|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Oczywiście że się nadaje. Oliwka Hipp ma go w składzie razem z olejem ze słodkich migdałów.
|
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny możecie mi powiedzieć z jakiego sklepu zamawiacie olejek Vatika? Można go zamówić chyba tylko przez internet, a chciałam trafić na jakiś porządny sklep
![]() Tu znalazłam takie coś, ale jakiś taki tani w porównaniu do innych stron. Warto stąd zamówić? http://www.ezomarket.pl/olej-do-wlos...ml-p-2969.html
Edytowane przez enviee Czas edycji: 2011-04-03 o 18:02 |
|
|
|
#2584 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do tatty
gdzie w Białym mogę tanio kupić olej lniany, kupywałam w PiP ale oleofarm i kosztował o połowę drożej niż tu nieraz czytam.W aptece też widziałam ale duża butla coś po 40zł z kawałkiem była.
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj kupiłam olejek Suhada Nature awokado/granat
Były ostatnie 2 sztuki w lidlu Zdjęcie Dla zainteresowanych podaję skład: Skład : Zea mays germ oil, glycine soja oil*, elaeis guineensis oli*, prunus amygdalus dulcis oli, olea europaea fruit oli*, persea gratissima oil*, simmondsia chinensis seed oil*, parfum**, tocopherol, linalool**, punica granatum seed oil*, helianthus annuus seed oil, limonene**,benzyl benzoate** edit: * - produced to organic standards ** - from natural essential oils doskonała,gotowa mieszanka wielu olejków , oleje: palmowy, z oliwek,migdałowy,jojoba,s ojowy,awokado, granat
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2011-04-03 o 19:07 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
#2586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
także posiadam ten olejek, on był w limitowanej edycji raz na jakis czas,być może już wogóle się nie pojawi, dodaję sobie go także po parę kropli do kąpieli.Pięknie pachnie.
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie u mnie już nie będzie
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2589 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Również go posiadam, całkiem o nim zapomniałam.
|
|
|
|
#2590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie tani bo na parafinie. Połowa zawartości jak nie więcej to bezwartościowy glej. |
|
|
|
|
#2591 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie dlatego pytam
chce kupić oryginał a nie jakąś dziadowską podróbkę
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile takie cacko kosztuje, bo nie dopatrzyłam się ceny? a ja spędziłam wczorajszą noc z olejem lnianym na głowie ale po zmyciu efekt mnie nie zachwycił, więc już więcej go nie będę marnować w celach zewnętrznych dzisiaj kładę kokosa, zdecydowanie lepiej się u mnie spisuje
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze był aloesowy żel Cien med sensitive 98% aloesu TENz którym to łączę olejki przed nałożeniem na głowę (lub po umyciu, na wilgotne włosy.daję na końcówki
|
|
#2594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba jedną daję ![]() Cytat:
Mi też sporo idzie odżywki do mycia, ale już nie potrafię myć czym innym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sory za może głupie pytanie, ale dopiero zaczynam przygodę i się na tym nie znam
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten olejek no cudnie wygląda ![]() Dziś pojadę do Lidla, może jeszcze będzie
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
W moim Lindlu nie ma ani tego żelu aloesowego ani tej serii Suhada - chyba u Was jest jeszcze jakaś wyprzedaż, więc sobie nakupujcie na zapas
|
#2598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oleje wspaniale poprawiają kondycję włosów, jak już koleżanka wyżej podała przykład olej kokosowy ja stosuję jak wyżej napisałam z żelem aloesowym można dodać do maseczki z olejem rycynowym, żółtkiem, oliwą z oliwek, olejem kokosowym, kilkoma kroplami soku z cytryny i miodem dzisiaj byłam po żel aloesowy na zapas dla mamy to olejek jeszcze był ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz skoczę do Lidla w takim razie, może będzie
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
wszystkie oleje mi sie pokonczyly
Pasuje zrobic zakupy. Zastanawiam sie nad olejem arachidowym i oliwa z oliwek extra virgin. Kokosowego i jojoby dalej nie widze.
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis bylam i niestety nie znalazłam tego olejku
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja swój olej kupiłam w zielarskim przy Piłsudskiego, ale wyleciało mi, ile zapłaciłam. Za 1l 20 parę złotych. Poza tym zawsze możesz wejść na internetową aptekę dozu i zamówić, mamy kilka takich aptek w mieście
|
|
|
|
|
#2603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli chodzi o włosy.Ostatnio zaszłam do jednej apteki w większym handlowcu i zapytałam o żel aloesowy, to Pani "farmaceutka" nie wiedziała do czego to wogóle służy, żal
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że mnie zaraz
'I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after.' ![]() nie prostuję i regeneruję od 23.06.2011!![]() Edytowane przez immortal_soul Czas edycji: 2011-04-04 o 19:26 |
|
|
|
#2605 |
|
CORELIPS
|
Kochana my nie strzelamy do internautek
W innym wypadku i ja przekrecalabym sie juz kilka razy w padole ![]() Szukaj rowniez w spozywaczakach zwyklych! np. biedronka ma niby fajny winogronowy.. w zielarskim dostaniesz owszem, mozesz tez zamawiac online - wygodne jesli masz rachunek skarbowy jak ja - za przesylke tylko licza sobie ok 6 zl [pomijajac helfy, u ktorych wydajemy na to az 12] poradzilam?
|
|
|
|
#2606 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki są zdolne do wszystkiego
![]() Ok, to jutro jak będzie ładna pogoda to sobie poodwiedzam sklepy i mam nadzieję, że coś znajdę ![]() jaaasne ps. tak czytam ten poprzedni wątek i inne stronki i stwierdzam, że tych olejków jest multum i nie wiem, co wybrać ; o szkoda, że wcześniej tego nie znałam!
'I never put off till tomorrow, what I can possibly put do the day after.' ![]() nie prostuję i regeneruję od 23.06.2011!![]() Edytowane przez immortal_soul Czas edycji: 2011-04-04 o 20:33 |
|
|
|
#2607 |
|
CORELIPS
|
Mialam to samo na poczatku, zreszta i teraz jestem w temacie niczym kotek lizacy swoje futerko. trzeba polowac, probowac, kazemu co innego sie sprawdza - z tego co czytalam tak to dziala wlasnie. i zalezy wiele niestety - od tego CZYM zmywamy oleje :<
ja nie mam tu zlotego produktu, ale ziolowe , np. herbalcare daja rade |
|
|
|
#2608 |
|
Rozeznanie
|
Też kupiłam cacko z Lidla, byłam dziś i było ich jeszcze całkiem sporo (około 10) Żałuje że nie kupiłam 2, ale cholerka cena mnie zmyliła bo na karteczce było napisane 16,99 ;( Już stosowałyście na włosy?
|
|
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ile kropelek olejków eterycznych dodajecie do oleju bazowego?
I czy olejem bazowym może być każdy olej?
|
#2610 |
|
CORELIPS
|
dzis kupilam cos dobrego! odzywke z Isany z olejkiem babassu... mam nadzieje, ze sie sprawdzi. wydaje mi sie , ze wystarczec mi bedzie na dlugo, mimo, ze to tylko opakowanie to 250ml. w koncu dodatek niby nadaje efekt wygladzania - z tym to ja nie chce przesadzic bo najwazniejsza dla mnie - objetosc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

(odżywką myję pół roku).
jeśli chodzi o włosy.Ostatnio zaszłam do jednej apteki w większym handlowcu i zapytałam o żel aloesowy, to Pani "farmaceutka" nie wiedziała do czego to wogóle służy, żal

nie prostuję i regeneruję od 23.06.2011!