|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Zdecydowaliśmy się na imię dla synka Mąż mnie przekonał Będzie Szymon Także Zanko możesz to listy dopisać Szymonka
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym przed spaniem nie lubimy głośno tv oglądać, tż też bo przeważnie jak jedno ogląda - on albo ja - to drugie już śpi ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- mozna spróbować, jak wyjdzie Ci dobra to zawiń w woreczek i w lodówce może spokojnie leżeć długi czas szczelnie zamkniętę - nie zepsuje się bo to sam cukier jest, tylko potem trzeba rozgrzać w temp pokojowej i wyrobić od nowa rekami jak plastelinę żeby znowu się wałkowało a nie kruszyło.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-04 o 12:18 |
|
|
|
|
#3093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ten co mamy teraz to jeszcze kineskopowy mój panieński jest, w sumie stary nie jest bo ma 5 lat dopiero jak R. zaczął "zachodzić" do mnie to mnie skrytykował że mu się nudzi u mnie bo nie miałam tv u siebie w pokoju no i musiałam kupic
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-04 o 12:19 |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecka na pewno nie będę uczyć spać w absolutnej ciszy, zwłaszcza w dzień. ale tv nie ma nawet nie z tego powodu, od początku powiedziałam TŻowi że w sypialni to żonę ma a nie telewizor, chce pooglądać to w salonie a potem do łóżka ![]() nie powiem, artykuł o tym że tv zabija życie łóżkowe - pomógł
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasza mała w połowie 21 tygodnia ważyła niecałe 0,5 kg, więc myślę, że waga ok, mojej znajomej synek też ważył podobnie Co do tv w sypialni, to u nas pewnie będzie, bo akurat ja jestem z tych, co telewizja usypia chociaż to po porodzie może się zmienić - jak będę chodzić jak zombie to i tv nie będzie mi może potrzebna ale póki co tv zostaje, zwłaszcza, że my chcielibyśmy małą przyzwyczaić do odgłosów z zewnątrz, ja też nie jestem za bezwzględną cisząCo do proszków - moja znajoma, która ma 2 małych dzieci poleciła mi właśnie dzidziusia, mówi, że dużo tańszy od innych, a dobry i ładnie pachnie |
|
|
|
|
#3097 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam kochana bo ja jednak nie dałabym za wygraną, taki ze mnie wredziol no cóż taki charakterek ![]() Cytat:
Cytat:
ja też dostałam zawału jak zobaczyłam ceny w smyku ale jakbyś miała gdzieś w pobliżu pepco to polecam bo ceny nowych rzeczy o niebo niższe !!! chyba że nie masz jak pojechać to daj znać co potrzebujesz, kupię u siebie i Ci wyślę pocztą ja też nienawidzę nocek, wstawanie do ubikacji to standard ale ból kręgosłupa, drętwienie nóg i budzenie się między 1 i 3 a potem niemożność zaśnięcia to dramat Cytat:
mnie puchną ale głównie kostki , tzn po prostu ich nie mam od wewnętrznej strony ale czytałam właśnie że w ciąży noga rośnie wszerz i wzdłuż i trzeba kupować większe numery butów Cytat:
śliczne imię , nasz synuś też będzie Szymek ![]() Cytat:
my tv w sypialni mamy ale jak wjedzie łóżeczko to musimy z nim się wyprowadzić do małego pokoju , zresztą nie będzie czasu i sił na oglądanie tv wieczorami tak jak to lubimy ![]() ja dziś doszłam do siebie ale wczorajsze złe samopoczucie to chyba był objaw słabego udaru słonecznego (3 h na spacerze ) , dziś na szczęście lepiej ale byłam tylko 40 minut na dworze i dziś sie już na słoneczko nie wystawiam ![]() a no i się wkurzyłam bo sama doszłam do tego że kolor wózka który zamówiliśmy jednak nie wszedł do kolekcji na 2011 i nie zrealizują nam tego zamówienia
|
||||||
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
to byl dobry wybor zeby sie w takie cos zaopatrzyc zwlaszcza hand-made ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem czy ktoras tez tak ma ???albo leki w nocy co 4 godz albo siku i co chwile pobudka w nocy nom ale chyba zawioze mocz do badania czy jakies zapalenie sie nie przyplatalo, bo od 3 nocy 4 razy siku bylam (nie liczac tego przed snem i po wstaniu ) zreszta w dzien nie jest rzadziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dopiero na nowym mieszkaniu dzidzia bedzie miala swoj pokoj juz bez tv ![]() Cytat:
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-04 o 12:54 |
|||||||||
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam za słabe nerwy...
|
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok, zmykam dziewczyny, jadę do tego chirurga...trzymajcie kciuki bo się zaczynam bać
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogladalam Ruiny juz dawno...dawno temu, mi sie podobał m
|
|
|
|
|
#3103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skoro tak lubicie ![]() Ja generalnie jestem przeciwniczką TV w sypialni, w ogóle mało oglądamy TV, przez dłuższy czas w ogóle nie mieliśmy TV i jakoś wieczory ciekawiej wyglądały ![]() Przez jakiś czas gnieździliśmy się w jednym pokoju razem z TV i mnie to strasznie denerwowało że chciałam poczytać książkę czy iśc spać a TŻ oglądał do nocy jakieś badziewne filmy ![]() Teraz problemu nie ma , sypialnia służy nam tylko do spania, jak jestem zmęczona idę spać a on może sobie siedzieć nawet do rana,, Cytat:
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale nagadałyście od rana ![]() Ja jestem największą na świeice przeciwniczką TV w sypialni. To był pierwszy warunek jaki postawiłam jak zdecydowaliśmy się zamieszkać razem. I nigdy nie zmienię zdania. Moim zdaniem to zabija ideę sypialni, jako miejsca odpoczynku, wyciszenia i intymności. No i zamiast gadać ze sobą wieczorem czy inne rzeczy robić ( ), to ludzie się gapią w ekran.Więc ja mówię NIE. I to przede wszystkim ze względu na nas a dopiero potem dziecko. W ogóle zamierzam jak najmniej dziecko przyzwyczajać do telewizji, więc oglądać najmniej jak się da. Cytat:
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to siku, a to ból czegoś, a to zgaga, a to bezsenność, a to maluch kopie itd
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi
![]() No to się uspokoiłam ![]() Idę robić obiadek, żeby go za godzinę tylko na gaz wrzucić i do piekarnika, Dziś na obiad pulpety w sosoie pomidorowym, do tego opiekane talarki ziemniaków i ćwikła z chrzanem, lub kiszony ogóras mąż sobie zażyczył ![]() Kochane, czy dla Was tez noc mogłaby teraz nie istnieć? Bo dla mnie spanie to strata czasu Aaaa idę wieszać pranie bo pogoda cuuudna od rana chodzę w koszulce na szelkach
|
|
|
|
#3107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz nie mówił że źle, ale mamy się szykować, że przy porodzie może mieć ponad 4 kg ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Ładnie wygląda, ale nie jestem pewna, czy czasem nie będzie dla Ciebie za krótka, bo kojarzę, że masz ponad 170 cm Ale jesteś drobna, to myślę, że nie powinno być problemu Ja poluję na 5,4m
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
smacznego, u nas tez pulpety w pomidorowym |
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wieże
Nie zostawił mi żadnych pieniędzy ani karty do bankomatu i nie mam co zjeść !!!!!!!!!!!!!!!! Nawet kawałka chleba nie zostawiła Tak sobie kanapki do pracy robił Niech tylko z pracy wróci, a dostanie niezły ochrzan
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
mnie odwrotnie - wkurza mnie ze dizecko sie noca budzi bo ja bym sobie pospała...
|
|
|
|
#3111 |
|
BAN stały
|
Dziubek dziękuję za propozycję
![]() Pepco mamy ale wiesz,ze nie wychodzę z domu a jak już to spontanicznie jak wczoraj czy na wywiadówkę do szkoły. I co teraz z tym wózkiem? A ja właśnie wygrałam: http://moto.allegro.pl/czerwona-bluz...528097826.html http://moto.allegro.pl/granatowa-roz...528099773.html http://moto.allegro.pl/czarna-kopert...528098210.html http://moto.allegro.pl/czarna-sztruk...528740081.html to już po porodzie ale bluzki-no właśnie,co mam gdzieś jechać,to wszystkie za krótkie,za małe,podwijają sie ![]() Wszystko u jednej sprzedajacej,to wychodzi z okryciem kąpielowym dla Izy 13 zł.To chyba jak w lumpie,co? Sygine jesteś kochana.Mówisz dłuższą?No mam z 172/3 cm. |
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój synek w tym tyg ciąży miał ok 500 i był mniejszy a urodziła się z wagą 3900.A na usg wyszło że będzie miał 4200.Więc usg w miarę dobrze obliczyło ![]() dzisiaj dzwoniłam do położnej i pod koniec lipca jest na 2 tyg urlopie.Mówiła że mam poczekać na nią z porodem a jak nie to przekaże mnie koleżance |
|
|
|
|
#3113 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po weekendowej przerwie..... weekend minal mi zle
dzis bylam u lekarza i mam bardzo niski cukier nie wiem co to znaczy i Rubella Ig G wyszlam i pozytywna i tez nie wiem czy to dobrze i chociaz t o20 tc nie czuje jeszcze ruchow bo to myslalam ze jest ruchami dzidzi okazalo sie ruchami ale jelit jak w ciagu tego tyg. nie poczuje mam isc do lekarza ale serduszko bije b.dobrze.... Vaniliowa - trzymam kciuki za wizyte.... zaneta - na obiad bede miala rybke ![]() nerola - super zakupki sama ogladalam ten spiworek ale do chlopac mi jakos nie pasowal jest boski---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- i moj Rafał i tez snil mi sie taki sen
|
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Mi koleżanka sama od razu powiedziała, że ja mam na siebie patrzeć na długość 4,7, a może nawet 5,4 (mam 177 cm). Ona ma może koło 160 cm i ma tą długą. Jak sama twierdzi jej aż taka niepotrzebna, ale jej mąż ma ponad 190 i jest dość potężny no i dla niego ta 5,4 jest za krótka nawet.
A chodzi w tej długości głównie o to, że nie wszystkie rodzaje wiązania można wypróbować, bo okazuje się że jest za mało materiału ![]() Więc sama musisz zdecydować, bo moim zdaniem może ci wystarczyć ta 4,2 bo drobna i szczuplutka jesteś, ale może znajdziesz dłuższą w takiej cenie ![]() Ja kupiłam przyjaciółce taką http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...542448761.html i teraz czekam na przesyłkę, bo mi ją pożycza - jak dostanę to mogę ci powiedzieć jaka jest i czy warto Jej się przydała szczególnie jak mały miał kolki, a teraz już z niej po prostu wyrósł
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-04 o 13:41 |
|
|
|
#3115 |
|
BAN stały
|
Brunetko bidulko.Chętnie bym Ci dała jesć ale na odległość?
Dlatego ja zawsze przed praniem sprawdzam kieszenie i zawsze coś sie zawieruszy i tu 5 zł,.,tam 2 zł. i się uzbiera i mamy ładna kwotę po 2 tygodniach.Za to właśnie Izie kupiłam te rzeczy,to jakby sie nie liczy Sweet nie stresuj sie bo serducho bije jak należy A poza tym to lekarz Ci powiedział,ze to jelita?Paranoja jakaś.Przecież to Ty czujesz a nie on. Co do reszty,nie pomogę bo nie znam sie. A śpiworek typowo dziewczęcy i na niego sie uparłam.Jeden mam ale większy i beżowy z pieskiem. Iza w 20+5 ważyła 462 g. w 20+5- 745 g. w 26+3 1250 g. |
|
|
|
#3116 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dziś po wizycie idziemy z tzem do kina na "Rytuał" - o egzorcyzmach i coś czuję, że ja się będę dobrze bawić, a mój tż mniej, bo on to "mniętki" jest w horrorowych tematach![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakby coś to do usług, a pisałam właśnie dlatego bo wiem że nie wychodzisz ![]() wózek...hmmm musimy wybrać inny kolor tylko że na 2011 bardzo ograniczyli wybór kolorystyczne w te wersji którą chcemy
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuje narazie chusty mam po synku takie nosidełko.Ale użyłam je 2 razy bo małemu ono nie pasowało.Jeśli mały będzie je lubił to kupię jakąś fajną chustę
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc głód opanowany |
|
|
|
|
#3120 |
|
BAN stały
|
Sygine to jednym słowem lepiej dłuzszą na 5 -5,5 m.
W takim razie poczekam bo i tak mi sie rozlazły drobne z szafy na w/w aukcje,więc muszę uzbierać ![]() Karolinee mnie takie widoki nie razą nic a nic,co innego cięcie piłą nóg,wyrywanie palców,czy sciaganie skóry z głowy. Dziubek to tym bardziej Teraz to już na bank wszystko-zostały mi szpargałki ale nie będę Wam tu wymieniać i zanudzać ![]() Blondynko ja też mam nosidło Evenflo Snuglii z dodatkowym pasem na biodro ale jak tak wszyscy mówią,że to nie ergonomiczne,to jednak wolę chustę. Brunetko dobrze,ze ciąża nam mózgów nie odbiera i czujemy gdzie co do jedzenia sie znajduje ![]() Ja czekam na loda z Mc. Donalda z polewa karmelową potrójną i na foteliki bo listonosz nie dał rady do auta dwóch takich paczek włożyć. T. ma bojowe zadanie po tej swojej rehabilitacji. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-04 o 14:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Jak to nie minie, to czeka mnie wymiana wszystkich butów... 

a poza tym przed spaniem nie lubimy głośno tv oglądać, tż też bo przeważnie jak jedno ogląda - on albo ja - to drugie już śpi 

ale i tak musiał znosić moje fochy i docinki cały wieczór bo przegiął pałę na maksa 

nom ale chyba zawioze mocz do badania czy jakies zapalenie sie nie przyplatalo, bo od 3 nocy 4 razy siku bylam (nie liczac tego przed snem i po wstaniu 

zębole

Zakończone: 2
Niech tylko z pracy wróci, a dostanie niezły ochrzan