|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki nasze rosną a buzinkę mają wciąż radosną:)
Musiałam wyjść, bo chyba bym nie wytrzymała! Nadal nie śpi. Nogi mnie już kur... bolą od stania przy jego wyrze. Nie mam siły! Wszystko przez te dodatkową drzemke
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Wreszcie śpi...koszmar... a jutro musze do babci z nim jechać...na dwa autobusy trasa oszaleje |
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley mam lenia i nawet mi się pisać nie chce
chodzę przejedzona, znudzona, śpiąca... ![]() bolą mnie dziąsła, głowa... marudna jestem bo Tżta non stop w domu nie ma...po pracy posiedzi trochę, zje obiad,wyjdzie z psem i jedzie na trening albo siatkę albo tak jak dzisiaj po komputer rodziców odebrać z naprawy...mijamy się dzisiaj siedzi w domu, ale mecz ogląda a ja tym samym też bo mamy kompy w jednym pokoju z tv. w pt mam wizytę u ginki i znowu wielka du.... bo stresuję się kg na wadze mam wyrzuty sumienia, że jem, jem i jem...ale tak z nudów trochę pewnie miałyście tak?lind ale szczoteczkę to chyba nie przez neta kupiłaś? łee szkoda, że do mamo to ja nic nie dodają... ja w tym miesiącu może m jak mamę kupię, ale ta cena
Edytowane przez Ollliwka Czas edycji: 2011-04-06 o 21:13 |
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro biorę się za porządki. Dziś pomyłam wszystkie pierdoły z mebli w kuchni (takie ozdobne gary)
Michaś właśnie się budzi
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka no jadłam co chciałam a smaki miałam. A jak mi się nudziło to już masakra
aż zgage potem miałam do nieba po moich miksach i zdarzało się żyganko![]() Lindsley Piotrek się budzi ostatnio o jakiejś 22-23 na żarło, bo nie dojada w dzień i coś mu mało... A ja, że taka zmęczona jestem i mnie nogi bolą od stania przy wyrze nie czuje się na siłach jutro z domu ruszać, ale jak nie jutro to będe musiała w piątek a wolałabym sobie spokojnie sprzątać przed weekendem |
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka szczoteczkę kupiłam w carrefourze..
Smaki oj miałam i jadłam sporo z nudów... Ale najbardziej tęsknię za spaniem do 10... Zebra też chodze przemęczona... A dziś to pogoda chyba jakaś taka bo tz i teść też się słabo czuli. W markecie mi się kręciło w głowie - ale u mnie przez wadę wzroku chyba - pogłębia się. Jestem krótkowidzem i jak mam jakąś dużą przestrzeń przed sobą to nie mogę patrzeć, kręci mi się w głowie... W domu jest ok. Jutro tz ma wolne a potem 6 dni pod rząd do pracy i urlop ![]()
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
zeberka a ja na lody i pepsi mam fazę
zresztą co ja gadam...całe życie miałam, ale teraz to masakra poczytałam na mamusiach o zachciankach i od razu mam ochotę na to co one...teraz lody - rożki z biedronki za 0,99 groszy pyszne namówiłam dzisiaj Tżta i ze mną pojechał do biedrony. dziewczyny ja to jestem przerażona tym co będzie jak Zuzia się urodzi...mianowicie tym, że jak mnie ktoś budzi to ja później zła chodzę...a przecież małe dziecko w nocy płacze i woła jeść np. chyba będę do Was smsy pisała w ciągu dnia bo nawet kompa nie odpalę w ogóle jak w nocy spać nie mogę czasami po h czy 2h to myślę o porodzie i ogarnia mnie strach okrutny
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley przemęczone jesteśmy, bo mamy wymagające dzieci i w sumie same musimy sobie radzić... A wiesz większośc mam ma ten luksus, że dziecko podrzuci rodzicom, teściom, wyjdzie co jakiś czas z Tż bez dziecka...a jak tak już tak rok non stop z dzieckiem niemal to myśle, że normalne nawet, że tak na pysk się pada...z przemęczenia sypiam jeszcze gorzej niż zawsze a ja zawsze miałam problemy z zasypianiem...teraz to już dramat...i nawet tabletki ziołowe mi nie pomagają
Olliwka przywkniesz mysle, bo jak się rodzi dziecko instynkt macierzyński sprawia, że śpi się tak czujnie jak nigdy w życiu i stoji się przy dziecku w ułamku sekundy jak zacznie płakać... Nawet Tż był czujny z początku(zazwyczaj atom go nie dobudzał). Możesz spać z dzieckiem z początku- wtedy wystawisz cyca i heja zaraz śpicie dalej bez wstawania. W sumie to nie sprawia, że dziekco nie chce spać w łóżeczku potem jeżeli zaczyna się je kłaść w nim jak tylko zaczyna mniej się budzić w nocy na żarełko. Pamiętam, że zdarzyło mi się spać na siedząco z Piotrusiem na kolanach, bo z przemęczenia usypiałam jakoś przy karmieniu, czy zaraz po... masakra, budziłam się z obolałą szyją ![]() Poród ...normalne, że coraz bardziej o nim myślisz, bo już ta końcówka zleci bardzo szybko Pomyśl, że ile byś o nim nie myślała, nie spała przez niego i tak urodzisz i to przejdziesz jak miliony innych kobiet codziennie na całym świecie
|
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzyłam na pogodę długoterminową - ciągle ma padać
I kiedy ja mam okna pomyć Tz od 14 ma wolne a od 13 to ma lać...Ja już o porodzie nie chcę pisać.. .Przemęczenie - oj tak... Też zasypiałam przy karmieniu na fotelu dlatego z niego w końcu zrezygnowałam, dużo łatwiej i wygodniej na leżąco w łóżku - ja śpię, Misiek śpi.. Tylko że my mamy wąskie łóżko i jest niewygodnie tak spać. Początkowo Misia odkładałam, teraz zasypiam tak mocno że się budzę dopiero jak Młody zaczyna się wiercić... Czekam jeszcze na tego jednego zęba i zaczynam akcję łóżeczko bo długo tak nei wyrobie.. Co mam kupić na prezent dla mamy? Okrągłe urodziny ma ![]() Spadam spać
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley szkoda, że tak późno wychodzi ta nauka spania w łóżeczku... mnie było mega łatwo ale właśnie na początku- może miał 3 miesiące...budził się już rzadziej na jedzonko i od razu zaczełam go w łóżeczku usypiać. nie protestował nawet. Teraz zawsze spi w łóżeczku ale niestety przy zabkach itd. budzi się w nocy albo nad ranem i nie chce spać sam tylko ze mną..a.le mi to nie przeszkadza i chętnie go biore...byle mi się dał najpierw wyspać, bo z nim się nie śpi wygodnie
. Tragedia jest jak nie chce spać wogóle w łóżeczku jak jest bardzo źle z ząbkowaniem, albo chory... Co do prezentu trudno mi radzić, bo jej nie znam..nie wiem co lubi... wiesz czy kosmetyki, torebki, jakieś bizuteryjki, wazony itd.itd. Ide powalczyć na łóżku do jutra!
|
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Ale on od małego spał w łóżeczku. Nawet był taki czas kiedy zasypiał sam... Budził się 2-3 razy tylko. Teraz ząbkuje + chrypka i tak się rzuca w nocy że szok...
No kurcze chciałam coś wyjątkowego kupić bo to okrągłe ur ale nie mam pojęcia co... No i rodzeństwo podpytuje i dupa...
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
No ale co ona lubi? Może tak prędzej coś wymyślisz... Np. moja uwielbia i biżuterie i kosmetyki więc zawsze było mi łatwo coś wybrać- przeważnie marzyły się jej jakiś perfumy.
Piotrek te teraz źle sypia i częśc nocy śpi u mnie. Ale zawsze usypiam go w łóżeczku. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Piotruś spał w piżamce z lidla pierwszy raz i super jest! Troszke musze nogawki tylko wywinąć i jest ok(bo nie śpi po kapieli tylko biega w piżamie jeszcze). Ale w pasie super, bluzeczka nie wychodzi ze spodni jak ją w nie wsadze. Jest bardzo wygodna. |
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko co do tegoc zuwania w nocy i wrażliwości na płacz to ja wiem, że będę bardzo czujna
tylko takie czuwanie odbija się na moim zachowaniu w dzień pamiętam jak pies miał biegunki w nocy to ja samoistnie o 2-3 w nocy się budziłam i nie spałam już ![]() lindsley rany nie wiem co na ten prezent...metodą co lubi a czego nie chyba...ja to zazwyczaj kupuję dla mamy kosmetyki albo to czego potrzebuje a mi o tym powie np. jakiś czas wczesniej...
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
My ostatnio mieliśmy 80 urodziny dziadka i tez problem.
W końcu kupiliśmy taki gruby akrylowy, ładny koc. ![]() Ale z prezentami jest zawsze problem |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley my na okrągłe urodziny mamy kupiliśmy zestaw biżuterii
Jak się taką szczoteczką posługiwać?? to się wygodnie dziecku trzyma? ja mam zestaw 3 szczoteczek z Nuby http://allegro.pl/nuby-szczoteczki-d...539840080.html, narazie tylko dwóch pierwszych używaliśmy.Też Nam się taki balon robił, ale po spuszczeniu całkowicie powietrza, załataniu dziury i ponownym napompowaniu balona nie było Zeberka super, że piżamka się sprawdza ![]() Kuzynka wpada systematycznie, bo to chrzestna Dominiczki Proszę o przepis na rybkę i inne drugie dania z mięsem bo już pomysłów mi brak....Co do spania dziecka. Moje dziecko wkońcu dojrzało do zasypiania samej w łóżeczku Wcześniej po mleczku, kołysałam Ją w ramionach siedząc na łóżku i jak usnęła to odkładałam do łóżeczka. A ostatni tydzień nie pozwala się kołysać, więc odkładam Ją do łóżeczka i kładę się obok na swoim łóżku (mamy łóżeczko przysunięte do naszego wyrka) i tak sobie leżymy aż Dominiczka usypia ![]() Ale Zeberka może Ty też przysuń łóżeczko do swojego łóżka i połóż się a nie stój nad Nim może będzie Ci łatwiej a Piotruś i tak będzie czuł Twoją obecność ![]() A karmiłam i na siedząco i na leżąco ![]() Z tym spaniem na siedząco z dzieckiem na rękach ojjj doskonale pamiętam kiedy Mała byłą chora i gorączkowała strasznie... całą noc potrafiłam przespać na siedząco ze zwisającą głową i z Dominiczką na rękach.... A u Nas słońce Aja enty raz jadę na uczelnię Korzystam póki mama jest jeszcze na L4, bo może mi się zająć Małą. Ostatnio przyzwyczaiłam się, że mama często zostawała z wnuczką - Dominisia ma dzięki temu świetny kontakt z babcią, babcia Jej ciągle czyta, gada do Niej, a ja wtedy trochę zmieniam otoczenie, odpocznę od rutyny... i tak od 2 tyg 2razy w tygodniu miałam tą przyjemność ![]() A Dominiczka uczy się każdego dnia aż normalnie nadziwić się nie mogę Może jeszcze sama nie chodzi, ale jest bardzo odważna, nie ma u Niej problemu, żeby się puścić kiedy wystawiam do Niej rękę, przechodzi sobie przy łóżku, ścianie, kombinuje jak może ![]() No i od 2 tygodni nic tylko MAMA woła Zębów póki co te 6, ale idą kolejne i to znów kilka naraz, gryzaki poszły w odstawkę, najlepsza jest tetra mamlana w buzi ![]() No i przez to ząbkowanie nie mamy kiedy wrócić do niekapka tak ładnie z niego piła mając 5-6-7 miesięcy, a potem musieliśmy odstawić noi teraz muszę na nowo Ją przyzwyczajać do niekapka. Na nocniku uczymy się siedzieć, ale ja nie wiem - boi się go jak siedzi?? czy boli Ją coś przy tym siedzeniu? ![]() No, a z TŻtem nie mam co opowiadać, bo totalnie zero kontaktu. Ok, idę usypiać Dominiczkę bo już tak próbuję od 1h i coś usnąć nie może a zmęczona jak diabli... |
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia próbowałam tak jak piszesz, bo mnie nogi już mega bolałay, ale wtedy wstawał i chciał żebym go wzieła do łóżka...jego łóżeczko jest przy moim
. No i musze wisieć z boku na stojąco i go głaskać w nieskończonośc...pzreważn ie 10-15 minut i śpi a wczorajsze 2 godziny to była dla mnie makabra. Nigdy więcej dodatkowej drzemki!Piżamka jest boska! Mam dość za szerokich w pasie albo za ciasnych. Ta jest idealna- nie ciśnie, ale nie zjeżdża. Przepisy popisze wieczorem(jak mi net nie nawali, bo coś do teraz nie miałam ![]() No ja z Tż gadam ale urzędowo. Dzisiaj był milszy, ale nie zmienia to faktu, że jest uczuciowa pustynia. Ale oni zawsze jak przegną to się coś tam postarają po to aby za chwile robić tak samo... Pogoda zaje... słońce to ciepło, zajdzie to przez wiatr chłodniej Ale ubieram Piotrusia jak wczoraj, bo nie zmarzł ani ja... od jutra ma być ponoć brzydziej.Ide dalej pakować się na wyjazd do babci księciunio nadal śpi! Makabra O d 11 do12 nie mogłam go uśpić normalnie, a teraz wstać nie chce i tak ostatnio ciągle jest... wolałam jak spał o 11 i wszędzie zdanrzałam.
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-04-07 o 13:39 |
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia zapomniałam napisać o szczoteczkach. Miałam taką zwyklejszą, ale zdecydowanie lepiej Piotrkowi się myje tą co linka wklejała Lind. Wkłada paluszek w te dziurke i jakoś tak fajniej mu się trzyma, a jak dokuczają ząbki to gryzie z tyłu(bo to gryzak jest). Ja mu daje troszeńke pasty i daje samemu myć zęby, potem z 2,3 razy przepłukam szczoteczke i daje mu jeszcze(takie niby płukanie).
Piotrek nie lubiał wogóle na początku na nocniku siedzieć. Teraz zazwyczaj nasiusia nawet i zagląda zawsze czy jest coś Zdąrzyłam przed nawałnicą deszczu masakryczną. Niby chwila ale jaka siła i jak zacinało. Ulewa... Piotrek od jakiegoś czasu wkłada do jeździka rózne skarby(gąbki do garów, pilot od tv, zabawki, klocki, nawet cieżarówke tam wciskał) i wozi, nosi po domu albo jeździ z nimi Mały siłacz:F
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-04-07 o 18:58 |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusiu póki co raz użyliśmy szczoteczki - zapomniałam dziś
Tz dziś był na spacerze i już nawet do sklepu nie doszedł i powietrza nie było... Oczywiście nic z tym nie robi Jutro ma na 12 to muszę z rana go ruszyć Zebra na Misia piżamki jeszcze za duże - wzięlam te 86/92 Ja też poproszę o jakieś fajne przepisy bo Michas je tylko zupki - brokułową, rybną, warzywną... w kółko różnice polegają czasem na dodatku albo ryżu albo kaszy kuskus, jaglanej, manny... Z resztą on chyba wybredny bo mu pulpety zrobiłam to nie jadł, rosołu nie chciał nawet takiego doprawionego jak dla nas. Dziś mi suche ziemniaki z talerza wyjadał + ogórek kiszony. Tatuś rozśmieszał to nawet kisiel z pół bobofuita zjadł ![]() Michał ostatnio ma jedną drzemkę w ciągu dnia i wieczorem pada przy cycku. Nawet jednego nie zdąży dobrze opróżnić. Ale budzi się po 2-3h czasem szybciej i wtedy czasem długo lulamy. W nocy nie ma rady musi być cycek... Próbowałam z wodą ale drze się wniebogłosy. A ja zasypiam, budzę się jak on się budzi - dziś to się non stop wiercił... a wtedy nie da się odłożyć... (przerwa na ululanie Michałka - przebudził się) Kakusia dla Dominiczki za samodzielne spanie, nowe umiejętności i za MAMA - ja się chyba nie doczekam .Fajnie że mama Ci pomaga. Gdybym mogła komuś raz w miesiącu na 1 dzień zostawić Michałka skakałabym z radości. Sama nie wiem co bym z takim dniem zrobiła wyspać się czy coś w domu zrobić Niestety nawet nikt nie zaproponuje - no poza siostrami - moja jak narzekam pisze że mam go spakować i przywieźć na wakacje, tz-a że mamy wszyscy przylecieć to ona się nim zajmieA czemu odstawiłyście niekapka ![]() Michał nie lubił się tetrą bawić. W sumie nie używam od dawna, mam zawsze jakąś w torbie jak gdzieś jedziemy, ale używam w sumie u lekarza, jak rozbieram Małego. Na nocnik nie da się za Chiny posadzić ![]() Z Tz tak sobie, nie najgorzej... Dziś tz zajmował się synem a ja wzięłam się do roboty. Najpierw sprzątałam kuchnię, potem się przejaśniło to stwierdziłam że umyję okno w jednym pokoju a jak już to zrobiłam to naszła mnie chęć na okno w sypialni (w obu pokojach duże podwójne + drzwi balkonowe), poprałam firanki, tz poodkurzał, obiad zrobiłam (co się ostatnio nie zdarza ![]() Michaś dalej ma chrypę ale już chyba lepiej niż wczoraj. Puszcza się coraz częściej ![]() Teraz tz aż do przyszłego czw w pracy także sobie nie odpocznę ale w pn jesteśmy umówieni na kawkę a Misiek na randkę nie wiem czy znów trójkącik czy tylko we dwoje będą![]() Wybieram firanki na korytarz i do pokoiku... Co myślicie? korytarz http://allegro.pl/firanki-zonkile-47...548418369.html pokoik http://allegro.pl/firanki-irena-wys-...538388834.html Do pokoju zależy mi żeby była gęstsza bo za oknem jest wejście do domu a czasem podglądam kto przyszedł a nie chcę wpuścić ![]() Muszę ustalić menu na roczek - będzie kawa + ciasto i kolacja. To będzie poniedziałek wielkanocny więc pewnie wszyscy przejedzeni dlatego w większości stawiam na jakieś przekąski - typu jajka z jakąś pastą itp... Pomóżcie Chciałam zrobić coś innego niż zwykle...Co do mamy to kiedyś mówiła o narzucie na łóżko bo ostatnio sobie sypialnię odremontowali ale one drogie (w sumie to nie przeglądałam allegro jeszcze) Kosmetyki to wiem że ciągle dostaje na coś i chyba spory zapas ma. A ona chyba nie jest jakąś tam fanką dobrych kosmetyków czy perfum W sumie to nie wiem co lubi... Taki kontakt mamy że---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Co myślicie o tej http://allegro.pl/narzuty-narzuta-na-lozko-200x220-jaski-poszewki-i1526692386.html N-07, N-9, N-302pur Sypialnia jest fioletowa (wrzos czy coś) Trochę kaski... Może z siostrą zrzutę zrobimy, do tego jakiś kwiatek... W sumie to imprezę robi razem z imieninami w majowy weekend. Chwilę czasu jeszcze mam. Bo ur w przyszłym tyg ale nie pojedziemy
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bójcie się dać dzecku samemu czyścić zęby- Piotrekrobi to od tak dawna, że już nie pamiętam jak to jest samej to robić...czasem jak mu się już nie chce, ale dzioba otwiera to mu poprawiam\dokańczam. A uczyłam go czyszcząc równocześnie z nim swoje zęby
![]() Myśle, że niekapek odstawiony, bo Dominiczka nie chce tknąć niczego co jest twardsze od smoka Piotrek miewał tak, że tylko z flachy pił.Lindsley co do nocnika jak nie chce siedzieć to widać jeszcze nie czas. U nas zdecydowanie czas, bo jak pielucha młodemu przeszkadza (za mokra, kupa) to próbuje sam odpiąć rzepy z pampersa albo ciągnie go od dołu żeby zerwać. Niech, że Ci załata to koło w końcu, bo to bez sensu... ![]() Firanki mi się podobają i cenowo ok Co do menu ciężko mi coś powiedzieć, bo my mieliśmy mieć skromne(sałatka gyros, przekąski, ciasta i torcik ale typowo taki żeby Piotrek mógł zjeśc ile chce). Zresztą w kuchni kiepska jestem ![]() Co do narzuty ja lubie takie kolorki... I widziałabym to w takich kolorach |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie tz oleje z tym kołem to mam warsztat pod nosem i wulkanizują koła to może i mi małe kółko zakleją
Cytat:
![]() Michał niekapkiem masuje sobie dziąsła Ze szczoteczką to dopiero wczoraj kupiłam i się zapoznawaliśmy... Jutro go zabiorę ze sobą do łazienki i będziemy myć ząbki... Muszę pastę poszukać jakąś bo wczoraj w carrefourze to nic prawie nie było
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley no ten 07
Jak wulkanizatora masz pod nosem to szkoda, że wcześniej nie zapytałaś Piotrek uwielbia ze mną myć zęby, nawet teraz nam się tak zdarza z rana Czasami chce mi swoją małą szczoteczke wcisnąć do buzi A paste kupowałam w aptece ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Brokuły pod beszamelem składniki: -brokuł -2łyżki masła -szklanka mleka -odrobina startej gałki muszkatołowej(ja robiłam bez) -pieprz sól Brokuł podzielic i ugotować w lekko soolonejwodzie. Ugotować aż mięknie i odcedzić Na patelni rozpuścić masło, domieszac mąke, sól i pieprz. Wlewać po trochu melko mieszając by nie potworzyły się grudki, mieszać i gotować aż do uzyskania sosu. Odstawić sos i delikatnie wymieszać z brokułami. Można oprószyć gałką muszkatołową, można dodać do brokułów podsmażony lub ugotowany drób. To mam z gazetki jakiejś małej z przepisami co keidyś gdzieś w gazecie mi się trafiło ![]() A rybke w pomidorach robie tak: Panieruje i smarze na oliwie (robiłam z dorsza). W tym czasie cebulke obsmarzam w rondelku, dodaje smiksowane pomidoory z puszki. Przyprawiam ziołami jakimi tylko chce(lub jakie mam ) i tyle polewam nim rozdrobnioną rybke ( bo sparwdzam czy nie ma jakiś ości czasem i tak mogą się trafić). Można dodać do sosu ugotowane jarzyny i będzie bardziej zdrowo i bogato Rybka w śmietanie 5 łyżek masła rozpuścić w rondelku. Na to kładziemy filet rybny(ja robiłam z dorsza)- posypać piperzem i solą. Następnie warstwa pora, warstwa marchewek(mini z tesco np., można i zwykłą, ale ja tak robiłam i była za twarda więc lepsze może jakieś z mrożonych) posypać sola i pieprzem. Na to wszystko dajemy duże opakowanie śmietany i dusimy ok.30minut. Co jakiś czas mieszać. Na rybke w śmietanie mam od koleżanki ten przepis i w sumie zastanawiałam się czy śmietana nie zaszkodzi dziecku, ale wszystko było ok. Troche bałam się przesadzić z solą i pieprzem i zdecydownie mogłam więcej dać Ogólnie też mi brakuje pomysłów na obiadki... ostatnio nie chciał naleśników z dżemem- z ciekawości próbowałam... pulpetów też nie lubi- nawet takich jak dla nas doprawionych... Na brokuły mam z jakiejś gazetki
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley ta narzuta 07 fajna....ta 09 też mi się podoba
![]() pracowity dzień miałaś... firanki też są ok i z Łodzi w dodatku ![]() podczytuje sobie różne wątki dzisiaj zaraz idę z psem (ale wiatr jest straszny) no i nie wiem czy wyczekam do przyjścia Tż z aikido ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- dziewczyny a jakie kupowałyście materacyki do łóżeczka dla maluchów? tzn. z czego są wykonane? jest fajne łóżeczko - drewniane (okazja się trafia), ale materacyk dodają z gąbki więc chyba będzie trzeba kupić nowy
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Zeberka z siatę z ubrankami
![]() Właśnie się zastanawiałam czy zdąrzyłaś zanim się rozlało na dobre ![]() A jaki masz nocnik? taki zwykły tradycyjnych rozmiarów? Dominiczka sama szoruje sobie ząbki, z tym że Nasz rodzicielski błąd - nie systematycznie No i od kiedy używasz pasty dla Niego? Bo my tak nie systematycznie bo marny sens widzimy w myciu ząbków samą wodą... I jeszcze jedno pytanie jak myje te ząbki to gdzie/na czym siedzi? Bo my toaletę po kąpaniu (czyli wycieranie, balsamowanie, ubieranie...) robimy na przewijaku na pralce.... Dzięki za przepisy ja to mięsidło konkretne lubię ![]() Lindsley Zeberka wytłumaczyła dlaczego nie piła chwilowo z niekapka. Ponoć często to się dzieciom zdarza przy ząbkowaniu. A jakbym teraz dała Dominisi niekapka to jasne, że go jak gryzaka będzie traktować - masuje sobie dziąsełka no ale nie do tego niekapek służy...A Michaś dalej w tych bucikach co na zdjęciu miał śmiga? Bo jeśli już zaczął chodzić to może kupcie Mu już dopasowane odpowiednie buciki ![]() Ładna narzuta Co do menu na roczek - ja w lany poniedziałek miałam parapetówkę i robiłam właśnie jajka nadziewane różnymi kolorowymi pastami - schodziły najszybciej ![]() Dominiczka ma ciągle 2 drzemki w ciągu dnia, ale Ona zawsze była śpiochem (po mamusi ). Ale nie ma jakiś większych problemow z wieczornych zasypianiem. Dziś się tylko wybudziła już 2 razy z krzykiem, ale to ewidentnie ząbki. TŻ Ją pogłaskał po główce i zasypiała dalej na noc dostała Ibum, także kolejną dawkę mogę Jej dopiero w nocy dać.A i czasem obudzi się o 1 albo 2 na mleczko, wcina i śpi dalej Ale w sumie cieszę się, że już nie je piersi, bo jakbym w nocy miała Ją jeszcze karmić, miałaby spać z Nami... łooojej, teraz zdecydowanie wygodniej (mimo, że uwielbiałam przez te 8 miesięcy karmić Ją piersią A w ogóle zapomniałam napisać, że kupiliśmy też jeździk. Tylko Dominiczka jeszcze nie bardzo wie, że on służy do nauki chodzenia trąbi sobie ale najbardziej uwielbia jak TŻ jej ucieka z samochodzikiem trąbiąc przy tym a Ona może Go gonić z takim ogromnym rozbrajających śmiechem ![]() W sumie teraz ma największą manię na czytanie ![]() Olliwka ja mam gryka-kokos W ogóle dla zainteresowanych - w Biedronkach teraz są takie duże pudło 500g Bebiko mleka i większe paczki kaszek z Bobovity Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2011-04-07 o 23:27 |
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
lindsley gratulacje pierwszych kroczkow Szymek tez szybko poszedl bo mial 10 miesiecy a teraz to biega jak szalony co do narzuty to 07 jakos najbardziej mi wpadla w oko lubie takie kolorykakusiu zobaczysz jak juz ja wsadzisz do chodzika i zobaczy o co w tym chodzi i bedzie ci po calym mieszkaniu latac ja Szymka w chodziku mialam tylko miesiac jak juz wiedzial o co chodzi ze nozkami musi przebierac to kupilam mu pchacza i tak nauczyl sie chodzic pchajac go no i dobre bylo to ze na paluszkach nie nauczyl sie chodzic bo tylko miesiac byl w nim,a pchacza polecam do tej pory go po podworku prowadza ![]() zeberko mniam wypronuje te przepisy az mi slinka poleciala ja lubie dorsza ![]() oliwko nie przejmuj sie ja tez w ciazy z nudow jadlam ale po porodzie szybko kg sie pozbylam wiec jedz ile chcesz w koncu kobieta w ciazy pieknie wyglada i moze jesc ile chce a kg dodaja uroku ciezarowka
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
Michaś obudził się, tz go pół godz próbował lulać i odkładać i za każdym razem krzyk. Ja go wzięłam i to samo, w końcu zasnęłam z nim na łóżku. Obudziłam się po 23.
Kakusia Misiek masuje sobie niekapkiem dziąsła ale też z niego pije - coraz lepiej. Narzuta coraz bardziej mi sie podoba. Firanki kupowałam raz rok temu na all i ok. Ceny fajne tylko musisz pamiętać że te do których linki podałam są nieobszyte. Ja na razie takie powieszę a potem może mama mi obszyje czy taśmy wszyje. Tak mi zrobiła rok temu i fajnie wyszło. Gotowe firanki są dużo droższe (tak mi sie zdaje) Michasiowi chcę kupić jakieś trampkowate buciki. Tzn nie półbuty a coś cienszego (i tańszego) bo się coraz cieplej robi... A w sumie te buty nie są jakoś mocno za duże. I tak niby kupuje się tak buty żeby palec włożyć z tyłu a w tych tak ma.Podaj przepis na strogonowa? U mnie na domowych imprezach się nie robi, na weselach coraz częściej... No i jak najbardziej interesują mnie "inne pierdoły" ![]() Zazdroszczę że Dominiczce wystarczy pogłaskanie po głowie. Michaś jak go dziąsła bolą to się tak wygina że utrzymać go nie idzie. O 19 poszedł spać po Nurofenie a o 21 się obudził z krzykiem. W sumie już teraz jakby co mogę mu dać następną dawkę. Jak wstałam po 23 udało mi się cudem odłożyć do łóżeczka, wszystkie poprzednie próby kończyły się wrzaskiem. Pewnie jak pójdę do łóżka to się obudzi (bo u nas wszystko trzeszczy Jakie duże kaszki Bobovity w biedronce? Kurcze ja się nigdzie nie wybieram ale może zmienie zdanie bo mi się kaszki kończą ![]() Elcia ale MIchał za chwilę (2 tyg) kończy roczek to w sumie dobry czas na naukę chodzenia![]() A Kakusia to kupiła jeździk (taki samochodzik co to można na nim jeździć albo go pchać) a nie chodzik... Chodzikom mówimy NIE!
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia nie ma za co
Nocnik mam taki wysoki z nuka z łapkami na nózki takim płaskimi(w raju dziecka kupowałam i bardziej mi jakoś się widział od zwykłego). Może czyścić zęby na pralce czemu nie. Ale codziennie nawet jak wodą, bo to zawsze oczyścisz z jedzonka(zwłaszcza, że tez podjada w nocy jeszcze). A paste mam z elmexa akurat taką od 1 roku do 6. Ale kupowałam ją jak Piotrek miał 9 msc tylko w aptece mi mówili żeby malutko jej dawać. Ona nie ma fluoru tylko aminofluorek w malutkiej dawce. Dla mnie taka pasta ma sens . W rossmanie są możesz sobie popatrzećTeż nie przepadam za rybami, bo one sa takie jednak muliste albo mdłe? Uwielbiam za to karpia ![]() Co do niekapków- dlatego zostawiłam ten z TT, bo bywa, że nie chce z twardego ustnika pić jak bardzo go boli a on ma taki nie miękki całkiem ale nie twardy. Jak mama przywiezie mi w maju niekapek dla Piotrka z aventu dodatkowy to ten z TT będzie na mleko i zaczniemy butle żegnać ![]() Pokaż jaki jeździk wybraliście Piotrek też od razu nie kapował o co kaman nawet się bał jeździka. A jak polubił to do dzisiaj bardzo go lubi |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Tz dostał wypłatę
(jakoś marzec zawsze dobry mają ) Mogę poszaleć na all![]() Michał dziś przeszedł samego siebie, obudził się przed 6 (oczywiście z nami spał pół nocy) trochę udało mi się go przetrzymać w łóżku, o 6 przebieranko i polatał 20min w pokoju, o 6.20 tak już jęczał że musiałam wstać i jajecznicę robiliśmy (dla Misia). O 8 już wszyscy po śniadanku i kawce byliśmy. Od prawie godziny już śpi. Pewnie zaraz znów będzie terroryzm uprawiać A ząbka jeszcze nie ma Liczyłam że w nocy się przebije i jakoś spokojniej będzie
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też dostał i też lepszą jakąś... Po tych ostatnich wypłatach to jak balsam dla duszy
zaraz zapłace rachunki za tv przez neta, bo mamy zaległy..
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia, Lindsley już odpowiedziała - pchacz kupiliśmy
![]() Zeberka karpia to ja też uwielbiam ale u Nas karpia je się tylko 3x w roku Wigilia, Boże Narodzenie i Nowy Rok ![]() Aaa lubię jeszcze taką swieżą usmażoną rybkę nad morzem Koszulki nie pokazałam jeszcze TŻtowi, bo jak wiesz - nie rozmawiamy ![]() Nie mogę sobie wyobrazić tego nocnika? jest gdzieś na all? on ma jakąś mniejszą dziurę? taki? http://allegro.pl/nuk-nocnik-promocj...523559611.html Kurczę, to jutro kupuję pastę tą co masz Wkońcu Dominiczka kończy dziś 10 miesięcy Lindsley gratuluję fajnej wypłaty TŻ ledwo dostał a się rozpie..... wózek, jeździk,prezent dla Jego bratanka, kredyt, rachunki.... Z ząbkami właśnie tak śmiesznie jest, wydaje się, że już jest na przebiciu, a tu lipa, trzeba dłużej czekać My tak czekamy na dwie dwójki górne, które są już tuż tuż pod dziąsełkiem ![]() Ale ta noc była tak masakryczna, że już mam nadzieję, że bliżej niż dalej do wyjścia tych dwójek ![]() Nie mówiąc, że następne już prześwitują No i jak się uśmiechnie to już tak ślicznie bo cały przód praktycznie już świeci na biało - dwa na górze i cztery na dole ![]() Co do firanek - moja mama też obszywa i taśmy wszywa Co do bucików (trampków) mi szwagierka poleciła pantofelki z Befado, Viggami albo Zetpol Inne pierdoły oprócz koreczków, jajek nadziewanych to zimna płyta do sałatki, słodkości jakieś, ciasto. Strogonow ja robię wg własnego przepisu czyli kupuję albo schab b/k albo karczek chudy i robię gulasz. Dodaję przyprawy do gulaszu (daje świetny smak). Do mięsa wrzucam cebulkę drobno posiekaną, paprykę w kosteczkę i kiszone ogórki w kosteczkę i wszystko się razem dusi Co do spania Dominiczki, w nocy też nie jest kolorowo Wsumie wszystko u Nas zależy czy przy tym ząbkowaniu ma gorączkę czy nie - tej nocy miała i dlatego była taka nerwowa. Czasem mam ochotę wziąć Ją do siebie, przytulić, ale nie chcę się złamać... A ja dziś wybrałam się po chleb masakra na dworze taaki wiatr, taki przenikliwy, mroźny, że szok - do uszu mi nawiało, miałam rękawiczki skórzane, Dominiczce też ubrałam, do tego polarową czapkę jej ubrałam i nie żałuję, bo tak zimno... Biednej policzki zmarzły takie czerwone były. No ale chleb trza było kupić ![]() Teraz spała (właśnie się budzi) a ja kończę kawkę Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2011-04-08 o 13:47 |
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Kakusia dokładnie taki nocnik mamy i tyle samo kosztował w maxie na górze więc z wysyłka na necie jeszcze drożej wychodzi. Niebieski mamy
![]() Pantofle ponoć lepsze befado, bo w zetpolach nóżka jednak się lubi pocić(tak na wątku mamusiowym czytałam). No i zalezy jakie się ma podłoże. Jak większość dywany, wykładziny to lepiej w skarpetkach z absem, jak panele, płytki pantofle lepsze. My dziś nie wychodzimy na spacer, bo Tż chory i coś mi mały smarkaty się zrobił. Gratuluje skończonych 10 msc! Kurcze ale zleciało zaraz będzie roczek
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
kakusia
za 10 m-cyTz-a wypłata też się zaraz rozejdzie (chociaż rachunków żadnych na kwiecień nei ma to jednak ur/im mamy, roczek Michała, święta, w aucie trzeba coś tam naprawić Ząbek - już jest przecięte dziąsełko tak na 1mm szerokości więc to kwestia czasu... Innych nie wypatrzyłam na razie więc może chwilę spokój będzie Firanki - kombinuję zawsze tak, żeby z kimś kupować Rok temu z mamą i siostrą, teraz z siostrą - dzielimy się kosztami wysyłki... Tylko z nimi to jest ten problem że się nie mogą zdecydować i to trwa i trwa. W końcu wynalazłam sprzedawcę, wybrałam co mi się podoba, siostrze powiedziałam że ma wybrać coś od niego albo dłużej na nią nie czekam I w końcu dziś się udałoBuciki - wiem że Befado i Zetpol sa ok, moja siostra kupowała (mam zetpola jedne na 22 chyba od niej) Tylko gdzie poza netem je kupię? Bo chcę Małemu chociaż przymierzyć bo on po tz ma wysokie podbicie Widzę że zmieniło się u nas podejście do spania... Kiedyś nie wyobrażałaś sobie żeby płaczące dziecko trzymać w łóżeczku a ja za to uczyłam Michała samodzielnego zasypiania. Teraz ja nie mogę znieść jego płaczu i zaraz wyciągam Moje dziecko wciągnęło mały słoiczek zupki z rybką a teraz pałaszuje pół bułki Ja też byłam po chleb, wieje strasznie, w nocy też wiało... Zebra ja te kapcie chcę jako buciki na dwór jak będzie cieplej. A Misiek dziś w adidaskach dawal sobie radę... Sam za specjalnie nie chciał ale za 1 rękę spoko... W domu jak najbardziej na skarpetkach ale wkurza mnie jak w kuchni czy łazience się nachlapie bo potem muszę rajstopki zmieniać bo on przecież musi tam wejsć zanim się wytrze... Zaniosłam koło do wulkanizacji. Gościu nie wiedział co powiedzieć, chyba nie często mu ludzie tak małe kółka przynoszą Mam iść za jakieś pół godz... O ile się nie rozpada na dobra
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

mam wyrzuty sumienia, że jem, jem i jem...ale tak z nudów trochę pewnie

zresztą co ja gadam...całe życie miałam, ale teraz to masakra
Pomyśl, że ile byś o nim nie myślała, nie spała przez niego i tak urodzisz i to przejdziesz jak miliony innych kobiet codziennie na całym świecie

do jutra!

pamiętam jak pies miał biegunki w nocy to ja samoistnie o 2-3 w nocy się budziłam i nie spałam już 

i inne drugie dania z mięsem
Jutro ma na 12 to muszę z rana go ruszyć
dla Dominiczki za samodzielne spanie, nowe umiejętności i za MAMA - ja się chyba nie doczekam