|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
|
1 | 1,92% |
| Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
|
6 | 11,54% |
| Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
|
5 | 9,62% |
| Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
|
18 | 34,62% |
| Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
|
17 | 32,69% |
| Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
ja kładę się do łóżeczka do mojego tż
miłej nocki
|
|
#4562 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosik,Lustereczko gratuluje!!!
![]() kl aski:Czekamy na realcje i zdjęcia dzieciątekA ja po wizycie jestem tylko zaniepokojona, taką oazą spokoju byłam przed Póżniej zaczął usg i zadwała jakies niepokojące mnie pytania-tzn.czy czuje ruchy dziecka,czy dobrze się dzisiaj czuje,czy mam skurcze.Wszystko byłoby ok gdyby nie to,ze sprawdzał pomiary na usg i przepływy tak długo,że zaczęłam sie tym stresować Później wziął mnie na fotel do badania i dosłownie tylko mnie dotknął i zaczełam krwawić tak że nie chiało przestać i leżałam na fotelu chyba z 30min.Powiedział,ze to z szyjki i że z taką szyjka nie urodzę naturalnie W ogóle stres mnie dopadł-nie tak miało być Ciśnienie na szczęscie już spadlo
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do 10.04, to się zastanawiałam, jaki klimat miały mamy z ubiegłego roku, to musiało być z deka dziwne, tutaj radość wielka, bo dzidzia się rodzi, a ogólnie taka katastrofa. wiem, ze niektórzy ludzie śluby odwoływali.
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
coralady
o kurcze. Lepiej nie ryzykować, CC zrobią i już
|
|
|
|
#4565 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pięknie ![]() Cytat:
GRATULACJE DLA NICH!!! Cytat:
![]() GRATULACJE!!!! właśnie cały dzień się zastanawiałam, jak tam u nich ![]() Cytat:
Cytat:
jeżeli w tej opłaconej klinice bez problemu zrobią Ci cesarkę, to ja chyba bym tam poszła ![]() a ja dziewczynki cały dzień poza domem ![]() byłam po wyniki posiewu z moczu i wyhodowała się jakaś mała bakteria tylko, w sumie dobrze, \ potem pojechałam do małej Gabrysi ![]() potem poszłam do kosmetyczki na pedicure i regulację brwi, bo wyglądałam jak potwór, a stopy w opłakanym stanie, będę ładna do porodu ![]() a teraz czekam na męża i nie wiem kiedy wróci z pracy, jak ja uwielbiam jak on siedzi od 7 rano do późnej nocy w pracy, ehhh |
||||||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym usunęła.
Jak się odezwą to się wciągnie na listę rozpakowanych i już
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu tak pusto?????????
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Bo Nas coraz mniej :P
|
|
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pizze jadlam
choc nie zmiescilam calej, bo zoladek mam doslownie blisko przelyku, taki scisniety sie zrobil![]() Udalo mi sie kupic fotelik maxi cosi cabriofix za bardzo mila cene 88 funtow wraz z dostawa A jutro licytuje wozio Jak sie uda kupic to moze odbierzemy juz w ta soboteRobotnicy prawie skonczyli remont, jeszcze gora 2 dni i moge odetchnac i... zaczac sprzatac ![]() A przede wszystkim znow bede mogla spac w swoim lozeczku
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam taki humor, że tylko kogoś zabić :/
|
|
|
|
#4571 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
wróciliśmy właśnie od znajomych, pożyczyli nam na próbę wiaderko do kąpania dziecka
sama bym tego nie kupiła, ale skoro pożyczają i zachwalają, to czemu nie wypróbować![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale 15.04 fajna data![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4572 |
|
Wtajemniczenie
|
no coraz mniej nas
![]() a ja też jestem wściekła, bo mój mąż jeszcze w pracy jakieś serwery montują, ale dziś wstał o 5 rano od 7 jest w pracy i zanim dojedzie może będzie 1 w nocy, zjadł tylko 4 bułeczki i musi jeszcze coś zjeść, także położy się przed 2 w nocy i o 5 znowu pobudka, już normalnie nie mam do niego siły |
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Kaśką leżałam od tp, więc nie jest źle, a może urodzę do poniedziałku
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
prunelle no właśnie ciekawa i ja jestem tego wiaderka, ale chyba bym się bała takie maleństwo w czymś takim, ale wypróbuj i daj znać
|
|
|
|
#4575 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobitki
Dużo tutaj zmian ![]() Ja niestety nie miałam w styczniu czasu na pisanie ze względu na zmianę stanu cywilnego i ciągłe wyjazdy do PL, a że w lutym zostałam usunięta z listy, to stwierdziłam, że skoro nie chcecie ze mną gadać, to nie będę sie narzucała i już więcej nie pisałam Zaglądam tu jednak regularnie, trzymam kciuki za każdą z osobna i cieszę się waszym szczęściem, podziwiając cudne brzuszki i maluszki! Widzę też, że kwietnióweczki potrzebują wsparcia, więc o to jestem My czujemy się rewelacyjnie, ciąża powoli dobiega końca i Oluś rośnie w siłę. Następna wizyta u doktorka pojutrze, więc wtedy więcej szczegółów. Pozdrowionka!
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jutro zostaje w domu, także na badania nie będę jechać sama
|
|
|
|
#4577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszymy się, że się odezwałaś ![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- dobra spadam dziewczynki do jutra
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też.
Pa |
|
|
|
#4579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak za pamięci, to u Ciebie kochana mamy z moim TŻtem wielki dług wdzięczności za radę ze stanikiem na noc! DZIĘKI i żyj 100 lat Dobra Kobieto!
Edytowane przez SammaMia Czas edycji: 2011-04-06 o 00:23 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() alez tu pustki - albo wszystkie rodzą albo tak jak ja nie mogly sie dostac od samego rana na wizaz ale juz jestem - dalej 2w1 i wlasnie sie zbieram na ktg i wizyte takze trzymac kciuki zeby sie cos ruszylo prosze ![]() aha - dzis zaczynamy 40 tydzien
|
#4581 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Ja od wczoraj myśle i mysle co zrobić?Krwawienie ustało,ciśnienie sie unormowało,Mała się rusza.Ale co się wczoraj zestresowałam to moje Becherovka gratuluje 40tc!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() u mnie nic się nie dzieje nadal. Zaraz dzwonię do położnej -żeby mnie na jutro umówiła na badanie - może jak mnie "rozrusza od środka" to coś się zacznie. Boję się jak diabli nadal ( szczególnie wieczorami jak wiem, że TŻ dopiero wróci za kilka dni) - ale chyba powoli dociera do mnie, że lepiej jak byłoby już po Coralady - jab bym chyba też wybrała szpital państwowy - tym bardziej, że lekarz prowadzący jest ordynatorem - więc z tych samych powodów wybrałabym CC.
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2011-04-06 o 10:30 |
|
|
|
#4583 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy .Daj znać jakie wieści po wizycie ![]() Cytat:
![]() Ja też od rana próbowałam dostać się na wizaż i chyba jakaś awaria była ![]() no w miarę ok ale pobudki co 30 min na przekręcanie przez to jestem zmęczona strasznie ... i ogólnie od nocy i dziś od rana strasznie bolą mnie pachwiny i ciągnie w dół . Więc może coś się zacznie
|
|
|
#4584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4585 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co...chyba będę załatwiała cc
Boję się jak cholera tego porodu 4kg dziecka (do poniedziałku to pewnie już będzie 4,5). A czekać bez sensu jak już i tak duże dziecko urośnie jeszcze więcej, wezmą mnie na wywołanie, pomęczą i zdecydują może się po dobie albo i więcej na cc to mnie przeraża ta wizja. A jeszcze poczytałam, że czasami jak już akcja się zaczęła to za późno jest na cc jak dziecko ma główkę już w kanale i wtedy rób co chcesz... wrrr zaczynam się już naprawdę frustrować tym, a znowu zdecydować o cesarce sama sobie to też ciężko....a każdy lekarz oczywiście mówi, że wszystko się wyjaśni podczas akcji (lub zanim dostanie $$)...tylko, że nie patrzą wogóle na to, że dziecko duże...kurrrde ide już na ktg lepiej i nie truje;p
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-04-06 o 10:41 |
|
|
|
#4586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4588 |
|
Rozeznanie
|
witam. w koncu mi forum zadzialalo, rano jakies problemy mialam
![]() widze ze nie tylko ja mialam problemy z dostaniem sie dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- trzymam kciuki za wasze ktg ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- powiem wam ze z zebem jes lepiej, a wyplukalam tylko 2 razy szalwia, wiec wychodzi na zapalenie dziasla tylko wiec poczekam do porodu. ale jesli zacznie znowu bolec to od razu dzwonie do dentysty ale cicha nadzieje mam ze obejdzie sie bez tego
|
|
|
|
#4589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
SammaMia - witaj znowu z nami!
Na ktorego masz termin dokladnie?Cytat:
![]() Ja tez nie moglam na wizaz sie dzis dostac, no ale chyba jest juz na chodzie ![]() za akcje! Jakakolwiek byle do przodu![]() Cytat:
Oczywiscie najwazniejszy jest twoj komfort psychiczny, dlatego zdecyduj na spokojnie gdzie bedziesz sie czula bardziej spokojnaDzien dobry ![]() Ja mialam pobudke bez przyczyny o 4 rano i tak sobie pomedytowalam do 6, w miedzyczasie zjadlam 4 ciasteczka, bo glodna bylam jak nie wiem a Nino szalal, pewnie tez potrzebowal papu , zaliczylam 2x wc i poszlam spac![]() A zaraz mam wizyte poloznej, ktora zobaczy dlaczego jeszcze w ciazy jestem
|
|
#4590 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U MNIE TEZ PIERWSZY POMYSL BYL ZEBY DZIECKO 4,5KG SN URODZIC-I TAK SIE MECZYLAM PARE GODZIN-nigdy wiecej chwala ze wtedy zrobili mi CC |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

kl aski:Czekamy na realcje i zdjęcia dzieciątek
Póżniej zaczął usg i zadwała jakies niepokojące mnie pytania-tzn.czy czuje ruchy dziecka,czy dobrze się dzisiaj czuje,czy mam skurcze.Wszystko byłoby ok gdyby nie to,ze sprawdzał pomiary na usg i przepływy tak długo,że zaczęłam sie tym stresować
Później wziął mnie na fotel do badania i dosłownie tylko mnie dotknął i zaczełam krwawić tak że nie chiało przestać i leżałam na fotelu chyba z 30min.Powiedział,ze to z szyjki i że z taką szyjka nie urodzę naturalnie
W ogóle stres mnie dopadł-nie tak miało być

jeśli ktoś chce karmić butlą, mając 3 sztuki nie trzeba ich myć w środku nocy
ale się musiała wymęczyć...