![]() |
#2491 |
Rozeznanie
|
Dot.: Koty część II
hej
![]() jest tu temat kastracji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zadomowienie
|
Melduje się kociara z Wrocka
![]() polecam panią Katarzynę Marszałek z przychodni Arka na ul. Więckowskiego 14 - w pobliżu szpitala na Traugutta. Pani doktor jest rewelacyjna, moja kotka ją lubi i z wzajemnością, naprawdę ma podejście do zwierzaków no i nie zdziera i zawsze coś doradzi, na wszystkie pytania odpowiada. Jestem bardzo zadowolona ![]()
#2495 |
Raczkowanie
|
Hej,
mam do Was pytanie, ponieważ zauważyłam u mojego kociaka dziwne "coś" na dolnej wardze. Coś podobnego do ludzkiej opryszczki, jest bardzo czerwone i spowodowało lekką opuchliznę. Pytam Was ponieważ do weterynarza mogę iść dopiero w środę, a wolałabym się chociaż mniej więcej upewnić co to może być. Może też spotkałyście się z takim czymś u swojego kociaka?
#2496 |
BAN stały
|
Hej jestem nowa na tym podforum...
Kochane, ostatnio przygarnęłam kociczkę z przed bloku. I bardzo się martwię bo z narzeczonym zakochaliśmy się w niej, daliśmy jej nowy dom. Nie byliśmy u weterynarza bo wydawała nam się zdrowa... Teraz jednak się martwię, bo ma suchy nosek, ciągle śpi, ma coś jakby łupież na futerku... Czy to coś poważnego? Czy dojdzie do siebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Konto usunięte
|
Ekstramocna- lećcie do wete :ekhem:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2499 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kiciulka23 Czas edycji: 2011-04-05 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2501 |
Zakorzenienie
|
Ja tak ni z gruszki ni z pietruszki napiszę, że gdy byłam u weta odrobaczyć moją kicię pierwszy raz powiedział mi, że jeśli nie wychodząca to co 3 miesiące mam być
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2502 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to powinno się odrobaczać co pół roku koty niewychodzące i co 3 m-ce koty wychodzące/polujące. Przy ostatniej wizycie moja dostała Aniprazol (tabletki).
#2503 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() Odrobaczać muszę za jednym razem i koty, i psy. Koty odrobaczać będę jednak w gabinecie... ![]()
![]() |
#2504 |
Rozeznanie
|
hej dzieczyny znowu mam problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeszcze nie tragedia, że nie zrobił... jak nie zrobi przez 2-3 dni to się martw
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Konto usunięte
|
Ja mojemu do karmy suchej dodaje zawsze garstkę Royal Canin Fibra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Wtajemniczenie
|
witajcie kocie mamy
wczoraj kicia moich rodziców urodziła 3 śliczne kłębuszki i jeden z nich jest mój ![]() oszalałam i pół dnia przeglądam kuwety, zabawki, szczotki, karmy itd ![]() już nie mogę się doczekać aż podrośnie i będzie u mnie a jak myślicie po jakim czasie mogę go wziąć od jego mamy?
![]() |
#2508 |
Rozeznanie
|
zrobił qpę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Przyczajenie
|
Witam
niedawno przygarnęłam kocurka. Zostal znaleziony na stacji benzynowej a do mnie trafił z ogłoszenia ponad miesiąc temu. U weterynarza oczywiscie bylam na poczatku żeby go przebadac, zaszczepić i odrobaczyć. Na oko weterynarza ma ok 4 mcy. Wyleczyłam go z kociego kataru, potem dawalam cos na wzmocnienie ale jest troche delikatny - wczoraj uchylilam okno na trochę w dzien to mi kichal. Z tym że w zasadzie nie to chciałam. Wszystko może byłoby ok, gdyby nie to że dziś na pościeli stwierdzilam jakas wydzieline. Poczatkowo myslalam że to wymiociny albo że mu się ulało ale nie. Niestety zwial mi i nie wiem z ktorej dziurki mu sie cos popuscilo. Ogólnie to wyglądało jak mokra plama z czyms beżowym. Pierwszy raz go zobaczyłam jak sie to stało ale sądząc po śladach to robił już wcześniej. Jak te miejsca na pościeli wącha to potem łapka chce to zasypać. Być może to zupełnie normalne ale przyznaje ze lekko mnie wkurza bo pościel miałam założoną raptem kilka dni i już poszła do prania. Co to może być? czy wszystko z nim jest ok? może on mi zwyczajnie złośliwie sika? chociaż na sikanie tego chyba jakos by za malo było. Zetknęliście się już z czymś takim? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2511 |
Wtajemniczenie
|
mój jest ten z czarnymi uszkami i maziajem na pleckach
![]()
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
3 małe cuda
![]() ![]()
![]() |
#2513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |
Wtajemniczenie
|
też myślę nad takim czymś
mieszkam na wsi, ale wolałabym żeby kocio nie chodził po okolicy jak zbudujesz to pokaż jakieś foto Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
|
Cham & Persilla
![]() Fota nr 1 : ' A kuku ' ![]()
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-04-09 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2517 |
|
Że niby ' perski dywan '
![]() Hmmm... Prawie jak wycieraczka ![]()
#2518 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mój mąż przytargał do domku kotka , dostał od kolegi z pracy. Mamy już adoptowanego pieska w typie shih tzu teraz kot w typie persa, szukałam hodowli bo ostatnio chcieliśmy persika, ale z zarejestrowanej hodowli i nawet zaczęłam się przygotowywać od strony informacyjnej na forum planeta persja . A mój mąż przytachał do domku tą kuleczkę i nie mam serca jej oddać bo nie ma rodowodu ![]() Mam tez takie pytanko. Kotek jest kochany, z psem się powoli dogadują . Ale problem mam z karmieniem. Sunia je RC junior dla psów małych ras , a kotek RC dla kociąt. tylko że sobie oboje wyjadają na wzajem , mimo że maja osobne miski! Boję się żeby z tego nie było problemów. Jak to rozwiązać? Kotek jest zaszczepiony i odrobaczony za tydzień kolejne szczepienie, czekam aż się zaaklimatyzuje. Borysek nie będzie wychodzący. Ale jest kolejny problem bo kotek ma 8 tygodni a powinien być przy mamie z tym że kolega nie chce się zgodzić żeby chociaż te 4 tygodnie jeszcze kotka zostawić z mamą , bo chce się pozbyć problemu! ![]() ![]() Do tego kotek ma zaropiałe oczka, myje mu to woda przegotowaną ale nie chce całkiem zejść, kupiłam obroże na pchły dla kociąt, na wszelki wypadek. Pies oczywiście też odrobaczony i zaszczepiony wychodzi tylko na smyczy, nie spuszczamy jej bo ludzie wysypują trutki . Od 8 lat mamy jeszcze 150 l akwarium z pyszczakami ![]() Papugę nimfę oswojoną ![]() Mamy jeszcze od roku dwa chomiki ![]() Nieźle kosztuje utrzymanie tylu zwierzaków ![]() ![]() Piesio po kąpieli dlatego taka "niewyjściowa" fryzurka ![]()
#2519 | |
|
Cytat:
![]() Sorry, ale dla mnie ropiejące oczy kojarzą się z jednym- koci katar ![]() ![]() Piszesz, że kociak ma 2 m-ce, a z tego co wiem, to obroże są bodajże od 3 m-cy... ![]() Co do nimfy- wejdź na wątek w moim podpisie i daj jakieś fotki nimfy ![]() ![]() PS: A te ciemne w rogach oczu zdejmuj mu delikatnie palcem. Mój kot zawsze ma takie po spaniu.
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2011-04-10 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
Nimfa 20 -
Mam nadzieje że to nie koci katar, kotek był szczepiony i chyba by go nie zaszczepili gdyby był chory? Będę szła z kotkiem do weta ale najwcześniej jutro , dziś jestem w pracy. Obroże mam dla kociaczka profilaktycznie , (to specjalna dla kociąt, http://allegro.pl/beaphar-obroza-prz...551885576.html , pisze że można stosować od 6 tygodnia życia.) Kotek wygląda i zachowuje się ok, nie kicha , tylko ta wydzielina mu się zbiera, codziennie muszę mu czyścić oczka. Wolę zabezpieczyć oba futrzaki na wypadek kleszczy i pcheł, kociak nie bedzie wychodził ale boje się ze psinka wniesie cos ze spaceru na futrze. Skonsultuje sie z wet bo i tak czeka nas szczepienie. Co do papużki to ma na imię Maja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.