Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 12:04   #3091
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a co myślicie na temat telewizora w pokoju gdzie będzie spało dziecko?
bo w sumie w sypialni mamy miejsce na telewizor na przeciwległej ścianie co łóżeczko, na wprost naszego łóżka, stał tam jeszcze wcześniej jak ja mieszkałam w tym pokoju bo teraz ten telewizor jest z nami u teściowej gdzie mieszkamy.
Tż chce zeby on tam nadal był, bo nie chce przyzwyczajać dziecka do spania w absolutnej ciszy, gdzie każdy szept od razu budzi dziecko.

Ja mam trochę mieszane uczucia do tego pomysłu, jak jest z tym u Was? telewizor w sypialni ok czy raczej nie?
My z mężem zdecydowaliśmy się na telewizor w sypialni. Będzie stał na wprost naszego łóżka

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam też tak stopy rosną/puchną? Ostatnie kilka tygodni chodziłam w lekkich sportowych półbutach ecco, które są megawygodne no i luźne. Ale wczoraj chciałam założyć skórzane pantofelki, płaskie - po kilku sekundach musiałam je zdjąć, noga mi chyba urosła wzdłuż i wszerz Jak to nie minie, to czeka mnie wymiana wszystkich butów... A moje stopy nie tolerują za bardzo butów, które nie są skórzane i dlatego rzadko kupowałam buty, ale jeśli już, to z clarksa, ryłko, ecco - wymiana będzie kosztowała majątek
Mi stopy puchną. Nie wiem nawet, czy lekko mi nie urosły. Wczoraj jak więcej pochodziłam to miałam całe popuchnięte stopy i kostki tak, że kostek to nie było widać... Moczyłam pół godzinki w wodzie z solą do stóp plus kremik...

A tak w ogóle to dzień dobry

Zdecydowaliśmy się na imię dla synka Mąż mnie przekonał Będzie Szymon Także Zanko możesz to listy dopisać Szymonka

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:11   #3092
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Co do TV w sypialni to ja uważam że jeśli ktoś ma taką możliwość to lepiej nie.. To już nawet nie chodzi o maleństwo ale bardziej o Was - jak tu oglądać jakiś dobry film wieczorem jak obok dziecko śpi? Ani głośniej nie można zrobić itd..
kina domowego nie mamy więc jakichś mega efektów dzwiekowych nie będzie a poza tym przed spaniem nie lubimy głośno tv oglądać, tż też bo przeważnie jak jedno ogląda - on albo ja - to drugie już śpi zalezy co ciekawego - kiedyś do północy siedziałam bo mnie wciągnął jakiś fajny film a tż już słodko chrapał od dawna.. Wczoraj tż ogladał jakiś horror - Ruiny - czy jakoś tak o jakims pnączu co wrastało w ciało i rosło pod skórą i zabijało czy jakoś tak, ale był wstretny.. ja horrorów nie cierpię, zwłaszcza takich bo mi się śnią potem głupoty nakryłam się poduszką, przytuliłam do ragala a tż oglądał.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Beatko, dzięki za ten przepis, może najpierw popróbuje :P i zobaczę co mi wyjdzie...
mozna spróbować, jak wyjdzie Ci dobra to zawiń w woreczek i w lodówce może spokojnie leżeć długi czas szczelnie zamkniętę - nie zepsuje się bo to sam cukier jest, tylko potem trzeba rozgrzać w temp pokojowej i wyrobić od nowa rekami jak plastelinę żeby znowu się wałkowało a nie kruszyło.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-04 o 12:18
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:11   #3093
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
no mam nadzieję że tego samego nie no chyba że prowadzi podwójne życie..

kiedyś jak się o 3 w nocy obudziłam z płaczem że mi się śniło że R. ma jakąś laskę na boku i mu opowiedziałam sen to przytulił i powiedział że on nie ma ani czasu ani pieniędzy na druga kobietę na boku więc - raczej - jestem spokojna

Mój Rafał, a Twój też czy może Robert?
Też Rafał
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:16   #3094
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My mamy TV w naszej sypialni, a pokój dzidzi był totalnie pusty, wiec musielismy poszalec z meblami, ale Tv narazie jej nie wstawimy

Tez nie jestem za spaniem w totalnej ciszy i nie mam zamiaru chodzic na paluszkach.

A baldachim mam taki co sie go do sufitu montuje, ale narazie nie bede zawieszala, moze na 2 lata jak sie bedzie chciala w krolewne bawic
bo Wy macie osobny pokój dla córeczki a nasza bedzie spała z nami, mamy drugi pokój tam, taki goscinny ale na razie tam tv nie będzie - chyba jak jakaś grubsza kasa wpadnie to kupimy jakąs plazmę
bo ten co mamy teraz to jeszcze kineskopowy mój panieński jest, w sumie stary nie jest bo ma 5 lat dopiero jak R. zaczął "zachodzić" do mnie to mnie skrytykował że mu się nudzi u mnie bo nie miałam tv u siebie w pokoju no i musiałam kupic no gdyby mnie miał rzucić przez to że nie mam telewizora.. to wolałam nie ryzykować

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-04 o 12:19
Stary 2011-04-04, 12:19   #3095
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam trochę mieszane uczucia do tego pomysłu, jak jest z tym u Was? telewizor w sypialni ok czy raczej nie?
u nas w sypialni nie ma i nie będzie dziecka na pewno nie będę uczyć spać w absolutnej ciszy, zwłaszcza w dzień.
ale tv nie ma nawet nie z tego powodu, od początku powiedziałam TŻowi że w sypialni to żonę ma a nie telewizor, chce pooglądać to w salonie a potem do łóżka

nie powiem, artykuł o tym że tv zabija życie łóżkowe - pomógł

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:39   #3096
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aaaa własnie miałam pytac..... bo jesteśmy teraz w 22t.c. i mała waży ok 0,5 kg.... nie za dużo troche??
Jak to jest u Was mamusie??

Nasza mała w połowie 21 tygodnia ważyła niecałe 0,5 kg, więc myślę, że waga ok, mojej znajomej synek też ważył podobnie

Co do tv w sypialni, to u nas pewnie będzie, bo akurat ja jestem z tych, co telewizja usypia chociaż to po porodzie może się zmienić - jak będę chodzić jak zombie to i tv nie będzie mi może potrzebna ale póki co tv zostaje, zwłaszcza, że my chcielibyśmy małą przyzwyczaić do odgłosów z zewnątrz, ja też nie jestem za bezwzględną ciszą

Co do proszków - moja znajoma, która ma 2 małych dzieci poleciła mi właśnie dzidziusia, mówi, że dużo tańszy od innych, a dobry i ładnie pachnie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:39   #3097
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No zrehabilitował sie ale ja się dziwię że w ogóle mógł pomysleć że jak gdyby nigdy nic pokornie przyjade po niego i jeszcze zapytam słodko: "Jak się udała imprezka, kochanie?" dopiero jak go opieprzyłam to wrócił na ziemię i zaczął na siłę zapraszać żebym przyszła - tia.... jak sie sama upomniałam: "A co ze MNĄ? - ja to jakaś trędowata jestem??"

normalnie pokroić na kawałki i posolić to mało

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Dokładnie napisał "przyjedź po mnie tak za godzine-półtorej. Grila bedziemy palić na BMW bo Dawid zakupił. Makaron i ciastka kupiłem." - to nawet bym sie doczekała na te ciastka..

no właśnie ja się poczułam dokładnie jak taksówka - tym bardziej że do domu od tego kolegi to dosłownie 10minut na nogach - tylko ciemno - bo nie ma tam lamp.

Potem jak dostał bure to przepraszał ładnie i napisał żebym przyjechała bo już zarezerwował kiełbaskę dla Julki.. To mu napisałam wtedy że nie wiem czy mu córeczka wybaczy że tak tatuś zapomniał o niej i mamusi i się wypiął tyłkiem na nas.

to odpisał że: Jak zje kiełbaskę to pewnie wybaczy - i trochę mnie tym kupił ale i tak musiał znosić moje fochy i docinki cały wieczór bo przegiął pałę na maksa

podziwiam kochana bo ja jednak nie dałabym za wygraną, taki ze mnie wredziol ja bym nie poszła na grila , pojechałabym po niego i potem miała wszystko co sobie wymyślę w ramach przeprosin bo od razu by wiedział co narobił no cóż taki charakterek

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Byłam dziś rano na badaniu glukozy . Samo badanie nie było takie złe ale wynik już tak po 50 glukozy miałam aż 210 . Po południu ide do mojej gin i napewno dostane skierowanie do poradni cukrzycowej .
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty żeby dziewczyny miały lepsze wiadomości niż ja
bidulka ale bądz dobrej myśli może jak powtórzysz to wynik będzie ok !!!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Meszsares,Wodaqua,Sygine, Beatko
samo życie.Nic chyba nie poradzę.Ależ piękne ciuszki za tak małe pieniażki

Ja się zakochałam w tych ubrankach w Tesco ale rozsadek zwyciężył.
Nawet śliniak kosztuje koło 2 dych.A śpiwór 69 zł.

Ja tam bym podkłąd dla teściowej kupiła i od razu przy wręczaniu podałabym cenę

Beatko bo chłopy to gady.Mój dziś gada jak człowiek prawie.Już ja mu roboty w domu znajdę.

Ja kupiłam:
http://moto.allegro.pl/body-0-6-mies...498264195.html
http://moto.allegro.pl/bawelniany-wy...501564308.html
http://moto.allegro.pl/pizamka-spioc...503666068.html
http://moto.allegro.pl/spodnie-early...514953423.html
http://moto.allegro.pl/rampers-w-kwi...514954043.html
Czekam dziś na to.Wszystko u jednego sprzedawcy.

Vaniliowa ojej!!
Będziesz chyba miała dietę,co?

Mnie nocki wykańczają:boli,kłuje,i tak źle i tak nie dobrze a jak już dobrze,to siku mi się chce.Nie cierpię nocy!!!

ja też dostałam zawału jak zobaczyłam ceny w smyku ale jakbyś miała gdzieś w pobliżu pepco to polecam bo ceny nowych rzeczy o niebo niższe !!!
chyba że nie masz jak pojechać to daj znać co potrzebujesz, kupię u siebie i Ci wyślę pocztą

ja też nienawidzę nocek, wstawanie do ubikacji to standard ale ból kręgosłupa, drętwienie nóg i budzenie się między 1 i 3 a potem niemożność zaśnięcia to dramat

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam też tak stopy rosną/puchną? Ostatnie kilka tygodni chodziłam w lekkich sportowych półbutach ecco, które są megawygodne no i luźne. Ale wczoraj chciałam założyć skórzane pantofelki, płaskie - po kilku sekundach musiałam je zdjąć, noga mi chyba urosła wzdłuż i wszerz Jak to nie minie, to czeka mnie wymiana wszystkich butów... A moje stopy nie tolerują za bardzo butów, które nie są skórzane i dlatego rzadko kupowałam buty, ale jeśli już, to z clarksa, ryłko, ecco - wymiana będzie kosztowała majątek

mnie puchną ale głównie kostki , tzn po prostu ich nie mam od wewnętrznej strony ale czytałam właśnie że w ciąży noga rośnie wszerz i wzdłuż i trzeba kupować większe numery butów

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
My z mężem zdecydowaliśmy się na telewizor w sypialni. Będzie stał na wprost naszego łóżka

Mi stopy puchną. Nie wiem nawet, czy lekko mi nie urosły. Wczoraj jak więcej pochodziłam to miałam całe popuchnięte stopy i kostki tak, że kostek to nie było widać... Moczyłam pół godzinki w wodzie z solą do stóp plus kremik...

A tak w ogóle to dzień dobry

Zdecydowaliśmy się na imię dla synka Mąż mnie przekonał Będzie Szymon Także Zanko możesz to listy dopisać Szymonka
śliczne imię , nasz synuś też będzie Szymek

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
u nas w sypialni nie ma i nie będzie dziecka na pewno nie będę uczyć spać w absolutnej ciszy, zwłaszcza w dzień.
ale tv nie ma nawet nie z tego powodu, od początku powiedziałam TŻowi że w sypialni to żonę ma a nie telewizor, chce pooglądać to w salonie a potem do łóżka

my tv w sypialni mamy ale jak wjedzie łóżeczko to musimy z nim się wyprowadzić do małego pokoju , zresztą nie będzie czasu i sił na oglądanie tv wieczorami tak jak to lubimy

ja dziś doszłam do siebie ale wczorajsze złe samopoczucie to chyba był objaw słabego udaru słonecznego (3 h na spacerze ) , dziś na szczęście lepiej ale byłam tylko 40 minut na dworze i dziś sie już na słoneczko nie wystawiam

a no i się wkurzyłam bo sama doszłam do tego że kolor wózka który zamówiliśmy jednak nie wszedł do kolekcji na 2011 i nie zrealizują nam tego zamówienia tylko najgorsze jest to że to ja sama się tego doszukałam i dzwoniłam wyjaśniać tą sprawę a producent jakoś nie zauważył musimy wybrac nowy ale nie wiem jaki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:46   #3098
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj tż ogladał jakiś horror - Ruiny - czy jakoś tak o jakims pnączu co wrastało w ciało i rosło pod skórą i zabijało czy jakoś tak, ale był wstretny.. ja horrorów nie cierpię, zwłaszcza takich bo mi się śnią potem głupoty nakryłam się poduszką, przytuliłam do ragala a tż oglądał.
Oglądałam te Ruiny wczoraj, dla mnie - jako maniaczki horrorów - nic specjalnego, bajeczka

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-04, 12:52   #3099
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Fajnie, że też znasz dobre opinie o tej chemii, w takim razie zapoluję w najbliższym czasie
Nom i podobno bardzo ladnie pachnie dzidziem

Cytat:
Witaj w gronie zakochanym w rogalach ja ostatnio swojego zaniedbałam (rogala ) ale się z nim w piątek przeprosiłam i śpię z nim znowu, bo mi brzuszek do materaca ciągnie bo już ciężki sie robi jak śpię normalnie na boku bez niczego podłożonego pod spód.
Rogal - zwłaszcza hand made - wymiata
Rogal cudo to byl dobry wybor zeby sie w takie cos zaopatrzyc zwlaszcza hand-made

Cytat:
Witam
Byłam dziś rano na badaniu glukozy . Samo badanie nie było takie złe ale wynik już tak po 50 glukozy miałam aż 210 . Po południu ide do mojej gin i napewno dostane skierowanie do poradni cukrzycowej .
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty żeby dziewczyny miały lepsze wiadomości niż ja
Trzymam kciuki zeby obciazenie glukoza 75 wyszlo ladnie i obeszlo sie bez diety cukrzycowej

Cytat:
Mnie nocki wykańczają:boli,kłuje,i tak źle i tak nie dobrze a jak już dobrze,to siku mi się chce.Nie cierpię nocy!!!
A ja od trzech nocy sikam normalnie co dwie godz nie wiem czy ktoras tez tak ma ???
albo leki w nocy co 4 godz albo siku i co chwile pobudka w nocy nom ale chyba zawioze mocz do badania czy jakies zapalenie sie nie przyplatalo, bo od 3 nocy 4 razy siku bylam (nie liczac tego przed snem i po wstaniu ) zreszta w dzien nie jest rzadziej

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zaczynamy dzisiaj 27 t 1d, czyli chyba 28 tc :P Sie nigdy w tym nie połapie
Tak 28

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dziś o 18.20 mamy wizytę kontrolną u gina, nieśmiało proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
nie słyszałam o tym proszku, muszę poszukać bo ostatnio cena Lovelli w promocji z płynem do płukania w tesco mnie powaliła- 39,90 zł! Czy wszystko dla dzieci musi TYLE kosztować??
Nom wlasnie widzialam ze 39,90 zł masakra..

Cytat:
a co myślicie na temat telewizora w pokoju gdzie będzie spało dziecko?
bo w sumie w sypialni mamy miejsce na telewizor na przeciwległej ścianie co łóżeczko, na wprost naszego łóżka, stał tam jeszcze wcześniej jak ja mieszkałam w tym pokoju bo teraz ten telewizor jest z nami u teściowej gdzie mieszkamy.
Tż chce zeby on tam nadal był, bo nie chce przyzwyczajać dziecka do spania w absolutnej ciszy, gdzie każdy szept od razu budzi dziecko.

My mamy teraz telewizor w sypialni i tu dzidzia z nami narazie bedzie spala wiec jesli tylko zmieszcze ten telewizor (z lozeczkiem) to w niej zostanie. Pozniej przeprowadzamy sie na jakis czas do rodzinki (poki nie otrzymamy kluczy do nowego mieszkania ktore sie buduje) i bedziemy w trojke w 1 pokoju wiec napewno telewizor bedzie dopiero na nowym mieszkaniu dzidzia bedzie miala swoj pokoj juz bez tv

Cytat:
Aaaa własnie miałam pytac..... bo jesteśmy teraz w 22t.c. i mała waży ok 0,5 kg.... nie za dużo troche??
Moja dzidzia na poczatku 24 tyg wazyla 512g wiec mysle ze wszytsko w normie Kochana

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-04 o 12:54
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:58   #3100
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Oglądałam te Ruiny wczoraj, dla mnie - jako maniaczki horrorów - nic specjalnego, bajeczka
no weź mnie nie osłabiaj.. ja patrzeć nie mogłam jak ta laska pod koniec sobie twarz pocięła bo jej w głowie to "coś" zaczęło rosnąć

ja mam za słabe nerwy...

Stary 2011-04-04, 13:01   #3101
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
A ja od trzech nocy sikam normalnie co dwie godz nie wiem czy ktoras tez tak ma ???
Ja tak mam ostatnio, ale najlepsze że wstaję do łazienki, chce mi się ...a okazuje się że prawie na darmo...chyba mały złośliwie po pęcherzu tłucze

ok, zmykam dziewczyny, jadę do tego chirurga...trzymajcie kciuki bo się zaczynam bać

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:03   #3102
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
no weź mnie nie osłabiaj.. ja patrzeć nie mogłam jak ta laska pod koniec sobie twarz pocięła bo jej w głowie to "coś" zaczęło rosnąć

ja mam za słabe nerwy...

ogladalam Ruiny juz dawno...dawno temu, mi sie podobał m

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:07   #3103
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
kina domowego nie mamy więc jakichś mega efektów dzwiekowych nie będzie a poza tym przed spaniem nie lubimy głośno tv oglądać, tż też bo przeważnie jak jedno ogląda - on albo ja - to drugie już śpi zalezy co ciekawego - kiedyś do północy siedziałam bo mnie wciągnął jakiś fajny film a tż już słodko chrapał od dawna.. Wczoraj tż ogladał jakiś horror - Ruiny - czy jakoś tak o jakims pnączu co wrastało w ciało i rosło pod skórą i zabijało czy jakoś tak, ale był wstretny.. ja horrorów nie cierpię, zwłaszcza takich bo mi się śnią potem głupoty nakryłam się poduszką, przytuliłam do ragala a tż oglądał.

a skoro tak lubicie

Ja generalnie jestem przeciwniczką TV w sypialni, w ogóle mało oglądamy TV, przez dłuższy czas w ogóle nie mieliśmy TV i jakoś wieczory ciekawiej wyglądały

Przez jakiś czas gnieździliśmy się w jednym pokoju razem z TV i mnie to strasznie denerwowało że chciałam poczytać książkę czy iśc spać a TŻ oglądał do nocy jakieś badziewne filmy

Teraz problemu nie ma , sypialnia służy nam tylko do spania, jak jestem zmęczona idę spać a on może sobie siedzieć nawet do rana,,

Cytat:

o to to
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:10   #3104
brumek
Zakorzenienie

Cześć
Ale nagadałyście od rana

Ja jestem największą na świeice przeciwniczką TV w sypialni. To był pierwszy warunek jaki postawiłam jak zdecydowaliśmy się zamieszkać razem. I nigdy nie zmienię zdania. Moim zdaniem to zabija ideę sypialni, jako miejsca odpoczynku, wyciszenia i intymności. No i zamiast gadać ze sobą wieczorem czy inne rzeczy robić (), to ludzie się gapią w ekran.

Więc ja mówię NIE. I to przede wszystkim ze względu na nas a dopiero potem dziecko. W ogóle zamierzam jak najmniej dziecko przyzwyczajać do telewizji, więc oglądać najmniej jak się da.

Cytat:

TAK< TAK< TAK!!!
Stary 2011-04-04, 13:10   #3105
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

albo leki w nocy co 4 godz albo siku i co chwile pobudka w nocy nom ale chyba zawioze mocz do badania czy jakies zapalenie sie nie przyplatalo, bo od 3 nocy 4 razy siku bylam (nie liczac tego przed snem i po wstaniu ) zreszta w dzien nie jest rzadziej
nie przejmuj się ja mam to samo.. i zacznij do tego przyzwyczajać bo do porodu może być tylko gorzej

a to siku, a to ból czegoś, a to zgaga, a to bezsenność, a to maluch kopie itd
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:11   #3106
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi

No to się uspokoiłam

Idę robić obiadek, żeby go za godzinę tylko na gaz wrzucić i do piekarnika,

Dziś na obiad pulpety w sosoie pomidorowym, do tego opiekane talarki ziemniaków i ćwikła z chrzanem, lub kiszony ogóras mąż sobie zażyczył

Kochane, czy dla Was tez noc mogłaby teraz nie istnieć? Bo dla mnie spanie to strata czasu normalnie jak mam iść spać to mnie aż szarpie, bo nie mogę zasnąć, kręcę się calą noc i wogóle....

Aaaa idę wieszać pranie bo pogoda cuuudna od rana chodzę w koszulce na szelkach

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:17   #3107
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Nasz miał na przełomie 21/22 465 gram, a teraz (25/26 tc) ma już 996 Lekarz nie mówił że źle, ale mamy się szykować, że przy porodzie może mieć ponad 4 kg

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Mam 3 butelki TT i jedną z rurką.Krystian je lubił,zobaczymy co Iza na to.

Ponawiam pytanie:

Co myślicie o tej chuście?

http://moto.allegro.pl/chusta-tkana-...534527157.html
Moim zdaniem chusta fajna Ładnie wygląda, ale nie jestem pewna, czy czasem nie będzie dla Ciebie za krótka, bo kojarzę, że masz ponad 170 cm Ale jesteś drobna, to myślę, że nie powinno być problemu Ja poluję na 5,4m
Stary 2011-04-04, 13:20   #3108
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś na obiad pulpety w sosoie pomidorowym

smacznego, u nas tez pulpety w pomidorowym

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:23   #3109
brunetka2000
Zakorzenienie

No nie wieże Mój mąż mnie z dnia na dzień zaskakuje tylko, że w tą złą stronę Nie zostawił mi żadnych pieniędzy ani karty do bankomatu i nie mam co zjeść !!!!!!!!!!!!!!!! Nawet kawałka chleba nie zostawiła Tak sobie kanapki do pracy robił A ja taka głodna jestem Niech tylko z pracy wróci, a dostanie niezły ochrzan
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:23   #3110
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane, czy dla Was tez noc mogłaby teraz nie istnieć? Bo dla mnie spanie to strata czasu normalnie jak mam iść spać to mnie aż szarpie, bo nie mogę zasnąć, kręcę się calą noc i wogóle....
mnie odwrotnie - wkurza mnie ze dizecko sie noca budzi bo ja bym sobie pospała...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:24   #3111
nerola
BAN stały

Dziubek dziękuję za propozycjęale właśnie wszystko,czego mi brakowało dziś dotarło
Pepco mamy ale wiesz,ze nie wychodzę z domu a jak już to spontanicznie jak wczoraj czy na wywiadówkę do szkoły.
I co teraz z tym wózkiem?

A ja właśnie wygrałam:
http://moto.allegro.pl/czerwona-bluz...528097826.html
http://moto.allegro.pl/granatowa-roz...528099773.html
http://moto.allegro.pl/czarna-kopert...528098210.html
http://moto.allegro.pl/czarna-sztruk...528740081.html
to już po porodzie ale bluzki-no właśnie,co mam gdzieś jechać,to wszystkie za krótkie,za małe,podwijają sie
Wszystko u jednej sprzedajacej,to wychodzi z okryciem kąpielowym dla Izy 13 zł.To chyba jak w lumpie,co?

Sygine jesteś kochana.Mówisz dłuższą?No mam z 172/3 cm.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:25   #3112
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Nasz miał na przełomie 21/22 465 gram, a teraz (25/26 tc) ma już 996 Lekarz nie mówił że źle, ale mamy się szykować, że przy porodzie może mieć ponad 4 kg

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------
mój w 21tc miał ponad 600 za 10 dni idę na 3d i jestem ciekawa ile na 3D waga wyjdzie.
Mój synek w tym tyg ciąży miał ok 500 i był mniejszy a urodziła się z wagą 3900.A na usg wyszło że będzie miał 4200.Więc usg w miarę dobrze obliczyło

dzisiaj dzwoniłam do położnej i pod koniec lipca jest na 2 tyg urlopie.Mówiła że mam poczekać na nią z porodem a jak nie to przekaże mnie koleżance
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:26   #3113
SweetAngel1984
Zadomowienie

Witajcie po weekendowej przerwie..... weekend minal mi zle dzis bylam u lekarza i mam bardzo niski cukier nie wiem co to znaczy i Rubella Ig G wyszlam i pozytywna i tez nie wiem czy to dobrze i chociaz t o20 tc nie czuje jeszcze ruchow bo to myslalam ze jest ruchami dzidzi okazalo sie ruchami ale jelit jak w ciagu tego tyg. nie poczuje mam isc do lekarza ale serduszko bije b.dobrze.... martwię się

Vaniliowa
- trzymam kciuki za wizyte....

zaneta - na obiad bede miala rybke

nerola - super zakupki sama ogladalam ten spiworek ale do chlopac mi jakos nie pasowal jest boski

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Też Rafał
i moj Rafał i tez snil mi sie taki sen
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:34   #3114
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Mi koleżanka sama od razu powiedziała, że ja mam na siebie patrzeć na długość 4,7, a może nawet 5,4 (mam 177 cm). Ona ma może koło 160 cm i ma tą długą. Jak sama twierdzi jej aż taka niepotrzebna, ale jej mąż ma ponad 190 i jest dość potężny no i dla niego ta 5,4 jest za krótka nawet.
A chodzi w tej długości głównie o to, że nie wszystkie rodzaje wiązania można wypróbować, bo okazuje się że jest za mało materiału
Więc sama musisz zdecydować, bo moim zdaniem może ci wystarczyć ta 4,2 bo drobna i szczuplutka jesteś, ale może znajdziesz dłuższą w takiej cenie

Ja kupiłam przyjaciółce taką http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...542448761.html i teraz czekam na przesyłkę, bo mi ją pożycza - jak dostanę to mogę ci powiedzieć jaka jest i czy warto Jej się przydała szczególnie jak mały miał kolki, a teraz już z niej po prostu wyrósł

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-04 o 13:41
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:44   #3115
nerola
BAN stały

Brunetko bidulko.Chętnie bym Ci dała jesć ale na odległość?
Dlatego ja zawsze przed praniem sprawdzam kieszenie i zawsze coś sie zawieruszy i tu 5 zł,.,tam 2 zł. i się uzbiera i mamy ładna kwotę po 2 tygodniach.Za to właśnie Izie kupiłam te rzeczy,to jakby sie nie liczy

Sweet nie stresuj sie bo serducho bije jak należy
A poza tym to lekarz Ci powiedział,ze to jelita?Paranoja jakaś.Przecież to Ty czujesz a nie on.
Co do reszty,nie pomogę bo nie znam sie.
A śpiworek typowo dziewczęcy i na niego sie uparłam.Jeden mam ale większy i beżowy z pieskiem.

Iza w 20+5 ważyła 462 g.
w 20+5- 745 g.
w 26+3 1250 g.
Stary 2011-04-04, 13:48   #3116
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

ja mam za słabe nerwy...
beata_1988, ale ja pod względem horrorów to wypaczona jestem, dla mnie takie obrazki z krwią w tle, to nic takiego. Dziś po wizycie idziemy z tzem do kina na "Rytuał" - o egzorcyzmach i coś czuję, że ja się będę dobrze bawić, a mój tż mniej, bo on to "mniętki" jest w horrorowych tematach

Cytat:
Ja tak mam ostatnio, ale najlepsze że wstaję do łazienki, chce mi się ...a okazuje się że prawie na darmo...chyba mały złośliwie po pęcherzu tłucze

ok, zmykam dziewczyny, jadę do tego chirurga...trzymajcie kciuki bo się zaczynam bać
Ja też biegam do toalety non stop. Teraz troszkę mi się pod tym względem polepszyło, ale w tamtym tygodniu to była masakra!! Byłam już pewna, że to zapalenie pęcherza mnie dopadło, ale w moczu nic nie wyszło... Takie chyba uroki ciążowe...

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendowej przerwie..... weekend minal mi zle dzis bylam u lekarza i mam bardzo niski cukier nie wiem co to znaczy i Rubella Ig G wyszlam i pozytywna i tez nie wiem czy to dobrze i chociaz t o20 tc nie czuje jeszcze ruchow bo to myslalam ze jest ruchami dzidzi okazalo sie ruchami ale jelit jak w ciagu tego tyg. nie poczuje mam isc do lekarza ale serduszko bije b.dobrze.... martwię się
Ojej a jesteś pewna, ze to ruchy jelit a nie dziecka??? Tak Ci lekarz powiedział??? Trzymam kciuki za te Twoje wyniki, oby to nic takiego było...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-04-04, 13:50   #3117
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek dziękuję za propozycjęale właśnie wszystko,czego mi brakowało dziś dotarło
Pepco mamy ale wiesz,ze nie wychodzę z domu a jak już to spontanicznie jak wczoraj czy na wywiadówkę do szkoły.
I co teraz z tym wózkiem?

A ja właśnie wygrałam:
http://moto.allegro.pl/czerwona-bluz...528097826.html
http://moto.allegro.pl/granatowa-roz...528099773.html
http://moto.allegro.pl/czarna-kopert...528098210.html
http://moto.allegro.pl/czarna-sztruk...528740081.html
to już po porodzie ale bluzki-no właśnie,co mam gdzieś jechać,to wszystkie za krótkie,za małe,podwijają sie
Wszystko u jednej sprzedajacej,to wychodzi z okryciem kąpielowym dla Izy 13 zł.To chyba jak w lumpie,co?

ok ale jakby coś to do usług, a pisałam właśnie dlatego bo wiem że nie wychodzisz

wózek...hmmm musimy wybrać inny kolor tylko że na 2011 bardzo ograniczyli wybór kolorystyczne w te wersji którą chcemy no nic przyjdzie z pracy moje kochanie i będzie burza mózgów
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:52   #3118
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja nie kupuje narazie chusty mam po synku takie nosidełko.Ale użyłam je 2 razy bo małemu ono nie pasowało.Jeśli mały będzie je lubił to kupię jakąś fajną chustę
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:56   #3119
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetko bidulko.Chętnie bym Ci dała jesć ale na odległość?
Dlatego ja zawsze przed praniem sprawdzam kieszenie i zawsze coś sie zawieruszy i tu 5 zł,.,tam 2 zł. i się uzbiera i mamy ładna kwotę po 2 tygodniach.Za to właśnie Izie kupiłam te rzeczy,to jakby sie nie liczy
Dziękuję Nerola Znalazłam w szafce kawałek chleba, chyba piątkowy, ale zrobiłam sobie tosta i wyszedł baaaaaardzo dobry Więc głód opanowany
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 13:59   #3120
nerola
BAN stały

Sygine to jednym słowem lepiej dłuzszą na 5 -5,5 m.
W takim razie poczekam bo i tak mi sie rozlazły drobne z szafy na w/w aukcje,więc muszę uzbierać

Karolinee mnie takie widoki nie razą nic a nic,co innego cięcie piłą nóg,wyrywanie palców,czy sciaganie skóry z głowy.

Dziubek to tym bardziej za pamięć,żem ja w pierdlu siedzę
Teraz to już na bank wszystko-zostały mi szpargałki ale nie będę Wam tu wymieniać i zanudzać

Blondynko ja też mam nosidło Evenflo Snuglii z dodatkowym pasem na biodro ale jak tak wszyscy mówią,że to nie ergonomiczne,to jednak wolę chustę.

Brunetko dobrze,ze ciąża nam mózgów nie odbiera i czujemy gdzie co do jedzenia sie znajduje

Ja czekam na loda z Mc. Donalda z polewa karmelową potrójną i na foteliki bo listonosz nie dał rady do auta dwóch takich paczek włożyć.
T. ma bojowe zadanie po tej swojej rehabilitacji.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości