Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. IV - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 18:50   #1621
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Dot.: Filmiki "urodowe" na Youtube - cz. IV

Dziewczyny, ja zaraz po maturze rzuciłam się na głęboką wodę i wyjechałam z przyjaciółkami do UK, bez ogarniętej pracy z ledwo ogarniętym mieszkaniem. Pojechałam do Londynu. Pobyłam tam tydzień, przeniosłam się do innego miasta i zaczęłam pracę w fabryce.. To była dopiero masakra.. Wyłam przez pierwszy tydzień i marzyłam żeby ktoś mnie stamtąd zabrał. Mieszkałam na strasznej mecie, po powrocie z nocnej zmiany znajdowałam w łóżku myszy..to był pikuś, czasem udało mi się znaleźć mysz w lodówceNo, ale z czasem oswoiłam się z językiem, załatwiałam sprawy w banku, dogadywałam się bez problemu.

Popracowałam 3 miesiące i wróciłam na studia.Teraz minęło już parę lat od tego wydarzenia, a mój angielski jest jeszcze gorszy niż przed maturą. Cofnęłam się strasznie, a moja bariera jest większa niż kiedykolwiek. Teraz planuję zakup jakiś obcojęzycznych książek, chcę sobie trochę poczytać, może to coś da

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."

Edytowane przez Vampi_z_piekla_rodem
Czas edycji: 2011-04-04 o 18:53
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 18:58   #1622
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Popracowałam 3 miesiące i wróciłam na studia.Teraz minęło już parę lat od tego wydarzenia, a mój angielski jest jeszcze gorszy niż przed maturą. Cofnęłam się strasznie, a moja bariera jest większa niż kiedykolwiek. Teraz planuję zakup jakiś obcojęzycznych książek, chcę sobie trochę poczytać, może to coś da
Ja tez sie cofnęłam... Ale staram sie ogladac duzo filmow i seriali po angielsku. Ksiązki swego czasu tez czytalam tylko denerwowalo mnie to ze dialogi są w cudzyslowiu a nie od pauz Ot, taki szczegół a mnie rozpraszał
Stary 2011-04-04, 19:29   #1623
nobodysperfect
Wtajemniczenie

Ja to z angielskim problemu nie mam. Zawsze go lubiałam i jakos dawałam rade. Ale zaczęłam się spotykac z anglikiem i przeceniłam siebie. Okazało się, że mówie na naprawde podstawowym poziomie. Ale teraz rok od kiedy codziennie go uzywam w porozumiewaniu sie z Tż mówie biegle. Szczerze przez ten rok z nim nauczyłam się wiecej niż przez 9 lat nauki. Naprawde to czego uczymy się w szkole nie ma prawie zadnego odzwierciedlenia w normalnym życiu. Teraz gdy moja nauczycielka rzuca mi jakas nazwa czasu to sie zastanawiam czy to z was/were, did, have itd. I zarzuca mi jeszcze, że sie nie ucze słówek, chociaż wiem, że mają one takie same znaczenie, ale są inne niż na kartce w ksiązce. I co? Troja goni tróje. A jak poszłam do odpowiedzi to powiedziała mi, że za szybko mówiłam i mnie nie rozumiała i weź tu bądz mądry

Edytowane przez nobodysperfect
Czas edycji: 2011-04-04 o 19:30
nobodysperfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 19:56   #1624
h2o0
Zakorzenienie

Ja jestem zadowolona z mojego angielskiego. Pracując na wakacjach w UK ludzie byli niesamowicie zdziwieni, że potrafię z nimi normalnie, płynnie rozmawiać i pytali, czy w Polsce dużo osób ma takie umiejętności. Także było mi bardzo miło i najważniejsze jest to, żeby nie bać się używać innego języka i ewentualnie poprosić, aby Nas poprawiali, kiedy robimy błędy.
h2o0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:25   #1625
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nobodysperfect Pokaż wiadomość
Ja to z angielskim problemu nie mam. Zawsze go lubiałam i jakos dawałam rade. Ale zaczęłam się spotykac z anglikiem i przeceniłam siebie. Okazało się, że mówie na naprawde podstawowym poziomie. Ale teraz rok od kiedy codziennie go uzywam w porozumiewaniu sie z Tż mówie biegle. Szczerze przez ten rok z nim nauczyłam się wiecej niż przez 9 lat nauki. Naprawde to czego uczymy się w szkole nie ma prawie zadnego odzwierciedlenia w normalnym życiu. Teraz gdy moja nauczycielka rzuca mi jakas nazwa czasu to sie zastanawiam czy to z was/were, did, have itd. I zarzuca mi jeszcze, że sie nie ucze słówek, chociaż wiem, że mają one takie same znaczenie, ale są inne niż na kartce w ksiązce. I co? Troja goni tróje. A jak poszłam do odpowiedzi to powiedziała mi, że za szybko mówiłam i mnie nie rozumiała i weź tu bądz mądry
Paranoja

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:27   #1626
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Byłam na zakupach i mam w domu dwa opakowania (podobno promocja) balsamu 2x5 zobaczymy co to mi da...

Do tego dostałam mini zestaw przyborów do paznokci interes życia.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 20:45   #1627
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach i mam w domu dwa opakowania (podobno promocja) balsamu 2x5 zobaczymy co to mi da...

Do tego dostałam mini zestaw przyborów do paznokci interes życia.
walcz o zdrowe paznokcie

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 20:58   #1628
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
walcz o zdrowe paznokcie
siedzę właśnie i smaruję jak głupia niedługo wezmę się za pazury Tż-ta a co... hurtem będę masować

A mnie wkurzył koleś w superpharm :/ gdzie kupowałam ten balsam - była niby promocja 15,99 za dwa plus przybornik do paznokci... a on do mnie "prosze 20,99" (dodam, że ta cena widniała obok promocyjnej) i zaczynam z nim dyskusje, że mnie chyba obowiązuje ta z promocji, na co się dowiedziałam jaką to współcześnie rolę ma owy pan farmaceuta -kontrolowanie, czy klient uważa
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:31   #1629
lissome
Rozeznanie

cześć Dziewczyny szukałam ciekawego wątku plotkarskiego o kosmetykach i znalazłam ten. Wątek niby o filmach urodowych, ale jak przeczytałam kilka ostatnich stron to widzę, że częściej tu są kosmetyki omawiane, a nie filmy to tak oficjalnie do Was dołączam i czasami może wtrącę swoje zdanie

Niestety też mam problemy z paznokciami, zaczęły mi się rozdwajać odkąd używam właśnie pilniczka do paznokci (a używam go od nicałego roku), więc chyba jednak z niego zrezygnuję.
lissome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:35   #1630
CharlotteInWonderland
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja zaraz po maturze rzuciłam się na głęboką wodę i wyjechałam z przyjaciółkami do UK, bez ogarniętej pracy z ledwo ogarniętym mieszkaniem. Pojechałam do Londynu. Pobyłam tam tydzień, przeniosłam się do innego miasta i zaczęłam pracę w fabryce.. To była dopiero masakra.. Wyłam przez pierwszy tydzień i marzyłam żeby ktoś mnie stamtąd zabrał. Mieszkałam na strasznej mecie, po powrocie z nocnej zmiany znajdowałam w łóżku myszy..to był pikuś, czasem udało mi się znaleźć mysz w lodówceNo, ale z czasem oswoiłam się z językiem, załatwiałam sprawy w banku, dogadywałam się bez problemu.

ja osobiście zawsze dobrze sobie radzilam z angielskim, chozilam na dodatkowe zajęcia u babki która ze mną rozmawiała(!) po ang, a nie tylko odpytywala z słówek, ale jak pojechalam do uk na 4 miesiące to blokada była, którą jednak pokonałam.
Z własnego i TZta doświadczenia (a on kiepsko zna angielski) wiem że dużo daje słuchanie audiobooków po angielsku i oglądanie serialów np. takich które znasz żebyś chociarz kojarzyła o czym mówią, ale bez żadnych napisów, bardzo przyzwyczajasz sie do tego jezyka i czasem zaczynasz myslec po angielsku (uwielbiam sie na tym łapać).
TŻ wlasnie wraca do UK i ciężko sie teraz wlasnie tak doucza, i musze powiedzieć że widze poprawe, czasem powie cos takiego nad czym ja musze sie zastanowić, i szybko to łapie. Wiec najlepiej się osłuchać
CharlotteInWonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 21:35   #1631
lissome
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ceith Pokaż wiadomość
Zastanowiło mnie to, że nazywa firmę Bourjois i Revlon jako tą z niższej półki, podczas gdy u nas jest to średnia w kierunku wyższej (przynajmniej w moim mniemaniu).
Jak myślicie, czy to kwestia tego, że Lisa jest makeup artist i wyższa półka to dla niej wyłącznie Diory, Guerlainy itd, czy to kwestia zamieszkania? W sensie, że w UK/USA Bourjois/Revlon jest tanią marką?
chodzi chyba o to, że Bourjois, Revlon, itp. są ogólnodostępne, praktycznie na każdą kieszeń i można je w każdej drogerii kupić, a te drogie tzw. kosmetyki "premium" są tylko w wybranych tych lepszych drogeriach i aptekach.
I nie ma w UK takiego rozdrabniania kosmetyków na niższą, średnią i wyższą półkę, są kosmetyki "drugstore" i "high end"

Edytowane przez lissome
Czas edycji: 2011-04-04 o 21:40
Stary 2011-04-04, 23:08   #1632
Ceith
korzonek

Cytat:
Napisane przez lissome Pokaż wiadomość
chodzi chyba o to, że Bourjois, Revlon, itp. są ogólnodostępne, praktycznie na każdą kieszeń i można je w każdej drogerii kupić, a te drogie tzw. kosmetyki "premium" są tylko w wybranych tych lepszych drogeriach i aptekach.
I nie ma w UK takiego rozdrabniania kosmetyków na niższą, średnią i wyższą półkę, są kosmetyki "drugstore" i "high end"
Ona je konkretnie określa "cheap brands"
Stary 2011-04-04, 23:51   #1633
lissome
Rozeznanie

aha, no w porównaniu cen do zarobków to rzeczywiście są tanie.
Ceny są porównywalne z polskimi, a zarobki wiadomo, że w UK są dużo wyższe.
Na przykład teraz podkład Bourjois Healthy Mix w jednej drogerii (Boots) kosztuje tylko 7 funtów - obecnie jest na promocji, normalnie kosztuje niecałe 10.

Edytowane przez lissome
Czas edycji: 2011-04-04 o 23:52
Stary 2011-04-05, 00:54   #1634
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądacie filmiki Lisy Eldridge?

Zastanowiło mnie to, że nazywa firmę Bourjois i Revlon jako tą z niższej półki, podczas gdy u nas jest to średnia w kierunku wyższej (przynajmniej w moim mniemaniu).
Jak myślicie, czy to kwestia tego, że Lisa jest makeup artist i wyższa półka to dla niej wyłącznie Diory, Guerlainy itd, czy to kwestia zamieszkania? W sensie, że w UK/USA Bourjois/Revlon jest tanią marką?
W Usa Revlon to raczej niska polka,Bourjois-niska w kierunku sredniej

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2011-04-05 o 00:57
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 08:13   #1635
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
A mnie wkurzył koleś w superpharm :/ gdzie kupowałam ten balsam - była niby promocja 15,99 za dwa plus przybornik do paznokci... a on do mnie "prosze 20,99" (dodam, że ta cena widniała obok promocyjnej) i zaczynam z nim dyskusje, że mnie chyba obowiązuje ta z promocji, na co się dowiedziałam jaką to współcześnie rolę ma owy pan farmaceuta -kontrolowanie, czy klient uważa
Ja kiedyś też kupiłam peeling 'w promocji', ale były dwie półki z tym samym produktem, na jednej promocja, na drugiej nie. Przy kasie okazało się, że jednak kupiłam bez promocji. Ale zorientowałam się w domu. Ale i zniechęciłam się do SP.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 08:18   #1636
ewwwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś też kupiłam peeling 'w promocji', ale były dwie półki z tym samym produktem, na jednej promocja, na drugiej nie. Przy kasie okazało się, że jednak kupiłam bez promocji. Ale zorientowałam się w domu. Ale i zniechęciłam się do SP.
Ja się już dawno wyleczyłam z SP Juz tu wcześniej pisałam o ich "promocji" z Biovaxami
Stary 2011-04-05, 09:08   #1637
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewwwa Pokaż wiadomość
Ja się już dawno wyleczyłam z SP Juz tu wcześniej pisałam o ich "promocji" z Biovaxami
ja jak mieszkałam w Bydgoszczy to byłam częstym gościem w SP
Teraz nie mam już takiej możliwości i czasem mocno żałuję

JLovesMac1 dodała filmik

Rośnijcie

Edytowane przez malina333
Czas edycji: 2011-04-05 o 09:42 Powód: dopisek
Stary 2011-04-05, 09:44   #1638
Ceith
korzonek

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
W Usa Revlon to raczej niska polka,Bourjois-niska w kierunku sredniej
I ile około kosztują kosmetyki tych firm?
Stary 2011-04-05, 10:23   #1639
h2o0
Zakorzenienie

Recenzja kosmetykow firmy P2 u xbebe18 i rozwiązanie konkursu u joythedreamer

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 11:56   #1640
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
różnie, w zależności od sklepu, pory roku promocji... zazwyczaj kilka funtów od sztuki. możesz porównać sobie z cenami na allegro

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 15:26   #1641
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:

Kosmetyki Revlonu sa bardzo tanie w USA,zazwyczaj kosztują ok 5-8 $,cienie(te paseczkowe)chyba -5 $,podkład w buteleczce widziałam po tyle samo.Często są promocje Buy1get1free-wychodzi wtedy naprawdę malutko. Tak samo L'Oreal to taka średnio-niskopołkowa firma,mascary po 7-8 $.Obie firmy są dostępne w pierwszej,lepszej-czyli bylejakiej drogerii/sklepie z chemią,itd.Nikt się tym tam nie podnieca,w każdym razie.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 15:44   #1642
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak napisala wizazanka wczesniej Revlon kosztuje od $5 w gore I nie jest to rozrywana marka tutaj,Borjouis jest troche drozszy,ostatnio kupilam tusz ktory wcale tani nie byl $15.
Stary 2011-04-05, 16:07   #1643
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Tak jak napisala wizazanka wczesniej Revlon kosztuje od $5 w gore I nie jest to rozrywana marka tutaj,Borjouis jest troche drozszy,ostatnio kupilam tusz ktory wcale tani nie byl $15.

Bourjois nigdy nawet nie widziałam w Stanach.
Widzę,że ceny bliższe Lancome czy Dior.

To prawda,że te marki,które u nas są rozrywane,reklamowane i dość kosztowne,jak na polskie zarobki,za wielką wodą są taniochą dla każdego.
Moje koleżanki z pracy jak sobie kupią krem L'oreala to mają taką podnietę,że ochhhhhhh i achhhhhh.
No,ale co zrobić,reklama dźwignią handlu,nie interesują się składnikami,tym co kładą na skórę,tylko tym,że ,,jesteś tego warta''.

Edytowane przez marryme21
Czas edycji: 2011-04-05 o 16:12
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 16:10   #1644
h2o0
Zakorzenienie

Bourjois raczej mało popularne w USA, DulceCandy miała problem, żeby wymówić tą nazwę, sama kosmetyki kupiła sobie w Londynie.
Stary 2011-04-05, 16:40   #1645
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Bourjois nigdy nawet nie widziałam w Stanach.
Widzę,że ceny bliższe Lancome czy Dior.

To prawda,że te marki,które u nas są rozrywane,reklamowane i dość kosztowne,jak na polskie zarobki,za wielką wodą są taniochą dla każdego.
Moje koleżanki z pracy jak sobie kupią krem L'oreala to mają taką podnietę,że ochhhhhhh i achhhhhh.
No,ale co zrobić,reklama dźwignią handlu,nie interesują się składnikami,tym co kładą na skórę,tylko tym,że ,,jesteś tego warta''.
Bourjois sa u mnie dostepne w Ulta,ale fakt nie sa zbyt popularne.
Ja nie lubie Loreal,interesuje sie naturalnymi kosmetykami I nie patrze na popularnosc marki tylko na skladniki.

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2011-04-05 o 16:44
Stary 2011-04-05, 18:43   #1646
h2o0
Zakorzenienie

Haul zakupowy u xbebe18
Stary 2011-04-05, 18:45   #1647
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h2o0 Pokaż wiadomość
Haul zakupowy u xbebe18
właśnie miałam pisać xbebe18 ładnie wygląda

Rośnijcie
Stary 2011-04-05, 18:54   #1648
Amino_kwas
Raczkowanie

CzarnyElf super blog
Amino_kwas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:34   #1649
MiaColucci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amino_kwas Pokaż wiadomość
CzarnyElf super blog
fajne recenzje, akurat ksomertykow naturalnych ktore mnie inetersuja i super fotki z USA (mam nadzieje ze bedzie jeszcze ich wiecej na blogu)
MiaColucci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 19:56   #1650
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja zaraz z chęcią oglądnę filmik BH o kreseczkach. Dzisiaj w pośpiechu przeszłam samą siebie. Liner mi kapnął na rzęsy, a ja nieuważnie i szybko się malowałam i odbiłam rzęsy na powiece...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości