|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Heloł
Cytat:
by też juz po spacerze, tzn byłyśmy z Olką godzinę na placu, robiłyśmy babki, zjeżdżała na zjeżdżalni i wspinała sie na schodki teraz wróciłyśmy, wypiła mleko i padła!!!!!!!! jak się dowiem o kasku to napiszę Cytat:
brakuje mu chyba białka a był chociaż trochę grillowany? ![]() Olcia raczej chętnie się dzieli ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Witam, normalnie taki brak czasu u mnie ze masakra, co usiade przed kompa to Kamilka zaraz marudzi. Wychodza jej trojki na dole i bardzo ja chyba boli bo gleda niesamowita, do tego jeszcze katar ma a dzis ja zaczelo kaszlec wiec do lekarza pomykamy wieczorkiem.
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ślimaka - a fuj, nawet przygotowane w odpowiedni sposób z masłem czosnkowym mi nie smakowały co do Sajgona (wogóle nieźle go nzawli :P) to macie fjnie. Wojtuś dzieli sie jedzeniem z Majka, a jakże, ale jużprzekupić sie go na nia nie da. Za raczke nie lubi chodzić :/ Je ślicznie ale ostatnio chce tylko SAm. Dzisiaj podrywał panią w aotece i do wszystkich dzieci na placu zabaw cześć wyciągał ![]() Kupiłam szczepionke 6w1 - 207 zł, 13ego szczepienie ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- zdrówka!!!!
|
|
#1384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Agusia, nie padłaś na widok tego ślimaka?
Cytat:
też myślę że to skandal ![]() Cytat:
Ja siadam przeważnie jak Staś śpi ![]() Ale teraz biorę się za porządki w szafach... ![]() A`propos - co zrobilyście z ubrankami do chrztu? A na obiad dzisiaj owoce morza mit makoroni Karenina, jak to mówiłas najlepiej? Podsmażyć z cebulką?
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Ditu zdrówka dla synka!!!!
![]() Agusia o bleee Konspi sprzedałam na allegro na aukcji. Kokosów nie było ale jak miałam za darmo dać to zawsze to coś
|
|
|
|
#1386 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jak zejde do piwnicy poszukac butow letnich to zerkne jaki ma André kas, bo nie pamietam...tyle tylko pamietam, ze wzielismy ten, ktory mial wszystkie testy na dobre zaliczone... ![]() Cytat:
André ma slonia gumowego do skakania i od jakiegos czasu wariuje na nim jak szalony... ale dostal wiec niech ma... ![]() Cytat:
OMG.... ![]() Moj tylko kilka mrowek zjadl do tej pory... Cytat:
Ojej...niedobre wiadomosci... buziaki wielkie, trzymaj sie Cytat:
Zdrowka dla mojej synowej Cytat:
Ale co konkretnie masz? Krewetki? To najpierw podsmaz czosnek na zloto,podsol najlepiej sola morska, potem do tego wrzuc krewetki, poddus, zeby puscily soki. Ja potem ten sos odlewam do miseczki i jeszcze krewetki dusze i na koniec znow wlewam sosik. Potem polac cytrynka, posypac parmezanem i pyyyycha.... ![]() Dzien doberek jak zwykle to bywa, dwa dni przed wyjazdem, maaaasa roboty a mnie dopadla mega-niemoc...normalnie ani reka ani noga nie mam sily ruszyc... Jak zakopalam sie dzisiaj o 13 pod koc to wyszlam o 14 a wcale nie bylam bardziej wypoczeta... A musze dzisiaj isc dwa razy na zakupy - raz z malym kupic mu jedzonko na wyjazd a raz jak bedzie juz spal jeszcze kilka ubranek, bo do tego potrzebuje spokoju... Hej, co sie dzieje z Kachula i Matim?? Bo sie nie odzywa... ![]()
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie wszystkie ciuchy odkładam w pudłach na strych, po drugiej dzidzi będe dopiero myśleć co sprzedać a co wydać
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() ![]() Sukieneczka jeszcze mi wisi w szafie. Jeszcze nie sprzedaje bo może będzie znów córeczka Moja wczoraj nie miała drzemki i poszła spać o 19:40 szok ![]() Byliśmy w daichmanie i kupiliśmy sandałki nawet ładniutkie ![]() Teraz chce kupić czapke ale wszystko w paski a mam kurteczke w kwiatuszki i nic nie moge znaleść
|
|
|
|
#1389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam gdzieś złożone, nawet nie wiem gdzie a musze poszukać bo niedługo drugi nas czekaA my z Olką od 12 do 15 30 spałyśmy (ja od 13), bo przyszła moja mam i nas obudziła
|
|
|
|
|
#1390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() garniak filipa z chrztu wisi w szafie kolejny garniak z naszzego wesela tez wisi w szafie pewnie to sprzedam ale nie wiem kiedy ;p bylismy na zakupach oczywiscie nic sobie ni kupilam, nic mi sie na mnie nie podoba ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- mamunia z synuniem ![]() marzec010a.jpg
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-04-05 o 21:07 |
||
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia fajowa fotka
jak tam Fifi kuka:P
|
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis bylismy na rezonansie sprawdzajacym mozg po operacji i czekamy teraz miesiac na wyniki :confused :
|
#1393 |
|
Rozeznanie
|
Kasiulka
![]() Ditu szkoda Was bardzo mam nadzieję, że szybko wróciccie do zdrówka, niestety dobrze pamiętam jak to jest z dzieckiem w szpitalu...koleżanka mojej koleżanki odtworzyła w Wa-wie super fantastyczną kawiarnię dla opiekunów z dziećmi i bym atam dziś i Olcia od wejścia tak brykała |
|
|
|
#1394 |
|
Rozeznanie
|
Wam też od wczorej wizaz nie działał??do naszej kk dodałam przepis na grecką moussakę (zapiekankę z bakłażanami, ziemniakami i mięskiem) wczoraj robiłam z koleżanką na kolację (tzw homing |
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- będzie dobrze - na pewno, trzymam kciuki
|
|
#1396 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Co z Wami dzieFczęta?? nie mam co nadrabiać. Przyszedł dziś kubek ze słomką, kupiłam Canpola 370 ml i Olka z wrażenia wypiła od razu całe 350 ml Podoba jej się nowy zakup ![]() Konspi, mój TZ powiedział, żeby kask miał jak najwięcej otworów i był in-molding (mocniejszy). No i oczywiście regulację z tyłu i zapięcie z przodu, ale to chyba każdy ma, tak mi się wydaje. Cytat:
bardzo ładna fryzurka Cytat:
zdrówka, zdrówka!! Cytat:
![]() hmmm uwielbiam moussake muszę spróbować zrobić, bo jadłam tylko na Krecieide się zdrzemnąć
|
|||
|
|
|
#1397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co zakupy zrobione? Jedzonko to chyba tylko na podróż? A z kim zostawiłas malego jak spał? ![]() Prawdziwa kobieta! ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajna focia. To te włosy już jasniejsze czy będziesz dopiero robić? Cytat:
![]() Musakę uwielbiam ![]() Cytat:
Coś jest jednak w tych kubkach ze slomką. My juz od rana tez jedną butelkę na spacerze zaliczyliśmy I ja też nie wiem, co się dzieje z dzieFczętami, lenią się strasznie
|
|
|
#1398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna mamunia i synio tez... ![]() Cytat:
Tak myslalam, ze pewnie jestes zabiegana, ale lepiej sie upewnic... ![]() Duzo zdrowka dla was w takim razie i kciuki za wyniki, na pewno wszystko bedzie ok Cytat:
Zakupy zrobione... Poza tym tone mleka, kaszek itp. Jedzenia bierzemy wiecej - jogurciki, obiadki, mleko i kaszke...no i pieluszki tez... ![]() No jak to z kim zostawilam malego jak spal? U mnie wybor jest baaardzo ograniczony - z tatusiem... ![]() Tak w ogole to witam sie ![]() Trzymajcie kciuki za lot jutro lecimy wczesnie - przed 7 wylot wiec wyjechac musimy kolo 5... ![]()
|
|
#1399 |
|
Wtajemniczenie
|
Boże co za dzień. Mój potwór wreszcie usnął. Tak daje popalić od rana, że juz mi niewiele brakowało do zwariowania!
Lucky też nie mogłam wejść na wizaż Agusia fajna fotka. Moje dziecko za to dzisiaj próbowało wyciągać z ziemi dżdżownicę. śmiesznie to wyglądało bo ona się ruszała i Nila nie mogła jej schwycić ![]() Ditu trzymam kciuki za zdrówko! Lucky, mussaki nigdy nie jadłam ale od kilku dni zabieram się za hummus. znając mnie zrobię dopiero w weekend ![]() Maria, to kinia tak późno chodzi spać? może za długą ma drzemkę? Moja wstaje po 6. drzemka koło 13 (1,5 - 2h) i najpóźniej o 20 już śpi. chyba bym padła gdyby moje dziecko tak długo nie spało ![]() lubię mieć wieczory dla siebie |
|
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadłam tylko na sekunde boo moja dzidzia bardzo marudna jest. Bylam wczoraj z nia u lekarza i dostała antybiotyk niestety ale tak ja strasznie kaszle jak starego palacza płuca chce jej wypluć.
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
A i musze pochwalic mojego pieszczocha bo sama łądnie sie inhaluje. Siada w foteliku i trzyma sobie maske do inhalacji, ja jej wlanczam bajki na laptopie i siedzi gdzecznie dobre pół godziny.
Agusia super fotka A to moja myszka
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Karenina trzymam kciuki za lot!
Lucky oj jak u ans by się takie miejsca przydały... Kachula napewno będzie wszystko ok! Czekamy z Wami ![]() My bylismy u koleżanki- Piotruś poszalał i padł w autobusie Machał wszystkim autką, buziaki mi posyłał na przystanku(głośne cmoki). No fajnie było Teraz spi, bo padł po wrażeniach w autobusie:F
|
|
|
|
#1403 | |||||
|
Rozeznanie
|
Widać, że wiosna się zaczęła, bo nie ma co nadrabiać
![]() Jak z Kubusiem wracamy do domu ze spaceru to zawsze jest wielki ryk przy drzwiach, bo on chce jeszcze... Byłam dzisiaj jednak na tej depilacji laserowej i ssssssstrasznie bolało, a tu jeszcze trzeba za to płacić Ale nie trwało to długo i póki co nie żałuję, zobaczymy tylko jakie będą efekty![]() Cytat:
Udanego wyjazdu życzę!!! Cytat:
a do Poznania to mam tak ponad godzinę drogi... Ubezwłasnowolniłam się na własne życzenie, bo prawko mam, ale z wygody i lenistwa przestałam jeździć i teraz się boję![]() Cytat:
No i zdjęcie Cytat:
Na razie wisi w szafie. Wystawiłam raz na all, ale nie było zainteresowania za moją cenę Zostawię dla drugiego dziecka.Moja siostra chrzci latem, więc jej też póki co nie przyda się to ubranko Cytat:
No i jeszcze zdrówka dla Kamilki |
|||||
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kachula - za Was też mocno kciuki Ja już padam. Wymieniamy się we troje z moją mamą i mężem przy synku w szpitalu. Pomaga mi też teściowa. Madzia ma od wczoraj temperaturę. Dziś już dochodzi do 39. ma też brzydki kaszel. Wczoraj wieczorem i dziś byliśmy u lekarza - nadal nic nie słyszy w oskrzelach ani płucach - jutro rano jedziemy znów do lekarza. Niestety przebieg jest analogiczny jak w wypadku synka - martwię się... Dziękuję kochane za ciepłe słowa |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Karenina za lot i udany wypoczynek
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1407 | ||
|
Zakorzenienie
|
No widzę, ze ciemno i głucho na forum
Cytat:
Cytat:
Karenina- ciekawe czy już na miejscu? Dziewczyny po depilacji laserowej czekam na relację, jak pytalyscie ile zabiegow trzeba wziąść i jak długo czekac na efekt? ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- No bardzo widać, a co dopiero jak lato przyjdzie? ![]() Może zawiesimy forum i umowimy się znowu na jesień? ![]() My dziś po spacerku bez wózka, reanimuję się teraz kawą ![]() A, Joasiu zrobiłam szczawiową z kostką grysikową
|
|
|
#1408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja budzi się o 8 i nie chce spać mi popołudniu. Raz nam się udało i nie spała cały dzień a jak nie wytrzyma to np. wczoraj padła dopiero o 17 i obudziłam ją o 18 więc zasneła o 22 Dziś znów nie śpi a już 16 ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- kachula27 będzie dobrze Karenina to może już jeteście na miejscu ![]() brak weny na pisanie wpadne poźniej |
|
|
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
straszne pustki
wracać tutaj szybko!!!a to mój mały motocyklista
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-05-12 o 11:31 |
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
No proszę jaki motocyklista super fotka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

a był chociaż trochę grillowany? 

ale tak ja strasznie kaszle jak starego palacza płuca chce jej wypluć.