TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 09:58   #4381
mloda1989
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

ale ona sliczniutka jest masakra
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:59   #4382
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
lind- już pisze kiedy mi pasuje:
11 (poniedziałek)
13 (środa)
19 (wtorek)
i od 21 do końca miesiąca mam urlop wiec wtedy też można się spotkać...
Teraz ja czekam na propozycję
Najszybciej 11 lub 13 albo dopiero po naszym roczku bo tz od 14 do 25 ma wolne a 25 Michałkowi robimy roczek... Jeszcze skonsultuję z JaGaą co ona na to bo Dominiś 24 ma roczek

Wercia jak zawsze śliczna

Evitka powstaniec

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:24   #4383
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A co do bucikow to u nas postępy... mała zaczyna tuptać w nich. Tzn najpierw załozyliśmy jej takie lekkie, jak ja to mówię "pokazówki" nie nadajace się do chodzenia. Ale na spacer. W wózku jakoś jej nie denerwowały bardzo, co jakis czas tylko rzepy chciała odpinac ale udawało się odwrócić jej uwagę i przestawała. Potem pojechaliśmy do dziadków na chwilke i tak ubraną puścilismy. Chwilę stała i się zastanawiała ale ruszyła. I szło jeej nieźle choć smiesznie szła tak na boki nózki wyrzucała A dzis zalożylam jej takie kapcie domowe, sztywniejsze, tzn takie juz nadajace się do chodzenia i jakoś dawala rade... chodzila. Ale niestety co usiadła to odklejała rzepy chyba nie moge kupować butów na rzepy I tak bedę jej zakladać kilka razy dziennie na chwilę- niech się przyzwyczaja... a na spacery zawsze. Mam nadzieje, ze wreszcie zapomni o tym, ze cos ma na nogach

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

No to decyduj Mi pasuje i 11 i 13-ty

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Dziewczyny,
wiem, ze już męczę z tymi wózkami ale nie wiem juz sama ... teraz biorę te dwa pod uwagę. Wiem, ze któraś z Was ma tego dot-a. Proszę o opinie czy rzeczywiście uderza sie nogami w kola? Bo duzo takich opinii przeczytalam, ze są wasko rozstawione koła i sie w nie uderza nogami. Chyba by nie to wkurzało... i to mnie właśnie przeraża.
Natomiast na plus walkera (mimo, ze pewnie napiszecie, ze to tandeta) jest rączka w całosci (a nie te dwie laski), wypinany wkład no i to nieszczęsne miejsce na kubeczek (to na plus dla mojego tz-ta ). Co ja mam robić... oszaleję!!!!!

http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ba...531826672.html

http://allegro.pl/wozki-delti-wozek-...538212585.html

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2011-04-05 o 10:03
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:31   #4384
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
A co do bucikow to u nas postępy... mała zaczyna tuptać w nich. Tzn najpierw załozyliśmy jej takie lekkie, jak ja to mówię "pokazówki" nie nadajace się do chodzenia. Ale na spacer. W wózku jakoś jej nie denerwowały bardzo, co jakis czas tylko rzepy chciała odpinac ale udawało się odwrócić jej uwagę i przestawała. Potem pojechaliśmy do dziadków na chwilke i tak ubraną puścilismy. Chwilę stała i się zastanawiała ale ruszyła. I szło jeej nieźle choć smiesznie szła tak na boki nózki wyrzucała A dzis zalożylam jej takie kapcie domowe, sztywniejsze, tzn takie juz nadajace się do chodzenia i jakoś dawala rade... chodzila. Ale niestety co usiadła to odklejała rzepy chyba nie moge kupować butów na rzepy I tak bedę jej zakladać kilka razy dziennie na chwilę- niech się przyzwyczaja... a na spacery zawsze. Mam nadzieje, ze wreszcie zapomni o tym, ze cos ma na nogach

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

No to decyduj Mi pasuje i 11 i 13-ty
hehe a Daniel sobie radzi w butkach jak chodzi ale gorzej mu wstać,bo on wstaje z kucka i nie może stópki zgiąć i czasami jest już na wyprostowanych nogach a łapki na podłodze i nie może się podnieść.

literki niechcący

Piękne dziewczynki i jakie mądre!
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:35   #4385
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój mały JJ już wkońcu załapał wstawanie samodzielne

Na 14 jadę do neurologa, ciekawe co powie.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:40   #4386
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja na razie tylko jak kuca to z tej pozycji wstanie. Z siedzenia jeszcze nie Ale niewiele jej brakuje... za to już biega jak perszing po całym domu. Raczkuje tylko żeby do czegoś dojść by sie podnieść, a tak cały czas na nóżkach

jak długo wasze dzieci chodziły z łapkami w górze? Bo moja jak idzie to łapki zgięte w łokciach i w górze na "poddaję się" śmiesznie to wygląda A najlepsza jest jak się cieszy i biegnie do mnie. Wtedy zamyka oczy i leci... moja mała kaskaderka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-04-05, 10:48   #4387
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Asiu Eryk chodził z łapkami w górze chyba nawet 2 lata , Erwi jak wcześniej chodził to jakby się zglaszał bo jedna ręka wysoko w górze. Od 2 tyg trzyma je na wysokości klatki piersiowej. Eryk może tak długo chodził z raczkami przy twarzy bo jak się wywracał to na buzie, i się tak pilnował.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 11:11   #4388
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Gdzie wszystkie wywiało?? Pewnie na spacerach z pociechami

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-04-05, 11:37   #4389
machaj
Raczkowanie

Wszystkim roczniakom życzymy dużo uśmiechów i zabawek! (troche spóźnione życzenia dla niektórych ale jakoś nie mam czasu na wizaż )

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
mi się najbardziej podoba ta druga, chociaż trzecia też fajna
ta pierwsza jak już Ana pisała uwidacznia niedoskonałości i dla mnie się nie nadaje

http://allegro.pl/dresowa-damska-mar...535029981.html
a mi w oko wpadła ta marynarka
Ana co o niej myślisz?
ehh ja jaj się cieszę że was mam tak dziś zajrzałam zdj pooglądać (świetne dzieciaki!) i pootwierałam te linki co podawałyście.... dokładnie o takim żakiecie myślałam wczoraj przed zaśnięciem!! o czerwonym... ale bardziej spodoba mi się koralowy... ostatnio wszystko co kupuje ma jakiś akcent koralowy... więc MUSZĘ MIEĆ TEN ŻAKIET!!

asiulku jaka Wercia jest duża na tych zdj...

moja Kala jeszcze nie chodzi... czasami jak sie zapomni to puści się i stoi chwile sama... wczoraj np stała przy pufie a w tv leciała jaka to melodia i jak ludzie zaczęli klaskać to ona też... ale my zaczęliśmy jej mowić jak pięknie stoi i oczywiście od razu się chwyciła...

mała pogodziła się z butkami i teraz codziennie jej zakładam rano żeby pochodziła w butkach po domu i na spacer bo w wózku trochę posiedzi a później za rączki chodzi...

no i my po kościelnym roczku... oczywiście do kościoła na ostatnią chwilę dotarliśmy... i byliśmy w szoku jak zobaczyliśmy kamerzystę! ktoś zamówił kamerzystę fotografa i nawet księdza swojego... jak dla mnie to trochę przesada... moj tata co prawda też miał kamere ale wyciągnął ja dopiero pod koniec jak ksiądz dawał dzieciom medaliki... a tamten prawie całą msze kręcił...
mała w kościele była grzeczna... zaczepiała chłopczyka który siedział za nami... śmiała się do wszystkich...
i ja myślałam że nasza Kala jest mała jak tak patrze na zdj waszych dzieci a w kościele była największa z roczniaków (2 chłopców i 4 dziewczynki)...

nie mam jeszcze zgranych zdj.. ale jak tylko zgram to wam pokaże naszą różową damę!
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:10   #4390
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
Wszystkim roczniakom życzymy dużo uśmiechów i zabawek! (troche spóźnione życzenia dla niektórych ale jakoś nie mam czasu na wizaż )

ehh ja jaj się cieszę że was mam tak dziś zajrzałam zdj pooglądać (świetne dzieciaki!) i pootwierałam te linki co podawałyście.... dokładnie o takim żakiecie myślałam wczoraj przed zaśnięciem!! o czerwonym... ale bardziej spodoba mi się koralowy... ostatnio wszystko co kupuje ma jakiś akcent koralowy... więc MUSZĘ MIEĆ TEN ŻAKIET!!

asiulku jaka Wercia jest duża na tych zdj...

moja Kala jeszcze nie chodzi... czasami jak sie zapomni to puści się i stoi chwile sama... wczoraj np stała przy pufie a w tv leciała jaka to melodia i jak ludzie zaczęli klaskać to ona też... ale my zaczęliśmy jej mowić jak pięknie stoi i oczywiście od razu się chwyciła...

mała pogodziła się z butkami i teraz codziennie jej zakładam rano żeby pochodziła w butkach po domu i na spacer bo w wózku trochę posiedzi a później za rączki chodzi...

no i my po kościelnym roczku... oczywiście do kościoła na ostatnią chwilę dotarliśmy... i byliśmy w szoku jak zobaczyliśmy kamerzystę! ktoś zamówił kamerzystę fotografa i nawet księdza swojego... jak dla mnie to trochę przesada... moj tata co prawda też miał kamere ale wyciągnął ja dopiero pod koniec jak ksiądz dawał dzieciom medaliki... a tamten prawie całą msze kręcił...
mała w kościele była grzeczna... zaczepiała chłopczyka który siedział za nami... śmiała się do wszystkich...
i ja myślałam że nasza Kala jest mała jak tak patrze na zdj waszych dzieci a w kościele była największa z roczniaków (2 chłopców i 4 dziewczynki)...

nie mam jeszcze zgranych zdj.. ale jak tylko zgram to wam pokaże naszą różową damę!
Czekam na fotki

Moja jak zaczęła się nieświadomie puszczać (gggrrrr... to słowo) to od tego momentu do samodzielnych kroczków minęło niewiele czasu, więc przygotuj się

Wercia tylko na zdjeciach wydaje sie taka duża (chyba przez te jej pultynki ) ... a w rzeczywistosci jest drobniutka i malutka. Jak ja ją mierzę to wychodzi mi ok 73 cm, więc do wielkich nie należy na pewno

Mała śpi już ponad 3 godziny. Chyba regeneruje siły na kolejną imprezę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-04-05, 12:27   #4391
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Po coś pokazywała?Kurcze nie widziałam takich,ale bo ja na all nie pamiętam kiedy na ubraniach byłam.Podoba mi się tak,że aż sama się nad kupnem zastanawiamTylko ja nie lubię kupować bez wymacania
ja też się troche obawiam zamawiać przez all ale chyba się skusze bo mi się bardzo podoba tylko nie wiem jaki kolor ;/
ja wczoraj przejrzałam allegro tak z grubsza i mi się spodobało kilka rzeczy jeszcze

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a my też zaraz jak się gnojek obudzi, to wychodne mamy w planie (a wczoraj wy pisałyście o słoneczku a u nas lało strasznie)

I moje dziecię z niedawnych spacerków (jakość z komórki)

( w płaszczyku wygląda jak powstaniec )
--
a jeszcze was miałam zapytać- jak u was jest z oglądaniem TV, znaczy przez dzieci?
bo pamiętam, że jeszcze za noworoda lub za wczesnego niemowlaka, to pisałyście jak to buzię odwaracałyście maluchom,żeby nie popatrzyły, a teraz jak?

ja tam mojej bajek nie zapodaję (znaczy czasem jak muszę iść z psem i ojciec jej dogląda lub coś w kuchni/łazience, ew. jak jej paznokcie obcinam, ale ja jak z nią siedzę to często leci coś (np DDTVN rano)
i nie mam parcia, że coś tam jej będzie jak się pogapi (a w sumie ją tylko reklamy interesują, szczególnie te z dziećmi, wszystkie humany, bobovity i inne mleka), bo bym się zanudziła na amen jak bym miała cały dzień bez tv z nią siedzieć. A jak jest u was?
moja czasami ogląda bajki i uwielbia wszystkie reklamy.
ja jej nie zabraniam oglądać oczywiście z umiarem

Cytat:
No dobra, coś tam wrzucę:

1-2- zabawa nowa piłeczką- rewelacja
3. mamy bransoletka najlepsza
4-5- z balonami
6. z koleżanką

Wercia śliczna

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

Zosia całą msze przespała, obudzilismy ją jak ksiądz jej dawał obrazek:

Wszystkiego najlepszego dla Werci i Oliwki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:31   #4392
sidorcia
Rozeznanie

Wercia, moja Natalka ma też 73cm wzrostu :P a nosi ubranka niektóre na 0-3, 3-6, 68, 74, 80cm, tak więc z rozmiarami mam różnie :P
ale Twoja Wercia lata jak samolocik

dziewczyny, czy możecie mi polecić jakąś dietę? planuje schudnąć ponad 15kg, bo po ciąży nie mogę zrzucić tych 30kg ;/ chodzi mi o taką dietę, żebym nie musiała za specjalnie gotowac i wydziwiać, o ile jest taka. bo nie nadaję się na gotowanie no i nie mam za bardzo czasu. czy mżecie mi polecić skuteczną, ale łatwą do 'przyżądzenia' dietę?

moja mama pracuje w lumpku, sortuje odzież. i kilka razy w tygodniu mogą kupować to co chcą zanim przyjdą klienci. przynosi małej takie cudne rzeczy,że sama nie wiedziałam że w sklepach z odzieżą używaną można znaleźć takie cuda.

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-04-05 o 12:38
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:36   #4393
anakazar
Zakorzenienie

]

Cytat:
ja też się troche obawiam zamawiać przez all ale chyba się skusze bo mi się bardzo podoba tylko nie wiem jaki kolor ;/
ja wczoraj przejrzałam allegro tak z grubsza i mi się spodobało kilka rzeczy jeszcze

Ja jutro jadę na ciuchowe zakupy.Priorytetowo po sukienke jakąś na codzień.
Połaże najpierw po sklepach i zobaczę co dorwę i jeszcze na jutro jestem umówiona z brafiterką w spr.doboru stanika

A tą marynarkę też kupię-o ile jutro nic lepszego nie upoluję.Ja nie lubię takich klastycznych marynarek,a ta jest taka"luzniejsza".Ja wezmę w beżu,bo mam dużo wyrazistych butów-w kolorze i we wzorach to górę potrzebuję stonowaną,bo inaczej wyglądałabym jak klown

Jeszcze napaliłam się na fajne koturny-dzisiaj je u koleżanki widziałam i chyba sobię strzelę

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Sara pokazuj resztę rzeczy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:40   #4394
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
a my też zaraz jak się gnojek obudzi, to wychodne mamy w planie (a wczoraj wy pisałyście o słoneczku a u nas lało strasznie)

I moje dziecię z niedawnych spacerków (jakość z komórki)

( w płaszczyku wygląda jak powstaniec )
--
a jeszcze was miałam zapytać- jak u was jest z oglądaniem TV, znaczy przez dzieci?
bo pamiętam, że jeszcze za noworoda lub za wczesnego niemowlaka, to pisałyście jak to buzię odwaracałyście maluchom,żeby nie popatrzyły, a teraz jak?

ja tam mojej bajek nie zapodaję (znaczy czasem jak muszę iść z psem i ojciec jej dogląda lub coś w kuchni/łazience, ew. jak jej paznokcie obcinam, ale ja jak z nią siedzę to często leci coś (np DDTVN rano)
i nie mam parcia, że coś tam jej będzie jak się pogapi (a w sumie ją tylko reklamy interesują, szczególnie te z dziećmi, wszystkie humany, bobovity i inne mleka), bo bym się zanudziła na amen jak bym miała cały dzień bez tv z nią siedzieć. A jak jest u was?

Wróciłysmy po 3 godz. .

U nas wczoraj najpierw była ładna pogoda a później lało jak z cebra.

Twoje dziecię nie wygląda jak śliczny "powstaniec".

Z TV to u nas jest tak :
- chciałam uniknąć telewizora ale Tż pokazał kiedyś Zosi Teletubisie i oszalała
- lubię rano oglądać/ słuchać DDTVN i TVN24 więc sobie leci w tle. Dziecię się interesuje tylko w przypadku wybranych reklam no i momentów kiedy pojawiają się dzieci albo ktoś gra lub śpiewa
- wieczorem z tatusiem oglądają Fakty
- czasami włączałam reklamy jak ubierałam na spacer żeby było szybciej i bez krzyku ale teraz już tego nie robię więc jest szybko i krzyk

Cytat:
I inne
Słodziak.
NO i przypomniało mi się ze miałyśmy jeszcze kupić gumeczkę do włosów.
Stary 2011-04-05, 12:59   #4395
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
]

Ja jutro jadę na ciuchowe zakupy.Priorytetowo po sukienke jakąś na codzień.
Połaże najpierw po sklepach i zobaczę co dorwę i jeszcze na jutro jestem umówiona z brafiterką w spr.doboru stanika

A tą marynarkę też kupię-o ile jutro nic lepszego nie upoluję.Ja nie lubię takich klastycznych marynarek,a ta jest taka"luzniejsza".Ja wezmę w beżu,bo mam dużo wyrazistych butów-w kolorze i we wzorach to górę potrzebuję stonowaną,bo inaczej wyglądałabym jak klown

Jeszcze napaliłam się na fajne koturny-dzisiaj je u koleżanki widziałam i chyba sobię strzelę

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Sara pokazuj resztę rzeczy
ja się zastanawiam nad ciemną tą marynarką albo właśnie nad beżem, chociaż ta koralowa też fajna

http://allegro.pl/20-bluzka-tunika-b...538976234.html

http://allegro.pl/bluzka-tunika-koro...541675886.html

http://allegro.pl/atmosphere-pudrowa...541295955.html
z siostrą zamówiłyśmy te bokserki wyżej

http://allegro.onet.pl/ds-3065l-piek...515393199.html identyczna sukienka była w zarze

jeszcze gdzies miałam zapisane jakieś ubrania ale chyba u siostry na kompie

chciałam jeszcze torebke sobie kupić taką nie dużą chanelke

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

a ciekawe co z yonką się dzieje

Sidorcia- ta dieta Darusi fajna, albo dukan

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-04-05 o 13:20
Stary 2011-04-05, 13:08   #4396
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
Wercia, moja Natalka ma też 73cm wzrostu :P a nosi ubranka niektóre na 0-3, 3-6, 68, 74, 80cm, tak więc z rozmiarami mam różnie :P

dziewczyny, czy możecie mi polecić jakąś dietę? planuje schudnąć ponad 15kg, bo po ciąży nie mogę zrzucić tych 30kg ;/ chodzi mi o taką dietę, żebym nie musiała za specjalnie gotowac i wydziwiać, o ile jest taka. bo nie nadaję się na gotowanie no i nie mam za bardzo czasu. czy mżecie mi polecić skuteczną, ale łatwą do 'przyżądzenia' dietę?
Sidorcia w naszym klubie jest wątek na ten temat

Asiulek Daniel też chodzi z łapkami w górze,a wstaje sam tylko,że na bosaka a w bucikach ciężko mu idzie chyba za sztywne są.

a co do telewizji,leciał ostatnio jakiś film i para się całowała a Danielek zaczął cmokać buziaki,więc chyba ogląda juz ze zrozumieniem.
ale nadal woli muzykę bajki go narazie nie interesują.
Bardzo mi się podobało jak Ola Dusiki ogląda bajeczki,w bajce misio robi papa i Ola tez robi papa słodko to wyglądało.

Izazula ja wczoraj tak zmarzłam,ze dzisiaj wyjęłam znowu płaszcz zimowy ale chyba głupio będę wyglądała jak będę wracała z pracy bo słońce świeci

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2011-04-05 o 13:20
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 13:25   #4397
sara 85
Zakorzenienie

http://allegro.onet.pl/ds-3063m-czar...544469094.html tu jest czarna też fajna, tylko boje się czy ona nie będzzie mi tyłka poszerzała

http://allegro.onet.pl/ds-3056s-sexy...538214211.html moja siostra ma taką, śliczna jest

http://allegro.onet.pl/ds-1355l-eleg...525982946.html

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-04-05, 13:49   #4398
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
http://allegro.onet.pl/ds-3063m-czar...544469094.html tu jest czarna też fajna, tylko boje się czy ona nie będzzie mi tyłka poszerzała

http://allegro.onet.pl/ds-3056s-sexy...538214211.html moja siostra ma taką, śliczna jest

http://allegro.onet.pl/ds-1355l-eleg...525982946.html
Jak dla mnie to :
- nr 1 nie poszerza tyłka . Bardzo wdzięczny fason i jest doskonały dla dziewczyn bez wcięcia w talii. Idealnie maskuje (widziałam na koleżance)
- nr 2 idealna dla szczupłych
- nr 3 super - mam podobną (bez rękawów) i nawet mój duży tyłek jest ok.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Ciekawe z jakiej tkaniny jest ta nr 1 bo ja widziałam z takiej normalnej tkaniny nie z dzianinowej
Stary 2011-04-05, 13:51   #4399
evitka21
Zakorzenienie

asiulek, w kwestii wózka to polecałam i opisywałam ci klika stron temu mój (coneco fortuna), i pisałam też o tych wózkach baby design,i dot, ale mnie zignorowałaś/czy tam przeoczyłaś.
Nie chce mi się tego wszystkiego jeszcze raz pisać, ale polecam ten fortuna oblukać

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 14:30   #4400
P0P70
Zakorzenienie

Asulek - Wercia na wszystkich zdjęciach jest prześliczna

A gdzie nasza druga solenizantka???
Darusia gdzie zdjęcia rozieśmianej ROCZNEJ Oliwki??
Wiem że przyjmujesz gości paluszkami ale nam też sie coś należy

Evitka - Mały powstaniec jest prześliczny i wcale nie wygląda jak powstaniec

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-04-05 o 14:31
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 14:43   #4401
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

No to wiosenne szaleństwo zakupowe ogarnęło nie tylko mnie dzisiaj nową bluzkę sobie sprawilam
Fotka mojego malca w czapeczce którą mu wydziergałam szydełkiem. Umie któraś mi wytłumaczyć robienie słupków? bo ja podobno robię z półsłupków, a chcialabym takie coś bardziej na lato mu jeszcze zrobić.
No i kupiłam chłopakom trampki takie same. Fotki kiepskie bo z telefonu w połowie obślinionego przez młodego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tel magdy 392.jpg (39,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tel magdy 394.jpg (32,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tel magdy 395.jpg (26,9 KB, 32 załadowań)

Stary 2011-04-05, 14:56   #4402
P0P70
Zakorzenienie

Madzia - ja mogę Ci wytłumaczyć słupki tylko nie wiem czy mi się uda. Słupki na szydełku robimy tak że jak masz tą jedną pentelkę na szydełku to na szydełu nawijasz nitkę i dopiero wbijasz w oczka te w już przerobionym materiale. Nabierasz nitkę i przewlekasz tylko przez dwie nitki czylli będziesz miałan tą nowa i tą pierwszą, znowu nawlekasz i przerabiasz te dwie ostatnie i zostajesz z tą nową. Jasne?

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

A moje nie chodzi z rękami do góry bo ona przeważnie coś targa w rękach.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Koniec pracy. Idę do domu. Dzisiaj tylko dwie firmy ochrzniłam nie ma to jak się wyżyć na innych.

I wręczyłam premię roczne swoim pracownikom.

Sama nie dostałam bo w zeszłym roku nie pracowałam. Ale i tak mam najlepszą premię czyli moją córkę

Stary 2011-04-05, 14:56   #4403
lindsley
Zakorzenienie

Fajna tylko droga wysyłka... Można by się w kilka umówić

Michaś
Stary 2011-04-05, 15:00   #4404
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

moja mama pracuje w lumpku, sortuje odzież. i kilka razy w tygodniu mogą kupować to co chcą zanim przyjdą klienci. przynosi małej takie cudne rzeczy,że sama nie wiedziałam że w sklepach z odzieżą używaną można znaleźć takie cuda.
Tak mogę Ci polecic bardzo prostą zero słodyczy , 2l wody dziennie , wasa zamiast pieczywa czy inna tektura a na obiad mięso plus warzywa czy surówka bez ziemniaków , makaronów i innych dodatków ew jak się znudzi ciemne pieczywo . jogurty naturalne jako przekaska czy jakiś owoc posiłki sniadanie , drugie śniadanie , obiad , owoc , kolacja góra o 18 stej . I schudniesz nie jakoś mega szybko ale po mału i waga się utrzyma .
Mam kilka kolezanek co się po takim jedzeniu na chudzielce przerobiły , a ja sama tez kilka kil zgubiłam jedząc tak , tylko ja jadłam normalnie piczywo . No i spacerki długie ew jak dasz radę jakieś cwiczenia w domu ( na brzuch np) .

pl madzia trampki wymiatają

Wszystkie dzieciaki przesłodkie napatrzec sie nie można a jak fajnie chodzą nie to co moja z cięzkim tyłkiem.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Fajna tylko droga wysyłka... Można by się w kilka umówić
przesyłka niewiele mniej niż kiecka
Stary 2011-04-05, 15:03   #4405
P0P70
Zakorzenienie

Ania - Tyłek może i ma ciężki ale za to jakie piękne oczy

Stary 2011-04-05, 15:10   #4406
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No to wiosenne szaleństwo zakupowe ogarnęło nie tylko mnie dzisiaj nową bluzkę sobie sprawilam
Fotka mojego malca w czapeczce którą mu wydziergałam szydełkiem. Umie któraś mi wytłumaczyć robienie słupków? bo ja podobno robię z półsłupków, a chcialabym takie coś bardziej na lato mu jeszcze zrobić.
No i kupiłam chłopakom trampki takie same. Fotki kiepskie bo z telefonu w połowie obślinionego przez młodego
Trampki super
Ja też tak sobie patrze na chodzące dzieci. Zosia woli kolana choć zdarza jej się nawet stanąć przez kilka sekund
Stary 2011-04-05, 15:12   #4407
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja się zastanawiam nad ciemną tą marynarką albo właśnie nad beżem, chociaż ta koralowa też fajna

http://allegro.pl/20-bluzka-tunika-b...538976234.html
Sara za ten link Cię ozłoce.To jest to czego tak namiętnie szukam pod kardiganytylko na foto nie wygląda to jak bokserka,a w opisie jest,że to bokserka.Poprosiłam ich,żeby wysłali mi foto tyłu i jak będzie klastyczny to biorę kilka

ło rany nie ten link wstawiłam-chodzi mi o tą z kawałkami koronki i guziczkami

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-04-05 o 15:18
Stary 2011-04-05, 15:16   #4408
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Madzia - ja mogę Ci wytłumaczyć słupki tylko nie wiem czy mi się uda. Słupki na szydełku robimy tak że jak masz tą jedną pentelkę na szydełku to na szydełu nawijasz nitkę i dopiero wbijasz w oczka te w już przerobionym materiale. Nabierasz nitkę i przewlekasz tylko przez dwie nitki czylli będziesz miałan tą nowa i tą pierwszą, znowu nawlekasz i przerabiasz te dwie ostatnie i zostajesz z tą nową. Jasne?
niby wiem o czym piszesz, ale nie jestem pewna czy nie będę źle robiła. Bo ja narazie to jak mam pentelkę to wbijam w te oczka i nitke przewlekam przez oczko i pentelkę, i to tak dosyc ciasno wychodzi. Ja to chyba muszę bardziej obrazowomoże na you tube mają jak to robić

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Tylko że z tymi trampkami jest problem straszne z nich śmierdziele (gumy zapach) jak myślicie czy to wywietrzeje czy już tak zostanie Bo jak tak ma zostać to do babci na ogród chłopakom zostawię. A jak śmiesznie kupować jedne rozmiar 34 a drugie 23

Stary 2011-04-05, 15:19   #4409
lindsley
Zakorzenienie

Trampki super...

Zapomniałam pochwalić Michasia - ma swoje pierwsze kroczki za sobą i to nie raz. Za pierwszym razem były od razu 3 A dodam że wcześniej nie próbował praktycznie nawet samodzielnie stać. Raz mu się zdarzyło 3 dni temu... Chyba go tak motywuje spotkanie z Wercią Asiulkową. Ostatnio jak się umawiałyśmy zaczął raczkować... Może chce Werci zaimponować czy nie być gorszym mimo że młodszy

Michaś
Stary 2011-04-05, 15:21   #4410
anakazar
Zakorzenienie

Madzia mały jak świetnie ubrany i trampy takie same-ekstra

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
śmiesznie kupować jedne rozmiar 34 a drugie 23
Ale Twój synek ma kopytotoż to kawał stopy.Moja ma 19.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości