|
|
#511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Hej Dziewczyny !
dawno nie pisałam, ale podczytuje... Jakos tak wydaje mi się, że duuuzo czasu do października i nie mam nastroju ślubnego Obrączki odebralismy, ale coś Nam nie pasiło...Dalismy do poprawy, mają być na dniach i mam nadzieje, że juz beda ok więc dam fotki Suknia będzie dopiero na początku lipca więc tez nie moge się pokazac... Poza tym kręci mi sie wokół magisterki, jakos to mam na tapecie i cięzko mi sie w slubne sprawy wkręcic Ale Wam wszystkim za dni do ślubu i załatwione sprawy.
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
Co do takich uli to mi sie wydaje ze ja robą starsze babki ale wiem ze kiedyś był przepis jak sie je robi na stronie TVS (telewizja silezja) tam ten kolo je robił jak ci sie chce ale mysle ze w jakies straszej cukierni musisz poszukać
|
|
|
|
#514 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie czy któraś z Was miała wesele w PARKU LESNYM w Rogowie??jak jedzienie??bo okolica jest piękna i właściciele sympatyczni
|
|
|
|
#516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może popytaj wśród znajomych, u mnie koleżanka z chóru mojej mamy je robi i chyba też na nasze wesele je zrobi. |
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Czy któraś z was (Rybniczanek) pobiera jakies lekcje w szkole tanca czy możecie cos polecic
|
|
|
|
#518 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My w Kruku też możemy mieć 10% zniżki ale nie znam nikogo kto ma kartę rabatową w Aparcie. Cytat:
Śliczne i wyglądają apetycznie ale widzę je po raz pierwszy. |
||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Orzechowe i kokosowe. Wiadomo kto wyjadł wszystkie orzechowe Restauracja w której robiliśmy wesele (Wenecja Żory) ma ule w ofercie i je dla nas przygotowała. Zapytaj u nich bo oni sami robią weselne wypieki. A jeśli chcesz sama zrobić ule to zapraszam -> mój przepis.Musisz kupić specjalne foremki a reszta jest naprawdę prosta. Często robię te smakowite "cukierki" w domu
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#521 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poszukam faktycznie w starszych cukierniach, może gdzieś się trafią, a jak nie to zadzwonię do tych Żor
|
||||
|
|
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Sa przepyszne
Pomyśl - otoczka orzech włoski a wnętrze masa ajerkoniakowa chyba zrobię trochę na święta do babek i sernika ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich!!
Ja też pierwsze słyszę o tych ulach, choć smakowicie wyglądają, nie powiem Kolejny weekend zapraszania za nami. W piątek rozdaliśmy znajomym, a w sobotę rodzince. Wczoraj byliśmy wreszcie oglądać garnitury dla tż, przymierzył kilka, ale nie zdecydował się na żaden, bo w jednym sklepie na manekinie był smoking No i chyba poczekamy na dostawę. Generalnie okazało się, że w ogóle nie podobają się nam te kamizelki ślubne!! Błyszczące, kwieciste.. Feee!!! A może na takie trafiliśmy??.. ![]() W każdym bądź razie sama nie wiem co o tym myśleć, w jednym salonie ( sunset suits w Plejadzie) pani mówiła, że taka kamizelka, to elegancja i w ogóle pan młody jednak wyróżnia się tym o zwykłego gościa, także musi być, a w innym, że się już od tego odchodzi i coraz więcej panów bierze krawat lub muchę. Mnie się mucha bardzo podoba, a jeszcze jakby była ona do smokingu.. No zobaczymy. Jutro jedziemy do USC po zaświadczenie, w środę drugie spotkanie w poradni i trzeba się będzie umówić na spisanie protokołu. Także do przodu. A powiedzcie mi, gdzie na śląsku można kupić ładne pudełka na ciasto dla gości?? Bo się zastanawiam, czy zamówić na allegro, czy gdzieś kupić ![]() PORADŹCIE!! |
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj udało nam się kupić w CCC buty do garnituru, ładne, skórzane, błyszczące ![]() W sobotę rozdaliśmy zaproszenia w zgranej ekipie znajomych TŻ-a, została nam jeszcze część rodziny i kilka par znajomych, którzy nie są z tej paczki albo nie pojawiają się na spotkaniach ![]() Edit. Mam jeszcze pytanie do Was, bo ktoś rozwieje moje wątpliwości, bo koleżanka zasiała we mnie ziarnko niepewności ![]() Otóż jak to jest z tymi papierami z USC, bo niby wiem, że są ważne 3 miesiące, ale tak naprawdę to nie wiem o co chodzi. Byliśmy w styczniu w USC, zaklepaliśmy termin ślubu, zapłaciliśmy, podpisaliśmy oświadczenie o braku przeszkód i wyborze nazwiska. Czy mam się martwić, że to wszystko będzie do lipca nieważne? Kierowniczka USC o niczym takim nie wspominała. Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2011-04-04 o 15:54 |
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
No z tego co wiem to to zaświadczenie z USC jest ważne 3 miesiące i musi zawierać się w nich data ślubu więc jeśli w styczniu odebraliście zaświadczenie to jest nieważne.
|
|
|
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do kamizelek my tez nie chcielismy bialych i ecru i udalo nam sie w Bytomiu na dworcowej znalezc w innych kolorach za 180 zl z musznikiem i wypustka. My chcielismy bordo by pasowala do mojej sukni. |
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcą 2 razy zebrać opłatę? Może w tygodniu podjadę do urzędu i zapytam o to.
|
|
|
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
Jedź niech Ci jeszcze raz wystawią. Przecież na pewno pytali kiedy jest ślub zanim Wam to wypisali a Wy nie musicie się znać na procedurach. Ja bym żądała wystawienia raz jeszcze z aktualna datą.
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro po pracy TŻ ma tam podejść i się dowiedzieć o co kaman
|
|
|
|
|
#530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sa też tuby z płatkami, a poza tym dużo badziewiarstwa ślubnego ;/ Co do kamizelki i musznika my zrezygnowalismy. Zupełnie mi się nie podobaja te gotowe zestawy.. Widziałam na necie ładne, ale mam wrażenie, ze u nas moda w tym względzie zatrzymała się 10 lat temu. Nawet, w którymś sklepie uslyszałam, że to już zbyt modne nie jest. kwestia gustu. ja nawet pytałam mamy, babci i obie powiedziały, ze im się to wcale nie podoba, także z czystym sumieniem mogliśmy sobie odpuścić. Będzie piękny garnitur z atłasowa lamówką, biała śmietankowa koszula i stalowy krawat. jak na razie tylko garnitur mamy ;p Co do dokumentów, ale bym jazde tym paniom z urzedu zrobiła..
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-04-04 o 20:22 |
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ dzwonił dzisiaj do USC i babka powiedziała, że żadne dokumenty nie tracą ważności, także jestem już uspokojona
|
|
|
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#533 |
|
Rozeznanie
|
No to utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że wcale nie musimy się upierać przy tej kamizelce
![]() Ale powiem Wam jaką mam cudowną teściową.. Mój tż ma dwoje starszego rodzeństwa i mamusia zawsze ubierała swoje dzieci do ślubu i tż teraz niby też, ale jak jej powiedział, że był ze mną i spodobał mu się smoking, to powiedziała, że czegoś takiego mu nie kupi, bo nie będzie wydawała pieniędzy na jeden raz ![]() To co, córeczce też kazała potem chodzić w sukni ślubnej?? Powiedziałam tż-towi, żeby to olał, najwyżej kupi sobie sam, jakoś damy radę, mimo że mamy na głowie remont mieszkania. Dla niego też to jest jest jedyny dzień w życiu i niech wygląda tak, jak mu się podoba, a nie jak mamusia mu karze
|
|
|
|
#534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupiliśmy garnitur wczoraj
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#539 |
|
Rozeznanie
|
Ale fajnie!! Fajnie, że macie to już za sobą. Dzięki dziewczyny, kochane jesteście. Jak nikt potraficie podnieść na duchu Mówię Wam, ale się wkurzyłam!!! Byłam dziś drugi raz z tż w USC po zaświadczenie. Poprzednim razem pani kazała mi przynieść akt urodzenia, bo urodziłam się w innym mieście. Miałam akt w domu, więc myślałam, że przywiozę i z głowy. A tu się okazuje, że musi być jakiś piep&^%$&^$ akt z opłatą skarbową!! A mój nie miał No i muszę jechać do USC do mojego miasta ![]() Także zaświadczenie znów nie załatwione i nie wiem kiedy będzie, bo nie mam kiedy jechać po akt |
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Aniusia1984 współczuję...
![]() Cytat:
Byle miało to odrobinę porządku Dlatego też nie daliśmy sobie wmówić, że się nie wykorzysta.A ja musze zaczac polowac na jakąś fajną bieliznę, chciałabym pas z pończochami.. Nigdy nie nosiłam wcześniej i nie wiem czy byłoby mi wygodnie... Górą przejmować sie nei muszę, bo i tak będe miała wszywane push-up'y w sukienkę. Choć i tak pewnie kupię komplet. I jeszcze jakaś sexy koszuleczka na podróż poślubną Ostatnio w triumphie widziałam niebrzydki komplet, z nowej kolekcji ślubnej. Niestety nie zdążyłam przymierzyć. Zdjęcia zapożyczone ze strony triumph.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

więc tez nie moge się pokazac...
za dni do ślubu i załatwione sprawy.

Nie widziałam w cukierniach raczej.... 

Restauracja w której robiliśmy wesele (Wenecja Żory) ma ule w ofercie i je dla nas przygotowała. Zapytaj u nich bo oni sami robią weselne wypieki. A jeśli chcesz sama zrobić ule to zapraszam -> 

chyba zrobię trochę na święta do babek i sernika
Chcą 2 razy zebrać opłatę? Może w tygodniu podjadę do urzędu i zapytam o to.