|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
![]() mi do szcześcia brakuje posolić cos zamiast cukrowac albo na odwrót kurcze ja wynajde ju zjakąś bluzkę na allegro którek krój mi odpowiada to wyglada jak łąka tyle kwiatów chyba jestem za wybredna
|
|
|
|
|
#4292 |
|
kosmitka
|
Ciężko na allegro było ostatnio coś upolować fajnego ciążowego, niestety. Sama szukałam kurtek, chyba zamówię nowego grzybka h&m. Z bluzek nie podobała mi się żadna, jedynie spodnie jakieś ludzkie były.
Może nie umiemy szukać?
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
no wychodzi na to że ja nie
![]() dobra ide laseczki spać tzn poczytam jeszcze i pójdę nynać do juterka
|
|
|
|
#4294 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z pierwsza ciaza nie szalałam i jakas a przelatalam... Tak jak dziewczyny mowia, po domu dresy i getry ![]() Na wyjscie z jedna pare dzinsów naciaganych z pasem zeby na cala ciaze starczyly plus kilka par leginsow i tuniki ![]() Tuniki i leginsy mam , dresy mam takze tylko jakies dżiny ciazowe i tyle ![]() No i nie pociesze Cie ale jak swedza to rosna... ![]() Smaruj duzo kremu czy oliwki czy co tam uzywasz bo jak rosna to moga wyjsc te dziady rozstepy... Pociesze Cie tym ze mnie tez swedza jak niewiem i tez mam juz jak donice ![]() Cytat:
A jakie masz to cisnienie..? W pierwszej ciazy na poczatku mialam straznie niskie (90/50 do 100/55) a po pierwszym trymestrze mialam dosc wysokie (130/60 - 140/70) Niby wysokie ale doktor bral pod uwage to ze sie denerwuje przed kazdym miezeniem i to ze jednak dojazd/dojscie do lekarza męczy ciezarna wiec jednak to cisnienie rosnie .. Dobrym wyjsciem jest pomiar w domu kilka razy dziennie, nie masz od kogos pozyczyc cisnieniomieza..? No i z tym bólem głowy to nie ciekawie... Cytat:
tzn... moze raz na tydzien mnie wezma chceci.. Biedny tz z synkiem ostatnio jedza potrawy 'na szybko' Cytat:
Ja tez nie wiem i tez sie zastanawiam i nie moge sie doczekac kiedy sie dowiem... |
||||
|
|
|
#4295 |
|
kosmitka
|
Myślę, że cotynato nie o taki głód chodziło
.
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie ale cierpie na' zacmienie ciązowe' |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a jesli o taki głod to tez mam ochote moze raz na tydzien......
|
|
|
|
|
#4299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do "głodu" to ja nie wiem czy w ogóle mam teraz chęci. Dzisiaj miałam tż porozpieszczać, ale tak mnie wkurzył, że gdybym nie bała się szarpać to bym go wypierniczyła za drzwi.
|
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale si euśmiałąm z rana ![]() a teraz moge zmykać do pracy ![]() dzisiaj w przedszkolu mam zajęcia otwarte dla rodziców trzymajcie kciuki bo normalnie sie stresuje
|
|
|
|
|
#4301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie-oczywiscie zpracy.
Uwielbiam rano- czuję się wyśmienicie Bo wieczory, znaczy się tak od 17 to jakiś koszmar Az się obawiam co to będzie na śłubie kumpeli- za 2 tyg jest i wlasnie start o 17 ![]() A jeszcze kiecki nei kupiłam Te co pokazywalam licytowalam ale aukcje dochodzily do noramalnej ceny, a wlasnie mam obae jaki to material. Musze jakos po sklepach sie przeleciec w sobote. Moze cos znajde.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiecej takich porad piszcie Cytat:
tak od niego czułam Cala noc spalismy przy balkonie otworzonym na oscież... na prawą oścież Przypomniał mi sie skecz kabaretu Morlanego Niepokoju widzałyście: KABARET FILMIK
|
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4302 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Wstałam....a raczej obudziła się bo jeszcze leżę. Wczoraj miałam przygode z wodnikiem szuwarkiem od 23 do 24 ( 3 raz w ciąży...myslałam,że to prechodzi a nie nasila sie w 2 trymestrze....---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
hihihi...czytam i tez nie wiem o co chodzi...a jestem przed sniadankiem wiec głód jeden mam w głowie co jemy dziewczynki?
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Się uśmiałam z rana
W sumie to nam rodzącym we wrześniu, październiku dużo ciuchów nie trzeba, bo w lecie to można założyć jakąś zwiewną sukienkę i chodzić, czy leginsy + tunika i już Najgorzej to chyba mają te co rodzą w m-cach luty, marzec, bo wtedy z największym brzuchem w zimie się chodzi i albo kupujesz na kilka m-cy wielką kurtkę albo się nie dopinasz ![]() Ja właściwie nic nie kupuje, jedynie na początku ciąży kupiłam na później od kumpeli w super stanie bojówki czarne ciążowe H&M za 30zł, wiec szkoda było nie brać Na rozruszanie szarych komórek http://demotywatory.pl/2917349/Test-osobowosci
|
#4304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie źłe! Ale super,ze wszytsko dobrze Cytat:
mnie teraz remont to chyab by wykończył... + te zapachy robotników co wcześniej pisałaś ![]() Cytat:
Super,że dalejmasz L4. A na głowe trzeba wizac przybytek Od przybytku głowa nie boli ![]() Cytat:
ja jeszcze nie mam pojecia co to-ale ciągle liczę na Calzedonie ![]() Nadązaniem się nie przejmuj- pisz i juz A tak się chwaliła,że nie ma wagi iże gin jejnie waży ![]() Będzie dobrze- potem pozrzucamy razem A małpiego rozumu tez dostajesz??? |
||||
|
|
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Znów ten arbuuuuz Cytat:
zrzucimy na wizazu opowiadając co jemy |
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę ich tylko przez szybę, teraz to już wstępu nie ma ![]() Podobno na sobotę mają temat zamknąć i położyć blachę i finito. Dziś u nas lekko poda deszcz, oni twardo przyjechali i robią, ja to noska dzis chyba nie wychylę na dwór. W sobotę kończą, ale to nie koniec dla nas ... jeszcze jest tu kilka rzeczy które trzeba zrobić..macie racje z tym odmóżdzeniem ja to jestem taka niekumata, niedosłysząca, niedowidząca
|
|
|
#4307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znalazłam- woda, szcześcia, śliwy ![]() Zjadłabym sobie śliwki węgierki ![]() A to chociaż tyle dobrze. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Dom.... tez moje marzenie. |
||
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wpadłam sie tylko przywitać i pędzę do pracy odezwe sie z niej![]() a co do tych ubrań to nie chodziło mi o to ze macie mi podpowiedzieć co mam kupić, bo to że będę potrzebować parę rzeczy to wiem ja tylko chyba jestem wybredna i nic mi sie nie podoba bardziej mi chodziło jak będziecie miały jakiś fajny kąsek na oku to żebyście tutaj podsunęły![]() a w leginsach raczej do pracy nie mogę he heja wiem mniej wiecej co bym chciała ale wszystko jest takie jakies be, jak nie w kwiaty to kolor nie mój itd ciężko ze mną![]() dobra lece do roboty jak dotre to poczytam co naskrobałyście
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo po 15 zł za kilogram Nawet dobre, jakies takie fioletowe duzeChcemy chcemy....ale dzieli nas 50 km i praca..... Na macierzynskim napewno bedziemy razem u niego a potem ....to dopiero za rok, wiec nie martwie sie teraz
|
|
|
|
|
#4311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej mieszkaliśmy trochę w kawalercę,i u Tęsciowej <- o zgrozo! Jestem osobą niecierpliwą i denerwującą się i nie zniosłam dobrze wspólnego dzielenia kuchni , łazienki... z obcą osobą... moja mama szanowała moją prywatność, a teściowa nie zabardzo.. z całego domu, oddała nam jeden pokój (mojego męża!) ale zaraz jak się wyprowadzilismy ... jeszcze tego samego dnia ona się do niego wprowadziła ... a miała dwa inne pokoje... no nic nie moja sprawa. Już mnie tam nie ma, a z teściową nie utrzymuje kontaku. Cytat:
dważny, mocny i leniwy
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-04-07 o 08:46 |
||
|
|
|
#4312 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.9fashion.com.pl/category/wyprzedaz http://www.torelle.pl/ a u tych kupilam rybaczki na lato http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=13744428 bo w sumie nic ciekawego nie mieli, ale zerknij, moze cos nowego sie pojawilo. Cytat:
Czas na zakupy. Wczoraj mialam gosci z 21 miesieczna corka i taka slodziuchna jest, ze ja tez chce calzedonie
|
|
|
#4313 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam was
![]() co do ciuszków dla malucha to tez myslałam zeby na all kupic ale w sumie to macie racje po co takiemu maluszkowi tyle ubran wyjsciowych wygodniej mu bedzie w pajacyku abo w body![]() ja tez mam mieszkanie a zawsze mi sie domek marzył ale to chyba sie nie spełni chyba ze w totka wygram a z TZ dalej lipa nie rozmawiamy ze soba i poszedł spac na kanape
|
|
#4314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A o co Wam poszło???? |
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
bo stwierdził ze nie czuje sie kochany od czasu gdy jestem w ciazy i mieszka mu sie bardziej jak z kumpela niz z zona chodzi mu o to ze niby zyjemy razem ale tak jakby osobno
tylko ze jak parwie kazdy facet przychodzi do domku i włacza kompa a jak jemy obiad to czyta gazete wiec nie za bardzo wiem o co ten foch![]() co do ciuchów to ja tez za duzo ciazowych nie kupuje mam jedne jeansy długie teraz chce sobie kupic rybaczki o takie http://moda.allegro.pl/estyl-jeansy-...548759423.html tylko nie wiem jaki rozmiar i M i L maja w biograch tyle samo ![]() planuje jeszcze jakos sukienke i getry ciazowe moze pozniej jeszcze jakas tunike w sumie to tuniki mam takie luznie i z takiego materiału ze ładnie do brzuszka sie dostosuja wiec zobaczymy
|
|
#4316 | |||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
. Mojemu zrobiłam scenę i mam nadzieję, że dzisiaj wróci o w miarę przyzwoitej porze. A komunikatywny jest wyłącznie rano i chyba tylko dlatego, że mu robię śniadanie.Cytat:
.Cytat:
Nigdy w życiu nie byłam na żadnej diecie, bo cale życie byłam chuda i jadłam ile chciałam, więc teraz to mnie lekko przeraża. Mam bardzo dobrą przemianę materii i jestem w wc nawet 2xdziennie. Muszę chyba kupić sobie wagę jedną i na jednej się ważyć. Cytat:
Czemu nie możecie zamieszkać razem? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiecie, co mi się dzisiaj śniło - że miałam synusia, którego nie miałam w co ubrać. Miałam tylko kaftan i takie śpiochy bez stópek. Kaftanik był z krótkim rękawem, śpiochy jakieś zapinane z tyłu na plecach. Dziecko się do mnie uśmiechało, ale jakieś nie było za ładne - pomyślałam w śnie, że podobne do męża . I dyskutowało ze mną, że mu zimno, że mam go ubrać i musiałam ubrać w jakieś ciuchy oddane przez kogoś znajomego - skarpetki i sweterek, ale czapeczki nie miałam.I z tego wniosek, że muszę kupić ciuszki, dużo.
|
|
|
#4317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja niestety z TZ widze sie na weekendy tylko
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane! Ja wróciłam z wizyty trochę przybita. W sumie nie czułam się źle, tylko tak jak pisałam.. te delikatne kłucia... wolałam się upewnić, bo już raz straciłam dzidziusia. No i okazało się, że macicę mam twardą jak kamień, a ja w ogóle tego nie czuję!!!
Mam łykać magnez, dupka 3x dz. dużo odpoczywać i leżeć. Dostałam ochrzan za porządki wiosenne w domu. Za tydzien mam wizytę kontrolną i jak nie puści to...szpital ![]() Do tego zdenerwowalam się, bo gin nie chciała mi wczoraj zrobić usg (i nie zrobiła). Twierdzi, że zaleca się tylko 3x w przeciągu całej ciąży robić a 17 tydzień to najgorszy moment w ogóle. Prawie się rozpłakałam.. Obiecała mi jednak, że na wizycie kontrolnej mi zrobi... Muszę poszukać jednak jeszcze innego gin do usg... Dziś w nocy prawie nic nie spałam tylko wsłuchiwalam się we własne ciało ![]() Milego dnia Wam życzę kochane... ja spadam leżeć. |
|
|
|
#4319 |
|
kosmitka
|
W tym teście osobowości znalazłam szczęścia, odważny, radosny - nic nie pasuje
.Tusia - próbowałaś rozmawiać z TŻ? Może on jest zazdrosny? ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Sonia004 - a to powinno się czuć, jak ma się twardą macicę? Nie przejmuj, bo to teraz nic nie da, leż, odpoczywaj, na pewno wszystko wróci do normy! Dziwne z tym usg, bo ja własnie miałam między 16 a 17tc, więc czemu miałby to być najgorszy okres. Może faktycznie przejdź się na jakieś usg, to Cię uspokoi. A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ?
|
|
#4320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i już chyba odczuwamy zmiany pogodyWażyc się musisz na jednej wadze....tak to każda waży jak chce. A najlepiej ta na której wazy się najmniej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

chyba jestem za wybredna

Nogi dziecko ma dłuuuugie
).

Te co pokazywalam licytowalam ale aukcje dochodzily do noramalnej ceny, a wlasnie mam obae jaki to material. Musze jakos po sklepach sie przeleciec w sobote. Moze cos znajde.
tak od niego czułam 

( 3 raz w ciąży...myslałam,że to prechodzi a nie nasila sie w 2 trymestrze....

dważny, mocny i leniwy
.