|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Agnieszko, agus, andziot, kasiula, saniuś, gusia
![]() jak nie - to każdy szczebelek będe im reklamowała do skutku ![]() niestety - to chyba mój pierwszy bubel na allegro ![]() agnieszko_pe - synuś do schrupania!!!!!!!!!1 i ja też uwielbiam takie ciapusie ![]() z tym wózkiem tez musze pogadac z TZ. kurde - czekam na wypłate, żeby coś zakupić i sobie humor poprawić... gdzie jest kasa!?! ![]() aha..... wczoraj rozmawiałam z TZ na temat prezentu za dziecko ![]() ja: Kochanie, myślałes już co mi kupisz jak urodze małego? TZ: jak to co Ci kupie? syna Ci dałem! ja: nie nie nie... to ja Ci dam syna. TZ: ale ja go spłodziłem. ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Weredka........... ufffffffffffff mazianko - jeśli apetyt byłby zwiastunem to ja powinnam już rodzić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
i tak jak agnieszka_pe25 napisala-co ma piernik do wiatraka!? Cytat:
![]() a rozmowa z Tż-rewelacja ![]() ide prasowac bo mam troche
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie chcę prezentu od tż z okazji narodzin naszej córeczki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja juz przysypiam ze zmeczenia...na sobote umowilam sie na wizyte do anestezjologa, badania juz odebralam ![]() hmm co do prezentu na narodziny dzidziusia, to mysle podobne jak bzyczka, ze dzidzius bedzie dla mnie najwiekszym prezentem, a jesli maz kupi mi sam z siebie jakas drobnostke to tez mi bedzie milo, ale przymusu nie ma, choc we Wloszech takowy zwyczaj jest i to nie drobnostka a prezent w postacji naszyjnika czy bronsoletk z brylantow ![]() ![]()
![]() |
#305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w regionie i wgorach u rodziny tez jest taki zwyczajl kupowania bizuterii a to, ze tz kupi bransoletke czy kolczyki to jego wybor |
|
![]() ![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane jestesmy w dwupaku w domku. Bardzo bylyscie kochane wszystkie duza buzka dla Was!!!!!!!!!!! Chyba bym sie bez Was zaplakala.
Pozniej sie odezwe, a teraz ide sie polozyc. Raz jeszcze Wam za wszystko dziekuje, sie wzruszylam okropnie. Jak juz dojde do siebie to przeczytam wszystkie posty. |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Zakorzenienie
|
a u nas to ja nie wiem nawet czy jest taki zwyczaj dawania partnerce z okazji urodzenia jakiegoś prezentu
![]() ![]() ![]() zjadłam pysznego rożka z biedronki - tak kusiłyście ![]() ![]()
#308 |
Moderatoreska
|
Ja po drzemce już jestem
![]() Pogoda się psuje, wiatr się ruszył, chmury nadeszły, pewnie popada, w sumie zapowiadali. Co do prezentów za urodzenie to u mnie nie ma takiego zwyczaju, choć o nim słyszałam. I na bank od mężula nic nie dostanę jak i za pierwszym razem :P Moniqac kurcze noo, jak moga takie badziewie wysyłać ![]() co do kartonu to tak niestety jest, nawet w sklepie jak kupuje buty i nie chcę tachać kartonu do domu tylko zostawiam w sklepie to panie od razu informują, że nie będę mogła zwrócić, ani wymienić lub złożyć reklamacji bez kartonu. A czy to jest dobra wola sklepu to pewnie tak, jakby byli wyrozumiali i chcieli to by bez kartonu oryginalnego przyjeli towar do reklamacji. Ja łóżeczko kupowałam w sklepie normalnym w Exclusivebaby i na szczęście wszystko jest ok, wszystko w stanie idealnym. Moniqac gdybym miała już złożone łóżeczko karton mogłabym ci odstapić, a tak czekam na mężula aż łóżeczko złoży bo ja sama nie dam rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
hohoho nie było mnie przez weekend a tu kolejny wątek. Ciekawa jestem, która pierwsza się rozpakuje?
#310 |
Zakorzenienie
|
mimbi witaj z powrotem
![]() ![]() agus87 no jesli taki zwyczaj jest...tutaj tez taki jest, tylko ze te prezenty strasznie drogie sie daje i w tym sensie pisze, ze nawet bym nie chciala, bo i tak jest mase wydatkow...
#311 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jakoś powera dzisiaj po wizycie dostałam i przepatrzyłam wszystkie ciuszki, sprawdzając czego mi brakuje. I mam tylko 3 pajace ![]() ![]() Znalazłam narazie na necie 4 sztuki, które b. mi się podobają ale nie wiem jaki rozmiar zamówić. Są 50/56 albo 62/68. Pomóżcie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() niech mi da na fryziera lepiej teraz ![]() Cytat:
![]() idz odpocznij kochana
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Rozeznanie
|
Witam Was Dziewczynki
![]() U Nas wszystko w porządku... ![]() ![]() Widzę, że niektóre z mamusiek już się powoli szykują na wielki dzień swoich dzieciaczków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moiniquac ![]() ![]() Pytałyście o staniki do karmienia ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/alles-eris-miekki-...471014904.html http://allegro.pl/alles-lucy-biuston...486285785.html http://allegro.pl/alles-cubana-biust...493016428.html Jak na razie są bez zarzutu, co prawda użyteczności opcji karmienia jeszcze nie jestem w stanie sprawdzić, ale noszą się super ![]() Mam jeszcze pytanie do Morii (pisałam na PRIV) ale nie wiem czy widziałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#315 | |
Rozeznanie
|
Stary wątek już nadrobiłam, teraz jestem na 2 stronie nowego
![]() Cytat:
A odnośnie prezentów za urodzenie dzidziusia, to u nas też jest taki zwyczaj ... na ogół daje się coś z biżuterii. Ja miałam dostać bransoletkę z białego złota z pamiątkowym grawerem, ale przy naszej obecnej sytuacji finansowej może się skończyć na srebrnej. Chociaż wiem, że nawet jak zupełnie nie będziemy mieli kasy, to mąż i tak coś wykombinuje i nie zostawi mnie z niczym. Przez ostatnie dni miałam problemy ze spaniem, a dzisiaj udało mi się spać do 10-ej bez przerwy. Wieczorem jak już leżeliśmy w łóżeczku mąż czytał Antosiowi bajkę i głaskał mnie po głowie. Tak się uspokoiłam, że nawet nie wiem, jak się bajka skończyła, bo zasnęłam ![]() ![]() Trzymam kciuki za mimbi i córeczkę. Agnieszka_pe mam nadzieję, że z synkiem już lepiej. Lecę nadrabiać dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
gusiagatko najlepsze były by 56-62 ale nie ma. To może weź te 62-68 bo nie wiadomo jakie duże dziecko się urodzi a zawsze możesz ubrać te większe jak mniejszych zabraknie. Albo kup jeden komplet mniejszy i jeden większy.
#317 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mam wiekszosc ciuszkow na 62cm ![]() ogolnie pajacow tez mam malo, za to body mam mase, pewnie wszystkiego nie wykorzystam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
co chwila czytatam tutaj jak to tz kupil sobie.... albo cos tam zrobil dla siebie.... a my???????????????? czy kupno wozka, butelek, lozeczka to prezent dla NAS? czy dla dziecka? myslicie *(do dziewczyn ktore znaja ten mily gest) ze facet tak latwo by sobie odmowil pod pretekstem ze jest wystarczajaco duzo wydatkow? juz niewazne co sie dostanie, ale kurcze liczy sie gest- tak mi sie wydaje. i bron boze nie mam na mysli zeby obsypywali brylantami(choc byloby milo) ![]() oczywiscie cala wypowiedz dot. tego ze faceci sobie nie odmawiaja tyczy sie tez mojego zeby nie bylo ![]() a gdzie daisy i paulizia????????????? Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-04-04 o 15:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za radę ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-04 o 15:43 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Melduje się na nowym wątku zPiotrusiem ![]() nie nadrabiam nic, bo nie mam czasu, a poza tym jakieś choróbsko mnie chyba bierze, bo czuje sie nie za dobrze... Jutro będę nadrabiała zaległości od Piątku ![]() Byliśmy dzisiaj na USG ![]() Piotrus waży 1603 g ![]() ![]() ![]() Wszystkie narządy rozwijaja się prawidłowo, tylko mój kochany synek jak zwykle cały się nie pokazał i nie widzieliśmy lewej nereczki...nie dało się za nic w świecie tam dotrzeć ![]() ![]() No i synek zrobił mamie psikusa i się przekręcił główką w dół ![]() A ja się zastanawiałam dlaczego tak słabo mnie kopie ostatnio ![]() ![]() wrzucam foteczki ![]() ![]() Trzymajcie sie cieplutko ![]() ![]()
#321 |
Wtajemniczenie
|
AgnieszkaM. to fajnie ze mąż wam czyta- zazdroszczam
![]() agnieszka_pe25 mi tz daje na fryziera juz tydzien i caly czas czekam ![]() tez chce sie troche zrelaksowac przed porodem, juz tak dawno nic z wlosami nie robilam...
![]() |
#322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gusiagatko te pierwsze pajacyki mi sie b.podobaja! wzielabym rozmiar 62 ![]() antropia biskie foteczki a Ty mowisz, ze slabej jakosi! sa super!
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-04-04 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny, melduje sie na nowym watku.
Podczytuje was, ale nie mialam sily pisac... ostatnie 2 dni to non stop sprzeczki z TZ, po prostu rece opadaja... ![]() ![]() Mam nadzieje, ze to taka faza i niedlugo przejdzie, zazwyczaj sie tyle nie klocimy... A ja tez teraz nie jestem aniolem, zauwazylam, ze w tym 9 miesiacu na wszystko bardziej nerwowo i emocjonalnie reaguje ![]() Dzisiaj gadalam ze 2 godz. z przyjaciolka na skypie no i troche mi lepiej... Doczytalam ze Agus87, Maziance i Kwiateckowi odchodzi juz czop!! Ciekawe ktora z was bedzie pierwsza ![]() Agnieszka.M, szczerze wspolczuje przezyc ![]() Weredka, trzymam kciuki ![]() moniqac, trzymam kciuki za TZ ta ![]() Z tym kartonem to wydaje mi sie jest pic na wode i powinni ci zwrot lozeczka przyjac... ![]() gusiagatko, gratuluje udanej wizyty i dziewczynki ![]() andziotku, juz nie duzo zostalo, dasz rade ![]() 24kasia86, ciekawa sprawa z tym wyjazdem do Niemiec. Brzmi kuszaco. Ja bym sie bardzo zastanawiala ![]() Klaterina, gratuluje wizyty. Moze maluszek jeszcze sie odwroci ![]() ![]() Mimbi, super, ze jestes juz w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zadomowienie
|
też zrobiłam przegląd szafy i widzę, że mam mało pajaców. Chociaż z drugiej strony myślę sobie, że mam dużo koszulek i pół śpiochów i tak będę małą ubierała. A w lipcu jak będzie ciepło to welurowego pajaca raczej nie założę.
#326 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie polecam natomiast tego http://allegro.pl/intimate-biustonos...463912845.html. Zwróciłam od razu. Rozmiar 80G, a wysokość między miseczkami jak u babcinych staników, kiedy ramiączka są przy maksymalnym podciągnięciu (ja musiałam sporo je podciągnąć, bo były dość długie) to miseczki wchodziły mi na ramiona prawie, tak że nie mogłam swobodnie rąk do przodu zgiąć. Ramiączka szerokie, z tyłu na 3 haftki, strasznie zabudowany, a miseczki nieelastyczne, nieprzyjemne.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-04-04 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zadomowienie
|
już dwa razy zjadło mi posta, jak tego też zje to
![]() moniak pod częstochową ![]() olliwka ja miałam ten problem stosowałam i nadal stosuję meridol, pomaga ![]() weredka ![]() gusiagatko ![]() ![]() agnieszka m wspóczuję tych badań ja bym te babki chyba udusiła ![]() mimbi to teraz musisz leżeć i pachnieć ![]() zjadłam obiad teraz zgaga zjada mnie ![]()
#328 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#329 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() Dziękuję za kolejne gratulacje ![]() ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-04-04 o 16:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
|
oo ja tez przed swietami musze isc do fryzjera, bo nie pamietam kiedy ostatno bylam...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.