![]() |
#751 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
dzi¶ zrobi³am sobie g³odówkê, tzn.rano zjad³am 4 ¶liwki i wypi³am wodê w której siê moczy³y przez noc, potem ca³y dzieñ pi³am wodê przegotowan± z po³ow± cytryny oraz trochê gazowanej.
Moje pytanie, jeden dzieñ wystarczy na takie "oczyszczenie" czy ci±gn±æ jeszcze jutro?? Proszê o odp ![]()
#752 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
Ale ogólnie ¶niadanie mi siê podoba je¶li p³atków ³adna porcja ![]() Mog³a byæ solidna porcja sa³atki. Obiad smaczny,zdrowy no ale kalorycznie to tak na oko wychodzi ma³o. Ogólnie powinno byæ P i wiesz o tym
![]() |
#753 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]()
![]() |
#754 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 413
|
Moje R
Wiem, ¿e nie jest idealnie, ale wcale do niego nie d±¿ê, bo bym chyba zwariowa³a :P ¶niadanie- owsianka (5 ³y¿ek górskich) na wodzie i mleku 2%( nie wiem ile, leje na oko z kartonu) z mango II ¶niadanie- du¿a kanapka - chleb ¿ytni z 3 plastrami szynki z kurczaka i pomidorem obiad- smazona bez tluszczu pier¶æ z kurczaka (ok 150g) + miska sa³atki- pomidory, ogórek, szczypiorek podwieczorek- serek homo (135g) z gar¶ci± orzechów (nerkowce, laskowe, ziemne) i kawa³kiem mango (reszta z sniadania) kolacja- tuñczyk wêdzony lub z puszki WSW, jeszcze nie wiem ![]() do tego du¿o wody i zielona herbata ![]() Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2011-04-03 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie - podoba mi siê! ![]()
![]() |
#756 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]()
![]() |
#757 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
po raz kolejny P
I. owsianka (1/3 szklanki p³atków , 1/2 szklanki mleka) z gar¶ci± rodzynek i 2 gar¶ciami orzechów ziemnych II. 2 kanapka z 2 kromek chleba z mas³em i: - almette ¶mietankowym - serem + Kubu¶ banan-marchew-jab³ko III. zapiekanka makaronowa z broku³ami IV. 3 kromki chleba z mas³em i : - d¿emem truskawkowym - miodem x2 + herbata jab³ko-gruszka z ³y¿eczk± cukru ![]() Edytowane przez kinga9650 Czas edycji: 2011-04-03 o 20:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#758 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Pe pe pan dziobak.
¦: jajco wiejskie na miêkko, 2 kromki razowca z mas³em, sa³at±, pomidorem, bazyli± i szczypiorem: z jak±¶ szyn± i szynk± w galarecie. Kubas (taki spooory - ok. 400ml) kakao, jab³ko. II¦: Owsianka z nesvity(ta, wiem..) o smaku jab³ka z cynamonem, z wkrojon± po³ow± banana (capnê³am, bo na blacie le¿a³a), fur± rodzynek; jogo naturalny z saszetk± musli jogurtowo-¿urawinowym z lidla(musli mi ju¿ zbrzyd³o) <-- na szybko. Ob: Dwa pulpety mielone, gotowane, du¿oo ziemniaków z sosem pomidorowym i sa³ata (sa³ata mieszana, z buraczkami, kukurydz±, oliw± z oliwek i przypraw± zio³ow± jak±¶ do sa³at) P: (praktycznie nieca³e 1,5h po obiedzie) jogurt muller mix bananowy z p³atkami w czekoladzie, kisiel s³odka chwila harmonii. <--- na szybko K: 2 kromki razowego z mas³em, pomidorem, bazyli± i szczypiorem: z szyn± i z serkiem topionym paprykowym. + kie³baska wiedeñska z keczupem. I wiem, s³abo z podwieczorkiem dlatego w³a¶nie pijê mullermilk'a o smaku brownie ![]() ![]() Mam pytanie, czy nie za du¿o tu chemii? Kurcze, zabiegana jestem ostatnio i nie mam czasu szykowaæ 'zdrowych' i 'urozmaiconych' posi³ków. ![]() I to bêdzie wsio. ![]() ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-04-03 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
R zgRzeszone [ostatnio mam wra¿enie, ¿e co¶ by mi siê chyba sta³o, gdybym w ci±gu dnia sobie nie pofolgowa³a -.- od jutra na nowo zaczynam restrykcyjnie, bo na pewno mi co¶ po okresie przyby³o]
I owsianka: 5 ³y¿ek p³atków, pó³ szklanki gor±cego mleka z rozpuszczon± ³y¿eczk± mas³a orzechowego [Bloody ![]() II dwie tosty z chleba tostowego pe³noziarnistego z twaro¿kiem i ogórkiem/sa³at± lodow±, szynk± drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem; jedna mandarynka gar¶æ pestek s³onecznika III pier¶ z kurczaka sma¿ona na ³y¿eczce oliwy z marchewk±, ogórkiem i kie³kami na patelniê [kie³ki fasoli mung, soczewicy i ciecierzycy ![]() ![]() dwie godziny spacerowania po krakowskim Kazimierzu i Rynku ![]() IV McFlurry ze Smarties ![]() V sa³atka: sa³ata lodowa, dwa jaja na twardo, szynka konserwowa, ogórek konserwowy, polane ok. 1/3 kubeczka jogurtu naturalnego [ok. 50 g] z przyprawami, posypane szczypiorkiem Edytowane przez ironique Czas edycji: 2011-04-03 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
mam du¿± pro¶bê.
Czy mog³aby mi która¶ z pañ u³o¿yæ dietê? nie musi byæ na eR, ju¿ pal licho te moje zbêdne kg, ja muszê siê normalnie wypró¿niaæ i rozbujaæ metabolizm... wiecie o co mi chodzi, poprostu potrzebujê planu co je¶æ na te IV posi³ki, ew. V<-ale z tym juz ciê¿ej.. bardzo prosze/ niewiem ju¿ czy mam je¶æ otrêby, gdzie¶ przeczyta³am ¿eby sobie miêso odpu¶ciæ ![]() ![]()
#761 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
s³abo, nie podoba mi siê ma³o NNKT, ma³o warzyw, brak owoców, brak jednego posi³ku, ogólnie ma³o nie ma miêsa - dobrze kojarzê, ¿e jeste¶ wegetariank±? Je¿eli tak, to OBOWI¡ZKOWO dodaj warzywa str±czkowe czy jakiekolwiek inne ¼ród³o bia³ka. Musisz o to zadbaæ, skoro nie jesz miêsa. Utrzymanie ¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z kakao, cynamonem, przypraw± do piernika, jab³kiem, pistacjami, rodzynkami, suszonymi morelami i figami; zbo¿ówka z mlekiem i miodem II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z mas³em, sa³at±, mozzarell±, pomidorem i suszon± bazyli±/twaro¿kiem pó³t³ustym i ogórkiem; ma³e pude³eczko truskawek; herbata malinowa Obiad: quesadilla (2 du¿e placki tortilli sma¿one na patelni z farszem, sklejone ze sob± serem ¿ó³tym) z grillowanym kurczakiem, papryk±, kukurydz±, cebul±, serem ¿ó³tym i s³odkim sosem chilli Podwieczorek: szklanka budyniu waniliowego na mleku 2% z sokiem malinowym i nerkowcami; szklanka czere¶ni z kompotu ^^; zielona herbata Kolacja: porcja sa³atki gyros; grzanka razowa z mas³em czosnkowym; herbata z syropem klonowym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 78
|
Kolejne podej¶cie, kolejna próba i proszê bardzo o ocenê, bo ju¿ sama nie wiem co mam robiæ :/
U/P: ¶niadanie: owsianka-4³y¿ki p³atków owsianych, szklanka mleka 2%, pó³ banana, trochê soli. Kubek kawy. II ¶niadanie: wielkie jab³ko, Kubu¶ malinowo-marchewkowy(300ml) obiad: 5 placków ziemniaczanych(z gotowanych ziemniaków) i chochla gulaszu. podwieczorek:jogurt o smaku owoców le¶nych(145g), jab³ko. kolacja: serek wiejski z wkrojon± po³ow± pomidora. W ci±gu dnia sporo wody i zielonej herbaty. |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 461
|
R
![]() ![]() I(7:00): grahamka z mas³em i chud± szynk±, jab³ko, herbata zielona II(10:00):kromka razowca z mas³em i rzodkiewk±, du¿a kawa bez cukru 40minut biegania III(13:00): pier¶ z kurczaka+60g ry¿u br±zowego, herbata zielona IV(15:30):du¿a miska sa³aty(sa³ata zielona, pomidor, papryka,rzodkiewka,oliwa z oliwek), 2 szklanki wody mineralnej rozgrzewka+skakanka V(18:30): jogurt naturalny z ³y¿k± otrêbów ¿ytnich i p³atkami migda³owymi VI(21:00): twaróg pó³t³usty 100g z cynamonem (ulubione po³±czenie <3), herbata zielona chodzê spaæ ok 24. |
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#766 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 891
|
Cytat:
Teraz moje U/R ¦niadanie: Owsianka (2,5 ³y¿ki p³atków owsianych, 2,5 ³y¿ki pêczaka jêczmiennego, ³y¿ka zmielonego siemienia lnianego, 1,5 szklanki mleka, rodzynki, ¿urawina suszona, pomarañcza, miód i cynamon), Kubek zielonej herbaty 2 ¦niadanie: Jab³ko pokrojone w kostkê i posypane cynamonem, na górê starty pasek czekolady b±blolada, wszystko podgrzane w mikrofali (na krótko po ¶niadaniu, nie by³am g³odna) Obiad: Zupa grzybowa zabielana z makaronem i ziemniakami, 1 porcja ryby i ok 3 ³y¿ek pêczaka jêczmiennego, surówka i szpinak. Podwieczorek: Miseczka maku z kluskami i rodzynkami, 2 cukierki gumowe, kubek zielonej herbaty 30 min roweru i 30 min szybkiego marszu Kolacja: Jajecznica z 2 jaj na ma¶le z cebul± i rze¿uch±, do tego szpinak i surówka z obiadu, kubek zielonej herbaty. Pokusi siê kto¶ o ocenkê? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2011-04-03 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
oczywi¶cie jad³ospis emelie, bo zepsu³am sobie cytowanie ^^
Utrzymanie ¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z kakao, cynamonem, przypraw± do piernika, jab³kiem, pistacjami, rodzynkami, suszonymi morelami i figami; zbo¿ówka z mlekiem i miodem II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z mas³em, sa³at±, mozzarell±, pomidorem i suszon± bazyli±/twaro¿kiem pó³t³ustym i ogórkiem; ma³e pude³eczko truskawek; herbata malinowa Obiad: quesadilla (2 du¿e placki tortilli sma¿one na patelni z farszem, sklejone ze sob± serem ¿ó³tym) z grillowanym kurczakiem, papryk±, kukurydz±, cebul±, serem ¿ó³tym i s³odkim sosem chilli Podwieczorek: szklanka budyniu waniliowego na mleku 2% z sokiem malinowym i nerkowcami; szklanka czere¶ni z kompotu ^^; zielona herbata Kolacja: porcja sa³atki gyros; grzanka razowa z mas³em czosnkowym; herbata z syropem klonowym ![]() ![]() ![]() cudnie! Edytowane przez ironique Czas edycji: 2011-04-03 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
Cytat:
chyba na U jest to wystarczaj±ca ilo¶æ jedzenia, a co do P, to sama nie wiem... Tynusiu, Winky dziêki za jakikolwiek komentarz co do psychologa, mama jutro ma dzwoniæ.. beznadziejnie, ¿e to kto¶ wykonujê ten krok za mnie, ale lepsze to ni¿ nic
Rozsun±æ suwak, by Zdj±æ skafander cia³a Zapomnieæ Wej¶æ w nowe ¿ycie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-04-03 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Ok, rozumiem, skoro nie ma wyj±tkowo to ok
![]() Cytat:
![]() ![]() Po diecie mo¿esz je¶æ tak samo, wtedy zobaczysz jaka to przyjemno¶æ mieæ centralnie gdzie¶ kalorie ^^ |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#770 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Hej Dziewczyny
![]() po d³ugiej nieobecno¶ci spowodowanej zmian± pracy ( na lepsz± ! ) i w ogoóle wiosennym zawirowaniem wrzucam moje jad³o na dzi¶- do celu zosta³o mi jeszcze parê cm w brzuchu ( jestem typowym jab³kiem) ![]() ![]() I¶: Owsiane50 g z 1/2 kostki twarogu z pomarañcz± ³y¿eczk± miodu i cynamonu II¶: ma³a grachamka z wie¶niakiem z warzywami ( mix papryka, pomidor, sa³ata itd) O: Cycek kurczaczy( ze 100 g) z makaronem razowym( z 50g) b±dz jak±¶ kasz± z surówk± z kapusty z oliw± P: kisiel lub galaretka bez cukru z mas³am orzechowym i dorzuconym s³onecznikiem K: Jajak na twardo z warzywami za wszelkie cenne rady dziêkujê ![]()
#771 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 182
|
Cze¶æ!
Powróci³am znowu. Przytylam 3 kg. Wa¿ê teraz 51 kg i moim celem jest 47 przy wzroscie 154. dzisiejsze planowane R SnI 6;00 15o g serka wiejskiego z pomidorem, sola i pieprzem,1 kromka wazy zytniej, zielona herbata SnII 10;00 salatka( tunczyk w sw, salata zielona,cebula, ogorek,pomidor,ziola), herbata zielona SnIII 12;00 maly kawalek tortu ![]() Ob 16;30 pol torebki ryzu brazowego + gotowana marchew,cebula i grillowany kurczak ok 100 g, czerwona fasolka,pomidory Kol 20;00 2 plastry szynki wiejskiej, pol ogorka, 2 rzodkiewki Jak to oceniacie? Edytowane przez orosier Czas edycji: 2011-04-04 o 19:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 359
|
helou, wieczorkiem napisze swoje jadlo (od soboty zwiekszone do ok 3tys.kcal
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 084
|
witam dziewczyny,jestem po raz 1 na tym forum, chcialam aby¶cie oceni³y moj przyk³adowy jad³ospis( szuka³am w±tku i ten chyba jest najbardziej odpowiedni?
![]() Moj cel to minus 5kg w ciagu 6 tyg. Jad³ospis na dzi¶: Sniadanie: 2 kromki ¿ytniego ciemnego chleba z twarozkiem i ogorkami lunch ![]() obiad- salatka z fasoli, tunczyka z puszki .cebuli i dressingu kolacja- 2 szklanki kakao staram sie jesc min. 3 posilki, co jest dla mnie trudne gdyz generalnie nie jem duzo i rzadko jestem glodna. Cwicze na silowni/fitnessie 4 razy w tygodniu. Co o tym sadzicie? ![]()
![]() |
#774 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Poza tym æwiczysz du¿o i czêsto. Przy takim od¿ywianiu Twój organizm siê sam zniszczy i w koñcu padniesz. Reasumuj±c, musisz zwiêkszyæ ilo¶æ jedzenia, bo wbrew pozorom wcale nie jest tak, ¿e im mniej tym lepiej. Staraj siê, ¿eby bia³ko by³o w ka¿dym posi³ku, a ju¿ najlepiej na kolacjê. Do tego radzi³abym 5-6 posi³ków dziennie. Zerknij sobie na inne Rkowe dziewczyny, znajdziesz wiele fajnych jad³ospisów i inspiracji. Mam nadziejê, ¿e we¼miesz sobie te rady do serca i nie zrobisz sobie krzywdy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 084
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26150577]Malutkooo! Tam jest w ogóle 1000 kcal? Jak dla mnie ¿aden z Twoich posi³ków na miano posi³ku nie zas³uguje. A ta kolacja... Wygl±da jak ¿art. Na prawdê, je¶li nie chcesz rozwaliæ sobie metabolizmu i w rezultacie do¶wiadczyæ efektu jojo, to musisz zwiêkszyæ ilo¶æ pokarmu i to koniecznie. Dla mnie to wygl±da bardziej na g³odówkê. Dla przyk³adu na ¶niadanie doda³abym 1 lub 2 jajka, albo tuñczyka, lunch ewentualnie ujdzie, chocia¿ ja bym siê tym nie najad³a, doda³abym tam jaki¶ owoc/jogurt. To, co zjad³a¶ na "obiad" da³abym na kolacjê i doda³a do tego ca³ego pomidora, na obiad jakie¶ chude miêso/rybê z kasz± plus warzywa. Poza tym brak podwieczorku - serek/jogurt albo sa³atka warzywna.
Poza tym æwiczysz du¿o i czêsto. Przy takim od¿ywianiu Twój organizm siê sam zniszczy i w koñcu padniesz. Reasumuj±c, musisz zwiêkszyæ ilo¶æ jedzenia, bo wbrew pozorom wcale nie jest tak, ¿e im mniej tym lepiej. Staraj siê, ¿eby bia³ko by³o w ka¿dym posi³ku, a ju¿ najlepiej na kolacjê. Do tego radzi³abym 5-6 posi³ków dziennie. Zerknij sobie na inne Rkowe dziewczyny, znajdziesz wiele fajnych jad³ospisów i inspiracji. Mam nadziejê, ¿e we¼miesz sobie te rady do serca i nie zrobisz sobie krzywdy ![]() O rany ![]() ![]() 5-6 posilkow jest dla mnie czyms nieosi±galnym ,sporo pracuje, nie mam czasu robic sobie tylu posi³ków( wychodzi³oby ze w pracy mam jesc min, 2 posilki, jest to nie do zrobienia gdyz po prostu w mojej pracy nie da sie nic jesc, chyba ze kanapke w ukryciu ![]() ![]() ![]() Generalnie nurtuje mnie to,czy naprawde to za malo pozywienia? Przeciez nie czujê sie glodna, nie mam niedowagi...moze po prostu tyle mi wystarczy? Wiadomo,ze zapotrezboanie kaloryczne to sprawa jednak w duzym stopniu zindywidualizowana a ja poza æwiczeniami prowadzê raczej siedz±cy ryb zycia. Postaram sie jesc wiecej bia³ka i moze wêglowodanów np. ryz? Owocow nie lubie niestety ![]() ![]()
#777 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
Kurde a¿ trudno mi uwierzyæ ,¿e ¿adnych. ![]()
![]() |
#779 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Podbijam wczorajsze... dzisiaj idzie mi cienko przyznaje... trzebaby jecac na zakupy bo w lodówce pustka a tybardziej przytylam i sie przerazilam... ale zjad³am, chociaz troche mniej przyznaje... ale juz teraz wiem ze chce ! od rana tylko taka dolinka mnie z³apa³a... ;(
Cytat:
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
U. do r...
1¶n - dwie czê¶ci bu³ki ¿ytniej, obie z musztard±, szynk±, pomidorem. jajecznica z dwóch jaj na ma¶le, trochê twaro¿ku z ³y¿eczk± powide³ ¶liwkowych, gar¶æ orzechów laskowych. 2 ¶n - ogromne jab³ko i butelka soku wielowarzywnego. obiad - miseczka zupy pomidorowej z gar¶ci± makaronu orkiszowego, dwa kawa³ki w±tróbki, ³y¿ka buraczków, ogórek kiszony, kawa³ek kalafiora. miêdzy - po gar¶ci - laskowych i suszonej ¿urawiny. podwieczorek - 1/4 bu³ki ¿ytniej z 3 plasterkami szynki i kawa³kiem ¿ó³tego sera. kolacja - twaro¿ek z pi±tnicy 200 g.
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.