|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. IV
Dziewczyny, ja zaraz po maturze rzuciłam się na głęboką wodę i wyjechałam z przyjaciółkami do UK, bez ogarniętej pracy z ledwo ogarniętym mieszkaniem. Pojechałam do Londynu. Pobyłam tam tydzień, przeniosłam się do innego miasta i zaczęłam pracę w fabryce.. To była dopiero masakra.. Wyłam przez pierwszy tydzień i marzyłam żeby ktoś mnie stamtąd zabrał. Mieszkałam na strasznej mecie, po powrocie z nocnej zmiany znajdowałam w łóżku myszy..to był pikuś, czasem udało mi się znaleźć mysz w lodówce
![]() Popracowałam 3 miesiące i wróciłam na studia.Teraz minęło już parę lat od tego wydarzenia, a mój angielski jest jeszcze gorszy niż przed maturą. Cofnęłam się strasznie, a moja bariera jest większa niż kiedykolwiek. Teraz planuję zakup jakiś obcojęzycznych książek, chcę sobie trochę poczytać, może to coś da ![]()
"Give me reason but don't give me choice. 'Cause I'll just make the same mistake again.." Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem Czas edycji: 2011-04-04 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Wtajemniczenie
|
Ja to z angielskim problemu nie mam. Zawsze go lubiałam i jakos dawałam rade. Ale zaczęłam się spotykac z anglikiem i przeceniłam siebie. Okazało się, że mówie na naprawde podstawowym poziomie. Ale teraz rok od kiedy codziennie go uzywam w porozumiewaniu sie z Tż mówie biegle. Szczerze przez ten rok z nim nauczyłam się wiecej niż przez 9 lat nauki. Naprawde to czego uczymy się w szkole nie ma prawie zadnego odzwierciedlenia w normalnym życiu. Teraz gdy moja nauczycielka rzuca mi jakas nazwa czasu to sie zastanawiam czy to z was/were, did, have itd. I zarzuca mi jeszcze, że sie nie ucze słówek, chociaż wiem, że mają one takie same znaczenie, ale są inne niż na kartce w ksiązce. I co? Troja goni tróje. A jak poszłam do odpowiedzi to powiedziała mi, że za szybko mówiłam i mnie nie rozumiała
![]() ![]() Edytowane przez nobodysperfect Czas edycji: 2011-04-04 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zadowolona z mojego angielskiego. Pracując na wakacjach w UK ludzie byli niesamowicie zdziwieni, że potrafię z nimi normalnie, płynnie rozmawiać i pytali, czy w Polsce dużo osób ma takie umiejętności. Także było mi bardzo miło i najważniejsze jest to, żeby nie bać się używać innego języka i ewentualnie poprosić, aby Nas poprawiali, kiedy robimy błędy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach i mam w domu dwa opakowania (podobno promocja) balsamu 2x5
![]() Do tego dostałam mini zestaw przyborów do paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1628 |
Zakorzenienie
|
siedzę właśnie i smaruję jak głupia
![]() ![]() ![]() A mnie wkurzył koleś w superpharm :/ gdzie kupowałam ten balsam - była niby promocja 15,99 za dwa plus przybornik do paznokci... a on do mnie "prosze 20,99" (dodam, że ta cena widniała obok promocyjnej) i zaczynam z nim dyskusje, że mnie chyba obowiązuje ta z promocji, na co się dowiedziałam jaką to współcześnie rolę ma owy pan farmaceuta -kontrolowanie, czy klient uważa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Rozeznanie
|
cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Niestety też mam problemy z paznokciami, zaczęły mi się rozdwajać odkąd używam właśnie pilniczka do paznokci (a używam go od nicałego roku), więc chyba jednak z niego zrezygnuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z własnego i TZta doświadczenia (a on kiepsko zna angielski) wiem że dużo daje słuchanie audiobooków po angielsku i oglądanie serialów np. takich które znasz żebyś chociarz kojarzyła o czym mówią, ale bez żadnych napisów, bardzo przyzwyczajasz sie do tego jezyka i czasem zaczynasz myslec po angielsku (uwielbiam sie na tym łapać). TŻ wlasnie wraca do UK i ciężko sie teraz wlasnie tak doucza, i musze powiedzieć że widze poprawe, czasem powie cos takiego nad czym ja musze sie zastanowić, i szybko to łapie. Wiec najlepiej się osłuchać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I nie ma w UK takiego rozdrabniania kosmetyków na niższą, średnią i wyższą półkę, są kosmetyki "drugstore" i "high end" Edytowane przez lissome Czas edycji: 2011-04-04 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | |
korzonek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Rozeznanie
|
aha, no w porównaniu cen do zarobków to rzeczywiście są tanie.
Ceny są porównywalne z polskimi, a zarobki wiadomo, że w UK są dużo wyższe. Na przykład teraz podkład Bourjois Healthy Mix w jednej drogerii (Boots) kosztuje tylko 7 funtów - obecnie jest na promocji, normalnie kosztuje niecałe 10. Edytowane przez lissome Czas edycji: 2011-04-04 o 23:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-04-05 o 00:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Blond forever!
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz nie mam już takiej możliwości i czasem mocno żałuję ![]() ![]() JLovesMac1 dodała filmik ![]()
włosomaniaczka ![]() Rośnijcie ![]() ![]() Edytowane przez malina333 Czas edycji: 2011-04-05 o 09:42 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
korzonek
|
I ile około kosztują kosmetyki tych firm?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
Recenzja kosmetykow firmy P2 u xbebe18 i rozwiązanie konkursu u joythedreamer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 |
Wtajemniczenie
|
różnie, w zależności od sklepu, pory roku
![]() ![]()
![]() |
#1641 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki Revlonu sa bardzo tanie w USA,zazwyczaj kosztują ok 5-8 $,cienie(te paseczkowe)chyba -5 $,podkład w buteleczce widziałam po tyle samo.Często są promocje Buy1get1free-wychodzi wtedy naprawdę malutko. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bourjois nigdy nawet nie widziałam w Stanach. Widzę,że ceny bliższe Lancome czy Dior. ![]() ![]() To prawda,że te marki,które u nas są rozrywane,reklamowane i dość kosztowne,jak na polskie zarobki,za wielką wodą są taniochą dla każdego. Moje koleżanki z pracy jak sobie kupią krem L'oreala to mają taką podnietę,że ochhhhhhh i achhhhhh. No,ale co zrobić,reklama dźwignią handlu,nie interesują się składnikami,tym co kładą na skórę,tylko tym,że ,,jesteś tego warta''. ![]() Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2011-04-05 o 16:12 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Bourjois raczej mało popularne w USA, DulceCandy miała problem, żeby wymówić tą nazwę, sama kosmetyki kupiła sobie w Londynie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubie Loreal,interesuje sie naturalnymi kosmetykami I nie patrze na popularnosc marki tylko na skladniki. Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2011-04-05 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Zakorzenienie
|
Haul zakupowy u xbebe18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
#1648 |
Raczkowanie
|
CzarnyElf super blog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Konto usunięte
|
Ja zaraz z chęcią oglądnę filmik BH o kreseczkach. Dzisiaj w pośpiechu przeszłam samą siebie. Liner mi kapnął na rzęsy, a ja nieuważnie i szybko się malowałam i odbiłam rzęsy na powiece...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.