|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
WANILKO jaka śliczna ta twoja pociecha,a kot fantastyczny!Jak sie kot zachowywał jak pojawiła się mała Istotka?Ciekawa jestem jak moja nicpońka się zachowa
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
witam. u mnie sliczna pogoda dzisiaj wiec nie obejdzie sie od spacerku
kaskago7 gratulacje czekamy na opis porodu tajka - sliczna wanilia83 sliczna twoja coreczka trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
|
|
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
zdjecia fenomenalne
![]() ciekawe jak moje kicie zareaguja na małego... Mika nie powinna miec problemow ale Diuna to straszna zazdrosnica jest...
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
wanilia83 słodka twoja kruszynka i widzę, że nianie masz na pełen etat a jakie oczyska zrobił hehe
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wam mogę powiedzieć, jak to u mnie wygląda, a mam kotów trzy. Na początku bardzo się chowały przed Nadunia, a szczególnie bały się jej płaczu. Teraz, gdy śpi, bardzo ostrożnie do niej podchodzą i wąchają z bezpiecznej odległości, ale generalnie wola przebywać w innym pomieszczeniu (namiętnie zaczęły chować się po szafach). Najbardziej interesuje je, gdy odciągam pokarm
|
#4476 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co Wam powiem?? ze mi jakos ostatnio nawet lekko jest, wczesniej mi jakos ciezej sie chodzilo i wgl. moze o od tego ze juz sie przyzwyczailam do chodzenia bo tak to caly czas mialam lezec praktycznie
|
|
|
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się nie mogę doczekać, kiedy będę mogła się poruszać normalnie, bo niestety, szew jednak daje o sobie znać, poza tym nieraz czuje coś w miednicy, jakby mi się tam coś schodziło kostnie, ból bardzo nieprzyjemny.
|
#4478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo bym chciala urodzic wczesniej ze wzgledu na to, ze TZ bedzie mogl ze mna byc w domu. Jezeli urodze po terminie tydzien lub 2 to bede w domu zupelnie sama, zdana na siebie, bo TZ 11 maja idzie do nowej pracy i na zadne urlopy nie bedzie mogl liczyc . Na dodatek bede musiala spac w pokoju malego, bo TZ jesli sie nie wyspi min.5h ciurkiem to jest koszmarny w obyciu a przede wszystkim nie jest w stanie skupic sie na pracy (jest informatykiem-technikiem)![]() A jego praca a raczej pensja to podstawa naszego utrzymania, splacania kredytu i wszelkich innych rzeczy extra, bo moja teraz jest zredukowana do obowiazujacej stawki, narzuconej przez rzad brytyjski na wszystkie mamy i nie jest tego duzo niestety porownujac to do pensji TZa ![]() No ale to nic, jesli tak sie stanie to trudno, wiele kobiet musi sobie dac rade sama i udaje sie im, wiec dlaczego nie mnie? Nie chce przyspieszac w jakikolwiek sposob porodu, ewentualnie spacery i pilka ale to bardziej traktuje jako relax oraz ruch potrzebny mnie samej niz przyspieszaczNino wyjdzie kiedy bedzie gotowy i mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebowal pomocy ze strony szpitala. Z drugiej strony mam po prostu przeczucie, ze urodzi sie wczesniej o te kilka dni ale czy tak bedzie, to on i Bog wie, wiec nie ingeruje w ta pare ![]() Alez ci monolog palnelam ![]() Cytat:
A cos sie dzieje niemilego u ciebie? Cytat:
![]() Nadia boska a kot jako ochroniarz wspanialy Dogaduja sie? za wizyte!I dla reszty kobitek z wizyta na dzis rowniez nuna - pewnie spoznione ale rowniez dla twojej corci!!Noc mialam troche do bani, mimo ze nic mnie nie bolalo i wszystko od strony ciazy bylo cacy. A to zimno, a to duszno, a to TZ chrapal, a to pic mi sie chcialo strasznie, a to to a to tamto...Pogoda dzis do bani, zimno, deszczowo i pochmurno i nie wiem jak przetrwam ten dzien ![]() Mam nadzieje, ze chociaz przyjdzie mi przesylka z przescieradelkami, rozkiem i przybornikiem na lozeczko - to mi sie chociaz humor troche poprawi
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Liście malin pije też raz dziennie ale chyba z lenistwa bo mam w formie liściastej i nie chce mi się tego zaparzac. Ale chyba zacznę też więcej razy 2-3.
Moje samopoczucie odpukac ostatnio dobrze – bardzo dobrze (żeby nie zapeszyc) ból krocza coraz mniejszy, w nocy w ogóle nie wstaję siusiu – dopiero tak o 6 rano – czuję się jak nie w ciąży ![]() Ja mam do szpitala na wyjście przygotowane: body krótki rękaw, śpiochy, kaftanik długi rękaw, czapeczkę, cieńką +grubszą wełnianą, skarpetki, kombinezon taki z misia. Chyba starczy – zobaczę w szpitalu w razie czego TŻ dowiezie jakiś kocyk. Wanilia!!!! Ale masz córunię!!! Aaaaa zamawiam do mojego Karolcia
|
#4480 |
|
Rozeznanie
|
a kiedy idziesz na zciagniecie szwu???
ja mam takie pytanie jeszcze czy ktoras miala wyrywany zab w ciazy??? zaczal mnie ostatnio bolec i teraz nie ze boli ale czuje ze go mam ze tak powiem tzn to dziaslo nad nim mnie troszke tak boli, a wiem ze jest do wyrwania tylko rentgen jego mialam 3 lata temu robione a wiem ze w ciazy nie robia chyba raczej, wiec niewiem moze poczekac jeszcze do porodu i wtedy isc go usunac skoro zostalo mi 11 dni a bol nie jest taki straszny i zastanawiam sie tez czy jesli po porodzie pojde to czy rentgen nie bedzie mial wplywu jesli bede karmic piersia ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- na internecie tez doczytalam teraz ze nawet jak sie karmi to nie powinno sie robic rtg ;/ |
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Anessa mam nadzieję, że trafisz z porodem jak Twój tż będzie z Tobą. Faktycznie zawód informatyka zobowiązuje do skupienia a jak człowiek jest nie wyspany jest to mało prawdopodobne. Ale nie martw się dacie sobie rade, nawet jak będziesz sama
|
|
#4482 | ||||
|
Zadomowienie
|
w imieniu Nadusi dziękuje bardzo
rozpakowujcie się i wpadajcie na odchowalnie tam jest więcej takich słodkich bobasków ![]() Cytat:
wysypiaj się aja bo potem nie będzie kiedy Cytat:
Aron dopiero zaczął podchodzić do Nadii jak miała 2 tyg i to tak ostrożnie że jak tylko się poruszyła to uciekał teraz jest mniej strachliwy i czasami jak stoi koło niej to mruczy Cytat:
przez dwa tyg unikał mnie i Nadii, nawet jeszcze łóżeczka nie zwiedził co mnie strasznie cieszy bo boje się momentu jak zacznie do niego włazić Aron jako ochroniarz pracy by nie dostał za tchórzliwy jest ogólnie u mnie sytuacja wygląda dokładnie jak u traicionery tylko młody nie chowa się po szafach a pod łóżkiem lub wózkiem ![]() Cytat:
Wanilia ma ochotę pobawić się w teściową gosiawolna biedulko
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
mała śpi więc mam chwilkę czasu na małego posta ![]() GRATULUJE wszystkim nowym mamusią Podzielę się swoimi spostrzeżeniami, w tych pierwszych dniach najważniejsze rzeczy ułatwiające mi życie to: pajace (o czym już wspominałam) wg mnie najwygodniejszy strój dla kogoś komu trzeba kilka razy dziennie zmieniać pieluchę i jest maleńką kruszyną ![]() ja jeszcze nie odważyłam się wciągać na nią bodów przez głowę ![]() rożek minimum 2 sztuki, porządne, z gąbka usztywnioną, wygodnie się nosi maleństwo i mała śpi w nich butelki w liczbie większej niż 2 szt jeśli ktoś chce karmić butlą, mając 3 sztuki nie trzeba ich myć w środku nocy ![]() Oczywiście to tylko moje zdanie. Dzisiaj idę zapisać małą do pediatry, już nie mogę się doczekać pierwszej wizyty, tak bardzo chce żeby ktoś mi powiedział, że wszystko z nią OK.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-05 o 11:50 |
|
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
iizabelaa a może więcej takich cennych rad? my się nie pogniewamy a wręcz przeciwnie, nie ma jak to poczytać co się przyda a co od razu można wyrzucić w kosz
![]() A masz podgrzewacz? bo ja się zastanawiam nad kupnem, chociaż chcę karmić piersią więc nie wiem czy się jeszcze nie wstrzymać i jakby co to kupię jak będzie potrzebny. Na pewno wszystko jest ok, nie masz się co martwić. Myśl pozytywnie
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo w każdej chwili ból może stać się nie do zniesienia, a jeśli wtedy przyjdzie ci rodzić to będzie nieciekawie marsz do dentysty dzisiaj ja miałam podobną sytuację, w sobotę dopadł mnie przeraźliwy ból zęba, w niedzielę szukałam dentysty, byłam 3 razy u niego, założył mi lekarstwo, bo nie chciał go usuwać, ale nic nie pomagało, tabletek przeciwbólowych nie mogłam brać ze stresu trafiłam do szpitala bo mi ciśnienie skoczyło, bo ząb bolał a ja w każdej chwili mogłam rodzić, przez tego zęba w szpitalu wyszło w morfologi stan zapalny, i zaczęli mi podawać dożyli penicylinę, i całe szczęście bo od razu ząb się uspokoił, a w środę urodziłam malutką ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
nie mam podgrzewacza ale ja nie karmię piersią, podgrzewam wodę w mikrofalówce, bez tego sprzętu bym teraz umarła ![]() cały czas mam w dzbanku przegotowaną wodę, jak mała chce pić to wlewam wodę do butelki i wkładam na 15 sekund do mikro i potem mleczko i gotowe podgrzewacz to na pewno będzie przydatny jak ktoś chce odciągać i swoje mleko podawać z butelki, bo wtedy mikro odpada
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
szew mam samorozpuszczalny akurat
ale nie mogę przesadzać z siedzeniem na nim, a wczoraj jak odciągałam ręcznie, to siedziałam kilka godzin no i sobie podrażniłam. i jeszcze u dentysty nasiedzialam sie. w temacie dentysty jestem właśnie uświadomiona, wiec ci powiem, ze rtg podczas karmienia można, tylko poprosić o ten fartuch-potwierdzone przez dwie położne ze szpitala plus jedna się konsultowała ze znajomym doradca laktacyjnym.
|
#4487 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jak Izabela wyglądał poród u Ciebie,bo chyba przegapiłam Rodz iłaś sn czy miałas cc.Dgadujecie sie juz Idalką? Mała jest zdrowiutka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-04-05 o 12:09 |
||
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przegapiłaś, napisałam o porodzie tylko 2 zdania jakoś nie czuję potrzeby dzielenia się tym szczegółowo. Ale specjalnie dla ciebie się zmobilizowałam ![]() Leżałam już w szpitalu z powodu tego ciśnienia i zęba, już w trakcie dnia wiedziałam, że to się wydarzy dzisiaj bo odszedł mi czop z krwią, ale nic nikomu nie mówiłam, ok 20 zaczęłam czuć bóle takie jak na okres, stawały się silniejsze i były w miarę regularne tak co 10 min, ale nic szczególnego, ok 23 poszłam powiedzieć o tych bólach położnej, ona mnie zbadała a tutaj 4 cm rozwarcia już ![]() Zadzwoniłam do mojej położnej i mojego tż, punktualnie o północy położyli mnie na porodówce i szczerze mówiąc od tej chwili jakoś już nie patrzyłam na zegar, niektóre dziewczyny dokładnie pamiętają po jakim czasie jakie rozwarcie miały a ja nie ![]() Pamiętam, że dokładnie o 5:00 zaczęły się bóle parte a o 5:40 się urodziła malutka, poród bolał nieziemsko, niespodziewałam się tego, chciałam wstać i wyjść i tylko myślałam kiedy sie skończy, ta najgorsza faza to myslę, że tak z 2 godziny trwała ale nie mogę narzekać bo 5 godzin to krótko w porównaniu z innymi, była noc, nikt się nie kręcił, nikt poza moją położną mnie nie badał, a ona okazała się cudowną kobietą, która nie opuściła mnie ani na chwilę. I to nieziemskie uczucie jak już jest po i lekarz mnie szył, szczęście ... że to już koniec ![]() Wszystko jest do przeżycia Jednak to prawda że się szybko zapomina. Dla mnie dużo trudniejszy jest teraz ten czas, na prawdę ciężko mi się odnaleźć w nowej sytuacji, całe szczęście z każdym dniem jest lepiej ![]() Wszędzie się tylko piszę jakie to szczęście jak maleństwo się rodzi, a nikt nie uprzedza, że to jest emocjonalnie bardzo trudny czas dla kobiety, i nawet dla mnie, mała była planowanym dzieckiem, mam wsparcie kochającego męża.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-04-05 o 12:32 |
|
|
|
|
#4489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pewnie wywalę wszystko jak lecie,bo jestem taką osobą,że jak targaja mną silne uczucia to musze o nich opowiedzieć Wiem, że z każdym dniem będziesz lepiej czuła sie w roli mamy Jesteś najlepsza mamą dla swojej córeczki
|
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś pierwszy raz sama siedzę z Nadią i nie jest łatwo, naprawdę trzeba się w to porządnie wdrożyć.
|
#4491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4492 |
|
Rozeznanie
|
pomysle i zobacze co z tym dentysta.. ale skoro mowisz ze mozna w czasie karmienia to chyba poczekam. bo i tak pierwszy dzien mnie bolal w sobote, a teraz z dnia na dzien coraz mniej wiec moze dotrwam do konca. to moze u mnie tez sie zacznie porod od zeba
wiem tyle ze jak sie chodzi duzo to zjezdza dzidzia nizej i naciska bardziej na szyjke wiec moze cos w tym jest?? skoro jak mi sie zaczela skracac szyjka to kazal mi lezec caly czas.
|
|
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inaczej by się nie zorientowała ze coś nie tak.No nic zobaczymy co powie lekarz
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że to napisałaś... ja też na początku łapałam doła, dziwnie mi było w nowej roli, leciały łzy, bywały chwile kiedy miałam wszystkiego dość i myślałam, że sobie nie poradzę z tym małym krzykaczem ale jakoś się ucze i przyzwyczajam do nowej roli niestety musze nauczyć się być mamą
|
|
#4495 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nadia jest śliczna ![]() Cytat:
też martwię się jak to będzie po, bo będę sama -tż cały dzień w pracy . Ale damy radę
|
|
|
#4496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli czas na naukę
|
|
#4498 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się skóra na brzucholu zaczęła łuszczyc - a od rana smarowałam już dwa razy raz masłem z palmersa a raz fissanem na rozstępy - i znów mam biały mech na brzuchu
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
Mirabilka - to moze sprobuj oliwka?
ja sie smaruje kremem nivea soft i na szczescie nie mam problemow ![]() mamy a powiedzcie mi - wiem ze ten temat juz byl - chodzi mi o bepanten na sutki - stosuje sie krem czy masc???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.

czekamy na opis porodu 

. Na dodatek bede musiala spac w pokoju malego, bo TZ jesli sie nie wyspi min.5h ciurkiem to jest koszmarny w obyciu a przede wszystkim nie jest w stanie skupic sie na pracy (jest informatykiem-technikiem)