|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
[B]Mezaga [B] ja też dołączam się do pochwał
![]() ![]()
#3272 |
Wtajemniczenie
|
Mezaga- po prostu pinknie!!! Się napracowałaś babuszko :P !!! (To słowo, to tak z sympatii, bez urazy
![]() Duchem jestem z Wami- podczytuje. Tylko samopoczucie podupadło i pisać nie ma chęci. Wieczne mdłości i takie "nic mi się nie chce" - ale takie uroki ![]()
#3273 |
Zakorzenienie
|
![]() Ehh... pewnie coś mi się rozregulowało w cyklu ![]() test z rana - negatywny. Temp nadal nieco wyższa (dziś 36.9) cała reszta bez zmian. Myślę, że na razie pozostaje mi czekać i najwyżej jak będzie większe spóźnienie zrobić betę, ale nastawiam się już na spóźnienie okresu i tyle.
#3274 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
![]() Wpadłam zostawić dla Was trochę kciukasków ![]() ![]() ![]() Ale sie rozpisałyście... ![]() Pozdrawiam i ściskam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
Tincia współczuję samopoczucia
![]() ![]() Karolca oj to szkoda, że negatywny ![]() ![]() ![]() Tacca fajnie, że zajrzałaś ![]() ![]() Ja w czwartek idę do gina z ubezbieczenia w Nordei i mam zamiar wyciągnąć od niego skierowanie na badania hormonów i bakterii ![]() ![]()
#3276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może faktycznie jest jeszcze za wczesnie na testowanie, choć teoretycznie powinno być ok. Ale różne rzeczy się zdarzają, czasem testy nic nie pokazują i jest surprise ![]() jestem przygotowana na obie możliwości choć TŻ niesamowicie się napalił ![]()
![]() |
#3277 |
Raczkowanie
|
karolca wiem co czujesz ale nie wszystko jeszcze stracone. Trzymam mocno kciuki żebyś tym razem się nie zawiodła
![]() Miała do was wczoraj zajrzeć ale chciałam nadrobić weekend bez Tż ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3279 |
Raczkowanie
|
Test robiłam 5 dni temu, wynik negatywny. Nie wiem czy jest sens iść na bete czy może go powtórzyć. Jakiś czas temu @ też mi się spóźniała dosyć długo, cykl trwał 57 dni. Gdyby to była ciąża to jakieś objawy bym miała- tak podejrzewam.
Jakie to wszystko trudne. Tym razem zachowanie mojego Tż jest inne. Nie dopytuje się, wręcz nie chce rozmawiać na ten temat. Może ma dosyć. Nie wiem. Jego siostra wychodzi za mąż za kilka tygodni może dlatego jest taki inny. Za dużo jednak jest na głowie kobiet:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3281 |
Raczkowanie
|
Musiałam zmienić gina, moja pani gin okazała się mało kompetentna. Wizytę mam dopiero za dwa miesiące. Muszę poczekać i poobserwować co będzie się działo. Tymczasem jest mi smutno. Obiecałam sobie zawiesić starania ze względu na ciąże mojej szwagierki i całego szumu jaki jest wokół niej. Będę miała czym się zająć, czeka mnie przeprowadzko do długo oczekiwanego mieszkania. Ale i tak mi smutno z każdym dniem coraz bardziej. Jeszcze muszę słuchać tekstów ze strony teściów, "przecież wam mówiliśmy żebyście się starli", albo " nie głupio wam że młodzi was wyprzedzili". Wrrr mam ochotę nawrzeszceć na nich!!Dobrze że chociaż tutaj mogę się wyżalić bo jak już mówiłam niewiele osób osób rozumie co czuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Raczkowanie
|
dziewczyny chyba większość z nas tak ma...
ja np mam w pracy dwie dziewczyny co są w ciąży cały czas słysze jak o tym rozmawiają, dziś jedna przyniosła zdjęcia z usg tak sobie pomyślałam jak bardzo też bym tak chciała.. tak jak piszecie w końcu się doczekamy musimy w to wierzyć!!! Muszę się pochwalić dziś byłam na TSH i wynik 1,69 ![]() ![]() ![]()
#3285 |
Zakorzenienie
|
irmusia, piszesz 3 lata po ślubie.
Ja z moim TŻ jestem prawie 6 lat po ślubie i już od momentu powiedzenia sobie "tak" słyszałam pytania "to kiedy dziecko?" Wtedy nie chcieliśmy mieć dziecka, wiedzieliśmy, że "kiedyś"... i tak odpowiadaliśmy. My jesteśmy na początku drogi związanej ze staraniami więc nic nie mówię, ale każde spóźnienie okresu podpowiada instynktownie "może!" Obecnie czuję się tak, jakby rządziły mną hormony (bo w sumie rządzą). Okres się spóźnia, temperatura jest podwyższona... w chwilę po wstaniu podskoczyła z 37.0 do 37.6 Zanim wstałam wyrównała mi się temp ciała z zpodwyższonej na 36.6 ale doskonale wiem, że nie jest to wiarygodna temperatura, ale faktycznie - nie było mi zimno ![]() Oczywiście mama o wszystkim się dowiedziała xD I dzwoni teraz do mnie, pyta się czy mam już okres czy nie, że może do lekarza pójdę bo przecież zawsze miałam okres punktualnie i w ogóle. Że przecież testy czasem wychodzą negatywne pomimo ciąży, a może jeszcze jest za wcześnie... Do tego wszystkiego znowu zaczynają się problemy z pracą i jest mi okropnie smutno z tego powodu (na tyle, że pomimo pięknej pogody nie mam już ochoty wyjść z psem na spacer). A teraz podam kilka ciekawostek odnośnie tego, co chcę napisać za chwilę. z TŻ mamy swoją szczęśliwą liczbę, w którą wierzymy (ale to chyba każdy ma jakieś szczególne dla siebie liczby). Zaręczyliśmy się trzynastego, ślub również był trzynastego. Dziś szperając w internecie natrafiłam na jakiś artykuł dotyczący życia płodowego, co kiedy się dzieje, jak wygląda etc. Generalnie bardzo fajny był. Na koniec trochę o porodzie i sposobie obliczania daty porodu liczonej od pierwszego dnia ostatniego okresu. I tak sobie z ciekawości policzyłam i wyszłoby, że gdybym faktycznie była w ciąży, to nasze dziecko prawdopodobnie urodziłoby się... 13!! ![]() Ale wiem, że to jest jak wróżenie z kart czy szklanej kuli, ale tak się uśmiechnęłam na chwilkę chociaż ![]()
#3286 |
Zakorzenienie
|
Karolca my z kolei mamy swój szczęśliwy miesiąc. A jest nim wrzesień... We wrześniu się poznaliśmy,wzięliśmy ślub i miałam ostatnia @. A co do liczb to ciężko stwierdzić,ale coś w tym jest.
Mnie rok po ślubie pytali kiedy "otworze warsztat" albo kiedy. Zawsze ze stoickim spokojem odpowiadałam że przyjdzie czas,i ucinałam rozmowę. Patrząc na rodzeństwo tz to my będziemy mieli dzieci po ponad roku od ślubu.
#3287 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny przypomina mi się moje czekanie na ciążę jak was czytam....aż mi się łezka w oku zakręciła. Ale wiem, że bedziecie wszystkie mamusiami
![]() ![]() ![]() Alexa cieszę się że tsh spadło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alexa bardzo się cieszę, że TSH tak ładnie Ci spadło ![]() Karolca ja bym nie chciała żeby ktokolwiek (oprócz TŻ i Was oczywiście ![]() Trzymam kciuki, bo dobrze to wszystko wygląda ![]()
![]() |
#3289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A prosiłam! Ale fajnie widzieć takiego uśmiechniętego TŻ ![]() Płakać mi się chce ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
karolca
![]() ![]() ![]() alexa pieknie ze tsh spadło. edzia oszczedzaj się!!! we czwartek idziemy do lekarza, jutro jeszcze musze bedanie moczu zrobic, mam nadzieje ze wszystko w porzadku z fasolka ![]() ostatnio zapach skóry tżta mnie drażni i nie wiem jak temu zaradzic, bo nawet nie mogę sie do niego przytulic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z fasolką na pewno wszystko dobrze ![]() A z tym zapachem to niestety czasem tak bywa. Moja mama będąc w ciąży sama wybierała dla taty perfumy. W sklepie było ok, w domu zapach ten przyprawiał mamę o mdłości i wymioty ![]() wiecie co... nie mam ochoty na nic słodkiego ![]()
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
TŻ wysyła mnie już do ginka
![]()
#3293 |
Zakorzenienie
|
Karolca to widać,że Twój bardzo chce...
#3294 |
Zakorzenienie
|
No ja też Cię wysyłam na bete
![]()
#3295 | |
Zakorzenienie
|
![]() a mi się ryczeć chce tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, że jeszcze w 5. tygodniu poziom hcg może być na tyle niski, że test nie wykryje ciąży. Nie ukrywam ale z jednej strony pozytywny test rozwiązałby mi jeden poważny problem więc zależy mi podwójnie. W ciągu dnia bywa mi tak zimno, że mam dreszcze. TŻ siedzi w krótkim rękawku i krótkich spodenkach, otwiera okna a ja siedzę w swetrze pod kołdrą ![]() Nie chcę na siłę doszukiwać się objawów ciąży lub ich braku, ale gdy podczas obiadu zwyczajnie mnie zemdliło to całe myślenie i nakręcanie się powraca. Myślę nad tą betą... ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
3 dni przy regularnych cyklach to duże spóźnienie ale z drugiej strony boję się, że to jednak nie teraz. i głupia jestem, bo przed chwilą śmiałam się z czegoś z tv a już chce mi się ryczeć... poza tym mam gorszy dzień dziś... wiem, że marudzę wam okropnie...
![]() |
#3296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko po prostu momentami padam z sił, do pracy się spóźniam, bo rano nie mogę wyrobić, a wracam i wieczorem powtórka z rozrywki, a na zwolnienie nie mogę sobie pozwolić... Ale oczywiście, że cieszę się że jest dzidziuś ![]() ![]() I myślę, ma nadzieję, że niedługo poczujesz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3297 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym sie nie zastanawiał,a leciała na betę
![]() A ja po wizycie jestem tylko zaniepokojona, taką oazą spokoju byłam przed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po południu będe dzwonic do swojego lekarza i na spokojnie z nimi pogadam co robić dalej?Trzymajcie kciuki,bo na serio zaczęłam się martwić,tak bardzo chciałabym żeby Lila była juz obok-bezpieczna i zdrowa ![]() Ryczec mi się chce od rana z tego stresu,pól nocy nie spałam,wszyscy do mnie wydzwaniaja od rana czy wszystko ok i dodatkowo mnie stresują ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-04-06 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
No nic... pierwszy raz zrobilo mi sie smutno z powodu @
![]() tak wiec paulinko prosze o zmiane ostatniej @ na 6.04
#3299 |
Wtajemniczenie
|
karolca i jak tam?????????masz jakies wiesci dla nas?najlepiej te dobre
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ojej..tyle co zapytalam;(
#3300 |
Zakorzenienie
|
Cora a tam gdzie masz opłacone-to co dokładnie masz opłacone? Zrobią Tobie tam cc? Jak tak to bym nie czekała i na jutro się zapisała, im szybciej Lila będzie po tej stronie tym lepiej, przestaniesz się martwić, a cc nie jest straszne.
Karolka przykro mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.