|
|
#211 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Dot.: W³ochy - wiza¿anki z W³och cz.II
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
A wiecie ze najwiecej dzieci rodzi sie nad ranem
A co do godzin i ceny za znieczulenie - wszystko mozliwe - anestezjolog moze pracuje jak w biurze od 8 do 5 i jak trzeba dac nietypowo w nocy to ma wyzsza stawke zeby mu sie chcialo wstac. Moze dlatego tu tak popularne sa cesarki - da sie zrobic w godzinach urzedowania. Dziewczyny - musze schudnac! W Polsce stosowalam na wiosne diete South Beach. Ale tu sie zbytnio nie da. Powiedzcie same - jajka na sniadanie. Brak kompletny chleba, makaronow, ryzu i czesci warzyw jak ziemniaki. Przez pierwsze 2 tygodnie a potem nieduzo. Brak slodyczy - ok nie jem juz 4 tydzien ale nie wolno tez owocow bo w nich jest cukier. A ja sie wlasnie jablkami ratuje. A tesciu robi paste codziennie prawie na obiad, ziemniaki al forno ociekajace oliwa, na pizze chodzimy prawie w kazdym tygodniu. A w niedziele bylismy na filmie Boris - komedia wloska. A potem pojechalismy do chinskiej i tak po 10 jadlam jeszcze duza kolacje. Rozwiazaniem byloby gotowanie dla mnie i meza osobno - ale tesc sie zlosci i obraza jak sie nie chce jesc tego co zrobil. ![]() Naklada kopiaste porcje pasty, a w zupie to lyzka stawala bo wsypal cala torebke takiego malutkiego makaronu. Jak widac wlaczyla mi sie juz baba. No nic - ide zrobic sobie sniadanie. Potem porcja areobiku. Moze jakos to bedzie. Musialam sie wygadac.
|
#213 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 72
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hej Dziewczynki! Dzis mam jakie stakie zakwasy w miesniach i kregoslupie (jesli takowe istnieja
) od sprzatania, tyle mam roboty, ale ledwo sie dzis ruszam, wiec tylko wstawilam fasolke na obiad i zaraz ide po recepty do lekarza i zakupy i tak zszedl caly ranek, u lekarki napewno znowu sie naczekam![]() cuciola gratuluje Tztowi pierwszej pracy evelinarav no ma, gdyz w nocy nie ma anestezjologa i przyjezdza specjalnie do pacjentki, przeciez jak polozna jedzie w Pl do porodu tez sie za nia placi w zaleznosci czy to dzien czy noc ![]() sjoanna a Twoj tesc nie pracuje, ze pichci codziennie takie wielkie obiadki? to jak on gotuje to co Ty robisz![]() no ale pasta codziennie, to przesada faktycznie i jeszcze taka ociekajaca oliwa..u nas jest 2x w tygodniu, a czemu nie mozesz gotowac oddzielnie, powiedz ze Cie zoladek od tych jego posilkow boli![]() alicja38 no i kiedy do nowej pracy, w poniedzialek? teraz pracujesz?? Jeszcze musze firanki wymierzyc do pokoiku, bo w czwartek chce isc to mi pozniej za nieduzo kolezanka przeszyje, ale normalnie nie mam dzis sily ![]() A co planujecie na Wielkanoc?
|
#215 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 130
|
Dieta Dukana zabra³a mi 9kg
i w miaaarê nie przeginaj±c ze s³odkim i tak dalej mo¿na siê tej nowej wagi trzymaæ (ja tylko j± od¶wie¿a³am na pocz±tku roku, zakoñczy³am we wrze¶niu zesz³ego roku).Wiem, ¿e nie³atwo by³oby j± przeprowadziæ w IT (choæ te¿ bez przesady, tuñczyki tu s± du¿o smaczniejsze, ni¿ dostêpne w Polsce. Tzn te smaczne s± tu tañsze ), ale na wszystko jest sposób.Naj³atwiej podej¶æ do niej od koñca (nomen omen )i do codziennego jedzenia np. jogurtu dorzuciæ w sumie 2 ³y¿ki otr±b owsianych (naturalnie reguluj± trawienie Otrêby owsiane smakuj± jak owsiane p³atki b³yskawiczne, tylko jeszcze mniejsze. Mo¿na z nich te¿ zrobiæ owsiankê w kubku ![]() (ja póki co przywioz³am zapas otr±b z PL, ale bêdê szukaæ tutaj niby s± )Co do kursu w³oskiego - by³am w szkole i okaza³o siê, ¿e niestety, szko³a darmowa, ale roczna, 2 semestralna. Teraz zapisaæ siê nie da Poszukam jeszcze innych, ale przy takim terminie mo¿e byæ ciê¿ko. Trudno, jak co¶ - pójdê od wrze¶nia...
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-04-05 o 12:14 |
|
|
|
#216 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
ja od miesiaca mam rowerek stacjonarny i praktycznie codziennie sobie na nim jezdze tak ok 40min. a dzis po raz pierwszy pobiegalam sobie pol godz z moim psem oczywiscie wychodzi na to, ze moj pies ma lepsza kondycje ode mnie w kazdym razie bardzo mi sie podobalo i jeszcze wrocilam pelna energii, az cale mieszkanie wysprzatalam. nie moge sie doczekac nastepnego razu nadwagi nie mam, ale jak sie nie bede ruszac to mnie chyba ten cellulit zje
|
|
|
|
|
#217 |
|
Raczkowanie
|
Principessina, zaczynam od jutra, zobaczymy jak mi pojdzie. Tymczasem 2 popoludnia zajmuje sie innym chlopaczkiem juz od kilku miesiecy.
Nie zapracowuj sie tak strasznie... |
|
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
juz zaczelas prace??napisz jak poszlo!!!principessinasliczne mebelki a dla mamusiek sie nie pochwalilas co do analgesia epidurale u nas sie nie placi nic a u Was jakos tam dziwnie i jeszcze zalezy od pory dnia a co to szpital prywatny??
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
cucciol79 na watku mamusiowym juz sie wczesniej pochwalilam jak je zamowilismy
nie to szpital panstwowy, ale w nocy przeciez nie ma anestezjologa, specjalnie musi przyjechac....a w ogole tam gdzie bede rodzic to jedyny szpital, gdzie mozna dostac znieczulenie, w innych go nie robia w ogole.
|
#220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do nocy musze sie podpytac u mnie w szpitalu jak to funkcjonuje??!! jeju jestem taka pelna 1/2kg.truskawek z bita smietana zjadlam teraz nie ma co troche ruchu potrzeba ide na jakis spacer
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-05 o 18:38 |
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola79 Ty to normalnie juz truskawka sie stalas, co chwile je wcinasz
wiesz co podpytaj u siebie w szpitalu, bo z tego co dzis czytalam na forum to to epidurale w nocy nie jest dostepne, jesli sie nie umowisz z anestezjologiem, oczywiscie to jest uzaleznione od szpitala, taka samo jest z platnoscia, ja nie wiem jeszcze ile ta "przyjemnosc" kosztuje, ale znajome tutaj mowily, ze nawet 500 euro moze krzyknac, coz...ale moze to plotki, sami zapytamy w sobote to ew. Ci napisze co w ogole na tej wizycie powiedzial, a ginek badan nie kazal Ci wczesniej zrobic na krzepniecie krwi i jeszcze inne jakies szczegolowe
|
#222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gotuje on bo lubi no i nie wszystko lubi jesc - np nie lubi sera Jest typowym wlochem i jak ugotowalam np barszcz czerwony i do tego torlellini to nie chcial bo zupa byla czerwona. Troche juz poznalam mozliwosci tescia wiec jak on jest to ja mu w parade w kuchni nie wchodze. Jeszcze nigdy nie zjadl zadnego mojego ciasta ani muffinek. Wiec same widzicie. ![]() Co ja robie - sprzatam, ucze sie, czasami cos ugotuje lub upieke dla mnie i meza. Lasuch ze mnie straszny - przyznaje bez bicia. Ale potrafie sie powstrzymac - teraz nie jem od 9 marca (z wyjatkiem tego ciastka na sw Jozefa ) No i niestety tez przez czekolade jedzona w zime mam te kilogramy co mam. Ale dzisiaj zrobilam na kolacje tylko salatke z salaty i pomidorow plus odrobina oliwy. I zjadlam ja i maz. Tesc oczywiscie jakiegos wolu czy bawolu usmazyl dla siebie. I wiecie jak mi fajnie, lekko. Koniec jedzenia wielkich kolacji! Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2616775 8]makaron na obiad moze byc, a na kolacje mozna zjesc juz cos lzejszego. na watkach fitnessowych polecaja np mieso z kurczaka.przydaloby sie dorzucic troche sportu ja od miesiaca mam rowerek stacjonarny i praktycznie codziennie sobie na nim jezdze tak ok 40min. a dzis po raz pierwszy pobiegalam sobie pol godz z moim psem oczywiscie wychodzi na to, ze moj pies ma lepsza kondycje ode mnie w kazdym razie bardzo mi sie podobalo i jeszcze wrocilam pelna energii, az cale mieszkanie wysprzatalam. nie moge sie doczekac nastepnego razu nadwagi nie mam, ale jak sie nie bede ruszac to mnie chyba ten cellulit zje [/QUOTE]Cwicze areobik z polska plyta - mam tez troche pilatesu (ale nie lubie). Ale wielkiej zmiany po zimie nie ma niestety. Widze roznice w swoim podejsciu do wykonywania cwiczen. Jak jestem zmeczona to tak niedbale - a jak chodzilam w Polsce na zajecia to instruktorka pokazywala jak wykonywac cwiczenia i pilnowala zeby sie nie obijac - czyli potrzebuje musztry! Ide jutro z mezem na dlugi spacer trasa nad morze - zobaczymy jak daleko dojdziemy. I mam nadzieje ze i siebie i jego tym odchudze.
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Dok³adnie tak mi powiedzieli, ¿e pod koniec maja siê koñczy
w sumie wcale siê im nie dziwie, ¿e nie chc± teraz nikogo z ulicy.Tê mo¿liwo¶æ zapisania siê w ka¿dym momencie wziê³am z artyku³u o takich szko³ach, ale to mo¿e by³ przyk³ad jakiej¶ szko³y z pó³nocy.. W ka¿dym razie tam by³o info, ¿e mo¿na w ka¿dym momencie siê dopisaæ. Te¿ nabra³am ochoty na truskawki przez ten opis truskawki i bita ¶mietana Jak tam u Was pogoda? Mi w po³owie dnia siê skiep¶ci³a, burza i deszcz, teraz tylko 11'C Ju¿ w Polsce jest lepiej
|
|
#224 | |||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 468
|
Hej Skarby,dlugo mnie nie bylo,troszke znowu zapracowana bylam no i zrobilam w koncu porzadki wiosenne bo u nas prawie lato!
Cytat:
Cytat:
super mebelki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas kolejny dzien goraco,caly dzien na krotki rekawek,az tak dziwnie bo przeciez to poczatek kwietnia!a ma byc jeszcze cieplej,w czwartek i piatek daja 27stopni! nie wytrzymalam,kupilam sobie w koncu te torebke ,tzn Tz mi kupil stwierdzajac,ze to juz prezent na urodziny,ktore mam we wrzesniu hihihihbuziaki...mi siete mancate!
|
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to strasznie duzo 500euro ale byc moze ,ze to tylko tak gadaja??!! u nas nic sie nie placi ale w nocy nie mam pojecia jak tu funkcjonuje na nastepnej wizycie z anastezjologiem tj.18 podpytam sie dokladnie!! Ja robie wszystkie te badania z ksiazeczki Ty tez masz ta blekitna z Asl?? sjoannajak Ty wytrzymujesz z tesciem w domu??ja bym mojego chyba zabila taki palloso |
|
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki! U mnie dalej sliczna pogoda, dzis Tz pojechal do pracy pociagiem no i faktycznie jest szybciej. O 19. 30 juz byl w domku
![]() Tez jadlam dzisiaj truskawki |
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Silvyetta, a gdzie mieszkasz?
Dla mnie prognozy raczej s± 20-23, ale chyba zmieniê dostawcê prognoz (z przyzwyczajenia mam Onet, który nie pisa³ o dzisiejszej burzy i deszczu, wiêc przestajê im wierzyæ ).
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-04-05 o 23:38 |
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny, mialam dzis pierwszy dzien zajac sie tymi nowymi dziecmi i nici. Kobieta jest troszke niepowazna. Zadzwonila wczoraj, ze sie rozchorowaly i maja temperature i ze sie odezwie w najblizszych dniach. Smierdzi mi cos ta praca (przepraszam za wyrazenie). Od 5 tygodni mnie poszukiwala, a ja tak naprawde jeszcze nie zaczelam. Pokazano mi tylko na jej polecenie, gdzie sa przedszkola, przedstawiono nauczycielkom i na tym koniec.
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie kombinowa³a co¶ na boku, trudno stwierdziæ.
Masz jeszcze inne opcje pracy? Je¶li ona bêdzie Tobie p³aciæ tylko za dni przepracowane, a nie wiadomo nawet, kiedy siê odezwie, to szkoda czasu..
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Kasza - ja sprawdzam pogode tutaj www.meteo.it
Mozna zobaczyc cala Italie albo prowincje a newt duze miasta. Kliknij na Neapolu i masz prognoze. Zawsze to miejscowa, powinna byc dokladniejsza. A co do jajeczek to niestety - tesc zabral klatke z balkonu wczoraj bo strasznie wialo i samiczka przestala siedziec na jajkach. Wszystko co bylo w gniazdku wyrzucila. Jajeczka ciagle sa. Dzis rano wyniesiona klatka na balkon w stare miejsce i samiczka siadla znowu. Ale chyba jajeczka wychlodzily sie wczoraj wiec raczej z nich niz nie bedzie.
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Misiaki! U mnie ladna pogoda, tylko troche wieje
Poszlam dzis popatrzec jakas sukienko-tunike, ale sie na nic nie zdcydowalam, poczekam do soboty jak pojedziemy z mezem do miasta teraz robie jarzynowa, dzis meza nie ma na obiad,wiec tylko cos przekasze, a wieczorem zjemy razem![]() A pisalam Wam, ze dostalam od naszej mary ogorki kiszone mniammm na swieta zrobie slatke jarznowa, no a w tygodniu zupe ogorkowa ![]() Cytat:
Pokaz torebusie!!! to ta co link wkleilas wczesniej model Kate?? Cytat:
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Sjoanna, na Onet nigdy nie narzeka³am
bo temp. zawsze podaj± b. dok³adnie, no i mo¿na na stronie startowej ustawiæ miasto ale ogólnie temperatury bywaj± ró¿ne (na przyk³adzie polskich serwisów - Onet zawsze podaje dla Gdañska 2-3 stopnie mniej, ni¿ np. Interia ). Dziêkujê za stronê, na pewno bêdê tam zagl±daæ (zawsze mo¿na siê czego¶ nowego przy okazji nauczyæ ). edit: zag³êbi³am siê w stronê i coraz bardziej mi siê podoba wiêc dziêkujê jeszcze bardziej ![]() Princi, to go³±bkowe ciacho to typowo wielkanocne, tak? Dro¿d¿owe czy babkowe? Jeszcze nie jad³am, a ze zdjêæ trudno mi jednoznacznie wywnioskowaæ
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-04-06 o 15:26 |
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
KaszaManna tak to ciasto drozdzowe, ono jest praktycznie takie samo jak bozonarodzeniowy panettone
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêkujê za info
mo¿e dzi¶ kupiê, tak z ciekawo¶ci
|
|
#235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet za cesarke![]() wcinaj wcinaj nam wolno dietka bedzie po![]() Alaa moze ona znalazla kogos innego za pol ceny??ze tak kombinuje??a moze po prostu dzieci sa chore i za kilka dni zadzwoni!!!nie martw sie
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-06 o 17:40 |
|
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola79 te oplaty to sa zalezne od regionu, a mylisz ze za cesarke na zyczenie sie nie placi
mysle, ze tak, oczywiscie jak jest taka potrzeba to i u nas w Puglii sie nie placi...mysle, ze powinnas ie dopytac ginka, bo z tego co wiem nigdzie anestezjolog nie jest garantito di notte ksiazeczki zadnej nie dostalam i takowej nikt u mnie nie ma, wpierw ginek wypisuje mi badania a pozniej z ta kartka ide do swojej doktorki i ona ma w kompie wypisane ktore sa refundowane, a ktore nie i wypisuje skierowania ta czerwona recepte a w ktorym szpitalu bedziesz rodzic? dobrze tam u Ciebie, bo nawet w Rzymie sie placi
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tam u Was na poludniu calkiem inaczej a i co do tej ksiazeczki to tez dziwne ze nie daja??!!po prostu co region to inne przepisy![]() a i za cesarke tez sie nie placi ![]() lece patki bo wczoraj to prawie cala noc nie spalam Spokojnych snow
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-04-06 o 23:03 |
|
|
|
|
#238 | ||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 468
|
Cytat:
Cytat:
http://www.liujo.it/#/ciao-kate/coll..._15_32230.htmlCytat:
![]() Cytat:
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêkujê za info
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Kasza Manna i Cucciola 79
Czekam na wiadomosc od tej Pani, ale nie nastawiam sie na zbytni sukces, bo jej zachowanie jest conajmniej dziwne. Oczywiscie, ze nie bedzie mi placila za dni mojej nieobecnosci, takiej obcji nie bralam nawet pod uwage. Poczekam na telefon od niej, mam w koncu klucze do jej mieszkania (a dotarlam do niej z polecenia, znam jej ciocie, jest sekretarka w uni tre, gdzie ucze sie patchwork-u), poczekamy zobaczymy. Milego dnia dla wszystkich Was, ja zmykam na spacer z psinka, a pozniej na zakupy. Chcecie sie posmiac? W niedziele na spacerze moj TZ takmnie wkurzyl, ze zostawilam go okolo 15 km od domu i musial wracac na piechote, a duma nie pozwalala mu po mnie zadzwonic. Dopiero wczoraj sie "odbrazil". Jeszcze takiego numeru nigdy nie wycielam
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

i w miaaarê nie przeginaj±c ze s³odkim i tak dalej mo¿na siê tej nowej wagi trzymaæ (ja tylko j± od¶wie¿a³am na pocz±tku roku, zakoñczy³am we wrze¶niu zesz³ego roku).
Poszukam jeszcze innych, ale przy takim terminie mo¿e byæ ciê¿ko. Trudno, jak co¶ - pójdê od wrze¶nia...

co do analgesia epidurale u nas sie nie placi nic a u Was jakos tam dziwnie i jeszcze zalezy od pory dnia