Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-03, 18:29   #2491
abiblabla
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Pomalowałam kiedyś lakierem koleżanki i wyszło świetnie Po jednej warstwie, owszem wygląda to grubo. Ale jak się pomaluje jeszcze bezbarwnym to te ''górki'' znikają ;p
hmm no to zwracam honor, chociaz wolałabym to zobaczyc
Stary 2011-04-03, 19:36   #2492
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam dresowe marynarki. Są luźne, nie zobowiązujące, spokojnie mogę nałożyć do nich trampki i czuję się w nich mega swobodnie, nie to co wszelkie inne, gdzie mam wrażenie, że się duszę przez ten sztuczny materiał podszewki.
Ja jestem lekko modowo zacofana, dlatego spytam, jak to wygląda?
Bo brzmi fajnie, tym bardziej, że na co dzień biegam właśnie w trampkach.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 19:40   #2493
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Dagusiac Pokaż wiadomość
To podobny mix jak trampki na obcasie. Właśnie to jest moda, która mnie rozwala. Choćby nie wiem ile mi zapłacili nie założyłabym tego paskudztwa.
Popękane lakiery jakoś niespecjalnie mi się widzą, ale może kiedyś wypróbuję.
o tak, trampki na obcasie to jest cos, co zawsze wywoluje moj mega smiech

Wg mnie marynarki dresowe nie wyglada zle...

http://i.pinger.pl/pgr253/86db3cef00...+Sprzedam!.jpg
Stary 2011-04-03, 20:00   #2494
Damaris_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Moze dlatego, ze to dzial moda, ktora Cie ROZWALA?

Bo mnie np rozwala, jak ktos uparcie maluje paznokcie na szaro, czy czarno, mimo, ze ma ogryzki i wystaja mu opuszki tylko dlatego, ze Kejt Moss tak ma na reklamie, albo, ze szare i taupe, czy jak to sie zwie sa w mega modzie.
Hmm, rozumiem o czym jest wątek, ale o wszystkim można pisać w sposób neutralny i nie obrażając nikogo. Po pierwsze, moim zdaniem, pisanie, że ktoś ma ogryzki itp jest dość chamskie, po drugie wciskanie kogoś w szufladkę 'uparcie podążającego za modą' bo ma taki a nie inny kolor paznokci i głoszenie tego jako prawdy objawionej, jest trochę śmieszne i płytkie. Długość/kształt paznokci i kolory to naprawdę sprawa indywidualna, nie wiem po co podchodzić do tego tak emocjonalnie, a co gorsza NEGATYWNIE. No ale... miłego wzajemnego nakręcania się.
Stary 2011-04-03, 20:06   #2495
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Ja jestem lekko modowo zacofana, dlatego spytam, jak to wygląda?
Bo brzmi fajnie, tym bardziej, że na co dzień biegam właśnie w trampkach.
Coś w tym stylu, rzecz jasna kroje mogą być różne, ale materiał "dresowy" http://allegro.pl/denim-co-primark-z...533564168.html

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:18   #2496
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Coś w tym stylu, rzecz jasna kroje mogą być różne, ale materiał "dresowy" http://allegro.pl/denim-co-primark-z...533564168.html
Aaaa, ta czarna jeszcze całkiem całkiem, choć musiałabym pomacać
Dzięki za link.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 20:23   #2497
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Hmm, rozumiem o czym jest wątek, ale o wszystkim można pisać w sposób neutralny i nie obrażając nikogo. Po pierwsze, moim zdaniem, pisanie, że ktoś ma ogryzki itp jest dość chamskie, po drugie wciskanie kogoś w szufladkę 'uparcie podążającego za modą' bo ma taki a nie inny kolor paznokci i głoszenie tego jako prawdy objawionej, jest trochę śmieszne i płytkie. Długość/kształt paznokci i kolory to naprawdę sprawa indywidualna, nie wiem po co podchodzić do tego tak emocjonalnie, a co gorsza NEGATYWNIE. No ale... miłego wzajemnego nakręcania się.
Potrafie zrozumiec oburzenie, tylko w czym problem? W slowie ogryzki? Bo jesli tak, to jak to inaczej nazwac? Nadmiernie zminimalizowana plytka paznokcia powstala w wyniku nerwowych zachowan na tle kompulsywnym?
Nie rozumiem dlaczego istnieje tutaj prawo aby napisac o jakims elemencie garderoby, ze jest ochydny i rozwala (i rozumiem, ze to juz nie jest plytkie?), a nie mozna napisac, ze za krotkie paznokcie, ewidentnie obgryznione to wlasnie ogryzki?

Uwazam, ze nie ma sensu robic tutaj off topicu. Jezeli osoby emocjonalne, czy takie, ktore posiadaja rzeczone ogryzki poczuly sie urazone, to prosze o dyskusje na PW. Nie o tym jest temat i nie mam zamiaru odpowiadac na takie posty wiecej, bo tak naprawde, to sama nakrecasz do dalszej dyskusji. Pozdrawiam

A wracajac do tematu, to przypomnial mi sie jeden trend, ktory mi w ogole nie podoba sie, czyli okulary zerowki czy kujonki, w babcinym stylu, koniecznie duuze. Zwlaszza na osobach, ktorym to bardzo oszpeca buzie. Zalozylybyscie?
Stary 2011-04-03, 21:23   #2498
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
A wracajac do tematu, to przypomnial mi sie jeden trend, ktory mi w ogole nie podoba sie, czyli okulary zerowki czy kujonki, w babcinym stylu, koniecznie duuze. Zwlaszza na osobach, ktorym to bardzo oszpeca buzie. Zalozylybyscie?
o ile sam kształt oprawek mi nie przeszkadza (choc już dawno mi się opatrzył, ale co kto lubi), to jednak noszenie zerówek w jakiejkolwiek postaci uważam za głupie
Stary 2011-04-03, 21:26   #2499
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
o ile sam kształt oprawek mi nie przeszkadza (choc już dawno mi się opatrzył, ale co kto lubi), to jednak noszenie zerówek w jakiejkolwiek postaci uważam za głupie
Też kiedyś uważałam za głupie, dopóki w pracy okulary ochronne nie zaczęły powodować u mnie łzawienia oczu i przekonałam się do zerówek, które naprawdę pomagają mi w pracy.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 21:30   #2500
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shinn Pokaż wiadomość
Też kiedyś uważałam za głupie, dopóki w pracy okulary ochronne nie zaczęły powodować u mnie łzawienia oczu i przekonałam się do zerówek, które naprawdę pomagają mi w pracy.
??? w jaki sposób?
Stary 2011-04-03, 22:14   #2501
jalouse
Wtajemniczenie

Oglądałam jakiś program i mówili tam, zeby sprawdzać zerówki u optyka, bo często okazuje się, że w rzeczywistości zerówkami nie są i można sobie zepsuć wzrok
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 22:15   #2502
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
Co człowiek to opinia
Ja nie lubię długich paznokci zarówno naturalnych jak i tipsów, wg. mnie są niehigieniczne W końcu skądś się wzięły wymagania krótkich pazurków w niektórych zawodach
Jak znajdziesz kiedykolwiek brud pod moimi długimi paznokciami, prześlę Ci stówę.
Nie wiem jakim trzeba być syfiarzem i przede wszystkim co trzeba tymi dłońmi robić żeby tak mieć.
Stary 2011-04-03, 22:20   #2503
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Jak znajdziesz kiedykolwiek brud pod moimi długimi paznokciami, prześlę Ci stówę.
Nie wiem jakim trzeba być syfiarzem i przede wszystkim co trzeba tymi dłońmi robić żeby tak mieć.
myślę że nie o to jej chodziło, we mnie też zbyt długie paznokcie (jak i zbyt długie włosy, takie za pas) wzbudzają nieprzyjemne odczucia/skojarzenia. kojarzą mi się z takim (wbrew pozorom) nie dbaniem o siebie, zwierzęcością w złym znaczeniu tego słowa. nawet jeśli są cudnie pomalowane i opiłowane, dla mnie powinny wystawac maksimum 5-7mm za opuszkę, inaczej mnie skręca.
Stary 2011-04-03, 22:24   #2504
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Nie zamierzam szukać ale jeśli chciałabyś pracować w zawodzie, który wymaga zwiększonej higieny, to niestety takie zapewnienia nie wystarczą Wynika to z faktu, że w zagłębieniach pod długimi paznokciami, gromadzą się bakterie. Podobnie zresztą jak w przestrzeniach między palcami, z tą różnicą, ale w te przestrzenie jednak łatwiej jest dotrzeć podczas mycia rąk no chyba, że do każdego mycia używasz specjalnej szczoteczki

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
myślę że nie o to jej chodziło, we mnie też zbyt długie paznokcie (jak i zbyt długie włosy, takie za pas) wzbudzają nieprzyjemne odczucia/skojarzenia. kojarzą mi się z takim (wbrew pozorom) nie dbaniem o siebie, zwierzęcością w złym znaczeniu tego słowa. nawet jeśli są cudnie pomalowane i opiłowane, dla mnie powinny wystawac maksimum 5-7mm za opuszkę, inaczej mnie skręca.
dokładnie..
Nie chodzi tu o brud, tylko bardziej o bakterie
A włosy za pas kojarzą mi się z hodowlą włosów, a nie z zadbaniem
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 00:25   #2505
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie..
Nie chodzi tu o brud, tylko bardziej o bakterie
A włosy za pas kojarzą mi się z hodowlą włosów, a nie z zadbaniem
No na opuszkach placów też masz zagłębienia -w postaci linii papilarnych i tam też bakterie mogą sie łatwo gromadzić natomiast pod paznokciami -sa w takim miejscu że praktycznie ich nie można nigdzie przenieść,sądze że znacznie większym zagrożeniem są bakterie na opuszkach placów np po kichnięciu w ręce.
W miejscach zwiększonej higieny typu laboratoria ,gabinety kosmetyczne nosi się rękawiczki a zawsze wystarczy zanurzyć palce na chwile w jakimś antyseptyku (chociażby wodzie z mydłem) .
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 08:25   #2506
hihi
Zakorzenienie

Ja tak się wtrącę Nie wiem skąd się wzięło to określenie "dresowa marynarka", bo tak obiektywnie to ona jest po prostu DZIANINOWA. Mam taką, macałam 3 inne i wszystkie były dzianinowe, a nie dresowe - z materiału takiego, z jakiego robione są topy, lekkie letnie sukieneczki, po prostu dzianina... a nie dresy (bo jakby były wątpliwości, to DRES też mam i wiem z jakiego materiału jest on wykonany )
Stary 2011-04-04, 08:32   #2507
Juliszka
Rozeznanie

Nosze do pracy przed komputerem zerowki z dobrymi filtrami, m.in. z antyrefleksem. Mi pomagaja bardzo. To nie sa zerowki z lidla tylko od optyka.
Stary 2011-04-04, 08:58   #2508
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dione Pokaż wiadomość
No na opuszkach placów też masz zagłębienia -w postaci linii papilarnych i tam też bakterie mogą sie łatwo gromadzić natomiast pod paznokciami -sa w takim miejscu że praktycznie ich nie można nigdzie przenieść,sądze że znacznie większym zagrożeniem są bakterie na opuszkach placów np po kichnięciu w ręce.
W miejscach zwiększonej higieny typu laboratoria ,gabinety kosmetyczne nosi się rękawiczki a zawsze wystarczy zanurzyć palce na chwile w jakimś antyseptyku (chociażby wodzie z mydłem) .
Dione,
Wiem, że tak jest (chociaż zależy od długości paznokci - ja mówiłam o takich wystających poza opuszek - wtedy już łatwiej je przenieść), ale mimo wszystko jakoś od kosmetyczek, terapeutów, masażystów itd. wymaga się krótkich paznokci. Wiadomo, że bakterie są wszędzie i ich nie unikniemy, ale to nie znaczy jeszcze, że powinniśmy wyrzuć całą wiedzę o antyseptyce do kosza
wg. standardów higieny powinno się dokładnie myć dłonie przez i po każdym pacjencie/kliencie - każdorazowe mycie paznokci dodatkowo przedłuża ten zabieg, więc po prostu łatwiej jest mieć je krótkie
Stary 2011-04-04, 11:09   #2509
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Mi też

Nie umiem robić wzorków na paznokciach, a tak pomalowane wyglądają ciekawiej niż na jednolity kolor
Nie jestem do końca przekonana, musiałabym zobaczyć, jak to wygląda na żywo u kogoś
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:01   #2510
I am Rock
lokalna gwiazda

Ośmielę się stwierdzić, że dziewczyny z dluższymi paznokciami dysponują większym arsenałem akcesoriów do "obsługi" paznokci, niż te z krótkimi.I co z tego, że paznokcie mikroskopijne-taka osoba może nie myć rąk po skorzystaniu z wc, tego nie wie nikt. To od kultury człowieka zależy.
I nikt przecież nie neguje istnienia zawodów, które wymagają krótkich paznokci, nie ma co się unosić w ich imieniu.
Bo tylko krok od stwierdzenia, że tylko nogi w sandałach są czyste, a w czółenkach na pewno nieumyte, bo przecież nie widać.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:11   #2511
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Ośmielę się stwierdzić, że dziewczyny z dluższymi paznokciami dysponują większym arsenałem akcesoriów do "obsługi" paznokci, niż te z krótkimi.I co z tego, że paznokcie mikroskopijne-taka osoba może nie myć rąk po skorzystaniu z wc, tego nie wie nikt. To od kultury człowieka zależy.

Dodam jeszcze, ze jak ktos ma nienaturalnie krotkie paznokcie (np. ma z nimi problem i sa bardzo delikatne, nie moze zapuscic, lub zwyczajnie ogryza) i opuszka wystaje mu ponad plytke, to taka osoba ma problemy z usunieciem brudu spod paznokcia.

Ale sie temat rozwinal

A co sadziciw o podrobkach toreb znanych marek? Szanelki, Vuitton, czasami niezle koszmarki...
http://s2.imagefrog.net/out.php/i151046_sam.jpg

Edytowane przez Kruche Ciastko
Czas edycji: 2011-04-04 o 12:13
Kruche Ciastko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:12   #2512
sabbatha
Zakorzenienie

nie ma reguły ;-) Mało to paznokci długich z wielkimi skórkami, każdy o innej długosci, pozawijane po bokach i do tego żółte? ;-)

wiecie, brud to sie szczoteczka do paznokci usuwa i raczej z tym problemu nie ma

sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:42   #2513
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
A co sadziciw o podrobkach toreb znanych marek? Szanelki, Vuitton, czasami niezle koszmarki...

To obrzydlistwo i w dodatku chamska, bezpardonowa kradzież.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 12:58   #2514
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
I nikt przecież nie neguje istnienia zawodów, które wymagają krótkich paznokci, nie ma co się unosić w ich imieniu.
Bo tylko krok od stwierdzenia, że tylko nogi w sandałach są czyste, a w czółenkach na pewno nieumyte, bo przecież nie widać.
Nie neguję, że dziewczyny z długimi paznokciami myją ręce i dbają o higienę. Wiem, że takie paznokcie wymagają większej ilości zabiegów pielęgnacyjnych niż krótkie Ale moich odczuć to nie zmieni i mam do tego pełne prawo Jak już mówiłam, akceptuję takie pazury pod warunkiem, że nie mają kontaktu z moją twarzą, jedzeniem itp.

Ale jak widzę długie paznokcie u faceta to mnie skręca z obrzydzenia W ogóle zauważyłam, że Hindusi mają zwyczaj zapuszczania paznokcia małego palca tak na długość ok. 1cm - ktoś wie czemu to ma służyć?
Stary 2011-04-04, 15:59   #2515
sto_krotka_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kreolkaa Pokaż wiadomość
Ale jak widzę długie paznokcie u faceta to mnie skręca z obrzydzenia W ogóle zauważyłam, że Hindusi mają zwyczaj zapuszczania paznokcia małego palca tak na długość ok. 1cm - ktoś wie czemu to ma służyć?
domyśl się....
sto_krotka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 17:52   #2516
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
??? w jaki sposób?
np. moje lekko powiększają (na szczęście noszę je parę razy w ciągu dnia pracy)

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja tak się wtrącę Nie wiem skąd się wzięło to określenie "dresowa marynarka", bo tak obiektywnie to ona jest po prostu DZIANINOWA. Mam taką, macałam 3 inne i wszystkie były dzianinowe, a nie dresowe - z materiału takiego, z jakiego robione są topy, lekkie letnie sukieneczki, po prostu dzianina... a nie dresy (bo jakby były wątpliwości, to DRES też mam i wiem z jakiego materiału jest on wykonany )
dresowa, bo to taki materiał coś jak bluza dresowa ) zwłaszcza w kolorze szarego melanżu taka grubsza bawełna.

Cytat:

Dodam jeszcze, ze jak ktos ma nienaturalnie krotkie paznokcie (np. ma z nimi problem i sa bardzo delikatne, nie moze zapuscic, lub zwyczajnie ogryza) i opuszka wystaje mu ponad plytke, to taka osoba ma problemy z usunieciem brudu spod paznokcia.

Ale sie temat rozwinal

niektórzy mają naturalnie bardzo krótką płytkę paznokcia, np. mój chłopak ma taki kształt, że widać mu całe opuszki

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:40   #2517
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
??? w jaki sposób?
Moje niestety powiększają troszeczkę, a to źle wpływa na moje oczy i mi łzawią. A zerówki, idealnie sprawdzają się w takich sytuacjach

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:53   #2518
6roove
Zakorzenienie

Cytat:
Moje niestety powiększają troszeczkę, a to źle wpływa na moje oczy i mi łzawią. A zerówki, idealnie sprawdzają się w takich sytuacjach
dokładnie tak jak moje

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:55   #2519
Noa_
Zadomowienie

Cytat:

Wracajac do tematu, bo nie mam zamiaru Ci wiecej tlumaczyc, to patrze na to zdjecie i naprawde uwazam, ze krotkie paznokcie nie wygladaja ladnie z niektorymi kolorami, dzisiaj dolaczyl do nich czerwony w takim wydaniu:

http://imagefrog.net/out.php/i150898_czerw.jpg
A ja się wtrącę, bo co człowiek to inny gust i mi się akurat te paznokcie podobają. Są ładne i zadbane. O wiele bardziej podobają mi się niż np. żele ,akryle,tipsy (przepraszam ,jeśli źle odróżniam )czyli sztuczne paznokcie. Niestety na długie naturalne paznokcie nie każda kobieta może sobie pozwolić.Nie każdej się to też podoba .Mnie się akurat podobają długie ,ale tylko naturalne i ładnie pomalowane na jeden kolor.
Pękający lakier to dla mnie typowy szpetnik
Noa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:58   #2520
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
ale wciąż nie rozumiem, w roli czego sprawdzają się zerówki? przeciez zerówki to zerówki, nic nie mają, mogłoby ich nie byc.
a skoro twoje okulary zle wpływają na twoje oczy to chyba powinnas je zmienic?...

wybaczcie takie pytania, ale nigdy nie mialam okularów i właściwie nie znam nikogo kto by je nosił więc kompletnie się na tym nie znam

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości