|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#481 | |
Stra¿nik Wiza¿u
Wiadomo¶ci: 9 384
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na pewno zale¿y od wyj¶ciowego koloru w³osów. Od razu by³am zdecydowana na Ciemny Br±z i nie ¿a³ujê. TU o farbowaniu henna + amla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
DMkAnia- Patrzy³am na t± galeriê i ta Khadi - Henna z Aml± to mi rudo wygl±da, ogólnie jako¶ rudo, u Ciebie bardziej w fiolet ucieka, ale pewnie zale¿y te¿ na jakie w³osy siê po³o¿y. Rudo¶ci s± przepiêkne, kole¿anka moa kiedy¶ mia³a, i rzeczywi¶cie w³osy staj± siê jakby grubsze, no ale ja na razie dziêkujê, poeksperymentuje jeszcze z farbami. Bo one s± pewnie "niezmywalne", chocia¿ to mo¿e byæ te¿ dobre, bo farby siê wyp³ukuj± raz dwa a tutaj tylko odrost by trzeba by³o robiæ....ach......Dziêki za info
![]() Caate- a co nic nie dajesz fotek......a¿ tak ¼le?, mam uciekaæ? ![]() Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-04-05 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Stra¿nik Wiza¿u
|
Cytat:
![]() ![]() Te¿ jestem ciekawa zdjêæ Caate, podczyta³am kilka stron... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
obiecane zdjecia- dodaje
![]() az sie zdziwilam, ze sa tak ciemne jak zobaczylam te zdjecia ![]() ![]()
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bylo mnie w domu caly dzien ![]() ![]() teraz kusicie mnei ta henna, bo to by bylo cos dla mnie, moze wreszcie by mi wlosy odzyly... a jak patrze na te zdjecia tooo... ![]()
![]() |
![]() |
#487 | ||
Stra¿nik Wiza¿u
|
Cytat:
![]() My¶lê, ¿e pod adresem, który wys³a³am Ci na PW, ale najlepiej siê upewniæ. Napisz czy przedzwoñ ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-04-05 o 18:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zniknelam, dlatego ze nie mam co wam pisac, bo dbam o wlosy wg zasad dla kreconowlosych, ale nie mam czym sie chwalic, bo ciezko mi to idzie... no i brak czasu robi swoje, a ja Was tylko teraz podczytuje i testuje nowe metody jak dla mnie ![]() ![]() nie mam tutaj podkladu, dlatego wycielam twarz ![]() ![]()
blog ![]() GoCranberry, peeling do cia³a z mas³em Shea i sol± z Bochni Makija¿owe TORTury! Perfekcyjny demakija¿, ekstremalna ³agodno¶æ dla oczu z p³ynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-04-05 o 19:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Rozeznanie
|
dziewczyny potrzebuje porady.
![]() kiedy wreszcie zdecydowa³am siê na zakup majirel 5.11 lub 5.71 okaza³o siê, ¿e wycofali je i na all s± to kolory nie do dostania. Wyszuka³am zamiennik Koleston Perfect 4/71 br±zowy - popielaty ¶redni br±z. Nie wiem tylko jak± emulsjê utleniaj±c± zastosowaæ. ![]() Edytowane przez aaniutek Czas edycji: 2011-04-05 o 20:57 Powód: zdjêcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#491 | |
Stra¿nik Wiza¿u
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wrzucam zdjêcia jeszcze po farbowaniu: dzieñ po (27.03.) i 03.04. Widaæ, ¿e odrosty lekko ja¶niejsze, ale jeszcze przed ¦wiêtami je zrobiê. Nie patrzcie na fryzurê, brak stylizatora i przed myciem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sliczne loki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#493 | |
Stra¿nik Wiza¿u
|
Cytat:
![]() Loki rozwalone ju¿, fajne mia³am po myciu, ale zdjêæ brak :/ mówisz pewnie o Venicie...u¿ywa³am, badziew, no i to chemia tak naprawdê, a nie prawdziwa henna. Po 2 tygodniach ju¿ koloru nie mia³am, a siwki spiera³y siê do fioletu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to bylo 3lata temu, kiedy myslalam, ze henna uratuje moje wlosy ![]() ja mam straszna kondycje wlosa po Chantal, suche jak wior sa, jutro robie olejowanie, bo po prostu tragedia jest.... a po hennie czuc odzywienie, jakies lepsze efekty lub chociaz neutralne? musze zaglebic sie w te linki co podalas, ale to jak skoncze mixy, bo zainwestowalam w nie, to bede jeszcze robic nimi, dlatego ze efekt mi sie podoba, tylko ze mix to miz, szybko sie wypluka i jest bardziej inwazyjny w kondycje wlosa (tak mi sie wydaje) Zyta, gdzie jestes ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#495 | |
Stra¿nik Wiza¿u
|
Cytat:
![]() ![]() Po hennie mia³am lekko wysuszone w³osy, ale to minê³o szybko jako¶ "samo", na zdjêciach przecie¿ ju¿ nie s± i nie by³y...s± w dobrej kondycji, nawet w bardzo dobrej. Nie ucierpia³y, mo¿e tylko przy rozczesywaniu ![]() Jak ju¿ masz kupione farby to zu¿yj, wiadomo. Sama siê do henny przymierza³am z pó³ roku ![]() A Zyta wróci i siê zachwyci pewnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Raczkowanie
|
przepraszam,¿e ja tak trochê z innej beczki
![]() ale proszê aby¶cie mi pomog³y... czy babeczka z za³±czonej foty ma kolor popielaty? czy to bardziej natura? jak my¶licie poziom 6 - 7 ? Bêdê wdziêczna za ka¿d± sugestiê ![]()
![]() |
#497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kokosu nie uzywam, bo moje wlosy go nie lubia ![]() kiedys pomysle nad henna, na bank, bo podoba mi sie, tylko ja bym chciala troche jasniejszy braz, a z teego co widzze to w hennie nie ma takiego wyboru jak w poziomach farb... teraz mam 3mixtony i farbe 7.0, a doszly do mnie 5dni temu, wiec minie troche zanim zuzyje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 480
|
Nie nooooo mnie ta henna coraz bardziej kusi! Szczególnie ten fakt, ¿e mo¿na farbowaæ kiedy siê chce, a nie jak w przypadku farby - trzeba zachowaæ odstêp.
![]() Odpisali mi z Khadi dzi¶... "Witam serdecznie Zgadza siê orzechowy i ciemny br±z nadaj± zimny odcieñ w³osom. Orzechowy br±z za pierwszym razem pokryje Pani siwe w³osy, z ciemnym br±zem bywa ró¿nie czasami pokrywa za pierwszym razem a czasami wymagana jest prepigmentacja czyst± henn±. Proponuje u¿yæ orzechowy br±z i oceniæ po dwóch dniach efekty kolorystyczne. Pó¼niej mo¿na osobno na³o¿yæ maskê amla na w³osy. Przyznam szczerze, ¿e po orzechowym br±zie uzyskuje siê do¶æ ciemny efekt kolorystyczny. Oczywi¶cie wszystko zale¿y od efektu wyj¶ciowego w³osów." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
Nie wiem o co chodzi, ale napisa³am wczoraj posta i gdzie¶ wsi±k³
![]() DMkAnia dziekujê ![]() ![]() Caate - Kolor na 5 fotce jest meeeeega popielaty!!! ![]() Ale granicy nie widaæ po ¶rodku ![]() ![]() ![]() A piszesz, ¿e szorstkie s±? zakwasi³a¶ szamponem do w³osów farbowanych, lub od¿ywk±? A my¶la³am, ¿e nie bêdzie to takie inwazyjne? JA robi³am kiedy¶ na 1.9% to mo¿e delikatniejsze by³o? Teraz jak siê bêd± wyp³ukiwaæ, to w zale¿no¶ci na jaki kolor, to trzeba bêdzie znów dobieraæ mixy. No i ciekawe jak z trwa³o¶ci±, pewnie bêdzie siê wyp³ukiwa³o z ka¿dym myciem, bo by³o na 3% robione, ale jak co¶ to bêdzie mo¿na do natury dodaæ odpowiednie mixy, lub same mixy na 6%(tylko piszesz, ¿e niszcz± w³osy). Blond bunny pisa³a, ¿e lepiej po³o¿yæ na ca³e naturê i wyrównaæ kolor a pó¿niej korygowaæ kolor mixami. Lynn25 - Na 6 chyba za jasne, takie w³a¶nie miêdzy 6 a 7 raczej natura, bo popiel nie mia³by rudego refleksu . Kup 6 i 7 i pomieszaj to nie wyjd± czarne, zreszt± zale¿y od firmy i na jak± bazê j± po³o¿ysz. co masz teraz na g³owie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 46
|
Dziewczyny proszê o pomoc. Obecnie mam kolor taki jak na zdjêciu (farbowane pól na pó³ Colorance 5S + A Mix). Ale idzie lato i chcia³abym siê trochê rozja¶niæ - tak do poziomu 7. Chcê tym razem spróbowaæ Topchic 7NGP, ale nie wiem jaki lotion zastosowaæ - 6 czy 9%? Bardzo proszê o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 067
|
Dzisiaj przegl±da³am katalog Polwell.
Na Polski rynek w marcu wskoczy³a nowa marka (hiszpanska) Montibello. Jestem w szoku, co do farb.Gama kolorów jest bardzo szeroka ALE sa odcienie 'naturalne ciep³e' i 'naturalne popielate' jak to zobaczy³am, my¶la³am, ¿e padnê! ![]() http://montibello.pl/marka/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 069
|
Cytat:
przepis na kapiel jest na moim blogu- w podpisie- w notce o rozjasnianiu z lutego. i dopiero jak wlosy beda jasniejsze i rudawe to mozesz klasc ten poziom 7 z woda 6%.
![]() |
![]() |
#503 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 714
|
Cytat:
mnie te¿ kusi - a w³a¶ciwie ju¿ skusi³o ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj bedzie olejowanie, jutro pierwsze mycie. Zobaczymy jak to bedzie, ale tez jest w szoku jak poziomy sie wyrownaly, az nie wierze, ze bez farby sie obylo. nie uzywam szamponow do mycia, odzywek z sls, wiec mozliwe, ze dlatego... nature poloze dopiero za miesiac, chcialabym tez mixami probowac... chociaz nie pwoeim, ze natura by bardzo ulatwila zycie, bo ciezko bylo mi trafic gdzie mam odrost i na oko to robilam, szczegolnie z tylu, gdzie wlosow nie widzialam i robilam jak myslalam ![]() dzieki jeszcze raz ![]()
![]() |
![]() |
#505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To mo¿e jak tak unikasz SLS-ów to zakwa¶ po umyciu chocia¿ roztworem z wody i soku cytryny lub octu takim delikatnym, ¿eby ³uski podomyka³o, i ¿eby siê w³osy nie niszczy³y....... To i ja zrobiê off-topa, bo mam pytanie:To czym Ty myjesz w³osy, jak nie szamponami? Ja kupi³am sobie ostatnio baybyderm dla niemowl±t w R......, nie ma tam ¿adnych tych paskudstw, choæ one trochê jednak chroni± w³osy, ale te¿ obci±¿aj± i tak co drugi raz myjê, ale szczota na g³owie i siê elektryzuj± ![]() To ja dziêkujê, ¿e siê po¶wiêci³a¶ dla ogó³u ![]() 123sciri- no to dawaj, bêdziemy mia³y porównanie ![]() ![]() blond bunny - co my¶³isz na temat henny? Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-04-06 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wlosy myje odzywkami, np. isana z olejkiem babassu, mrs.potter's, na nastepny raz zakwasze je czyms, bo mimo ze wlso sie blyszczal, to byl szortski w dotyku... czulam sie jak po palett ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#507 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 069
|
Cytat:
jednakze wlosy farbowane henna nie moga byc pozniej farbowane farbami zwyklymi... wlosy trzeba obciac lub farbowac omijajac henne... zalezy co kto lubi...
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
ja mam taki ¶redni br±z ale ciep³y, troche miedzi i z³otego mam my¶lê ze poczekam a¿ siê wyp³ucze kolor jeszcze i pokombinuje nie z mixami a z tonerami
![]() tylko znów czy on mi nie przyciemni bardzo w³osów. tak btw, mija jako¶ 43 dzieñ mojego nie farbowania (to du¿o jak na mnie ![]() mam jeszcze takie pytanie co s±dzicie o zmieszaniu 2 szamponów koloryzuj±cych (nie chce niszczyæ w³osów trwa³ymi farbami) np garnier color&shine odcienie 2.1 + 8.1 z przewag± 8.1, obydwa sa popielate, a moze uzyska siê popielaty br±z? wychodzi na to ¿e wysz³o by 6.11 (takie moje domy¶lenia) co my¶licie? czy lepiej samo 8.1 , chyba ¿e pokombinuje z tym tonerem. Edytowane przez fryz5 Czas edycji: 2011-04-06 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 | |||
Stra¿nik Wiza¿u
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oczywi¶cie z niektórymi eksperymentami nale¿y uwa¿aæ, przytoczê TU wypowied¼ Lisbeth. PS: Dodajê zdjêcie z wczoraj robione aparatem z telefonu przy ¶wietle sztucznym. Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-04-06 o 19:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
DMkAnia - jakie Ty masz ¶liczne w³osy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.