|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Szczerze, to nawet tego nie liczę. Taka butelka 100ml oleju rycynowego starcza mi na jakiś niecały miesiąc, z 3 tygodnie może, z tym, że używam go co 4 dni.
Ale olej olejowi nierówny, rycynowy na ten przykład jest dosyć gęsty i tępy. |
|
|
|
#2672 |
|
Raczkowanie
|
O to chodziło
w takim razie spokojnie mogę kupić mniejsze opakowanie, coby zobaczyć efekty (oszałamiające, mam nadzieję )
|
#2673 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Tylko pamiętaj o tym, że po miesiącu możesz nie zobaczyć jeszcze efektów. Czasem trzeba czekać dużo dłużej.
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na razie rosną jak chcą, w jednym tygodniu nic, w drugim 4mm.. szok
|
|
|
#2675 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2619469 4]Szczerze, to nawet tego nie liczę. Taka butelka 100ml oleju rycynowego starcza mi na jakiś niecały miesiąc, z 3 tygodnie może, z tym, że używam go co 4 dni.
Ale olej olejowi nierówny, rycynowy na ten przykład jest dosyć gęsty i tępy.[/QUOTE] No właśnie, a mnie takie 100 ml starcza na 2-3 miesiące olejowania, bo daję tylko jedną łyżeczkę oleju na skalp i włosy Więc to naprawdę zależy od człowieka i włosów.
|
#2676 |
|
CORELIPS
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2619469 4]Szczerze, to nawet tego nie liczę. Taka butelka 100ml oleju rycynowego starcza mi na jakiś niecały miesiąc, z 3 tygodnie może, z tym, że używam go co 4 dni.
Ale olej olejowi nierówny, rycynowy na ten przykład jest dosyć gęsty i tępy.[/QUOTE] 100g na miesiac ? ![]() czy z czasem Twoje wlosy 'nauczyly sie' pochlaniac wieksze ilosci? co prawda to masz megadlugie wlosy. ja sie pochwale wam, ze mimo, ze ostatnio nalozylam na wlosy 2 czubate lychy kokosa to nie sa przetluszczone, schly jakos dluzej tylko, sa tak strrrasznie puszyste i mieciutkie |
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie 200 ml kokosa starczyło na rok
|
|
#2678 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2679 |
|
CORELIPS
|
to ja podejrzewam, ze kokos 200g = 3 miesiace
![]() dotka, sprobuj nie oszczedzac, zobaczysz ogromne efekty. aha, tylko w skalp jednak nie polecam wcierania - swedzialo mnie - najbardziej przy zmywaniu. a mam nieparafinowy, parachute! w zasadzie.. skoro nie bede juz w skalp ladowac to moze pokusic sie o zwykly na parafince? juz tez dylemat mialam... teraz na Vatike postawie.
|
|
|
|
#2680 |
|
Zakorzenienie
|
Nie oszczędzam, nakładam tyle, że włosy są całe pokryte, ale z nich nie cieknie. Nie sądzę, żeby po takim czasie stosowania ilość nałożonego oleju miała większe znaczenie.
|
|
#2681 |
|
Raczkowanie
|
myszka2020
U mnie taki efekt zabrakło ciepłej wody ;-( myłam prawie zimną, zmyłam te olejki alterrą(szamponem), nałożyłam joasie b/s żółtą, rano było nieżle, na głowie nie było placka, włosy ładnie błyszczały, ale i tak ponownie umyłam już w ciepłej, gdyż miałam dziwne wrażenie że mam kilogram smalcu na włosach.Ogólnie to mam ochotę codziennie olejować lub chodzić wciąż w olejach,(pomimo tych dziwnych wrażeń) jakiś taki wewnętrzny niedosyt odczuwam szczególnie jak patrzę myszko2020 na twoje włoski
|
|
#2682 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W sam skalp (z włosami przy skórze) wmasowuję średnio 2-3 małe łyżki stołowe (po 7,5ml) oleju, na długość idzie nieco więcej, choć w podobnej ilości pewnikiem. Chyba jesteś wizażową rekordzistką. Moment, dobrze kojarzę? Czy to przypadkiem nie Ty spostrzegłaś pierwsze pozytywne efekty po pół roku olejowania? ![]() Cytat:
A że są i olejki do włosów na bazie parafiny, to już inne dzieje. |
||
|
|
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak, to ja
![]() Chyba sobie ustawię w podpisie: wizażowa rekordzistka we wszystkich możliwych kategoriach ![]() Ale ja w ogóle jestem dziwna, bo niby więcej włosów teoretycznie wypada jesienią i zimą, a mnie ZAWSZE najwięcej lecą latem... Całymi garściami, pełno ich w zlewie, na podłodze, tragedia po prostu... Podczas innych pór roku tak nie mam. Wypadanie włosów może być też spowodowane niedoborem żelaza, a u mnie było odwrotnie Żelaza miałam za dużo i leciało mi więcej włosów, a winowajcą była... tadam, pokrzywa
|
|
#2684 |
|
Konto usunięte
|
No trzeba uważać przy piciu pokrzywy na żelazo. Robiłaś przerwy w kuracji?
|
|
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, zawsze tego pilnuję. Ale chyba moje kuracje muszą być krótsze, bo ostatnio po trzech tygodniach miałam takie zawroty głowy, że musiałam odstawić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2686 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
(chodzilo o nawilzenie, bo o przyrost to nie ma tak szybciutko, c'nie?)
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Mniej więcej coś takiego
Z tym że moje włosy nie były po przejściach (prostowanie, farbowanie itp), tylko po prostu potrzebowały dopieszczenia. Dziwi mnie, dlaczego potrzebowały tyle czasu, no ale nieważne, teraz jest lepiej
|
|
#2688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może jesteś na pograniczu normy i nadmiaru i pokrzywa tylko dokończyła dzieła? No i warto zwrócić uwagę na cynk, bo podwyższony poziom żelaza może spowodować jego niedobór. |
|
|
|
|
#2689 |
|
Rozeznanie
|
Yyyy... to na ile powinno 200ml kokosa starczyć? Bo mnie starczyło na miesiąc. No, ale trochę zjadłam
Chociaż musze powiedzieć, że miałam po nim troche sianowate włosy. Zrobie drugie podejście i zobaczę. Natomiast po oleju z pestek winogron wyglądały świetnie. A dziś użyłam pierwszy raz oliwy z oliwek
|
#2690 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#2691 |
|
Rozeznanie
|
Łatwo, z tym, że na razie mam zwyczajny szampon z tymi niedobrymi SLS
|
#2692 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Rozeznanie
|
ja dzisiaj wyprobowałam,co do wlsosow nie wiem jeszcze bo nie umylam,ale glowie napewno szkodzi-ta gumowa gumka,mnie np.za bardzo uciskała i sie obudziałam z bolem glowy i ok 4 rano musiałam zdjac
no ale tez zalezy jaki czepek masz bo ja zastosowałam taki zwykly pod prysznic![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- hej dziewczynki ![]() ja przez półtora miesiaca zuzyłam 450g no ale oljowałam sobie ,kilka razy mezowi![]() -nie byl zadowolony hehehehoddałam troche kolezance na sprobowanie,uzywałam do ciala ![]() Ogolnie to sie wybralam do fryzjera zestrzyc te suche koncowki i słuchajcie to z czym eyszlam naglowie to jakis koszmar,nie chodzi mi o fryzure. Salon uzywa kosemtykow Welli,szmpony i cala reszta i po umyciu juz mialam klejace wlosy,juz nie wspomne co bylo po stylizacji.ja ogolnie nie uzywam szamponow z silkonami od 2 miesiecy.jest to mozeliwe, ze wlasnie przez nie stał sie taki efekt??wydaje mi sie ze bardzo trudno tez to zmyc z wlosow.juz kilka razy mylam i dalej tak jakby sa obklejone.co polecacie aby to usunac?? jesli faktycznie tak jak mysle to nadmiar silikonow |
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co gdzies wyczytalam na forum to silikony mozna sprobowac zmyc roztworem z sody oczyszczonej. Wyszukaj w watkach, napewno cos znajdziesz.
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
Namietne Usta i Siiesta dzieki za odpowiedz
Zmyłam olej,wiec wlosy nieczym sie nie roznia,czy olejowalam z czepkiem czy bez.wiec mysle ze nie szkodzi im to.natomiast jesli chodzi o wygode to nie polecam,chyba ze Twoja gumka tak nie uwiera ![]() co to moich wlosow to juz je potraktowałam szamponem z slsem, ale resztki jakies tam pewnie zostały.przeszukam watki jak sie tego swiństwa pozby do reszty ![]() pozdrowienia dziewczynki i miłego dnia Wam zycze
|
|
|
|
#2698 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez Arrasando
oo właśnie szukam czegoś co naturalnie przyciemni włosy efekt przyciemnienia widoczny jest od razu czy dopiero po jakimś czasie? Cytat: Dziewczyny jaki olej przyciemnia wam włosy?
Pozdrawiam. Rybka1 W styczniu 2011 r. zaczęłam olejować włosy. W marcu 2011 r. włosy zaczęły się kręcić. Mój cel-mieć dłuższe i bardziej skręcone loki. Edytowane przez Rybka1 Czas edycji: 2011-04-07 o 14:53 |
|
|
|
#2699 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

w takim razie spokojnie mogę kupić mniejsze opakowanie, coby zobaczyć efekty
)

nie prostuję i regeneruję od 23.06.2011!

Więc to naprawdę zależy od człowieka i włosów.