Moc pozytywnego myślenia - część II - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 21:20   #1231
Celestia
Zakorzenienie

Dot.: Moc pozytywnego myślenia - część II

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Celestia a co ćwiczysz, wg. jakiegoś treningu ułożonego czy sama sobie układasz?
Ja chodzilam dwa lata na pilates i siłownie i po prostu pamietam trochę ćwiczeń stamtąd, głownie na brzuch, dupkę i nogi. Robię takie sesje 30 minutowe codziennie, bądz co drugi dzień
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:42   #1232
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

aaa rozumiem ja chodziłam na siłownię, i jak poszłam na pilates to myślałam że nie wstanę ale to dawno było, w tamtym roku ostatnio chodziłam na release, coś w rodzaju jogi, takie ćwiczenia rozciągające, no i na balet przede wszystkim

o matko jak się zmęczyłam, ło mój Boże masakryczne te ćwiczenia na pupę, daruję sobie dziś, strasznie obciążają kolana, chyba muszę najpierw wzmocnić mięśnie :/
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:46   #1233
Celestia
Zakorzenienie

Systematyczność i dobrze będzie
Stary 2011-04-03, 21:50   #1234
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

ehe..idę pod prysznic
Stary 2011-04-03, 22:22   #1235
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mocny Akcent Pokaż wiadomość
Dzień dobry mimo, że wczoraj szłam spać zdołowana, dzisiaj mam już dobry humorek jestem w pizamie, dopiero szykuję śniadanie, ale nie spieszy mi się.
paula a co z kolegą z pracy?
Nic nowego, jego zapał ostygł, mój także Tzn ostatnio powiedział, że na wakacjach koniecznie musimy się bliżej poznać, że może wpadłabym na weekend, więc wiem, czym to miałoby się skończyć, a jakoś nie chcę być kolejną "odhaczoną" panienką z listy. Strasznie mnie to zraziło do niego, zaleciało buractwem i przesadną pewnością siebie, co to nie on, hoho, każda laska jego. A ja nie gustuję w takich żigolakach, co zaliczają wszystko co się rusza Nie pomyliłam się co do niego Nie kręci mnie to kompletnie, wręcz przeciwnie, momentami reaguję alergicznie, wtedy on stopuje i przybiera pozę troskliwego misia, jednak chyba za bardzo go znam, nie ze mną te numery

Cytat:
Napisane przez Still_Alive Pokaż wiadomość
rany ludzie to naprawdę mają

zauważyłam że ludzie po prostu lubią mieć problemy! lubią mieć jakieś kryzysowe sytuacje czy jakieś nieporozumienia - mimo, że nikt niby nie chce to są tacy co podświadomie chcą i ściągają te sytuację bo bez tego to przecież nudno by im było.

Paula masz kilka wyjść, pogadać i powiedzieć jak się czujesz z tym (nic o niej nie mów jedynie o sobie)
olać i robić swoje
przejmować się , przeprosić za nic , próbować na siłę załagodzić sytuację

i dzień dobry
Podeszłam do niej dzisiaj, zapytałam co słychać itd. Rozmawiałyśmy normalnie, choć wyczuwałam napiętą, trochę nienaturalną atmosferę. Ale ja nie zamierzam o tym rozmawiać, bo to nie ja mam problem, lecz ona. Nic złego nie zrobiłam, więc tłumaczyć się nie będę.

Cytat:
czemu raz masz doriiska?
co do facetów... pamiętacie jak tu pisałam mając mega doła przez exa? posmuciłam się parę dni, łzy mi stawały w oczach nagle przy jakichś smutnych piosenkach itp, ale potem puknęłam się w łeb i pomyślałam "kurcze, za czym ty tęsknisz? za tym, że nigdy nie miał dla ciebie czasu, że nie chciał się zaangażować, za przerwami w odzywaniu się w każdym miesiącu?". I mi przeszło . PM bardzo pomogło, uświadomiło mi, że zasługuję na kogoś wartego takiej laski jak ja, a ex to była pomyłka w poszukiwaniach i jestem wdzięczna, że nie marnuję mojej energii na kogoś takiego.
Także wszystkim żyjącym wspomnieniami i tęskniącym polecam siąść i zastanowić się czy naprawdę on był taki wspaniały, czy po prostu boli uczucie pustki i brak zajęć, bo wiecznie się czas z facetem spędzało..
A najlepsze jest to, że jak z nim rozmawiam i mówię np. że idę na spacer z kumplem, to rzuca teksty "byle grzecznie" itp, bardzo mnie to bawi
Mądrze napisane, również zmieniłam swoje podejście pod wpływem PP
Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Co mam raz?

Ja już nie rozpamiętuje tamtego związku, tylko zastanawiam sie, kiedy spotkam kogoś nowego. Chociaż teraz mam inne problemy, głównie studia, a to jest dla mnie priorytetem.
Też bym chciała
Cytat:
uraz miał być
ja zawsze nowe związki rozpoczynałam nagle i niespodziewanie, chyba przydałaby się jakaś planowana miłość
idę ćwiczyć dalej
Miłość zawsze przychodzi znienacka

A co do barmana to niestety, ale nie odezwał się w ogóle, a ja durna ciągle o nim myślę, no! Niepotrzebnie, niepotrzebnie sobie zaprzątam nim głowę.
W dodatku strasznie się zestresowałam, ponieważ podczas spaceru z koleżanką po drugiej stronie ulicy widziałam chłopaka identycznego jak on! Nie mogłam go poznać na 100% ponieważ miał okulary przeciwsłoneczne, ale fryzura, sposób chodzenia żywcem ściągnięty z niego. Patrzył się w moją stronę, musiałam mieć nieźle zszokowaną minę, moja koleżanka też stwierdziła, że wyglądał jak on, jednak nie mam żadnej pewności co do tego. Jak mi serducho waliło.
Staram się o tym nie myśleć, nie zastanawiać się, czy palnęłam coś nie tak, w końcu byłam trochę wstawiona, ale do jasnej anielki, wcześniej to faceci o mnie zabiegali, prosili o numery, zapraszali na randki, stawiali drinki, a teraz jestem po drugiej stronie barykady i błagam los, żeby sprawił, że jakimś cudem (choć to cudem ciężko nazwać; wystarczą chęci i nic więcej) on napisał, zaproponował spotkanie, cokolwiek.
Nie nazywajcie mnie desperatką, po prostu dawno mnie nikt tak nie zauroczył swoją osobą, że chciałabym poznać go bliżej. I to chyba jedyny facet, który ostatnimi czasy naprawdę wpadł mi w oko
i don't want to get over you

wymienię

Edytowane przez paula-zla
Czas edycji: 2011-04-03 o 22:24
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:37   #1236
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Wiem jak to jest, też mnie kiedyś facet tak zauroczył, mój nauczyciel tańca
kurcze.... nie wiem czemu się nie odezwał, nie rozumiem facetów
Stary 2011-04-03, 22:42   #1237
paula-zla
Zakorzenienie

Wiem, że cały weekend był w pracy na nocki, koleżanka ciągle tłumaczy mi, że odezwie się, że tylko do mnie się szczerzył i driny podawał i że w końcu mówił, że podejdzie do mnie, gdy zapali.... Ale poszłam sobie i lipa. No, no, to czekam, mój drogi Ajć, no, fucking shit, a ja już wizualizowałam jak fajnie spędza się z nim czas

wymienię
Stary 2011-04-03, 22:45   #1238
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

No to widzisz, chłopina pracuje i pewnie nie wie jak się nazywa a nie dużo czasu minęło więc
Stary 2011-04-03, 22:48   #1239
theoneandonly
Wtajemniczenie

Hej Optymistki
Ostatnio nie pisałam nic, bo czasu nie mam kompletnie

Cytat:
Matki i żony, bo kochanka ciast nie piecze

Fajnie, ze macie takie studenckie życie, mieszkacie na stancji i w ogóle. Ja to nawet nie wiem, co chcę w życiu robić. Mam w głowie dwie opcje, moze mi coś doradzicie?
1. Zaoczna administracja i znalezienie jakiejś pracy
2. Dzienne zarządzanie ze spec. zarządzanie firmą (lic) a potem 2letnie studium kosmetyczne i załozenie własnego salonu.

Mi się bardziej podoba administracja, ale wydaje mi się, ze ta druga opcja będzie w przyszłosci bardziej dochodowa.. ?
Jeśli piszesz, że bardziej chcesz iść na administrację to wybrałabym tą opcję. Trzeba podążać za tym co mówi serce

Cytat:
Ledwo doszłam do domu znowu zalożyłam te moje nowe zaje...ste szpilki i co cierpię w nich. Kuuuur......... jak ja uwielbiam szpilki, tylko dlaczego mam takie porąbane stopy
Nie byłam w stanie cieszyć sie pogodą, bo marzyłam o tym, żeby dotrzeć do domu i zdjąć te wypasione BUTY
Heh, bo ze szpilkami to jest tak, że noga musi się do nich przyzwyczaić.
Jak się np chodzi codziennie to jest inaczej chociaż wiadomo obcasy to obcasy, idealnie wygodne nie będą nigdy.
Ale zawsze można do torebki wrzucić zapasowe balerinki, mało miejsca zajmą w torbie a w razie czego w każdej chwili można zmienić butki

Cytat:
Ja się kiszę w pracy nie wiem, jak apogoda. Rano wychodze to zimno, wychodze z pracy to ciepło, ale wiadomo...omija mnie najlepsze

Ogólnie super. Jestem zakochana, szczęśliwa, jak ta lala. Ogólnie bije mi, mam głupawkę
To świetnie:jupi :
Oby tak dalej !
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:48   #1240
paula-zla
Zakorzenienie

Jeju.... Oby, oby...

A jeżeli nie to cóż, mówi się trudno, tramwaj musi dalej jechać, prawda?

wymienię
Stary 2011-04-03, 23:22   #1241
Mocny Akcent
Dolce vita

Ale mi Tż niespodziankę zrobił. Przyjechal z zaskoczenia, zabrał mnie nad Wisłę na spacer, potem do siebie... spędziliśmy świetnie niedzielę... a wczoraj mi zalazł za skórę..no ale się zrekompensował. No i powiedziałam ,ze MUSI mi podarować nowego misia. Tak mam, że spię z miśkiem ( tak wieeem), a ten obecny jest od byłego. I często przez to byly mi się sni...wiec pora zaktualizować moje nowe życie... łącznie z miśkiem- przytulanką

Dobranoc
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 23:28   #1242
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

paula no musi jechać
Akcent - fajny dzień, super niespodzianka
Stary 2011-04-04, 08:03   #1243
blackberryDay
Przyczajenie

Witam Was optymistki. Piszę do was bo mam problem z chłopakami,nie wiem którego wybrać,a może powinnam być sama jakiś czas. Byłam z chłopakiem ok.4lat mamy dziecko,jego wiecznie nie było bo pracował w Anglii.Kochałam i kocham nadal jak nigdy nikogo,pomimo tego że nie szanował mnie kompletnie,nie dbał o mnie i nie robił nic żebym była szczęśliwa poza paroma wyjątkami. Nie byłam szczęśliwa,ale jeździłam za nim bo mimo wszystko jakaś chemia między nami była,ma w sobie coś co przyciąga. Jakiś czas temu poznałam sympatycznego chłopaka,starszego, z odpowiednim podejściem, czuję się przy nim super bo jest bardzo sympatyczny i wesoły jednak brakuje mu właśnie tego czegoś. Poczułam się przy nim jak prawdziwa kobieta,szczęśliwa,wyluzo wana no i nie powstrzymałam się, zdradziłam osobę,na której naprawdę mi zależało. Sama jestem w szoku,że doszło do tego,oczywiście we wszystkim pomogło piwo.Nowo poznany chłopak cały czas się odzywa,piszę że zalezy mu na nas. Powiedziałam żeby czekał bo muszę dojść do siebie. Co ja mam zrobić,jak zapatrujecie się na takie sytuację? Proszę doradźcie
blackberryDay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 08:41   #1244
ewe_jodko
Zadomowienie

GG do ewe_jodko Send a message via Skype™ to ewe_jodko

Cytat:
Ale mi Tż niespodziankę zrobił. Przyjechal z zaskoczenia, zabrał mnie nad Wisłę na spacer, potem do siebie... spędziliśmy świetnie niedzielę... a wczoraj mi zalazł za skórę..no ale się zrekompensował. No i powiedziałam ,ze MUSI mi podarować nowego misia. Tak mam, że spię z miśkiem ( tak wieeem), a ten obecny jest od byłego. I często przez to byly mi się sni...wiec pora zaktualizować moje nowe życie... łącznie z miśkiem- przytulanką

Dobranoc
a ja mówię dzień dobry Kochana, jak czas na zmiany to we wszystkich aspektach zycia łącznie z misiami przytulankami
a moja kochana kolezanka wczoraj mi humor poprawila, bo sie w swatke zabawia no i klops mam jutro "randke "

- Acheron
Parthenopaeus -
ewe_jodko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 08:49   #1245
Mocny Akcent
Dolce vita

Cytat:
Także wszystkim żyjącym wspomnieniami i tęskniącym polecam siąść i zastanowić się czy naprawdę on był taki wspaniały, czy po prostu boli uczucie pustki i brak zajęć, bo wiecznie się czas z facetem spędzało..
A najlepsze jest to, że jak z nim rozmawiam i mówię np. że idę na spacer z kumplem, to rzuca teksty "byle grzecznie" itp, bardzo mnie to bawi
mądre słowa
Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
Jeju.... Oby, oby...

A jeżeli nie to cóż, mówi się trudno, tramwaj musi dalej jechać, prawda?
Barmanem ani żadnym innym się nie przejmuj. Po prostu to nie to. S ą flirty, flirciki, fascynacja. A czasem po prostu chwilowa chemia, ktora się ulatnia. To nie było to. Czekaj cierpliwie na TO COŚ, tego KOGOŚ. Będzie warto
Cytat:
Napisane przez blackberryDay Pokaż wiadomość
Witam Was optymistki. Piszę do was bo mam problem z chłopakami,nie wiem którego wybrać,a może powinnam być sama jakiś czas. (...)
Proszę doradźcie
Cześć. Chciałabym Ci doradzić.....ale mogę powiedzieć tylko tyle....czasami to co mówi serce nie zawsze jest właściwe. Moje serce chcialo być z draniem, który mnie krzywdził a rozum mowił mi, że ten drań mnie rani każdego dnia i dawał mi do zrozumienia, że takie będzie moje życie... Posłuchałam rozumu. odeszłam, odkochałam sie bo samo wyszło....i zakochałam się w kimś nowym. Cudownym. Czasem nawet warto być samej, tylko po to, żeby móc być szczęśliwą. Bycie w związku niczego nie gwarantuje.
Cytat:
Napisane przez ewe_jodko Pokaż wiadomość
no i klops mam jutro "randke "
aaaaaaaaa randka kto to????jak to???? suuuper
Mocny Akcent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:00   #1246
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mówię dzień dobry Kochana, jak czas na zmiany to we wszystkich aspektach zycia łącznie z misiami przytulankami
a moja kochana kolezanka wczoraj mi humor poprawila, bo sie w swatke zabawia no i klops mam jutro "randke "
Ja Ci dam klops :P szykujesz się, mustrujesz, jedziesz i potem piszesz jak było bosko
Stary 2011-04-04, 09:04   #1247
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Ja Ci dam klops :P szykujesz się, mustrujesz, jedziesz i potem piszesz jak było bosko
dobrze mamusiu bede grzeczna, tylko nie kaz mi wracac przed dwunastą bo pantofelek zgubię :diabelek : chociaz w tych czasach to ksiezniczki cos innego gubia szybciej niz wlasne buty ....

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-04, 09:08   #1248
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

nono czekamy na relację
dzień dobry
Stary 2011-04-04, 09:26   #1249
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Super, czekamy na relację
Cytat:
mądre słowa

Barmanem ani żadnym innym się nie przejmuj. Po prostu to nie to. S ą flirty, flirciki, fascynacja. A czasem po prostu chwilowa chemia, ktora się ulatnia. To nie było to. Czekaj cierpliwie na TO COŚ, tego KOGOŚ. Będzie warto

Cześć. Chciałabym Ci doradzić.....ale mogę powiedzieć tylko tyle....czasami to co mówi serce nie zawsze jest właściwe. Moje serce chcialo być z draniem, który mnie krzywdził a rozum mowił mi, że ten drań mnie rani każdego dnia i dawał mi do zrozumienia, że takie będzie moje życie... Posłuchałam rozumu. odeszłam, odkochałam sie bo samo wyszło....i zakochałam się w kimś nowym. Cudownym. Czasem nawet warto być samej, tylko po to, żeby móc być szczęśliwą. Bycie w związku niczego nie gwarantuje.

aaaaaaaaa randka kto to????jak to???? suuuper
Wiecie jak to jest, gdy ktoś się na coś napala. Ciągle mi się to zdarza, choć staram się panować nad tym, nie nastawiać na nic, wizualizować i po prostu zająć się czymś innym.
Widocznie nie był mną zainteresowany, mówi się trudno

wymienię
Stary 2011-04-04, 09:36   #1250
klaaa
Zadomowienie

ewe nie ma to jak swatanie , ale idź i baw się dobrze, najwyżej będziesz miała nowego kolegę .
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 09:39   #1251
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaaa Pokaż wiadomość
ewe nie ma to jak swatanie , ale idź i baw się dobrze, najwyżej będziesz miała nowego kolegę .
no pewnie a co wreszcie trzeba wyjsc do ludzi

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-04, 09:41   #1252
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

też chcę randkę, kurde gdzie by tu kogoś poznać...
Stary 2011-04-04, 09:49   #1253
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
też chcę randkę, kurde gdzie by tu kogoś poznać...
spokojnie, pomysl sobie tak... wychodzisz na zakupy a tu wpadasz na przystojnego ksiecia z bajki ładnie się usmiechasz, oczarowujesz go sobą i sie umawiacie a dalej leci juz samo

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-04, 09:54   #1254
doriiska
Zakorzenienie

Dzień dobry

Taa, gdzie tu kogoś poznać <myśli> Kiedyś byłam taka wstydliwa, że słowa przy facecie nie mogłam wydusić, a teraz to i potrafie sama jakiegoś zaczepić (przy sprzyjających warunkach)
A co do tego, ze jestem zrażona do facetów - często spotykałam takich, którzy się mną bawili i dlatego tak mam.

Ewe, uuuuu to jest "randka" czy randka?
Stary 2011-04-04, 09:57   #1255
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

oooo dobra wizja

a tak w ogóle w temacie będąc - to która z naszego grona ma faceta oprócz Mocnego Akcentu?
Stary 2011-04-04, 10:01   #1256
doriiska
Zakorzenienie

Ja śmieję się do rodziców, kiedy pytają o jakiegoś faceta, że idę do zakonu (męskiego) i będę pędzić bimber w zakonnych piwnicach

Dziewczyny, może wiosna rozbudzi w nas miłość
Stary 2011-04-04, 10:07   #1257
ewe_jodko
Zadomowienie

Cytat:
Ja śmieję się do rodziców, kiedy pytają o jakiegoś faceta, że idę do zakonu (męskiego) i będę pędzić bimber w zakonnych piwnicach

hahah to samo kiedys mamie powiedzialam tak sie ze mnie smiala, ze nie wiem

a wiosna tak ona najbardziej nastraja do milosci hyhy

ps. dziewczynki pytala sie któraś czy pasta parodontax i elmex dobra, ja uzywam na zmiane jednej i drugiej plus plukanki elmexu - efekt jest zabojczy. Przestaly mi krwawic dziasla, a i juz nie sa takie wrazliwe jak kiedys moge wreszcie w spokoju wypic ciepla herbate albo zimna cole bez skrzywienia buzi signal i colgate do kosza - przereklamowane pasty no to tyle

- Acheron
Parthenopaeus -
Stary 2011-04-04, 10:12   #1258
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
hahah to samo kiedys mamie powiedzialam tak sie ze mnie smiala, ze nie wiem

a wiosna tak ona najbardziej nastraja do milosci hyhy
Albo jak gdzieś idę, to mówie, że mam randkę z murzynem Akurat jest jeden u mnie na uczelni więc

Na mnie wiosna chyba nie działa.
Stary 2011-04-04, 10:15   #1259
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

ja jak powiedziałam exowi że idę do zakonu to powiedział że zakonników zepsuję
hmm no ja mam kłopoty z dziąsłami, to chyba zakupię którąś pastę, dzięki ewe
zaraz idę na zakupy, no i mam zamiar spotkać mojego przyszłego Tżta
Stary 2011-04-04, 10:15   #1260
klaaa
Zadomowienie

Cytat:
oby

Też od dłuższego czasu używam pasty Elmex i powiem jedno, raz skończyła mi się pasta, więc zaczęłam korzystać z Colgate, która była w domu i efekt był taki, że zaczął mnie piec język i gorzej czułam smak, sama chemia tam i tyle.

Dziewczyny, trzymajcie dziś za mnie kciuki, na pewno jedno kolokwium, być może dwa, a mam wrażanie, że nic nie umiem, więc oby były łatwe zadania
klaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości