|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
|
|
|
|
#3752 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też jestem podłamana...drogowców też zwalniają, bo wszyscy zakręcają kurki z dofinansowaniami...nieste ty
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
KWC
|
Cytat:
![]() dla mnie równie dobrze mogłabyś uczyć ciursko-tatarskiego albo staroegipskiego TŻ mnie wnerwia, nie poszedł dzisiaj do pracy i podczas mojej nieobecności zrobił taki bajzel, że aż mnie zatkało. A na moje pytanie kiedy to posprząta powiedział 'zaraz' i położył się spać |
|
|
|
|
#3754 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mi tez życie dało w kośc i się zawaliło, ale i tak to zmiany na lepsze. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
A ja sama sobie zrobiłam bałagan i chyba pora posprzątac? |
||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadrobie Was nigdy w zyciu..
Przeczyalam tylko ostatnia strone ![]() Pestka.........Ja tez chcialam uczyc matmy...(i to bardzo) Kochalam matme ![]() No ale nie poszlo na studiach i sie za szybko poddalam i skonczylam na techniku informatyki ![]() CO do celulitu to jak sie karmi dzidziola piersia to mały ssaczek pieknie wysysa cały celulit ![]() tzn. nie dosłownie.... Ale naprawde celulit schodzi Ide sprzatac i cos zjesc po drodze
|
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Mam nadzieję, że pamiętacie taką mamusię . miałam awarię mojego lapka i cały tydz nie mogłam wejść na wizaz, także nie dam rady Was nadrobić Gratuluję udanych wizyt, zdrowych maluszków oraz witam nowe mamusieZ tego co przeczytałam ostatnie parę stron to leciał temat wózków, my zdecydowaliśmy się kupić najpierw samą gondolę, mieszkamy na 4 bez windy a wózek 3 w 1 waży ok 15-20 kg to nie dałabym rady tego wtachać a na dole nie ma możliwości zostawiania. A co do prezentów i cieszenia się dziadków, to u mnie będzie pierwszy dzidziuś, od tz też, mam die siostry, młodsze ale jeszcze nie cieciate to radość jest, teściowa już ogląda ciuszki, ale nic nie kupuje bo jeszcze płci kiedyś mówiła, że nam wózek zasponsoruje, zobaczymy jak wyjdzie Tydz temu miałam wizytę, ale gin mi usg nie robił, zbadał, sprawdził bicie serduszka dzidzi, bo powiedział, że nie ma potrzeby robienia tak często usg ( chodzę co 3 tyg), a następną wizytę mam na 19 kwietnia, to będzie 20 tydz to jak dobrze pójdzie to poznam płeć
|
#3757 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzunio ładny, spódniczka też a sypialnia również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
albo przewrażliwiona jestemCytat:
Cytat:
Dziewczyna przyszła ze wsi z 1 dzieckiem w ciąży ( sama jestem ze wsi a tak się nie zachowuję) , no i mama jej powiedziała że w ciąży nie powinno się golić włosów i myć krocza Pielęgniarki były przerażone jej stanem, infekcje.. ble jeszcze nie chodziła do gina ...
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam bób i arbuza ^^
Bób się właśnie gotuje, a arbuz poczeka do jutra
|
#3759 | ||||
|
kosmitka
|
To już lepiej niż gorzej. Trzymam kciuki, by większa połowa przechylała się na tą lepszą stronę
Cytat:
I nie jesteś już chyba sama ? ![]() Cytat:
Jakoś to się musi naprostować i odwrócić. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów, mam arbuza, nektarynki, bób i szczypior i rzodkiewkę na serek i inne hity którymi może nie będę was zarażała
![]()
|
|
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję![]() Co do patrzenia na brzuch i wsi, to byłam ostatnio u nas w sklepie, ciepełko było to tylko w bluzce dopasowanej i jedna baba się nie mogła powstrzymać i aż się pochyliła żeby dobrze zobaczyć mój brzuch Współczuję pielęgniarkom które musiały pracować przy tej lasce Co do chodzenia do ginekologa to wczoraj usłyszałam od mojej szwagierki stwierdzenie, że po co chodzić jak się nic nie dzieje
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Rozeznanie
|
Ale jakie fuuukac, moja mama tez uczy matematyki
Bardzo fajny przedmiot A najlepiej jak dopiero zaczyna uczyc jakas klase, to na poczatku rodzice narzekaja, ze taka surowa i wymagajaca, a na koniec z kwiatami przychodza dziekowac, ze dzieci tak dobrze nauczyla.Cytat:
A najmilej wspominam psora od matmy na drugich studiach, jak sie mna zachwycal bo z kol same 5, egzamin na prosbe w przedterminie i za przyklad mnie wszystkim stawial, ah normalnie tak puchlam z dumy wtedy, ze prawie sie nad ziemia unosilam Cytat:
Od kilku tygodni uwrazliwiam go, ze pozniej - z wielkim brzuchem i z dzidzia bedzie MUSIAL mi pomagac w domu bo nie dam rady sama, to najpierw stwierdzil, ze on mi przyprowadzi kogos do sprzatania
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
O matko a umnie on bałaganiarz, ja bałaganiara to zginiemy haha
![]() Zjadłam pół arbuza sama bo tż tylko kawałeczek wziął a mama nie chciała. Jaaa ale mi dobrze, ale nie pogardziłabym gdyby było jeszcze trochę |
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
heh, to tak jak ja
uwielbiałam się jej uczyć ![]() Cytat:
ciemnogród normalnie..myślałam, że mnie nic już nie zdziwi ![]() ale moja mam pracuje w szpitalu i też często takie historyjki przynosi, masakra jak ludzie nie dbają o siebie.. nie jadłam nigdy bobu- jak smakuje??
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że 5% kobiet rodzi w terminie
No i to ponoć prawda, że w pierwszej ciąży to raczej po terminie sięrodzi, niż przed, ale bardzo to różnie bywa jednak, bo i zdarzają się niestety wcześniaczki poniżej 36tc ![]() Chwalę się - zaczynam czuć ruchy dzieciaczka
|
#3769 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
A arbuza jakoś nie mogę upolować. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Miss.hot nie mogę Cię zacytować! gratulacje kochana
|
|
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
Ale śmigacie z tym pisaniem, nie było mnie jeden dzień a tu 12 stron do nadrobienia. Wczoraj mieliśmy gości, brat z rodzinką przyjechał i bratowa już mi zapowiedziała, że jakieś ciuszki uszykuje, bo mam 2 letniego bratanka, na razie nie wiem czy będzie chłopak czy dziewczynka ale na pewno się rzeczy przydadzą ![]() Dzisiaj do 18tej w pracy i padam, nic mi się nie chce. Chyba nie dam rady Was nadrobić Co do ciuchów wiosennych też bym musiała zrobić przegląd szafy i zimowe odłożyć na kolejny rok. Ach jak fajnie, że już lżejsze rzeczy można zacząć ubierać ![]() Jeśli chodzi o wózki, to mój mąż ledwo co się dowiedział, że będziemy mieli dziecko to od razu all i oglądał. Jak zaznaczył wymagania, które ma spełniać to chyba mu tylko jeden wyskoczył |
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coraz więcej nas jest |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Ufff właśnie skończyłam robić obiadek na jutro
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowo - paprykowym . została mi jeszcze pasta z makreli, ale to minuta pięć się robiMuszę się pochwalić, jadę jutro służbowo do największej hurtowni niemowlęco - dziecięcej na południu Polski, (szkoda, że nie znam płci to bym zaszalała hehe), chociaż pooglądam różne rzeczy, ubranka a jest tam tego sporo. Tylko nie wiem czy kondycyjnie wytrzymam, bo zawsze tam jest biegania ok 4 godz i przed ciążą byłam wykończona, to nie wiem jak teraz to będzie Dziewczyny zazdroszczę wam już ruchów i kopniaczków maluszków
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
Witam mumuśki
Kurcze ja nadal meczę się z chorobą Z dnia na dzień zamiast lepiej robilo sie coraz gorzej a wczoraj to juz wogóle kaplica. Dzisiaj znowu do lekarza poszłam to niestety dalej to samo septosanem plukac gardlo rutinoscorbin lykac no i chciala mi jeszcze Bioparox przepisac ale niestety wiem ze go wycofali wiec nici. No i lezeć. Chyba Anciaahk wspominała o tym syropku Prenalen ale mi niestety nie pomógł on może byc skuteczny ale na poczatku jak tylko przeziebienie łapie. A ja juz od tygodnia nie mogę sie wyspac tak mnie meczy katar gardlo a wczoraj jeszcze goraczka doszla ojj masakraTo się wyżaliłam ![]() Ale jutrzejszej wizyty u ginka nie przepuszczę mam nadzieję że mnie nie opierdzieli jak zobaczy w jakim stanie z domu wyszłam ![]() Anciaahk a propo liczenia tygodni to ja licze dokładnie tak samo jak Ty więc chyba we dwie jestesmy jakieś takie o ![]() Bianeczkaa jak tam po wizycie? A chciałam powiedziec że jesli mieszkasz gdzies koło Orkana to mamy niedaleko do siebie Ja mieszkam naprzeciwko szpitala na konstantynowie.Idę sobie kanapeczki jakies zrobić i z sałatką wielowarzywna zjem
|
|
|
|
#3774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doskonale rozumiem, ja badań prenatalnych nie robiłam bo wierzę że coś co ze mnie powstaje nie może posiadać wad a na poważnie to niezależnie od wyników nie zrobiłabym krzywdy mojej kruszynce a skoro tak to po co toto moja bratowa opowiadała mi o swojej koleżance która miała złe wyniki badań, całą ciąże w wielkim stresie chodziła a urodziła zdrowiutkie dziecko. Mam 28 (jeszcze) lat, w mojej rodzinie i męża nie ma przypadków takich chorób więc zdecydowaliśmy nie wydawać kilku stówek tylko po to żeby mieć jak to zachwalał mój gin wypasionych fotek ![]() Parę godzin mnie nie było a tu już kilka stron do czytania dzięki za kciuki u malucha wszystko ok, brykał że aż się boję że na pępowinie supły się porobią![]() Aha, dodam tylko że się łogoliłam i umyłam nawet, a co tam lubię tego mojego gienka
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale narobiłam twarogu z śmietaną, rzodkiewką i szczypiorem. Zaraz pęknę, ale tego mi brakowało Podziwiam was za pewność co do ruchów, ja to czasami coś poczuję, ale jakoś ciągle mam wątpiwości czy aby na pewno to jest TO
|
|
|
|
|
#3776 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
.W hurtowni możesz kupić już ubranka uniwersalne, takie pasujące dla obu płci - jeśli ta hurtownia jest fajna i tania. Cytat:
Pisałam o syropku, ale ja zaczęłam jakoś od razu stosować, do tego herbatę z miodem i rutinoscorbin, więc zmasowany atak pomógł. Dzisiaj znowu mnie zmogło, ale jakoś wychodzę na prostą. Może do jutra przejdzie, zwłaszcza że jutro mam wizytę u dermatologa i będę musiała wyjść z domu. A pogoda do bani. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() Cotynato też mam czasem takie zmyłki, że nie wiem, czy to, to TO.
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ? chciałam sie zdrzemnac i połozyłam sie około 17 i wstałam o 20
taki ze mnie śpiszek ![]() Cytat:
znowu wspólna cecha![]() ja robiłam test krwi ale to było przy prenatalnych i nie wiem czy to to samo u pestki |
|
|
|
|
#3778 | ||
|
Wtajemniczenie
|
o rany to ja jeszcze nie zyję
czekam w takim razie na to 30, w sumie niedaleko, oj niedaleko...Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3779 |
|
Wtajemniczenie
|
martunia_199 witaj imienniczko
![]() zazdroszcze dziewczynki no i może ja też będę mieć córcię ![]() Mi ginekolog powiedziała, że jak najbardziej mogę na basen chodzić i pływać. Ale to zależy od indywidualnej kondycji każdej z nas. No nadrobiłam, 2 godziny czytania, Pestka też kiedyś chciałam być nauczycielem matematyki no to zmykam trochę odpocząć w wannie |
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
minio a gdzie dokładnie jedziesz do tej hurtowni? bo moeze bym sobie wycieczkę strzeliła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

. I znajomi zostali gdzie indziej.
Nauczycielstwo to mój drugi zawód. 
. To już nie wiem, po czym jest praca.
ja też jestem podłamana...drogowców też zwalniają, bo wszyscy zakręcają kurki z dofinansowaniami...nieste ty
...
. miałam awarię mojego lapka i cały tydz nie mogłam wejść na wizaz, także nie dam rady Was nadrobić
oraz witam nowe mamusie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)