|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sexy kocice, Pmki zauroczone, przez Mężów zostały już ujarzmione. cz.18
![]() Cześć Podaję Ci moje ulubione bardzo szybkie i proste: potrójnie czekoladowe http://iamnotevenhere.blogspot.com/2...ekoladowe.html czekoladowo-bananowe http://iamnotevenhere.blogspot.com/2...ekoladowe.html cytrynowe http://iamnotevenhere.blogspot.com/2...urydziane.html bananowe z nutellą http://iamnotevenhere.blogspot.com/2...z-nutella.html Cytat:
Będziemy się z Sjoanną licytować, która zrobiła więcej rodzajów ![]() Cytat:
![]() Super Gdzie można zobaczyć to mieszkanko?
|
|
#3872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Cytat:
|
||
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem szczerze ze robili nam takie trudności ze czasem wątpiłam czy w końcu się uda no i wolałam nie zapeszać Teraz juz na 97% pewne no chyba ze zrobią mi jakąś nie mila niespodziankę ![]()
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
nie bedziemy sie licytowac. Ja dopiero zaczelam przygode z muffinkami i na zyczenie meza robilam takie jakie lubi - czyli najczesciej kakaowe z czekolada. A teraz mamy przerwe muffinkowa. A po swietach to chyba tylko super zdrowe odchudzone wersje muffinkow bede robic. Trzeba sie do lata przyszykowac. Powiem wam ze caly czas cos sie z wizazem dzieje. ![]() Jak wysylalam wczesniejsza wiadomosc to nie wiedzialam czy bedzie bo pokazala sie informacja o jakims bledzie. Ide zaraz przejsc sie w strone morza - dla zdrowia i urody. W sloneczku. Ciekawe jak daleko zajde.
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas ceny mieszkan spadly praktycznie o polowe, tylko problem jest taki, ze baaardzo ciezko jest dostac kredyt. My nigdy nic na raty nie bralismy, bo jak nam bylo potrzebne to po prostu kupowalismy, wiec nie mielismy tzw credit score, dopiero go teraz budujemy, wiec jeszcze troszke musimy poczekac TZ teraz zlozyl kilka podan o prace, ale ogolnie jak jest jakas fajna, to ze 200-300 osob na miejsce i wlasnie przyszedl mu dzis jeden list odmowny Nic to i my sie kiedys doczekamy
|
|
|
|
|
#3876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to mamy podwójne szczęście na wizazu, gratuluję w końcu idziecie na swoje, no i zazdraszczam bardzo![]() ale narobiłyście mi ochoty na muffinki no z wizazem coś się dzisiaj dzieje, po 7 rano nie działał, potem jak chciałam coś napisać to database error i a my chyba już postanowiliśmy w ciągu ostatnich 3 dni gdzie pojedziemy na wakacje już TŻ wstępnie zarezerwował, bo zostało bardzo mało miejsc, a do piątku musimy potwierdzić Kochany, wie, że nie mam czasu na szukanie czegokolwiek, a on jakoś i tak za naukę nie może się zabrać do swojego egzaminu i szukał aż wyszukał super ofertę i wczoraj był jeszcze wieczorem w biurze podróży dowiadywał się o szczegóły. I wie, że musimy oszczędzać, ale nie potrafi sobie odmówić tego wyjazdu, chce w końcu porządnie odpocząć, a ja się martwię, bo dużo nam teraz pójdzie na samochody ( opony letnie do obydwu samochodów, TŻta ubezpieczenie, moja wymiana parownika i nabicie/naprawienie klimy, bo coś mi wystrzeliła w zimie ) i najchętniej ze względów finansowych zostałabym w domu... a on się tak cieszy na ten wyjazd i zgrzał się niesamowicie
|
|
|
|
|
#3877 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I trzymam kciuki za Wasz kącik żebyście szybciutko spełnili marzenia ![]() Cytat:
robi nam sie bardzo fajny watek mamusiowy - i urzedzenie mieszkanka
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
certi nauczysz się wszystkiego, spokojnie
co do wakacji to nie dziwię sie że tż chce odpocząć, ani Tobie ze martwisz się o finanse. Trzeba znaleźc jakiś kompromis ultra, to super ale długo wytrzymałaś, podziwiam ![]() strasznie zmęczona jestem po pracy zrobie tylko jakiś obiad na szybko i sie położe.
|
|
|
|
#3879 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jechałam rano do pracy i się zastanawiałam czy udalo Wam się z tym mieszkaniem
wpadam do pracy, włączam kompa, chce wejść na wizaż a tu Strasznie się cieszę że Wam się udało. Wznoszę toast - soczkiem pomarańczowym oczywiste Cytat:
Cytat:
kurczę wytrwała jesteś bo ja to zaraz muszę wypaplać![]() super kochana, bardzo się cieszę - swoje mieszkanko to jest coś ![]() Cytat:
Cytat:
i mimo tego że musimy zrobić remont ostatniego pokoju, wymienić okna - co oczywiście łączy się z wydatkami to i tak ciesze się że jedziemymmmmmm ( nie wiem czemu nie zacytowało mi Twojego posta) kochana dziękuje poza tym ok.A co do muffinek to proszę o wybaczenie oczywiście Ty też jesteś mistrzynią. Nad mistrzyniami![]() Odebrałam dzisiaj wyniki moich badań za 300 zł, na szczęście wszystko jest ok
|
||||
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
zimno mi jakoś
![]() idę zrobić te muffinki, bo mnie od wczoraj trzyma ![]() a się nie pochwaliłam, że wczoraj pierwszy raz w życiu rozpalałam w piecu ale miałam nałożone, moim zadaniem było "tylko" podpalić i podtrzymać ogień |
|
|
|
#3881 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na razie zaprzestałam pieczenia bo przyszło nam wyrównanie za gaz i wyszły efekty moich ciast i muffinków ![]() Odpoczywaj dużo mam nadzieję, że ja kiedyś tez tak to zniosę... Często w czasie ciąży robi się takie badania? Czy tylko na początku? Bo trochę to kosztuje Ok, uczę się ![]() Aha, zapomniałam Wam napisać chyba co wczoraj wygrałam ![]() Bon na 1000zł do Pierre Cardin K. mówi, żebym sprzedała ten do PC i mojego lapka i kupiła sobie jakiegoś ślicznego damskiego notebooka
|
|
#3882 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Martoolka87 super ze udalo sie z mieszkaniem, to jak juz tak wszystkie prosza to ja tez bym chciala je obejrzec, jesli moge prosic ![]() gofry zrobilam wg Twojego przepisu, niestety wyszly tak jak pisalas troche gumiaste a robilam rozszerzona wersje Cytat:
![]() Cytat:
certina4 zazdroszcze wakacji, my chyba jednak nigdzie nie pojedziemy, mmmmmm widze ze masz szczescie do nagrod super
|
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
ultradiola: gratulacje mieszkanka
mmmmmm: fajnie, ze wygrałaś ten bon , a w jakim konkursie? Ale mi zrobilas smaka na te muffinki , zwlaszcza te z nutella, chyba bede musiala spróbować , ale to na świeta
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam muffinki. z dwóch porcji, do tego różne składy, do tego się mi połowa rozlała
![]() jak przestygną, to skosztuję. ciekawe co mi to to wyszło... teraz koniecznie potrzebuję niepapierowych foremek ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- ha ha patrzę na allegro po ile są sukienki z "mojej" firmy powystawiane, a tam na 32 sukienki dwie to "moje"
|
|
|
|
#3885 |
|
Konto usunięte
|
Pisałam wczoraj i mi chyba posta wcięło!
Martoolka ale tanie u Was mieszkanka ! u mnie za takie to jakieś 260 tyś a miasto 120 tyś ..więc nie takie duże Fajnie bo odremontowane nowe kaloryfery, okna, łazienka..wiec ewentualnie tylko jakieś przemalowanie ścian jakbyście chcieli. A rozwalił mnie telewizor w szafie, to dopiero wykorzystanie przestrzeni! Ultrawiola gdzie ten kredyt że tyle czasu? szok?! u mnie się czeka max 2 tyg |
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
ale namieszałam w jednym przepisie, a on wyszedł najlepszy
poza rozlaniem jest w porządku. nawet teść pochwalił teraz jeszcze TŻ musi z pracy wrócić i też pochwalić. choć miałam coś zrobić i zapomniałam a teraz już późno i ciemno i za to mnie nie pochwali
|
|
|
|
#3887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No potrafisz trzymać język za zębami ![]() Cytat:
Super, bo odpoczynek będzie konieczny po tym maratonie naukowym Cytat:
Super, że wyniki ok Padam na mordkę po całym dniu, niedawno wróciłam Nadrobiłam po łebkach, przyznaję się bez bicia ![]() A po weekendzie będzie jeszcze gorzej .... |
|||
|
|
|
#3888 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dasz sobie ze wszystkim swietnie rade,jestem pewna! nie moge sie doczekac,zeby zobaczyc te Wasze mieszkanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio trochę
![]() Cytat:
Te z Nutellą są pyszne, zwłaszcza ciepłe, takia ciepła czekoladka w środku ![]() Cytat:
[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;26198031]Pisałam wczoraj i mi chyba posta wcięło! Martoolka ale tanie u Was mieszkanka ! u mnie za takie to jakieś 260 tyś a miasto 120 tyś ..więc nie takie duże [/QUOTE] a ile kosztuje to mieszkanie MArtolki? Ja go nie widziałam... W Krakowie ceny są masakryczne, 6-7tys./metr ![]() Dobranoc
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki rana
ja wpadłam się tylko przywitać i poprosić o kciuki dzisiaj w przedszkolu mam zajęcia otwarte dla rodziców trzymajcie kciuki bo normalnie sie stresuje dyrektorka też sie zapowiedziała, pewnie będe sie trzęsła i boje sie że będe robiła jakieś głupie błędy językowe a tego mi rodzice którzy znają angielski nie wybaczą
|
|
|
|
#3891 | ||
|
Wtajemniczenie
|
HEJ
Dziękuję wszystkim dziewczynom za gratulacje za mieszkanko [1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;26198031] Ultrawiola gdzie ten kredyt że tyle czasu? szok?! u mnie się czeka max 2 tyg[/QUOTE] Nam mówili na samym początku ze max 2 tyg. i kredyt będzie a tu taki psikus czekamy juz 2,5 miesiąca i jeszcze nie mamy podpisanej umowy kredytowej. Myślę w następnym tygodniu sprawa będzie zamknięta ![]() Cytat:
masakryczne ceny macieCytat:
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć,
acelinko, trzymam kciuki, ale nic się nie martw - dasz sobie radę jestem pewna ![]() u nas ceny mieszkań to od 4.500 zł do 6.000 zł mniej więcej za metr mmmmmm gratuluję wygranych po raz już kolejny ![]() szczęściara z Ciebie![]() bezaczek gratuluję pierwszych muffinków i rozpalania pieca![]() a co do wyjazdu, to dopóki nie zdecydujemy się na 100% to nie chciałabym pisać. Ale pewnie na dniach dam znać o szczegółach
|
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Strasznie mi się nie chce siedzieć w pracy i chyba muszę dzisiaj coś posciemniać ![]() acelinko trzymam kciuki i ja . Dasz radę, wypadniesz świetniemmmmmm gratuluję wygranej . Masz szczęście kochanaU mnie dzisiaj pochmurno i pada, na szczęscie przynajmniej jest ciepło. Chce już do domku
|
|
|
|
#3894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- ja bylam troche na zakupach, bo mam dzien wolny od szkoly i zabieram sie powoli za obiad , bo chce zrobic sos grzybowy z zeszłorocznych suszonych grzybków mam nadzieje, że wyjdzie
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisałyście
![]() Chyba przed pracą nie dam rady nadrobić ![]() Byłam dziś na badaniu krwi (z pracy mnie wysłali) i przy okazji kazałam sobie zrobić próby wątrobowe. Wczoraj podpisaliśmy umowę przedwstępną Widzę, że posypały się prośby o fotki mieszkania, a dostałam wczoraj parę fotek na maila, to Wam jutro wrzucę, ale nie tu
Edytowane przez Martoolka87 Czas edycji: 2011-04-07 o 12:13 |
|
|
|
#3896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co powiedzial TZ - smakowaly? ![]() Cytat:
Cytat:
A ja staram sie ruszac jak najwiecej A czlowiek po zimie zapuszczony - jak mis co sadelka sie nie pozbyl. Wczoraj bylam na trasie rowerowo - spacerowej z Latiny nad morze. Duzo ludzi jezdzi, biega albo jak ja po prostu idzie. Takim szybkim marszem. No i z 6 km to przeszlam. Tak mowi maz. A dzisiaj bylam na zakupach i obeszlam centrum dookola. Specjalnie do supermarketu dluzsza droge wybralam. A jeszcze ide do szkoly pozniej. No i na obiad nie pasta a piers z kurczaka z zielona salata. Wczoraj na kolacje zrobilam dla siebie i meza papryke z cukinia podsmazone - ale na minimalanej ilosci oliwy z oliwek - wiec zdrowo i rybe z piekarnika. Niezbyt zdrowa bo gotowiec z mrozonki ale nie smazona wiec panierka nie nasiakla dodatkowo tluszczem. Kupilam ananasa. Pierwszy raz w zyciu kupowalam - mam nadzieje ze dobry. Do tego pranie zrobilam. Schnie jak szalone.
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
oj, kochane wy moje
![]() no się rozlały, bo w samych papierkach piekłam, bo ja początkująca i nie mam jeszcze normalnych foremek ![]() to był mój drugi raz TŻ pochwalił moje wypieki, ale kurde obiad to mi wyszedł po byku. nie wiem co się porobiło, ale dramstiki piekłam prawie dwie godziny i jeszcze nie były idealnie upieczone robiłam z woreczka, tak jak w przepisie i to chyba był błąd. pisze żeby tylko wsypać proszek, ale na moje oko trzeba wody trochę, no bo masakra. na koniec już dałam 220 stopni i termoobieg i rozprułam woreczek i podlałam wodą, bo już nie wiedziałam co robić idę okna umyć i taboretki wymyć i ogółem coś porobić. może jak wrócę będzie odpowiedź, bo czekam i nie wiem co robić, bo mam problem z kolejną wizażanką chyba zakończę na jakiś czas wymiany, bo coś nie mam szczęścia
|
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Akurat maly spi, wiec buszuje po wizazu
, a tyle by sie przydalo w domu zrobic, a tak mi sie nie chce Stad chcemy sie wyprowadzic, bo co prawda jest duze i w fajnej okolicy, ale jest dosc stare i co chwila cos tam sie psuje i juz ciagle dzwonienie do wlasciciela nas zaczyna do szalu doprowadzac. Wyobrazcie sobie to mieszkanie jest na wsi, ale od centrum Belfastu jakies 7km, a z niektorych czesci Belfastu jest do centrum dalej Plusy: -wokolo sa piekne lasy, rzeka, normalnie jakby w parku mieszkac -cicha, spokojna okolica, bez konfliktow religijnych (a w Belfascie trzeba na to uwazac) -plac zabaw dla dzieci -zauwazylam, ze sasiedzi maja dzieci w naszego malego wieku -baaardzo duze 2 pokoje, wrecz ogromne -w miare spory ogrodek -TZ mialby jakies 4-5km do pracy Minusy: -brak transportu publicznego, wiec TZ musialby mi samochod zostawiac i do pracy rowerkiem (TZ uwaza, ze to akurat plus )-ogrzewanie elektryczne (ale jest tez kominek, wiec moznaby drzewem palic) -baaardzo mala lodowka, w zyciu bym wszystkiego tam nie zmiescila (musimy porozmawiac z agencja czy wlasciciel nie zalatwilby czegos wiekszego) -ogrodek jest taki troszke pod gorke (czyli nie plaski jak to sobie wymarzylam) -musielibysmy prawdopodobnie zmienic dostawce internetu, bo tam virgin fibre nie dochodzi, tylko na telefon ewentualnie, a to chyba wieksze koszty. Troszke mam metlik w glowie, TZ baaardzo tam chce mieszkac. Co myslicie na ten temat? Wstawie wam link do oferty wiecie gdzie
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochane za kciukasy
pomogły, bo w ogóle się nie stresowałam maluszki dały popis, jedna dziewczynka płakała bo mama nie przyszła ale dałam rade. A starszaki no normalnie nie te dzieci przy rodzicach, istne aniołki, szkoda że jak pojade tam w następną środe to różki im wrócą Szczerze, to się zdziwiłam że tyle rodziców przysżło szczególnie w starszakach, a jak nie rodzice to babcia albo ciocia fajnie że tak się interesują bo wiem że w niektorych przedszkolach to na całą grupe potrafi przyjść 2-3 rodziców ![]() martoolka super że umowa przedwstępna podpisana super Wam się trafiło to mieszkanko, i że tyle mebli zostawiają, fajnie wiadomo każdy ma inny gust i co innego sie podoba ale przecież z czasem co nieco można wymienić a na start warto coś mieć woda, ja myśle że mieszkanko fajne i że jak w tamtym się wszystko sypie, to warto zmienić ![]() u mnie z rana było pochmurno ale teraz jest piękne słonko |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Wodo - Fajne mieszkanko.
Co do lodowki - jesli wlasciciel nie kupi wiekszej top moze dokupcie sobie np nieduza zamrazarke. Zawsze sie przyda. Nie mowie tu o wielkiej szafie typu amerykanskiego i wielkosci garazu a o malej zgrabnej - na wysokosc blatu kuchennego.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

mama mi kupiła połówke i od razu pół z tego zjadłam normalnie ze ślinotokiem aż sie mama śmiała ze mnie 

ale tez z TZ jesteśmy na etapie kupna mieszkania i na swój kredyt czekamy juz od 20.01.2011
Ale powiem szczerze ze robili nam takie trudności ze czasem wątpiłam czy w końcu się uda no i wolałam nie zapeszać 
Nic to i my sie kiedys doczekamy
w końcu idziecie na swoje, no i zazdraszczam bardzo

co do wakacji to nie dziwię sie że tż chce odpocząć, ani Tobie ze martwisz się o finanse. Trzeba znaleźc jakiś kompromis 

masakryczne ceny macie