|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
|
12 | 19,35% |
| Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
|
2 | 3,23% |
| Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
|
27 | 43,55% |
| Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
|
0 | 0% |
| Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
|
3 | 4,84% |
| Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
|
3 | 4,84% |
| Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
|
1 | 1,61% |
| Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
|
14 | 22,58% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() hihi moja Ty bratnia duszo ![]() na prawde tak czytam czytam i pomyślalam o tym popcornie a tu Twój wpis ![]() Cytat:
![]() zmykam
|
|
#992 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
Anulinka gratuluję udanej wizyty ![]() Anula_81 najbardziej podoba mi się ta sukieneczka w kwiatki, istne cudo |
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
jejq ale moj Flawcio sie kreci, moze to po tym myciu okien, wiecie co juz boje sie tak to wszystko sprzatac, ale co mam zrobic...najlepiej to bym siedziala i tylko spacerowala, wypoczywala, a to malowanie na ostatni moment, a wiadomo ze przy takim malowaniu sie syfi...
anula_81 ale sliczne ciuszki! ta tuniczke blekitna sama bym zalozyla anulinka_2009 sliczny brzusio eweska ale zaraz zaraz cos czytalam w necie, tylko nie pamietam czy w Biedronce czy w Zabce Pan Kaczynski powiedzial, ze biedacy robia zakupy
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka2009
same dobre wieści po wizytce! To mi się podoba ![]() ![]() Aga87 zegar tyka coraz głośniej ![]() Fajnie, że od razu po ginku dałas znać, bo wszystkei tu w napięciu czekałyśmy ![]() ![]() I teraz -> Moria czy Aga87? Aga87 czy Moria? ![]() Anulka81 kolejne ciuszki dla Zosieńki Wszystkie śliczne ![]() Brzuszek fajowy, duży!! ![]() ![]() A ja zła jestem, bo wszystkie zaczniecie się juz powolutku rozpakowywać, będziecie mieć swoje skarby przy sobie.. a ja czerwcówka będę czekać i zazdrościć! zazdrościć i czekać.. |
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
eeee...musze podziekowac wizazowi za awarie bo nie mialam baaardzo duzo nadrabiania
![]() kasiulka zgadzam sie , ze przecena mnie usprawiedliwia i dopiero dopatrzylam zdjecia pokoiku! widzisz udalo sie jest sliczny![]() amarcia fajny wozio! moj tez stoi w salonie i tez co jakis czas go "zaczepiam" ![]() grazin kto o 4 rano chodzi na zakupy=!?!? i gdzie?!?! i wysylka pierogow do oslo, zamawiam, kurierem prosze, coby jutro na obiad byly ![]() moniqac pokoik super!! czemu ci siada nastroj? usiadz sobie w swoim pieknym pokoiku i od razu naladujesz baterie i humor sie poprawi..aga pe no cieszylam sie i ona tez sie cieszyla, ale zarazila juz swojego synka i boi sie przyleciec, ale probuje przebukowac bilety i moze przyleci w czerwcu . ale smutno mi bylo okropnie, poryczalam sie ze nikt mnie nie kocha i ze tylko mama mnie odwiedzila i w ogole... a twoj TZ najwazniejsze ze przylatuje i bedziecie juz razem Lolciu ja tez jestem za imieniem Antos! to jest sliczne imie i jest moim faworytem razem z Ignasiem glosuje za! musisz to przeforsowac![]() Daisyyyy a ty gdzie? bo chyba nie doczytalam, ale jakos cie nie widze nooooo?! halooo Princi a ty okna myjesz?!?!?! zwariowalas? a lustro sprzedaliscie? leze i leze a jak wstaklam na siku to nie moglam sie ruszyc, jakbym miala w brzuchu i plecach zakwasy totalne. masakra |
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
Ja od razu mówiłam, że jak Ddaaiissy pójdzie na L4 to przepadnie na tych zakupach i wśród przygotowań.. Pewnie gniazdo wije
Kochana Ddaaiissuniu czekamy na Ciebie!! |
|
|
|
#998 | |||
|
Zadomowienie
|
ale jaja, laski zaczyna sie, teraz pewnie co chwile ktoras bedzie nowe wiedomosci dostarczala, tak jak agus i moria,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a zakupki |
|||
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jesteście przekochane
Ja też nie mam. TŻ ma na 3 dni do Manchesteru pojechać, więc dopiero jak wróci, to ją spakuję ![]() Cytat:
Miała mieć wizytę na 16, może jeszcze nie dotarła. |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
ja obstawiam i tak morie ![]()
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 brzuszek chyba ciut niżej, ale jeszcze chyba Ci opadnie, bo dość jędrny
![]() no i ciuszki jak zwykle rewelacyjne ![]() wykąpałam Zosię i położyłam spać teraz będę dryłować w tą i spowrotem żeby zasnęła w końcu skurczybyk boleśniak przed chwilą był u mnie ![]() poprzednim razem w ogóle nie miałam bolesnych skurczy ... jak się zaczęły to w sumie już było to .... teraz chyba będzie inaczej ... niech się któraś rozpakuje to odkorkuje naszą butlę i przetrze szlaki ![]() znów mnie ssanie wieczorne bierze ![]() wieczorem wszystko bym zjadła ... a później nie wiem jak mam spać żeby zgagi nie czuć .... Zocha ryczy idę no i znów skurcz boli .... |
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81 no a kto ma my je umyc, po malowaniu sa mega brudne, no ogolnie juz byly brudne, dzis umylam tylko w pokoiku i lazience, powiem Ci ze juz nie czuje sie na silach z tym malowaniem na ostatnia chwile i tak nie wypucowalam tak jakbym chciala, jeszcze sypialnie mozemy pomalowac, ale salonu i kuchni to w ogole sobie nie wyobrazam, chyba dzis powiem mezowi...ja jeszcze taka uparta jestem, ze nie chce zeby jakas Pani do sprzatania przyszla, bo musze wszystko sama sobie pomyc i poukladac, bo twierdze ze tak jak ja nikt nie sprzata
moze sama powinnam sie gdzies zaciagnac jako sprzataczkaco do lustra to wlasnie wystawiam ogloszenie, a co chcesz odkupic
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula, ale mi wlasnie zagladneli! Zaniepokoily ich moje bole, i to ze glowka jest tak nisko! Na szczescie u mnie syzjka zamknieta!
Brzusio moze faktycznie sie troszke obnizyl? Kurcze strasznie ciezko mi powiedziec... sliczne ciuszki!!! Sukienusie wymiataja oczywiscie ![]() Aga_pe no wlasnie mysle nad tym Britaxem, bo Graco ma strasznie mala torbe i nie wiem po co ma przekladana raczke skoro przeklada sie siedzisko no i ten kabel od hamulca taki jak w rowerze... no wole Britaxa!a z Mutsy chyba sie pozegnam ![]() Mezul poszedl wlasnie do roboty na nocke
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
ledwie odpisalam juz nowa strona
![]() gusiagatko dziekuje miod na moje serducho![]() agus ale widzisz? moja kulka tez nisko![]() antropia nie tak elegancko znowu bo zdradze tajemnice ze to sa spodnie dresowe na aerobik co dostalam od kolezanki a uzywam ich jako pseudo legginsy bo sa taaakie wygooodne![]() agnieszka M.ja tez sie zakochalam w tej w kwiatki choc pewnie totalnie niepraktyczna![]() princi ale tak jak juz pisalam, zostaw te okna! lolcia zeby tylko Zosia zalozyla polowe chociaz ciuszkow.... a ty sie nie martw bedziemy z Toba az do rozwiazania poza tym moze tez przenosimy troche, tfu tfu odpukac
|
|
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana sliczny brzuszek, czarny kolorek bluzki w ogole go nie pomniejsza nie wiem czy sie opuscil hmmmzakupy tez fajne
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też Cytat:
a później będziemy wspominać jak to fajnie było mieć malucha w brzuszku, bo cisza była i spokój
|
||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
violisia spodenki i zielona sukienke w LINDEX, nie wiem czy sa w PL?!?!
a ta niebieska odkupilam na necie nieuzywana, z firmy Monsoon kocham te sukienusie, chyba bede musiala zosie 3 razy dziennie przebieraz zeby zdazyla wszystkie przymierzyc chociaz![]() andziotku ohhh jak mi napisalas, ze taki brzuszek jedrny to normalnie lzy mi sie do oczu cisna, no bo go smaruje i pieszze cala ciaze...szkoda ze z bolu rozstepy sie pojawily no specjalnie pokazalam ze 50% na ciuszkach, zeby nie bylo ze sciemniam ![]() a co do skurczybykow, ja tez mam bolesne andziotku, szczegolnie rano, wieczorem jak leze i w nocy potrafia mnie obudzic no przetarlaby ktoras szlaki no zgadzam sie ![]() princi TZta zagon do mycia okien, moj by mi nawet nie pozwolil myc zreszta to on zawsze myje okna w domu faktycznie macie niezly cyrk pewnie teraz z tym remontem, wspolczuje, a lustro mam...![]() paulizia no moja lekarke zaniepokoilo to samo, ale jak bylam u gina to tylko USG zrobil i nigdzie nie zagladal, wiec nie wiem nic na temat sszyjki tylko ze dzidzia glowka w kanale rodnym ![]() no i wyslala moja lekarka skierowanie do szpitala na USG ale oczywiscie jeszcze nie dostalam odpowiedzi a to bylo ponad 2 tyg temu!! chyba musze cos zjesc...glooood mnie dopadl |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia w instrukcji tego bujaczka jest napisane zeby prac ten material w zimnej wodzie i tak wypralam, nic wiecej konkretnego nie napisali. Wydaje mi sie, ze to przez ten material bo to jest wykonane z takiego materialu, ktory mozna wytrzec w razie cos sie wyleje a nie z takiego szmacianego. Poprostu zle sie musialo wyplukac przez ten material i tak sie porobilo, bede musiala jeszcze raz wrzucic.
Dla porownania razem z tym wrzucilam do prania pokrowiec z lezaczka fisher price ale juz z normalnego, bardziej szmacianego materialu i idealnie sie wyplukal wiec to napewno wina tego sztywnego materialu. Moria, agus trzymam kciuki
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Princi ja tez jeszcze jestem w trakcie remontu i to już 3 tydzień, najpierw robiliśmy centralne ogrzewanie a teraz malujemy mieszkanie. Sypialnia nasza i zarazem pokój małej jest gotowa ale co z tego jak salon i kuchnia z przedpokojem w lesie jeszcze...a ja nic nie mam naszykowane.
Dopiero wczoraj zamówiłam materacyk do wózka dodatkowy, prześcieradełka i pościel. Nie nie poprane, meble w których mają być rzeczy malutkiej w salonie się kurzą...jestem już tym remontem wykończona. Ale tż obiecał że w sobotę jak wróci ze służby zacznie robić i będzie robił do nocy i w niedzielę też. Więc mam nadzieję że na początku przyszłego tygodnia posprzątam i zacznę szykować rzeczy na przyjście Lilijki na świat A dzisiaj jakoś tak dziwnie mnie brzuch boli...już 3 razy dzisiaj miałam takie bóle jak na okres. Aaa zjadłam właśnie budyń o smaku żelek w pięknym zielonym kolorze co prawda mało żelkowo smakował ale był dobry
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia tak sciagalas z tym wozkiem, ze bedziesz musiala sie innym niz mutsy zadowolic, ja tez sie balam ze nie zdazymy kupic, bo maz sie uparl na dany model i szukal go po calym poludniu
no bzyczka ja tez mam nie poprasowane, nie ulozone, torba nie naszykowana, a jak pomysle pozniej o sprzataniu salonu i kuchni to az glowa mnie boli...a podlogi sama myjesz? taki syf mamma mia...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-04-06 o 19:55 |
|
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
Napisałam do ddaaiissyy, bo jakoś się martwiłam i odpisała mi, że mają remont i nie ma netu. Może uda się później mężowi uruchomić, to do nas zajrzy. Najważniejsze, że jest już po wizycie u lekarza, miała KTG, wszystko wyszło dobrze, a dzidzia leży już główką w dół, szyjka zamknięta, a usg będzie miała 20.04. Macie pozdrowienia
|
|
|
|
#1012 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Zaraz muszę do kąpieli wskoczyć, doprowadzić co nie co do ładu i składu bo jutro wizytka, a będę się musiała znowu z lusterkiem męczyć, szkoda że tż-ta nie ma bo on mi pomagał |
||
|
|
|
#1013 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez leze, mala sie zaczela wiercic ![]() czkawke czuje ewidentnie po lewej stronie, martwi mnie to juz ![]() no i zaczynaja sie skurcze wieczorne, juz mi sie brzuch spina
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny Daisy ze wzgledu na remont nie ma netu, ale jak maz przyjdzie bedzie molestowany o naprawe, bo bardzo za nami teskni
![]() U niej i Gabi wszystko dobrze Pewnie jak przyjdzie to wszystko nam opowie! Bardzo dziekuje za troske i strasznie umiera z nudow bez nas
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
princi i bzyczka wspolczuje remontow, czekam na koncowy efekt, licze na foty
|
|
|
#1018 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jadlam o 19 znowu jestem glodna boli mnie jak na @ ehhhhhhhhhhh
|
|
|
#1020 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze ja tez bede chciala wyprac Princi jeszcze nic nie jest przekreslone... mam miesiac... 4 tygodnie dokladnie, bo zakup wozka planujemy na koniec kwietnia. Akurat pytalismy w sklepach to realizacja zmaowienia trwa tydzien albo mozna wyjechac z wozkiem od razu ze sklepu, bo maja magazyny. Takze nie jest zle. Nikt nam nie powiedzial, ze trzeba czekac miesiac. Musty w Anglii praktycznie w ogole nie jest popularny. Byl 3 lata temu, ale wycofali ze sklepow... czemu? Nie wiem. Najwyzej zdecyduje sie na tego Britaxa, bo ma wieksza torbe ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

), pięknych pokoików, wózeczków i zakupów ciuszkowych i dużych dzieciaczków po dzisiejszych wizytach 

klask i:
(((((wyc mi sie chce normalnie jak sie widze...od pasa w gore jest ok, ale w dol...rozpacz!

Kurcze strasznie ciezko mi powiedziec... sliczne ciuszki!!! Sukienusie wymiataja oczywiscie