|
Notka |
|
Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień. |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4
Szczerze to jestem na tym forum od grudnia i tylko raz trafił sie kod -20% i było to z 2 tygodnie temu...więc wątpie, że pojawi sie niebawem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3305 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kurcze... to co radzicie, czekać na kod zniżkowy z asosa (może do września jakiś się jeszcze pojawi? a potrzebuje tych butów na wrzesień), czy szukać gdzie indziej?... Edytowane przez brytfanna Czas edycji: 2011-04-04 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zadomowienie
|
Ja poluję na te butki
http://www.asos.com/Report/Report-Et...rt=-1&clr=Nude Jakby były przecenione to prosiłabym o info - jeżeli komuś rzuciło by się to w oczy ![]() ![]()
![]() |
#3307 |
Raczkowanie
|
hej, wiem, że czasem zdarza się, że paczki idą dłużej i dochodzą w końcu np. po miesiącu, ale po jakim czasie mniej więcej piszecie do Asosa maila, że nie otrzymałyście przesyłki? minęło 15 dni, zastanawiam się, czy dać im już znać.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3308 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam 10
![]() Dzisiaj przyszła. Jest całkiem fajna, chociaż szkoda, że nie ma wcięcia w talii, (w biuście i w talii ma taką samą szerokość)...
#3309 |
ćwir ćwir
|
Przepraszam, że tak długo, nie zaglądałam tutaj.
Link: http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1170201 One są niedostępne ![]() ![]()
#3310 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
piszę w może nietypowej sprawie, ale dotyczącej Asos. Otóż moja znajoma od niecałego roku kupowała i sprzedawała ubrania asos na portalu Allegro. Sprzedała ok. 60-80 sztuk (dokładnie nie pamięta). Oczywiście nie zalożyła firmy, sprzedawała jako prywatna osoba. W czwartek dostała wezwanie do Urzędu Skarbowego, dotyczącej tej właśnie sprzedaży. Od razu tam zadzwoniła i "miła" Pani poinformowała ją, że sprzedaż nowych ubrań na Allegro jest nielegalna jeśli nie ma się zarejestrowanej działalności gospodarczej i że grozi jej kara od kilkunastu do kilkudziesięciu tysięcy złotych (!!!). Dziewczyna jest załamana. Była dzisiaj po poradę u prawnika. Niestety, okazuje się, że Allegro ma obowiązek udostępnić Urzędowi Skarbowemu wszystkie dane o sprzedającym, łącznie z tym kiedy sprzedał towar, za ile, ile sztuk itp. Potwierdził też, że kara za taką sprzedaż "na czarno" to nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych ![]() Zaczęłyśmy szukać w internecie informacji i okazuje się, że faktycznie Urzędy Skarbowe w całej Polsce zaczęły ścigać ludzi, którzy sprzedają na Allegro i nie odprowadzają od sprzedaży podatków. Jeden chłopak sprzedał tylko 15 sztuk jakiegoś sprzętu elektronicznego, US go dorwał i ma do zapłacenia 34 tys. zł kary. Moja znajoma jest załamana. Tym bardziej, że nie zarobiła na tym kokosów. Może 1000, góra 1200 zł, a kara jak jej powiedział prawnik, to będzie minimum 10 x tyle ![]() Panikuje, ma myśli samobójcze, itp. Dlaczego tutaj piszę? Może ktoś miał podobny problem? Może płacił karę Urzędowi Skarbowemu? Proszę o odpowiedź, najlepiej na priv. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
od jakich kwot, ilości, itd. należy zapłacić podatek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Rozeznanie
|
O kurcze,powiem Wam ,ze nie widzialam ze takie cos istnieje.A jak sprzedaje swoje ubrania to chyba nie musze sie rejestrowac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Raczkowanie
|
to dlatego niektóre osoby sprzedające mają notatkę w aukcji o tym iż ubrania, które wystawiają są ich własnością powyżej 10dni i sprzedaż ich nie ma na celu działalności zarobkowej. Były kupione za małe za duże, bądź się znudziły.
w aukcji można też napisać zamiast słowo nowe, nieużywane.
![]() |
#3316 |
Rozeznanie
|
Ja sprzedaje moje prywatne ciuchy z szafy,w wiekszosci uzywane.wiec nie mam sie czym przejmowac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te 10 dni ma znaczenie? lepiej nie wystawiać od razu po otrzymaniu przesyłki z czymś, co nie pasuje? ja wpisuję pod moimi aukcjami notkę, że nie mam większej ilości, innych kolorów czy rozmiarów, bo sprzedaję rzeczy, których już nie używam, nietrafione prezenty i nieudane zakupy => zakładam, że to wystarczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
Kycia miala wstawic fotki na zdjeciowym i co?
![]() edit: Ćwirka, TUU masz podobne buty ![]() ![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2011-04-04 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy stroje mają jakieś usztywniacze? Chodzi mi o górę stroju?
Myślałam nad kupnem ale jak to sam materiał to pewnie bym sie nie skusiła ![]() Edytowane przez gggl10 Czas edycji: 2011-04-04 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]()
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2011-04-04 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/SIZE]Dzięki za odp. To chyba jednak im nie odeśle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3323 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy ta sukienka http://www.asos.com/Asos/Asos-Petite...px?iid=1372313 niby szyfonowa będzie się rozciągac czy raczej nie?
![]() ![]()
![]() |
#3324 |
Przyczajenie
|
Hej, czy któraś z Was rozpoznaje może bluzkę z zestawu? Jest z siateczką na ramionach i łatami na łokciach. Nie mogę jej w żaden sposób znaleźć na stronie, może jest już wyprzedana.:-(
Czy któraś jest posiadaczką tych butów? ( http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1153266 ) Jak się prezentują w rzeczywistości? Są w miarę wygodne? |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
to chyba ta : http://www.asos.com/Asos/Asos-Mesh-I...px?iid=1121206
Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2011-04-04 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Przyczajenie
|
Tak, to ona! Wielkie dzięki za pomoc w identyfikacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Witacie
Kochane bardzo Was prosze o rade.... od jakiego czasu szukam sukienki na wesele ktore mam za 3 tygodnie. jhestem wybredna jak cholera nic mi sie nie podoba a jesli juz cos wpadnie w oko ( cudem) to jest za duze ![]() mam bardzo duze wciecie w pasie. gora rozm 34 dol 36 i kurcze ciezko mi cos dobrac. zakochalam sie w tych dwoch perelkach.... http://allegro.pl/asos-mega-sukienka...541189974.html http://allegro.pl/asos-sukienka-kolo...535617373.html pytalam sprzedawce z jakiego materialu i prosilam o wymiary - oczywiscie cisza. moze ktoras z Was ma ?? i powie mi cos na ten temat. czy jest mocno opieta i czy material jest uciagliwy. jesli tak bylabym bardzo wdzieczna pozdrawiam i caluje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 | |
Zakorzenienie
|
marti86 nie mam tych sukienek, ale wszystkie sukienki z asosa są na mnie za luźne w talii (mam wąską i wysoką talię) -> choć fakt, nie mam żadnej typowo wyjściowej, więc może w tych modelach jest inaczej
wzięłabym raczej tę drugą i najwyżej pokombinowała z paskiem/szarfą
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam rozmiar 36 Podaje wymiary: Długość (w najdłuższym miejscu) - 67cm Długość (od pachy) - 60cm W biuście - 72cm (ale z tyłu jest gumka i po rozciągnięciu 88cm) W tali - 66cm W biodrach - 86cm
http://www.myspace.com/szczerbatazuzia ![]() MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE ![]() ![]() Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017 ![]() Edytowane przez SzczerbataZuzia Czas edycji: 2011-04-05 o 02:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
ja mam tę z kokardą - rozmiar jest niedokładny czyli wzięłam we własnym rozmiarze i mam za ciasną - materiał to taka grubsza (delikatnie ) elastyczna satyna - fajna i ładna ale rozmiar
![]() Edytowane przez mal00nie Czas edycji: 2011-04-05 o 06:18 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.