Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 16:42   #4201
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
natka, jeśli moge coś doradzić, to najlepiej jak będziesz sobie kupowała witaminki przy okazji jak będziesz w Rybniku w Aptece pod L .. (nie pisze nazwy bo jeszcze mnie posądzą o reklame, no ale na penwo wiesz o którą chodzi bo jest ich kilka ) tam zawsze mają najtańsze leki ten femibion N kosztuje 23-24 zł
Jestem łoś W Jastrzębiu też jest ta apteka Ale już po ptokach

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:44   #4202
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
U nas na spacerku się takich rzeczy nie kupi, bo na mojej wsi nie ma takich sklepów .
Już dobra dobra, zgasiłyście mnie z zakupami. Już nie będę.

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Powróciłaś, kusicielko?
ano powróciłam
przyjechałam po pracy i sie przespałam a teraz jestem

zaraz zobacze o jaki mojemu lekarzowi femion chodziło jak o ten tutaj na zbyciu to dam znać he he

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

aa sorry tam napisane feminatal a nie famion he he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:45   #4203
anciaahk
kosmitka

To to samo, feminatal zmienił nazwę na femibion, ja mam feminatal N na opakowaniu jest napis femibion bez numerów.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:46   #4204
acelinka
Zakorzenienie

anciahk jeden zestawik możesz kupić, chodzi głównie o to, żeby nie kupywać 3 par dżinsów, 2 par sztruksów do tego 2 par ogrodniczek, z 5 sweterków itd bo wiadomo ze takich ciuszków nie ubiera sie na codzień i wtedy to byś nawet nie zdąrzyła wszystkiego dziecku ubrać
ja już sie nie moge doczekać na wiadomośc o płci i żeby kupić jakąś sukenusie albo spodneki fajniste

natka, ale jaki śliczny łoś następnym razem kupisz i tyle
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:47   #4205
anciaahk
kosmitka

Acelinko to już myślałam, że tylko ja taka stuknięta i oglądam na allegro te cudności, bo wszystkie dziewczyny jakoś milczą.

Stary 2011-04-06, 16:48   #4206
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
anciaahk a ja bym kupiła , mam wiele koleżanek, rodzinę i jakoś nikt nie skupiał sie na samych spiochach i bodziakach, wiele tych dzieci było często poubierane w takie ciuszki, przeciez oprócz nich bedziesz miała jakies własnei spiochy czy cos , ja zamierzam miec w szafie takie rzeczy , bede często gdzies wychodzić itd wiec na pewno sie przydadzą, moja siorka dziewczyna tez kupowała takie różności, kuzynki dla synków tez i było ok, ja tam na pewno kupie
Asiu no pewnie że nie jest tak, że kupuje sie same śpiochy i body, te rzeczy są takie piękne ja też mialam dużo takich ubranek, synus wyglądał w nich cudnie, ale naprawdę humorek miał dużo lepszy w bodziaczkach no i mniej się pocił... tylko że ja go urodziłam w marcu, zaraz było lato i to bardzo upalne, więc nie wiem jak będzie w zimie. Poza tym warto chodzić do lumpkow, bo małe dziecko włoży jakąs rzecz raz-dwa i wyrasta, a potem w taniej odziezy mozna kupic sliczne rzeczy pol darmo
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:50   #4207
anciaahk
kosmitka

Lausanne te rzeczy na allegro wychodzą 6-10 zł za sztukę, więc chyba tak samo jak w lumpku. Ja sama się w lumpkach nie ubieram i nie umiem nic tam szukać, więc dla dziecka pewnie też nie znajdę. Nawet ostatnio weszłam do jednego, pochodziłam i nic nie znalazłam. Trzeba umieć szukać, oglądać. Mi na sam zapach przychodzą mdłości okropne .

Stary 2011-04-06, 16:53   #4208
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Acelinko to już myślałam, że tylko ja taka stuknięta i oglądam na allegro te cudności, bo wszystkie dziewczyny jakoś milczą.
ja nie oglądam, bo mam ich tyle, że nawet wszystkich nie załozyłam i już mały wyrastał. A mnie kusi. Jak będę miała dziewczynkę to Wam oddam śliczne chłopięce ciuszki
Stary 2011-04-06, 16:55   #4209
acelinka
Zakorzenienie

anciahk,
ja się przyznam że dzisiaj z rana jako że wizaz mi nie działał (skandal! ) oglądałam sobie na all mniej więcej ile co kosztuje no i się natchnęła na aukcje nowego otulaczka, nieużywanego i udało mi sie ja wygrać z przesyłką wyszło 20 zł niż za całkiem nowy, zapakowany więc pomyślałam że nie ma na co czekać

ja też sobie oglądam te całe zestawy chociaż nie będe kupować takich póki co, no chyba że bratowe które obiecały mi ciuszki się rozmyślą w ogóle jets u mnie świetny lumpek tylko czekam właśnie aż poznam płeć i kupie jakąś kurteczke albo cosik ostatnio widziałam taką piękną chłopięcą, taki polarek akuratny na jesień z metką jeszcze za 17 zł w sklepie pewnie z 60 by kosztował, albo na dziewczynki takie białe kurteczki były misiaczkowe

ah dziewczyny z moich okolic, pisałam ostatnio o tym Textil Market, to ostatnio patrze a ulotka w skrzynce ze nowy sklep otwarli w Boguszowicach będe miała o wiele bliżej
Stary 2011-04-06, 16:56   #4210
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Lausanne te rzeczy na allegro wychodzą 6-10 zł za sztukę, więc chyba tak samo jak w lumpku. Ja sama się w lumpkach nie ubieram i nie umiem nic tam szukać, więc dla dziecka pewnie też nie znajdę. Nawet ostatnio weszłam do jednego, pochodziłam i nic nie znalazłam. Trzeba umieć szukać, oglądać. Mi na sam zapach przychodzą mdłości okropne .
Ancia mam identycznie jeśli chodzi o mnie. Nie umiem znaleźć i mnie odrzuca zapach. Ale dziecku jakos umiałam wyszukać. A co do all masz rację, dla mnie to też okazja, tylko trzeba szukać żeby w paczce były rózne rzeczy bo np 5 par spodenek to mozna nie zalozyc nawet Dzidziusie rosną niestety mega szybko
Stary 2011-04-06, 16:59   #4211
anciaahk
kosmitka

U nas też otworzyli ten textil market, ale nie wiem co to, nie byłam. Chcę się wybrać i do textil i do pepco i ogólnie popatrzeć co ile kosztuje, jakie rzeczy są w mojej wsi, a jakie będę musiała kupić "w mieście".
Wiara w zakupy wróciła. Okrutnie chcę wydać jakieś pieniądze, a tu blokada.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 17:00   #4212
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natka, ale jaki śliczny łoś następnym razem kupisz i tyle
Narazie mam z głowy na 2mc ale faktycznie muszę pamiętać o tej aptece

Cytat:
ah dziewczyny z moich okolic, pisałam ostatnio o tym Textil Market, to ostatnio patrze a ulotka w skrzynce ze nowy sklep otwarli w Boguszowicach będe miała o wiele bliżej
Ooo dobrze wiedzieć

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:01   #4213
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ja oglądam i zamierzam kupowac, nawet jak ubiore to tylko raz to co? moje pierwsze dzieciatko to chce sie tym wszystkim nacieszyc
potem to i tak t oodsprzedam albo komus dam wiec sie nie zmarnuje
oczywiście ze nie zamierzam miec pełno ciuchów których nie założe , ale nie zamierzam tez jakoś ograniczac sie do minimum, samo ogladanie sparwia mi radość a juz kupowanie to pewnie w ogóle

ja siedziałam od poczatku wizażu na jednym forum i pwiem wam że przeszłam tam od starania sie od dziecko, po ciąze i potem juz same maluszki i dziewczyny tam też czasem mówiły ze kupiły za dużo, ale dzieciaczki mimo wszystko to spożytkowały wiecmysle ze i my damy rade
Stary 2011-04-06, 17:02   #4214
acelinka
Zakorzenienie

jak jest taki lumpek gdzie trzeba grzebać czy coś to też nie lubie i nic nie znajduje, albo w takim gdzie większosć szmatek a kilka rzeczy fajnych między tym to też nie umiem znaleźc ale mam dwa takie fajne gdzie jest dużo fjanych rzeczy i wszystkie na wieszaczkach, no ale musze mieć że tak powiem natchnienie żeby to wszystko przeglądać
Stary 2011-04-06, 17:03   #4215
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
ja nie oglądam, bo mam ich tyle, że nawet wszystkich nie załozyłam i już mały wyrastał. A mnie kusi. Jak będę miała dziewczynkę to Wam oddam śliczne chłopięce ciuszki
no widzisztez masz już dzieciatko a mimo wszystko kusi - bo to sprawia nam radość
to ja życze dziewczynki zebyś mogła z radoscia kupowac ciuszki dla niej
Stary 2011-04-06, 17:06   #4216
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
to może kup rożek/becik, pościel, śpiworek, kombinezonik, kocyk lub coś w tym stylu? to też niezła zabawa jejuuuuuuuu jak żałuję że to za mną. Może to ze mną jednak coś nie tak?
Stary 2011-04-06, 17:08   #4217
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
to może kup rożek/becik, pościel, śpiworek, kombinezonik, kocyk lub coś w tym stylu? to też niezła zabawa jejuuuuuuuu jak żałuję że to za mną. Może to ze mną jednak coś nie tak?
absolutnie wszystko z tobą tak
Stary 2011-04-06, 17:10   #4218
lausanne
Wtajemniczenie

Asia, jeju no pewnie że to sprawia radość!! ja tylko twierdzę, że jak się kupuje na all paczki to lepiej takie zroznicowane. A nie że nie ma sensu w ogóle kupować I że lepiej mieć więcej bodziaków na początku niż np. koszul z kołnierzykiem lub jeansów. A nie żeby mieć same body
Stary 2011-04-06, 17:10   #4219
acelinka
Zakorzenienie

lausanne świetny pomysł można też kupić nie wiem jakiś ręczniczek kąpielowy, termometr kapielowy albo coś dla siebie
Stary 2011-04-06, 17:12   #4220
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ja oglądam i zamierzam kupowac, nawet jak ubiore to tylko raz to co? moje pierwsze dzieciatko to chce sie tym wszystkim nacieszyc
potem to i tak t oodsprzedam albo komus dam wiec sie nie zmarnuje
oczywiście ze nie zamierzam miec pełno ciuchów których nie założe , ale nie zamierzam tez jakoś ograniczac sie do minimum, samo ogladanie sparwia mi radość a juz kupowanie to pewnie w ogóle
Widzisz, my pierwszorazowe mamy tak sobie chcemy pokupować, choćby na jeden raz. To jest taka niesamowita radość - jak piszesz - z samego oglądania. A już jakby to do mnie przyszło, to bym pewnie wyła jak bóbr .Poza tym ja sobie tłumaczę, że 10zł/sztukę to niedrogo, najwyżej nie założę i sprzedam. Ale poczekam chyba jednak co najmniej do wizyty, co by mi się chłopaczek na dziewczynkę nie zmienił.
Cytat:
W najlepszym porządku. Kocyk nie daje frajdy jak spodenki .

Stary 2011-04-06, 17:12   #4221
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też otworzyli ten textil market, ale nie wiem co to, nie byłam. Chcę się wybrać i do textil i do pepco i ogólnie popatrzeć co ile kosztuje, jakie rzeczy są w mojej wsi, a jakie będę musiała kupić "w mieście".
to możesz za mnie wydać

ja już powoli zaczynam się wkręcać w zakupy , znaczy chęci mam, ale jeszcze gotówki brak, myśle że koło czerwca dopiero zacznę, jak się skończą wydatki studiowe, zusowe, świąteczne

jeszcze święta u mnie na szczeście przy tych świetach mniej roboty

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:16   #4222
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
lausanne świetny pomysł można też kupić nie wiem jakiś ręczniczek kąpielowy, termometr kapielowy albo coś dla siebie
ja mam termometr kupiłam bo ja to wode zawsze mam za zimna i bałam sie ze z tem. przesadze a tera kontroluje

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Asia, jeju no pewnie że to sprawia radość!! ja tylko twierdzę, że jak się kupuje na all paczki to lepiej takie zroznicowane. A nie że nie ma sensu w ogóle kupować I że lepiej mieć więcej bodziaków na początku niż np. koszul z kołnierzykiem lub jeansów. A nie żeby mieć same body
nie no az tak tego nie odebrałam ,wiem co miałyscie na mysli
tylko napisałam jak to wyglada od mojej strony , wiem ze pewnie nazbieram cos co mi bedzie zbedne itd , ale kurcze tak długo na to czekałam ze teraz chce po prostu wiem ze i tak kupie
Stary 2011-04-06, 17:17   #4223
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
to możesz za mnie wydać

ja już powoli zaczynam się wkręcać w zakupy , znaczy chęci mam, ale jeszcze gotówki brak, myśle że koło czerwca dopiero zacznę, jak się skończą wydatki studiowe, zusowe, świąteczne

jeszcze święta u mnie na szczeście przy tych świetach mniej roboty
Za Ciebie czy na Ciebie ?
U mnie też nie ma szału z gotówką, zwłaszcza że szykujemy się na remont. Ale jak 200 czy 300 zł wydam to chyba nikt się nie zorientuje... ciii

Ostatnio zachorowałam dla siebie na buty, torebkę, bluzę, drugą torebkę. I pozostało to w sferze marzeń. To chociaż dziecku kupię.

Stary 2011-04-06, 17:23   #4224
lausanne
Wtajemniczenie

właśnie mi uświadomiłyście że muszę kupić ręcznik dla dziecka, bo wyrósł Co do ciuszkow to kiedyś mi się zaplątała w pralce z nowymi rzeczami dla dzidziusia czerwona koszulka. Wszystko było w różowe plamy. Ale wyłam, jak głupia Ale jakoś większość sie odeprało

poza tym własnie sie dowiedzialam że moja koleżanka urodziła (na Staszica) dwa dni temu. Córa zdrowa tak ogólnie, ale ma zapalenie płuc. A koleżankę WYPISALI ze szpitala:pala : Biedna załamana, dojeżdza codziennie na karmienie, ale przecież chciałaby mieć dzidzię przy sobie! Poza tym przeciez noworodek jest karmiony na żądanie no i lubi sie po prostu ogrzać/poprzytulać do piersi, a tu trzeba dziecko zostawić Zapłakałabym się. Wiem że w szpitalu Świdniku by się to nie zdarzyło!!
Stary 2011-04-06, 17:24   #4225
aa2
Zakorzenienie

no ja ostatnio sobi etez nic nie kupuje bo nie wiem jak sie rozrosne he he poczekam jeszcze troche a potem cos poszukam
Stary 2011-04-06, 17:24   #4226
No air
Zakorzenienie

Po trzech godzinach doczekałam się tego usg (jak to mój TŻ mówi "planetarnego").
Myślałam, że gościa uduszę jak się w końcu zjawił, chociaż był bardzo miły i wszystko super tłumaczył (pierwszy raz mi się to zdarzyło)...
Wszystkie pomiary są w normie, dzidziuś jest duży jak na swój "wiek", mam zdjęcie, ale nie mam skanera. Ale w końcu mam na co się wgapiać. No i pozwoliłam wpuścić TŻ w czasie badania i tak go zaszokował widok naszego dziecka, że musiał usiąść i siedział tak do końca wizyty, a ja stałam.
Płci nie ujawnił, ale się cieszę, że wszystko jest dobrze.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:27   #4227
kellysss
Zakorzenienie

Witam mamusie

Widze ze temat ubrankowy:lov e:

Och cudnie było kupowac te slicznusie malutkie ubranka
Tez mam mase rzeczy których Alan po prostu nie ubral

aaa..porada a propo bluz dla dzieciaków..
Nie kupujcie z kapturami
Ja kupilam dwie i były tylko do zdjecia
Dziecku było w tym strasznie niewygodnie,
bo takie małe to przeciez tylko lezy... i co zawsze ma miec ten kaptur na głowie
Jak wychodzilam na spacer to kapturek na czapeczke nie wchodzil (bo zazwyczaj sa male te kapturki).......takze to z mojego doswiadczenia

Tez mi sie marzy dziewczyneczka........i te cudne sukieneczki........

No i tez radze na poczatek najwiecej to fajnych spiochow ponakupowac
maluszka czesto czeba przebierac bo albo pampersik przemoknie albo
sie uleje takze spiochy i pajace zawsze beda w uzytku

Ide wyciągnac jabłecznik z piekarnika:lo ve:
Sni mi sie po nocach od tygodnia..
wreszcie go zrobilam

Stary 2011-04-06, 17:28   #4228
aa2
Zakorzenienie

lausane a kolezanka dowiadywała sie o możliwośc zostania? z tego co wiem to nie mogą zabronic? w życiu by mnie z tamtąd nie usuneli, nie zostawiłabym dziecka, moja siorka jak kiedyś miała małą w szpitalu to miała leżak i leżała koło łóżka i już
Stary 2011-04-06, 17:32   #4229
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mi uświadomiłyście że muszę kupić ręcznik dla dziecka, bo wyrósł Co do ciuszkow to kiedyś mi się zaplątała w pralce z nowymi rzeczami dla dzidziusia czerwona koszulka. Wszystko było w różowe plamy. Ale wyłam, jak głupia Ale jakoś większość sie odeprało

poza tym własnie sie dowiedzialam że moja koleżanka urodziła (na Staszica) dwa dni temu. Córa zdrowa tak ogólnie, ale ma zapalenie płuc. A koleżankę WYPISALI ze szpitala:pala : Biedna załamana, dojeżdza codziennie na karmienie, ale przecież chciałaby mieć dzidzię przy sobie! Poza tym przeciez noworodek jest karmiony na żądanie no i lubi sie po prostu ogrzać/poprzytulać do piersi, a tu trzeba dziecko zostawić Zapłakałabym się. Wiem że w szpitalu Świdniku by się to nie zdarzyło!!
Ja bym nie wyszla z tego szpitala...
Musieli by ochrone wzywac i siła mnie odciagac....
To straszne zostawic tak malutkie dziecko...
ono potrzebuje ciepła i bliskosci mamusi..

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
j

nie no az tak tego nie odebrałam ,wiem co miałyscie na mysli
tylko napisałam jak to wyglada od mojej strony , wiem ze pewnie nazbieram cos co mi bedzie zbedne itd , ale kurcze tak długo na to czekałam ze teraz chce po prostu wiem ze i tak kupie
Zawsze mozesz te rzeczy co nie uzyjesz zostawic dla drugiego dziecia
Ja tak zrobilam

Stary 2011-04-06, 17:32   #4230
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Po trzech godzinach doczekałam się tego usg (jak to mój TŻ mówi "planetarnego").
Myślałam, że gościa uduszę jak się w końcu zjawił, chociaż był bardzo miły i wszystko super tłumaczył (pierwszy raz mi się to zdarzyło)...
Wszystkie pomiary są w normie, dzidziuś jest duży jak na swój "wiek", mam zdjęcie, ale nie mam skanera. Ale w końcu mam na co się wgapiać. No i pozwoliłam wpuścić TŻ w czasie badania i tak go zaszokował widok naszego dziecka, że musiał usiąść i siedział tak do końca wizyty, a ja stałam.
Płci nie ujawnił, ale się cieszę, że wszystko jest dobrze.
super ze wszystko w porządku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości