Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 14:28   #4171
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Ancia- z rzeczami dla nas też jest tak że jak kupujesz to jesteś w stanie trafić na nowe ciuchy, takie raz noszone, a nawet jak są np jest delikatnie zmechacony sweter to ogolisz i jak nowy na długo, długo. Wiadomo, że u nas z jakością równie. Często też nasze sieciówki zawodzą a sobie liczą...Ja sama poza body i takimi typowo bieliznianymi rzeczami mam w planach zakupić kilka rzeczy z drugiej ręki na all czy też w ciucholandzie. Poza tym tam są często tak oryginalne rzeczy

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:31   #4172
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
między 24-28 tyg powinno się robić. Nie wiem czemu dziewczyny już dostały?
Natka chyba też pisała, że ma zrobić
Ja już też miałam robione to badanie i to stosunkowo wcześnie bo w 17-18tc i niestety wyszedł mi lekko podwyższony wynik ale jeszcze nie byłam z nim u lekarza. Ale mam nadzieję że to przez to iż nie byłam na czczo a po śniadaniu, herbacie z cukrem i słodyczach z poprzedniego dnia. Ale już nie długo na wizycie wszystko się wyjaśni i mam nadzieję że będzie w porządku.
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:44   #4173
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Kupiłam Femibion, zapłaciłam 33zł za 60 tabletek, po przyjeździe do domu okazało się, że w opakowaniu jest tylko 30 No to znowu do auta i do apteki - na szczęście kobita nie robiła kłopotu
Nic nie zrobiłam, obiad nie gotowy, praca nie napisana Ogólnie lipa
Się pożaliłam
To strasznie tanio płacisz za ten femibion, u nas za femibion2 trzeba zapłacić ponad 50 zł.
A na obiad chodź do mnie, mam ogórkową.
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
anciaahk Swietny ten zestawik i nie wygląda nawet na używany. Myslę, że warto szukać takich okazji
Dzięki, ten dałam jako przykładowy, bo podobnych jest wiele, ale jestem ciekawa za ile ostatecznie się sprzedają.
Cytat:
Niezłe te ciuszki Ja bym spróbowała, jak się nie spodoba to można sprzedać ponownie
Ten sam argument dałam mężowi, bo on jakiś nie jest do tego przekonany - że to używane nie wiadomo po kim. Ale przecież wiadomo, że to upiorę.
Tak przy okazji - moja nowa pralka ma program "baby" hehe.
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
ja mam sporo z ciucha - wiele z tych rzeczy jest nowa nigdy nie używana czesto jeszcze metki mają - moze powystawowe - ale własnie angielskie

w Warszawie mama znalazła hurtownie gdzie jest po 25zł za kg tak zwany lepszy sort - worki 10kg zamierzamy sie tam wybrać w maju, bo podobno tez można sobie wybrać trochę.
W czerwcu moja mama jedzie do Grecji ciekawe co z tamtad przywiezie - oni mają super bawełnę. Zawsze przywozila ciuchy mi i męzowi ale teraz pewnie sie skupi na dzidzi

bardzo ładny ten zestaw ciuszków
81gosia moja planowana chrzestna jest właśnie z Grecji i już zapowiedziała, że coś kupi. Sama byłam tam na zakupach, to naprawdę można trafić na ciekawe wzory, nie wiem jak z jakością, ale wzornictwo inne niż w Polsce. Moje buty z Grecji robiły zawsze furorę.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia- z rzeczami dla nas też jest tak że jak kupujesz to jesteś w stanie trafić na nowe ciuchy, takie raz noszone, a nawet jak są np jest delikatnie zmechacony sweter to ogolisz i jak nowy na długo, długo. Wiadomo, że u nas z jakością równie. Często też nasze sieciówki zawodzą a sobie liczą...Ja sama poza body i takimi typowo bieliznianymi rzeczami mam w planach zakupić kilka rzeczy z drugiej ręki na all czy też w ciucholandzie. Poza tym tam są często tak oryginalne rzeczy
No właśnie, tak się nakręcam, że to są oryginalne markowe ubrania. A jak coś będzie gorsze, to po prostu nie założę, a potem wszystko sprzedam i tyle.
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja już też miałam robione to badanie i to stosunkowo wcześnie bo w 17-18tc i niestety wyszedł mi lekko podwyższony wynik ale jeszcze nie byłam z nim u lekarza. Ale mam nadzieję że to przez to iż nie byłam na czczo a po śniadaniu, herbacie z cukrem i słodyczach z poprzedniego dnia. Ale już nie długo na wizycie wszystko się wyjaśni i mam nadzieję że będzie w porządku.
Martunia ja gdzieś czytałam, że tą glukozę robią dwa razy, to może pierwszy raz przed 20 tc a drugi raz po. Nie wiem.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:48   #4174
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
To strasznie tanio płacisz za ten femibion, u nas za femibion2 trzeba zapłacić ponad 50 zł.
A na obiad chodź do mnie, mam ogórkową.

Ten sam argument dałam mężowi, bo on jakiś nie jest do tego przekonany - że to używane nie wiadomo po kim. Ale przecież wiadomo, że to upiorę.
Tak przy okazji - moja nowa pralka ma program "baby" hehe.
Femibion2 też kosztuje ponad 50zł, ja kupiłam Femibion N taki bardziej uniwersalny A na ogórkową bym się skusiła
Moja pralka też ma specjalne programy "dziecięce"

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:53   #4175
acelinka
Zakorzenienie

hej kobity

ale jestem padnięta po pracy , nic tylko sie położyć spać już powoli zaczyna mnie to za bardzo męczyć

co do ubranek to super są takie paki gdyby nie to że dostane ciuszki to też pewnie bym takie kupowała moja pralka też ma ten program bobaskowy

lece bo ledwo co siedze, miłego popołudnia
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 14:58   #4176
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Femibion2 też kosztuje ponad 50zł, ja kupiłam Femibion N taki bardziej uniwersalny A na ogórkową bym się skusiła
Moja pralka też ma specjalne programy "dziecięce"
Aha faktycznie ten jest tańszy. Ja mam takie opakowanie, całe i nietknięte, oddam w dobre ręce. Jak ktoś chce, niech wyśle mi adres na pw. Kupiłam przez pomyłkę, a lekarz zalecił mi femibion2.

Stary 2011-04-06, 15:17   #4177
martunia_199
Zakorzenienie

Ja tam łykam prenatal, moja ginka podała mi nazwę trzech witamin i kazała sobie wybrać. Za 90 tabletek zapłaciłam 30 zł i jest ok a co do tej glukozy to nie roztrząsam tego czy za wcześnie na nią czy nie, skoro lekarz kazał zrobić to zrobiłam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 15:20   #4178
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale to tez kwestia czy na zwolnieniu masz zalecenie bezwzględnego leżenia- a i tu monżna polemizować- przepisy nie określają gdzie miasz leżeć. najważneijsze to miec kontakt jakby ZUS chciał wybrać się na kontrolę, a wyjazd na 2 dni na spotkanie brzuchatek myślę, ze nie byłby zagrozeniem rozminiecia sie z urzędnikiem z Zus
poza tym pracownicy Zusu powinni się cieszyć - mogliby skontrolować kilkadziesąt ciężarnych naraz idę Was nadrabiać, bo dopiero mi zadziałał wizaż
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:21   #4179
kapka
Zadomowienie

Hello..nadrabiam :

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
mnie też kłuje ale i w pierwszej ciąży mnie kłuło i bolał dól brzucha jak się rozciągało wszystko, więc tym się raczej bym nie przejmowała. Gorzej że mam skurcze, jasna cholera, mam nadzieję że się szyjka nie skraca. Przeciez leżę jak mi kazano A wizyta dopiero 23 kwietnia
lusia-a masz takie uczucie jakby dziecko/brzuch ciągło w dół?I takie napięcie pochwy(uczucie jakby się robi twarda)?bo z córą tak nie miałam i to mnie nie pokoji, a do lekarza dopiero w poniedziałek..

Cytat:
mój z kolei ciągle pracuje, ciągle jest zmęczony, ja siedzę w domu a on przychodzi i nosa w laptopa, zero poświęcenia uwagi, nic. Wczoraj się o to pokłóciliśmy i sama poszłam na spacer.

.
Wypisz, wymaluj -mój TŻcodziennie zmęczony po pracy, piwko, laptop i reszte ma w . Z moim sie nie da pokłócić, wpuści jednym uchem a drugim wypuści, musiałabym mu zrobić konkretna masakre ale na to nie mam siły..

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Kurde! Już dwie godziny czekam na to usg prenatalne, zaraz szału dostanę!
znam ten ból ..byłam dzisiaj na badaniach grupy krwi, 2 godziny bez 10 minut

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a dziś chyba jak kupie ser biały to zrobie pierogów ruskich -no ale zalezy od mogo zapału
narobiłas smakauwieeelbiam pierożki-jeszcze odgrzewane, jak to raz napisała o nich Gretkowska-mineta smakosza

acelinka-odpoczywaj
natka-tani ten femibion, myslałam że Caltea ma najtaniej.
Zastanawiałam się czy się nie przezucic na te długie brązowe kapsułki co smakują jak czekolada (mustelle?), tylko musze sprawdzić czy skład jest taki sam..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:22   #4180
cotynato
Zakorzenienie

O jaaa, uwielbiam pierogi ruskie, ale teraz mam po nich taką zgagę, nie do przejścia zazdroszczę

Wymianka.
Stary 2011-04-06, 15:25   #4181
anciaahk
kosmitka

Ja mam zgagę po arbuzie, chyba, bo nic innego wczoraj nowego nie jadłam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 15:30   #4182
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Aha faktycznie ten jest tańszy. Ja mam takie opakowanie, całe i nietknięte, oddam w dobre ręce. Jak ktoś chce, niech wyśle mi adres na pw. Kupiłam przez pomyłkę, a lekarz zalecił mi femibion2.
Cytat:
Ja tam łykam prenatal, moja ginka podała mi nazwę trzech witamin i kazała sobie wybrać. Za 90 tabletek zapłaciłam 30 zł i jest ok a co do tej glukozy to nie roztrząsam tego czy za wcześnie na nią czy nie, skoro lekarz kazał zrobić to zrobiłam

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
natka-tani ten femibion, myslałam że Caltea ma najtaniej.
Zastanawiałam się czy się nie przezucic na te długie brązowe kapsułki co smakują jak czekolada (mustelle?), tylko musze sprawdzić czy skład jest taki sam..
Mi gin nie zalecił konkretnych, ale miałam próbkę Matruelle - cenowo jakos 50zł za 60tabl. ale u mnie na wsi ich nie ma
Glukozę też będę robić za tydzień, skoro jesteśmy dwie to widocznie tak można
Boli mnie zawias w szczęce

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:34   #4183
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Przecież na to badanie trzeba być na czczo ! - inaczej może być niemiarodajny wynik
Tu o badaniu http://laboratoriumluxmed.pl/catalog/read/offer/88135
"Na badanie należy zgłosić się rano, koniecznie na czczo z wykupioną glukozą. Badania trwa nieco ponad 2 godziny i wymaga spędzenia tego czasu w poradni. Wykluczone jest wychodzenie z poradni w celu np. zakupów, spaceru itp. ponieważ związana z tym aktywność fizyczna (praca mięśni) zafałszuje wynik badania, obniżając go nadmiernie."

Cytat:
Martunia ja gdzieś czytałam, że tą glukozę robią dwa razy, to może pierwszy raz przed 20 tc a drugi raz po. Nie wiem.
Z tego co wiem to przeważnie raz się robi to badanie, chyba, że złe wyniki wychodzą, to trzeba powtarzać
Ja w pierwszej ciąży robiłam raz

Odnośnie tych aukcji to patrzcie co kupujecie - np po co dziecko leżącemu bluza z kapturem czy ogrodniczki - strasznie nie wygodnie mu będzie
Ja Grzesia praktycznie do 3 m-ca ubierałam w wygodne śpiochy, body, półśpiochy, jeansy miałam jedne "wyjściowe" i wiem, że nie za wygodnie mu było

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Mi gin nie zalecił konkretnych, ale miałam próbkę Matruelle - cenowo jakos 50zł za 60tabl. ale u mnie na wsi ich nie ma
Ja biorę właśnie Matruelle, płacę około 40 zł za 30 tabletek
W pierwszej ciąży brałam tańsze Prenatal Complex, ale teraz ginka zaleciła mi właśnie Matruelle lub Pregna Plus do wyboru - i jedne i drugiego z kwasami Omega

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 15:44   #4184
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Odnośnie tych aukcji to patrzcie co kupujecie - np po co dziecko leżącemu bluza z kapturem czy ogrodniczki - strasznie nie wygodnie mu będzie
Ja Grzesia praktycznie do 3 m-ca ubierałam w wygodne śpiochy, body, półśpiochy, jeansy miałam jedne "wyjściowe" i wiem, że nie za wygodnie mu było
Czyli nie polecasz kupowania takich pak dla maluchów do 3 miesięcy? Nie będzie się tego zakładać i korzystać? Lepiej mieć więcej śpiochów itp.?

Stary 2011-04-06, 15:52   #4185
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Czyli nie polecasz kupowania takich pak dla maluchów do 3 miesięcy? Nie będzie się tego zakładać i korzystać? Lepiej mieć więcej śpiochów itp.?
Ja mówię z własnego doświadczenia - nawet widać na tych aukcjach co jest - w większości mało praktyczne rzeczy dla takich szkrabów A kilka sztuk może się przydać - bluza czy spodnie bardzo eleganckie, kiedy gdzieś idziemy do założenia nie na cały dzień, a na kilka godzin - wtedy zostaje albo ciuch albo odżałować w sklepie (ale się nie opłaca w ogóle, takie dzieci szybko rosną) albo na all polować na pojedyncze lub od jednego sprzedawcy kupić coś na kilku aukcjach
Dla takich małych dzieciaczków najlepsze są body, półśpiochy, śpiochy, pajace czyli to co wygodne do leżenia, spania, a w takiej formie najwięcej czasu będzie on spędzał na początku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 16:06   #4186
anciaahk
kosmitka

A to dobrze wiedzieć, dziękuję. W sumie pewnie "w gości" nie będziemy zbyt często się wybierać.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

W takim razie pewnie lepiej kupić coś od 3 miesiąca, kiedy już wychodzi się więcej?
Jakie to są mniej więcej rozmiary?

Stary 2011-04-06, 16:10   #4187
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
lusia-a masz takie uczucie jakby dziecko/brzuch ciągło w dół?I takie napięcie pochwy(uczucie jakby się robi twarda)?bo z córą tak nie miałam i to mnie nie pokoji, a do lekarza dopiero w poniedziałek..
niestety nie pomogę mam zwykłe skurcze i biorę wtedy nospę. Może zadzwoń do gina skoro wizyta dopiero w poniedziałek?
Stary 2011-04-06, 16:12   #4188
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Przecież na to badanie trzeba być na czczo ! - inaczej może być niemiarodajny wynik
Tu o badaniu http://laboratoriumluxmed.pl/catalog/read/offer/88135
"Na badanie należy zgłosić się rano, koniecznie na czczo z wykupioną glukozą. Badania trwa nieco ponad 2 godziny i wymaga spędzenia tego czasu w poradni. Wykluczone jest wychodzenie z poradni w celu np. zakupów, spaceru itp. ponieważ związana z tym aktywność fizyczna (praca mięśni) zafałszuje wynik badania, obniżając go nadmiernie."

Z tego co wiem to przeważnie raz się robi to badanie, chyba, że złe wyniki wychodzą, to trzeba powtarzać
Ja w pierwszej ciąży robiłam raz

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Ja biorę właśnie Matruelle, płacę około 40 zł za 30 tabletek
W pierwszej ciąży brałam tańsze Prenatal Complex, ale teraz ginka zaleciła mi właśnie Matruelle lub Pregna Plus do wyboru - i jedne i drugiego z kwasami Omega
Tyle to i ja wiem że trzeba być na czczo, tylko że ja jechałam do kliniki tylko na usg a potem się okazało że przy okazji zrobią mi cukier i krew na jakieś różne choroby, więc nic na to nie poradzę że nie byłam na czczo, bo chyba na usg nie trzeba być
Stary 2011-04-06, 16:19   #4189
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
A to dobrze wiedzieć, dziękuję. W sumie pewnie "w gości" nie będziemy zbyt często się wybierać. W takim razie pewnie lepiej kupić coś od 3 miesiąca, kiedy już wychodzi się więcej?
Co do pierwszych miesięcy to zgadzam sie z miss.hot Ja miałam dużo rzeczy dla małego od babć - koszule z mankietami, jeansy itd. a tymczasem najlepsze są bodziaczki, pajace, rampersiki itd. Potem już się stroiliśmy - ale też jak wychodziliśmy na godzinę, max. dwie. A co do rozmiarów to chyba nie trafisz teraz. Mój mały po trzech miesiącach miał rozmiar około 68, a ubranka mu kupowałam na dziecko półroczne. Synek koleżanki z kolei do dzisiaj nosi ubranka na 68 a ma roczek. Jest w 3 centylu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 16:22   #4190
kapka
Zadomowienie

Cytat:
A to dobrze wiedzieć, dziękuję. W sumie pewnie "w gości" nie będziemy zbyt często się wybierać.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

W takim razie pewnie lepiej kupić coś od 3 miesiąca, kiedy już wychodzi się więcej?

Ancia-ciężko tak wyczuć rozmiar, to zalezy od dziecka, jedno urodzi się i rozm.56 jest na niego za duży, a inne od razu wskakuja w rozm.62 (mniej więcej 3 miesiąc to chyba rozm.68/74 z tego co jeszcze dobrze pamiętam )

uciekam , źle się czuje, miłego wieczorku

LIVE,LOVE,LIFT.

:5

Edytowane przez kapka
Czas edycji: 2011-04-06 o 16:23
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:23   #4191
anciaahk
kosmitka

Chociaż w sumie na wyjścia do gondolki to i tak małemu chyba najlepiej będzie w wygodnych bodziakach itp bawełnianych rzeczach, a nie strojnych. Chociaż w tych aukcjach są też pajacyki z futerka, zwykłe sweterki, zwykłe spodnie, też ogrodniczki, to chyba w takich jest wygodnie czy nie?

Stary 2011-04-06, 16:23   #4192
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

Kupować na później nie ma za bardzo sensu, bo właśnie nie wiesz jak Ci dziecko będzie rosło
Mój synek urodził się dł. 56cm i w takich ciuszkach na początku chodził, ale za dużo ich nie kupowałam i dobrze, bo szybko przeszliśmy na 62cm, potem 68cm Różnie dzieci rosną

Cytat:
Tyle to i ja wiem że trzeba być na czczo, tylko że ja jechałam do kliniki tylko na usg a potem się okazało że przy okazji zrobią mi cukier i krew na jakieś różne choroby, więc nic na to nie poradzę że nie byłam na czczo, bo chyba na usg nie trzeba być
Hmmm to bez sensu moim zdaniem, bo i tak będziesz musiała powtórzyć to badanie raczej, a nie należy ono do najprzyjemniejszych Ja bym po prostu wtedy nie robiła, albo się wypytała czego akurat chcą to robić nie na czczo
U mnie w labie jak trzeba do jakiegoś badania być na czczo to pytają przy rejestracji
Na USG można być oczywiście po jedzeniu

Stary 2011-04-06, 16:25   #4193
anciaahk
kosmitka

Ach i plan zakupów legł w gruzach .

Stary 2011-04-06, 16:29   #4194
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam zmywarę ico... sama się nie załadowuje i nie rozładowuje Badziew
Moja się właśnie pierze pierwszy raz, a jak sie upierze kilkadziesiąt razy to powiem czy polecam czy niet
Cytat:
Archinta - myślałam też o koszulkach, są fajne baby inside itp. Ale nie wiem, czy bym się odważyła w takiej wyjść do ludzi
Czemu ja lubię takie koszulki, na teraz mam takiego Garfilda z misiem centralnie na brzuszku
Cytat:
No ja właśnie tez nietykalska raczej. Nawet jak mam mega przyjaciółki jakieś i długo się nie widujemy to poprostu uścicne na dzień dobry- ale bez tysiaca buziaczków i nie wiem czego tam jeszcze
Ja to normalnie, cześć cześć, pa pa, nie lubię buziaczków

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
na szczęście nie
prowadzę własna działazność i przez pierwsze 33 dni nic nie przysługuje a przez ostatnie 2 tala płaciłam preferencyjne skladki zus i średnia wyjdzie niska. Do tego na L4 cześć skladek musze i tak chyba płacić to zostanie około 800zł. Z pracy na umowe o dzieło nikt mi L4 nie wypłaci
Ale za to na macieżyńskim będzie lepiej niz teraz
Daj link mam kolezanke w stanach
Właśnie jak to jest jak pójdę już na L4 to dostaję kasę wyliczoną ze średniej z ostanich 12 mc ?
Jeszcze się w to nie zagłębiałam, na dzień dzisiejszy mam podwyższoną stawkę zus co by więcej kasy wyszło

Cytat:
Wypisz, wymaluj -mój TŻcodziennie zmęczony po pracy, piwko, laptop i reszte ma w . Z moim sie nie da pokłócić, wpuści jednym uchem a drugim wypuści, musiałabym mu zrobić konkretna masakre ale na to nie mam siły..
..
No jak bym o swoim małżu czytała

Gotuje rosól ale tak mi już pachnie że zaraz chyba już sobie zjem troszeczkę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:29   #4195
martunia_199
Zakorzenienie

Moja gin jest zakręcona, non stop w szpitalu siedzi i pewnie dlatego zrobiła mi to badanie nie uprzedzając mnie wcześniej. Ale nie jest ono aż tak nie przyjemne więc powtórzę jak będzie trzeba, tylko nie wiem kiedy. Bardziej nie przyjemne było dla mnie pobieranie krwi, żyły mi się pochowały i pielęgniarka miała problem, więc pobrała mi krew z bardzo dziwnego dla mnie miejsca a mianowicie z nadgarstka co bardzo bolało i do dzisiaj siniaka mam
Stary 2011-04-06, 16:30   #4196
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

na pewno na samym początku body, pajacyki itp sa najwygodniejsze a takich ubran ubranionywch to wystarczy mieć kilka właśnie na wyjście albo ewentualnie jak ktoś do nas przychodzi
trudno określić ile będzie miała 3 miesięczna dzidzia bo to głównie zależy ile będzie miała przy urodzeniu. Myśle że z takimi zakupami można poczekać, potem tez można zamówić na allegro albo kupić przy okazji spacerku

natka, jeśli moge coś doradzić, to najlepiej jak będziesz sobie kupowała witaminki przy okazji jak będziesz w Rybniku w Aptece pod L .. (nie pisze nazwy bo jeszcze mnie posądzą o reklame, no ale na penwo wiesz o którą chodzi bo jest ich kilka ) tam zawsze mają najtańsze leki ten femibion N kosztuje 23-24 zł

zrobiłam obiad i próbowalam się zdrzemnąć, ale laptop mnie tak kusił że musiałam właczyć teraz już chyba jednak zamkne oczka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:31   #4197
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Ach i plan zakupów legł w gruzach .
hi hi

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 16:35   #4198
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Czemu ja lubię takie koszulki, na teraz mam takiego Garfilda z misiem centralnie na brzuszku
Małgosia nie wiem, jakoś tak bym się chyba wstydziła tak to podkreślać.
Cytat:
Właśnie jak to jest jak pójdę już na L4 to dostaję kasę wyliczoną ze średniej z ostanich 12 mc ?
Jeszcze się w to nie zagłębiałam, na dzień dzisiejszy mam podwyższoną stawkę zus co by więcej kasy wyszło
Tak, wyliczona jest średnia z 12 miesięcy.
Cytat:
No jak bym o swoim małżu czytała
Mój właśnie mnie poinformował, że dzisiaj przyjedzie później, jestem tak wściekła, że szok . Nie dość, że cały dzień sama, to jeszcze on zamiast zakombinować i być wcześniej, to przybywa później.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Słuchajcie, ja naprawdę ten Femibion N wyślę komuś za darmo - naprawdę nikt nie chce? Mam nowe opakowanie a ma termin ważności tylko do sierpnia, szkoda by się zmarnowało.

Stary 2011-04-06, 16:36   #4199
aa2
Zakorzenienie

anciaahk a ja bym kupiła , mam wiele koleżanek, rodzinę i jakoś nikt nie skupiał sie na samych spiochach i bodziakach, wiele tych dzieci było często poubierane w takie ciuszki, przeciez oprócz nich bedziesz miała jakies własnei spiochy czy cos , ja zamierzam miec w szafie takie rzeczy , bede często gdzies wychodzić itd wiec na pewno sie przydadzą, moja siorka dziewczyna tez kupowała takie różności, kuzynki dla synków tez i było ok, ja tam na pewno kupie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:37   #4200
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
na pewno na samym początku body, pajacyki itp sa najwygodniejsze a takich ubran ubranionywch to wystarczy mieć kilka właśnie na wyjście albo ewentualnie jak ktoś do nas przychodzi
trudno określić ile będzie miała 3 miesięczna dzidzia bo to głównie zależy ile będzie miała przy urodzeniu. Myśle że z takimi zakupami można poczekać, potem tez można zamówić na allegro albo kupić przy okazji spacerku
U nas na spacerku się takich rzeczy nie kupi, bo na mojej wsi nie ma takich sklepów .
Już dobra dobra, zgasiłyście mnie z zakupami. Już nie będę.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
anciaahk a ja bym kupiła , mam wiele koleżanek, rodzinę i jakoś nikt nie skupiał sie na samych spiochach i bodziakach, wiele tych dzieci było często poubierane w takie ciuszki, przeciez oprócz nich bedziesz miała jakies własnei spiochy czy cos , ja zamierzam miec w szafie takie rzeczy , bede często gdzies wychodzić itd wiec na pewno sie przydadzą, moja siorka dziewczyna tez kupowała takie różności, kuzynki dla synków tez i było ok, ja tam na pewno kupie
Powróciłaś, kusicielko?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości