|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Witam!!!
Dziwczyny... w załączniku kilka dzisijeszych fotek!!! Tort wyszedł prawie dobrze tylko 2 razy musiałam robic ciasto bo zakalec był.. drugi raz juz mniej ale tez cos taki dziwny... ale był pyszny!!!!!!!!! od piatku spie od 3 do 7 rano!!! padam na pysk!! a juz dzis po wszystkim !! chyba mi sie udało
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wrzucam Michałka z wywrotką kuzyna, nasza jeszcze zapakowana ![]()
![]() |
#4294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młoda ja też nie wiedziałam ze tam pojedziemy. Dowiedziałam się dopiero w sootę rano. Tz chciał mi kupić kurtkę HD ale tam na tej giełdzie nic nie było. ![]() Madziwina - obydwie ślicznie wyglądacie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- lindsley - Michał w tej koszuli w kratę to super pasuje do tej ogromnej wyrotki ![]()
![]() |
#4295 | |
Zakorzenienie
|
Dzieciaczki super
![]() Cytat:
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michasia ślicznotka i jaką ma suknie ładną, mała dama ![]() Madziwnia kobieto wyglądasz rewelacyjnie, sexi mama ![]() my dzisiaj cały dzień na dworku, mamy taki super osrodek 7 km od nas. Są tam zwierzątka, woda, plaża i dużo innych fajnych rzeczy. Zosia zadowolona bardzo była ![]() Wstawie kilka zdjęć ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-04-03 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj większość dnia spędziło na dworze. Oczywiście wszędzie chce chodzić sama i wszystko bierze do rąk. A ze to wszystko niejadalne to zaraz ląduje u niej w buzi. Więc my ciągle jej coś tam wyciągamy. Założyliśmy więc jej rękawiczki a ta nie mogąc kamyczków chwycić zaczęła je zlizywać. Musze jej jakąś maskę albo kaganiec zakładać.
![]() |
#4298 |
Rozeznanie
|
obiecałam wrzucić kilka fotek, takie sobie, lepszych nie mamy :-(
1 - torcik 2 - z mamą 3 - ulubiony prezent 4 - co by tu wybrać 5 - po 3 minutach zdecydowała ![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
no i dupa chyba nie dodały się zdjęcia;/
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-04-03 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Zakorzenienie
|
Po - ja dlatego z tej jednej strony cieszę się że Ola da się jeszcze zapchac smokiem wtedy do buzi nic nie pakuje
![]() Madziwnia - widziałam już na NK pięknie wygladacie wszyscy i fajnie że się udało Sara super spacerek . My też dziś byliśmy w parku razem z TZta synami ale się na mnie ludzie gapili na zasadzie - ile ona mogła miec lat jak ma takich duzych synów ? a może tak młodo wyglada a jest stara ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ja tam widzę ![]()
#4301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze ze tak sobie myśleli. Jak my byliśmyna jednych z wakacji to jak na stołówce syn Tż powiedział do mnie coś po imieniu to oczywiście wszyscy powiesili na mnie całe zło świata - w domyśle "rozbiła rodzinę " ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4302 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia, dusiaka-super fotki. Dusiaka, mamy takie samo łóżeczko
![]() szybkie pytanie-co sądzicie o tym http://allegro.pl/bujany-dzieciecy-r...1.html#gallery czy rodzic nie będzie grzmocił nogami w ten koszyk z tyłu?
#4303 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mój to by pewnie płytę wybrał, ostatnio namiętnie nimi się bawi ![]() ------------- Myśmy dzisiaj byli cały dzień poza domem, piękna pogoda, w ogródku z rodziną tżta spedziliśmy czas. Był tżta kuzyn i cykał małemu zdjęcia jak ten szalał po ogrodzie, kilka widziałam ,wyszły bosko, już nie mogę się doczekać kiedy je obrobi i nam podrzuci ![]() Uciekam spać bo padam na pyszczek ![]()
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
madziwnia , dusiaka, fotki super, solenizantki pięknie wyglądały. Dusiaka widzę tort z żelowym rysunkiem
![]() lindsley ale wielka ta wywrotka. Te wadera jakieś mniejsze chyba Cytat:
Jak kupujecie takie rowerki to żeby można kierować tą rączką z tyłu a nie tylko pchać. Ja dla małego mam samochód z pchaniem ale bez kierowania ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Dusiaka - Ola wygląda ślicznie.
![]() Moje dziecko nie lubi lalek. Ma jedną i całkowicie nie jest nią zainteresowana. Ona lubi zabawki z którymi może coś zrobić. A najbardziej do zabawy to lubi swoje zwierzaki. Uwielbia im dokuczać. Lubi jak kot na nią fuka a pies warczy. Jak Vasco warczy i odsłania zęby to ta wpych mu ręce do pyska i się cieszy. Najgorzej że jak widzi inne psy to też tak chce robić a to zaczyna byc niebezpieczne. Przeczytałam książkę o nauce czytania małych dzieci i chyba zacznę dziecko uczyć. Nie na siłę i nie z presją że musi sie nauczyć czytać ale tak dla zabawy. Muszę przygotować materiały i przeszkolić babcię co i kiedy ma robić ![]()
#4306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj nam się piachu z plaży trochę najadła ![]() I ciągle woła "am"normalnie jest bez dna ta moja dziewczyna.Wczoraj jedliśmy obiad to ta mała najedzona siedziała i w restauracji darła się"am,am!!!"i ludzie patrzyli na nas jak na samo zło co to dziecku jeść dać nie chcą ![]() Niby dobrze,że wszystko chętnie je,ale z drugiej strony to trzeba jej pilnować z tym żarciem ![]() Cytat:
Oleńka śliczna pannica rośnie ![]() Madziwnia i fajnie rajty pasowały ![]() Lind synuś ![]() Moje dziecko dzisiaj poleciało na płytki głową z takim hukiem,że aż echo po domu poszło ![]() ![]() I jeszcze załapała,że za kotem można do kuwety wejść ![]() ![]() Biedny ten nasz kot-ta mała terrorystka nie dosyć,ze jej w jedzeniu miesza,w wodzie się myję to jeszcze toalety jej się kociej zachciało ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Sara ja w sumie to nic nie potrzebuje z h&m.Tak przy okazji chciałam ten kombinezon i leginsiki,ale może sama trafie-a jak nie to nie ![]()
![]() |
#4307 |
Zakorzenienie
|
ja tez chce zaczac od srody z nauką malej.
PO 1 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH KOLEJNYCH ROCZNIACZKOW!!! dzieciaczki wygladaly slicznie! mamusie sexi flexi ![]() my weekend zajety, codziennie u nas byla chrzestna malej ![]() Wkurzylam sie jak nie wiem, wszyscy wiezieli ze 9 kwietnia robimy roczek malej, ale tesciowa i babcia oczywiscie nie przyjda bo BEDZIE TESC! a jego rodzice po rozwodzie sa.... nosz kur! ym sposobem na jutro musze miec ciasta jakies, torta i 2 imprezy, ale czy ktos sie zapytal czy na 2 imprezy kaske mamy? wkurza mnie cos takiego i jak sie okaze ze do dziecka szwagierki tesc przyjedzie i babcia pojdzie a tesciowa nie wyjdzie z domu to narobie im takiego dymu ze mala bania! moja ciocia ma wejsc jutro tez do niej, ale to wiedzialam bo na sobotnia impreze nie zapraszalam jej z braku miejsca wiec powiedziala ze wejdzie zlozyc malej zyczenia i na herbatke i ciastko we wtorek w dzien urodzin....ale te krowy dwie oczywiscie znowu musialy cos wymyslic...wszyscy potrafia sie zachowac, no czy ta godzina czy dwie przy jednym stole zmienilaby cos w ich zyciu? zjedliby sie? masakra;/ w sobote bylysmy u kosmetyczki i mamy kolczyczki, ja sie upocilam wiecej niz mala ona nawet nie zaplakala, jakby sie nawet nie zorientowala tylko sie usmiechnela ![]() na roczek kupilismy jej basen z kulkami, myslelismy ze troszke mniejszy jest no ale coz... tylko mala zainteresowania nie przejawia nim za bardzo;/ no i keyborda zabawowego i to byl strzal w 10!
![]() |
#4308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My przy mojej to spokojnie możemy jeść bo ją jedzenie nie interesuje ale kamyczki drewienka, listki i co tylko może być na ulicy i owszem. Kupki chyba też by posmakowała z chęcią. Ja w piątek wyzbierałam pół rklamówki pozimowych kupek naokoło domu. ![]()
![]() |
#4309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Okna mi pani myje a ja się biorę za sprzatanie bo dzieciaki mi bajzel zrobiły straszny . szymek w przedszkolu na szczescie Miłego dnia . Darusia a ja bym nie robiła dwa razy jak się nie mogą dogadać ich sprawa i tyle .
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
ania tez sie nas tym zastanawiam, ze wzgledu ze moja ciocia przyjdzie o czym wiedzialam juz wczesniej pojde i kupie po kawalku jakiegos ciasta i ciastka ze 2 rodzaje i wszystko. Wkurzylam sie na maxa;/
![]() |
#4311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia też lalkami się nie interesuje, ale za to uwielbia książeczki oglądać. Przynosi mi i musze jej czytać ![]() Może teraz mi się wstawią zdjęcia Zosia wczoraj dostała wafelka umoczonego w lodzie ![]() ![]()
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-04-04 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Parę dni temu byliśmy w mcdonaldzie i takiego rabanu narobiła(bo oczywiście nic z tego jedzenia nie dostała)że Pani nam zaproponowała wafla od lodów i jak najbardziej ze smakiem wciągnęła. Mrówcia mi też się ten rowerek nie podoba.Straszydło takie plastikowe. A pełno ich wszędzie.Ja sama nie wiem jaki rowerek kupić ![]()
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Witam
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA ROCZNIAKÓW ![]() ![]() DZIECIACZKI SLICZNE I MAMUSIE ![]() Mrowak my mamy ten rowerek , spokojnie nie będziesz wchodziła do koszyka nogami da się normalnie go prowadzić i rączką można kierować ona jest połączona jakoś z kierownicą i ją obniżyć albo podwyższyć Darusia ja tez bym nie robiła dwóch imprez , zapraszasz wszystkich a że ktoś nie chce przyjść to trudno i według mnie jest egoistą bo przecież do dziecka miał przyjść a nie dla tescia ciotki babki czy tam kogo jeszcze. Komunie tez dwie zrobisz? Pogoda nam się popsuła:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Zakorzenienie
|
No u mnie inna sprawa bo my celowo dwie imprezy robimy. No ale te-z już są problemy bo dziadkow zaprosilam na 17.30 żeby tz był w domu, a moja teściowa powiedziała że jej pasuje o 16 bo potem sie umówila z kimś z rodziny w moim mieście na odwiedziny, to jej powiedziałam że niech tamto przełoży bo mi wcześniej nie pasuje
![]() Idę za chwile zamowić torta na środę, zobacze czy czekoladowy będzie smaczny, jak tak, to na sobotę tez czekoladowego wezmę bo Eryk uwielbia.
![]() |
#4315 |
Zakorzenienie
|
pop ja nawet do naszego psa nie kaze oliwce podchodzic nie wiadomo jak blisko, nigdy nie wiadomo co psu do lba strzeli.
Mrowka mnie tez sie nie podoba ten rowerek. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- moja oli juz jezdzila na tym co jej mama przyniesie, prowadzi sie go fajnie lekko, zwlaszcza ze mala 12 kg juz wazy... dziecko tez ma wygodne szerokie siedzenie, oparcie na nozki jest fajne takze ja jestem zadowolona z zakupu bardzo, mala tak samo jak wsiadla nie chciala zejsc. ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- libra najlepsze jest to ze na naszym slubie normalnie tesciowa z tesciem rozmawiala a jak przyjezdzal sam bez tamtej babki to spal przeciez u nich w domu! jeszcze tesciowa nam nie powiedziala ze jutro przyjdzie tylko bylismy u babci wczoraj i babcia nam powiedziala ze mama tez mowila ze we wtorek przyjdzie....
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Dążymy do tych 5 tyś, więc już niedługo to może zrobimy na pierwszej stronie coś takiego jak na forum starszych dzieci dane
imię dziecka w którym tc się urodzilo, waga urodzeniowa, i waga po roku ![]()
![]() |
#4317 |
Zakorzenienie
|
ana my tez nie mozemy spokojnie zjesc, takze sama nie jestes nawet jak mala zje obiad duza miche przed nami to jak jemy 5 minut pozniej stoi z otwarta buzia, albo mialczy zeby jej dac.
![]() |
#4318 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak mi do kubła zaglądała (takiego w pokoju) to z uporem maniaka ją przestawałam w inne miejsce i się jej znudziło,bo zakumała co ją czeka jak tam będzie grzebać. Więc moja rada, do znudzenia powtarzać czego nie wolno i nie odpuszczać Cytat:
![]() a z tymi butami to moje dziecko odwrotnie-jak zaczęła raczkować to jej zakładałam taki mięciutkie buciki, bo strasznie skarpety ryła. One były na rzep, więc trochę odpinała, ale jej się znudziło. Jak zaczęła na poważnie chodzić, to jej założyłam kapcie na zapinki, takie stabilne, z elastyczną podeszwą i sztywną piętką. I wtedy to się jej zaczęło dobrze po domu zaiwaniać-czuła się stabilniej i lepiej brykała. Mało tego jak jej jakimś cudem bucik spadł, to sama przynosiła żeby jej założyć ![]() A po ostatniej wizycie u ortopedy zaczęła chodzić w samych grubych skarpetach, tak zaleciła ortopedka w związku z tym że ona tak kaczkowato chodzi (i nogi jak na beczce prostowane ma- ponoć to normalne u dzieci, które szybko chodzić zaczynają) i mają jej się stawy jakoś tam szybciej ustawić dzięki temu. I pierwsze parę dni bez bucików to jak pijana chodziła, ale potem się przyzwyczaiła. Cytat:
Małe dzieci mają to do siebie ze się wywracają, nawet jak jesteśmy 10 cm obok, to nie zawsze da się zdążyć (moja tak sobie łeb o stolik rozwaliła, a na odległość kilku cm siedzieliśmy ja , stary i dziadek-i nikt nie zdążył) a ja sobie wczoraj na dzień dobry udo poparzyłam-gotowałam młodej kaszę i się tym wrzątkiem oblałam. I stary o 6.00 rano po pantenol do apteki zaiwaniał. I jeszcze mu baba wcisnęła "mleczko dla dzieci z pantenolem" i musiał to oddać i do innej otwartej apteki, dość daleko gnać. Ale dzięki temu mam mało bąbli ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- madziwnia, mega lasencje z was .Pięknie wszystko przygotowałąś- super, że się imprezka udała ![]() lindsley, toż michaś to prawdziwy bob budowniczy ![]() dusiaka, olunia śliczniasta Ferrou, to chyba izazula dobrze, mówi. A zadpodajesz mu krem z filtrem na ryłko? Cytat:
![]() ana, pop, a moja o dziwo nie chce pchać wszystkiego na dworze do japy, tylko jak widzi jakieś paprochy, pety, patyczki to staje, robi paluszkiem "nunu" i mówi "bebe" Ubaw mam z niej straszny (ale jak zobaczyła kawałek gofra z wiśniami, to pokusa była śilniejsza, ale zdążyłam go kopnąć ![]() ja bym tez dwóch imprez nie robiła-nie chcą się dostosować-ich strata. A lenka dostałam takie okropne, brzęczące pianinko i je uwielbia.Wciska, tańczy, wszędzie je nosi. Muszę kupić jej coś tego typu, ale porządniejszego ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
mloda sie poklada i dobrze, bo generalne sprzatanie mam zaplanowane na dzisiaj przed spacerem, takze niech idzie lulu:P
jeszcze dzisiaj gosc po kaske za rachunki przychodzi przed 16 a po 1 6 idziemy jakies buty dla tezteta kupic , z jego rozmiarem 46 to ciezko jest cos fajnego kupic;/ ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- moja do tego stopnia JEST WIECZNIE GLODNA ze nawet jak ktos na ulicy je i ona widzi a nie ma nic do jedzenia to lapki wyciaga a od 3 dni sie patrzy jak kot ze shreka i mowi nooo da! noo da! ja mowie nie Olinku nie da! a ona oooo nie nie nie DA!
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
darusia, mój też ma 46 i znam temat. Spodnie też ma ogromne (dł.36/38) i jak idziemy do sklepu to się pytamy co mają na tą długość i albo nic albo dwie pary do wyboru ma ;-)
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.