|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
U nas w przychodni jest tak, ze kazda kobieta musi sobie wybrac położną środowiskową, czy jest w ciąży czy nie. Takie deklaracje trzeba było wypełnić.
|
|
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Brumek-dziekuje,a jak się to robi??
|
|
|
|
#3333 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystkim zbiorowo dziękuję za kciuki
Wasze kciuki działają zawsze cuda ![]() ![]() klask i:Teraz muszę spadać, ale jak wrócę to się przyłożę i podziękuję każdej z osobna
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-05 o 14:58 |
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
Madziulka, powiem Ci jak bylo u mnie, choc co szpital i dom to inny zwyczaj i warunki. 1.majtki - ja nie uzylam ani jednej pary, u mnie w szpitalu nie czepiali sie o bielizne i wolalam swoje bawelniane (lub bez) mysle, ze nie trzeba tego duzo, to co masz Ci wystarczy, jakby co przerzucisz sie na swoje.2.podklady poporodowe - strasznie wkurzajace, bo sie przesuwaja, lepiej uzywac ich jak najkrocej, a zamiast nich duuze podpaski. Takze nie kupuj ich wiecej, starczy Ci to co masz. 3. podklady hig. - to zalezy od szpitala. u mnie nie dawali i ja sobie zmienialam sama, codziennie zuzywalam jeden.Mysle, ze jedna paczka Ci wystarczy. Jak zostana to zuzyjesz przy przewijaniu Maluszka. 4. temat zostal wyczerpany przez kolezanki powyzej ![]() 5. wanienka - tak jak pisala Babonik - zalezy jakie masz warunki w domu... 6. przescieradlo - mysle, ze bez znaczenia. Ja mam same frotte. natomiast przescieradla ceratkowego ani razu jeszcze nie musialam uzyc, bo Mloda (obecnie 1,5 roku) nigdy nie przesikiwala pampersow... 7. skarpetki w ogole bym nie kupowala, noworodka najczesciej ubiera sie w roznego rodzaju spiochy, polspiochy itp - to wszystko ma stopki. Ale znam mamusie, ktore juz od pierwszego tygodnia ubieraja dzieci w designerskie dzinsy, dresiki itp to wtedy pewnie skarpetki sie przydaja.. ![]() Vaniliova - suuuper! co za ulga! Natka - mi tez sie wzrok pogorszyl w poprzedniej ciazy i raczej mi sie nie zdawalo niestety Trzymam kciuki za wizyty, gratuluje tych odbytych juz w tym tygodniu no i 20stek i 30stek..czas leci ![]() Witam rowniez nowa mamusie! Ja mimo slonca mam troche zwalony humor, bo mialam miec dzis polowkowe w K-cach i w ostatniej chwili przelozyli mi je za 2 tygodnie! A tak sie cieszylam, ze zobacze Malutka...
|
|
|
|
#3336 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ojej, to miałaś przejścia... Dobrze, że z małym ok Cytat:
![]() Cytat:
Zdolna bestia z Twojego męża, bo ja zdałam za 4-m dopiero...![]() Nawet nie wiedziałam, że teraz ciężarne kierują na ta glukozę 75 |
||||
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do 7 - to wtedy tez designerkie skarpetki (gucci?) |
|
|
|
|
#3338 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ma za to wielką wadę - mam to z szufladą (a nie opuszczaną barierką) i ono nie ma regulowanej wysokości:/ Tzn nie ma zrobionych dziur w miejscu, gdzie się montuje kołki na stelaż na materac kiedy maluch jest noworodkiem (ta najwyższa pozycja). Niestety ciężko jest wywiercić te 4 dziury, bo przeszkadzają szczebelki i nie da się włożyć wiertarki pod kątem prostym. Te dziury powinny być wywiercone w produkcji przed sklejeniem. Łóżeczko nie ma też 2 wyjmowanych szczebelków. Dlatego ja jestem zła, że to łóżeczko kupiłam mimo, że jest ładne.---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Ja nie wiem, jak mogłabym wytrzymac przed kompem w pracy te 8 h. Zwolnienie mnie uratowało. Nawet teraz jak posiedzę przed kompem pół godzinki, to mi kręgosłup wysiada.
|
|
|
#3339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z nk zrezygnowałam z jakiś rok temu. teraz to tylko tam zaglądam jak siostra się zaloguje a fb jeszcze mam i mnie już nudzi...żal mi tylko kontaktów z ludźmi którzy mieszkają kilka km ode mnie, ale to już też załatwiam bo zaczełam zbierać adresy i w razie czego będziemy sobie pisać listy ![]() Cytat:
Cytat:
O to będzie oblewanko ![]() ~~*~~ Czytam Was i kurcze Ja nie mam zielonego pojęcia, czy jakieś majciory muszę mieć jakieś podkłady ![]() Dobrze że moja kuzynka rodzi w czerwcu to będzie wiedziała co i jak ![]() ~~*~~ Jak tak trzymacie KCIUKI to trzymajcie za mnie żebym aukcje wygrała!! Kończy się dopiero co prawda jutro, ale kciuki można trzymać od dzisiaj. Chce tanio i dobrze
|
|||
|
|
|
#3340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o pielegniarke srodowiskowa a nie polozna, wiec moze jednak nie to samo
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Obiadek zrobiony i skonsumowany, jeszcze wywiesić pranie i ide na spacerek, między czasie was czytam.
brumek Jakieś nowe wytyczne dot glukozy? dobrze ze i ja byłam w ostatnich dniach marca. Kajool trzymam kciuki za zdrówko Twoje i dzieciątka, musi być wszystko dobrze, myśl pozytywnie. VANILIOVA dobra wiadomość ![]() ![]() kashanesa witam w gronie mamusiek. Napisz coś więcej o sobie. 83monia mi nic z nie cieknie z piersi, może coś ze mną nie tak? czy to nie jest regułą że musi cieknąć? sygine widzisz w "kupie siła", nasze kciuki podziałały, macie co oblewać ![]() zanka za Ciebie kciuki tez będziemy trzymać, pewnie pomogą ![]() ![]() temat wyprawki szpitalnej na tapecie. Ja mam tylko narazie jedną paczkę podkładów bella i majtki jednorazowe 5 szt baby ono, ale podobno odparzają du i są do kitu. Nawet torbę będe musiała kupić, bo mam tylko taka małą, a w nią się nie zmieszczę. Raczej nie będe się dowiadywać co w moim szpitalu dają, wolę mieć swoje podkłady na prześcieradło i inne potrzebne rzeczy dla mnie i małej. |
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też
Nie mogę bez niego żyć Już dzisiaj zostawiłam tam 160 zł ![]() Miejmy nadzieję, że mąż dzisiaj wkońcu wypłatę dostanie... Trzymajcie kciuki! Idę ogarnąć łazienkę
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
A to potrzebujesz na ciepło, czy na zimno? słodko, słono? dla dzieci, dla dorosłych??
![]() Cytat:
![]() Dołączam się do klubu kochających allegro ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- I mam na to najświeższy dowód!!! http://allegro.pl/show_item.php?item=1535870714 Ostatnio mam fazę na kubusia puchatka
|
|
|
|
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety w tym miesiącu limit zakupów już przekroczyłam, więc muszę czekać do maja na jakieś poważniejsze zakupy
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
patik - mi w pierwszej ciazy tez nie cieklo, teraz to takie pojedyncze plamki zaledwie
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- kupilam szlafrok do szpitala http://allegro.pl/szlafrok-podomka-c...530255044.html |
|
|
|
#3348 |
|
BAN stały
|
Sygine gratulacje :brawo:
83monia mam identyczny po porodzie malego jeszcze, tylko w szpitalu go uzywalam i wisi w szafie. Nowego nie mam zamiaru kupowac.
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Monia super, że wyniki wporządku Cytat:
nooo gratulacje dla męża ![]() Cytat:
![]() ![]() Ojj szkoda, że wizyta niewypaliła ![]() Zaneta za aukcje a co! |
|||||
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Zabije, zabije zabije
Maż do mnie już dzwoni, co znowu zalicytowałam
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja wogóle nie "umiem" buszować na all, że już nie wspomnę że nie mam nerwów jak muszę komuś aukcji dopilnować, nie ma mowy to nie dla mnie. Wiem że dużo trace ale po prostu nie umiem i już
![]() właśnie robię obiadek, dziś kurczaczek po chińsku ( z pomysłu winiar) z makaronem ![]() ale jakoś się boję że mnie coś łapie wczoraj męża wymioty pogoniły a mnie dziś zimno, niedobrze i jakoś tak słabo ehhh była zima to zdrowa byłam a teraz coraz częściej coś ...---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Ma iphone i w nim internet, zrobił sobie pocztę moją i jego
![]() I jest na bieżąco z moim i jego e-mailami A że każda licytacja danego produktu jest wysyłana z allegro na e-maila to mu przychodzi powiadomienie. To zadzwonił i się śmiał, że znowu coś zalicytowałam ![]() Tylko że pewnie i tak tych aukcji nie wygram, zależy mi na jednej wózek ![]() tylko, że tu mam limit
|
|
|
|
#3354 |
|
BAN stały
|
Dziękuję Wam Kochane!!!!
U mnie to już loteria-może 7,8 a moze 10 tygodni? Moze wyliczę średnią Maks-w dniu terminu Szymon-5 dni przed terminem Krystian-19 dni przed terminem Iza-??????? Bosz jakia piękna pościel,łóżeczko i ubranka Kajool a długo nie czułaś ruchów?Alez się nastresowałaś bidulko A ten dureń Ci pewnie szyjkę podrażnił.Weź N0-Spę i leż. Do szpitala kupuję: 3 paczki podkładów w gacie majtki mam 9 par,to zobaczę podkłady na wyro 6 szt. poza tym wkładki laktacyjne,laktator,koszu le,szlafrok,kosmetyki do higieny,2X kapcie,sztućce,kubki i zapomniałam. Poza tym dla malutkiej ubranka,rozek,chusteczki i pampersy,pieluszki. Nasprzątałam sie dziś i pochwa mnie boli. Mam pod domem połowę wioski dzieciecej płci męskiej. Brunetko wróciłaś cała i zdrowa jak zakupy już trwają ![]() Doczytałam resztę: Sygine gratulacje dla małżonka!!!!! Jasne,że trzymam kciuki i za wizyty,za cukier,aukcje na allegro...Mocno,mocno!!! Meszsares ja bym się też wściekła.Zemścij sie na wizycie. Osz Wy pindy jedne-tak allegro spustoszyć? Brunetko no przyznaj sie nam ,przyznaj. Ja wczoraj kupiłąm znów koszulę,znów bo to 3 Muzzy a tak wygodnie się w nich śpi i nie poci ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1534146496 i jeszcze do paczki z wczorajszej aukcji doszło wieczorkiem to: http://allegro.pl/2-biale-bluzeczki-...529389687.html no mto za 3 bluzki ciażowe,spódnicę,ręcznik dla Izy,bluzeczki wyszło mi 13 zł.Opyla sie? Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-05 o 16:52 |
|
|
|
#3355 | ||
|
Zadomowienie
|
Od rana trzymam kciuki za wszystkich potrzebujących
![]() Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni. U nas też już 22 leci ![]() Śliczne zakupy dla dzieciaczków I brzuszki też rosną Ja tylko dziś tuniczkę na lato sobie upolowałam za całe 5zł![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla męża! |
||
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny,
nerolko nie czulam tak od soboty wieczor a w niedziele o 12 pojechalam do spzitala. Makly jest psota bo na ktg sie ruszal, naliczono ponad 20 ruchow w ciagu pol godziny a matka w tym czasie poczula moze ze cztery. Pozniej juz na calego sie rozbrykal Ja normalnie z koncem ciazy bede cala siwiutka
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Sygine, gratulacje dla męża za zdany egzamin.
![]() Cytat:
Może w takim razie dostaliście łóżeczko z defektem ? Pytaliście sprzedającego czy czasem tych dziur nie powinno być już wcześniej? Szczebelki wiem, że nie są wyjmowane, ale wydawało mi się to zbędne.
|
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
dla Filipa mieliśmy najtańsze łóżeczko z Ikei, miało tylko 2 poziomy regulacji wysokości dna i nie miało wyjmowanych szczebelków
kilka szczebelków musieliśmy wyciąć z mężem, żeby mógł wychodzić no i teraz kupujemy nowe łóżeczko tym razem trochę droższe, żeby miało 3 poziomy regulacji i wyjmowane szczebelki, no i wymyśliłam sobie białe
|
#3359 |
|
BAN stały
|
Edytowałam poprzedniego posta
![]() Kajool no rozumiem Cię doskonale bo ja tak latałam z Szymonem do szpitala,lekarza a przy Krystku już miałam detektor,to siwieć będę później na szczęście bo i teraz nie muszę. Za to jak cholera boję się porodu. Mały moze się obrócił,ze dawał wewnątrz.Moja też tak robi a ja sie stracham o nia ale szybko się domyśla,że trzeba mamusi pokazać siłę ![]() A...T kupił dziś silnik do pralki.150 zł.Masakra ale co mamy zrobić. Włąśnie za to,ze stała te dni robi 4 pranie,a co? Silnik testujemy Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-05 o 16:58 |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://motherhood.pl/produkt/podklad...scieradlo.html jest bardzo miłe i żadna tam ceratka... a ja się chyba od Was zaraziłam i tez mi się udało wczoraj fajną aukcję z tuniką wygrać, to się pochwalę, a co! ![]() http://allegro.pl/tunika-nie-tylko-ciazowa-i1534140108.html
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-05 o 17:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

i znowu przechwyciłam kartę do bankomatu. Ale już się opamiętałam i nie kupuje małych rzeczy teraz już większe 

klask i:
mysle, ze nie trzeba tego duzo, to co masz Ci wystarczy, jakby co przerzucisz sie na swoje.

Wszędzie- w radiu, w e-sklepach- "szukaj nas na fb". A jak nie mam fb to co- jestem gorsza?? I tym bardziej nastawia mnie to negatywnie.
Ja z nk zrezygnowałam z jakiś rok temu. teraz to tylko tam zaglądam jak siostra się zaloguje
a fb jeszcze mam i mnie już nudzi...żal mi tylko kontaktów z ludźmi którzy mieszkają kilka km ode mnie, ale to już też załatwiam bo zaczełam zbierać adresy i w razie czego będziemy sobie pisać listy

Zakończone: 2
Niestety w tym miesiącu limit zakupów już przekroczyłam, więc muszę czekać do maja na jakieś poważniejsze zakupy

wczoraj męża wymioty pogoniły a mnie dziś zimno, niedobrze i jakoś tak słabo