Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 19:56   #91
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(..)
nie mam pojecia czym, jakies 3 rozne serie, ja kupilam te z air, ale z tt smoczkami jest tak, ze jak chcesz dokupic lancuszek zeby dzidzi nie spadl smoczek na ziemie to kosztuje ponad 20pln i w dodatku niezle sie musialam naszukac i mial wowczas 1 sprzedawca z allegro, a w sklepach stacjonarnyuch NIKT.
(..)
Aga_Pe czyli dobrze rozumiem, że do smoczków TT pasuje tylko zawieszka TT.. i innej formy zawieszka już nie podchodzi, tak?

Hm.. to musze jeszcze zawieszkę dorzucić do listy zakupkowej.. chociaż te z TT nie są takie fajne, widziałam inne o wiele ładniejsze

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)
Lolus, ja też kupowałam smoczki TT, normalnie w galerii i wziełam takie, które niby sprzyjają dobremu zgryzowi... jednakże może uda się ich nie stosowac ?
Dzis Lolus, uswiadomiła mi Dorka, że u mnie leci 30 tydzień !! Wiec u Ciebie 31... (A Ty liczysz sobie, ze 32? ) Ja dotąd myslalam, że jestem w 31 tc
(..)
Z tymi smoczkami TT to kosmos, bo z tego co czytam to wszystkie rodzaje - air, sof i pure sprzyjają dobremu zgryzowi i są ortodontyczne. I bądz tu mądry
Ddaaiissyy u mnie skończony 31 tydzień
Stary 2011-04-03, 20:00   #92
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dziękoi Kochanie, ja dzisiaj byłam w sklepie u Ch plejada i oglądałam własnie to łóżeczko białe z hipciem z Drewexu - jest świetnie wykonanae - mam tylko nadzieje, że sprzedawca z allegro u ktorego kupiłam łóżko pozwoli mi zwrócić (mimo iż jest już złożone) ma wady i wtedy kupie własnie to które wysłałaś linka.
a w sklepie cena tego łóżeczka: 510zł .

drewex
masakra - a jak im ta lignina wypada?! coś okropnego.
fajnie że jesteś z anmi na watku.

oj posypią się mamuśki posypią.
Ty dwa tygodnie a kiedy masz wizyte? dowiesz się jakoś za niedługo terminu?.

Agnieszko_pe
- ja mam wizytę 15.04 - wtedy mi potwierdzi datę cc, czy trzeba robić 21.04 czy damy radę wytrzymać do 29.04.

byliśmy wieczorkiem na spacerze nad wodą - sluchajcie ludzie patrzą się na mnie jak na ewenement, jak na ufo - aż nie wytrzymałam i jednej babce zwrociłam uwagę - coś strasznego.

oglądamy TV, więc na dzisiaj mówię papa.
aha, to dzien po mnie, bede trzymac kciuki mi niechcial powiedziec ostatnio bo powiedzial ze moze sie szyjka skroci albo rozwarcie zrobi i ze bezsensu juz sie umawiac, ze pogadamy 14stego, a jak bedzie ok to bede meic ok 4-5 maj, a jak cos nie tak to szybciej, wiec chyba i tak sie rozpakujesz przede mna

a ja dzisiaj z moim ojczymem na lodach i tez sie wszyscy na mnie patrzyli jak na niezidentyfikowany obiekt idacy ehhh
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:02   #93
agus87
Zakorzenienie

wyzalilam sie w K
Stary 2011-04-03, 20:03   #94
anula_81
Zakorzenienie

Ja juz szykuje sie do spanka po leniwym dniu, sily na ostatnie!!!! 4 dni pracy zebrane)))))))))))))))) ))))))))))))

daisyy ja mialam typ ciemne wlosy, ciemne oczy, 2 metry wzrostu moj najukochanszy TZ jest mojego wzrostu ma blond wlosy i niebieskie oczy
agus to teraz siedzisz na bombie zegarowej co?

moniqac to trzymamy kciuki, zeby udalo sie oddac lozeczko i kupic to nowe

spice tak mi lekarze mowia, bo zosia juz w kanale rodnym , brzuch nisko, plus wieksza niz wedlug USG w 18 tygodniu, wedle ktorego wyznaczyli mi termin, wedle OM mam 2 maja, wiec zobaczymy
fajnie ze ogladacie spzitale w ktorych rodzicie ja niestety znam moj szpital jedynie z zabiegow ktore tam mialam i izby przyjec...

wiec sie powoli zegnam kochane, jutro postaram sie skrobnac z pracy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:05   #95
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Aga_Pe czyli dobrze rozumiem, że do smoczków TT pasuje tylko zawieszka TT.. i innej formy zawieszka już nie podchodzi, tak?

Hm.. to musze jeszcze zawieszkę dorzucić do listy zakupkowej.. chociaż te z TT nie są takie fajne, widziałam inne o wiele ładniejsze

Z tymi smoczkami TT to kosmos, bo z tego co czytam to wszystkie rodzaje - air, sof i pure sprzyjają dobremu zgryzowi i są ortodontyczne. I bądz tu mądry
Ddaaiissyy u mnie skończony 31 tydzień
tak mi powiedziano, ze inne nie pasuja, jakies standartowe.
zawieszki sa wykonane ladnie, mnie sie podobaja, ale klopot z dostaniem.

no i na tych zawieszkach jest napisane do ktorych serii nie wiem czy do wszystkich zaraz poszukam i napisze
Stary 2011-04-03, 20:07   #96
dorkabl
Zadomowienie

moniqac mam kompa do jutra
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:12   #97
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ja juz szykuje sie do spanka po leniwym dniu, sily na ostatnie!!!! 4 dni pracy zebrane)))))))))))))))) ))))))))))))

daisyy ja mialam typ ciemne wlosy, ciemne oczy, 2 metry wzrostu moj najukochanszy TZ jest mojego wzrostu ma blond wlosy i niebieskie oczy
trzymam kciuki za te 4 ostatnie dni

hahaha z tym tz wyjelas mi z ust, moj typ taki jak twoj, no a tz wyglada tak samo jak opisalas

Lolka
wracam z wiesciami dot. smoczkow
a wiec tak, zawieszki sa do air i pure, z tego co widze to air nie ma zawieszki(tego koleczka) i lancuszek zaklada sie na smoczek (ja mam ta serie air,) a pure ma to ucho o ktore mozna zaczepic zawieszke, z tego moral taki ze do serii pure mozna zawieszke uniwersalna, taka ktora zawiesza sie za to kolko, natomaist do serii air trzeba zawieszke z tt.

mam nadzieje ze za duzo nie zakrecilam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 20:14   #98
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

moniqac to trzymamy kciuki, zeby udalo sie oddac lozeczko i kupic to nowe

spice tak mi lekarze mowia, bo zosia juz w kanale rodnym , brzuch nisko, plus wieksza niz wedlug USG w 18 tygodniu, wedle ktorego wyznaczyli mi termin, wedle OM mam 2 maja, wiec zobaczymy
fajnie ze ogladacie spzitale w ktorych rodzicie ja niestety znam moj szpital jedynie z zabiegow ktore tam mialam i izby przyjec...

wiec sie powoli zegnam kochane, jutro postaram sie skrobnac z pracy
Stary 2011-04-03, 20:21   #99
moria44
Wtajemniczenie

Hej brzucholki!

Nadrobiłam ostatnią stronę starego wątku a ten zostawiam sobie na jutro, bo już naprawdę ledwo siedzę.
Rano zerwaliśmy się z TŻ'tem na brakujące zakupy ogródkowe więc nie mogłam czekać do 5000'cznego posta gusia dziękuję za podanie linka do nowego wątku

No i kolejne godziny spędziłam grzebiąc w ziemi, przesadzając kwiatki, nawożąc i podlewając roślinki ale prawie skończyliśmy jeszcze tylko taras trzeba umyć, pomalować + jedną doniczkę, do której przesadzę sobie zioła i roślinki i finito. Zrobiłam dziś kilka zdjęć to jutro się pochwalę. Byliśmy jeszcze w ferworze prac ogrodowych gdy wpadli nasi znajomi i wyszli 40 minut temu tak więc miałam czas aby się szybko umyć, wysmarować Mustelą i trochę Was podczytać. Reszta jutro

ddaaiissyy
nie kochana, nie przesadziłam z tymi kilogramami Od mojej najniższej wagi sprzed ciąży i całej stymulacji przybyło mi dokładnie 47kg

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:21   #100
andziot
Zakorzenienie

Witam się na nowym wątku !!!

ciut późno, ale taka piękna pogoda była, że dziś nawet kompa nie otworzyłam do teraz ...
byliśmy dziś cały dzień na pikniku w Sobótce pod Ślężą
czyli wylegiwanie na kocyku, grill, pogaduchy ze znajomymi, gra w karty, bieganie za Zosią ...
super było !!!!
Zosia padła

ania2631, gusiagatko za wizyty jutrzejsze

przeczytałam !
wieczorami mam takie ssanie w żołądku że jadłabym bez przerwy ... nie czuję sytości w ogóle

wkleję Wam fotę z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 36.jpg (64,6 KB, 86 załadowań)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:22   #101
dorkabl
Zadomowienie

Szykuje sie dziewuszki do spania. Nie wiem czy wiecie ale na gin budza przed 6-ta na mierzenie temp. cisnienia i słuchanie dzieciaczków Potem można dospac, u mnie do 8-mej, bo o 8-mej jest obchodzik. Potem to juz mozna spac ile sie chce
Stary 2011-04-03, 20:27   #102
asiak1981
Rozeznanie

u nas na patologii mierzą o 5!! o 8 śniadanie a o 9 obchodzik...

andziot - brzuszek masz śliczny i nigdzie więcej nie przytyłaś!!!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-04-03 o 20:28
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:30   #103
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
gusia dziękuję za podanie linka do nowego wątku
Prosiem bardzo
Z niecierpliwością czekam na fotki.

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

ciut późno, ale taka piękna pogoda była, że dziś nawet kompa nie otworzyłam do teraz ...
czyli wylegiwanie na kocyku, grill, pogaduchy ze znajomymi, gra w karty, bieganie za Zosią ...
super było !!!!
Zosia padła

przeczytałam !
wieczorami mam takie ssanie w żołądku że jadłabym bez przerwy ... nie czuję sytości w ogóle

Dziękuję za kciuki
Brzusio masz cudny
A pogody to zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Szykuje sie dziewuszki do spania. Nie wiem czy wiecie ale na gin budza przed 6-ta na mierzenie temp. cisnienia i słuchanie dzieciaczków Potem można dospac, u mnie do 8-mej, bo o 8-mej jest obchodzik. Potem to juz mozna spac ile sie chce

To spokojnej nocy Ci życzę

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:32   #104
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
Lolka
wracam z wiesciami dot. smoczkow
a wiec tak, zawieszki sa do air i pure, z tego co widze to air nie ma zawieszki(tego koleczka) i lancuszek zaklada sie na smoczek (ja mam ta serie air,) a pure ma to ucho o ktore mozna zaczepic zawieszke, z tego moral taki ze do serii pure mozna zawieszke uniwersalna, taka ktora zawiesza sie za to kolko, natomaist do serii air trzeba zawieszke z tt.

mam nadzieje ze za duzo nie zakrecilam
Aga_Pe

Wszystko jasne.. dziękuję Ci bardzo, bardzo

Ja przez neta kupuję, nie widziałam na żywo i nie wiedziałam jak to sie ma.. A właśnie teraz sobie klikam ostatnie, drobne zakupki

Andziotek, ale ty laseczka jesteś! Piłeczka śliczna
Stary 2011-04-03, 20:33   #105
the_sania
Wtajemniczenie

zamelduję się w kolejnej części wątku z Marcelkiem i spadamy grac w gry...
miałam dziś ciekawy dzień. byłam u rodziców.... w ogóle pochwalę się, że poszłam do nich pieszo, a to prawie 5km w jedną stronę

a i jakoś nie chce mi się wierzyć, że któraś w tej części się rozpakuje

Andziot piękny brzuszek. okrągły i taki duży

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-04-03 o 20:34
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:33   #106
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość

To dziwne że śniadanko jest przed obchodem bo gdyby trzeba było komus pobrac krew czy siusiu oddac to zazwyczaj robi sie to na czczo i trzeba czekac do rana na nastepny dzień, no ale kazdy szpital maswoje praktyki
Stary 2011-04-03, 20:43   #107
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

super było !!!!
Zosia padła

przeczytałam !

super brzusio, ale chudzinka jestes

Cytat:
Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość

kochane, a u was w szpitalu tez budza w nocy zeby posluchac dzidzi?
u mnie 2-3 razy
tez od6tej byl ruch, po 8mej obchod
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Aga_Pe

Wszystko jasne.. dziękuję Ci bardzo, bardzo

Ja przez neta kupuję, nie widziałam na żywo i nie wiedziałam jak to sie ma.. A właśnie teraz sobie klikam ostatnie, drobne zakupki

Andziotek, ale ty laseczka jesteś! Piłeczka śliczna

super ze moglam pomoc

a ja sie zalamalam, dzisiaj przywiozlam polowe mojej wyprawki od rodzicow, min gacie jednorazowe i jestem pewna na 1000000000% ze prosilam o XL a dala mi L. kurde no!!!!!! wchodze ale sa mi takie na styk. nie wiem, chyba bede musiala kupic jeszcze jedne
Stary 2011-04-03, 20:58   #108
matallewar
Zakorzenienie

A ja się właśnie zorientowałam, że z moich znajomych o tym, że tż jest w szpitalu wiecie Wy, jeden przyjaciel (najlepszy, zresztą i mój i tż), przyjaciółka (gadałyśmy w piątek po zajęciach chwilę) i jedna koleżanka (ale wie tylko, że poszedł na badania)...

Czy to oznacza, że reszta ludzi na tyle mnie olewa, że nawet nie wiedzą, że mój mąż jest od tygodnia w szpitalu?

Kurde, ja wiem, że jestem w ciąży, że mało się z ludźmi widuję, ale zaczęłam się tym przejmować

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Pożaliłam się koleżance/przyjaciółce (w sumie - kiedyś przyjaciółce, teraz rzadko się widujemy, ale kontakt mamy ze sobą cały czas ) i ma mnie jutro odwiedzić

Idę spać kochane, DOBRANOC

P.S. Śpię w koszuli tż - raz, że dobrze się w nią mieszczę, dwa, że mi raźniej - i nakarmiłam już prawie całą

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:00   #109
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
dwa, że mi raźniej - i nakarmiłam już prawie całą

co do znajomych- u mnie podobnie

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:02   #110
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
To dziwne że śniadanko jest przed obchodem bo gdyby trzeba było komus pobrac krew czy siusiu oddac to zazwyczaj robi sie to na czczo i trzeba czekac do rana na nastepny dzień, no ale kazdy szpital maswoje praktyki
tak... mnie też to dziwiło, a potem na noworodkach np jakie jedzonko dostawałyśmy nie zważając że my jako matki karmiące nie wszystko możemy jeść. Dziwne to bo u nas wielki nacisk na karmienie...

a! krew jak miałam pobieraną to nie zaraz po wyjściu lekarza z pokoju tylko dużo później więc chyba bym padła z głodu!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

Edytowane przez asiak1981
Czas edycji: 2011-04-03 o 21:03
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:21   #111
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór!))

witam OBJEDZONA, szczęśliwa i skopana po wszystkich narządach w zasięgu hanutkowych nóżek

Matall, pochwal się, gdzie kupiłaś biustonosz, bo ja chyba też muszę się zaopatrzyć. Żadnych do karmienia nie kupuję, więc ze dwa sportowe się przydadzą

Anulinko, w takim razie czekam na fotki, no i życzę, żeby szybko ta kasiora wpłynęła! A naklejki z Kubusiem będą idealnie pasować do kącika Piotrusia

Agnieszko_pe, wiem, że Hania też popularna, natomiast w moim otoczeniu najwięcej Zosieniek, Julii i Majeczek Wózek super no i jaka duża gondola! Będzie miało maleństwo wygodnie

Pauliziu, w takim razie masz stałe zaproszenie do mnie na huśtawkę, ja mam swoją na balkonie, ale na taką ogrodową też się załapiesz

u nas Mutsy droższe, niż X-landery

Gusiagatko, Ddaaiissyy, asiak1981, serdecznie zapraszam! Dzisiejszych bez nie ma już, ale z przyjemnością upiekę dla Was nowe

Lolko, niestety ciężko dobrać wszystko w jednym stylu mata pstrokata, foteliki też, no sama wiesz. Wierz mi, mam podobne dylematy do Twoich

ale najładniejszy wizualnie wydaje mi się ten Anuli

Aha! Witam w klubie fanek ażurowych kocyków na Hanutkę czeka biały, ale zdaje się, że dokupimy jeszcze jeden

Dorko, baaaaaardzo miło widzieć Cię na wątku

Co do smoczków, to mam TT Pure, ale przyznam szczerze, że kupując je kierowałam się brakiem koloru, bo jak szukałam różnic między rodzajami, to oprócz tych wizualnych, niczego się nie dopatrzyłam. Wszystkie, moim zdaniem, mają dobrą tę końcówę [małą], to znaczy dziecko ssie, a nie tylko trzyma w buzi. No i z tego co wiem, to każdy ten łańcuszek pasuje

Moria, jesteś niesamowita! Nie mogę się doczekać zdjęć z efektami Waszej pracy Co do kg, to żadna z nas nie może się porównywać do Ciebie, wszystkie wiemy, że u Ciebie to zupełnie inna kwestia, niż tylko nasze jedzeniowe kilogramki

Andziot, wyglądasz pięknie

Matall, co do znajomych, to ja powiem szczerze, że u mnie odwrotnie. Jakoś aktywniejsi się zrobili. Wcześniej praca i stałe grono znajomych, rzadko jakieś spotkania z dalszymi znajomymi. A teraz ciągle telefony, wiadomości, chęć spotkania, dziś nawet jedna znajoma dzwoniła. Kontakt się urwał, ale dowiedziała się o ciąży, zdobyła numer i zadzwoniła.

Dobra, powiedziałam, co wiedziałam, teraz prysznic, balsamiki, książka i spać! Słodkich snów

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:49   #112
Weredka
Zadomowienie

Uciekam spać, dziewczynki! Jutro na 9.30 wizyta
Dobrej nocy życzę i słodkich snów.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:55   #113
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

mało nas tu dzisiaj,pogoda cudna miałam cały dzien gosci,4 rodzinki po kolei,nikt sie wczesniej nie zapowiadał
ja w dresie i bez makijazu cały dzienokrutnie wygladałam,ale wszyscy sie zacchwycali brzuchem
nie polezałam sobie,ale dzien był fajny
a teraz robie pa pa pa myju i lulu
pauliza pizze tez jadłam,ale regine(pieczry , szynka i ser )
Stary 2011-04-03, 22:27   #114
listopadowa80
Zakorzenienie

Dotarłam w końcu.

Loluś, pytałaś o poduszkę do karmienia... Wg mnie zupełnie zbędna

Andziot, fantastyczny masz brzuszek i jaką sylwetkę zgrabną. Bardzo fajne ujęcie nr 3

Aguś, mnie od ok. 5 dni też odchodzi czop i też jest bez domieszki krwi (jest dokładnie taki jak w Twoim opisie). tyle że w zdecydowanie mniejszych ilościach niż Tobie -meduzy nie mam w gaciach. Z tego co wiem odejście czopa zwiastuje poród w ciągu 3 tyg.

Aga_Pe, bardzo fajna bryka i w bardzo ładnym kolorku

Mimbi,

Eweska, super wyglądacie z siostrzyczką, ale zupełnie nie jesteście do siebie podobne!
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....

A ja dzisiaj zwiedziłam porodówkę szpitala (Szpital Wojewódzki w Gdańsku - może informacje przydadzą się komuś, kto zastanawia się nad tym szpitalem), w którym będę rodzić (o ile zdążę do niego dojechać). Rodziłam tam synka. Porodówka po remoncie (w 2010 r.), dobrze wyposażona - jest wanna (co prawda nie można urodzić do wody, ale w pierwszej fazie porodu można się w niej pluskać), drabinki, worki sako, piłki, fajne łoże porodowe i ogólnie sale porodowe wyglądają przyjaźnie. W ogóle cały trakt jest naprawdę przyzwoity. Dziecko badają przy matce/rodzicach (już nie zabierają gdzieś tam).
Pani oprowadzająca po porodówce ok, ale panie na IP sympatyczne inaczej (to chyba standard w szpitalach).
Do szpitala trzeba wziąć:
Dla mamy:
  • karta ciąży,
  • dowód osobisty, książeczka RUM,
  • wynik gr. krwi,
  • przybory toalet.,
  • koszula, szlafrok,
  • obuwie dzienne, klapki pod prysznic,
  • biustonosz, jednorazowe majtki,
  • podpaski,
  • laktator,
  • komplet sztućców,
  • zestaw enema.
Dla dzidzi:
  • pampersy,
  • chustki do wycierania pośladków,
  • 3 pieluszki tetrowe,
  • skarpetki, czapeczkę, rękawiczki. Można mieć własne ubranka dla dziecka.
Jeśli chodzi o zzo - bezpłatne, ale warunkiem koniecznym (który i tak nie gwarantuje otrzymania zzo) jest konsultacja z anestezjologiem. Spotkania odbywają się w każdy czwartek o 12 w bibliotece oddziału.
Ja jadę w ten czwartek - a przynajmniej mam to w planach (mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę)

Tymczasem jutro mam na 19.40 wizytę u mojego gina. Ciekawa jestem jak wygląda moja szyjka. No i najwyższy czas na pobranie wymazu...

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-04-03 o 22:30
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:32   #115
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:

super było !!!!
Zosia padła

przeczytałam !

Brzuszek zgrabniocha jesteś dziękować za kciukasy
Stary 2011-04-03, 22:36   #116
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wieczór.
Meldujemy się z Alicją całe i zdrowe..Kurcze miał być dziś taki piękny dzień na spacerowanie nad Renem i deszczyk zaczął padać wręcz lać i wróciliśmy do domku i tyle z dzisiejszego dnia.
Dziewczonka,Grazin-brzuszki piękne
Lolka,Gusia za jutrzejsze wizyty
Też mam jutro wizytę.

Kciuki za jutrzejsza wizyte

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak miło jest słyszeć, że u Ciebie lepiej

Cytat:
dziewczonka buziaczek dla ciebie wiesz, dla mnie to tak magiczny dzien jak apokalipsa trzymaj sie kochana,
Oj nie strasz kochana tą apokalipsą
Cytat:

Ale masz śliczną piłeczkę

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Uciekam spać, dziewczynki! Jutro na 9.30 wizyta
Dobrej nocy życzę i słodkich snów.
Kciuki
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:36   #117
agniese79
Rozeznanie

To też się przywitam U mnie ok wizyte mam 11.04. Leki biorę i odpukać wszystko ok remont w toku. A no i się okazało, że mój tata ma półpaśca, także mam nadzieję, że nie przeszło na mnie i Młodego.
Pozdrowionka dla Wszystkich
Stary 2011-04-03, 22:39   #118
listopadowa80
Zakorzenienie

Aha, przypomniało mi się coś jeszcze. Dzisiaj dzwoniła do mnie siostra- ostatnio dwukrotnie śniło jej się, że urodziłam 19 kwietnia (ciekawe czy się sprawdzi) i do tego chłopaka . I że kolejnym ()dzieckiem będzie córeczka . Ta to ma sny

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......
Gusiagatko, Lolka, Weredka, Ania26 - za jutrzejsze wizyty!

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-04-03 o 22:42
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:44   #119
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Dotarłam w końcu.

Loluś, pytałaś o poduszkę do karmienia... Wg mnie zupełnie zbędna

Andziot, fantastyczny masz brzuszek i jaką sylwetkę zgrabną. Bardzo fajne ujęcie nr 3

Aguś, mnie od ok. 5 dni też odchodzi czop i też jest bez domieszki krwi (jest dokładnie taki jak w Twoim opisie). tyle że w zdecydowanie mniejszych ilościach niż Tobie -meduzy nie mam w gaciach. Z tego co wiem odejście czopa zwiastuje poród w ciągu 3 tyg.

Aga_Pe, bardzo fajna bryka i w bardzo ładnym kolorku

Mimbi,

Eweska, super wyglądacie z siostrzyczką, ale zupełnie nie jesteście do siebie podobne!
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....

A ja dzisiaj zwiedziłam porodówkę szpitala (Szpital Wojewódzki w Gdańsku - może informacje przydadzą się komuś, kto zastanawia się nad tym szpitalem), w którym będę rodzić (o ile zdążę do niego dojechać). Rodziłam tam synka. Porodówka po remoncie (w 2010 r.), dobrze wyposażona - jest wanna (co prawda nie można urodzić do wody, ale w pierwszej fazie porodu można się w niej pluskać), drabinki, worki sako, piłki, fajne łoże porodowe i ogólnie sale porodowe wyglądają przyjaźnie. W ogóle cały trakt jest naprawdę przyzwoity. Dziecko badają przy matce/rodzicach (już nie zabierają gdzieś tam).
Pani oprowadzająca po porodówce ok, ale panie na IP sympatyczne inaczej (to chyba standard w szpitalach).
Do szpitala trzeba wziąć:
Dla mamy:
  • karta ciąży,
  • dowód osobisty, książeczka RUM,
  • wynik gr. krwi,
  • przybory toalet.,
  • koszula, szlafrok,
  • obuwie dzienne, klapki pod prysznic,
  • biustonosz, jednorazowe majtki,
  • podpaski,
  • laktator,
  • komplet sztućców,
  • zestaw enema.
Dla dzidzi:
  • pampersy,
  • chustki do wycierania pośladków,
  • 3 pieluszki tetrowe,
  • skarpetki, czapeczkę, rękawiczki. Można mieć własne ubranka dla dziecka.
Jeśli chodzi o zzo - bezpłatne, ale warunkiem koniecznym (który i tak nie gwarantuje otrzymania zzo) jest konsultacja z anestezjologiem. Spotkania odbywają się w każdy czwartek o 12 w bibliotece oddziału.
Ja jadę w ten czwartek - a przynajmniej mam to w planach (mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę)

Tymczasem jutro mam na 19.40 wizytę u mojego gina. Ciekawa jestem jak wygląda moja szyjka. No i najwyższy czas na pobranie wymazu...
zobaczymy jak to sie sprawdzi w praniu...

3mam kciuki za wizytke
ja w srode
Cytat:
Aha, przypomniało mi się coś jeszcze. Dzisiaj dzwoniła do mnie siostra- ostatnio dwukrotnie śniło jej się, że urodziłam 19 kwietnia (ciekawe czy się sprawdzi) i do tego chłopaka . I że kolejnym ()dzieckiem będzie córeczka . Ta to ma sny

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......
hehehe dobry sen

a u mnie nad domem dzisiaj latał BOCIAN
Stary 2011-04-03, 22:46   #120
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:

Prorocze być może coś w tym jest zobaczymy 19

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości