Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-03, 18:36   #751
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

dzi¶ zrobi³am sobie g³odówkê, tzn.rano zjad³am 4 ¶liwki i wypi³am wodê w której siê moczy³y przez noc, potem ca³y dzieñ pi³am wodê przegotowan± z po³ow± cytryny oraz trochê gazowanej.
Moje pytanie, jeden dzieñ wystarczy na takie "oczyszczenie" czy ci±gn±æ jeszcze jutro??
Proszê o odp

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:38   #752
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez Phynn Poka¿ wiadomo¶æ
U (brak @)
-owsianka z otrêbami, pomarañczk±, kiwi, suszon± ¿urawin±, orzeszkami ziemnymi, miodkiem i jogurtem naturalnym
kawa z mlekiem
- 2 jajeczka czekoladowe z nadzieniem, jab³ko, trochê jarzynowej sa³atki (z majonezem i jogurtem)
- jajo sadzone, ziemniaczki z koperkiem, ogrom surówki z pekinki, marchewki, jab³ka, cebuli (z oliw±)
- znowu jajeczko czekoladowe, sucharek z rodzynkami, kawa z mlekiem
- du¿a grahamka, ka¿da po³ówka z twaro¿kiem, polêdwic± z indyka, pomidorem, rzodkiewk± // ogórki kiszone

podejrzewam, ¿e jeszcze co¶ wpadnie, gdy przyjdzie T¯
jak to wygl±da ?
Wiesz te troszkê majonezu w porcji ''troszkê sa³atki" sa³atki nie zwróci ci @.
Ale ogólnie ¶niadanie mi siê podoba je¶li p³atków ³adna porcja
Mog³a byæ solidna porcja sa³atki.
Obiad smaczny,zdrowy no ale kalorycznie to tak na oko wychodzi ma³o.
Ogólnie powinno byæ P i wiesz o tym

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 18:54   #753
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
dzi¶ zrobi³am sobie g³odówkê, tzn.rano zjad³am 4 ¶liwki i wypi³am wodê w której siê moczy³y przez noc, potem ca³y dzieñ pi³am wodê przegotowan± z po³ow± cytryny oraz trochê gazowanej.
Moje pytanie, jeden dzieñ wystarczy na takie "oczyszczenie" czy ci±gn±æ jeszcze jutro??
Proszê o odp
g³odówka to moim - ale moim zdaniem ¶redni pomys³. jedz chocia¿ wiêcej tych ¶liwek i np. du¿o kromek pe³noziarnistego chleba ale pij du¿o! albo jutro zrób sobie dzieñ kefirowy - pij ca³y dzieñ kefiry i jedz te¿ pieczywo pe³noziarniste ale nie ciemne! musi byæ pe³noziarniste. jest 3 dniowa dieta oczyszczaj±ca jelita - sprawd¼ w google, niektórzy bardzo chwal±.
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:00   #754
69love69
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 413

Moje R

Wiem, ¿e nie jest idealnie, ale wcale do niego nie d±¿ê, bo bym chyba zwariowa³a :P

¶niadanie- owsianka (5 ³y¿ek górskich) na wodzie i mleku 2%( nie wiem ile, leje na oko z kartonu) z mango

II ¶niadanie- du¿a kanapka - chleb ¿ytni z 3 plastrami szynki z kurczaka i pomidorem

obiad- smazona bez tluszczu pier¶æ z kurczaka (ok 150g) + miska sa³atki- pomidory, ogórek, szczypiorek

podwieczorek- serek homo (135g) z gar¶ci± orzechów (nerkowce, laskowe, ziemne) i kawa³kiem mango (reszta z sniadania)

kolacja- tuñczyk wêdzony lub z puszki WSW, jeszcze nie wiem

do tego du¿o wody i zielona herbata

Edytowane przez 69love69
Czas edycji: 2011-04-03 o 19:01
69love69 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:05   #755
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje R

Wiem, ¿e nie jest idealnie, ale wcale do niego nie d±¿ê, bo bym chyba zwariowa³a :P dobrze, dobrze.

¶niadanie- owsianka (5 ³y¿ek górskich) na wodzie i mleku 2%( nie wiem ile, leje na oko z kartonu) z mango mniam, pysznie, nie chcesz tam rzuciæ jeszcze jakich¶ bakalii?

II ¶niadanie- du¿a kanapka - chleb ¿ytni z 3 plastrami szynki z kurczaka i pomidorem ³adnie.

obiad- smazona bez tluszczu pier¶æ z kurczaka (ok 150g) + miska sa³atki- pomidory, ogórek, szczypiorek + kasza gryczana, br±zowy ry¿, makaron pe³noziarnisty.

podwieczorek- serek homo (135g) z gar¶ci± orzechów (nerkowce, laskowe, ziemne) i kawa³kiem mango (reszta z sniadania) super, jedz mango, je¶li nie utrudnia Ci chudniêcia.

kolacja- tuñczyk wêdzony lub z puszki WSW, jeszcze nie wiem + warzywa i bêdzie ³adnie.

do tego du¿o wody i zielona herbata

generalnie - podoba mi siê!
Stary 2011-04-03, 19:11   #756
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
U (brak @)
-owsianka z otrêbami, pomarañczk±, kiwi, suszon± ¿urawin±, orzeszkami ziemnymi, miodkiem i jogurtem naturalnym
kawa z mlekiem
- 2 jajeczka czekoladowe z nadzieniem, jab³ko, trochê jarzynowej sa³atki (z majonezem i jogurtem)
- jajo sadzone, ziemniaczki z koperkiem, ogrom surówki z pekinki, marchewki, jab³ka, cebuli (z oliw±)
- du¿a grahamka, ka¿da po³ówka z twaro¿kiem, polêdwic± z indyka, pomidorem, rzodkiewk± // ogórki kiszone

jak to wygl±da ?
U?! By³a¶ ju¿ u tego psychologa czy trzeba bêdzie ciê tam si³± zaci±gaæ?
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:13   #757
kinga9650
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

po raz kolejny P

I. owsianka (1/3 szklanki p³atków , 1/2 szklanki mleka) z gar¶ci± rodzynek i 2 gar¶ciami orzechów ziemnych
II. 2 kanapka z 2 kromek chleba z mas³em i:
- almette ¶mietankowym
- serem

+ Kubu¶ banan-marchew-jab³ko
III. zapiekanka makaronowa z broku³ami
IV. 3 kromki chleba z mas³em i :
- d¿emem truskawkowym
- miodem x2
+ herbata jab³ko-gruszka z ³y¿eczk± cukru

Edytowane przez kinga9650
Czas edycji: 2011-04-03 o 20:59
kinga9650 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 19:43   #758
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Pe pe pan dziobak.

¦: jajco wiejskie na miêkko, 2 kromki razowca z mas³em, sa³at±, pomidorem, bazyli± i szczypiorem: z jak±¶ szyn± i szynk± w galarecie. Kubas (taki spooory - ok. 400ml) kakao, jab³ko.

II¦: Owsianka z nesvity(ta, wiem..) o smaku jab³ka z cynamonem, z wkrojon± po³ow± banana (capnê³am, bo na blacie le¿a³a), fur± rodzynek; jogo naturalny z saszetk± musli jogurtowo-¿urawinowym z lidla(musli mi ju¿ zbrzyd³o) <-- na szybko.

Ob: Dwa pulpety mielone, gotowane, du¿oo ziemniaków z sosem pomidorowym i sa³ata (sa³ata mieszana, z buraczkami, kukurydz±, oliw± z oliwek i przypraw± zio³ow± jak±¶ do sa³at)

P: (praktycznie nieca³e 1,5h po obiedzie) jogurt muller mix bananowy z p³atkami w czekoladzie, kisiel s³odka chwila harmonii. <--- na szybko

K: 2 kromki razowego z mas³em, pomidorem, bazyli± i szczypiorem: z szyn± i z serkiem topionym paprykowym. + kie³baska wiedeñska z keczupem.

I wiem, s³abo z podwieczorkiem dlatego w³a¶nie pijê mullermilk'a o smaku brownie(taa 400ml) Koniecznie muszê wypróbowaæ to o smaku pistacji i kokosa

Mam pytanie, czy nie za du¿o tu chemii? Kurcze, zabiegana jestem ostatnio i nie mam czasu szykowaæ 'zdrowych' i 'urozmaiconych' posi³ków.

I to bêdzie wsio.

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-03 o 20:16
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:10   #759
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

R zgRzeszone [ostatnio mam wra¿enie, ¿e co¶ by mi siê chyba sta³o, gdybym w ci±gu dnia sobie nie pofolgowa³a -.- od jutra na nowo zaczynam restrykcyjnie, bo na pewno mi co¶ po okresie przyby³o]

I owsianka: 5 ³y¿ek p³atków, pó³ szklanki gor±cego mleka z rozpuszczon± ³y¿eczk± mas³a orzechowego [Bloody ], dwie mandarynki; kawa z mlekiem i s³odzikiem
II dwie tosty z chleba tostowego pe³noziarnistego z twaro¿kiem i ogórkiem/sa³at± lodow±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; jedna mandarynka
gar¶æ pestek s³onecznika
III pier¶ z kurczaka sma¿ona na ³y¿eczce oliwy z marchewk±, ogórkiem i kie³kami na patelniê [kie³ki fasoli mung, soczewicy i ciecierzycy ] na pó³-ostro , dwie gar¶cie orkiszowego makaronu pe³noziarnistego
dwie godziny spacerowania po krakowskim Kazimierzu i Rynku
IV McFlurry ze Smarties
V sa³atka: sa³ata lodowa, dwa jaja na twardo, szynka konserwowa, ogórek konserwowy, polane ok. 1/3 kubeczka jogurtu naturalnego [ok. 50 g] z przyprawami, posypane szczypiorkiem

Edytowane przez ironique
Czas edycji: 2011-04-03 o 20:11
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:32   #760
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

mam du¿± pro¶bê.
Czy mog³aby mi która¶ z pañ u³o¿yæ dietê? nie musi byæ na eR, ju¿ pal licho te moje zbêdne kg, ja muszê siê normalnie wypró¿niaæ i rozbujaæ metabolizm... wiecie o co mi chodzi, poprostu potrzebujê planu co je¶æ na te IV posi³ki, ew. V<-ale z tym juz ciê¿ej.. bardzo prosze/ niewiem ju¿ czy mam je¶æ otrêby, gdzie¶ przeczyta³am ¿eby sobie miêso odpu¶ciæ a ja nic innego na obiad nie zjem, no jeszcze rybê. dlatego pytam Was i oczekujê pomocy

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:42   #761
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez kinga9650 Poka¿ wiadomo¶æ
po raz kolejny P

I. owsianka (1/3 szklanki p³atków , 1/2 szklanki mleka) z gar¶ci± rodzynek i 2 gar¶ciami orzechów ziemnych + owoc
II. 2 kanapka z 2 kromek chleba z mas³em i:
- almette ¶mietankowym
- serem

+ Kubu¶ banan-marchew-jab³ko przyda³yby siê warzywa na kanapki i doda³abym owoc
III. zapiekanka makaronowa z broku³ami ok, je¿eli porcja spora

brak podwieczorku

IV. 3 kromki chleba z mas³em i :
- d¿emem truskawkowym
- miodem x2
+ herbata jab³ko-gruszka z ³y¿eczk± cukru tutaj zjad³abym jeszcze jaki¶ serek wiejski z czym¶, np. orzechami, bo ma³o konkretna ta kolacja

I proszê o ocenienie równie¿ jad³ospisów z str. 25

jw.
s³abo, nie podoba mi siê
ma³o NNKT, ma³o warzyw, brak owoców, brak jednego posi³ku, ogólnie ma³o
nie ma miêsa - dobrze kojarzê, ¿e jeste¶ wegetariank±? Je¿eli tak, to OBOWI¡ZKOWO dodaj warzywa str±czkowe czy jakiekolwiek inne ¼ród³o bia³ka. Musisz o to zadbaæ, skoro nie jesz miêsa.

Utrzymanie

¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z kakao, cynamonem, przypraw± do piernika, jab³kiem, pistacjami, rodzynkami, suszonymi morelami i figami; zbo¿ówka z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z mas³em, sa³at±, mozzarell±, pomidorem i suszon± bazyli±/twaro¿kiem pó³t³ustym i ogórkiem; ma³e pude³eczko truskawek; herbata malinowa
Obiad: quesadilla (2 du¿e placki tortilli sma¿one na patelni z farszem, sklejone ze sob± serem ¿ó³tym) z grillowanym kurczakiem, papryk±, kukurydz±, cebul±, serem ¿ó³tym i s³odkim sosem chilli
Podwieczorek: szklanka budyniu waniliowego na mleku 2% z sokiem malinowym i nerkowcami; szklanka czere¶ni z kompotu ^^; zielona herbata
Kolacja: porcja sa³atki gyros; grzanka razowa z mas³em czosnkowym; herbata z syropem klonowym
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:58   #762
kinga9650
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.

dobrze kojarzê, ¿e jeste¶ wegetariank±?
Nie, nie jestem, pyta³am siê o miêso, bo jem je w³a¶nie praktycznie codziennie, nie ma go wyj±tkowo

.
kinga9650 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:00   #763
Kaori_91
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 78

Kolejne podej¶cie, kolejna próba i proszê bardzo o ocenê, bo ju¿ sama nie wiem co mam robiæ :/
U/P:

¶niadanie: owsianka-4³y¿ki p³atków owsianych, szklanka mleka 2%, pó³ banana, trochê soli. Kubek kawy.
II ¶niadanie: wielkie jab³ko, Kubu¶ malinowo-marchewkowy(300ml)
obiad: 5 placków ziemniaczanych(z gotowanych ziemniaków) i chochla gulaszu.
podwieczorek:jogurt o smaku owoców le¶nych(145g), jab³ko.
kolacja: serek wiejski z wkrojon± po³ow± pomidora.
W ci±gu dnia sporo wody i zielonej herbaty.
Kaori_91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:07   #764
ama09
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 461

R na jutro wiêc prosze o ocenê i wskazówki (szczególnie je¶li chodzi o godziny posi³ków i ilo¶æ wody-poniewa¿ chyba za ma³o pijê)
I(7:00): grahamka z mas³em i chud± szynk±, jab³ko, herbata zielona
II(10:00):kromka razowca z mas³em i rzodkiewk±, du¿a kawa bez cukru
40minut biegania
III(13:00): pier¶ z kurczaka+60g ry¿u br±zowego, herbata zielona
IV(15:30):du¿a miska sa³aty(sa³ata zielona, pomidor, papryka,rzodkiewka,oliwa z oliwek), 2 szklanki wody mineralnej
rozgrzewka+skakanka
V(18:30): jogurt naturalny z ³y¿k± otrêbów ¿ytnich i p³atkami migda³owymi
VI(21:00): twaróg pó³t³usty 100g z cynamonem (ulubione po³±czenie <3), herbata zielona

chodzê spaæ ok 24.
ama09 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:12   #765
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Napisane przez ama09 Poka¿ wiadomo¶æ
R na jutro wiêc prosze o ocenê i wskazówki (szczególnie je¶li chodzi o godziny posi³ków i ilo¶æ wody-poniewa¿ chyba za ma³o pijê)
I(7:00): grahamka z mas³em i chud± szynk±, jab³ko, herbata zielona Jaka grahamka? ma chocia¿ z 70g? Za ma³o bia³ka, dorzuæ jajo i mo¿e jakie¶ warzywa.
II(10:00):kromka razowca z mas³em i rzodkiewk±, du¿a kawa bez cukru Znowu nie ma bia³ka. Jajo/szynka/twaróg/ryba?
40minut biegania
III(13:00): pier¶ z kurczaka+60g ry¿u br±zowego, herbata zielona + warzywa
IV(15:30):du¿a miska sa³aty(sa³ata zielona, pomidor, papryka,rzodkiewka,oliwa z oliwek), 2 szklanki wody mineralnej E? a bia³ko?
rozgrzewka+skakanka
V(18:30): jogurt naturalny z ³y¿k± otrêbów ¿ytnich i p³atkami migda³owymi Jogurt zamieñ mo¿e na serek homo.
VI(21:00): twaróg pó³t³usty 100g z cynamonem (ulubione po³±czenie <3), herbata zielona

chodzê spaæ ok 24.
Straszliwie ma³o bia³ka. Dorzuæ gdzie¶ jak±¶ rybkê, wêdzon± lub pieczon±, lub z puszki, dorzuæ jaja, wiêcej miêsa. Warzywa i owoce powinny byæ w ka¿dym posi³ku. Wg mnie kiepsko.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 21:17   #766
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 891

Cytat:
Napisane przez Kaori_91 Poka¿ wiadomo¶æ
Kolejne podej¶cie, kolejna próba i proszê bardzo o ocenê, bo ju¿ sama nie wiem co mam robiæ :/
U/P:

¶niadanie: owsianka-4³y¿ki p³atków owsianych, szklanka mleka 2%, pó³ banana, trochê soli. Kubek kawy. Ma³o, doda³abym ze 2 ³y¿ki otr±b i zamiast jednej szklanki pó³tora. Ten banan powinien byæ w ca³o¶ci.
II ¶niadanie: wielkie jab³ko, Kubu¶ malinowo-marchewkowy(300ml) To nie jest posi³ek moim zdaniem, a ju¿ na pewno nie na U/P. Jaki¶ serek/jogurt/kisiel, albo chocia¿ kanapki?
obiad: 5 placków ziemniaczanych(z gotowanych ziemniaków) i chochla gulaszu.Tutaj ilo¶ciowo jest ok o ile placki by³y du¿e, ale brakuje warzyw.
podwieczorek:jogurt o smaku owoców le¶nych(145g), jab³ko. Doda³abym NNKT - jaki¶ s³onecznik/pestki dyni, skoro to U/P to jeszcze jaki¶ kawa³ek ciasta by wygl±da³ bardzo ³adnie, bo tu te¿ jest ma³o.
kolacja: serek wiejski z wkrojon± po³ow± pomidora. Ma³o! Pomidor móg³by byæ ca³y, do tego jakie¶ wêgle - chleb na przyk³ad i to nie jedna kromka, ale ze 2 z dodatkami.
W ci±gu dnia sporo wody i zielonej herbaty.
Zdecydowanie za ma³o jesz. Ja jad³am wiêcej na redukcji! Nie wiem, ile masz do przytycia, ale je¶li zale¿y Ci na tym to musisz zwiêkszyæ porcje. Brakuje te¿ warzyw.

Teraz moje U/R

¦niadanie: Owsianka (2,5 ³y¿ki p³atków owsianych, 2,5 ³y¿ki pêczaka jêczmiennego, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, 1,5 szklanki mleka, rodzynki, ¿urawina suszona, pomarañcza, miód i cynamon), Kubek zielonej herbaty

2 ¦niadanie: Jab³ko pokrojone w kostkê i posypane cynamonem, na górê starty pasek czekolady b±blolada, wszystko podgrzane w mikrofali (na krótko po ¶niadaniu, nie by³am g³odna)

Obiad: Zupa grzybowa zabielana z makaronem i ziemniakami, 1 porcja ryby i ok 3 ³y¿ek pêczaka jêczmiennego, surówka i szpinak.

Podwieczorek: Miseczka maku z kluskami i rodzynkami, 2 cukierki gumowe, kubek zielonej herbaty

30 min roweru i 30 min szybkiego marszu

Kolacja:
Jajecznica z 2 jaj na ma¶le z cebul± i rze¿uch±, do tego szpinak i surówka z obiadu, kubek zielonej herbaty.

Pokusi siê kto¶ o ocenkê? Mo¿e Winky, albo Pozytywna Wariatka?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2011-04-03 o 21:19
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:20   #767
ironique
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

oczywi¶cie jad³ospis emelie, bo zepsu³am sobie cytowanie ^^
Utrzymanie

¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z kakao, cynamonem, przypraw± do piernika, jab³kiem, pistacjami, rodzynkami, suszonymi morelami i figami; zbo¿ówka z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z mas³em, sa³at±, mozzarell±, pomidorem i suszon± bazyli±/twaro¿kiem pó³t³ustym i ogórkiem; ma³e pude³eczko truskawek; herbata malinowa
Obiad: quesadilla (2 du¿e placki tortilli sma¿one na patelni z farszem, sklejone ze sob± serem ¿ó³tym) z grillowanym kurczakiem, papryk±, kukurydz±, cebul±, serem ¿ó³tym i s³odkim sosem chilli
Podwieczorek: szklanka budyniu waniliowego na mleku 2% z sokiem malinowym i nerkowcami; szklanka czere¶ni z kompotu ^^; zielona herbata
Kolacja: porcja sa³atki gyros; grzanka razowa z mas³em czosnkowym; herbata z syropem klonowym

+
cudnie!

Edytowane przez ironique
Czas edycji: 2011-04-03 o 21:22
ironique jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:13   #768
Phynn
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 440

Cytat:
U (brak @)
kawa z mlekiem
po: ma³e imbirowe piwo, kawa³ sernika i s³odka s³omka ptysiowa

jak to wygl±da ?
jak widaæ co¶ jeszcze wpad³o po kolacji ;/
chyba na U jest to wystarczaj±ca ilo¶æ jedzenia, a co do P, to sama nie wiem...
Tynusiu, Winky dziêki za jakikolwiek komentarz
co do psychologa, mama jutro ma dzwoniæ..
beznadziejnie, ¿e to kto¶ wykonujê ten krok za mnie, ale lepsze to ni¿ nic

Rozsun±æ suwak, by
Zdj±æ skafander cia³a
Zapomnieæ
Wej¶æ w nowe ¿ycie
W zwiewnej sukience

Edytowane przez Phynn
Czas edycji: 2011-04-03 o 22:15
Phynn jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-03, 23:56   #769
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez kinga9650 Poka¿ wiadomo¶æ
.
Ok, rozumiem, skoro nie ma wyj±tkowo to ok

Cytat:
Napisane przez ironique Poka¿ wiadomo¶æ
oczywi¶cie jad³ospis emelie, bo zepsu³am sobie cytowanie ^^
Utrzymanie

+
cudnie!
Dziêki za komplement
Po diecie mo¿esz je¶æ tak samo, wtedy zobaczysz jaka to przyjemno¶æ mieæ centralnie gdzie¶ kalorie ^^
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 10:54   #770
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Hej Dziewczyny

po d³ugiej nieobecno¶ci spowodowanej zmian± pracy ( na lepsz± ! ) i w ogoóle wiosennym zawirowaniem wrzucam moje jad³o na dzi¶- do celu zosta³o mi jeszcze parê cm w brzuchu ( jestem typowym jab³kiem) tak¿e mega pozytywne, wg smaczne R

I¶: Owsiane50 g z 1/2 kostki twarogu z pomarañcz± ³y¿eczk± miodu i cynamonu

II¶: ma³a grachamka z wie¶niakiem z warzywami ( mix papryka, pomidor, sa³ata itd)

O: Cycek kurczaczy( ze 100 g) z makaronem razowym( z 50g) b±dz jak±¶ kasz± z surówk± z kapusty z oliw±

P: kisiel lub galaretka bez cukru z mas³am orzechowym i dorzuconym s³onecznikiem

K: Jajak na twardo z warzywami

za wszelkie cenne rady dziêkujê

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:57   #771
orosier
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 182

Cze¶æ!
Powróci³am znowu. Przytylam 3 kg. Wa¿ê teraz 51 kg i moim celem jest 47 przy wzroscie 154.
dzisiejsze planowane R

SnI 6;00 15o g serka wiejskiego z pomidorem, sola i pieprzem,1 kromka wazy zytniej, zielona herbata
SnII 10;00 salatka( tunczyk w sw, salata zielona,cebula, ogorek,pomidor,ziola), herbata zielona
SnIII 12;00 maly kawalek tortu, 1 lyzeczka pasztetu drobiowego, 4 plastry poledwicy drobiowej z salata zielona i pomidorem
Ob 16;30 pol torebki ryzu brazowego + gotowana marchew,cebula i grillowany kurczak ok 100 g, czerwona fasolka,pomidory
Kol 20;00 2 plastry szynki wiejskiej, pol ogorka, 2 rzodkiewki
Jak to oceniacie?

Edytowane przez orosier
Czas edycji: 2011-04-04 o 19:40
orosier jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:51   #772
skomplikowana_18
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 359

helou, wieczorkiem napisze swoje jadlo (od soboty zwiekszone do ok 3tys.kcal) po piatkowej 3godzinnej wizycie u dietetyczki ^^ Wizazanki, pochwale sie Wam, juz ponad 7 kg od stycznia przytylam! Jestem przykladem na to,ze jak sie chce to sie potrafi! * teraz soboty na niedzielew jeden! dzien bylo +pol kg, ale to ten kolejny szok,na ktory bylam przygotowana zwiekszajac o kolejne kilkaset kcal ^^ mowie Wam,jak sie zmienilam oczywiscie 7kg na korzysc a tak w ogole takie pytanie mam,dosc sporne: co sadzicie o sokach typu tymbark? jest napisane,ze bez cukru,wiec serio tak jest? bo czasem np.do grahamki w 2sniadaniu pije taki sok.
skomplikowana_18 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:20   #773
tranqil babe
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 084

witam dziewczyny,jestem po raz 1 na tym forum, chcialam aby¶cie oceni³y moj przyk³adowy jad³ospis( szuka³am w±tku i ten chyba jest najbardziej odpowiedni?
Moj cel to minus 5kg w ciagu 6 tyg.

Jad³ospis na dzi¶:
Sniadanie: 2 kromki ¿ytniego ciemnego chleba z twarozkiem i ogorkami

lunch- zupa z soczewicy

obiad- salatka z fasoli, tunczyka z puszki .cebuli i dressingu

kolacja- 2 szklanki kakao

staram sie jesc min. 3 posilki, co jest dla mnie trudne gdyz generalnie nie jem duzo i rzadko jestem glodna. Cwicze na silowni/fitnessie 4 razy w tygodniu.
Co o tym sadzicie?

tranqil babe jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 14:30   #774
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Poka¿ wiadomo¶æ
witam dziewczyny,jestem po raz 1 na tym forum, chcialam aby¶cie oceni³y moj przyk³adowy jad³ospis( szuka³am w±tku i ten chyba jest najbardziej odpowiedni?
Moj cel to minus 5kg w ciagu 6 tyg.

Jad³ospis na dzi¶:
Sniadanie: 2 kromki ¿ytniego ciemnego chleba z twarozkiem i ogorkami

lunch- zupa z soczewicy

obiad- salatka z fasoli, tunczyka z puszki .cebuli i dressingu

kolacja- 2 szklanki kakao

staram sie jesc min. 3 posilki, co jest dla mnie trudne gdyz generalnie nie jem duzo i rzadko jestem glodna. Cwicze na silowni/fitnessie 4 razy w tygodniu.
Co o tym sadzicie?
Malutkooo! Tam jest w ogóle 1000 kcal? Jak dla mnie ¿aden z Twoich posi³ków na miano posi³ku nie zas³uguje. A ta kolacja... Wygl±da jak ¿art. Na prawdê, je¶li nie chcesz rozwaliæ sobie metabolizmu i w rezultacie do¶wiadczyæ efektu jojo, to musisz zwiêkszyæ ilo¶æ pokarmu i to koniecznie. Dla mnie to wygl±da bardziej na g³odówkê. Dla przyk³adu na ¶niadanie doda³abym 1 lub 2 jajka, albo tuñczyka, lunch ewentualnie ujdzie, chocia¿ ja bym siê tym nie najad³a, doda³abym tam jaki¶ owoc/jogurt. To, co zjad³a¶ na "obiad" da³abym na kolacjê i doda³a do tego ca³ego pomidora, na obiad jakie¶ chude miêso/rybê z kasz± plus warzywa. Poza tym brak podwieczorku - serek/jogurt albo sa³atka warzywna.

Poza tym æwiczysz du¿o i czêsto. Przy takim od¿ywianiu Twój organizm siê sam zniszczy i w koñcu padniesz.

Reasumuj±c, musisz zwiêkszyæ ilo¶æ jedzenia, bo wbrew pozorom wcale nie jest tak, ¿e im mniej tym lepiej. Staraj siê, ¿eby bia³ko by³o w ka¿dym posi³ku, a ju¿ najlepiej na kolacjê. Do tego radzi³abym 5-6 posi³ków dziennie. Zerknij sobie na inne Rkowe dziewczyny, znajdziesz wiele fajnych jad³ospisów i inspiracji.

Mam nadziejê, ¿e we¼miesz sobie te rady do serca i nie zrobisz sobie krzywdy
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:38   #775
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Poka¿ wiadomo¶æ
helou, wieczorkiem napisze swoje jadlo (od soboty zwiekszone do ok 3tys.kcal) po piatkowej 3godzinnej wizycie u dietetyczki ^^ Wizazanki, pochwale sie Wam, juz ponad 7 kg od stycznia przytylam! Jestem przykladem na to,ze jak sie chce to sie potrafi! * teraz soboty na niedzielew jeden! dzien bylo +pol kg, ale to ten kolejny szok,na ktory bylam przygotowana zwiekszajac o kolejne kilkaset kcal ^^ mowie Wam,jak sie zmienilam oczywiscie 7kg na korzysc a tak w ogole takie pytanie mam,dosc sporne: co sadzicie o sokach typu tymbark? jest napisane,ze bez cukru,wiec serio tak jest? bo czasem np.do grahamki w 2sniadaniu pije taki sok.
a do sk³adu to zajrzeæ nie mo¿esz?
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 14:59   #776
tranqil babe
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 084

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26150577]Malutkooo! Tam jest w ogóle 1000 kcal? Jak dla mnie ¿aden z Twoich posi³ków na miano posi³ku nie zas³uguje. A ta kolacja... Wygl±da jak ¿art. Na prawdê, je¶li nie chcesz rozwaliæ sobie metabolizmu i w rezultacie do¶wiadczyæ efektu jojo, to musisz zwiêkszyæ ilo¶æ pokarmu i to koniecznie. Dla mnie to wygl±da bardziej na g³odówkê. Dla przyk³adu na ¶niadanie doda³abym 1 lub 2 jajka, albo tuñczyka, lunch ewentualnie ujdzie, chocia¿ ja bym siê tym nie najad³a, doda³abym tam jaki¶ owoc/jogurt. To, co zjad³a¶ na "obiad" da³abym na kolacjê i doda³a do tego ca³ego pomidora, na obiad jakie¶ chude miêso/rybê z kasz± plus warzywa. Poza tym brak podwieczorku - serek/jogurt albo sa³atka warzywna.

Poza tym æwiczysz du¿o i czêsto. Przy takim od¿ywianiu Twój organizm siê sam zniszczy i w koñcu padniesz.

Reasumuj±c, musisz zwiêkszyæ ilo¶æ jedzenia, bo wbrew pozorom wcale nie jest tak, ¿e im mniej tym lepiej. Staraj siê, ¿eby bia³ko by³o w ka¿dym posi³ku, a ju¿ najlepiej na kolacjê. Do tego radzi³abym 5-6 posi³ków dziennie. Zerknij sobie na inne Rkowe dziewczyny, znajdziesz wiele fajnych jad³ospisów i inspiracji.

Mam nadziejê, ¿e we¼miesz sobie te rady do serca i nie zrobisz sobie krzywdy [/QUOTE]

O rany Nie chcilam wzbudzic przerazenia, problem(?) jest taki ze ja tak sie od¿ywiam od miesiacy( wiadomo, raz jem wiecej raz mniej), mam normaln±, wage ja po prostu nie jestem glodna Trudno zebym wciskala w siebie jedzenie skoro moj organizm nie czuje g³odu.
5-6 posilkow jest dla mnie czyms nieosi±galnym ,sporo pracuje, nie mam czasu robic sobie tylu posi³ków( wychodzi³oby ze w pracy mam jesc min, 2 posilki, jest to nie do zrobienia gdyz po prostu w mojej pracy nie da sie nic jesc, chyba ze kanapke w ukryciu Staram sie jesc najczesciej jak moge tak wiec 4 posilku to dla mnie juz sukces

Generalnie nurtuje mnie to,czy naprawde to za malo pozywienia? Przeciez nie czujê sie glodna, nie mam niedowagi...moze po prostu tyle mi wystarczy? Wiadomo,ze zapotrezboanie kaloryczne to sprawa jednak w duzym stopniu zindywidualizowana a ja poza æwiczeniami prowadzê raczej siedz±cy ryb zycia.
Postaram sie jesc wiecej bia³ka i moze wêglowodanów np. ryz? Owocow nie lubie niestety ( generlanie jestem totalnym wybrednym niejadkiem)

tranqil babe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 15:38   #777
Konto usuniête

Cytat:
O rany Nie chcilam wzbudzic przerazenia, problem(?) jest taki ze ja tak sie od¿ywiam od miesiacy( wiadomo, raz jem wiecej raz mniej), mam normaln±, wage ja po prostu nie jestem glodna Trudno zebym wciskala w siebie jedzenie skoro moj organizm nie czuje g³odu.
5-6 posilkow jest dla mnie czyms nieosi±galnym ,sporo pracuje, nie mam czasu robic sobie tylu posi³ków( wychodzi³oby ze w pracy mam jesc min, 2 posilki, jest to nie do zrobienia gdyz po prostu w mojej pracy nie da sie nic jesc, chyba ze kanapke w ukryciu Staram sie jesc najczesciej jak moge tak wiec 4 posilku to dla mnie juz sukces

Generalnie nurtuje mnie to,czy naprawde to za malo pozywienia? Przeciez nie czujê sie glodna, nie mam niedowagi...moze po prostu tyle mi wystarczy? Wiadomo,ze zapotrezboanie kaloryczne to sprawa jednak w duzym stopniu zindywidualizowana a ja poza æwiczeniami prowadzê raczej siedz±cy ryb zycia.
Postaram sie jesc wiecej bia³ka i moze wêglowodanów np. ryz? Owocow nie lubie niestety ( generlanie jestem totalnym wybrednym niejadkiem)
Hmm fakt, to zmienia ca³± sprawê, skoro to Twój normalny sposób od¿ywiania. Moim zdaniem i tak to jest dosyæ malutka ilo¶æ, my¶lê ¿e mog³aby¶ rozbudziæ metabolizm dodaj±c wiêcej bia³ka, poniewa¿ dziêki niemu szybciej siê chudnie. Staraj siê nie ograniczaæ bardziej jedzenia i je¶æ pe³nowarto¶ciowo. Nie bój siê t³uszczy ro¶linnych i bia³ka, bo wbrew pozorom to dziêki nim dieta jest skuteczna. Pamiêtaj te¿, ¿e bia³kow± kolacjê mo¿esz zje¶æ na 2-3 h przed snem, wiêc nie musisz siê trzymaæ zasady "nic po 18". Wêglowodanów nie dodawaj, w³a¶nie je trzeba ograniczyæ bêd±c na redukcji. Szkoda, ¿e nie lubisz owoców, s± ¼ród³em wêglowodanów prostych i wielu witamin, ale zamiast tego powinna¶ zadbaæ o wiele warzyw w diecie i wszystko powinno byæ w porz±dku.
Stary 2011-04-04, 15:42   #778
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:

¯adnych owoców ?
Kurde a¿ trudno mi uwierzyæ ,¿e ¿adnych.

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-04, 16:03   #779
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Podbijam wczorajsze... dzisiaj idzie mi cienko przyznaje... trzebaby jecac na zakupy bo w lodówce pustka a tybardziej przytylam i sie przerazilam... ale zjad³am, chociaz troche mniej przyznaje... ale juz teraz wiem ze chce ! od rana tylko taka dolinka mnie z³apa³a... ;(

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze Pee Pee ;P

¦niadanie:
3 komki chleba ka¿da z margaryn±
dwie z szynk± z indyka + ogórek kiszony
jedna z d¿emem niskos³odzonym

2 ¦niadanie:
big milk + pomarañczko

3 ¦niadanie:
Danio XXL truskawkowy + 5 wafli ze s³onecznikiem

Obiad:
kluski "kopytka" z sosem (jakie¶ 10 sztuk zjadlam) i kawa³ kurczaka z ro¿na (wiem ze s³aby obiadek i brak warzyw ale dzisiaj nie mia³ kto zrobic, nawet ja czasu nie mia³am )

Podwieczorek:
Serek wiejski ze szklank± p³atków kukurydzianych i cynamonem

Kolacja:
3 po³ówki bu³ki czyli (1 ca³a i pó³)
i tak 2 po³ówki grubooo z ryb± (filet ¶ledziowy w sosie pomidorowym)
i ta jedna z margaryn± i d¿emem niskos³odzonym

jakim ja ob¿artuchem jestem... czuje sie jak jaki¶ prosiaczek ^_^

Mam nadzieje ¿e poma³u brne do przodu mimo s³abego obiadku ?? Jak to sie prezentuje ??
Stary 2011-04-04, 16:20   #780
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

U. do r...
1¶n - dwie czê¶ci bu³ki ¿ytniej, obie z musztard±, szynk±, pomidorem. jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, trochê twaro¿ku z ³y¿eczk± powide³ ¶liwkowych, gar¶æ orzechów laskowych.
2 ¶n - ogromne jab³ko i butelka soku wielowarzywnego.
obiad - miseczka zupy pomidorowej z gar¶ci± makaronu orkiszowego, dwa kawa³ki w±tróbki, ³y¿ka buraczków, ogórek kiszony, kawa³ek kalafiora.
miêdzy - po gar¶ci - laskowych i suszonej ¿urawiny.
podwieczorek - 1/4 bu³ki ¿ytniej z 3 plasterkami szynki i kawa³kiem ¿ó³tego sera.
kolacja - twaro¿ek z pi±tnicy 200 g.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.