|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Wizyte mam dopiero 14.o4... mala tez mniej ruchliwa tzn rusza sie ale tak leniwie poobserwuje się jescze ze dwa dni i jak coś to na IP
#932 |
Zadomowienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Ciekawe co u dziewczyn na wizytach dzis wyjdzie?
Aga tez pewnie dzis w napieciu, no i ciekawe co tam z Moria.. no coz czekajmy ![]() Jesli , ktoras z Was nie kupila okrycia kapielowego to w cerfurze nie wiem jak u Was ale u mnie jest tam taki odziezowy, sa tez ciuszki dla dzieci i tam sa po 19, 90zl 80x80 i gatunkowo naprawde super. Nie sadzilam, ze ten octenisept jest taki drogi, 25 zl placilismy za 50 ml.
#933 |
Zakorzenienie
|
agus87 powodzonka Kochana daj znac
![]() eweska my tez tylko we dwojke z mezem, znowu wydalam dzis 50 euro, a jutro jeszcze musze kupic warzywa i owoce, w sumie nie wiadomo na co idzie a caly czas do lodoweczki trzeba cos dokupic ![]() ![]() ![]()
#934 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatecku, Aga_pe wy nie macie lozeczka ja MAM
![]() Wy macie wozki, a ja nie mam ![]() Takze nie tylko ja jestem w ciemnej ![]() ![]() Co do wozka to jestem tak zdeterminowana, ze nawet kupie uzywany MUTSY!!!! Tak mnie kreci ten wozek, ze szok ![]() A jak nie wyjdzie to bedzie Britax b smart4 lub Graco symbio i jak sie dowiadywalam w sklepie to albo czeka sie tydzien albo wyjezdza z wozkiem od razu. Takze luzik ![]()
#935 |
Zadomowienie
|
eweska - czy to Ty mialaś przepis na ciasto na pizze?
przepraszam za off top'a ale chyba będę w sobotę robiła dla małego (ufff) grona znajomych parapetówe i chyba chciałabym zrobić mini pizze. jakbyście miały jakiś fajny przepis to żeby tu nie zaśmiecać wrzućcie prosze do klubu - sprawdzone sałatki lub coś innego ![]() dziękuję. jeju - czy ja już pisałam że mam dzisiaj apetyt masakryczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
Amarcia no tak! Ja juz zapomniałam, że Wikusia to taka duża pannica
![]() ![]() Kasia86 wybraliście juz imię dla Stokrtoki? Bedzie Lenka? Eweska u mnie to samo, jeśli chodzi o zakupy. Jest nas tylko dwójka, wcale się jakos nie obżeramy, ani nie dogadzamy niewiadomo czym.. a ciągle jakies zakupy potrzebne i kasa non sto na jedzenie idzie ![]() ![]() W sobotę zwykle razem robimy większe zakupy, ale później i tak w tygodniu zawsze coś dokupuję, bo wydaje się jakby nic nie było, a gotować z czegoś muszę wrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Normalnie jak przeczytałam, że Moria może dzisiaj urodzić to mi się gorąco zrobiło
![]() ![]() Moria, powodzenia! ![]() Moniqac, ale macie śliczny pokoik dla Szymusia ![]() ![]() Siasiek, ja za wymaz zapłaciłam 35 zł. Aguś, no brzusio to już masz tak nisko, jakby za chwilę Olusia miała z niego wyskoczyć ![]() Asiak, gratuluję udanej wizyty u gina i dużego chłopaczka! ![]() Amarcia, super wózek kupiłaś ![]() My z Adrianem po wizycie u alergologa, mamy odstawić leki p-histaminowe i nie smarować zmian sterydami. Zamiast flixotide stosować pulmicort przez nebulizator. Dużym problemem jest podnagłośniowe zapalenie krtani. I mam zakupić kosmetyki Mustela stelatopia i tylko ich używać - pani dr bardzo zachwalała... Andziot - tu pytanko do Ciebie - czy faktycznie są dużo lepsze niż Oilatum czy Emolium? No i skierowanie na IgA i IgG, oraz do laryngologa. Dzisiaj postanowiłam się przepakować w większą torbę, normalnie będę wyszykowana do szpitala jak na wczasy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
TheXanthippe no to do wizyty jeszcze troche zostalo, jakbys sie zle czula to chyba nie ma sensu czekac dwa dni na IP...obserwuj
![]() Loluś a wiesz ze nie mamy wybranego imienia dla corki ![]() jakoś nie mozemy sie przekonac na 100proc. do zadnego. Myslałam nad Lenką, Majką, Natalką i Dominiką ![]() moze sama nam powie jak sie urodzi juz?? ![]() dobra rybki ja uciekam, zajrze pozniej.... choc nie powiem, ciekawie moze dzisiaj byc ![]()
![]() |
#939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Paulizia, no to biegusiem kochana po wozeczek, juz juz ![]()
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Kurdę, mam trochę pisaniny, ale musiałam do Was zajrzeć, teraz to już jak serial sensacyjny
![]() Aguś, pewnie już jesteś na miejscu. Oby wszystko było ok i melduj się nam tu szybko, Rybko ![]() ![]() Kwiatecku, bardzo się cieszę, że to łóżeczko już prawie na mecie, czyli u Was! ![]() ![]() ![]() Amarciu, no to wózek masz z głowy ![]() Principessino, kocyk przepiękny! Koleżanka ma talent! ![]() Ewesko, z zakupami mam podobnie, połowa lodówki, to warzywa i owoce, konkretów mało, a kasy idzie sporo ![]() Ciekawe, jak Matall i Jej mąż ![]() Do wszystkich, którym mam kupić kocyk w MC ![]() napiszcie mi do piątku [znaczy w piątek, to ja już będę kupować ![]() ![]() mam nadzieję, że się Wam nie spieszy, bo wyślę je dopiero w przyszłym tygodniu. Po wysłaniu, dam Wam znać, ile wyszło z przesyłką i podam nr konta ![]() Wysyłam listem poleconym ekonomicznym, jeśli Któraś chciałaby inną opcję, to zaznaczcie to w PW ![]() ATAK NA MC! Yeah..! ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Aha! Dziewczyny, polecacie jakieś sklepy netowe z wózkami, oprócz Dino i Bobowózków? |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze,ja muszę się wybrać zrobić morfologię, mocz i ten posiew z pochwy... ale przez to ostatnie jakoś odciągam te badania :/ nigdy nie miałam tego posiewu robionego :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Rozeznanie
|
O matko szybko przelecialam dzisiejszy dzien jak tylko przeczytalam o morii, ale zadnych nowych wiesci nie widze!! Normalnie umieram z ciekawosci co tam u niej i oczywiscie mocno kciukasy trzymam
![]() ![]() Antropia, a jesli chodzi o pierożki z kapusta i grzybami to sparwdza mi sie telefon do mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
![]() Dzięki za ![]() ![]() Nereczki Pepe wyglądają tak samo ( wielkościowo ) i gin mówi, że nie ma się do czego przyczepić. Wczoraj wieczorem jednak dobrze czułam czkawkę w bronchildzie ![]() ![]() Wód płodowych dostateczna ilość. Szyjka zamknięta, brak oznak przedwczesnego porodu. Ogólnie wszystko w normie ![]() Pepe ma ( szacunkowo ) 2720 g ![]() Gin mówi, aby najlepiej dociągnąć do 38 tc. Następną wizytę mam za 2 tygodnie ( przed świętami ), wtedy pobierze mi wymaz z pochwy i odbytu na betapaciorkowce. Na następnej wizycie będziemy rozmawiać ( tak już konkretniej ) o porodzie, czy SN czy CC. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
:d
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- mam rozwarcie na 2 cm ![]() czop wypadl ( a nie mowilam! ) i moge rodzic w kazdej chwili, ale nie musze ![]() w piatek mam ktg powiedzial, ze ciaza jest donoszona, ze dziecko ma wage 3kg i moge juz zaczac spokojnie rodzic ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli juz wiadomo kto pierwszy sie posypie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No to dobre wiadomości ![]() Dziewczynki ![]() ![]() ![]() Asiak chłopak duży, też ![]()
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leeee, ja tez mialam i do porodu nie doszlo ![]() Ale skoro juz czopa nie ma to sprawa powazna ![]() ![]() Powodzenia tak czy inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Nie no idę po kolę i popkorn! Robi się ciekawie!
![]() Aguś, ściskam! Bądź dzielna i melduj się nam! Najważniejsze, że ciąża donoszona! ![]() Anulinko, gratuluję udanej wizyty! Piotruś rośnie w siłę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
Aguś, najważniejsze, że wszystko ok i możesz spokojnie rodzić.
Będziemy mocno trzymać ![]() ![]() A co tam u naszej Morii?? |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jednak Ale od początku byłaś moją pretendentką do 'pierwszego miejsca' ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
Catia88
posiew moczu, WR (poraz drugi ), AgHBs , HCV, morfologia...no i Hiv, ale za to nie płaciłam....i to wszystko, masakra ![]() Aguś No to czekamy na rozwój akcji ![]() ![]() ![]() ![]() Pożaliłam sie mamie, ze mnie męczy ochota na pierogi z kapusta i grzybami i poprosiłam, żeby mi powiedziała jak zrobić najszybciej i najlepiej ![]() ![]() ![]()
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śliczne ![]() Tak myślałam, że dasz znać od razu po wizycie ![]() ![]() ![]() Dziewczynki, dziękuję a właściwie nie dziękuję ![]() ![]() ![]() Zaraz TŻ z obiadkiem wpadnie a później dalej czytam "Język Niemowląt" bez tego nie jadę na porodówkę ![]()
![]() |
#956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny kocyk ![]() ![]() Cytat:
Wow! Trzymaj się dzielnie jakby co, a my trzymamy kciuki z całych sił ![]() ![]() anulinka2009 za wizytę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aguś, wow jakie wieści! No to czekamy ![]() Anulinka, ![]()
![]() |
#959 |
Rozeznanie
|
Aguś super wieści, ciekawe kiedy cie zbierze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Antropia przyznaj się w którym to miejscu te pierogi kupowałaś?? Bo ja dzisiaj doczytałam skąd ty jesteś
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.