|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Cytat:
Ja też cały czas siedzę na all i szukam chusty dla siebie ![]() Nerolka właśnie doczytałam że chusty w rozmiarze M (4,6 m) są odpowiednie dla osób noszących ubrania 36-38, a L (5,4 m) dla takich 40 i więcej, niestety nie ma nic o krótszych
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-04 o 14:12 |
|
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet a jaki cukier Ci wyszedł? Nie przejmuj się rucy na pewno poczujesz z dnia na dzień
Ja tez jestem przeciwniczką tv w sypialni, ale nie mamy sypialni, więc ![]() ale my w ogole mało oglądamy w tv, czasem jakiś film i ja czasem tv śniadaniową. wiecej z lapka korzystamy |
|
|
|
#3123 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno spróbuję!Nerola super ceny tych ciuszków! Cytat:
Trzymaj się i nie martw. Leż przez dłuższy czas to pewnie poczujesz!!!Ja ostatnio popadłam w manię oglądania TV, ale na szczęście nie mamy TV w sypialni. Maluszek będzie mieszkał w pokoju obok, bo mamy małą sypialnię, poza tym wolę poświęcić się i wstawać w nocy niż nauczyć dziecko spać z nami. Już i tak kota z wyra nie możemy wywalić :P A oto moje dzisiejsze skromne zakupy (byłam na rozpoznaniu w dotychczas nieznanym mi laumpie i w sob ruszę bo wtedy 50 % taniej :
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-04-04 o 14:17 |
||
|
|
|
#3124 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To w sumie powinna być dobra bo noszę 36/38 a teraz 40 ale po porodzie pełne 38 chyba będzie. tu jest taka: http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...533726679.html i taka ale co to ta kieszonka? http://allegro.pl/husta-kieszonka-no...535098212.html Wodaqua a jak ceny?Bo ubranka słodkie
|
|
|
|
|
#3125 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka za wszystkie śliniaczki (pod spodem mają taką fajną nieprzemakalną ceratkę) zapłaciłam 2 zł, za czapeczkę też, a za koszulkę to już szaleństwo - 5 zł, ale co tam. Jak sobie pomyslę, że w sob połowe taniej to już się nie mogę doczekać, ale boję się, że nie wytrzymam w tłoku...
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc dla noworodka moim zdaniem jest ok, ale później nie wiem czy dziecko będzie chciało tylko leżeć ![]() A ta Pentelka to chyba może być, tylko ona ma dziwną szerokość, bo tylko 50 cm, a z tego co patrzę to większość ma 70 cm, więc sama nie wiem No i też zależy jak długo chcesz Izunię nosić, bo elastyczne są świetne dla noworodków i niemowląt do 9 kg, a te tkane to niektóre nawet i do 20 kg i więcej wytrzymują
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-04 o 14:33 |
|
|
|
|
#3127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, to wieczorami może i mam spuchnięte stopy, ale żeby tak od rana były jak yeti??? Zawsze miałam takie chude ręce i stopy, dużo butów mi przez to człapało, ale teraz, żeby noga wypływała z pantofla to już przesada!
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się poniedziałkowo
Dzisiaj mialam troszkę pracy, więc dopiero skonczyłam Was nadrabiać moje drogie ![]() Weekend upłynął w miarę ok- w sobotę byliśmy na imieninach u teścia i nawet fajnie było, a wczoraj mąż miał dniówkę i tylko wieczorkiem poszliśmy na spacer do teściów. Apropo chust- ja też będę sobie chciała kupić, ale chyba dopiero po porodzie, bo jeżeli miałabym mieć CC, to nie można wtedy nosić ciężkich ,,rzeczy". Dziewczyny noszące leginsy!!!- z jakiej firmy kupujecie? Wczoraj kupiłam gatty-niby 100 den i co??majtki mi prześwitują!!! ![]() A te ciążowe, co zamówiłam z all, to mnie obtarły w sobotę, bo są za duże i w kroku troszkę mi wiszą...masakra jakaś. Idę dzisiaj pieska odrobaczyc, bo na tyłku jeździ.... |
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
a takich chust nie mozna samodzielnie zrobić?
ela - nogi wróca do dawnego stanu, gwarantuje. ale po porodzie, a dokladniej jak dlugo zostana t nei wiem, bo ja mocno zatrzymasz wode to radze klapki latem nosic... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-04 o 14:36 |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już zapowiedziałam że jak coś do prania rzucają to mają być kieszenie opróżnione bo już raz pralka padła w grudniu dokładnie pompka która wypompowuje wodę z pralki bo tam w zbiorniczku jest filtr i pomimo że go czesto czyszczę ten filtr to zawsze jakieś pieniądze tam sa, 5zł, 2 zł, złotówki - wtedy było za dużo i pompkę zablokowało i się coś przepaliło. i 110zł naprawa - tzn. sama część 40zł - usługa wymiany 40zł i dojazd Pana fachowca 30zł - no ale na szczęście nie moja pralka więc nie ja pokrywałam koszty. Ale za to opieprz dostał brat tż-ta który z nami mieszka bo on zawsze wrzuca pranie jak leci do pralki, nie dośc że pierze po 2-3 rzeczy - np. para spodni plus bluza a przecież pralka żużywa i prądu i wody tyle samo co załadowana na ful - to jeszcze zawsze w kieszeniach są jakies drobniaki które musze wyjmować potem w pralki z filtra albo węża odpływowego bo się zatyka czasem. A raz to jak wyjmowałam pieniądze z filtra to było 15zł - 2 po pięc złotych 2 złote, złotówka i jakieś drobniejsze - się obłowiłam - muszę chyba dzisiaj pralkę przeszukać - ciekawe ile dziś będzie...
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też trochę puchną, palce też-pierścionka zareczynowego nie noszę już chyba od miesiąca. Dzwonię dzisiaj do położnej z Lbn w sprawie SR-ciekawe ile spotkań i jaką cenę walnie ![]() A tak wogóle, to na 98% będę rodziła w Lbn na Lubartowskiej.Będę miała jakieś koleżanki??
|
|
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale za nic nie pójde ![]() ja wczoraj wieczorem to latałam co 15 minut ale w nocy tylko raz na szczęście
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
może i można, ale takie kupione to mają chyba jakiś atest?? masz racje, może to byc zwykłe naciągalstwo dla młodych matek-kto wie??
|
|
|
|
#3134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to ewentualnie w kocyk owiniemy ![]() Cytat:
Domyślam się Foch na wszystko działa Cytat:
potem nikt mi 3 tys albo i więcej na wyprawkę niestety nie da, a teraz małymi kroczkami mogę iść do przodu, to w sumie mnie zrozumiała Teraz jak jej powiem ,że kupiłam w lumpie bod to jest pierwsza do obejrzenia!~~*~~ Nadrabiam dalej
|
|||
|
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
Witam w ten szaro-bury poniedziałek .
Co do rogala, to nie myślałam, że jest taki mega wygodny. ![]() Od jakiegoś czasu bolał mnie kręgosłup i przymierzałam się do kupienia poszewki i wkładu, żeby sobie go zrobić, a tu tż mnie uprzedził i sprezentował mi rogala motherhood , że sam wpadł na pomysł takiego zakupu) i nie wyobrażam sobie spać bez niego, kręgosłup przestał boleć już po pierwszej nocy.Dzisiaj byłam w lumpku, zobaczcie jakie cudeńka wyszperałam. Wezmę się za sprzątanie, a później Was nadrobię, bo widzę, że już trochę dzisiaj naskrobałyście.
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Beata ja też mam tv w sypialni i razem z nami będzie spała dzidzia .... ja nie widze w tym nic złego ........ oglądałaś ten wózek może? fajny jakiś czy nie warto?
|
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do opuchlizny to powinna zejść końcu już nie będziesz maluszka w brzuszku nosić ale nie wiem jak z tym rozmiarem butów
|
||
|
|
|
#3139 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i robiła podchody czy jestem w ciąży uświadomiłam ją że tak to od razu że mam wstawić zdjęcie brzuszka Cytat:
Cytat:
Dzisiaj poszłam w miasto i myślałam, że zaraz zdejmę trampki i pójdę boso! Czytałam że stopy właśnie rosną w ciąży,a potem wracają do swojego rozmiaru czekam na okres JAPONEK ![]() ![]() ~~*~~ PADNIETA JESTEM ! Poszłam w miasto kupiłam 35 bodziaków za 30 zł. Takie fajne rzeczy w lumpie były Moja siostra to jak postrzelona, wszystkie by wzieła!! No i właśnie zakończyłam powoli obiad robić i padam, padam, padam Zrobiłam rosół, roladki z kurczaka a w środku papryczka,pieczarki i cebulka do tego sos i kluski śląskie i surówka z lodowej kapusty! Jeszcze obiecałam mężowi, że zrobię mu kołaczyki na jutro do pracy
|
|||
|
|
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Nerola sierota ze mnie
Więc może warto pomyśleć o tej pentelce Ja się uparłam na hoppediz tkaną i cały czas szukam w odpowiedniej cenie Jeszcze ewentualnie nati mnie interesuje i lennylamb z bambusem, ale ceny powalają Więc podejrzewam że na początek wypróbuję tą elastyczną od kumpeli, a jak będzie Młodemu pasować to kupię już porządną tkaną
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ciuszki wspaniałe a Ty mnie chyba zaprosiłaś do znajomych na FB, tak? dodane ![]() ja uwielbiam po lumpkach chodzić - jak mam duużo czasu i jak jest tanio - po 1zł najlepiej - uwielbiam przebierać w tych ciuszkach
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-04 o 15:14 |
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i szwy też naokoło muszą być nitką elastyczną szyte i pewnie jakimś specjalnym ściegiem, który nie pęka
|
|
#3143 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Od rana coś próbuje napisać i non stop ktoś mnie wyciaga sprzed kompa, a to mama przyjechała, a to koleżanka żeby ja ze szpitala odebrać a to ktoś dzwoni... Ale juz jestem i odpisuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=justa878;26142389]Nawet wiem na jaki mecz pojechał śliczny brzuszek ![]() QUOTE] On mnie z tymi meczami wykańcza, nie dość że jeżdzi na każdy do Zabrza to potem przyjeżdza i w TV dalej ogląda ![]() Bartessa nareszcie sie odezwałaś Cytat:
żeby wszystko było dobrze.A że się tak wtrącę ja tez mam wyniki z glukozy, po 60 min miałam 80 a przed wypiciem 77. To jak to interpretować? Ok czy nie? Nerola z chustą nie pomogę bo się niestety nie znam... A zakupy zrobiłaś śliczne i za taką cenę ![]() Karolinee trzymam kciuki Moja siostra to samo Brunetka Oooo głodna ciężarówka to zła ciężarówka Cytat:
Ja poczułam ruchy pod koniec 20 tc, a szczupła jestem i niby powinnam wcześniej, ale jak widzisz nie ma reguły. Wiem, że czasem kobiety czują dopiero w 24 tygodniu. Także bez nerwówJa też się wczoraj z Tżtem pokłóciłam, nie rozmawiamy ze soba. Jeśli któraś dzisiaj ma jeszcze wizytyę a ja przeoczyłam to zaciśnięteMy TV mamy w sypialni, bo zasypiamy przy nim. Akurat ja niewyobrażam sobie, żeby teraz mogło go tam nie być ![]() Też nie jestem za tym żeby dziecko uczyć zasypiac w całkowitej ciszy, bo póxniej każdy szmer, głos będzie go wybudzał a tego nie chcemy
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-04-04 o 15:26 |
||||
|
|
|
#3144 |
|
Zadomowienie
|
Któraś pisała o rożkach
Więc my mamy sztuki dwie. Jeden kupiła teściowa, bo się nie mogła oprzeć, a drugi z wyciąganym wkładem usztywniającym sami kupiliśmy. Podobno u nas w szpitalu jest wymóg posiadania właśnie tego usztywnionego rożka, więc stąd ten zakup. Na szczęście to usztywnienie się wyciąga, więc już obczaiłam, że jak Młody z nich wyrośnie to odpruję tylko rzepy i będą dwie kołderki ![]() A teraz kombinuję ze śpiworkiem, bo kupiłam w sobotę w lumpku taki fajny na lato, bo cieniutki, ale nie zwróciłam uwagi, że on ma zamek taki dość solidny na plecach
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy trzy rożki i w sumie nie wiem po co nam az tyle
![]() ale jeden kupiłam śliczny na all za par groszy i dwa dostaliśmy od rodzinki.
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
sygine - a po co rozek w szpitalu skoro tam dzieci w tych "akwariach" trzymaja?
sweetangel - ja w pierwszej ciazy ruchy na bank dopero w 22 tc czulam, wczesniej nie bylam pewna. poczekaj i nie shizuj. teraz zaczelam szybciej, bo i brzuch mam szybciej. moze wieczorem wrzuce focie jakas |
|
|
|
#3147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mi tylko koleżanka która już rodziła powiedziała, że obowiązkowym ekwipunkiem w naszym szpitalu jest rożek i nosidełko - fotelik. I o ile rozumiem ten fotelik na wyjście o tyle rożek pozostaje dla mnie zagadką Ale nasz szpital ma nieciekawe opinie więc wcale mnie nie dziwią ich idiotyczne pomysły
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, u nas zaraz spadnie deszcz...
CarmelaSoprano- odradzam taki fotel. Kupilam go wlasnie w takim samym celu przy pierwszym dziecku i sie nie sprawdzil, bo ma oparcia na rece i zle sie dziecko trzyma przy piersi. wybierz taki bez oparc-na codzien moze niepraktyczny, ale z dzieckiem na rekach jak najbardziej dobry SweetAngel- ja tylko z Wizazu wiem, ze mozna poczuc ruchy wczesniej niz w 20tc - wiekszosc kolezanek, z ktorymi rozmawialam poczula je tak jak ja-po 21tc, takze nie smutaj sie - jeszcze masz czas ![]() Vaniliova- Sygine - rozek w szpitalu po to samo co w domu - zeby dzieciatko czulo sie bezpieczniej to raz, no a przy okazji, zeby sie je lepiej nosilo (to jak kto woli, panowie rzeczywiscie wola w rozkach) Co do TV w pokoju z dzieckiem-jestem przeciwniczka. Sypialnia jest do spania i robienia kilku innych rzeczy ewentualnie zajmowania sie w nocy dzieckiem. Oczywiscie telewizor nie przeszkadza niemowleciu w spaniu, bo tzw. sen noworodkowy jest megamocny i nawet noworoczne fajerwerki dziecka (takiego do 6mies.) nie obudza, ale jednak nie jestem zaNie wiem, czy ktoras czytala faajna ksiazke "Usnij wreszcie" - tam jest napisane, ze dziecko w nocy powinno miec ciemno i cicho, natomiast w dzien nie musi. Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-04-04 o 15:26 |
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to czym Ci tak podpadł bardzo? Meczami ? mój na całe - jego - szczęście meczów nie lubi, nie gra sam ani tez nie ogląda jakoś namiętnie, no chyba że Polska gra to czasem zerknie w TV.
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
No i w końcu po chorobie nadszedł czas na "renowacje"
Pomalowałam sobie włoski i teraz czekamy na efekty. Muszę się w końcu ogarnąć bo wyglądam jak kopciuch Powiedzcie mi czy mogę użyć kremu do depilacji Wcześniej wolałam nie używać, ale mam już dosyć tej maszynki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Trzymaj się i nie martw. Leż przez dłuższy czas to pewnie poczujesz!!!

i robiła podchody czy jestem w ciąży