|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
nie bede dawac. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a bobotik 4x dziennie po 8 kropelek ![]() ![]() ![]() ja przytylam 20 a zostało mi tylko 5 do zrzutu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale fakt byly problemy z ta waga a teraz je za dwoch takze zaraz nadgoni ![]() Cytat:
![]() ![]() Eirene1987 = witaj mamuska ![]() ![]()
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
Eirene witaj mamuniu
![]() ![]() czekamy na fotkę Oliwierka !!!! ![]() moja mała panna nie umie pić z butelki ![]() ![]() ![]() ale już mamy postępy ze smoczkiem - po miesiącu zajarzyła o co chodzi hihi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż mi bardzo pomaga, nie wiem co bym bez niego zrobiła, tylko, że nie chce go za bardzo obciążać, bo on ma pracę i studia ![]() Ja brałam tabletki na zatrzymanie laktacji, bo dostałam strasznego nawału pokarmu i wszystko się zastało, straszne to było, położna mnie uratowała, rozmasował i odciągnęła mleko, a potem okłady z kapusty i tabletki. Eirene GRATULACJE ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
to jeśli chcesz jej podawać koperek to zamiast herbatki kup wodę koperkową, bo jej wystarczy na jeden raz łyżeczkę podać ![]() a można nawet 6 razy dziennie po łyżeczce
![]() |
#994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
iizabelaa
a dlaczego, jeśli można spytać, zdecydowałaś nie karmić piersią? ![]() Montii pokaż Fabianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Długo mnie nie było. Szczęśliwie urodziłam syneczka. Mieliśmy parę problemów, ale teraz wszystko jest ok ![]() Dziewczyny mam pytanie odnośnie karmienia. Jak karmicie? Jedno karmienie = jedna pierś? I po ile czasu trzymacie przy cycu. Ja mam problem ze zbyt szybkim wypływem mleka. Przed karmieniem starałam się odciągać, ale nie wiem czy jeśli odciągam mleko to czy szybciej się napełniają piersi? Czasem mam strasznie ciężkie...też tak macie? Ja mam wrażenie, że synek cały czas chce przy cycu wisieć. W dzień nie chce spać, ale w nocy tak mniej więcej budzi się co 3 h, ale po 3 rano już jest wyspany i daje nam czadu. Zastanawiam się czy nie podawać Boboticu, bo mały się robi czerwony i tak się pręży, więc chyba będę podawać. Czy Wasze dzieci płaczą dużo? Bo mój ostatnimi dniami strasznie marudny. Ni z tego ni z owego zaczyna ryczeć. Mam nadzieje, że nic mu nie jest. Po jedzeniu go pionizuję i mu się odbija, więc chyba jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
znow porcja zdjec sicznych bobasow ![]() ![]() co do sterylizowania i mycia butli to ja myje zelem do kapieli malego Nivea, tak mialam na butelkach napisane zeby mydlem dla dzieci je myc, a sterylizuje w sterylizatorze w mikrofali Cytat:
Cytat:
![]() a co do szczepionek to ja standard + pneumokoki ale ci dobrze mi jeszcze 6kg zostalo minimalnie :-( ja mycieram chusteczkami Dada z Biedronki i pudruje puderkiem Nivea Cytat:
Cytat:
![]() a ja juz nie wiem co z tym karmieniem, czy maly przybiera na wadze czy nie, czy sie najada czy nie ?? jestem sfrustrowana i zdezorientowana, ale poki co daje tylo cyc milego wieczorku |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko minęło ![]() gdyby tylko praca ale jeszcze te studia, w weekendy zajęcia i do tego ma dużo roboty ze studiami w domu ![]() Cytat:
![]() krótko mówiąc to z braku motywacji, już przed porodem mówiłam, że będę karmić z 2 tyg. i tyle, chyba, że mi się spodoba, i na prawdę chciałam karmić te 2 tyg., żeby dostarczyć małej trochę tych wszystkich dobroci, które ma mleko matki, ale okazało się, że miałam mało mleka, a mała miała sapkę przez co się denerwowała jak miała chwycić brodawkę, i wiadomo ryk, a ja przez tą mają ala depresję nie miałam siły walczyć o to karmienie piersią ![]() Cytat:
![]() ale skoro się nic nie dzieję, to tak zostawię tez zakupie puder ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- jakbym o swoim dziecku czytała ![]()
![]() |
#999 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny a o której kładziecie dzieci ,że już o 3 są wyspane? mój zasypia tak ok 21. później pobudka o 2 na karmienie 5 i 7 . no i nie da się go oszukać ![]() wcześniej kładliśmy go o 20.00 to zdarzało się,że buszował już od 5... ![]() ![]()
![]() |
#1001 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie czasem coś poboli, coś zakłuje, o i tyle. Do tp 2 tygodnie jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Zakorzenienie
|
problem w tym ze ja nie krmie piersia:P
#1003 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
Montii, dzięki za cenę nosidla-zamówiłaś juz ???
dziewczyny po cesarce, czy nadal odczuwacie bol w miejscu ciecia???? mnie czasami jak zaboli ..... :/ a czy dół brzucha czujecie juz normalnie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadal jest wrażliwe to miejsce, tak jakby skóra bolała. Jak włożyłam spodnie sprzed ciąży (ciut przy ciasne) i w nich pochodziłam, to zaczęło mnie boleć w środku. Brzuch nadal trochę wisi nad raną, Wam też? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Monti-moja tez taki ssaczek jest, smoczki,butelka, rękawki ubranek, łapki niedrapki, paluszki, co się jej napatoczy.
Miamore- ja mam jeszcze lama nadzieje, ze może się sutki wyrobią mi od laktatora, bo niektórym to pomaga właśnie, ale na razie z tymi moimi wklęśniętymi wiele nie zdziałam. Przez te moje "karmienie piersią" to Nadunia straciła 10 procent wagi urodzeniowej w ciągu trzech dni, zjadała na dobę ok 10 ml, co jest strasznie małą ilością i była naprawdę osłabiona i apatyczna. Gdybym to dalej ciągnęła, to by chyba w szpitalu wylądowała. Bardzo zazdroszczę dziewczynom, którym udaje się karmić piersią, ale przy moich brodawkach to naprawdę był hardcore, a mała wpadała wręcz w histerie, bo nie mogła ich dobrze buzia objąć. dziewczyny, po trzech dniach jest kupa wreszcie i to ile ![]() ![]() ![]()
#1007 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czuje juz pecherz, ale miejsce gdzie jest blizna nadal mam odretwiale. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zakorzenienie
|
chyba mi sie przypaletala jakas infekcja drog moczowych, bosko po prostu
![]()
#1009 |
Zakorzenienie
|
a moje dziecko przechodzi chyba ten skok rozwojowy.. nie wiem no jutro konczymy 5 tygodni... pierwszy raz widzialam jak płacze prawdziwymi łzami
![]()
#1010 |
Zakorzenienie
|
Moja Nadia płacze łezkami od trzeciego dnia życia, przejmujący widok.
az sie boje tego skoku rozwojowego, gdy tak czytam.
#1011 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi doświadczone mamuski bo nie mam jak czytać od początku tego wątku a dużo mi umknęlo jakie macie laktatory? ręczne czy elektroniczne? i ja chcę firmy medela lub avent to które lepsze???
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-24 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | ||
Zakorzenienie
|
hej
od rana chwila dla siebie, bo tż idzie popołudniu do pracy, chociaż nie lubię jak jest popołudniu w pracy, bo wtedy najbardziej dokucza mi samotność. ![]() Cytat:
wtedy mała ma najdłuższe spanie 5h, czyli budzi się ok 24-1, potem z reguły pobudka po ok 3h, czyli godz. 3-4 rano, i potem jedzonko ok 6-7 tylko, że od tej 4 do 7 przeważnie nie śpi, chociaż dzisiaj akurat spała ![]() Generalnie jestem zadowolona z tego układu, i mam nadzieję, że z czasem to wszystko się jeszcze bardziej ureguluje. U mnie na pewno problemem jest to, że mała smacznie śpi w godzinach 16-19 ![]() i potem o 4 ma już dosyć. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() Tyle się naczytałaś o porodach i na przekazywałaś dobrych nowin a teraz już ty jesteś po ![]() I co myślisz o tej imprezie? ![]() A jeśli chodzi o laktator to wszyscy piszą, że elektryczny Mendeli jest najlepszy, ja miałam okazję korzystać z ręcznego Avent, i na prawdę trzeba się namachać ![]()
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Tity, mi tez brzuch wisi nad raną...
![]() kiedy ja go zgubię ![]() a my mamy chyba jakis problem z brzuszkiem-slychać dziwne "burczenie w brzuszku", podczas karmienia wszystko przez Mała odrazu przelatuje i ma takie gazy że hej........ ![]() eirene, słodki maluszek!!!! ![]() Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-04-07 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |||||
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
Cytat:
mo Rafcio od 21,30 gdy zasypia po kapieli i karmieniu spi do ok 1-2 nie wiem czy dluzej bo go budze na jedzenie i pieluche, pozniej jak go poloze o 3 to spi do 5 a pozniej to juz roznie przewaznie cyc do 14 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mialam okazje z recznym walczyc i z elektrycznym - niebo a ziemia wgole nie rozwazaj recznego, mam medela mini elektric milego dzionka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zadomowienie
|
Eirene witaj mamusiu
![]() ![]() iiza u nas "rozkład" wieczoru i nocy jest taki sam, ta sama ilość i godziny pobudek na karmienie
#1016 |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() Eirene1987- gratuluję ślicznego maluszka ![]() ![]() Jakoś ostatnio brak mi czasu, aby tu zaglądać. Moja Lenka potrzebuje ciągle mojej uwagi kiedy nie śpi, a z tym spaniem tak sobie bywa ![]() Dużo czasu potrzebuje mysza, aby się dobrze ululać... W nocy też raz lepiej raz gorzej. Dziś było całkiem nieźle, karmienia o 21, 23, 3, 5, 7. Jakoś niuńka nie może mi się ustawić jeszcze dobrze- może to przez to, że miewa problemy z brzuszkiem ![]() No i dziś kończymy 6 tygodni!!! Powiedzcie, jakich kremów, żelów ujędrniających brzuch używacie??? Do tej pory miałam krem przeciwko rozstępom, który używałam całą ciążę, ale kończy mi się i chcę coś aby pozbyć się tego flaczka z przodu ![]()
#1017 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja po kolejnej nieprzespanej nocy, pobudka o 2 i usypianie małej do rana ![]() ![]() jeszcze do tego mam chyba nawał pokarmu cyce bolą jakby miały mi zaraz eksplodować dziś ściągnęłam laktatorem 200ml ![]() i ortpoeda kazał nam nosić majty te rozciągające i jest jeszcze większy krzyk ![]() ![]() wczoraj byliśmy na kontroli i mała waży 3750 ![]()
#1018 |
Zakorzenienie
|
eirene, sliczny Oliwierek
![]() co do laktatora mam elektryczny medeli i bardzo sobie chwale reczny mam tommy tippee i ja dla mnie jest strasznie meczace takie odciaganie i nieefektywne. Jestesmy po wizycie i okazalo sie, ze Nadia o wiele za wolno przybiera na wadze i musimy ja dokarmiac mieszanka, bo mam za malo pokarmu. To dlatego nie robila kupki, bo po prostu nie miala czym. ![]()
#1019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Slodziaczek ![]() ![]() ![]() ![]() Puszczam mojej malej arke noego...i sie uspokaja i slucha jak nie wiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.