Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 14:06   #3121
sygine
Zadomowienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Sygine to jednym słowem lepiej dłuzszą na 5 -5,5 m.
W takim razie poczekam bo i tak mi sie rozlazły drobne z szafy na w/w aukcje,więc muszę uzbierać

Karolinee mnie takie widoki nie razą nic a nic,co innego cięcie piłą nóg,wyrywanie palców,czy sciaganie skóry z głowy.

Dziubek to tym bardziej za pamięć,żem ja w pierdlu siedzę
Teraz to już na bank wszystko-zostały mi szpargałki ale nie będę Wam tu wymieniać i zanudzać

Blondynko ja też mam nosidło Evenflo Snuglii z dodatkowym pasem na biodro ale jak tak wszyscy mówią,że to nie ergonomiczne,to jednak wolę chustę.

Brunetko dobrze,ze ciąża nam mózgów nie odbiera i czujemy gdzie co do jedzenia sie znajduje

Ja czekam na loda z Mc. Donalda z polewa karmelową potrójną i na foteliki bo listonosz nie dał rady do auta dwóch takich paczek włożyć.
T. ma bojowe zadanie po tej swojej rehabilitacji.
No ja bym poczekała, bo trochę szkoda wydać kasę, a później się okaże, że jakiegoś wiązania nie będziesz mogła zastosować Ja też cały czas siedzę na all i szukam chusty dla siebie

Nerolka właśnie doczytałam że chusty w rozmiarze M (4,6 m) są odpowiednie dla osób noszących ubrania 36-38, a L (5,4 m) dla takich 40 i więcej, niestety nie ma nic o krótszych

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:12
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:07   #3122
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Sweet a jaki cukier Ci wyszedł? Nie przejmuj się rucy na pewno poczujesz z dnia na dzień

Ja tez jestem przeciwniczką tv w sypialni, ale nie mamy sypialni, więc
ale my w ogole mało oglądamy w tv, czasem jakiś film i ja czasem tv śniadaniową. wiecej z lapka korzystamy

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:15   #3123
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mozna spróbować, jak wyjdzie Ci dobra to zawiń w woreczek i w lodówce może spokojnie leżeć długi czas szczelnie zamkniętę - nie zepsuje się bo to sam cukier jest, tylko potem trzeba rozgrzać w temp pokojowej i wyrobić od nowa rekami jak plastelinę żeby znowu się wałkowało a nie kruszyło.
O, to super pomysł Na pewno spróbuję!

Nerola super ceny tych ciuszków!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
[B]Witajcie po weekendowej przerwie..... weekend minal mi zle dzis bylam u lekarza i mam bardzo niski cukier nie wiem co to znaczy i Rubella Ig G wyszlam i pozytywna i tez nie wiem czy to dobrze i chociaz t o20 tc nie czuje jeszcze ruchow bo to myslalam ze jest ruchami dzidzi okazalo sie ruchami ale jelit jak w ciagu tego tyg. nie poczuje mam isc do lekarza ale serduszko bije b.dobrze.... martwię się
Trzymaj się i nie martw. Leż przez dłuższy czas to pewnie poczujesz!!!

Ja ostatnio popadłam w manię oglądania TV, ale na szczęście nie mamy TV w sypialni. Maluszek będzie mieszkał w pokoju obok, bo mamy małą sypialnię, poza tym wolę poświęcić się i wstawać w nocy niż nauczyć dziecko spać z nami. Już i tak kota z wyra nie możemy wywalić :P

A oto moje dzisiejsze skromne zakupy (byłam na rozpoznaniu w dotychczas nieznanym mi laumpie i w sob ruszę bo wtedy 50 % taniej :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2 (2).jpg (53,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (48,1 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:17
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:20   #3124
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No ja bym poczekała, bo trochę szkoda wydać kasę, a później się okaże, że jakiegoś wiązania nie będziesz mogła zastosować Ja też cały czas siedzę na all i szukam chusty dla siebie

Nerolka właśnie doczytałam że chusty w rozmiarze M (4,6 m) są odpowiednie dla osób noszących ubrania 36-38, a L (5,4 m) dla takich 40 i więcej, niestety nie ma nic o krótszych

To w sumie powinna być dobra bo noszę 36/38 a teraz 40 ale po porodzie pełne 38 chyba będzie.

tu jest taka:
http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...533726679.html
i taka ale co to ta kieszonka?
http://allegro.pl/husta-kieszonka-no...535098212.html

Wodaqua a jak ceny?Bo ubranka słodkie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:29   #3125
wodaqua
Zadomowienie

Nerolka za wszystkie śliniaczki (pod spodem mają taką fajną nieprzemakalną ceratkę) zapłaciłam 2 zł, za czapeczkę też, a za koszulkę to już szaleństwo - 5 zł, ale co tam. Jak sobie pomyslę, że w sob połowe taniej to już się nie mogę doczekać, ale boję się, że nie wytrzymam w tłoku...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:30   #3126
sygine
Zadomowienie

Cytat:
To w sumie powinna być dobra bo noszę 36/38 a teraz 40 ale po porodzie pełne 38 chyba będzie.

tu jest taka:
http://allegro.pl/chusta-elastyczna-...533726679.html
i taka ale co to ta kieszonka?
http://allegro.pl/husta-kieszonka-no...535098212.html

Wodaqua a jak ceny?Bo ubranka słodkie
Kieszonka, to znaczy że jej nie wiążesz, tylko już jest uszyta w formie takiego mini hamaka Więc dla noworodka moim zdaniem jest ok, ale później nie wiem czy dziecko będzie chciało tylko leżeć
A ta Pentelka to chyba może być, tylko ona ma dziwną szerokość, bo tylko 50 cm, a z tego co patrzę to większość ma 70 cm, więc sama nie wiem
No i też zależy jak długo chcesz Izunię nosić, bo elastyczne są świetne dla noworodków i niemowląt do 9 kg, a te tkane to niektóre nawet i do 20 kg i więcej wytrzymują

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:33
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:31   #3127
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
mnie puchną ale głównie kostki , tzn po prostu ich nie mam od wewnętrznej strony ale czytałam właśnie że w ciąży noga rośnie wszerz i wzdłuż i trzeba kupować większe numery butów
Ok ale czy to się potem zmniejsza? Tzn czy jest jakaś szansa, że jak opuchlizna zejdzie po ciązy, to założę swoje buty z powrotem?

Szczerze mówiąc, to wieczorami może i mam spuchnięte stopy, ale żeby tak od rana były jak yeti??? Zawsze miałam takie chude ręce i stopy, dużo butów mi przez to człapało, ale teraz, żeby noga wypływała z pantofla to już przesada!
Stary 2011-04-04, 14:32   #3128
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witam się poniedziałkowo
Dzisiaj mialam troszkę pracy, więc dopiero skonczyłam Was nadrabiać moje drogie
Weekend upłynął w miarę ok- w sobotę byliśmy na imieninach u teścia i nawet fajnie było, a wczoraj mąż miał dniówkę i tylko wieczorkiem poszliśmy na spacer do teściów.
Apropo chust- ja też będę sobie chciała kupić, ale chyba dopiero po porodzie, bo jeżeli miałabym mieć CC, to nie można wtedy nosić ciężkich ,,rzeczy".
Dziewczyny noszące leginsy!!!- z jakiej firmy kupujecie? Wczoraj kupiłam gatty-niby 100 den i co??majtki mi prześwitują!!!
A te ciążowe, co zamówiłam z all, to mnie obtarły w sobotę, bo są za duże i w kroku troszkę mi wiszą...masakra jakaś.

Idę dzisiaj pieska odrobaczyc, bo na tyłku jeździ....

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:34   #3129
83monia
Zakorzenienie

a takich chust nie mozna samodzielnie zrobić?

ela - nogi wróca do dawnego stanu, gwarantuje. ale po porodzie, a dokladniej jak dlugo zostana t nei wiem, bo ja mocno zatrzymasz wode to radze klapki latem nosic...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-04-04 o 14:36
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:35   #3130
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dlatego ja zawsze przed praniem sprawdzam kieszenie i zawsze coś sie zawieruszy i tu 5 zł,.,tam 2 zł. i się uzbiera i mamy ładna kwotę po 2 tygodniach.Za to właśnie Izie kupiłam te rzeczy,to jakby sie nie liczy
ja też w sumie najwięcej rzeczy piorę - to zawsze to co z kieszeni - to moje

już zapowiedziałam że jak coś do prania rzucają to mają być kieszenie opróżnione bo już raz pralka padła w grudniu dokładnie pompka która wypompowuje wodę z pralki bo tam w zbiorniczku jest filtr i pomimo że go czesto czyszczę ten filtr to zawsze jakieś pieniądze tam sa, 5zł, 2 zł, złotówki - wtedy było za dużo i pompkę zablokowało i się coś przepaliło. i 110zł naprawa - tzn. sama część 40zł - usługa wymiany 40zł i dojazd Pana fachowca 30zł -

no ale na szczęście nie moja pralka więc nie ja pokrywałam koszty. Ale za to opieprz dostał brat tż-ta który z nami mieszka bo on zawsze wrzuca pranie jak leci do pralki, nie dośc że pierze po 2-3 rzeczy - np. para spodni plus bluza a przecież pralka żużywa i prądu i wody tyle samo co załadowana na ful - to jeszcze zawsze w kieszeniach są jakies drobniaki które musze wyjmować potem w pralki z filtra albo węża odpływowego bo się zatyka czasem.

A raz to jak wyjmowałam pieniądze z filtra to było 15zł - 2 po pięc złotych 2 złote, złotówka i jakieś drobniejsze - się obłowiłam - muszę chyba dzisiaj pralkę przeszukać - ciekawe ile dziś będzie...

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:35   #3131
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Ok ale czy to się potem zmniejsza? Tzn czy jest jakaś szansa, że jak opuchlizna zejdzie po ciązy, to założę swoje buty z powrotem?

Szczerze mówiąc, to wieczorami może i mam spuchnięte stopy, ale żeby tak od rana były jak yeti??? Zawsze miałam takie chude ręce i stopy, dużo butów mi przez to człapało, ale teraz, żeby noga wypływała z pantofla to już przesada!
Kiedyś słyszałam, że stopa może urosnąc w ciąży i później wcale się nie zmniejsza, więc może być różnie
Mi też trochę puchną, palce też-pierścionka zareczynowego nie noszę już chyba od miesiąca.

Dzwonię dzisiaj do położnej z Lbn w sprawie SR-ciekawe ile spotkań i jaką cenę walnie
A tak wogóle, to na 98% będę rodziła w Lbn na Lubartowskiej.Będę miała jakieś koleżanki??

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-04, 14:36   #3132
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
beata_1988, ale ja pod względem horrorów to wypaczona jestem, dla mnie takie obrazki z krwią w tle, to nic takiego. Dziś po wizycie idziemy z tzem do kina na "Rytuał" - o egzorcyzmach i coś czuję, że ja się będę dobrze bawić, a mój tż mniej, bo on to "mniętki" jest w horrorowych tematach

Ja też biegam do toalety non stop. Teraz troszkę mi się pod tym względem polepszyło, ale w tamtym tygodniu to była masakra!! Byłam już pewna, że to zapalenie pęcherza mnie dopadło, ale w moczu nic nie wyszło... Takie chyba uroki ciążowe...
.
a widziałam reklamę tego filmu w tv ale za nic nie pójde

ja wczoraj wieczorem to latałam co 15 minut ale w nocy tylko raz na szczęście

Stary 2011-04-04, 14:37   #3133
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
może i można, ale takie kupione to mają chyba jakiś atest?? masz racje, może to byc zwykłe naciągalstwo dla młodych matek-kto wie??

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-04, 14:38   #3134
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak jak mi Pan zachwalał w sklepie ostatnio - "przydają się zwłaszcza dokąd tata boi się taką kruszynę na ręce wziąć jak już dziecko podrośnie to jest łatwiej, ale na początku potrzebne zwłaszcza dla panów"
Achaaaa... To jak mój mąż nie będzie świadomy, że jest takie coś jak rożek i służy to lepszego niby trzymania dzieciątka to będzie trzymał je normalnie tak jak mamusia a tak to ewentualnie w kocyk owiniemy

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

Dokładnie napisał "przyjedź po mnie tak za godzine-półtorej. Grila bedziemy palić na BMW bo Dawid zakupił. Makaron i ciastka kupiłem." - to nawet bym sie doczekała na te ciastka..

no właśnie ja się poczułam dokładnie jak taksówka - tym bardziej że do domu od tego kolegi to dosłownie 10minut na nogach - tylko ciemno - bo nie ma tam lamp.

Potem jak dostał bure to przepraszał ładnie i napisał żebym przyjechała bo już zarezerwował kiełbaskę dla Julki.. To mu napisałam wtedy że nie wiem czy mu córeczka wybaczy że tak tatuś zapomniał o niej i mamusi i się wypiął tyłkiem na nas.

to odpisał że: Jak zje kiełbaskę to pewnie wybaczy - i trochę mnie tym kupił ale i tak musiał znosić moje fochy i docinki cały wieczór bo przegiął pałę na maksa

Domyślam się Foch na wszystko działa

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Ja ostatnio kilkakrotni usłyszałam, że za wcześnie się za to biorę i wnerwa mam - a skąd mogę wiedzieć czy w dobrym zdrowiu dotrwałm do końca ciąży? Kto to potem za mnie zrobi? Mąż? No raczej nie, wolałabym nie, bo nie zna się na tym i dziwi się do teraz ile to wiedzy trzeba mieć. Poza tym ja kupię w lumpkach a on nie umie szukać więc kasy by poszło.... Kuzynka mnie ostatnio pocieszyła, że to już czas na zakupy więc resztę mam w
Poza tym to jest bardzo przyjemne i nie wiem dlaczego ktoś inny ma mieć przyjemność z zakupów dla mojego dziecka
Co do obiadu to nie wiem - może spagetti? Ja rozmroziłam pierś z indyka i na tym pomysłów koniec...
Ja po prostu wyjaśniłam że chce mieć już coś co mogę mieć wcześniej,
potem nikt mi 3 tys albo i więcej na wyprawkę niestety nie da,
a teraz małymi kroczkami mogę iść do przodu, to w sumie mnie zrozumiała Teraz jak jej powiem ,że kupiłam w lumpie bod to jest pierwsza do obejrzenia!

~~*~~

Nadrabiam dalej

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:40   #3135
marzena_S
Zadomowienie

Witam w ten szaro-bury poniedziałek .
Co do rogala, to nie myślałam, że jest taki mega wygodny.
Od jakiegoś czasu bolał mnie kręgosłup i przymierzałam się do kupienia poszewki i wkładu, żeby sobie go zrobić, a tu tż mnie uprzedził i sprezentował mi rogala motherhood- jest kapitalny (rogal i tż, że sam wpadł na pomysł takiego zakupu) i nie wyobrażam sobie spać bez niego, kręgosłup przestał boleć już po pierwszej nocy.

Dzisiaj byłam w lumpku, zobaczcie jakie cudeńka wyszperałam.
Wezmę się za sprzątanie, a później Was nadrobię, bo widzę, że już trochę dzisiaj naskrobałyście.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (119,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (120,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (106,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (80,7 KB, 12 załadowań)
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:41   #3136
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
podziwiam kochana bo ja jednak nie dałabym za wygraną, taki ze mnie wredziol ja bym nie poszła na grila , pojechałabym po niego i potem miała wszystko co sobie wymyślę w ramach przeprosin bo od razu by wiedział co narobił no cóż taki charakterek
ja wolę odpuścić bo wiem że u nas takie akcje nie miałyby sensu, skończyłoby się na tym że tż by się też obraził na mnie i dalej byłby stan wojny. Już to przerabiałam lepiej wychodze na tym jak mu szybciej podaruję bo wtedy docenia moje dobre serce i bardziej się stara podlizać niż gdybym go dłużej przetrzymała obrażona na niego.

Stary 2011-04-04, 14:44   #3137
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beata ja też mam tv w sypialni i razem z nami będzie spała dzidzia .... ja nie widze w tym nic złego ........ oglądałaś ten wózek może? fajny jakiś czy nie warto?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:46   #3138
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubek dziękuję za propozycjęale właśnie wszystko,czego mi brakowało dziś dotarło
Pepco mamy ale wiesz,ze nie wychodzę z domu a jak już to spontanicznie jak wczoraj czy na wywiadówkę do szkoły.
I co teraz z tym wózkiem?

A ja właśnie wygrałam:
http://moto.allegro.pl/czerwona-bluz...528097826.html
http://moto.allegro.pl/granatowa-roz...528099773.html
http://moto.allegro.pl/czarna-kopert...528098210.html
http://moto.allegro.pl/czarna-sztruk...528740081.html
to już po porodzie ale bluzki-no właśnie,co mam gdzieś jechać,to wszystkie za krótkie,za małe,podwijają sie
Wszystko u jednej sprzedajacej,to wychodzi z okryciem kąpielowym dla Izy 13 zł.To chyba jak w lumpie,co?

Sygine jesteś kochana.Mówisz dłuższą?No mam z 172/3 cm.
Cytat:

co do opuchlizny to powinna zejść końcu już nie będziesz maluszka w brzuszku nosić ale nie wiem jak z tym rozmiarem butów
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:48   #3139
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
ja tez sprubowalam sposoby "na facebooka" ale napisalam tylko ze "dziewczynka"...chyba naprawde wolalabym zeby sie ktos zapytal czasem fakt, meczy mnie to...ale z drugiej strony...fakt faktem kobieta w ciazy przyciaga uwage, nie zaleznie czy z zazdrosci czy z faktu myslenia "taka mloda, pewnie wpadka"..
Ja na facebooku nic nie pisałam u siebie, tylko gdzieś tam w komentarzach, to ostatnio nawet odezwała się do mnie koleżanka z która nie rozmawiałam z 6 lat, jak nie więcej i robiła podchody czy jestem w ciąży uświadomiłam ją że tak to od razu że mam wstawić zdjęcie brzuszka Jak Ja tego nie cierpię!! Tak co miesiąc będę wstawiała sobie zdjęcie brzucha ,a potem jak moje dziecko rośnie Buuuuuu!

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

co do rożków- położna na SR mówiła, że rożki nie są czymś co trzeba mieć- można dziecku zrobić rożek z kocyka i też się sprawdza. My z mężem generalnie wychodzimy z założenia, że kupujemy tylko najpotrzebniejsze rzeczy dla maluszka, a jak się okaże, że coś więcej się jednak przyda, to zawsze można dokupić już później. Z umeblowaniem też nie będziemy wariować bo co potem zrobimy z tymi meblami? Dlatego kupuję tylko łóżeczko, komodę, przewijak, jakąś małą sofę, regał już mam więc zostawię i tyle. Potem jak mały będzie siadał i zacznie rysować to dokupię takie małe krzesełko ze stolikiem.

adaptera nie kupuję, a laktator ręczny, raczej z aventu.

co myślicie o butelkach Tommee Tippee- tych z sutkopodobnym smokiem?
Dokładnie i też myślałam nad kocykiem. Co do mebli jestem o tyle w komfortowej sytuacji, że teść jest stolarzem i w każdej chwili może coś zrobić na wymiar albo mój mąż. Ja póki co to szukam fajnego kocyka nie polarowego i nie drogiego :P

Cytat:
Dziewczyny czy Wam też tak stopy rosną/puchną? Ostatnie kilka tygodni chodziłam w lekkich sportowych półbutach ecco, które są megawygodne no i luźne. Ale wczoraj chciałam założyć skórzane pantofelki, płaskie - po kilku sekundach musiałam je zdjąć, noga mi chyba urosła wzdłuż i wszerz Jak to nie minie, to czeka mnie wymiana wszystkich butów... A moje stopy nie tolerują za bardzo butów, które nie są skórzane i dlatego rzadko kupowałam buty, ale jeśli już, to z clarksa, ryłko, ecco - wymiana będzie kosztowała majątek
Okropnie! Ja np prawą powinnam miec rozmiar 41 a lewa 40!
Dzisiaj poszłam w miasto i myślałam, że zaraz zdejmę trampki i pójdę boso!
Czytałam że stopy właśnie rosną w ciąży,a potem wracają do swojego rozmiaru czekam na okres JAPONEK
~~*~~

PADNIETA JESTEM !
Poszłam w miasto kupiłam 35 bodziaków za 30 zł.
Takie fajne rzeczy w lumpie były
Moja siostra to jak postrzelona, wszystkie by wzieła!!
No i właśnie zakończyłam powoli obiad robić i padam, padam, padam
Zrobiłam rosół, roladki z kurczaka a w środku papryczka,pieczarki i cebulka do tego sos i kluski śląskie i surówka z lodowej kapusty!

Jeszcze obiecałam mężowi, że zrobię mu kołaczyki
na jutro do pracy

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:49   #3140
sygine
Zadomowienie

Nerola sierota ze mnie Tak jak pisałam o szerokości to teraz dopiero zwróciłam uwagę, że elastyczne mają szerokość 50 cm, a tkane raczej już w 70 cm idą Więc może warto pomyśleć o tej pentelce Ja się uparłam na hoppediz tkaną i cały czas szukam w odpowiedniej cenie Jeszcze ewentualnie nati mnie interesuje i lennylamb z bambusem, ale ceny powalają
Więc podejrzewam że na początek wypróbuję tą elastyczną od kumpeli, a jak będzie Młodemu pasować to kupię już porządną tkaną
Stary 2011-04-04, 14:50   #3141
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Co do rogala, to nie myślałam, że jest taki mega wygodny.
Od jakiegoś czasu bolał mnie kręgosłup i przymierzałam się do kupienia poszewki i wkładu, żeby sobie go zrobić, a tu tż mnie uprzedził i sprezentował mi rogala motherhood- jest kapitalny (rogal i tż, że sam wpadł na pomysł takiego zakupu) i nie wyobrażam sobie spać bez niego, kręgosłup przestał boleć już po pierwszej nocy.

Dzisiaj byłam w lumpku, zobaczcie jakie cudeńka wyszperałam.
Wezmę się za sprzątanie, a później Was nadrobię, bo widzę, że już trochę dzisiaj naskrobałyście.
rogal jest super, ale te oryginalne strasznie drogie

a ciuszki wspaniałe pajac z Kubusiem piękny

a Ty mnie chyba zaprosiłaś do znajomych na FB, tak? dodane

ja uwielbiam po lumpkach chodzić - jak mam duużo czasu i jak jest tanio - po 1zł najlepiej - uwielbiam przebierać w tych ciuszkach

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-04 o 15:14
Stary 2011-04-04, 14:55   #3142
sygine
Zadomowienie

Cytat:

ela - nogi wróca do dawnego stanu, gwarantuje. ale po porodzie, a dokladniej jak dlugo zostana t nei wiem, bo ja mocno zatrzymasz wode to radze klapki latem nosic...
Teoretycznie można, ale musisz mieć 5 metrów ciągłości materiału i jeszcze najlepiej takiego ze splotem skośnym, żeby go można było ładnie naciągać No i szwy też naokoło muszą być nitką elastyczną szyte i pewnie jakimś specjalnym ściegiem, który nie pęka
Stary 2011-04-04, 14:58   #3143
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Od rana coś próbuje napisać i non stop ktoś mnie wyciaga sprzed kompa, a to mama przyjechała, a to koleżanka żeby ja ze szpitala odebrać a to ktoś dzwoni... Ale juz jestem i odpisuje

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja też uciekam, jutro o 14.30 mam wizytę, zobaczymy co u mojego dzieciaczka słychać.
Dobrej nocy.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie nad jakas ochronka wodoodporna na materacyk, zamowilam cos takiego na all:
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...529398481.html

zobaczymy co przyjdzie.

We wtorek mam wizyte na 18
Ja też mam jutro ale na 20 20

[QUOTE=justa878;26142389]Nawet wiem na jaki mecz pojechał i był bardzo blisko mojego domu - mieszkam na przeciwko stadionu śliczny brzuszek
QUOTE]

On mnie z tymi meczami wykańcza, nie dość że jeżdzi na każdy do Zabrza to potem przyjeżdza i w TV dalej ogląda

Bartessa nareszcie sie odezwałaś

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Byłam dziś rano na badaniu glukozy . Samo badanie nie było takie złe ale wynik już tak po 50 glukozy miałam aż 210 . Po południu ide do mojej gin i napewno dostane skierowanie do poradni cukrzycowej .
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty żeby dziewczyny miały lepsze wiadomości niż ja
żeby wszystko było dobrze.
A że się tak wtrącę ja tez mam wyniki z glukozy, po 60 min miałam 80 a przed wypiciem 77. To jak to interpretować? Ok czy nie?

Nerola z chustą nie pomogę bo się niestety nie znam...
A zakupy zrobiłaś śliczne i za taką cenę

Karolinee trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
moja siostra, która ma być chrzestną i oszalała na punkcie małego
Moja siostra to samo

Brunetka Oooo głodna ciężarówka to zła ciężarówka

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendowej przerwie..... weekend minal mi zle dzis bylam u lekarza i mam bardzo niski cukier nie wiem co to znaczy i Rubella Ig G wyszlam i pozytywna i tez nie wiem czy to dobrze i chociaz t o20 tc nie czuje jeszcze ruchow bo to myslalam ze jest ruchami dzidzi okazalo sie ruchami ale jelit jak w ciagu tego tyg. nie poczuje mam isc do lekarza ale serduszko bije b.dobrze.... martwię się

Vaniliowa - trzymam kciuki za wizyte....

zaneta - na obiad bede miala rybke

nerola - super zakupki sama ogladalam ten spiworek ale do chlopac mi jakos nie pasowal jest boski

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

i moj Rafał i tez snil mi sie taki sen
Spokojnie Ja poczułam ruchy pod koniec 20 tc, a szczupła jestem i niby powinnam wcześniej, ale jak widzisz nie ma reguły. Wiem, że czasem kobiety czują dopiero w 24 tygodniu. Także bez nerwów

Ja też się wczoraj z Tżtem pokłóciłam, nie rozmawiamy ze soba.

Jeśli któraś dzisiaj ma jeszcze wizytyę a ja przeoczyłam to zaciśnięte

My TV mamy w sypialni, bo zasypiamy przy nim. Akurat ja niewyobrażam sobie, żeby teraz mogło go tam nie być
Też nie jestem za tym żeby dziecko uczyć zasypiac w całkowitej ciszy, bo póxniej każdy szmer, głos będzie go wybudzał a tego nie chcemy

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-04-04 o 15:26
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 15:05   #3144
sygine
Zadomowienie

Któraś pisała o rożkach Więc my mamy sztuki dwie. Jeden kupiła teściowa, bo się nie mogła oprzeć, a drugi z wyciąganym wkładem usztywniającym sami kupiliśmy. Podobno u nas w szpitalu jest wymóg posiadania właśnie tego usztywnionego rożka, więc stąd ten zakup. Na szczęście to usztywnienie się wyciąga, więc już obczaiłam, że jak Młody z nich wyrośnie to odpruję tylko rzepy i będą dwie kołderki

A teraz kombinuję ze śpiworkiem, bo kupiłam w sobotę w lumpku taki fajny na lato, bo cieniutki, ale nie zwróciłam uwagi, że on ma zamek taki dość solidny na plecach Więc teraz myślę jakby go przerobić, żeby dzieciątku było dobrze i nic go nie uwierało - chyba wypruję zamek z tyłu i zaszyję, a wszyję delikatniejszy z boku i jakieś rzepy lub napy na naramkach zrobię
Stary 2011-04-04, 15:09   #3145
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My mamy trzy rożki i w sumie nie wiem po co nam az tyle
ale jeden kupiłam śliczny na all za par groszy i dwa dostaliśmy od rodzinki.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 15:14   #3146
83monia
Zakorzenienie

sygine - a po co rozek w szpitalu skoro tam dzieci w tych "akwariach" trzymaja?

sweetangel - ja w pierwszej ciazy ruchy na bank dopero w 22 tc czulam, wczesniej nie bylam pewna. poczekaj i nie shizuj. teraz zaczelam szybciej, bo i brzuch mam szybciej. moze wieczorem wrzuce focie jakas

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 15:19   #3147
sygine
Zadomowienie

Cytat:
sygine - a po co rozek w szpitalu skoro tam dzieci w tych "akwariach" trzymaja?

sweetangel - ja w pierwszej ciazy ruchy na bank dopero w 22 tc czulam, wczesniej nie bylam pewna. poczekaj i nie shizuj. teraz zaczelam szybciej, bo i brzuch mam szybciej. moze wieczorem wrzuce focie jakas
Mnie się nie pytaj po co rożek w szpitalu Tak mi tylko koleżanka która już rodziła powiedziała, że obowiązkowym ekwipunkiem w naszym szpitalu jest rożek i nosidełko - fotelik. I o ile rozumiem ten fotelik na wyjście o tyle rożek pozostaje dla mnie zagadką Ale nasz szpital ma nieciekawe opinie więc wcale mnie nie dziwią ich idiotyczne pomysły
Stary 2011-04-04, 15:21   #3148
meszsares
Zadomowienie

Dzien dobry, u nas zaraz spadnie deszcz...

CarmelaSoprano- odradzam taki fotel. Kupilam go wlasnie w takim samym celu przy pierwszym dziecku i sie nie sprawdzil, bo ma oparcia na rece i zle sie dziecko trzyma przy piersi. wybierz taki bez oparc-na codzien moze niepraktyczny, ale z dzieckiem na rekach jak najbardziej dobry
SweetAngel- ja tylko z Wizazu wiem, ze mozna poczuc ruchy wczesniej niz w 20tc - wiekszosc kolezanek, z ktorymi rozmawialam poczula je tak jak ja-po 21tc, takze nie smutaj sie - jeszcze masz czas
Vaniliova- bedzie dobrze..
Sygine - rozek w szpitalu po to samo co w domu - zeby dzieciatko czulo sie bezpieczniej to raz, no a przy okazji, zeby sie je lepiej nosilo (to jak kto woli, panowie rzeczywiscie wola w rozkach)

Co do TV w pokoju z dzieckiem-jestem przeciwniczka. Sypialnia jest do spania i robienia kilku innych rzeczy ewentualnie zajmowania sie w nocy dzieckiem. Oczywiscie telewizor nie przeszkadza niemowleciu w spaniu, bo tzw. sen noworodkowy jest megamocny i nawet noworoczne fajerwerki dziecka (takiego do 6mies.) nie obudza, ale jednak nie jestem za
Nie wiem, czy ktoras czytala faajna ksiazke "Usnij wreszcie" - tam jest napisane, ze dziecko w nocy powinno miec ciemno i cicho, natomiast w dzien nie musi.

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-04-04 o 15:26
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 15:22   #3149
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

On mnie z tymi meczami wykańcza, nie dość że jeżdzi na każdy do Zabrza to potem przyjeżdza i w TV dalej ogląda

Ja też się wczoraj z Tżtem pokłóciłam, nie rozmawiamy ze soba.
widze że Ty, Nerola i ja miałyśmy weekend z przebojami w wykonaniu naszych lubych
a to czym Ci tak podpadł bardzo? Meczami ?

mój na całe - jego - szczęście meczów nie lubi, nie gra sam ani tez nie ogląda jakoś namiętnie, no chyba że Polska gra to czasem zerknie w TV.

Stary 2011-04-04, 15:27   #3150
brunetka2000
Zakorzenienie

No i w końcu po chorobie nadszedł czas na "renowacje" Pomalowałam sobie włoski i teraz czekamy na efekty. Muszę się w końcu ogarnąć bo wyglądam jak kopciuch Zostaną mi jeszcze nóżki do ogolenia i jeżyk tylko z tym drugim będzie problem
Powiedzcie mi czy mogę użyć kremu do depilacji Wcześniej wolałam nie używać, ale mam już dosyć tej maszynki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości