Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 23:36   #451
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Sania, Siasiek - piękne brzuszki. Saniu, zdecydowanie widać różnicę!

Gusia, Lolka, Antropia - gratuluję udanych wizyt i ślicznych, zdrowych dzieciaczków A Gusi dodatkowo córeńki(ale moje fusy dały plamę)

Aga_Pe, śliczności z Twojego synka. A czapa fantastyczna

Weredka, trzymaj się dzielnie! W szpitalu będziesz pod dobrą opieką

Moniqac:
za Tż-ta
Co do wózka - ja wybrałam volcano. Ten jasny jest ładny, ale nie wzięłabym z uwagi na szybkie brudzenie
Odnośnie reklamacji towaru bez kartonu - wyszperane w necie:
Czy przy reklamowaniu towaru z tytułu niezgodności towaru z umową sprzedawca może żądać opakowania produktu (np. pudełka po tosterze)?

W przypadku reklamowania towaru z tytułu jego niezgodności z umową przepisy konsumenckie nie przewidują konieczności przechowywania oryginalnych opakowań. Dokonując zakupu, konsument płaci za towar, a opakowanie nie jest nawet jego częścią składową. Sprzedawca nie może zatem uzależniać przyjęcia i rozpatrzenia reklamacji od posiadania opakowania, w jakim towar został przekazany. Podstawą przyjęcia towaru jest dowód zakupu (np. paragon fiskalny lub faktura VAT).

Inaczej sytuacja wygląda w przypadku reklamowania produktu na podstawie gwarancji. Gwarant może uzależnić przyjęcie reklamacji od konieczności zachowania oryginalnego opakowania towaru. Warunki te podlegają jednak ocenie pod kątem tego, czy nie zawierają klauzul abuzywnych (czyli niedozwolonych postanowień umownych – są to takie zapisy w umowie, które nie zostały uzgodnione indywidualnie oraz nie wiążą konsumenta, jeżeli kształtują jego prawa i obowiązki w sposób sprzeczny z dobrymi obyczajami, rażąco naruszając jego interesy) albo nie stanowią nieuczciwych praktyk rynkowych. Wymóg przechowywania opakowań może być np. uznany za zbyt uciążliwy dla konsumenta ze względu na skomplikowane formalności.

Obowiązek posiadania oryginalnego opakowania istnieje w przypadku odstępowania od umowy zawartej na odległość. Wówczas towar musimy zwrócić w stanie nienaruszonym – wraz z opakowaniem.

Opakowanie, w którym przekazujemy towar reklamowany sprzedawcy/gwarantowi, ma głównie na celu zapobiec uszkodzeniom towaru w transporcie. Ma to szczególne znaczenie przy reklamowaniu towaru zakupionego na odległość. Dlatego też regulaminy sklepów internetowych zazwyczaj zawierają zastrzeżenie o konieczności zachowania oryginalnego opakowania. Regulamin nie może jednak uzależniać możliwości złożenia reklamacji od konieczności przesłania towaru w oryginalnym opakowaniu.

Podstawa prawna: Ustawa z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu Cywilnego (Dz.U. Nr 141, poz. 1176, ze zm.)

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .

Ja po wizycie.
Wymaz na posiew pobrany. Wynik będzie w piątek.
Szybkie usg tylko było - w celu kontroli ilości wód. AFI znowu 23, ale ważne, że się nie zwiększa.
Badanie na samolocie - szyjka zamknięta i długa (ok. 3cm). Prawdopodobnie jakieś delikatne strzępki czopa odpadły, ale reszta dobrze trzyma, więc chyba tak szybko nie urodzę jednak
Tętno Małej 135 ud/min
Moje ciśnienie (kurde, a wyluzowana byłam) - 157/80. + silny obrzęk łydek i stóp. Mam 4 x dziennie mierzyć ciśnienie w domku i przyjmować Dopegyt. Gdy ciśnienie rozkurczowe będzie powyżej 90 to udać się do szpitala (dostałam skierowanie).
Następna wizyta 18 kwietnia.
No to tyle u mnie.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 01:05   #452
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

a ja spac nie moge
mam takie przepowiadacze nieregularne, ze hej
co 12,5,10,6,5,12 minut
do tego mnie czysci..
masakra
Stary 2011-04-05, 03:38   #453
atiz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizytce i zakupkach
Ale Ci zazdrozczę tej Mury, ehh... ja jeszcze na swoją poluje na allegro
Super że na wizycie wszystko ok i dzidzia śliczna

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem cholernie zła...W moczu mam cukier.Jutro czeka mnie glukoza.Czy mając cukier w moczu,glukoza może wyjść prawidłowa??????????????. .Alunia waży dwa kilo,wszystkie pomiary w normie,ktg też prawidłowe,szyjka długa i zamknięta,ułożenie główką w dół...
Trzymam kciuki za cukier, a dokłądnie za jego brak

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
ja bym zjadla majonez Babuni

Dziewczyny macie jakis banalnie prosty przepis na mazurka, zaznaczam ze nigdy nie robilam, moze byc mazuro podobny
Princi ja robiłam te z www.kwestiasmaku.pl i smakowały mi bardzo
Poza tym moja mam robi taki makowy co roku przepis mega prosty
dajesz równe porcje, np. po szklance:
cukru
tłuszczu (olej lub rozpuszczone masło)
mąki
żółtek
maku
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Zółtka ucierasz z cukrem.
Wszystko mieszasz i wylewasz do formy, ważne żeby nie za grube Ci wyszło,więc forma raczej większa a potem dekorujesz, ja uwilbiam polane czekoladowa polewą a no to układane wzorki z różnych posypek, wiórek kokosowych i suszonych owoców kandyzowanych.

POMOCY !!!!
Spac nie mogę, noga boli jak cholera, mąz chrapie na cale osiedle co wcale nie pomaga.
Dziś jadę do szpitala na spotkanie z ordynatorem, po zgodę na poród rodzinny, dostanę nr konta na które mam wplacic dobrowolną sumę, oczywiscie to taka cegiełka z dobrego serca, ble ble ble - chore realia
Stwierdzialam ze nie wplace, nie sprawdzaja, wplacę jak bedzie po i bede zadowolona.

Zaczęłam dzis 37 t.c. !!! Jupi, czyli to już w każdej chwili moze być, musze przyspieszyc reszte zakupow - wózek, staniki to podstawa.

Pokręce sie po necie może mnie to uśpi

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

Edytowane przez atiz
Czas edycji: 2011-04-05 o 04:00
atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 06:41   #454
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dzieńdoberek

Lolka, Antropia, listopadowa - gratuluję udanych wizyt

U mnie mały sukces - wyspałam się po 2 ciężkich nocach. Nie była to wprawdzie jeszcze pełnia szczęścia - czyli noc bez pobudki, ale było duuuuuuużo lepiej. Mam nadzieję, że do przyjścia Pepe na świat przyzwyczaję się do tego ułożenia łóżka.

Co do wózka, to kupimy chyba Jumper X. I to nawet nie my, tylko mój tata, który stwierdził, że "dziadek przecież kupuje wózek"
Dyskusje z nim nic nie dały. Zrobimy to pewnie przed świętami.
Udało się nam załatwić kwestię przechowywania wózka. W blokach, jak wiadomo jest problem. W mieszkaniu za mało miejsca, klatka za wąska i nie ma pewności, że przypięty do barierek nie wyjedzie którejś nocy.
W piwnicy jest suszarnia, ale też ogólnodostępna. Jak zapytaliśmy w spółdzielni mieszkaniowej, to okazało się, że w piwnicy jest jeszcze jedno pomieszczenie z jakimiś rurami i dostaliśmy swój klucz do niego Poza konserwatorem nikt nie ma tam dostępu, więc wózek Pepe będzie bezpieczny

Kończy mi się dzisiaj L4, ale do gina chyba pójdę jutro, bo dzisiaj mam trochę papierkowej pracy.

Miłego dnia dziewczyny
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 06:42   #455
Aliczka88
Zadomowienie

Mama Ala i Pan Miś witają na nowym wątku

Nadrobiłam Was troche po weekenedzie - i tu apel do Was... Nie piszcie tyle bo żadna z nas się nie rozpakuje w tej części i bedzie lipa

Taka była piękna pogoda do wczoraj i dziś niestety wszystko się pokiełbasiło!

Dziś pewno kurier przywiezie materac i bibeloty Miśkowe i moje do szpitala

O dziwo noc przespana.

I dziś jade jeszcze do krawcowej żeby uszyć tą sukienke na wesele koleżanki wcale nie mam ochoty tam iść! Pokazywać moich grubych nóg, wielkiego brzucha i wielekiej doopy!! Może jakoś przeżyje!

Chyna się jeszcze zdrzemne!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:28   #456
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobry!

Hohoho ile nocnych marków Ja dziś dałam radę pospać od 23 do 6 rano bez pobudki Znów mi się Iga śniła, jak ją usypiałam w łóżeczku. To chyba przez to testowanie monitora Naprawdę bardzo mi się podoba i funkcja niani też jest super, i ta świecąca aureola i wskaźnik temperatury no cudo

Wczoraj testowałam jeszcze podgrzewacz TT i też jest boski. Buteleczkę 150ml podgrzał w niecałe 5 minut do idealnej temp. tak mi się wydaje - polałam trochę na nadgarstek i nie czułam różnicy temp. no może nieznacznie cieplejsza była woda niż moja ręka.

Dziś testuję i sterylizuję Medelę i zmuszę TŻ'ta aby mi torbę dla Igi wyciągnął to sobie wszystko dla małej zapakuję

Aliczka również witamy Podziwiam Cię za to wesele, ja bym nie dała rady przez stopy - żadne buty na mnie nie wchodzą, mam nawet takie gumowe ogrodowe chodaki z Lidl'a i wiecie, że ja w nie nie mogę stopy włożyć A ja ogólnie przed ciążą miałam tak wąskie stopy, że wszelkie baleriny odstawały mi po bokach

listopadowa80
gratuluję wzorowej wizytki

Mary a Ty wiesz ile te japony w Reeboku kosztują? Pewnie z 220zł? Dziś chyba podjadę do takiego sklepu sportowego, mają tam mieszankę sportową ale może akurat te japonki też będą to sobie obejrzę Na Allegro z przesyłką prawie 200zł wychodzi, też dużo Jeśli w sklepie nie będą dużo droższe to wtedy na miejscu kupię, później w przypadku reklamacji będzie łatwiej

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:28   #457
amarcia
Wtajemniczenie

Dzień dobry... Śpicie?

Loleczka jaaaki duży chłopczyk! Dzis mam wizytę to okaże się czy moja mała goni wizażowego kolegę musi strasznie rosnąć, bo od ostatniej wizyty przybyło mi w obwodzie pasa 7cm dobrze, że nie ma to adekwatnego odbicia na wadze
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 07:29   #458
andziot
Zakorzenienie

atiz możesz mi opowiedzieć jak już będziesz po wizycie u ordynatora ? na Brochowie rozumiem ??? no i powodzenia żeby Cię zauroczył

anulinka2009 u mnie też nocka dziś lepsza, mimo że 3x na siku wstawałam to bardzo szybko zasypiałam i już o 7 byłam wyspana
a nie macie w blokach wózkarni ??? kiedyś taki wynalazek był ... moi rodzice mają u siebie ....

Witajcie
pogoda raczej szarawa i zimno
nocka w miarę,
ZOsia już mi ciastolinę wręcza ...
dziś dopakowałam kolejnych kilka rzeczy do torby szpitalnej (pampersy, wkładki lakt, papier toal. )
czeka mnie jeszcze wybór ciuszków ( ciekawe ile razy zmienię zestaw ??? )

dziś rozpoczynam wielkie sprzątanie przed narodzinami
pierzemy dziś zasłonki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:33   #459
amarcia
Wtajemniczenie

Ja dzis sprzątanie odpuszczam. Przed wizytą zawsze mam taki jakiś stresik, ze wszystko mi z rąk leci. Skupię sie na prasowaniu może i siedzeniu na tarasie. Będę trawę zaklinać , żeby szybciej rosła Po sobotnim strzyżeniu tak pięknie sie zazieleniła, że aż miło popatrzeć
Stary 2011-04-05, 07:35   #460
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
anulinka2009 u mnie też nocka dziś lepsza, mimo że 3x na siku wstawałam to bardzo szybko zasypiałam i już o 7 byłam wyspana
a nie macie w blokach wózkarni ??? kiedyś taki wynalazek był ... moi rodzice mają u siebie ....

dziś rozpoczynam wielkie sprzątanie przed narodzinami
pierzemy dziś zasłonki
Niestety, nie mamy

Jestem pierwsza, moje zasłonki już wyprane, właśnie TŻ rozwiesił

Zostały mi jeszcze do wyprania pieluchy, prześcieradła i parę ciuszków od Pepe, ale nie mam płynu Lovela. Myślę, że w tym tygodniu się z tym uporam.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:50   #461
Renessme1985
Rozeznanie

Witam Brzuchatki w ten piękny poranek
Słonko świeci, że aż miło

Ja dzisiaj mam wizytę u ginka ale jakoś specjalnie się nie nastawiam na nic... myślę, że nie powie mi nic ciekawego... raczej na zasadzie kontrolnej wizyty i tyle...

Zaraz wrzucam tapicerę fury synusia do pralki i wystawiam go do okna na to słoneczko, to może się jednak przewietrzy choć trochę

...no i niestety już dzisiaj muszę się ruszyć po jakieś zakupy, bo już naprawdę nie mam nawet co na śniadanie zjeść a ssie mnie glód okrutnie... i wiecie co? a kupie sobie MAJONEZ

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:51   #462
Ollliwka
Zakorzenienie

hej

Spałam dobrze, obudziłam się z napuchniętym dziąsłem ehh.

agus długo siedziałaś jeszcze zanim poszłaś spać?

lolka, listopadowa za udane wizyty

24kasia86 co do majonezu to ja jem mało bardzo bo nie przepadam ogólnie...a jak już to Tż lubi helmannsa mój tata za to winiary więc zazwyczaj są dwa w lodówce
Stary 2011-04-05, 07:51   #463
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Ja dzis sprzątanie odpuszczam. Przed wizytą zawsze mam taki jakiś stresik, ze wszystko mi z rąk leci. Skupię sie na prasowaniu może i siedzeniu na tarasie. Będę trawę zaklinać , żeby szybciej rosła Po sobotnim strzyżeniu tak pięknie sie zazieleniła, że aż miło popatrzeć
u Ciebie taka piękna pogoda że na tarasie można siedzieć ?? zazdroszczę, u nas zimno i ponuro, choć właśnie widzę że jakieś promyki się próbują przebić ..

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Niestety, nie mamy

Jestem pierwsza, moje zasłonki już wyprane, właśnie TŻ rozwiesił

Zostały mi jeszcze do wyprania pieluchy, prześcieradła i parę ciuszków od Pepe, ale nie mam płynu Lovela. Myślę, że w tym tygodniu się z tym uporam.
ja się zastanawiam czy nie za wcześnie bo kurcze przez miesiąc to jeszcze się zakurzą ....
no ale czekać już nie można ...

Stary 2011-04-05, 07:52   #464
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
ja mam dzis troche pracy, wiec sie tylko witam, ja od 4 rano nie spalam, a to zgaga, a to bole jak na @, co noc mi sie juz zdarzaja oraz z rana i wieczorem, ale chyba tez tak macie co?

moria dziekuje za link
zaraz bede dzialac

wracam do pracy, pozdrawiam wszystkie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:59   #465
MoniaK
Zakorzenienie

Witajcie
Widzę że dzisiaj znów bezsenność nie dała niektórym pospać U mnie na szczęście dzisiaj noc przespana. Zaraz budzę męża i zaczynamy remont. Jak ja uwielbiam taki bajzel Całe szczęście, że mama pomoże mi wszystko posprzątać i umyć okna

Dzisiaj kurier ma przywieźć łóżeczko Mam nadzieję tylko, że nie będę następna z problemami łóżkowymi

Mary, narobiłaś mi ochoty na te buty Też uwielbiam japonki i na lato byłyby super!

Lolka, Listopadowa za udane wizyty
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:20   #466
amarcia
Wtajemniczenie

andziot u nas wczoraj była masakra - lało jak z cebra i było zimno. Dzis od rana świeci słoneczko, jest 10 stopni w cieniu, trawa się zieleni... Upału nie będzie - to jasne - ale z kocykiem i herbatka na leżaczku pewnie wyladuję Wiktoria wczoraj chodziła po tym deszczu z takim wielgachnym parasolem, tylko jej nóżki było widać w kaloszkach
Stary 2011-04-05, 08:25   #467
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!
ja mam dzis troche pracy, wiec sie tylko witam, ja od 4 rano nie spalam, a to zgaga, a to bole jak na @, co noc mi sie juz zdarzaja oraz z rana i wieczorem, ale chyba tez tak macie co?
ja jakoś nie mam żadnych bóli ....
jak miałam te kilka dni skurczy, tak teraz prawie ich nie mam
tylko coraz bardziej czuje Gabi na dole ... jak wstaje z kibelka np

słoneczko wychodzi

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
andziot u nas wczoraj była masakra - lało jak z cebra i było zimno. Dzis od rana świeci słoneczko, jest 10 stopni w cieniu, trawa się zieleni... Upału nie będzie - to jasne - ale z kocykiem i herbatka na leżaczku pewnie wyladuję Wiktoria wczoraj chodziła po tym deszczu z takim wielgachnym parasolem, tylko jej nóżki było widać w kaloszkach
u nas też lało caaały dzień ...
Zosia stała tylko pod balkonem i ciągle "kap kap" wołała

Stary 2011-04-05, 08:27   #468
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
Upału nie będzie - to jasne - ale z kocykiem i herbatka na leżaczku pewnie wyladuję Wiktoria wczoraj chodziła po tym deszczu z takim wielgachnym parasolem, tylko jej nóżki było widać w kaloszkach
w Łodzi póki co 6 stopni, słoneczko się też "przebija" trochę, ale ja leżaczka nie mam i co najwyżej wyjdę do ogródka z krzesełkiem
płytki na tarasie mam nieumyte jeszcze tak więc wolę trawkę
Stary 2011-04-05, 08:28   #469
amarcia
Wtajemniczenie

Weredka leży pod ktg i jeśli wszystko bedzie dobrze jutro wraca do domciu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 08:39   #470
kruczaa
Rozeznanie

Hej
Aga często masz te przepowiadajace skurcze, i jeszcze biegunka....moze maleństwo sie już pcha na świat

Ja wczoraj kupiłam kilka drobiazgów do szpitala, to co mi brakowało, czyli podkłady majtki , podkłady dla małegoi, pieluchy tetrowe i jeszcze kilka drobiazgów. W sumie to zostały mi tylko kosmetyki do kupienia no i pampersy Ale kosmetyki to juz raczej w aptece, na allegro to jednak nie pewnie z tyakimi rzeczami moze jakieś przeterminowane sie okażą. Ja myśle o kosmetykach ze "Skarb Matki", co o nich myślicie?
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:42   #471
atiz
Rozeznanie

Odespałam troszkę zarwana noc, jest mi teraz cudownie.
Śniadanko zjedzone.

moria
Ja tez ten AngelCare kupuje, teraz juz jestem przekonana jak taka zachwycona jestes
andziot relacje zdam na pewno, może jeszcze zrobie sobie wycieczke na Kamińskiego
anulinka kurcze nie zastanawiałam się nad tym gdzie bede trzymac wózek ale widze ze u nas na pietrze sąsiadka zostawia na korytarzu i raczej nic zlego sie jeszcz nie stalo wiec moze u mnie bezpieczniej? zobaczymy, albo wykupie autocasco, hehe

Idę się zbierać, paaaa

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:48   #472
moniqac
Zadomowienie

Gusia

Siaśku super brzuchcio! Taki szpiczasty mój taki na całą długość od cycków po łono i od prawych żeber po lewe

wiem daisuś - ale inny model i może to moje subiektywne odczucia i miłość do hipciów ale wydawalo mi sie mniej stabline - może w sklepie nie byly dobrze śrubki skręcone.
dziękuję za pocieszenie .
u mnie nie zawsze każda na SR była z TZtem wiadomo - praca, różne godziny pracy, delegacje - nie dziwiło to nikogo.

mary Kochana a jaka cena kocyka? ja bardzo chętnie bym reflektowała jesli można Cię o to poproić .
niech mi po prostu prześlą te dobre części łóżeczka i dam sobie już spokój - wczoraj cały wieczór przeryczałam, dzisiaj nie mam siły.
uuuuuuuuuuuuu ! dobry pomysl na prezent! ja tez musze je obczaić - ale ja mam w czerwcu urodziny więc .

Grazin - współczuje remontuuuuuu i tego cudownego bałaganuuuuuuu .

kasiu - strzeliłam focha a co dziękuje Kochana.
ja farbowałam włosy w ciąży już kilka razy - lekarz pozwolił przyciemniac włosy, więc moje cudowne blond czekają na po porodzie, ale wiele dziewczyn rozjaśnia i farbuje włosy w ciąży i jest OK.
pochwal się fotkami potem.

enchantress - dzięki Kochana, szczególnie w ciaży ryczę prawie na zawołanie.

aga_pe mam nauczkę. trudno. generalnie łóżeczko samo w sobie nie jest do bani - tylko że 3 części z 5 są do wymiany, no i szuflada jest OK.... odpuszcze sobie .. szkoda nerwów, dzisiaj jestem wykończona.

atiz .

aga_pe - Ty po 70 kg, ja się zbliżam do 90kg ale startowałam z "po 70kg, za to potem... sie będzie działo jak będzimy chudly .

dziękuje matall za opinie .

andziot
- on ma mi wysłać inne boki (całe 2 długie ze szczebelkami, bo szczebeleki nie dość ze farba odpryskuje to są popękane) - twierdzi że te odpryski farby to wina transportu - poczekam spokojnie... a potem wystawie mu odpowiednia opinię.
dziwi mnie troszke to, ze byalm którąś tam z kolei osoba która zamawiała u niego łóżeczko i mial naprawdę dobre opinie - może po prostu trafił mi się jakiś bubel. oby te nowe części były OK. ale jak znowu farba sie będzie łuszczyć czy odpryskiwać to w zyciu tam dziecka nie położe! i mu je odesle, albo sama odwiozę.

moria dzięki Kochana, mam nadzieje, że będzie dobrze - bo tyle nerwów że szok, mała wada a jednak wada! przecież to dla naszych skarbów - ma być beż wad.

Lolka i jaki słodki debiut!!! i gratuluję wygranej sprawy z mebelkami.

Aga.M - aaaa... mówie Ci mam takie nerwy na to łóżeczko że szok. dam mu ostatnią szanse i sobie pomyślałam, że skoro ma mi wysłać i boki i szczyt to przecież w jakimś kartonie........... zawsze mogę mu w tym samym wszystko odesłać . czekam spokojnie.

własnie volcano jest o 400zł tansze :mdeleje:.

listopadowa - dziękuje Kochana, czyli jestem na przegranej pozycji ale tak jak pisąłam Adze wyżej - przecież w czymś musi mi wysłać boki i szczyty .
ale wieści po wizycie!!! chyba zaczną też mierzyć egularnie cisnienie, bo mam mega obrzęki, ale ja jestem nisko ciśnieniowcem.

dobrze że maleństwo jeszcze sie nigdzie nie wybiera .

moria zadowolona jestes z podrzewacza tt? ja się własnie zastanawiałam czy jest sens kupować i póki co nie kupiłam, podobnie jak sterylizatora, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam.

andziot.... "kap kap" .

ja się wyłamie z majonezem - helmanns babuni najlepszy!!!!!!! .

tak jak pisałam, wczoraj jak się Wam wyżaliłam poszłam się wyciąpciać i wyplakać. leżałam w łóżeczku i płakałam, chyba miałam gorszy dzien - dziś rano jak TZ wychodził do pracy powiedział żebym zadzwoniła do gościa z allegro i pojedziemy po wózeczek chyba chciał mi poprawić humor.

dzisiaj pogoda też taka sobie ale jedziemy po wózek po południuuuu . idę się wysmarować bo się wykąpałam i nie posmarowałam.... i wstawić wodę na kawusię - komuś zrobić? .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-04-05 o 08:50
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:57   #473
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a to bole jak na @, co noc mi sie juz zdarzaja oraz z rana i wieczorem, ale chyba tez tak macie co?
anula ja tak regularnie, co noc nie mam ale czuję już różne rzeczy a to kłucie w bronchildzie a to mała w dół naciska, czasem mnie taki lekki ból jak na @ złapie, czasem jakiś niebolesny skurczyk. Z tego co czytam, to jest to normalne, nawet bolesne skurcze są ok i póki nie są regularne to jeszcze nie ma paniki. No ale gdyby mnie złapały to nie wiem czy będę taka opanowana jak teraz, tylko myśląc o nich

Cytat:
Weredka leży pod ktg i jeśli wszystko bedzie dobrze jutro wraca do domciu
Ooo to super!

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość

moria
Ja tez ten AngelCare kupuje, teraz juz jestem przekonana jak taka zachwycona jestes
Wiesz, jak wszystko rozpakowałam to myślę sobie, kurcze jakie to skomplikowane, jak ja mam to przetestować, przecież wyć będzie ciągle ale powolutku postępowałam zgodnie z instrukcją, czytałam wszystko po kolei, usiadłam obok łóżeczka i co 10-15 sekund delikatnie pukałam w materac. Odbiornik rejestrujący ruch wydaje z siebie takie ciche "tik" i w ten sposób go testowałam.
No i tak jak już pisałam, przy łóżeczku ze szczebelkami, przynajmniej takimi jak mam ja, z Ikeii będzie potrzebna podkładka pod materac, ja zaraz jadę do Castoramy, może się uda coś takiego znaleźć. Jakaś płyta czy też sklejka o grubości 6mm wezmę rozmiar 117/57 tak aby nie była widoczna spod materacyka.

Stary 2011-04-05, 09:00   #474
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem cholernie zła...W moczu mam cukier.Jutro czeka mnie glukoza.Czy mając cukier w moczu,glukoza może wyjść prawidłowa??????????????. .Alunia waży dwa kilo,wszystkie pomiary w normie,ktg też prawidłowe,szyjka długa i zamknięta,ułożenie główką w dół...

Nie mam pojęcia ale zaciskam kciuki za pozytywny wynik krzywej cukrowej

Cytat:
Melduje się po wizytce i zakupkach

U ginka wszystko super Wszystkie wyniki: krew, mocz mam b.dobre, szyjka nie skraca się, nadal 3 cm, więc super!

Synuś póki co ułożony główkowo.. USG też w porządku, wymiary główki i kości udowej prawidłowe jak na mój tydzień ciąży

Synuś waży 1800 i mierzy 42 cm.. czyli z tego co patrzę sobie na normy, jest średniaczkiem

Wklejam fotkę buźki.. to debiut zdjęciowy mojego syneczka na forum chociaż wiem, że zdjęcie małe, niewyraźne i być może nawet buźki sie nie dopatrzycie heh Kopia marna, bo to zdjęcie zdjęcia.. więc nie gniewajcie się.

Po wizytce byliśmy zamowić wózek i fotelik! Wszystko zgodnie z planem - czarna Mura 4 i fotelik Pebble

Do odbioru po świętach.. pan nawet zaczął coś mówić, że być może będzie wcześniej, ale my i tak wyjeżdzamy z miasta w rodzinne strony na święta, więc tak czy tak, odbierzemy dopiero pod koniec kwietnia.. W zupełności mi to wystarczy
I sprawa z mebelkami załatwiona.. będzie mój wymarzony komplecik

Dzień jak najbardziej udany
Za wizytę i wózeczek Synuś cudny

Cytat:
Gusiagatka widzę, że czapeczka dołączyła do kompletu Super
Tym razem pieniążków starczyło.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Gusiagatko gratuluję córeczki Wreszcie się dowiedziałaś, co twój brzuszek kryje
w końcu

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Gusia, Lolka, Antropia - gratuluję udanych wizyt i ślicznych, zdrowych dzieciaczków A Gusi dodatkowo córeńki(ale moje fusy dały plamę)

Ja po wizycie.
Wymaz na posiew pobrany. Wynik będzie w piątek.
Szybkie usg tylko było - w celu kontroli ilości wód. AFI znowu 23, ale ważne, że się nie zwiększa.
Badanie na samolocie - szyjka zamknięta i długa (ok. 3cm). Prawdopodobnie jakieś delikatne strzępki czopa odpadły, ale reszta dobrze trzyma, więc chyba tak szybko nie urodzę jednak
Tętno Małej 135 ud/min
Moje ciśnienie (kurde, a wyluzowana byłam) - 157/80. + silny obrzęk łydek i stóp. Mam 4 x dziennie mierzyć ciśnienie w domku i przyjmować Dopegyt. Gdy ciśnienie rozkurczowe będzie powyżej 90 to udać się do szpitala (dostałam skierowanie).
Następna wizyta 18 kwietnia.
No to tyle u mnie.

za wizytę. Następna masz w moje urodziny

Poza tym dzień dobry
Obudziłam się dzisiaj w pustym mieszkaniu i tak mi smutno. Tż po miesięcznej przerwie wrócił do pracy a ja się już tak przyzwyczaiłam, że jest. Piję sobie kawkę, zaraz zacznę się zbierać i uciekam na jakieś zakupy.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:05   #475
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ale wieści po wizycie!!! chyba zaczną też mierzyć egularnie cisnienie, bo mam mega obrzęki, ale ja jestem nisko ciśnieniowcem. (...)

moria zadowolona jestes z podrzewacza tt? ja się własnie zastanawiałam czy jest sens kupować i póki co nie kupiłam, podobnie jak sterylizatora, ale nie wiem czy dobrze zrobiłam.
moniqac to tak jak u mnie, ogólnie jestem niskociśnieniowcem a obrzęki mam okropne, no po prostu bym Wam zdjęcie wstawiła ale sama nie mogę patrzeć na moje stopy a co dopiero pokazywać je światu Ogólnie to wygląda to tak jakby mnie osa ugryzła po obu stronach kostek i jeszcze nad palcami

A podgrzewacz bardzo mi się podoba, aby podgrzać butlę wystarczy wlać do niego jakieś 1,5cm wody, to jest naprawdę mała ilość i przez to szybko się nagrzewa. Mi taka metoda dużo bardziej odpowiada niż np. podgrzewanie w garnku i sprawdzanie czy już jest ok czy jeszcze nie. Tutaj wiem, że po tylu i tylu minutach mleko ma odpowiednią temperaturę. No i wizualnie bardzo mi się podoba
No ale nie wiadomo czy będzie Ci potrzebny, ja też w sumie nie wiem czy do mleka będę go dużo używać bo planuję karmić piersią ale wiem, że tak czy inaczej przyda się do słoiczków

Stary 2011-04-05, 09:09   #476
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry kobietki

U mnie wczoraj cały dzień lało a dziś piękna pogoda. Tfu tfu żeby nie zapeszyć.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja spac nie moge
mam takie przepowiadacze nieregularne, ze hej
co 12,5,10,6,5,12 minut
do tego mnie czysci..
masakra
Aguś jak tam po nocce? A może Ty się szykujesz na coś co?

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:12   #477
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Najpierw od Mimbi! Będzie z nami potem, bo teraz nie ma netu na osiedlu, ale obiecała nadrobić i wpaść zdać relację, co u Niej

Moria, no dobra, super, że masz bańki, ale zdaj relację, co z nimi robisz, jak i czy działają

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
[/COLOR]mary ja też mam zamiar zakupić "dżapanesy" easytone. Chciałam je najpierw gdzieś przymierzyć, z tym że teraz to ja mam stopy takie balony, że ledwo EMU wciskam

Mnie puchną tylko po jakimś dłuższym łażeniu, kozaków czasami nie mogłam dopiąć, ale teraz już latam w balerinkach i jest spoko

Co do ceny reeboczków, to nie wiem. Może w tym tyg., kiedy będę gdzieś krążyć, to podjadę przymierzyć, obejrzeć kolory na żywo etc. W outletach, to chyba nie ma co szukać jeszcze Dam Ci znać, jeśli czegoś się dowiem

Lolko, gratuluję udanej wizyty! Bardzo lubię czytać takie dobre wieści!

Gratuluję mebelków i wózka! Zazdroszczę Mury! Dowiedziałam się o jej istnieniu dopiero od Morii, bo wcześniej zupełnie nie wiedziałam o co kaman z wózkami. No ale po zobaczeniu fury nie można się nie zakochać

Listopadowa, no to wizyta udana! Ciśnienie trochę wysokie, ale skoro lekarz nie panikował, to my tym bardziej

Anulinko, powoli się przyzwyczaisz do ustawienia, będzie git! Dobrze, że dziś się wyspałaś!

MoniaK, myślisz, że odezwać się do firmy, żeby mi coś odpalili za reklamę?! Normalnie nakręciłam tu sprzedaż, mogliby nam jakąś zniżkę walnąć, bo jakby zniżka duża, to nawet po dwie pary brałybyśmy

Moniqac, 35 mały, 70 duży, są różne kolory, Tobie pewnie niebieski?

ZDRÓWKA DLA WEREDKI!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:13   #478
matallewar
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Budziłam się w nocy z 5 razy, więc jestem średnio wysapana. O 8 natomiast siostra zrobiła mi pobudkę szukając garnka, żeby zrobić jajecznicę Tłukła się tak, że obudziłam się myśląc, że jest wojna

Zaczynamy dziś z Edzikiem 35 tydzień
(jeszcze trzy i spokojnie mogę rodzić )

Uciekam zrobić przegląd w aucie
I na zakupy i odebrać zamówienie z apteki (ostatnie rzeczy dla małego )

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:15   #479
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

dzisiaj pogoda też taka sobie ale jedziemy po wózek po południuuuu . idę się wysmarować bo się wykąpałam i nie posmarowałam.... i wstawić wodę na kawusię - komuś zrobić? .
udanej wyprawy po wózio

ja chyba zaraz wybywam "papa"

Stary 2011-04-05, 09:24   #480
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

ale duzo z Was spac nie mogło
Ja tez do wyspanych nie należę... juz 2 czy 3 noc z rzedu kiedy wstaję dwa, trzy razy sik ! Tak to jeszcze nie miałam moze dlatego, ze dzidzi rosnie to i siusiu czesciej sie kce?

Lolus
, sliczny Syneczek ! Widac wszystko idealnie Powiedz mi tylko, te zaciemnione miejsca to włoski ?Czy po prostu tak jakoś cień pada
Gratuluję wózeczka, fotelika i że udało się wywalczyć wymarzone mebelki! miałas wczoraj super dzień
Ja przez tel wczoraj sie tylko dowiedziałam od pani, która zapisuje na wizyty, ze w 30 tc to będę miała KTG a na USG dostanę osobne wytyczne od dr... kompletnie nie wiem jak to rozumieć. Jestem u tego lekarza dopiero 2 x wiec widocznie nie znam wszystkich zwyczajów

Anulinko, to jutro trzymamy za siebie kciukaski na wzajem Ja ide na 16.oo a Ty ?

Listopadowa, czyli jest wielkie prawdopodobieństwo, że wizja i sen siostry jednak się nie spełnią odnosnie 19.04 ?
Hmmm co do cisnienia... ja zawsze mam symptom białego fartucha Ostatnio miałam 145/90 i na wszelki wypadek dostałam leki na obniżenie ciśnienia, które mam brać doraźnie - w razie potrzeby, jednak jak mierzę w domku to cisnienie ciągle oscyluje w okolicy 120-125 / 70-80 więc być moze u Ciebie jest podobnie i za to trzymam kciuki !!

Moniqac.. czemu tak płakusiałas?? o to łóżeczko? Albo wiem.. po prostu miałaś chandrę i wówczas to wiele do łez nie potrzeba Ale dziś juz lepiej ?
Ja w łóżeczku hipciowym też jestem zakochaaaaana ale skoro małż kręci nosem, to nie wiem czy go będę miała to tak na pocieszenie Ci mówię
Dziś musze wracac do Krk i tez ryczec mi sie kce.. ale w piątek chyba znów przyjade Zobacze jeszcze...

agusia... ja nie chce nic mówic, ale coś czuję, ze Ty chyba możesz już dni odliczać

Renessme u Ciebie słonko?? Ale zazdroszczę A u mnie szaro, pochmurno jeszcze brakuje aby zaczęło lać
Kciuki za wizyte

amarcia, ale dobre wieści od Weredki nam przynosisz

moria, ja butle mam TT więc podgrzewacz też kupię z TT Fajnie, ze chwalisz, bo innego nie brałam pod uwagę ,

andziot, tylko nie wdrapuj sie sama pod jakichś drabinkach aby sama sciagac zasłonki

A to KTG to na czym polega?? Mam mieć jutro pierwszy raz i nei wiem "z czym sie to je"

Poszalałyscie z tymi majonezami jak nie lody z biednej bronki, to teraz majonez.... LITOSCI Tez bym zjadła

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości