|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Aguś wow... super
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVI
Madzia ciężka sprawa. Bo z jednej strony rozumiem, ze warto byłoby zaliczyć ten egzamin stażysty, a jak zajdziesz od razu (no bo to nie do przewidzenia), to różnie może być. Ja czułam się w I trymestrze świetnie, ale jest znowu mnóstwo dziewczyn musi leżeć w szpitalu itd. Ale znowu z drugiej strony jakbys zaszła teraz to by Ci chyba musieli przedłużyć umowe do porodu, a to zawsze dodatkowa kasa.
Więc ciężki orzech to zgryzienia. Ja bym próbowała teraz chyba, w sumie to konca roku 3 miesiące. Ja bede sie bronić z brzuchem
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
Scio no właśnie z tym tez coś jest. rozmawiałam z mężem. Kazał mi wymienić moje wymówki i na każdą coś znalazł:
- egzamin stażysty - powiedział abym nie przesadzała, bo zanim skończę brać to opakowanie to będzie połowa kwietnia a egzaminy są przeważnie w czerwcu - studia podyplomowe - wiele kobiet w ciazy się uczy - bolące @, nieregularne.... - to sie tylko na mnie popatrzył i się w głowę postukał. Innych wymówek mi brak. Generalnie to chciałabym ale się boję co z tą pracą... buuuu Najlepiej to jak człowiek wpadnie to choć nie ma kiedy myśleć. Z drugiej strony przez moje mięśniaki może być tak, że i bardzo długo nie będę mogła zajść w ciążę i potem będę płakała... |
|
|
|
#4774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dziś na tym drugim etapie ,tak samo idiotyczne pytania jak podczas pierwszego ,czuję ,że wypadłam źle ,bo byłam mega niewyspana i w ogóle do mnie nie trafiały pytania tej baby,więc nie liczę na cud a z tego sklepu jubilerskiego odzwonili ,że dziękują ,bo wybrali kogoś innego ,ale pozwolą sobie zachować moje CV...Tak wiec szukam dalej...gucia nie wiem czy dotarła moja wiadomość na priva ,bo mnie wywalało z wizażu,jeśli nie to dziękuję za linki |
||
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Atomufka ech to prawda. Człowiek pojedzie, odłoży sobie kasę ale potem ciężko jest sie wbić na rynek pracy w PL. szczególnie jak Was nie było 5 czy 6 lat.
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć szczerze mówiąc nie wiem czy drugi raz bym się zdecydowała na studia będąc w ciąży. Z jednej strony fajnie, bo zdążę skończyć podyplomówkę zanim jeszcze wrócę po macierzyńskim do pracy. Tylko że na przykład ten semestr stoi pod wielkim znakiem zapytania, bo już jeden zjazd opuściłam przez to, że muszę leżeć, nie wiem jak będzie z kolejnym, wszystko zależy od tego jak się sprawy będą przedstawiać na wizycie u gina. Jeśli będzie ok, to na zajęcia pojadę, ale ponieważ trwają one 8 godzin przez dwa dni, na pewno nie wytrwam na wszystkich. Potem wiadomo, w okolicach terminu porodu już na pewno nie pojadę, a po porodzie, któż to wie. O zaliczenia się nie boję, bo wiem, że uda się wszystko dogadać, ale nie lubię robić czegoś tak na odwal się i żal mi trochę, że nie mogę chodzić na zajęcia. Oczywiście jest tak, że mnóstwo dziewczyn w ciąży studiuje i chodzą na zajęcia do samego końca, ale wszystko zależy od stanu zdrowia. Zapisując się na studia nie byłam jeszcze w ciąży (co uległo zmianie w ciągu następnych kilku dni ), nie mogłam więc tym bardziej przewidzieć, że tak się sprawy ułożą. Z drugiej jednak strony są rzeczy ważne i ważniejsze, dzidziuś w tym momencie jest dla nas najważniejszy, a ze studiami co ma być to będzie.Nie napisałam tego aby Cię zniechęcić, absolutnie nie i mam nadzieję, że Twoja ciąża będzie tak przebiegać, że wszystkie plany zrealizujesz według zamierzeń, trzeba mieć jednak świadomość, że czasem coś się pokręci i trzeba będzie plany zweryfikować. Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-04-06 o 20:16 |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu tylko, że ja na podyplomowe nie idę od tego października a od kolejnego, od tego idę na roczny kurs przygotowujący do FCE i on jest u mnie w mieście
Bo chyba jednak wybiorę ścieżkę FCE + podyplomówkę. A nie 3 letnie kolegium języków obcych.
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtym poście napisałaś o podyplomówce w ciąży, więc napisałam Ci jak to wygląda akurat w moim przypadku.
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie do kolejnego października jest jeszcze 1,5 roku Chyba sobie dam spokój, a za jakiś czas postaram się do tego wrócić, bo teraz mam kocioł w głowie. Jakbym nie miała pracy, którą kocham, to bym spokojnie nawet się nie zastanawiała, ale szkoda mi jej...
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny patrzcie jakie znalazłam ogłoszenie o pracę :
" Szukam Pani w wieku 20-35 lat, która będzie sprzątac mieszkanie dwa razy w tygodniu w stroju pokojówki (szpilki, pończochy, mini, gorsecik). Oferta jest poważna i dobrze platna. Żadnego kontaktu fizycznego nie oczekuję tylko sprzątanie, prasowanie i inne lekkie zajęcia. Oczywiście zgłoszenia tylko ze zdjęciem poprzez formularz na gumtree. Nie odpowiadam na pytanie o stawkę, to ustalamy na spotkaniu (stawka jest wysoka)" Dzisas jakiś zbok i perwer ![]()
|
|
|
|
#4781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo coś takiego :P http://www.pracuj.pl/praca/executive...oferta,2005670 http://www.pracuj.pl/praca/team-assi...oferta,1969127 W Twoim wypadku przede wszystkim stawialabym na angielski... bo choc wiele osob twierdzi ze go zna to zwykle poziom jest taki sobie, a ty po tylu latach za granica to na pewno mialabys duuuuze szanse Cytat:
![]() ![]() a z jakiego rejonu ogloszenie? moze sie zglosze by troche dorobic
|
||
|
|
|
#4782 | |||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie.. a ja tu tęsknie....
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ogłoszenie - pierwsza klasa, ja chce jaaaa ![]() mój mąż mówi że to nie zbok tylko masochista, bo bez kontaktu fizycznego chce hahaha ![]() Cytat:
|
|
|
#4783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki przepraszam za mojego ostatniego pokręconego posta, przez awarię nie mogłam wejść na nasz wątek i nie wiedziałam czy wogóle moja wiadomość wyświetliło.
Przepis na frytki po wiedeńsku: Smażysz frytki (ja piekę w piekarniku bo danie i tak jest kaloryczne), na patelni smażysz pieczarki z cebulką. Dajesz frytki na talerz, solisz, posypujesz pieczarkami i kukurydzą,na to dajesz majonez i keczup, na koniec ser żółty starty, i wkładasz na chwile te talerze do piekarnika aż ser się roztopi(możesz tez dać na chwilę do mikrofalówki). gotowe
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ciekawe jaka stawka ![]() Dzięki za linki
|
|
|
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hmmm do Poznania mam troche daleko ale jesli oprocz tej super stawki pokryje mi przelot (hehe co sie bede meczyc w pociagu na takiej trasie ) i zakwaterowanie to czemu nie
|
||
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() o tak!!
|
|
#4788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymaj sie dzielnie Agus! A ma nas kto poinformowac o szczesliwej wiesci ? masz z kims kontakt kom. ? Cytat:
ciekawe czy znajdzie kandydatke ![]() Normalnie padam....wysprzatalam cala kuchnie a jeszcze musze posciel sobie wyprasowac bo nie bede miec pod czym spac. Jade jutro na ploty do mojego przedszkola ktore niestety od maja przestaje istniec ![]()
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-04-06 o 22:12 |
|||
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lasencje
![]() piszę do Was juz z naszego mieszkanka ![]() zdjecia wklęję lada dzień bo jeszcze troszkę rzeczy d oustawienia zostało ![]() teraz zmykam bo wcześnie trzeba wstac ;/ Aguś-czyli ze to może nastąpic juz w kazdej chwili? trzymam kciuki!!Anika -sukienka cudo w zeszłym roku kupiłam taką podobną z matoszkami takimi mojej chrzesnicy
|
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=SAMBAdiJANEIRO;2620 0817]no to będziemy się wymieniać :P raz w tygodniu Ty a raz ja :P
hmmm do Poznania mam troche daleko ale jesli oprocz tej super stawki pokryje mi przelot (hehe co sie bede meczyc w pociagu na takiej trasie ) i zakwaterowanie to czemu nie [/QUOTE]ciekawe co powiedziałby Twój Tż ![]() Cytat:
![]() aguś to faktycznie już niedługo
|
|
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia w życiu nie prasowałam pościeli
mamy flanelę głównie (1 komplet z kory) i w życiu...nie chciałoby mi się tego robić
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lubie spac w tatkiej swiezutkiej poscieli tylko szkoda ze sama-maz w pracy
|
|
|
|
|
#4793 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy wpisywalam w kontaktach w klubie zaraz napisze ![]() Cytat:
z tym rozwarciem :P Cytat:
nie wyobrazam sobie nie wyprasowac poscieli... z czego by nie byla :P i kocham jej swiezy zapach, zawsze spie jak susel wtedy :P |
|||
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po wizycie wszystko wporzadku jesli wyniki cytologi wyjda ok to mamy zielone swiatlo dostalam probki witamin ![]() ale ma probolemy z moim ubezpieczeniem ![]() madzia - lekarz chyba wie co mowi skoro powiedzial ze napewno od razu nie zajedziesz i ze ciaza dobrze wplynie na miesniaka. Ja bym nie czekala
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia likwidują to przedszkole?? i co teraz z tymi nauczycielami i dziećmi?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-04-07 o 07:55 |
|
|
|
#4796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolę sobie nie wyobrażać co on robi w trakcie takiego sprzątania, skoro kontakt fizyczny nie wchodzi w grę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
atomufka niezla oferta
ktosia myslisz ze sie masturbuje? yhm... moze nie jest az takim zbokiem. moze po prostu sie slini
|
|
|
|
#4798 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
leniuszek po tatusiu dzięki zaaabciuu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Anika nie zacytował mi sie Twój post z radą o wypiciu mleka na ruchy dzieciaczka. Wczoraj też o tym czytałam i mam pytanie: to mleko to wypić bezpośrednio przed wizytą?
|
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z mojego słonecznika z kiełek nic nie wyszło wykiełkowało może 10 ziarenek ale chlebek zrobiłam normalny dziś to super wyszedł co do ciąży to ja już doszłam do wniosku że jak przedłużą mi umowę to się nie zastanawiam jak ciągle będę myślała o pracy to nigdy w ciążę nie zajdę a później jest dużo alternatyw czyli kuroniówka, szukanie nowej pracy, szkolenia dla kobiet powracających na rynek pracy po porodzie ach szkoda już pisać bo pracy nie ma nie ma za co żyć a trąbią że mały przyrost naturalny a jak mają kobiety rodzić jak pracy nie mają, nie mają do czego wrócić po porodzie i dziecko za co utrzymać jeszcze ustawa antykryzysowa umowy dają na pół roku albo na rok i co kolejnej nie przedłużą po porodziea ja teraz @ dostałam :/ ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-04-07 o 08:44 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#4800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do tego zmęczenia to najprawdopodobniej to przez ciążę, bo brzuszek podchodzi do góry, zwiększa się ucisk na przeponę i ciężko się oddycha. Rosi ja Cię bardzo proszę, abyś tu wróciła, bo czujemy się zaniedbywane
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

a z tego sklepu jubilerskiego odzwonili ,że dziękują ,bo wybrali kogoś innego ,ale pozwolą sobie zachować moje CV...Tak wiec szukam dalej...

Potem weszła moja mama, a lekarz mówi do niej, czy nie chce być babcią