Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-06, 15:49   #871
moja imaginacja
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 061
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Dziewczyny
Dawno mnie tu nie by³o bo coraz lepiej mi siê ¿yje
Czujê siê ju¿ wolna od ED.
A znakiem tego jest np to,¿e ostatnio jadam pierogi,kopytka,nutellê,c zyli wszystko co jest pycha,pycha
Ale nadal brak @ .
Mo¿e to dlatego,¿e mam 170 cm wzrostu i wa¿ê 52 kg.
I ¿e brak t³uszczy w mojej diecie,prawie brak.
Ale có¿,koniec biadolenia i do roboty trza siê wzi±¶æ.

Moje U (dzisiejsze)
I-omlet 2 formaggi (2 jajka,duu¿o startego ¿ó³tego serka,pó³ serka ple¶niowego Turek) sma¿ony na ³ma¶le

II-talerzyk frytek z piekarnika

III-5 kotletów sojowych panierowanych,sma¿onych na oleju z dodatkiem znowu frytek z piekarnika i z ogroomn± ilo¶ci± ogórków konserwowych

IV-jogurt danone z syropem truskawkowy

V-bu³a z serem szynk± i keczupem i spoor± ilo¶ci± ogórka konserwowego

i jak ?
co by tu dodaæ ?
ma³o
moja imaginacja jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:36   #872
migotka1010
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 456
GG do migotka1010

Dziewczyny, wiem ze pewnie powiecie ze malo... ale ja wiecej nie wmusze w siebie...

S: 4 placki owsiane (króluj± u mnie ostatnio) z polowa serka wiejskiego i lyzka dzemu brzoskwiniowego
2 S: jablko, 2 wafle ryzowe (wiem ze nie na diete, ale uwielbiam je, i pomagaja mi walczyc ze slodkosciami)
O: kapusniak - duzy talerz (jeszcze mi porcja na jutro zostala )
K: tunczyk w sosie wlasnym z polowka cebuli i 2 jajkami

[...] i ¶lubujesz mi u¶miech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnê [...]

Od jutra siê uczê!
migotka1010 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:53   #873
zielona_zabcia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 778

eR z dzi¶; (bardzo mi zale¿y na radach)
woda z cytyn± i miodem
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, serek homo 135g-3% zmiksowany z jagodami) 1owoc kiwi; inka ze spor± ilo¶ci± mleczka
II.jab³ko, dwie kromki ¿ytniego(z biedry) z twarogiem,wêdlin± drobiow± i ogórkiem;
III.wie¶niak zwyk³y 200g z fistachami->sporo orzeszków
IV.(dosta³am okres i by³am meeeega g³odna!) i pop³ynê³am...
dwa gotowane udka,pomidor,po³owa ogórka i 2 ogromne pajdy ¶wie¿utkiego wiejskiego chleba i jeden taki pyyszny paluszek drobiowo-wiepszowy firmy Soko³ów
i to o godzinie 17'30, boli mnie brzuch i raczej nic ju¿ nie zjem.

i co? ujdzie? bardzo brzydko?

zarêczona 30.03.2012
mama maleñkiego Mi³oszka 17.07.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
zielona_zabcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:29   #874
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.
nie widzê orzechów ani owoców, reszta uwag wy¿ej albo pó¼niej na PW ;>

Utrzymanie z serii 'pysznie i rozpustnie'

¦niadanie: gruby omlet biszkoptowy z m±ki pszennej pe³noziarnistej posmarowany grubo mas³em orzechowym i nutell±, ob³o¿ony plasterkami z ca³ego banana i sypniêty cynamonem; Inka karmelowa z mlekiem i miodem
II ¶niadanie: sa³atka chilli z indyka, br±zowego ry¿u i warzyw; gruszka
Obiad: grillowana pier¶ z kurczaka oblana sosem barbecue; domowe pieczone frytki z ketchupem; sa³atka z miksu sa³at, papryki, pomidora, czerwonej cebuli, kukurydzy, z przyprawami i oliw± z oliwek; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy
Podwieczorek: serek wiejski (200 g) z miodem i nerkowcami; princessa orzechowa; zbo¿ówka z mlekiem i miodem
Kolacja: sa³atka ze szpinaku, ogórka, truskawek i dressingu; razowy tost z mas³em czosnkowym; herbata z syropem klonowym
Dziêki Emelie, orzechy zazwyczaj s±, w owsiance lub tak po prostu, tak jak owoce, po prostu wczoraj mi siê jako¶ nie zmie¶ci³y, owsianka wysz³a za du¿a i ju¿ bez owocu.
U Ciebie oczywi¶cie pysznie - szczególnie ¶niadanie, jutro mam wiêcej czasu, wiêc zrobiê sobie podobne - bez banana, bo nie przepadam.

U. / R.
1¶n - 6 lub 7 placuszków mojej mamy ( nie wiem dok³adnie co do nich daje ale z tego co siê orientujê to : p³atki ¿ytnie, owsiane, orkiszowe, amarantusowe, pestki dyni i s³onecznika, sezam, jajko, mleko ) z nutell± i powid³ami ¶liwkowymi.
godzinka na fitnessie, BodyArt, super sprawa.
2¶n - kromka razowca z mozzarell±, plastrem szynki i pomidorem, ma³a activia malinowa ze zbo¿em.
obiad - sa³atka z kurczakiem - grillowany kurczak, sa³ata mieszana, pomidor, ogórek, ananas, ser, sezam, p³atki migda³owe, sos curry.
podwieczorek - miseczka indyka z sosem pomidorowym, kabanos z indyka.
kolacja - 50 g ³ososia wêdzonego + resztka serka wiejskiego.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
eR z dzi¶; (bardzo mi zale¿y na radach)
woda z cytyn± i miodem
I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b, serek homo 135g-3% zmiksowany z jagodami) 1owoc kiwi; inka ze spor± ilo¶ci± mleczka ³adnie.
II.jab³ko, dwie kromki ¿ytniego(z biedry) z twarogiem,wêdlin± drobiow± i ogórkiem; ³adnie.
III.wie¶niak zwyk³y 200g z fistachami->sporo orzeszków okey.
IV.(dosta³am okres i by³am meeeega g³odna!) i pop³ynê³am...
dwa gotowane udka,pomidor,po³owa ogórka i 2 ogromne pajdy ¶wie¿utkiego wiejskiego chleba i jeden taki pyyszny paluszek drobiowo-wiepszowy firmy Soko³ów okey, podczas okresu siê zdarza, i to nie jest A¯ TAK du¿o.
i to o godzinie 17'30, boli mnie brzuch i raczej nic ju¿ nie zjem.

i co? ujdzie? bardzo brzydko?
oj, nie jest ¼le! mi te¿ siê zdarzaj± okresowe napady.

jak tam waga?
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:30   #875
credo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 274

nieszczêsneR na jutro:

woda z miodem i cytryn± na czczo

I¶n: owsianka na wodzie, pó¼niej dolana szklanka mleka 1,5% z po³ow± banana, cynamonem i syropem klonowym; czerwona herbata

II¶n: kanapka z dwóch kromek chleba ¿ytnio-razowego posmarowanych mas³em, a w ¶rodku kilka plasterków ogórka zielonego; miêta

du¿e jab³ko; godzina treningu koszykówki

obiad: makaron penne (jadam zwyk³y, albowiem razowy w ogóle mi nie smakuje, a jedzenie powinno sprawiaæ przyjemno¶æ, nawet na R, nieprawda¿? ) polany zmiksowanymi mro¿onymi ( ze zniecierpliwieniem czekam na te ¶wie¿e z ogródka! ) truskawkami z jogurtem naturalnym; czerwona herbata

15 minut na rowerku stacjonarnym/ jak dopisze pogoda wycieczka rowerowa; seria brzuszków

kolacja: serek wiejski z ³ych± s³onecznika; czerwona herbata

seria brzuszków

I jak?

62-61-60-59-58-57-56-55-54-53-52

Edytowane przez credo
Czas edycji: 2011-04-06 o 17:32
credo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:58   #876
zabqa92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 309

Cytat:
Napisane przez zabqa92 Poka¿ wiadomo¶æ
U
¶niadanie
4 kromki z mas³em, rzodkiewk±, serek wiejski 200g, kawa z mlekiem
2 ¶niadanie
jab³ko
obiad
puszka tuñczyka wsw, serek homo (tak do dupy wysz³o)
podwieczorek
banan, pomarañcz, 2 garscie p³atków migda³owych
kolacja
grahamka z mas³em i szynka, ogórkiem

+basen,30 min si³owni
up
zabqa92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:16   #877
credo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
Oj nie dodawa³am ostatnio jad³ospisów bo stwierdzi³am ¿e by³y s³abe i nie by³o siê czym chwalic bo przecie¿ jestem na Pee ale dzisiejszy wstawie ) Jestem mega objedzona a jeszcze dwa posi³eczki :P

¦niadanie - Du¿a bu³a na pó³. 1/2 z mas³em szynk± z indyka, serem gouda i pomidorem. 1/2 z mas³em i d¿emem niskos³odzonym. + zielona herbata d¿em niskos³odzony na P, zielona herbata? nie do¶æ, ¿e ma³o kalorycznie, to jeszcze zdecydowanie za ma³o, ¶niadanie to NAJWA¯NIEJSZY posi³ek dnia, powinien byæ te¿ najwiêkszy
II ¦niadanie - Kaszka smakija + batonik musli tu mog³oby byæ co¶ bardziej warto¶ciowego, jak dro¿d¿ówka/ciasto dro¿d¿owe, ale dobrze, ¿e wpada co¶ s³odkiego
III ¦niadanie - Bu³ka fiñska (z³o¿ona kanapka) z mas³em, sa³at±, szynk± i pomidorem tu ok
Obiad - Gulasz (z miêsa z indyka i kurczaka w sosie), 8 klusek "kopytek" i kapusta na s³odko je¿eli spora porcja gulaszu , to ok
(i tu bêdzie)
Podwieczorek - budyñ ¶mitankowy "S³odka chwila" z trzema ³y¿kami p³atków migda³owych + pomarañczko ok
Kolacja - Du¿a bu³a (bo jeszcze jedna zosta³a) mo¿e z serkiem wiejskim, albo szynk± + zielona herbata ;P a mo¿e dwie bu³eczki i herbata owocowa?

I jak siê prezentuje ? A co do ¶niadanka to jutro planuje owsianeczke ostatnio sobie wykombinowa³am dobre ¶niadanko kaszke manne z p³atkami kukurydzianymi, p³atkami migda³owymi i otrêbami )
jw + ja tyle jad³am na U..
zdecydowanie za ma³o jak na P, a d¿emy niskos³odzone wyrzuæ w cholerê i mam zastrze¿enia co do zielonej herbaty. Wiem, ¿e wiele osób j± pije, bo im po prostu smakuje, ale u niektórych powoduje, ¿e chudn±, a Ty powinna¶ PRZYTYÆ

Stary 2011-04-06, 18:19   #878
airwaves
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 499
GG do airwaves

Cytat:
Cze¶æ Dziewczyny
A znakiem tego jest np to,¿e ostatnio jadam pierogi,kopytka,nutellê,c zyli wszystko co jest pycha,pycha
Ale nadal brak @ .

A tak wogóle to chora jestem.Znów mam ostre zapalenie krtani i nie mam g³osu. ;/
Wiêc lipa. ;/

Moje U (dzisiejsze)
I-omlet 2 formaggi (2 jajka,duu¿o startego ¿ó³tego serka,pó³ serka ple¶niowego Turek) sma¿ony na ³ma¶le

III-5 kotletów sojowych panierowanych,sma¿onych na oleju z dodatkiem znowu frytek z piekarnika i z ogroomn± ilo¶ci± ogórków konserwowych

poza tym w ci±gu dnia 1 l soku pomarañczowego Tymbark
i pewnie herbatka wieczorkiem przy telewizorku
a i 1,5 l wody
i jak ?
co by tu dodaæ ?
chyba nie wiesz czym jest uwolnienie siê od ed, bo nie chodzi o nutellê czy inne rzeczy zwi±zane z jedzeniem.

ale co do jad³ospisu je¶li wiesz co robiæ ¿eby dostaæ okres to dzia³aj.
airwaves jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:25   #879
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 179

Hej, pomo¿ecie mi? Nie chce za¶miecaæ forum nowym w±tkiem... A nie wiem co ze sob± zrobiæ ju¿ Nie chcê opowiadaæ ca³ej mojej historii, powiem tylko, ¿e schud³am, a po odchudzaniu dopad³o mnie jojo - nie wiem, czy to przez jedzenie, czy tabletki antykoncepcyjne, ale próbowa³am siê pozbyæ tego... Fatalnie. Najpierw przesz³am na dietê 1000kcal, ale nie radzi³am sobie, ca³y czas by³am g³odna, wiêc potem zaczê³am Dukana, ale to te¿ niewypa³. Dzi¶ mia³am straszny kompuls i ob¿ar³am siê ciastkami i tortem Postanowi³am skoñczyæ z Dukanem, ale nie wiem jak? Jak wyj¶æ z tej diety, ¿eby nie by³o wielkiego wzrostu i kolejnego jojo? Mierzê 175, obecnie wa¿ê ju¿ ok 64kg, d±¿ê do 60.
Creepy Ginger Watcher jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:26   #880
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
jw + ja tyle jad³am na U..
zdecydowanie za ma³o jak na P, a d¿emy niskos³odzone wyrzuæ w cholerê i mam zastrze¿enia co do zielonej herbaty. Wiem, ¿e wiele osób j± pije, bo im po prostu smakuje, ale u niektórych powoduje, ¿e chudn±, a Ty powinna¶ PRZYTYÆ
okej to d¿emik zamienie ale na taki bez cukru bo nie smakuj± mi te mocno s³odkie... wiem, wybredna jestem. A z ta herbatka to jest tak, ¿e mam li¶ciasta i zaparzam j± rano i wieczorem ta sama, wiec chyba az tak szkodzic nie powinna i wiem ze czerwonej pic nie moge prawda ? A jutro na sniadanko planuje kombinacje owsiankow±... ) to ja jeszcze bede dorzucac ale nie chce za du¿o i za szybko tyc. A mam pytanie jeszcze co do jogurtów activia ... wskazane czy nie ?? Dziekuje CREDO za ocenke i rady
Stary 2011-04-06, 18:54   #881
credo
Raczkowanie

Cytat:
okej to d¿emik zamienie ale na taki bez cukru bo nie smakuj± mi te mocno s³odkie... wiem, wybredna jestem. A z ta herbatka to jest tak, ¿e mam li¶ciasta i zaparzam j± rano i wieczorem ta sama, wiec chyba az tak szkodzic nie powinna i wiem ze czerwonej pic nie moge prawda ? A jutro na sniadanko planuje kombinacje owsiankow±... ) to ja jeszcze bede dorzucac ale nie chce za du¿o i za szybko tyc. A mam pytanie jeszcze co do jogurtów activia ... wskazane czy nie ?? Dziekuje CREDO za ocenke i rady
niskos³odzony na bez cukru? to jeszcze gorzej jak Ci ten najbardziej smakuje, to go jedz, w koñcu jedzenie ma sprawiaæ przyjemno¶æ, ale mo¿e dawaj go wiêcej? Co do czerwonej herbaty absolutnie jej nie pij, z zielon± te¿ bym uwa¿a³a, ale to kwestia organizmu. Owsianki na ¶niadanie, szczególnie te big z ulubionymi sk³adnikami sa najlepsz± opcj±, wiêc polecam! I zaufaj mi, ¿e przy takim jedzeniu szybko i du¿o nie przytyjesz, o ile w ogóle przytyjesz... btw. do ilu kg/ile kg chcesz przytyæ?
A co do activi - ja bym pi³a, ale na R to nie bardzo, za to na P my¶lê, ¿e mo¿na

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 18:55   #882
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki Emelie, orzechy zazwyczaj s±, w owsiance lub tak po prostu, tak jak owoce, po prostu wczoraj mi siê jako¶ nie zmie¶ci³y, owsianka wysz³a za du¿a i ju¿ bez owocu.
U Ciebie oczywi¶cie pysznie - szczególnie ¶niadanie, jutro mam wiêcej czasu, wiêc zrobiê sobie podobne - bez banana, bo nie przepadam.

U. / R.
1¶n - 6 lub 7 placuszków mojej mamy ( nie wiem dok³adnie co do nich daje ale z tego co siê orientujê to : p³atki ¿ytnie, owsiane, orkiszowe, amarantusowe, pestki dyni i s³onecznika, sezam, jajko, mleko ) z nutell± i powid³ami ¶liwkowymi.
godzinka na fitnessie, BodyArt, super sprawa.
2¶n - kromka razowca z mozzarell±, plastrem szynki i pomidorem, ma³a activia malinowa ze zbo¿em.
obiad - sa³atka z kurczakiem - grillowany kurczak, sa³ata mieszana, pomidor, ogórek, ananas, ser, sezam, p³atki migda³owe, sos curry.
podwieczorek - miseczka indyka z sosem pomidorowym, kabanos z indyka.
kolacja - 50 g ³ososia wêdzonego + resztka serka wiejskiego.

Dziêki Omlet polecam, wyszed³ pyszny
Jak mo¿na nie lubiæ bananów?!
Co do Twojego jad³a - nie ma owoców, obiad bardziej nadawa³by siê na kolacjê - nie ma wêgli, do kolacji da³abym warzywa. Ale chyba widzê jak±¶ poprawê w Twoim jadle

Cytat:
Napisane przez mon88 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzisiejsze R:

¶niadanie:
owsianka (szklanka mleka 1,5%, 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 3 suszone morele), zielona herbata z cytryn± dodaj ¶wie¿y owoc

drugiego ¶niadania nie by³o, bo mam wolne i pó¼no wsta³am

obiad:
pokrojone pó³ piersi z kurczaka, z kilkoma pieczarkami, cebul±, jogurtem naturalnym, pó³ woreczka kaszy gryczanej, kilka brukselek ok, je¿eli spora porcja

podwieczorek:
serek wiejski z ³y¿eczk± miodu, zielona herbata z cytryn± dodaj NNKT. miód mo¿e zostaæ, je¿eli chudniesz

kolacja:
omlet z 3 jaj i fasolki szparagowej, kefir ok, je¿eli wêgle nie przeszkadzaj± Ci w chudniêciu, to omlet mo¿e zostaæ
(muszê te jogurty i kefir gdzie¶ wciskaæ - zalecenie lekarza)

proszê o wskazówki
jw.
brak owoców i NNKT

Cytat:
nieszczêsneR na jutro:

woda z miodem i cytryn± na czczo

I¶n: owsianka na wodzie, pó¼niej dolana szklanka mleka 1,5% z po³ow± banana, cynamonem i syropem klonowym; czerwona herbata da³abym ca³ego banana

II¶n: kanapka z dwóch kromek chleba ¿ytnio-razowego posmarowanych mas³em, a w ¶rodku kilka plasterków ogórka zielonego; miêta + bia³ko

du¿e jab³ko; godzina treningu koszykówki

obiad: makaron penne (jadam zwyk³y, albowiem razowy w ogóle mi nie smakuje, a jedzenie powinno sprawiaæ przyjemno¶æ, nawet na R, nieprawda¿? ) polany zmiksowanymi mro¿onymi ( ze zniecierpliwieniem czekam na te ¶wie¿e z ogródka! ) truskawkami z jogurtem naturalnym; czerwona herbata ok, od czasu do czasu na R mo¿e byæ taki obiad. a tak w³a¶ciwie, to ja nie czujê ró¿nicy w smaku makaronu pszennego i razowego

15 minut na rowerku stacjonarnym/ jak dopisze pogoda wycieczka rowerowa; seria brzuszków

kolacja: serek wiejski z ³ych± s³onecznika; czerwona herbata ok

seria brzuszków

I jak?
jw.
ma³o bia³ka i warzyw
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:00   #883
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Mia³o byæ R

1. Jajecznica z dwóch jajek z dwoma plasterkami wêdliny, ma³a pomarañcza, kawa z mlekiem
2. Ok. 175g jogurtu + dwie ³ychy owsianych górskich i dwie fitelli, 1 ³y¿eczka b³onnika
3. Nie wiêcej ni¿ 100g kuskus z farszem z w±tróbki i pieczarek (z 5 ³y¿ek) i dressing (2,5 ³y¿ek naturalnego, 1 ³y¿eczka oliwy z oliwek, carry, chilli, papryka w proszku, majeranek, oregano)
4. Ry¿ na mleku z ok. 3/4 szklanki kefiru truskawkowego 0%, 2 ³y¿ki fitelli, ma³a pomarañcza, ³y¿eczka b³onnika

Bardzo proszê o wskazówki
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:13   #884
credo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ

jw.
ma³o bia³ka i warzyw
W takim b±d¼ razie dodam do tej kanapki twarogu pó³tustego, a warzyw ju¿ nie mam gdzie dorzuciæ, muszê zje¶æ na obiad truskawki z jogurtem, bo mam tak± ochote na s³odkie, ¿e to jest nie do opisania. :P Ale dziêki za ocenê.

Stary 2011-04-06, 19:14   #885
Winky
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 231

Cytat:
Cze¶æ Dziewczyny
Ale nadal brak @ .

A tak wogóle to chora jestem.Znów mam ostre zapalenie krtani i nie mam g³osu. ;/
Wiêc lipa. ;/

Moje U (dzisiejsze)

poza tym w ci±gu dnia 1 l soku pomarañczowego Tymbark
i pewnie herbatka wieczorkiem przy telewizorku
a i 1,5 l wody
i jak ?
co by tu dodaæ ?

Jak mo¿na powiedzieæ, ¿e siê jest wolnym od ED, bo zjad³o siê nutellê? Ja równie¿ jem pierogi, domowe ciasta itp., a jako¶ zdrowa siê dziêki temu nie czujê. Przestañ wiêc pieprzyc bzdury, ¿e ED to tylko jedzenie, bo mnie krew zalewa, jak widzê co¶ takiego.
I nie chwal siê niedowag±, bo nie jeste¶ tu sama.
Oto jest ¿ycie: nic a jak¿e dosyæ...
Winky jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:16   #886
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
W takim b±d¼ razie dodam do tej kanapki twarogu pó³tustego, a warzyw ju¿ nie mam gdzie dorzuciæ, muszê zje¶æ na obiad truskawki z jogurtem, bo mam tak± ochote na s³odkie, ¿e to jest nie do opisania. :P Ale dziêki za ocenê.
Lepiej zje¶æ makaron z truskawkami ni¿ s³odycze, wiêc skoro masz dzik± ochotê, to rozumiem i wrêcz polecam
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:23   #887
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
niskos³odzony na bez cukru? to jeszcze gorzej jak Ci ten najbardziej smakuje, to go jedz, w koñcu jedzenie ma sprawiaæ przyjemno¶æ, ale mo¿e dawaj go wiêcej? Co do czerwonej herbaty absolutnie jej nie pij, z zielon± te¿ bym uwa¿a³a, ale to kwestia organizmu. Owsianki na ¶niadanie, szczególnie te big z ulubionymi sk³adnikami sa najlepsz± opcj±, wiêc polecam! I zaufaj mi, ¿e przy takim jedzeniu szybko i du¿o nie przytyjesz, o ile w ogóle przytyjesz... btw. do ilu kg/ile kg chcesz przytyæ?
A co do activi - ja bym pi³a, ale na R to nie bardzo, za to na P my¶lê, ¿e mo¿na
No to z tym dzemikiem tak zrobie a z zielona bêde uwa¿ac wg zalecenie ) To dobrze... jutro zjadam owsianeczke musze przytyc 10 kg. nie pisze ile wa¿e, bo to jedynie na priv. no to dobrze ze mozna bo ma fajne smaki. A z pitnymi to nie wszedzie jest wybor a activie spotykam w kazdym sklepie iii dziekuje Tobie
Stary 2011-04-06, 19:35   #888
credo
Raczkowanie

Cytat:
No to z tym dzemikiem tak zrobie a z zielona bêde uwa¿ac wg zalecenie ) To dobrze... jutro zjadam owsianeczke musze przytyc 10 kg. nie pisze ile wa¿e, bo to jedynie na priv. no to dobrze ze mozna bo ma fajne smaki. A z pitnymi to nie wszedzie jest wybor a activie spotykam w kazdym sklepie iii dziekuje Tobie
O matko.. 10 kg?! Sporo.. W takim wypadku nie martw siê, wcale nie ³atwo jest przytyæ a¿ tyle i to jeszcze z takimi jad³ospisami, jak Twoje. Wiêc spokojnie, oby¶ tylko przybra³a te kilogramki! A co do Activi to zgadzam siê, jest pyszna, ale niestety na R nie bardzo.

Stary 2011-04-06, 19:35   #889
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:
Napisane przez Kasiiek Poka¿ wiadomo¶æ
Mia³o byæ R

1. Jajecznica z dwóch jajek z dwoma plasterkami wêdliny, ma³a pomarañcza, kawa z mlekiem
2. Ok. 175g jogurtu + dwie ³ychy owsianych górskich i dwie fitelli, 1 ³y¿eczka b³onnika
3. Nie wiêcej ni¿ 100g kuskus z farszem z w±tróbki i pieczarek (z 5 ³y¿ek) i dressing (2,5 ³y¿ek naturalnego, 1 ³y¿eczka oliwy z oliwek, carry, chilli, papryka w proszku, majeranek, oregano)
4. Ry¿ na mleku z ok. 3/4 szklanki kefiru truskawkowego 0%, 2 ³y¿ki fitelli, ma³a pomarañcza, ³y¿eczka b³onnika

Bardzo proszê o wskazówki
Dziewczyny podbijam. Naprawdê zale¿y mi na jakich¶ wskazówkach, pomó¿cie
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:36   #890
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Pyy :

¦: musli chrupkie, orzechowe ze szklank± mlika, grahamka mieszana z delm±, szyn± gotowan± jak±¶, sa³at±, rzodkiewk± i bazyli±, jab³ko.

II¶: muller mix choco rings, kubu¶ bananowy, bu³ka z ziarnami z goud± do smarowania, sa³at± lodow± i rzodkiewk±.

Ob: Micha krupniku z du¿± ilo¶ci± ziemniaczków i miêskiem; jab³ko

P:Warstwowo: jogo naturalny z miodem, banan, rodzynki, cynamon... kisiel o smaku owoców le¶nych.

K:Bu³ka z ziarnami z delm±, serek wiejski z pomidorem i bazyli±

Po: malinowy muller riso
nie przesadzam?

I proszê o zerkniêcie
Bo ostatnio s± pomijane. ;p

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-04-06 o 20:33
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:40   #891
Jedwabna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

redukcja, na jutro, ocenicie?

¶niadanie: 4 ³y¿ki p³atków owsianych zalanych dzi¶ wod±, rano dodam 30ml ciep³ego mleka, 100g twarogu pó³ót³ustego, 2 ³y¿ki rodzynek i cynamon

II ¶niadanie: bu³ka ¿ytnia, mas³o, 100g piersi z kurczaka duszonej, papryka

obiad: filet z dorsza, 250g broku³a, pó³ woreczka kaszy gryczanej lub ry¿u

podwieczorek: szklanka kakao lub jogurt naturalny z 2 ³y¿ rodzynek

kolacja: wêdzona makrela lub tuñczyk z jakim¶ warzywem

I jak?
Jedwabna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:42   #892
_becia_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

¿abciu ja te¿ dzi¶ dosta³am okres
dzisiejsze U
*3kromki ¿ytniego 1z mas³em orzechowym wie¶nikiem i miodem a dwie z mas³em i prawdziwym francuskim cammembertem i d¿emem oraz z serem ¿ó³tym i pomidorem, kubek mleka z miodem cukrem i cynamonem
*prince polo mleczne, jogurt pitny wi¶niowy, musli jogurtowo-¿urawinowe (a to wogóle takie zdrowe jest? moje kole¿anki siê odchudzaj± i to jedz±, a to takie s³odkie i smaczne jest)
makaron z sosem miêsnym i serem ¿ótym(ma³y talerz) +1,5l soku
*rosó³ z makaronem i miêsem oraz w³oszczyzn±, schabowy i ziemniaki odsma¿ane (z wczoraj) mizerii du¿o
*rogal drod¿owy z mas³em i nutella szklanka mleka, potem (chyba) jeden piegusek,
*dwie parówki (93%miêsa) z ketchupem, du¿a bu³ka domowa (z m±ki ¿ytniej/pszennej i pestkami dyni) po³owa z mas³em, reszt± wie¶niaka ze ¶niadania,szynk± ogórkiem i szczypiorem, po³owa z samym mas³em, dwa pieguski i kromka ¿ytniego z nutell±(niewiem co mi siê dzi¶ dzieje)
*banan wymieszany z gradka waniliowa ,gar¶ci± rodzynek i ¿urawin± (bêdzie bo mam mega ochotê,ale tak za godzinkê choc ju¿ bym zjad³a a dopiero po kolacjii jestem)

i jak?

Mateusz
_becia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 19:58   #893
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez _becia_ Poka¿ wiadomo¶æ
¿abciu ja te¿ dzi¶ dosta³am okres
dzisiejsze U
*3kromki ¿ytniego 1z mas³em orzechowym wie¶nikiem i miodem a dwie z mas³em i prawdziwym francuskim cammembertem i d¿emem oraz z serem ¿ó³tym i pomidorem, kubek mleka z miodem cukrem i cynamonem
*prince polo mleczne, jogurt pitny wi¶niowy, musli jogurtowo-¿urawinowe (a to wogóle takie zdrowe jest? moje kole¿anki siê odchudzaj± i to jedz±, a to takie s³odkie i smaczne jest)
makaron z sosem miêsnym i serem ¿ótym(ma³y talerz) +1,5l soku
*rosó³ z makaronem i miêsem oraz w³oszczyzn±, schabowy i ziemniaki odsma¿ane (z wczoraj) mizerii du¿o
*rogal drod¿owy z mas³em i nutella szklanka mleka, potem (chyba) jeden piegusek,
*dwie parówki (93%miêsa) z ketchupem, du¿a bu³ka domowa (z m±ki ¿ytniej/pszennej i pestkami dyni) po³owa z mas³em, reszt± wie¶niaka ze ¶niadania,szynk± ogórkiem i szczypiorem, po³owa z samym mas³em, dwa pieguski i kromka ¿ytniego z nutell±(niewiem co mi siê dzi¶ dzieje)
*banan wymieszany z gradka waniliowa ,gar¶ci± rodzynek i ¿urawin± (bêdzie bo mam mega ochotê,ale tak za godzinkê choc ju¿ bym zjad³a a dopiero po kolacjii jestem)

i jak?
Je¶li to musli nazwaæ zdrowym przy tym ,¿e ma minimum 30g cukru w 100g
Na odchudzanie mo¿esz przekazaæ kole¿ank± ,¿e takie musli out tak samo jak pieczywo tekturka czyt. 'wasa'
A co do jad³ospisu twojego to mi siê podoba ale np. pominê³abym niektóre produkty i doda³a wiêcej owoców

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret

Edytowane przez Tynusia
Czas edycji: 2011-04-06 o 20:00
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 20:03   #894
credo
Raczkowanie

Jak ja Ci zazdroszczê dziewczyno, ¿e Ty przy takim jedzeniu nie tyjesz, nawet nie wiesz jak± szczê¶ciar± jeste¶! (te¿ nie wiem, co mi siê dzieje )

Stary 2011-04-06, 20:03   #895
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621

Utrzymanie & Odzyskanie @.. :

1¶niadanie: owsianka na mleku z bananem, mas³em orzechowym, orzechami laskowymi, nasionami s³onecznika i serkiem wiejskim
2¶niadanie: grahamka z serkiem almette jogurtowym i plastrem wêdliny z indyka
obiad:
filet z soli w zio³ach, broku³y z kukurydz± + kasza jêczmienna
podwieczorek: batonik crunchy orzechowo-migda³owy, jab³ko
kolacja:
serek wiejski z broku³ami, jajkiem, kukurydz± i nasionami s³onecznika

proszê o ocenê, jakie¶ wskazówki ew. czy co¶ zmieniæ w menu.. z góry dziêkujê

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-04-06 o 20:26
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 20:07   #896
_becia_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li to musli nazwaæ zdrowym przy tym ,¿e ma minimum 30g cukru w 100g
Na odchudzanie mo¿esz przekazaæ kole¿ank± ,¿e takie musli out tak samo jak pieczywo tekturka czyt. 'wasa'
A co do jad³ospisu twojego to mi siê podoba ale np. pominê³abym niektóre produkty i doda³a wiêcej owoców
o bardzo Ci dziêkuje
Nie jestem z siebie zadowolona obieca³am sobie ¿e tak± dzik± chêc na s³odyczê bêdê zaspoja³a rodzynkami ¿urawin± i owocami do których siê bardzo siê przekona³am a dzi¶ o ->
ale przynajmniej widzê ile zjad³am i to jest dobre...
a moje kole¿naki to maj± takie pojêcie o odchudzaniu jak i ja
czyli ¿adne i dam sobie rêkê uci±æ ¿e jutro pójd± ze mn± na pizze

Mateusz
_becia_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-06, 20:19   #897
zielona_zabcia
Rozeznanie

be¶ka ja Ci dam tyle s³odyczy jak Ci skopiê dupsko to zobaczysz
ale skoro nas @@@ dopad³a-rozumiem

dziewczyny takie pytanie jak dzi¶ na wadze mi pokaza³o mniej, a dosta³am po po³udniu okres to nie jest dziwne? zawsze by³o z 2kg wiêcej!
aha i ile mo¿na ³y¿ek m±ki orkiszowej razowej zje¶æ na eR na ¶niadanie/obiad?

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 20:19   #898
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

Dobra, widzê, ¿e bez jad³ospisu nie uzyskam odp (JAK WYJ¦Æ Z DUKANA - tak brzmia³o moje pyt)
Od jutra rzucam Dukana i planujê:
R - powolne wychodzenie z Dukana
7.00 - owsianka : 3³y¿ki otrêbów owsianych, 1³y¿ka p³atków owsianych, ³y¿ka twarogu chudego, bia³ko jajka, szklanka mleka 0,5%, 2 gotowane marchewki (na przyciemnienie karnacji )
9.00 - serek wiejski lekki, 200g z rzodkiewk±, pomidorem, ogórkiem
13.00 - wielki talerz dietetycznego kapu¶niaku
16.00 - curry z piersi z kurczaka
19.00 - sa³atka: pomidor, ogórek, sa³ata zielona, rzodkiewka z sosem jogurtowym

Bojê siê, ¿e przytyjê znowu przez te diety i eksperymentowanie
Stary 2011-04-06, 20:24   #899
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Creepy Ginger Watcher Poka¿ wiadomo¶æ
Dobra, widzê, ¿e bez jad³ospisu nie uzyskam odp (JAK WYJ¦Æ Z DUKANA - tak brzmia³o moje pyt)
Od jutra rzucam Dukana i planujê:
R - powolne wychodzenie z Dukana
7.00 - owsianka : 3³y¿ki otrêbów owsianych, 1³y¿ka p³atków owsianych, ³y¿ka twarogu chudego, bia³ko jajka, szklanka mleka 0,5%, 2 gotowane marchewki (na przyciemnienie karnacji )
9.00 - serek wiejski lekki, 200g z rzodkiewk±, pomidorem, ogórkiem
13.00 - wielki talerz dietetycznego kapu¶niaku
16.00 - curry z piersi z kurczaka
19.00 - sa³atka: pomidor, ogórek, sa³ata zielona, rzodkiewka z sosem jogurtowym

Bojê siê, ¿e przytyjê znowu przez te diety i eksperymentowanie
s³uchaj przerabia³am to samo!
Dawaj na ¶niadanie owsiankê z 4 ³y¿ek odrazu i wywal narazie otrêby, potem na drugie ¶niadanie spokojnie daj jab³ko i tyle z wêgli.
Powiem tak pewnie przytyjesz, bo Dukan ¼le zakoñczony to masakra,mi siê uzbiera³o+4kg, ale spoko, dasz radê, jak ja da³am...
pamiêtaj dawaj odrazu owoce aaa noi NNKT!
trzymam kciuki, ja wysz³am na prost±! a zrobi³am dok³adnie to co Ty!
po miesi±cu mêczarni ju¿ mi tak ³adnie cm lec± z ud ¿e hoho

zarêczona 30.03.2012
nied³ugo ¿ona
nied³ugo matura
wygra³am swoje ¿ycie !
Stary 2011-04-07, 05:55   #900
Creepy Ginger Watcher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona_zabcia Poka¿ wiadomo¶æ
s³uchaj przerabia³am to samo!
Dawaj na ¶niadanie owsiankê z 4 ³y¿ek odrazu i wywal narazie otrêby, potem na drugie ¶niadanie spokojnie daj jab³ko i tyle z wêgli.
Powiem tak pewnie przytyjesz, bo Dukan ¼le zakoñczony to masakra,mi siê uzbiera³o+4kg, ale spoko, dasz radê, jak ja da³am...
pamiêtaj dawaj odrazu owoce aaa noi NNKT!
trzymam kciuki, ja wysz³am na prost±! a zrobi³am dok³adnie to co Ty!
po miesi±cu mêczarni ju¿ mi tak ³adnie cm lec± z ud ¿e hoho
Wielkie dziêki, ¿abcia! Cieszê siê, ¿e ju¿ masz to za sob± i ¿e da³a¶ radê. Daje mi to nadziejê Nie u¶miecha mi siê wizja kolejnego jojo, ale nie dam rady kolejnego tygodnia bez wêgli, nie ma szans. Zero koncentracji, apatia, bol±cy brzuch - mimo, ¿e stosowa³am siê do zaleceñ w 100% !(oprócz jednego kompulsu). Ogólnie odradzam Dukana! Wracam skruszona na 10P¯ dziêki którym zrzuci³am ju¿ kiedy¶ 10kg. Póki co waga wêdruje do piwnicy na jakie¶ 2 tyg. Nie bêdê siê frustrowaæ :P Jeszcze raz dziêki. Teraz robiê owsiankê i dam wiêcej p³atków owsianych, codziennie troszeczkê wêgli wiêcej.

My¶la³am te¿, ¿eby zrobiæ sobie jak±¶ 3dniow± dietê oczyszczaj±c±, bo nadmiar bia³ka strasznie mnie jako¶ "obci±¿y³"

Edytowane przez Creepy Ginger Watcher
Czas edycji: 2011-04-07 o 05:57
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.