|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego mężczyźni kochają zołzy ?
wiecie co... dzisiaj z nim gadałam i mi się 0przyznał, że czekał, aż ja pierwsza napiszę
ale nie chciał mi wyjaśnić dlaczego tak robi...a później siadłam sobie na gg i nic nie napisałam, aż w końcu on napisał... bo jak mi sie przyznał to tak się wkurzyłam i wiecie co, jak się z nim pokłóciłam to usunęłam jego nr telefonu... i nie mam jak do niego napisać (tzn. ale gdzieś w kalendarzyku pewnie gdzieś jest, ale mocno się trzymam, że go nie mam) a juz bym do niego pisała.... a on pewnie tylko na to czeka... oj biedny misiu, ale sie zawiedzie Edytowane przez katrina1991 Czas edycji: 2011-04-04 o 17:17 |
|
|
|
|
#272 |
|
Raczkowanie
|
A ja wytrzymałam cały dzień żeby się nie odezwać i przed chwilą się pierwszy odezwał.Zadzwonił chwile pogadaliśmy o nic mu się nie pytałam to sam zaczął mi wszystko mówić
|
|
|
|
|
#273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#274 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj też mam zamiar tak zrobić
chciałabym coś jeszcze zrobić żeby się trochę podenerwował o mnie ale muszę coś wymyślić
|
|
|
|
|
#275 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że ta strategia u Was przynosi rezultat. Ja wczoraj cały dzień się nie odezwałam do swojego TŻ-ta i cisza, bo on do mnie też nie. Mam twardy orzech do zgryzienia z nim, bo on ma ciężki charakter i może się nie odzywać i kilka dni i uważa, że jest ok. Ja natomiast mam odwrotnie, bo potrzebuję kontaktu z nim kiedy się nie widzimy i wiele razy mu to mówiłam, aby się odzywał itp. a on na to, że taki już jest
i nie będzie się zmieniał na żądanie. No cóż...Nie będę się do niego odzywała i zobaczę kiedy się on odezwie.
|
|
|
|
|
#276 |
|
Raczkowanie
|
anioleczek25 doskonale Cię rozumiem bo sama dostaje szału jak mój się nie odzywa przez cały dzień ale bądź twarda, pokaż mu, że się nie ugniesz niech zatęskni to się pierwszy odezwie a Ty mu udowodnisz,że jesteś silna i potrafisz żyć bez niego
czasami wydaje mi się,że faceci w ten sposób nas "testują"ile wytrzymamy i na ile oni mogą sobie pozwolić i dlatego nie odzywają się bo czekają na naszą reakcję
|
|
|
|
|
#277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
I właśnie dlatego trzeba im utrzeć nosa
|
|
|
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Gdy byłam z chłopakiem, którego nie kochałam - byłam zołzą i chyba najgorszą dziewczyną na świecie, nie dotrzymywałam słowa, kłamałam, bawiłam się jego emocjami i miał ogólnie ze mną niezły hardcore. Mimo to trwał przy mnie, uważal mnie za fascynującą osobę...
Przy chłopaku, który mi się podoba i do którego czuję coś fajnego jestem potulna jak baranek i przychyliłabym mu nieba, poprostu wszystko dla Niego. On na mnie zlewa natomiast To tak musi być czy jak ?
|
|
#280 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No bo jak to tak...
|
|
|
#282 |
|
Raczkowanie
|
Ja kolejny dzień wytrzymałam i pierwsza się nie odezwałam więc on się pierwszy odezwał
Wybrałam się z kuzynką na piwo akurat w tym czasie zadzwonił trochę się zaniepokoił,że jak go nie ma to ja sobie chodzę po pubach ale grzecznie mu wyjaśniłam,że jak go nie ma to ja nie mam zamiaru siedzieć w domu i było wszystko ok.Dlatego warto mieć swoje życie i najlepiej wyjść sobie gdzieś bez faceta niech się trochę pomartwi
|
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzisz tylko z tego powodu? Chodzi o to by mieć swoje życie, swoje sprawy zajęcia, niekoniecznie związane z facetem, a nie żeby na siłę wychodzić gdzieś żeby facet był: zły/zazdrosny/zmartwiony/zaniepokojony.
|
|
|
|
#284 |
|
Raczkowanie
|
Chodziło mi o to żeby pokazać facetowi,że nie jest całym naszym życiem i że jak się z nim nie widzimy to można sobie gdzieś wyjść ze znajomymi a nie siedzieć i czekać w domu aż on zadzwoni
|
|
|
|
|
#285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko fajnie by było gdybyś wychodziła tak z potrzeby serca (że się tak wyrażę ) a nie żeby coś komuś udowodnić Tak czy inaczej fajnie, że nie warujesz przy telefonie tylko korzystasz z życia.
|
|
|
|
#286 |
|
Raczkowanie
|
Czasami jest ciężko ale daje rade
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dzisiaj spotykam się z moim facetem nie widzieliśmy się od niedzieli.Zobaczymy jak dzisiaj będzie ale nie zamierzam być potulna
A jak u Was?
|
|
|
|
|
#288 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam z moim facetem ciche dni od wczoraj - nagle znalazł dla mnie czas i miałam rzucić wszystko, wsiadać w auto i jechać do niego, bo akurat mu się ubzdurało. Pewnie zapowiada się też cichy weekend, ale trudno, obiecałam sobie, że nie będę się do niego pierwsza odzywać
Złapałam przez to doła, ale może nie będzie tak źle...
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny jak tam u Was?u mnie jak na razie wszystko na dobrej drodze
|
|
|
|
|
#290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#291 |
|
Raczkowanie
|
I dobrze widocznie nie był Ciebie wart
|
|
|
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie, wg Twojego nicka, śmiem twierdzić, że masz dopiero 20 lat, jeszcze nie jeden zawróci Ci w głowie i Ty innym
<przytul>A co do ksiązki, jak dla mnie jest rewelacyjna Oczywiście trzeba do niej podejść z dystansem i wprowadzić to, co najlepsze - co innego dla każdej z nas .....Nie odzywanie się i nie przynoszenie "zwierzyny" pod same drzwie - to moje ulubione - skutkujące zmiany
|
|
|
|
|
#293 |
|
Raczkowanie
|
Książka jest świetna
Właśnie czytam drugą część Dlaczego męźczyźni poślubiają zołzy też jest fajna
|
|
|
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
brunetka28, czytasz ja w formie ebooka? też mam smaka na nią, i jeszcze nie miałam przyjemności.
dziś....wróciłam do zołzy, 5 raz.książka jest świetna, myślę, że niektórzy negatywnie podchodzą do niej przez to słowo "zołza" w tytule, które jednak powszechnie nie ma pozytywnego znaczenia. a jest to bardzo mylne w przypadku tej książki. Bo...........przytoczę słowa autorki: zołza nie jest jędzą ani wrednym babsztylem. Zołza to kobieta niezależna, która będąc w związku nie przestaje być sobą. Ma poczucie humoru, życzliwy charakter, nie kłamie, nie gra, nie manipuluje, zna swoją wartość, co myśli, to mówi, jest zadziorna to intryguje facetów. to tyle we wstępie, nie będę przytaczać dalszej treści, ale warto naprawde zajrzeć do tej książki. Po ostatnich doświadczeniach z facetem, z którym w związku nie byłam, ale mamy się ku sobie, powrót do tej lektury bardzo mi pomógł. i nawet nie czytając już zachowałam się odpowiednio. Po prostu kolokwialnie mówiąc faceta olałam, to teraz on wykazuje inicjatywę i zaczyna być tak jak powinno.czuję się adorowana i zdobywana...i nie jest to gra z mojej strony. miałam po prostu dość zabiegania o spotkania, o to, że nie pokazywał, że mu zależy więc pomyślałam -nic na siłę, poznam innego... A teraz myślę, że będzie dobrze. Trzeba zachować przytomność umysłu. i bardzo podoba mi się przesłanie: "sukces w miłości nie zależy od wyglądu tylko od postawy" |
|
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie w księgarni i czytam jest naprawde fajna
Zgadzam się z tym,że jak się zaczyna olewać faceta to on zaczyna się bardziej interesować co się dzieje.Sama zaczełam tak robić i już widzę postępy
|
|
|
|
|
#296 |
|
Przyczajenie
|
Do wpisania w wizażową wyszukiwarkę słowa "zołza" skłoniła mnie lektura książki wszystkim już znanej "Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy". Nabyłam ją kilka dni temu będąc w Polsce, sięgnęłam po nią dziś (wrzuciłam do torebki mając na myśli 30-minutową jazdę autobusem
). Już kilka pierwszych stron uświadomiło mi, że w związku w którym jestem, byłam już i zołzą, i potulną myszką. Byłam słodka, bywałam gorzko-kwaśna. Na wspomnienie tego wszystkiego mam wrażenie, że mój TŻ to "przypadek wyjątkowy"... Stwierdził już jakiś czas temu, że on żenić się nie będzie, do tego dochodzi jeszcze kilka innych jego teorii dla mnie niestety nie do przeskoczenia. Wniosek? Ponad 3 lata w plecy... Cóż, bywa - chciało by się rzec. Ponoć doświadczenia uczą. Byle nie doświadczać się całe życie...Wracając do tematu - upewniam się w jednym, warto być bardziej zołzą niż przytulanką. Do książki wrócę dziś wieczorem i mam przeczucie, że zainspiruje mnie do tego, by zacząć żyć na nowo. Mam potworną potrzebę zrobienia czegoś dla siebie samej (czyt. zainwestowania w siebie) - w końcu! Egoistyczne myślenie? Możliwe. Lecz teraz już wiem, że zołzy czy to w mniejszym czy większym wydaniu, mają po prostu lepiej, łatwiej emocjonalnie. A ja chcę mieć lepiej choćby to miało równać się temu, że zostanę zołzą w pełnym tego słowa znaczeniu!
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja co prawda nie jestem juz z Tż (sam ze mna zerwał),na poczatku plakalam,prosilam i nic,dawalo to odwrotny skutek.Od kilku dni sie nie odzywam ew.krotko i rzeczowo odpowiadam na jego pytania,nie palam sympatia,a on sam zaczal najpierw pisac maile czemu sie nie odzywam,zaczal mnie zaczepiac,robic zakupy itp.
Nie licze juz na jego powrot,nie chce tego,ale jak widac taka strategia dziala ![]() Ksiazke kupilam kilka dni temu i dala mi do myslenia. |
|
|
|
|
#298 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ja mam podobny problem jak Marrgoo.Jestem z moim facetem prawie 4 lata i o ślubie ani słowa.Kiedyś jak rozmawialiśmy na ten temat to powiedział,że on by chciał ślubu ale to może kiedyś bo w sumie ślub nie jest nam do niczego potrzebny i równie dobrze możemy byś ze sobą i mieszkać bez ślubu.Ja natomiast mam inne zdanie na ten temat, ponieważ ja chce ślubu i tak błędne koło się zamyka.Po przeczytaniu książki zdałam sobie sprawę z wielu spraw i postanowiłam, że nie będę już go prosić ani nic mu mówić na temat ślubu po prostu stanę się zołzą i zobaczymy jak będzie dalej.Albo wóz albo przewóz
|
|
|
|
|
#299 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny co u Was?ja ostatnio pokłóciłam się z moim facetem.Otóż w przyszłą sobotę wybiera się na wieczór kawalerski do kumpla i idą na imprezę.Nie chciałam żeby szedł ponieważ kilka razy zdarzały się kłamstwa z jego strony i nie ufam mu już tak jak kiedyś,ale on uparł się,że i tak pójdzie.Nie wiem co robić
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

ale nie chciał mi wyjaśnić dlaczego tak robi...

i nie będzie się zmieniał na żądanie. No cóż...Nie będę się do niego odzywała i zobaczę kiedy się on odezwie.

Wychodzisz tylko z tego powodu? Chodzi o to by mieć swoje życie, swoje sprawy zajęcia, niekoniecznie związane z facetem, a nie żeby na siłę wychodzić gdzieś żeby facet był: zły/zazdrosny/zmartwiony/zaniepokojony.