|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Kinga_20, śliczne butki. Próbowałam odczytać nazwę firmy, ale nie do końca mi się udało, możesz podać?
Widzę, że u niektórych już sukienki gotowe i buty kupione, a ja jeszcze nie mam w co się ubrać. Przymiarka sukni dopiero w połowie lipca, więc jeszcze sobie poczekam. A co do butów, mało wzorów mi się podoba, a większość tych, które mi się podobają ma wysoki obcas, na którym na pewno nie wytrzymam. Zastanawiam się nad kolorowymi butami - czerwonymi lub pomarańczowymi. Myślicie, że do mojej sukienki (http://www.lisaferrera2011.pl/suknia/7485) pasowałyby kolorowe buty? |
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja także sierpniowa PM jestem z tym że rok 2012, przyjmiecie do swojego grona ? ![]()
|
|
|
|
#3903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszystko powoli, powoli zaczynamy ogarniać![]() Cytat:
Podaję stronkę:http://www.bialebuty.com.pl/CASANI_E...mer_-1567.html Co do Twojej sukni to jest bardzo ładna, ale nie wiem czy kolorowe buty nie będą psuły efektu, bo i tak jest strojna suknia sama w sobie. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wczora cały dzień przeleżalam w łóżku. poza wizytą w przychodni i szpitalu. :/ dzisiaj na szczęście ze mną dobrze, ale muszę iść na kontrolę i l4 wziąć. wczoraj przyszedł welon. przez chorobę mnie nie cieszyl. ale dzisija już go przymierzyłam welon2.jpg |
|
|
|
#3905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I cena taka standardowa. I zgadzam się, ja kolorowe buty nawet bym widziała do tej sukienki, ale jakieś delikatne. ![]() Cytat:
Chociaż mi się nie podoba welon wpięty od spodu.Zdrowiej szybko
|
|||
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się ze butki przyszły i jesteś zadowolona - w takim razie ja tez dzisiaj siąde i powybieram dodatki material itp i zamowię - widzę że masz identyczny "problem" z wysokością obcasa - obie nie możemy poszaleć ![]() a z praca 3 oferty na raz - zazdroszczę a kim jestes z wykształcenia jesli wolno mi spytać ? ja ide zaraz zająć się produkcją zaproszeń
|
|
|
|
|
#3907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- U nas jest 18 cm różnicy, więc ze spokojem mogłabym zaszaleć, ale wybiorę 6 cm, które - mam nadzieję - mnie nie wykończą ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Jak będziesz miała wysokiego koka, to myślę, że welon tylko od spodu. Ja powiem szczerze, że przymierzałam takie rozkloszowane i nie mogłabym się przyzwyczaić, że coś spada mi na ramiona z przodu i cały czas go poprawiałam jak spadające na twarz włosy. Może jestem nerwus![]() Ja myślę nad niskim upięciem i wtedy welon od góry ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
Zazdroszczę zadowolenia z próbnego - ja nawet jeszcze nie wiem jak chcę być umalowana, uczesana... ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
co do fryzury to nie chce mieć za bardzo wystających włosów nad głowę - różnica między mną a Tż jest nie wielka. welon od góry mi się nie podobał, drażnił mnie - panie w salonach tylko tak przypinały ![]() myślę o czymś takim ![]() http://forum.we-dwoje.pl/files/kok_264.jpg |
|
|
|
#3909 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo ładne buciki ![]() a z obrączkami, nie przejmuj się chociaz wiem, ze takie sytuacje są strasznie denerwujące.Cytat:
zaczęliście już jakieś przygotowania? Cytat:
ja swój chyba jednak kupie w salonie, bo martwie się, że nie dobiorę koloru na all ![]() Cytat:
a butki mam na 8 centymetrowym obcasie
|
|||||
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja welon będę miała uszyty - ok. 60zł. Bolerko 65zł. Warto moim zdaniem
|
|
|
|
#3912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i obrączek (u nas też źle wyliczyli cenę, ale na szczęście nam to wyszło na plus, bo zapłaciliśmy miej niż mieliśmy ostatecznie).Co do pracy - co ty masz za zawód, że taka rozchwytywana jesteś Buty bardzo ładne. Dla mnie też całkiem w dechę Cytat:
Cytat:
Fajny. Ja bym wolała bez lamówki, zwykły cięty, ale wygląda na zrobiony dobrze, nie jakiś tandetny. |
||||
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
jusztyska, dawno Cię nie było
Trzymam kciuki za pracę, żeby coś się szybciutko znalazło ! Ale zazdroszczę załatwionej poradni... To jeszcze przed nami Na ten Wasz papier to chyba dopiero drzewa ścinają Co za ludzie, ile można czekać ![]() kasikkkkka, sukienka piękna zanim zaczęłam mierzyć jakiekolwiek suknie to ta była moja faworytką (albo bardzo bardzo podobna, ale raczej ta), ale w końcu nie było mi dane jej przymierzyć, bo nigdzie jej nie było Jest śliczna Bardzo mi się podoba, mimo że wybrałam całkowicie inną delilah1985 Ślubujemy w tym samym dniu Moja sukienka już zamówiona od stycznia. Nie denerwuj się, znajdziesz jakąś piękną suknię na pewno, ale myślę, że czas już szukać margolka Witaj I powodzenia w szukaniu pracy, najważniejsze to się nie załamywać i uzbroić się w cierpliwość ardillka, powodzenia w robieniu papierowych rzeczy, dużo ich macie ![]() ma.ko, remont już zakończony ? Bo jak szafa i łóżko zmontowane to pewno tak Jak efekt końcowy? Jesteś zadowolona ? My czekamy na zamówione mebelki. Almariel, ja również nie chciałabym mieszkać za granicą, nie chciałabym nawet w innej miejscowości, chyba jestem za bardzo przywiązana do moich stron ![]() Kinga, tak to jest z ludźmi, nie wyliczą dobrze i potem rozczarowanie ![]() beat@ Cześć Pochwal się, co już macie załatwione ![]() niunia32 fajny welonik Ja będę mieć wprawdzie zupełnie inny, bez lamówki (bo takie wolę) i długi, ale Twój jest ładny Widzę tam chyba kryształki na nim? Ja zamawiam w salonie, 200 zł chyba będzie kosztował, ale mam sukienkę ecru i bałabym się zamawiać gdzie indziej, bo odcień mógłby być inny. Wracaj do zdrowia ![]() No, uporałam się z nadrabianiem Cieszę się, bo jedziemy dziś zamówić obrączki Już raz byliśmy, ale pana jubilera nie było Ale pooglądaliśmy sobie wzory... i nie możemy się zdecydować
|
#3914 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym welonu juz do tego nie widziala, ale mozesz sprobowac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piekne maja kolory i chyba sa raczej z tej tanszej polki??? Cytat:
![]() Cytat:
za butki. Super, ze jestes zadowolona z makijazu. Nie porobilas zadnych zdjec??? A w jakiej tonacji byl zrobiony?? A z obraczkami to zrozumiale, ze sie zdenerwowalas- w koncu 2tys to 2tys, a nie 2200
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale radzę sobie z tym i sprawia mi to wielką radość
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za przywitanie
Przygotowania ruszyły pełną parą niedługo po zaręczynach. Salę już mamy, orkiestrę i fotografa również. Muszę jeszcze zadzwonić w sprawie cateringu bo mamy umówiony z nimi termin tylko muszę się jeszcze umówić i spotkać żeby podpisać umowę. Nauki zaczynamy po niedzieli od poniedziałku 11.04 do 15.04 ![]() Hmmm co więcej Zaproszenia się tworzą mimo że mam jeszcze masę czasu ale robię sama i czasu strasznie na nich schodzi. Księgę gości też w sumie sama robię a właściwie obicie tej księgi i to co w niej będzie bo przerabiam kronikę kupioną w papierniczym![]() TŻ się śmieje że ja to bym chciała aby było jak w bajce
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A nawet można kupić nasionka i samemu wyhodować :P:P
|
|
#3918 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
.Trzymam dziewczyny za Was kciuki, żebyście znalazły jak najszybciej pracę. Sama też kiedyś szukałam pół roku, więc wiem jak to jest...
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
Wybraliśmy obrączki
Mnie też się podobają, są dość delikatne i klasyczne. Ja jestem w ogóle zwolenniczką błyszczących i gładkich obrączek z żółtego złota, ale K. chciał, żeby był na nich jakiś element ozdobny i wybraliśmy podobne do tych w załączniku, z falą tylko że:- całe gładkie (błyszczące) a nie matowione, - bez żadnych kamyczków, - fala jest troszkę gęstsza, a nie taka rozciągnięta (niestety nie znalazłam zdjęcia obrączęk bardziej podobnych do naszych niż te )Widzieliśmy takie, tylko że całe matowe, były śliczne, ale woleliśmy błyszczące i w sumie w ciemno wybraliśmy te błyszczące. Ale pan jubiler obiecał, że gdyby nam się te nie spodobały to nam zmatowi Więc ryzyka nie ma. Mieliśmy swoje złoto, więc płacimy tylko za zrobienie
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-04-05 o 17:37 |
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem fanką takich klasycznych obrączek. I w sumie też myślałam o podobnych, ale TŻ chciał takie najprostsze płaskie ze ściętymi krawędziami i błyszczące, i na takich stanęło. Też płaciliśmy tylko za wykonanie.
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Makijażystki też.. ja się swojej jakoś boję.. choć jeszcze mnie nie tknęła.. a może to dlatego Boję się, że zrobi ze mnie kogoś kim nie jestem ![]() Buty bałabym się kupić przez net - bo rozmiar rozmiarowi nierówny i stopa, stopie też Ate te wyglądają na stabilne i wygodne i całkiem ładnez cenami obrączek.. hmm.. Złoto poszło w górę, ale jeśli zamawialiście 2 tyg. temu, to nie powinno aż tak się zmienić, no ale to na całe życie
Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-04-05 o 17:33 |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie klasyka jest zawsze najlepsza A jak się ma swoje złoto, to naprawdę jest o wiele taniej. Nasze obrączki zostały wycenione na 1800-2000 zł, a zapłacimy 600, więc różnica kolosalna
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-04-05 o 17:36 |
|
|
|
|
#3925 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
dawno mnie nie było :/ z nowości ślubnych: rozdajemy pomału zaproszenia, a w weekend kupiłam śliczne fioletowe buty suknia pewnie większości z Was się nie spodoba, ale już pozamiatane ... proszę o pomoc ![]() które lepsze dodatki: czerwone czy fiolet ? czy taka biżuteria i fryzura pasuje ? ![]() fiolet => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=618 czerwone/bordo => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=621 suknia => https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=625 |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Poczytałam Was i teraz chciałam się pożalić... Czekam już 3 tygodnie na PRÓBKI (sztuk 4) zaproszeń!!! Ta baba jest niemożliwa!! Nie wiem czy zdąży mi zrobić właściwe zaproszenia,żebym od 1 maja mogła je już rozdawać
|
|
|
|
#3928 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. No bo będzie jak w bajce ![]() ![]() .Kochane, za Was WSZYSTKIE trzymam bardzooooooo mocno ![]() ![]() .Cytat:
Z tym, że pewnie z żółtego złota, gdyż także planujemy dać swoje złoto i poniesiemy tylko koszt robocizny. TŻ jeszcze nie ma swojego typu, ale może dlatego, że żadnej nie mierzył. TŻ dzwonił do naszego księdza i mamy być u niego z załatwianiem formalności dopiero pod koniec czerwca, więc dość późno . W międzyczasie musimy tylko załatwić zgodę naszego proboszcza na odbycie się ślubu poza parafią, ale nie powinno być z tym problemu .---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
.Cytat:
|
|
#3929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do księdza, to wszystko zależy od tego z którym się załatwia. Dwie koleżanki z mojej parafii brały ślub. Jednej ksiądz kazał słono płacić za wydanie dokumentów mimo, że młody należał do innej parafii.. a druga grosza nie zapłaciła za wydanie dokumentów i zezwoleń dla niej i jej narzeczonego (oboje należeli do tej samej a ślub brali gdzie indziej). SZOK. JennyAniolek CZERWIEŃ vs FIOLET. Buty uwielbiam czerwone ale kwiaty bardziej podobają mi się w fiolecie Jakoś mniej oklepane. Więc the winner is FIOLET
Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-04-05 o 18:21 |
|
|
|
|
#3930 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
2 czesc nadrabiania
![]() Cytat:
Ja bym widziala do niej kolorowe buty, ale jakis ciemny, elegancki kolor - moze fiolet? albo ciemny czerwony-bordo![]() Ale bialy chyba najbardziej... Cytat:
Pamietam jak ja tu dolaczylam po raz pierwszy, tez mialam wtedy ponad ro9k do slubu. Zlecialo blyskawicznie![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo ladne obraczkiA jaki grawer planujecie? Co do grawerowania, to mialam fuksa-bo jak wiecie, obraczki mam juz od stycznia i tez bedziemy chcieli na nich grawer, mial byc zrobiony od razu - data i nasze imiona, ale Pan jakos zapomnial i mowil ze zrobimy grawer pozniej. Cale szczescie, bo przeciez zmienilismy date slubu Jakas opatrznosc chyba.Cytat:
![]() W sukni nie podoba mi sie tylko to marszczenie z przodu, jakos tak dziwnie sie uklada. Ale najwazniejsze, ze tobie sie podoba. Szczesliwa i zadowolona Panna Mloda dodaje uroku kazdej sukni ![]() A fryzurka mysle, ze jak najbardziej pasuje. Cytat:
Ja bym nie robila z nia zadnych interesow
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

za załatwione sprawy - nie denerwuj się kwotom obrączek - czasem tak jest...
Podaję stronkę:
Także jest ok

chociaz wiem, ze takie sytuacje są strasznie denerwujące.
Trzymam kciuki za pracę, żeby coś się szybciutko znalazło !