Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 14:57   #3511
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość
To tak ja ja Moczę w wodzie z solą, szoruję, kremik i gotowe. A na lato czerwony lakier

Bodziaki super Ja pewnie też jakiegoś kupię jak będę w pt w lumpku. Muszę dokupić 2-3 szt na 56 cm krótki rękaw a resztę rzeczy mam zamiar kupować na 62 cm i więcej.

Mój mąż nie wchodzi do gabinetu na badanie i czeka na korytarzu, wchodzi dopiero na usg. Tak jest lepiej dla nas oboje
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
No tak, ale jakby ktos autem przywiózł to już inaczej to wyglada bo wyjść z domu, wsiąść do auta i wysiąść pod przychodnią to w zasadzie żaden wysiłek. Tylko do czego odnieść potem taki wynik skoro nie ma pierwszego pomiaru przed Chociaż ja na mojej kartce z wynikami mam podany ile wyszo i że powinno być mniej niż 140 wiec w zasadzie ten pierwszy pomiar do niczego nie jest potrzebny tylko wynik powinien byc poniżej tych 140
no dla mnie to jednak byłby problem , bo żeby dojść do auta to muszę zejść 4 piętra po schodach a po wypiciu tej glukozy miałam odlot jak po jakimś środku zwiotczającym i "głupim jasiu" więc ja bym się na to nie pisała mimo wszystko.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:57   #3512
Natka_
Zakorzenienie

Nerola Trzymam kciuki za wizyte dzisiejszą
A mąż biedny, połamane żebra bola strasznie :/

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
nerolka wspolczuje nocki i trzymam kciuki za wizyte. U mnie dzisiaj lepiej plamienie ustalo i brzuch juz tez nie boli a Szymek wierci sie i kopie wiec jest ok
Bardzo się cieszę, że u Ciebie już lepiej

Makrobatek gratuluję córci Ja też niewiem czemu, ale kupuje same body Ale juz zamowiłam inne rzeczy, z body KONIEC

Zaneta gratuluję zakupu, wózeczek ładny

Karolineee

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja właśnie kupiłam takie coś dla synka
http://aukcjewp.wp.pl/sterntaler-mis...542714762.html
Ojj jaki słodki

Jesli chodzi o krzywą cukrową to nie powinno się nigdzie wychodzic, chodzic... Mi się zrobilo tak słabo (a siedzialam) a co dopiero gdybym gdzies szla...
I wg mnie nie ma sensu takie badanie przez początkowego zmierzenia na czczo poziomu cukru.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-04-06 o 14:59
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:59   #3513
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja to w lecie robię sobie żel na paznokciach i wtapiam hologramy uwielbiam bo 3 miesiące mam z głowy z malowaniem Ale w te wakacje to chyba nie wyjdzie
ja sie nigdy na to nie zdecydowałam jakos mi tak dziwnie na nogach żel....ale sama maluję i rozne wzorki tworze lakierem albo kupuje karuzele z ozdobami i cos sama wymyślam a najbardziej lubie prosta czerwień albo róż na nóżkach..... teraz poki co to moczą nogi w wodzie z dodatkiem soli takiej z (rossmanna),pumeksik, peeling, parafinka, kremik i tyle nie maluje bo niedlugo i tak nie siegne nog iwiec jest mi to zbedne.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:59   #3514
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Brida, Ty idź lepiej do innego lekarza, bo to co piszesz to jakaś herezja! Po glukozie nie można łazić, chodzić itp. Trzeba siedzieć na miesjcu w przychodni...

Na samolocie Lekarz paluchem wyczuwa jak jest ułożona, czy zgięta czy prosta i ile ma cm.
Brumek ma racje nie wolno chodzic po glukozie nawet do kiosku po gazete na dol nie chca puszczac a co dopiero jechac z domu nawet autem, inaczej sie wtedy rozklada cukier w organizmie tzn inaczej jest wykorzystywany przez organizm w ruchu, wynik nie miarodajny..

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Lilka-płytki działają,sprawdzałam:ehem :
Szukaj okazji na allegro A OKAZJA TO DO 100 ZŁ.
jA KUPIŁAM ZA 56 ZŁ Z WYSYŁKĄ
Dzieki Nerolka

Cytat:
Ja wiem że takie sa przepisy, ale to tak samo jak z ta glukoza 75g od kwietnia a niektórzy i tak dalej daja na 50g. Prawda jest taka że przepisy swoje a laboratoria i lekarze swoje. Ja np. miałam pobieraną krew dwa razy i drugie pobranie było już po godzinie a piłam 75g glukozy
Bo sa rozne krzywe cukrowe 2 i 3 punktowe z roznym obciazeniem 50g i 75g. A lekarz z rozpedu i przyzwyczajenia (od kwietnia jest zmiana) mogl dac na 50g dla ciezarnej..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-06 o 15:10
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:00   #3515
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no ja sobie nie wyobrażam jazdy do przychodni po wypiciu glukozy w domu bo po pół godzinie miałam takie jazdy jak Beatka więc byłoby to co najmniej niebezpieczne tym bardziej, że mam do przychodni 15km więc kawałek!!! jakieś nieporozumienie dla mnie to co wymyślili !!
no ja tak samo dokładnie pół godziny po wypiciu
nie było mi niedobrze, tylko słabłam z minuty na minutę i walczyłam żeby nie odlecieć całkiem, próbowałam się pochylić na krześle żeby się dotlenić bardziej, głęboko oddychałam i dało radę. Ale babki z poczekalni mówiły że blada jak kreda byłam. Była jeszcze jedna też na glukozę, po mnie, ale ona sobie wyszła w ogóle z przychodni i potem mówiła że w samochodzie siedziała cały czas, ale to jej druga ciąża i mówiła że ona dopiero w 22 tygodniu, a brzuszek miała większy niż ja i nawet pytała czy tak tylko mam glukozę zleconą czy w ciąży jestem
- no żesz! przecież mam już bęben jak piłka od koszykówki specjalnie nawet dzisiaj założyłam dopasowaną koszulkę żeby się ładnie pochwalić znajomym pielegniarkom w przychodni jak rosnę

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dla mojego D było,
wiesz obca baba z paluchem
tam gdzie tylko on ma wstęp

Musiał się z tym oswoić lekko,
bo nie był na początku świadomy co go czeka,
więc przed wizytą go lekko uświadamiałam,
żeby nie wyparował z gabinetu
no i tak że tylko obca BABA a nie facet bo by dopiero był zszokowany

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:03   #3516
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja sie nigdy na to nie zdecydowałam jakos mi tak dziwnie na nogach żel....ale sama maluję i rozne wzorki tworze lakierem albo kupuje karuzele z ozdobami i cos sama wymyślam a najbardziej lubie prosta czerwień albo róż na nóżkach..... teraz poki co to moczą nogi w wodzie z dodatkiem soli takiej z (rossmanna),pumeksik, peeling, parafinka, kremik i tyle nie maluje bo niedlugo i tak nie siegne nog iwiec jest mi to zbedne.....
A ja nawet zima mam umalowane pazurki u stópek Jakoś lubię mimo ze tego nie widać
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:05   #3517
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
bo niedlugo i tak nie siegne nog iwiec jest mi to zbedne.....
Jak czytam że ciężko wam się do nóg schylać, to się czuję jak z innego swiata Ja dalej bez problemu zakładam sobie nogi za szyję na przykład
Stary 2011-04-06, 15:05   #3518
Makobratek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Makrobatek gratuluję córci Ja też niewiem czemu, ale kupuje same body Ale juz zamowiłam inne rzeczy, z body KONIEC
Dzięki Myślimy nad imieniem, ale pierwsze typy już są więc nie jest źle Warunki są tylko 2, po 1. imię polskie (nie żadne hamerykańskie czy wymyślne zanadto czy cuś ) po 2. NIE staropolskie.
Bo u mnie w lumpku jak już są przeceny -50% to same bodziaki wiszą na wieszakach, a jak już jadę do lumpka to chcę coś kupić coby z pustą siatą nie wracać
Makobratek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:07   #3519
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To i tak dobrze ze chodzisz do baby bo jakbyś go uświadomiła ze jakis obcy facet Ci paluchy tam pcha to dopiero byłby zszokowany
Mój ani tym ani tym nie jest zszokowany Przeciez to normalne!
Stary 2011-04-06, 15:10   #3520
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Jak czytam że ciężko wam się do nóg schylać, to się czuję jak z innego swiata Ja dalej bez problemu zakładam sobie nogi za szyję na przykład
Ty to Nas chyba wkrecasz ze jesteś w ciązy Mi to juz cięzko buty zakładać, dlatego nosze już baleriny i trampki bo mam takie na suwak z boku
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-04-06, 15:12   #3521
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Witam się popołudniowo

Mi dzisiaj też wizaż od rana szwankował. Albo nie mogłam wejść, albo jakiś błąd wyskakiwał, albo nie mogłam przejść na kolejną stronę...

Poza tym, że jestem dzisiaj strasznie śpiąca to mam dobry humor
Pochwalę się skromnie W styczniu skończyłam dwuletnią, policealną szkołę kosmetyczną i przystąpiłam do państwowego egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikacje zawodowe i dzisiaj pojechałam odebrać wyniki Zdałam, zdałam, zdałam Mam już dyplom uprawniający do pracy w zawodzie: kosmetyczka, wizażystka, manikiurzystka, pedikiurzystka. Jestem przeszczęśliwa

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:13   #3522
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Akrobatka jedna hehe

Madziulka_17 moje gratulacje Kochana

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-06 o 15:15
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:15   #3523
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Ja wiem I chyba większosc facetów też zdaje sobie sprawę kto to jest ginekolog i na czym polega badanie, ale jak widac są wyjatki jak mąż zanetaa88
Stary 2011-04-06, 15:18   #3524
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Myślimy nad imieniem, ale pierwsze typy już są więc nie jest źle Warunki są tylko 2, po 1. imię polskie (nie żadne hamerykańskie czy wymyślne zanadto czy cuś ) po 2. NIE staropolskie.
Bo u mnie w lumpku jak już są przeceny -50% to same bodziaki wiszą na wieszakach, a jak już jadę do lumpka to chcę coś kupić coby z pustą siatą nie wracać
Jakie macie typy imienia?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo

Mi dzisiaj też wizaż od rana szwankował. Albo nie mogłam wejść, albo jakiś błąd wyskakiwał, albo nie mogłam przejść na kolejną stronę...

Pochwalę się skromnie W styczniu skończyłam dwuletnią, policealną szkołę kosmetyczną i przystąpiłam do państwowego egzaminu zawodowego potwierdzającego kwalifikacje zawodowe i dzisiaj pojechałam odebrać wyniki Zdałam, zdałam, zdałam Mam już dyplom uprawniający do pracy w zawodzie: kosmetyczka, wizażystka, manikiurzystka, pedikiurzystka. Jestem przeszczęśliwa
Gartulacje Madziu
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:19   #3525
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mojego męża jest to również całkowicie normalne

Stary 2011-04-06, 15:21   #3526
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
no ale Ty masz figurę modelki...a widziałaś wczorja mój bruchol to sie nie dziw......ale u mnieto podobno rodzinne...wielkie brzuchy moja mama wygladala jak cysterna w ciazy wiec jak patrze na jej fotki to wiem ze to co ja nosze przed soba to nawet mniej niz polowa tego co ona nosila ale jeszcze 20 tc przede mna
Stary 2011-04-06, 15:23   #3527
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
S-Z-A-L-O-N-A jesteś
ja nie mam problemu z zakładaniem butów ale brzuszek zaczyna ciążyć zwłaszcza jeśli w grę wchodzi przewracanie się na łóżku..

Stary 2011-04-06, 15:23   #3528
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się popołudniowo

Świetna sprawa!!! Zawsze marzyłam żeby umieć takie rzeczy
Stary 2011-04-06, 15:24   #3529
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
...Ja też niewiem czemu, ale kupuje same body Ale juz zamowiłam inne rzeczy, z body KONIEC
hi hi w pierwszej ciazy nakupowalam tych body i nie uzylam ANI JEDNEGO!!! Okazalo sie, ze Mala trzeba bylo ubierac zupelnie inaczej niz ja to sobie w ciazy wyobrazalam

Co do glukozy to mnie w pierwszej ciazy puscili bez problemu do domu, moze dlatego, ze mieszkam na tej samej ulicy co laboratorium Teraz ide do innego, zobaczymy jak tam bedzie. Ale w ogole sie nie boje, bo ostatnio to bylo dla mnie calkiem smaczne piciu i nic mi sie nie dzialo
A jesli chodzi o TZtow i badania na samolocie, to uwazam ze w gestii lekarza (jego kultury osobistej) jest niedopuszczenie do krepujacej sytuacji, wiec wspolne USG - jak najbardziej, badanie na fotelu przy TZcie- w zadnym razie! To jest najintymniejsze z mozliwych badanie i niech takie pozostanie. Jak chodzilam do ginekologow w Niemczech to we wszystkich czynnosciach asystowaly pielegniarki, ale przy hasle "prosze na fotel" i one wychodzily.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:24   #3530
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Witam się popołudniowo

gratulacje to ja zamawiam maniucure i makijażyk tylko hm.. on-line

Stary 2011-04-06, 15:34   #3531
SweetAngel1984
Zadomowienie

Madziulka - ja zawsze chcialam zrobic sobie taka szkole ...... fajnie gratuluje

ide chyba zaraz na jakis popoludniowy spacerek krotki....a co.....
Stary 2011-04-06, 15:41   #3532
dziubek79
Zakorzenienie

oto co znalazłam buszując na necie w pogoni za ofertą sprzedaży używanych monitorów odddechu :
http://www.babyboom.pl/forum/zdrowie...d-niemo-14377/
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:45   #3533
youyou
Zakorzenienie

o kurcze sorry dziewczyny za spam...wyskakiwąły mi errory i klikałam ODP.. myslałam że nie weszło.... ale chyba nikt nie przeoczy że zaczęliśmy 26tc

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Choć dla mnie wcale nie taki dobry dziś. Z samego rańca dostałam wiadomość, że pity, które rozliczałam za 2010 r. są źle wypełnione, w złych miejscach złożone i inne cuda wianki (w tym roku rozliczałam się z Olsztynem i Wawą). Teraz czeka mnie składanie korekt, pisanie wyjaśnień i bóg raczy wiedzieć, co jeszcze Aż się poryczałam z tego wszystkiego... A jeszcze siedzi mi na żołądku pewien problem rodzinny, więc stresu mam dziś co niemiara
.
współczucia.... z urzędami to niestety droga przez mękę, ja jak dostaje pismo z US to zawsze się boję nic złego nie robię ale te ich zwroty, cała papierologia i biurokracja.. to załamka

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to miałaś przeżycia - biedny ten Twój mąż bo czytałam że połamane żebra strasznie bolą przy każdym oddechu nawet.

ja przeżyłam dzisiaj glukoze

nie powiem - łatwo nie było - ale już z głowy.

Samo wypicie to pestka - ja nawet cytryny nie dawałam - ale po pół godziny z zegarkiem w ręku zaczęło mi sie tak słabo robić przez chwile że myślałam że tam odlecę nawet mnie nie mdliło, tylko najpierw zaczęło się od ziewania jakbym pół nocy nie spała, a potem takie zawroty głowy że szok zimny pot mnie oblał - duszno mi sie zrobiło i ledwo poprosiłam panią obok mnie co siedziała żeby poprosiła pielegniarkę jak wejdzie o zimną wodę do picia bo mi się słabo robi po tej glukozie.

Generalnie taka dawka cukru na pusty żołądek na czczo z samego rana - mój organizm trochę zgłupiał po takim "dopalaczu" ale jakoś doszedł do siebie, w piątek mam wizytę i dowiem się czy wyniki w normie... ech, oby były...

a ja oczywiście zapomniałam zabrać z domu swojej mineralnej co kupiłam ale dali mi wody do popicia i wróciłam do żywych za chwile przeszło i było już ok. Poza tym pobierali mi krew na Hbs i morfologię - tyle krwi mi upuścili że aż strach 4 fiolki w sumie razem
dobrze że masz to już za sobą, jak czytam twój opis to jakbym swój czytałam z ciąży z Filipem., miałam to samo i leżałam na kozetce u pielęgniarek bo mi tak słabo się zrobiło...

w przyszłym tygodniu się na to wybieram i mam nadzieję że nie będzie powtórki z rozrywki..

Cytat:
witam, wczesno popołudniowo

wczoraj czulam kilkanascie razy ruchy jelit albo Igorka.....dzis wlasnie teraz tez czuje taki łaskotanie lekkie na dole brzucha ale to moze znow moja paranoja tak bardzo hccialabym byc pewna ze to moj Igorek ze jest z nim wszystko dobrze .......
ja myślę że czujesz Igorka!! na początku tak właśnie się wydaje że to jelita, burczenie w brzuchu itd, a to nic innego jak maluszek
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:53   #3534
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jak był mój mąż ze mną na badaniu u gina to aż się skwasił ,
a na początku był zszokowany że palucha wkłada jak mu powiedziałam
czego może się spodziewać no ale jakoś zbadać musi
My byliśmy razem na usg 12 tyg, na którym lekarz musiał się wspomóc dowcipnie. Powiem szczerze, że mój Tż bardziej się cieszył na widok gumki zakładanej na końcówkę tego sprzętu niż przejmował. Natomiast do dziś opowiada jak to szybko majtki przed lekarzem ściągałam, więc może jakiś uraz psychiczny mu został.

A jak już w temacie odporności Tż-tów - któraś z obecnych mamuś rodziła w towarzystwie? Jak planujecie?

Aaaaaa wiem o co miałam zapytać. Czy macie/kupujecie detektory tętna płodu?

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-04-06 o 15:55
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:01   #3535
BABONIK
Zadomowienie

witam,przepraszam,bo aż mi głupio,że nie jestem w stanie Was nadąrzyc

bardzo pięknie dziękuję za propozycje przekąsek, za stronki z przepisami, bardzo mi pomgłyście,chyba zrobię te parówki w cieście-tylko w wyadniu z frankfurterkami.myślałam też o tych krakersach z pastą,tylko jeszcze nie wiem jaka pasta i o sałatce greckiej,wszystko dzieki Waszym przepisom

a my dziś po bilansie dwulatka i szczepieniu na pneumokoki...serce mi chciało pęknąc...z mniejszym dzieckiem jakoś mi było łatwiej...ehhhh,aż sie ciężko czuję...

miłego dnia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:02   #3536
youyou
Zakorzenienie

Co do badań to mój poprzedni gin był bardzo delikatny i dyskretny, najpierw robił badanie na fotelu a potem wołaliśmy tatusia na usg. I nawet jak było usg dowcipne to w gabinecie zakładało sie taki fartuszek że nie leżało sie z goła pipką..

JA tam się TŻta nie wstydzę, w wielu krępujących sytuacjach mnie widział, golił mnie do porodu, przy porodzie był to się wtedy napatrzył..... więc teraz to mi to wisi, ale potrafię sobie wyobrazić skrępowanie niektórych....

Cytat:

Cytat:
Witam się popołudniowo

gratulacje

to ja też poprosze pedicure online
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:17   #3537
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziękuję za gratulacje

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
gratulacje to ja zamawiam maniucure i makijażyk tylko hm.. on-line
Zapraszam A poza tym Beatko zapomniałam Ci napisać, że masz śliczne zdjęcia ślubne na nk

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Ja mam, świetna sprawa! Polecam!

Stary 2011-04-06, 16:18   #3538
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

to ja też poprosze pedicure online
A widziałyście tzw. fish pedicure ?
To jedna z rzeczy, która mnie obrzydziła w ostatnim czasie
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:19   #3539
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
A jak już w temacie odporności Tż-tów - któraś z obecnych mamuś rodziła w towarzystwie? Jak planujecie?

mój tż chce być ze mną podczas porodu i ja go trzymam za słowo bo inaczej to chyba zwieję z porodówki ze strachu

ja mam detektor tętna płodu - Baby Sound - o dokładnie taki jak ten tylko bez tego głośniczka:
http://allegro.pl/detektor-tetna-plo...544930581.html
bardzo fajna sprawa - tętno maluszka wyszukiwałam już od 12tc i było słychać chociaż czasem trzeba było się naszukać troche
ale teraz jak już czuje maleństwo to nie podsłuchuje go tym detektorem, już chyba z miesiąc nie używałam go wcale, kupiłam uzywany na gwarancji półtorarocznej jeszcze - za 120zł i myślę że po porodzie go opchnę dalej bo mi już potrzebny nie będzie

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-06 o 16:41
Stary 2011-04-06, 16:22   #3540
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Jakie są normy dla tej glukozy 75 g na czczo i po 2h? Mam nadzieję, że nie wyjdzie mi ta cukrzyca, bo w szafce mam zachomikowane 3 Milki po 300 g i 3 czekolady wedla nadziewane
To powodzenia na badaniach. Przypomniałaś mi o mojej zachomikowanej Milce
Cytat:
Ale teraz widzę, że dużo jest butelek 0% BPA a moje mają ten składnik w sobie. No coż, nie zwróciłam uwagi przy zakupie. A swoją drogą to mają wszystkie atesty itp więc powinny być ok dla dziecka. Czy wasze butelki są 0% BPA?
Moje NUKa są. To BPA to jakieś niezłe świństwo, które się dodatkowo uwalnia przy podgrzewaniu, lepiej stracić te dwie dychy niż ryzykować.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości