|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
Hm.. to musze jeszcze zawieszkę dorzucić do listy zakupkowej.. chociaż te z TT nie są takie fajne, widziałam inne o wiele ładniejsze ![]() Cytat:
![]() Ddaaiissyy u mnie skończony 31 tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja dzisiaj z moim ojczymem na lodach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
wyzalilam sie w K
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja juz szykuje sie do spanka po leniwym dniu, sily na ostatnie!!!! 4 dni pracy zebrane
![]() daisyy ja mialam typ ciemne wlosy, ciemne oczy, 2 metry wzrostu ![]() ![]() agus to teraz siedzisz na bombie zegarowej co? ![]() moniqac to trzymamy kciuki, zeby udalo sie oddac lozeczko i kupic to nowe ![]() spice tak mi lekarze mowia, bo zosia juz w kanale rodnym , brzuch nisko, plus wieksza niz wedlug USG w 18 tygodniu, wedle ktorego wyznaczyli mi termin, wedle OM mam 2 maja, wiec zobaczymy ![]() fajnie ze ogladacie spzitale w ktorych rodzicie ![]() wiec sie powoli zegnam kochane, jutro postaram sie skrobnac z pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawieszki sa wykonane ladnie, mnie sie podobaja, ale klopot z dostaniem. no i na tych zawieszkach jest napisane do ktorych serii nie wiem czy do wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
moniqac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hahaha z tym tz wyjelas mi z ust, moj typ taki jak twoj, no a tz wyglada tak samo jak opisalas ![]() Lolka wracam z wiesciami dot. smoczkow a wiec tak, zawieszki sa do air i pure, z tego co widze to air nie ma zawieszki(tego koleczka) i lancuszek zaklada sie na smoczek (ja mam ta serie air,) a pure ma to ucho o ktore mozna zaczepic zawieszke, z tego moral taki ze do serii pure mozna zawieszke uniwersalna, taka ktora zawiesza sie za to kolko, natomaist do serii air trzeba zawieszke z tt. mam nadzieje ze za duzo nie zakrecilam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
Hej brzucholki!
Nadrobiłam ostatnią stronę starego wątku a ten zostawiam sobie na jutro, bo już naprawdę ledwo siedzę. Rano zerwaliśmy się z TŻ'tem na brakujące zakupy ogródkowe więc nie mogłam czekać do 5000'cznego posta ![]() ![]() No i kolejne godziny spędziłam grzebiąc w ziemi, przesadzając kwiatki, nawożąc i podlewając roślinki ale prawie skończyliśmy ![]() ![]() ddaaiissyy nie kochana, nie przesadziłam z tymi kilogramami ![]() ![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
Witam się na nowym wątku !!!
ciut późno, ale taka piękna pogoda była, że dziś nawet kompa nie otworzyłam do teraz ... byliśmy dziś cały dzień na pikniku w Sobótce pod Ślężą ![]() czyli wylegiwanie na kocyku, grill, pogaduchy ze znajomymi, gra w karty, bieganie za Zosią ![]() super było !!!! Zosia padła ![]() ania2631, gusiagatko ![]() przeczytałam ! wieczorami mam takie ssanie w żołądku że jadłabym bez przerwy ... nie czuję sytości w ogóle ![]() wkleję Wam fotę z dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Szykuje sie dziewuszki do spania. Nie wiem czy wiecie ale na gin budza przed 6-ta na mierzenie temp. cisnienia i słuchanie dzieciaczków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
u nas na patologii mierzą o 5!! o 8 śniadanie a o 9 obchodzik...
andziot - brzuszek masz śliczny i nigdzie więcej nie przytyłaś!!!
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-04-03 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Prosiem bardzo
![]() Z niecierpliwością czekam na fotki. Cytat:
Dziękuję za kciuki ![]() Brzusio masz cudny ![]() ![]() A pogody to zazdroszczę ![]() Cytat:
To spokojnej nocy Ci życzę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko jasne.. dziękuję Ci bardzo, bardzo ![]() Ja przez neta kupuję, nie widziałam na żywo i nie wiedziałam jak to sie ma.. A właśnie teraz sobie klikam ostatnie, drobne zakupki ![]() Andziotek, ale ty laseczka jesteś! Piłeczka śliczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
zamelduję się w kolejnej części wątku z Marcelkiem i spadamy grac w gry...
miałam dziś ciekawy dzień. byłam u rodziców.... w ogóle pochwalę się, że poszłam do nich pieszo, a to prawie 5km w jedną stronę ![]() a i jakoś nie chce mi się wierzyć, że któraś w tej części się rozpakuje ![]() Andziot piękny brzuszek. okrągły i taki duży ![]()
![]() Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-04-03 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kochane, a u was w szpitalu tez budza w nocy zeby posluchac dzidzi? u mnie 2-3 razy tez od6tej byl ruch, po 8mej obchod Cytat:
super ze moglam pomoc a ja sie zalamalam, dzisiaj przywiozlam polowe mojej wyprawki od rodzicow, min gacie jednorazowe i jestem pewna na 1000000000% ze prosilam o XL a dala mi L. kurde no!!!!!! wchodze ale sa mi takie na styk. nie wiem, chyba bede musiala kupic jeszcze jedne ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
A ja się właśnie zorientowałam, że z moich znajomych o tym, że tż jest w szpitalu wiecie Wy, jeden przyjaciel (najlepszy, zresztą i mój i tż), przyjaciółka (gadałyśmy w piątek po zajęciach chwilę) i jedna koleżanka (ale wie tylko, że poszedł na badania)...
Czy to oznacza, że reszta ludzi na tyle mnie olewa, że nawet nie wiedzą, że mój mąż jest od tygodnia w szpitalu? ![]() Kurde, ja wiem, że jestem w ciąży, że mało się z ludźmi widuję, ale zaczęłam się tym przejmować ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Pożaliłam się koleżance/przyjaciółce (w sumie - kiedyś przyjaciółce, teraz rzadko się widujemy, ale kontakt mamy ze sobą cały czas ![]() ![]() Idę spać kochane, DOBRANOC ![]() P.S. Śpię w koszuli tż - raz, że dobrze się w nią mieszczę, dwa, że mi raźniej - i nakarmiłam już prawie całą ![]()
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
![]() co do znajomych- u mnie podobnie ![]()
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a! krew jak miałam pobieraną to nie zaraz po wyjściu lekarza z pokoju tylko dużo później więc chyba bym padła z głodu!
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-04-03 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
![]() witam OBJEDZONA, szczęśliwa i skopana po wszystkich narządach w zasięgu hanutkowych nóżek ![]() Matall, pochwal się, gdzie kupiłaś biustonosz, bo ja chyba też muszę się zaopatrzyć. Żadnych do karmienia nie kupuję, więc ze dwa sportowe się przydadzą ![]() Anulinko, w takim razie czekam na fotki, no i życzę, żeby szybko ta kasiora wpłynęła! ![]() ![]() Agnieszko_pe, wiem, że Hania też popularna, natomiast w moim otoczeniu najwięcej Zosieniek, Julii i Majeczek ![]() ![]() ![]() Pauliziu, w takim razie masz stałe zaproszenie do mnie na huśtawkę, ja mam swoją na balkonie, ale na taką ogrodową też się załapiesz ![]() u nas Mutsy droższe, niż X-landery ![]() Gusiagatko, Ddaaiissyy, asiak1981, serdecznie zapraszam! Dzisiejszych bez nie ma już, ale z przyjemnością upiekę dla Was nowe ![]() Lolko, niestety ciężko dobrać wszystko w jednym stylu ![]() ![]() ale najładniejszy wizualnie wydaje mi się ten Anuli ![]() Aha! Witam w klubie fanek ażurowych kocyków ![]() ![]() Dorko, baaaaaardzo miło widzieć Cię na wątku ![]() Co do smoczków, to mam TT Pure, ale przyznam szczerze, że kupując je kierowałam się brakiem koloru, bo jak szukałam różnic między rodzajami, to oprócz tych wizualnych, niczego się nie dopatrzyłam. Wszystkie, moim zdaniem, mają dobrą tę końcówę [małą], to znaczy dziecko ssie, a nie tylko trzyma w buzi. No i z tego co wiem, to każdy ten łańcuszek pasuje ![]() Moria, jesteś niesamowita! Nie mogę się doczekać zdjęć z efektami Waszej pracy ![]() ![]() Andziot, wyglądasz pięknie ![]() Matall, co do znajomych, to ja powiem szczerze, że u mnie odwrotnie. Jakoś aktywniejsi się zrobili. Wcześniej praca i stałe grono znajomych, rzadko jakieś spotkania z dalszymi znajomymi. A teraz ciągle telefony, wiadomości, chęć spotkania, dziś nawet jedna znajoma dzwoniła. Kontakt się urwał, ale dowiedziała się o ciąży, zdobyła numer i zadzwoniła. ![]() Dobra, powiedziałam, co wiedziałam, teraz prysznic, balsamiki, książka i spać! Słodkich snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Uciekam spać, dziewczynki! Jutro na 9.30 wizyta
![]() ![]() ![]() Dobrej nocy życzę i słodkich snów. |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
mało nas tu dzisiaj,pogoda cudna miałam cały dzien gosci,4 rodzinki po kolei,nikt sie wczesniej nie zapowiadał
ja w dresie i bez makijazu cały dzien ![]() ![]() nie polezałam sobie,ale dzien był fajny a teraz robie pa pa pa myju i lulu ![]() pauliza pizze tez jadłam,ale regine(pieczry , szynka i ser )
#114 |
Zakorzenienie
|
Dotarłam w końcu.
Loluś, pytałaś o poduszkę do karmienia... Wg mnie zupełnie zbędna ![]() Andziot, fantastyczny masz brzuszek i jaką sylwetkę zgrabną ![]() ![]() Aguś, mnie od ok. 5 dni też odchodzi czop i też jest bez domieszki krwi (jest dokładnie taki jak w Twoim opisie). tyle że w zdecydowanie mniejszych ilościach niż Tobie -meduzy nie mam w gaciach ![]() Aga_Pe, bardzo fajna bryka i w bardzo ładnym kolorku ![]() Mimbi, ![]() ![]() ![]() Eweska, super wyglądacie z siostrzyczką, ale zupełnie nie jesteście do siebie podobne! ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..... A ja dzisiaj zwiedziłam porodówkę szpitala (Szpital Wojewódzki w Gdańsku - może informacje przydadzą się komuś, kto zastanawia się nad tym szpitalem), w którym będę rodzić (o ile zdążę do niego dojechać). Rodziłam tam synka. Porodówka po remoncie (w 2010 r.), dobrze wyposażona - jest wanna (co prawda nie można urodzić do wody, ale w pierwszej fazie porodu można się w niej pluskać), drabinki, worki sako, piłki, fajne łoże porodowe i ogólnie sale porodowe wyglądają przyjaźnie. W ogóle cały trakt jest naprawdę przyzwoity. Dziecko badają przy matce/rodzicach (już nie zabierają gdzieś tam). Pani oprowadzająca po porodówce ok, ale panie na IP sympatyczne inaczej ![]() ![]() Do szpitala trzeba wziąć: Dla mamy:
![]() Ja jadę w ten czwartek - a przynajmniej mam to w planach (mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę ![]() Tymczasem jutro mam na 19.40 wizytę u mojego gina. Ciekawa jestem jak wygląda moja szyjka ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-03 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#116 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kciuki za jutrzejsza wizyte ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
To też się przywitam
![]() ![]() Pozdrowionka dla Wszystkich ![]()
#118 |
Zakorzenienie
|
Aha, przypomniało mi się coś jeszcze. Dzisiaj dzwoniła do mnie siostra- ostatnio dwukrotnie śniło jej się, że urodziłam 19 kwietnia (ciekawe czy się sprawdzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...... Gusiagatko, Lolka, Weredka, Ania26 - ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-03 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki za wizytke ![]() ja w srode Cytat:
![]() a u mnie nad domem dzisiaj latał BOCIAN |
||
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.