka sieć aptek, bo lekarstwa serio bywaja tam tańsze, ale nie orientuję się co do cen kosmetyków, bo kupowałam profesjonalne linie, bo miałam dostęp w związku z moim zawodem ale może dziewczyny wiedzą więcej i coś Ci poradzą ja mam ochotę na waxy, ale nie mam skąd ich wziąść, co za pech!!
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie czekam na informacje od innych dziewczyn jak to jest z tymi aptekami bo co watek to dziewczyny pisza ze byly w dbam o zdrowie albo superpharmie i sie zastanawiem po prostu czemu akurat do tych aptek chodzą
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do superpharmy napewno dlatego, że tam są częste promocje na popularne kosmetyki wiem to z youtubowych filmików urodowych
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
teraz po 15, a u mnie w aptece po 19-20... wiec roznica jest szczegolnie jak kupisz kilka, bo ost za dwa zaplacilam 30 zl a tak to bym wydala 40co do hurtowni.. zalezy jaka hurtownia ;-) ja np jak zamawiam farby Artego u dostawcy to place 25-27 zł, a w Polwellu juz 35-37... to chyba zalezy, ale ogolnie polwell to złodziejstwo! Tak samo maski Kallosa, na Allegro są po ok 11-15 zł a w Polwellu po 20pare. |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój Rainforest został mi tylko na 1 użycie (może nawet dzisiejsze) także trzeba się szybko zaopatrzyć w nowy Wax ![]() FryzjerstwoMojaPasja a jeśli można wiedzieć to w jakim mieście pracujesz ? Bo może bym obcieła włoski jakos w wakacje
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałaś zapuszczać ![]()
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
miałam miałam ale tak na zdrowy rozum myśląc to jaki jest sens zapuszczania jak się końcówki łamią itp.
wymyśliłam sobie ze będę tak może co pół roku podcinac po 1 cm albo po 2 i moze jakoś poprawi sie ich kondycja
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jasne, że tak, bo w ten sposób będziesz systematycznie pozbywać się tego, co zniszczone. też fakt, że szkoda wsparowywać te wszystkie drogie produkty w zniszczone włosy, które powinny być poprosty ścięte ale nie szalej z nożycami
|
|
|
#147 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pod tymi ciemnymi farbowańcami mam jeszcze blond który zasiał spustoszenie na moich włosach więc jeśli będę systematycznie ścinać te farbowańce to wróce do zdrowych naturalek i wtedy sobie będę spokojnie zapuszczać tak to chyba będzie ![]() Cytat:
dzękuję za odp
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oh, ja ostatnio pozazdrościłam jednej dziewczynie,która na wątku o powrocie do naturalków opowiadała, że ścięła właśnie ostatnie farbowańce i już ma całe swoje włoski, ja też tak już chcę ale dłuuuuga droga jeszcze przede mn no i przed wieloma innymi ale dobrze, że nie jestem sama :p
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale własnie chyba tak bede musiała robić... zostać na razie przy tej długości co mam a nie upierac sie na zapuszczanie i systematycznie ścinać co śmieszniejsze pod spodem mam znacznie wyraźniejszy odrost i jest on większy niż na koronie hehe więc tam pojdzie mi szybciej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

kupiłam to w takim zestawie świątecznym za 53 zł i jeszcze Jedwab był z BioVaxa ;-)

ale wiesz, miesiąc musisz mieć w dzienniczku praktyk i to jest takie minimum potrzebne jakby do zaliczenia do szkoły a czy potem pójdziesz czy nie to już jest indywidualna sprawa czy chchesz sie dalej czegos uczyc czy nie. Ale i tak duzo to wniosło, mam taką szefową co zawsze odpowie na moje pytanie, wyjaśni czemu tak a nie inaczej itp, mojej koleżance się nie poszczęsciło i spędziła miesiąc na lataniu fryzjerkom do sklepu dlatego ona ma to już jakby zaliczone w szkole ale poszła do innego zakładu na praktyki już z własnej chęci
kupiłam jeszcze maski Bingo i maskę Elseve.. No i Stapiz przyjdzie w przyszłym tyg 

teraz po 15, a u mnie w aptece po 19-20... wiec roznica jest szczegolnie jak kupisz kilka, bo ost za dwa zaplacilam 30 zl a tak to bym wydala 40