Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 23:44   #4021
Talullah
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VII

Czesc

Ja wlasnie po kapieli, posmarowalam cialo oliwka, bylo serum na biust, retinoid na twarz, odzywka keratynowa na rzesy i trzymam odzywke na wlosach cala noc a jutro o 6 pobudka i zmywanie, no ale trzeba o siebie zadbac

Blondyneczko - a nie odpowiedzialas mi jakie masz kwalifikacje na ta prace kosztorysanta?

I wybacz ale powiem szczerze co mysle - dziwne masz podejscie do nauki. Przeciez czlowiek sie uczy tego co go interesuje, to co chce robic w zyciu, to ma byc przyjemnosc a i potem w tym kierunku sie szuka pracy a nie najpierw praca a potem nauka na ten temat??
Przeciez prace zawsze mozna stracic, zmienic, cokolwiek moze nie wyjsc i co, bedziesz nagle zmieniac kierunek nauki? Chyba nie chcesz byc wiecznym studentem

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Popieram Mój szwagier chciał otworzyć jakiś rodzinny biznes, ale nie wiedział co Zaproponowałam salon sukni ślubnych, bo u nas w miasteczku jest tylko jeden i to bardzo drogi, więc może by coś z tego wyszło A propo szwagra, to jest on po zawodówce i wujek ściągnął go za granicę do pracy. Pracuje tam ok. 3 lata i właśnie budują sobie dom za gotówkę, a nie żadne kredyty i stać ich na wszystko. Nie była mu potrzebna do tego uczelnia, tylko wystarczyła odrobina szczęścia i chęci.... Od czegoś trzeba zacząć...
Za granica maja zupelnie inne stawki niz sa w Polsce. I wiekszosc ludzi moze wyjechac i dobrze zarabiac, ale widzisz, nie kazdmu na tym zalezy. Tam zawsze bedzie sie obcym, taka prawda, to raz, po drugie ja nie bylabym w stanie wyjechac nawet na rok z daleka od rodziny i TZta, wiec jak kto woli.

Poza tym co masz do kredytu? Ja np wole byc w kraju z rodzina i TZ i sobie spokojnie splacac miesiecznie kredyt niz wyjechac.

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
bo generalnie nie sztuką jest pojsc do pracy i sie zarobic, tylko miec z niej przyjemnosc
O wlasnie, swietne podejscie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
W ogóle wydaje mi się, że facetom łatwiej bez wyższego wykształcenia, zawsze jakąś pracę na budowie czy gdzieś znajdą.
Otworzenie własnego biznesu to nie takie hop siup, bo też pieniądze są potrzebne na rozkręcenie, a ile nerwów przy tym, wiem bo mój tŻ ma własną firmę.

Co do pogrubionego to nie ma co porównywać wynagrodzenia w Polsce do tego za granicą, bo tam zarobi się czasem w miesiąc tyle co w Polsce przez pół roku albo i wiecej.
Dokladnie Tez o tym dobrze wiem bo rodzice maja prywatna firme

Zgadzam sie z tymi zarobkami za granica. Jak konczylam staz to mialam propozycje robienia specjalizacji i pracy w niemczech, wyplata zaczynala sie od 4000 euro w gore w zaleznosci od specjalizacji.
Ale nie bylo tego co mnie interesowalo wiec wole sie pomeczyc te kilka lat z o wieeeeele nizsza pensja (o boze nie wiem co ja bym robila a tymi pieniedzmi zwlaszcza ze utrzymanie nie wychodzi drogo) i potem cale zycie robic to co mi sie podoba i sprawia przyjemnosc niz podejsc do tego materialnie, zachlysnac sie kasa i potem meczyc cale zycie. I bez TZ bym nie wyjechala.
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:48   #4022
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ekomonika Pokaż wiadomość
Ja już lecę, bo mi się oczy kleją Jutro jadę zrobić zdjęcia do paszportu... -.- Będę wyglądała sama nie wiem jak, ale pewnie strasznie
Dobranoc
Może jutro uda mi się namówić moją mamę na zakupy Skrycie na to liczę, hehe
O rany, ja strasznie takich zdjęć nie lubię jeszcze nigdy nie wyszłam na nich tak, jak bym chciała
Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
dobra, jeszcze jednak nie poszłam spać
mnie tylko jedno przeraża w tym kierunku studiów- wszyscy na forach piszą jak to tam źle, ciężko i w ogóle negatywnie opisują to i boję się że nie poradzę sobie i odpadnę już w pierwszym tygodniu
a ty chyba teraz jesteś na prawie? lubię prawo i też chciałam iść w tym kierunku, ale stwierdziłam że wkuwanie paragrafów to nie dla mnie
A ja słyszałam, że nie jest źle, moja korepetytorka od niemieckiego uczyła czegoś tam na germanistyce właśnie, nie wiem, czy to zależy od uczelni, ale na tej akurat podobno większość osób sobie bardzo dobrze radziła
Tak, ja na prawie jestem. I naprawdę lubię te wszystkie kodeksy i ustawy, niektórzy ludzie się dziwią jak im mówię tylko teraz jest dla mnie ciężki czas, jeśli chodzi o materiał, to miałam jeden jedyny przedmiot związany z prawem (w pierwszym semestrze), reszta to m.in. filozofia, ekonomia... A teraz mam samą historię dla odmiany mam nadzieję, że się jakoś przecisnę przez tą sesję, od drugiego roku już się zaczyna to co lubię, czyli w końcu na temat

Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:53   #4023
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Shadii a myslisz ze Administracja ma duzo wspolnego z Prawem? Bo mysle o mgr w tym kierunku, dwa semestry temu mialam prawo transportowe, ktore bardzo lubilam

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 23:53   #4024
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shadii Pokaż wiadomość
(...)
A ja słyszałam, że nie jest źle, moja korepetytorka od niemieckiego uczyła czegoś tam na germanistyce właśnie, nie wiem, czy to zależy od uczelni, ale na tej akurat podobno większość osób sobie bardzo dobrze radziła
Tak, ja na prawie jestem. I naprawdę lubię te wszystkie kodeksy i ustawy, niektórzy ludzie się dziwią jak im mówię tylko teraz jest dla mnie ciężki czas, jeśli chodzi o materiał, to miałam jeden jedyny przedmiot związany z prawem (w pierwszym semestrze), reszta to m.in. filozofia, ekonomia... A teraz mam samą historię dla odmiany mam nadzieję, że się jakoś przecisnę przez tą sesję, od drugiego roku już się zaczyna to co lubię, czyli w końcu na temat
uff to trochę mnie pocieszyłaś, bo większość na forach była na nie

dobra teraz naprawdę lecę spać, bo jutro nie wstane
dobranoc

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:00   #4025
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:
Shadii a myslisz ze Administracja ma duzo wspolnego z Prawem? Bo mysle o mgr w tym kierunku, dwa semestry temu mialam prawo transportowe, ktore bardzo lubilam
Coś wspólnego ma, ale nie jestem pewna jak wiele... W pierwszym semestrze przedmioty administracja miała w większości identyczne jak na prawie, teraz już tak nie ma - my się zagłębiamy w prawo rzymskie, a oni się uczą o podstawach rachunkowości, mają już prawo konstytucyjne... to tak z rozmów ze studentami adm, ewentualnie mogę Ci wysłać dla porównania oba harmonogramy ogólnie wydawało mi się, że te dwa kierunki są do siebie bardziej podobne... a co studiujesz? (przepraszam, ale nie pamiętam )

Cytat:
Napisane przez Czekoladowa1 Pokaż wiadomość
uff to trochę mnie pocieszyłaś, bo większość na forach była na nie

dobra teraz naprawdę lecę spać, bo jutro nie wstane
dobranoc
cieszę się jakby co, przyjeżdżaj na studia do Zakopanego, może tu rzeczywiście łatwiej i dobranoc raz jeszcze

Edytowane przez Shadii
Czas edycji: 2011-04-05 o 00:01
Stary 2011-04-05, 00:03   #4026
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
O rany, ja strasznie takich zdjęć nie lubię jeszcze nigdy nie wyszłam na nich tak, jak bym chciała

Ja wygladam faaatalnie na takich zdjeciach typu paszportowe

Podziwiam Cie, ja bardzo nie lubilam historii, nie mialam do tego glowy nigdy, w liceum lubilam tylko starozytna i czytalam z ciekawoscia o tym, ale juz pozniejsze czasy to nie dla mnie

Tez mialam takie dziwne przedmioty na studiach, filozofia, socjologia, statystyka itp

Cytat:
Ja nie Shadii ale akurat moj brat studiuje administracje a brat cioteczny skonczyl prawo i z tego co gadali to sa podobienstwa

Dobranoc
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:13   #4027
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Coś wspólnego ma, ale nie jestem pewna jak wiele... W pierwszym semestrze przedmioty administracja miała w większości identyczne jak na prawie, teraz już tak nie ma - my się zagłębiamy w prawo rzymskie, a oni się uczą o podstawach rachunkowości, mają już prawo konstytucyjne... to tak z rozmów ze studentami adm, ewentualnie mogę Ci wysłać dla porównania oba harmonogramy ogólnie wydawało mi się, że te dwa kierunki są do siebie bardziej podobne... a co studiujesz? (przepraszam, ale nie pamiętam )

cieszę się jakby co, przyjeżdżaj na studia do Zakopanego, może tu rzeczywiście łatwiej i dobranoc raz jeszcze
studiuję logistykę (log i spedycja), ale mialam 2 przedmioty zwiazane stricte z prawem i w czesci przedmiotow napomknięte o to jakie ustawy, jakie artukuly opisuja spedycje, transport itp moze niezbyt duzo, ale ciekawie bylo.
chcialam tak ogolnie zapytac czy jest podobnie, nie musisz mi wysylac harmonogramu, dziekuje- zaraz sobie sprawdzę programy studiow u mnie na ug

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość

Podziwiam Cie, ja bardzo nie lubilam historii, nie mialam do tego glowy nigdy, w liceum lubilam tylko starozytna i czytalam z ciekawoscia o tym, ale juz pozniejsze czasy to nie dla mnie

Tez mialam takie dziwne przedmioty na studiach, filozofia, socjologia, statystyka itp

Ja nie Shadii ale akurat moj brat studiuje administracje a brat cioteczny skonczyl prawo i z tego co gadali to sa podobienstwa

Dobranoc
aaa czyli nie tak źle bo nie wiem czy na prawie dalabym rade nauczyc sie wszystkiego, chociaz- wszystko jest dla ludzi

a na paszportowym wygladam jak "przez okno"

Stary 2011-04-05, 00:24   #4028
Shadii
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobranoc
Podobne są na pewno dobrze mieć z kimś pogadać dla porównania, ja niezbyt znam ludzi z administracji
Nie podziwiaj mnie, ja nienawidzę historii dlatego nie wyobrażam sobie tej sesji, ale nie mam wyboru... Trzeba to po prostu zdać

Cytat:
studiuję logistykę (log i spedycja), ale mialam 2 przedmioty zwiazane stricte z prawem i w czesci przedmiotow napomknięte o to jakie ustawy, jakie artukuly opisuja spedycje, transport itp moze niezbyt duzo, ale ciekawie bylo.
chcialam tak ogolnie zapytac czy jest podobnie, nie musisz mi wysylac harmonogramu, dziekuje- zaraz sobie sprawdzę programy studiow u mnie na ug

aaa czyli nie tak źle bo nie wiem czy na prawie dalabym rade nauczyc sie wszystkiego, chociaz- wszystko jest dla ludzi

a na paszportowym wygladam jak "przez okno"
Acha tzn wydaje mi się, że na administracji jest troszkę mniej materiału i łatwiej, ale mogę się mylić

Jeśli chodzi o te zdjęcia paszportowe... ja zawsze do facetów chodzę bo tylko oni znoszą to, że każę sobie zrobić trzeci raz, bo mi się spinka przesunęła i mam piramidę na głowie kobiety zazwyczaj się niecierpliwią, że już inaczej nie wyjdzie, że dobrze jest itd. Ale ogólnie i tak nie lubię, wychodzę po prostu dziwnie na tych zdjęciach.

Stary 2011-04-05, 00:27   #4029
buahhot
Marcelover ♥♥♥

na szczescie tego paszportu nie nosze na codzien i nie musze go nikomu pokazywac

a teraz ide spac, rano przed uczelnia zrobie jeszcze maseczke z ziaji dobranoc dziewczyny

Stary 2011-04-05, 00:28   #4030
Shadii
Wtajemniczenie

Dobranoc, Buahhot Ja idę spać i idę i się wybrać nie mogę...

Stary 2011-04-05, 00:28   #4031
BlackSwann
BAN stały

Cytat:

Ja też na pierwszym kierunku takie miałam i w sumie nadal mam. A co studiujesz?

Miałam spamować dziś, ale się źle czuję i chyba nadrobię jutro rano.
Mam trochę latania między wydziałami, a później lecę na shopping Musze wykorzystać bony rabatowe do Reserved, Mohito i Orsaya oraz zrobić nalot na Super-pharm. Dobranoc
BlackSwann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:31   #4032
agusiownik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samaraNW Pokaż wiadomość
witam

kupiłam sobie dzisiaj też odżywkę bez spłukiwania gliss kur w zestawie z szamponem za 15,99zl, z tej serii: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...wab-stara.html

co do matur, to ja się cieszę, że matma weszła na obowiązkową. dla mnie to sprawiedliwe, bo kiedyś humaniści mieli pewność, że maturę zdadzą, a ścisłowcy nie, teraz się to wyrównało. mówię to jako ścisłowiec
świetna jest ta odżywka

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:52   #4033
ramoncia217
Wtajemniczenie

BlackSwann kochana, mi się nie wyświetliło żadne zaproszenie do klubu, ale teraz jak przeczytałam to dopiero zajżałam do klubu i było. Zaraz je zaakceptuje.

ten wizaż u mnie ostatnio też szaleje.
Ja nałożyłam sobie grubą warstwe kremu nivea na wierzch dłoni i potzymałam tak to z 15 min i zetarłam papierowym ręcznikiem i teraz mam idealnie gładkie dłonie.

Jutro rano zmyję olej, i nałoże sobie też maseczkę z ziaji z brązową glinką, Po tej antrystresowej mam cudowną twarz, a zapach jej super. Chyba zacznę kupywać hurtowo te ziajowskie maseczki

No to i ja lecę spać, bo tż na mnie czeka, dobranoc

Edytowane przez ramoncia217
Czas edycji: 2011-04-05 o 00:53
ramoncia217 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:54   #4034
agusiownik
Zakorzenienie

Ja wyjechałam za granicę, ale nie żałuję. Jedynie najbardziej tęsknie za dzieciakami siostry. Kiedyś planuję powrót, ale nie wiem kiedy czy to będzie za 2 lata, 5 czy 10. Na razie mi tu dobrze, jest ze mną Tż, nie czuję się jakoś osamotniona, mamy pełno znajomych. I pewnie jak jeszcze raz miałabym wybór czy wyjeżdżać to wyjechałabym, zawsze mogę wrócić.

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 00:55   #4035
bita smietana
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Udzielałam się tu, ale natłok obowiązków sprawił, że nie było już czasu
Ale czytałam Was! Wątek był świetnym oderwaniem od nauki

buahhot- z doświadczenia- prawo dość trudno "dołączyć" do innego kierunku, bo realizuje się na nim mase innych dziedzin (prawo karne, prawa procesowe, rolne i inne szaleństwa), lepiej zrobić sobie podyplomówkę z np. prawa transportowego.

I mam pytanie! Rozjaśniała któraś z Was włosy z czekoladowego brązu do ciemnego blondu? Widze tu dużo jasnych blondynek, mi zależy na trochę ciemniejszym odcieniu
Stary 2011-04-05, 07:17   #4036
Czekoladowa1
Wtajemniczenie

dzień dobry

Czekoladowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 07:34   #4037
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Hej!

Kończe wczorajszą prace i uciekam na uczelnie
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:40   #4038
buahhot
Marcelover ♥♥♥

czesc
bita smietana- tzn na prawo sie nie wybieram, bo mnie sa tylko studia jednolite (tam gdzie moglabym na to prawo isc), chodzilo mi o podobienstwa miedzy prawem a administracja

Stary 2011-04-05, 09:04   #4039
caate
Zakorzenienie

GG do caate

hej

zwazylam sie rano i schudlam 3,5kg musialam sie pochwalic
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:36   #4040
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
hej

gratuluje

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:51   #4041
bita smietana
Zakorzenienie

caate- gratuluję! Tylko ćwiczenia czy dieta także? Bardzo rygorystyczna? Pamiętam jak w zeszłym roku pisałaś o 3 tyg. oczyszczaniu, bardzo fajnie brzmiało

buahhot- prawo jest wszędzie jednolite A administracja ma bardzo podobny program do prawa, zwłaszcza, jeśli są na jednym wydziale- Ci sami wykładowcy

Ja dojadam owsiankę i lecę uczyć się na dziejsze kolokwium, miałam wstać o 8 i zaspałam
Stary 2011-04-05, 10:15   #4042
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
hej

Gratuluje.

Ja chce iść po Turystyce na inny kierunek, bo w nie chce pracować w tym obszarze. Choć praca nie jest jeszcze tak zła, ale myślę o Finansach i Rachunkowości. Mam akurat teraz taki przedmiot i miałam kilka przedmiotów ekonomicznych i zastanawiam się, czy będę mogła potem iść od razu na mgr, jak myślicie?
Wiem, że np. na marketing mogę iść.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:20   #4043
bita smietana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Gratuluje.

Ja chce iść po Turystyce na inny kierunek, bo w nie chce pracować w tym obszarze. Choć praca nie jest jeszcze tak zła, ale myślę o Finansach i Rachunkowości. Mam akurat teraz taki przedmiot i miałam kilka przedmiotów ekonomicznych i zastanawiam się, czy będę mogła potem iść od razu na mgr, jak myślicie?
Wiem, że np. na marketing mogę iść.
u mnie (FiR w Katowicach) jest normalna rekrutacja na magisterskie- obojętnie jaki kierunek robiłaś wcześniej, liczą się wyniki, potem masz tylko ewentualnie obowiązkowe przedmioty do uzupełnienia, np. statystyka, ekonometria Ale iść spokojnie możesz
Stary 2011-04-05, 10:30   #4044
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bita smietana Pokaż wiadomość
u mnie (FiR w Katowicach) jest normalna rekrutacja na magisterskie- obojętnie jaki kierunek robiłaś wcześniej, liczą się wyniki, potem masz tylko ewentualnie obowiązkowe przedmioty do uzupełnienia, np. statystyka, ekonometria Ale iść spokojnie możesz
Dziękuje za odp.
Ja właśnie chce iść na AE też w Katowicach. Mój wujek kończył ten kierunek rok temu i mówił, że raczej mnie przyjmą. Tylko nie wie, czy sobie dam radę.

Dzwonił Tż.
Te wszystkie problemy z żołądkiem itd. ma przez to, że kiedyś, jak mu wycinali wyrostek to źle mu szyli. Może jutro go wypuszczą.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-04-05, 10:42   #4045
Elvii
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z pracy i jestem..... zmęczona :P
idę lulu miłego dnia!

proszę, kliknij i obserwuj
http://viritka.blogspot.com/
Elvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:50   #4046
buahhot
Marcelover ♥♥♥

bita smietana, no to jeszcze zobacze mam rozne plany na zycie, to jest jeden z nich

Stary 2011-04-05, 10:56   #4047
ekomonika
Zakorzenienie

Hej
Shadii - nie martw się, ja też tak pewnie wyjdę
BlackSwann - masz kupony ? Skąd ?
Caate - gratuluję !
Ja już zmykam, za 30 min. mam te rekolekcje I jeszcze muszę włosy wysuszyć
ekomonika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:22   #4048
angelinmyheart
Zakorzenienie

Ja idę do pracy.
Miłego dnia.

01.02.2009r
04.08.2018r
Stary 2011-04-05, 11:48   #4049
karolcia198506
Zakorzenienie

Dzień dobry
Matko niedawno wstałam muszę się zmotywować i wstawać wcześniej

Caate gratulacje
angelinmyheart dobrze że już wiadomo co z Tż
Stary 2011-04-05, 12:40   #4050
buahhot
Marcelover ♥♥♥

ale tu cisza
ja wlasnie mam okienko, nie mam co ze soba zrobic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości