|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Ja w ogóle nie kupuję. Ewentualnie dopiero jak już dziecko będzie na świecie i okaże się potrzebny.
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo super wieści! Kawał baby już masz w brzuchu
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DObre |
|
|
|
|
#3634 |
|
Rozeznanie
|
No piszecie jak szalone,ale super Bo chociaz mam co robic prize caly dzien.dzisiejszy dzien nie nalezy do udanych , niestety ale z braku zajecia...troche posiedzialam na sloneczku ale jakos tak niebezpiecznie slabo mi sie zrobilo , no I zrezygnowalam , a w cieniu za to jeszcze chlodno... Jak tu dogodzic? Troche sie boje na sloncu siedziec zeby jakos palm nie dostac. Moja mama w ciazy z mom bratem dostalam plamy na szyi no I zostalo jej po porodzie, nie wie wlasciwie dlaczego, moze akurat od slonca , Bo brat sie urodzil w sierpniu.
Nerola- gratulacje wizyty. Troche samotnosci mi dokucza,fajnie macie jak czytam babcia z pierogami , mama cos doradzi z. Zakupami, obiadki u rodzicow , a niestety tego strasznie brakuje na emigracji... Chyba mnie jakas deprecha dopada . U mnie 23 tydzien , dzidziusia szaleje , no I na dodatek jakies problemy zoladkowe mi dokuczaja
|
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dla Filipa kupiłam dwa śpiworki mały i duży i w ogóle się nie sprawdziły. Filip nie chciał w tym spać ![]() Lepiej mu pod kołderką, a śpiworki sprzedałam i nie będę już kupować dla drugiego..
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Nerola
oby tak dalej .Cytat:
. A nie możesz na kilka dni lecieć do Polski? Bo chyba nie pracujesz, prawda?
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
ja sobie nie wyobrazam braku meza przy porodzie
caly czas byl ze mna, meczyl sie prawie tak jak i ja te cholerne 26godzin, wspieral mnie, pomagal, ani na chwile mnie nie opuscil (bo np glodny) choc pod koniec mial juz lzy w oczach z bezsilnosci... gdyby nie on, zalamalabym sie juz w polowie tego czasu... Dzisiaj mnie wkurzyl, ale kiedy pomysle o tamtym porodzie to lzy same cisna mi sie do oczu. Nigdy nie zapomne, ze te trudne chwile przeszlismy RAZEM... ![]() Co do odwiedzin - co szpital to inne zwyczaje, u nas mozna wchodzic bez ograniczen co do godziny i ilosci odwiedzajacych, co uwazam za fatalne rozwiazanie bo ludzie nie maja za grosz umiaru-przychodza calymi tabunami, a przeciez na lozku obok nie raz lezy wyczerpana do granic mozliwosci kobieta...
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
no i w końcu jestem
![]() i mam od razu lepszy humor, nie powiem ile wydałam ale jestem przeszczęśliwa że udało mi się dostać w ogóle jakieś spodnie na du..e. przeszukałam lumpeksy, h&m i wszystko co było po drodze ale nie miałam pojęcia że w c&a są ciążowe ciuchy i kupiłam dzinsy (wystarczą mi do końca ciąży wydaje mi się bo są dość luźne a teraz sobie guziczek przesunę i mogę do nich pasek założyć), bojówki na teraz mam nadzieję plus minus miesiąc ale potem je na all wystawię a były przecenione z 169 na 79 no i krótkie znaczy się do kolan czarne spodenki Nerola super że wszystko ok ale z Izy to kawał kobitki już jest
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
usypiałam Filipa i mnie nie było
Nerola za wizytę, Iza już duża dziewczynka w sprawie ankiety chyba musiałabym pisać do moderatora ![]() sprawdziłam da sie dodać sondę
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-04-06 o 21:13 |
|
|
|
#3640 |
|
Zadomowienie
|
meszsares podziwiam męża, gratuluję wytrwałości. Mój mąż ma okropny wstręt do widoku krwi, od razu blady jak ściana i słabo mu się robi, więc mogę zapomnieć o jego obecności przy porodzie. Wolę, żeby sobie grzecznie siedział za ścianą, niż ma zemdleć na porodówce.
|
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Dakaro- to prawda nie pracuje ,no a jakos nie wyobrazam sobie zebym mogla zostawic T samego tu a ja tam , strasznie bym tesknila za Nim. Nie chce mi sie juz nawet sprzatac , Bo ile mozna jak mieszkamy tylko we dwojke , to kto niby ma nabrudzic ...
A co do porodu to moj maz tez obiecal ze bedzie , ja tez nie wyobrazam sobie zebym bylaw tam sama. Boje sie jak cholera ,ale wiem ze na Tz moge liczyc , on bardzo troskliwy.... Mam nadzieje ze nie zemdleje
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oba za grosze. Jeden 8 zł drugi 4,90 ![]() Nerola super, ze Izunia zdrowo rośnie |
|
|
|
|
#3643 |
|
BAN stały
|
Dziękujemy Wam kochane ciotki
Mój T. był przy dwóch porodach (a przy pierwszym był też Maksia ojciec). Bardzo pomogła mi Jego obecność a i on wie ile to wysiłku i bólu kosztuje. Teraz ma opory by pójść po akcjach z Krystianem.Boi sie,ze nie wytrzyma tego.Z Szymkiem było ok i ze mną a przy Krystianku komplikacje i ma uraz ale idzie. Zanka lepiej sie czujesz? Dziubek szaleje jak Brunetka A tak w ogóle,to bez rejestracji znów wlazłam do gabinetu Zawsze tak chodzę.A położna jak mnie widzi to mnie woła a reszta czeka.Lekarz jej mówi.Oby oboje z lekarzem byli przy porodzie.Moje największe marzenie. Boli mnie pochwa cholera.Blizny po cieciach.No masakra.Ja nie dam rady już urodzić naturalnie.A Iza też ma wielki łeb jak bracia
|
|
|
|
#3644 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka lipa
Wyobrażacie sobie, licytuje w "poniżej minuty" komplet piękny, a tu internet mi padł i nie wygrałam aukcji która poszła tylko o 1 zł do góry![]() |
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola jaka Iza duża
![]() pochwale sie, wygrałam, myslicie ze sie opłacałao? http://allegro.pl/show_item.php?item=1544268410 |
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Nerolka no grzeczna jesteś że napisałaś
![]()
|
#3647 |
|
Rozeznanie
|
Patik87 karuzela sliczna, no I moim zdaniem cena super
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Nerola a czuję się średnio
cały kręgosłup boli... i to z mojej głupoty, bo po nocach wannę, kibel myłam a ja teraz nawet na chwilę schylić się nie mogę bo jak staruszka wszystko boli za dużo chodziłam dziś to brzuch boli i pachwiny, i jakoś na udo mi ciągnie masakra dziś kryzys ale myślę, że jutro będzie lepiej ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
ja czekam na ten zwrot podatku wtedy dokupię łóżeczko z materacem i fotelik w czerwcu chyba dopiero dokupię resztę gadżetów i kosmetyków
|
|
#3650 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola Iza to już duża pannica jest
Tak się teraz przeglądałam w lusterku po kąpieli i ja normalnie jestem gruba, wyglądam jak świnka a nie jak kobieta w ciąży. Wałek mi się pod cyckami robi, bo maluch na dole to tłuszcz na górze się umiejscowił. Zakupię worek pokutny i będę w nim chodzić do końca ciąży
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Nerola raz się żyje
Jak szaleć to po całości ![]() bo za mało kasy zostało na koncie Świąt i tak nie robię bo jedziemy do rodziny do Częstochowy. Więc kasa zostanie Wiedziałam, że Iza to grzeczna dziewuszka ![]() patik87 fajna ta karuzela i cena też imponująca Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-06 o 21:38 |
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie że się opłacało!
|
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Mam pytanko... Macie jakiegoś sprzedawce u którego można duużo kupić? z rzeczy dziecięcych oczywiście, butelki, pieluchy tetrowe, kocyki, pościele, smoczki itd itd itd Bo szczerze powiedziawszy nie chce mi się szukać a kilka z Was ma już wyprawkę kupioną
|
|
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
to jak wszsytkie szlaejecie po all to i ja sie dolaczam
http://allegro.pl/pajacyki-i-spiochy-i1538094746.html p.s. zakupy ekstra dziewczyny
|
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaszalałaś ![]() Ja nie umiem znaleźć takich aukcji ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3656 |
|
BAN stały
|
Bo to dzięki Wam!!!
W nagrodę dostaniecie fotki Izy ale zdjęcia ze zdjeć.Na 1 ssie paluszka. Zanko to jak u mnie.Jak przeholuję to już nie wstanę.I dziś mam to znowu po wczorajszym i dzisiejszym lekarzu ![]() Nie wolno nam i tyle.Łatwo mówić ale taka smutna prawda. Patik Karuzelka z gratisem ładniusia!!! Brunetko to aż z tylu źródeł przypływ kasy?Super!!!Juz sie nie mogę doczekać ![]() Shirko mówisz pieluchę flanelowa mam zmarnować na gada? Maść cały czas ww użytku Jacieeee no kopala Ci dam za te bzdury! A...przytyłam w 3 tygodnie ponad 1,5 kg. i wazę 68.Pobiję rekord coś czuję Fajnie!!!Ależ jem pyszny chlebek ze smalcem.Matulu jakie te skwarki pysznie chrupią
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-06 o 21:49 |
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcjewp.wp.pl/show_user_auct...=11763&p=2&p=0 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3631162 |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego smalcu to Ci szczerze współczuję Ja nie znoszę. Brr...
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nerola allle już duża pannica z tej Waszej Izy
Bardzo dobrze, że wizyta udanaCytat:
Ja też dzisiaj niezbyt dobry dzień mam. Brzuch ciągnie przy chodzeniu, wczoraj dużo chodzilam, dzisiaj też pojechalam do sklepu i troche pochodziłam. Czuję jak mnie w dole gniecie przy chodzeniu więc leżę tak jak lekarz kazał. I też mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Cytat:
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4222926 Dziubek widzisz jak zakupy potrafią humor poprawić O malowaniu paznokci też słyszałam, że do porodu nie wolno mieć, bo właśnie po płytce lekarz jest w stanie zobaczyć czy jest ok. Więc miesiąc przed tp też przestanę malować. Ale za tydzien chyba pójdę sobie na żele u rąk, bo mam swoje ładne paznokcie, ale non stop gdzieś zachaczę i mam ubytki. |
||
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1 Porównaj, który ma większość rzeczy jakie potrzebujesz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Kawał baby już masz w brzuchu

bo ludzie nie maja za grosz umiaru-przychodza calymi tabunami, a przeciez na lozku obok nie raz lezy wyczerpana do granic mozliwosci kobieta...

bo za mało kasy zostało na koncie

Zakończone: 2