|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
i trzymam kciuki za calzedonię . A co do bólu głowy i jaskry,(też choruję) to jakie miałaś przed ciążą ciśnienie w oczach? bo jak wysokie to raczej od tego masz bóle, ja miałam zawsze w normie i na razie nic się nie dzieje.Cytat:
Właśnie wybieram się dziś na zakupy z mamą i chciałabym coś fajnego upolować, zobaczymy jak wyjdzie. A propo cycków, mnie zaczęły od poniedziałku swędzieć i nie wiedziałam czemu,myślałam, że to stanik mnie podrażniał a tu taka niespodzianka . Ja to się cieszę, bo zawsze miała malutkie, do teraz niewiele urosły i mam nadzieję że się rozwiną
|
|
#4322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wyszło mi leniwy, złośliwy i odważny. Leniwy owszem, zlośliwy? no.... tylko czasem, ale odważny? w życiu!![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie od niedawna na nfz
... i w tym chyba cały problem... Chociaż proponowałam babce, że zapłacę. Podobno kobiety czują, że "brzuch się stawia"... zawsze się zastanawiałam jak to jest i widzę, że nie będzie mi dane się dowiedzieć No nic... Za tydzień mam to obiecane usg, potem połówkowe, więc za ok 2 miesiące zacznę szukać gina z dobrym usg... kiciulec mnie też swędziało strrrasznie ciało dlatego zlecila mi te badania. Zawsze warto je zrobić i lepiej dmuchać na zimne, Ale z tego co wiem to wiele kobiet w ciąży odczuwa dokuczliwy świąt. |
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
no ponad 5 lat jestesmy razem a dziecko było planowne wiec nie wiem w czym on widzi problem
![]() moj TZ ma bardzo ciezki charakter i powiem wam ze ciezko mi sie z nim rozmawia na uczuciowe tematy chodzi o to ze on nie mowi mi na biezaco co czuje i co mu sie nie podoba tylko kumuluje to w sobie i potem wybucha zaczynamy rozmowe jak sie dopytuje co i jak a on stwierdza ze mu sie nie chce o tym juz gadac i nigdy mi nie dopowie o co mu tak naprawde chodzi nie wiem wy tez tak macie z TZ czy tylko moj jest taki![]() SONIA004 z dzidzia napewno jest oki. a za porzadki wiosenne to powinnas dostac
|
|
#4326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Radosny, szczęściarz(ż), śmiały ![]() Cytat:
![]() Ja w nich przechodziłam od maja do października i pranie i używanie zniosły dobrze, w tej ciąży dalej zamierzam z nich korzystać
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
Sonia leż i odpoczywaj, będzie dobrze
Laski nie będę Was cytować po kolei ale jesteście cudownie cudowne. Smiałam się jak głupia z Waszych postów. Mam dobry humor dzięki Wam od rana A mój synek podszedł do mnie z rana i mnie ugryzł z miłości co prawda,ale aż mi łzy stanęły w oczach. Bo nauczył się całować (tak śmiesznie z otwartą buzią) i na hasło "daj mamie buzi" biegnie do mnie i pcha się prosto do moich ust (czy to już patologia? ) a dziś mu się chyba pomyliło, bo zacisnął szczęki na koniec![]() A tak w ogole to czy rocznemu dziecku można kupić już normalną szczoteczkę do zębów? czy cały czas muszę stosować taką miękką na palec? aaaa i uwaga na jeansy ciążowe które pod panelem mają guzik i imitują normalne spodenki. Mnie się baaardzo rozciągnęły i żałośnie zwisał taki kikut pod panelem
|
|
|
|
#4328 | ||||
|
kosmitka
|
E tam, to nie ma z wiekiem nic wspólnego.
![]() Cytat:
![]() Mi cycory urosły, zwykle trzeba było ich szukać, miałam 70B, teraz 80B jest za małe Cytat:
Spróbuj może faktycznie mieć 2 gina prywatnego, byś mogła w razie takich sytuacji pójść, zbadać się itd. A za porządki słusznie lanie się należy. Ja sprzątam codziennie, ale codziennie coś innego, łazienkę co kilka dni, ale np. prysznic myje mąż, bo ja się boję. Wolę na zimne dmuchać. Cytat:
A jeśli czuje się odrzucony - może zrób mu niespodziankę, kolację romantyczną, świece, spacer itp. Czasem nie widzimy winy w sobie, a nawet jeśli jej nie ma, to zawsze będzie mu miło i pomoże wam się pogodzić, co ? ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam mdłości! Nie mam mdłości!
![]() ![]() ![]() Trzeba będzie to uczcić Bavarią.
|
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Grzesiowi w ogóle tej miękkiej nie kupowałam, od początku mieliśmy taką dziecięcą szczoteczkę, tylko sam jeszcze nie myje
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
anciaahk moze masz racje kolacja bylaby dobra moze bysmy przy niej cos pogadali bo mnie juz meczy taka sytuacja
lausanne tez mam takie spodnie ciazowe maja taki jakby pasek z jednym guzikiem i ten pasek sie taki luzny zrobił myslałam ze sie rozciagnał i ze po praniu wroci do siebie ale nie teraz tak sobie wisi masakra spodnie 150zł a takie dziadostwo![]() rybaczki kupie na all za 55zł i wieem ze beda duzo lepsze niz jakbym znowu pokusiła sie na drozsze ![]() wiem co przechodziłas i powiem ci ze mnie to na duchu troche trzyma ze jak wy juz wychodzicie na prosta to nam tez napewno sie jakos ułozy
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-04-07 o 10:03 |
|
|
|
#4333 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, będę musiała sama do niej się pofatygować![]() Cytat:
Właśnie znalazłam na all takie spodnie, ciekawe jak na żywo by się prezentowały, w sumie to bardziej jak leginsy wyglądają JEANSY RURKI CIĄŻOWE GRANAT(36-44) TU ROZ 40 (1536431476) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy , a drugie zwykłe rurki RURKI CIAŻOWE NAJMODNIEJSZE SPODNIE OASI L 40 (1547625780) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
|
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
tusia na 100% się ułoży
![]()
|
|
|
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
Też tak myślę...Ja tez ze swoim mam problemy....W tygodniu jak nie jestesmy razem często ma doła, wtedy nie wiem co się dzieje, co czuje i co tak naprawde myśli. U nas jest ten problem, ze się krótko znamy, a dziecko się przytrafiło, bo jak anciaahk wie, myślałam, że nie mogę dzieci miec.....
Stara a głupia |
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tusia - A moze bzykania mu brakuje? ![]() U mnie to ja już czasem się czuję jakbym kumplem mieszkała.. mówie mu i nic się nie zmienia ![]() super!!!!!!!!!! Oby tak dalej Tez bym tak chciała - w sensie popołudnowym... bo na razie po 16 nie wiem co się ze mna dzieje
|
|
|
|
|
#4338 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Cytat:
Udanych zakupów Te wydają mi się fajniejsze. Cytat:
![]() To chyba dobrze świadczy i nie ma powodów do zmartwień? W codziennym życiu poza euforią miłości potrzebny jest właśnie przyjaciel, kumpel, który Cię zrozumie, będzie wspierał i z którym miło będzie spędzało się czas. Miłość być musi, ale z czasem wydaje mi się, że ona właśnie w takiej codzienności się wyraża i sprawdza.
|
|
|
#4339 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
anciaahk to chyba niemożliwe, zeby w kilka dni tyle przytyć, może wagi są jakoś inaczej ustawione. sonia współczuję, mogła zrobić Ci to usg;/ ale na pewno bedzie wszystko dobrze no air ![]() no to nadrobiłam i dalej do pracy miłego dzionka laski
|
|
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aniu pewnie że mnie cieszy ta sylwestrowa niespodzianka Wiesz, dobrze ze to się stało po kilku miesiącach znajomosci a nie przy pierwszym razie i kto by pomyślał.....
|
|
|
|
|
#4341 |
|
kosmitka
|
Martusia ja też trzymam się wersji, że to niemożliwe
. Dzisiaj tak wieje, że masakra. Chciałam wyjść do miasta i nie wiem, co robić. Do tego coś mnie kłuje w brzuchu, ciągnie w kroczu, nie wiem, co to.
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja rozumiem,ze nei skaczętak wokól niego i nie merdam ogonkiem,ale czasem jakiś mały cmok by się przydał ![]() A przyjaciółmi byliśmy na długo zanim zostaliśmy parą Jak ja sobie przypomnę o naszych pierwszych "nieprzyjacielskich" spotkaniach
|
|
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Już kilka razy wymieniałam - raz w aptece kupiłam, potem w markecie widziałam, więc ogólnie wszędzie znajdziesz
|
#4344 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Chciałabym mieć z jeszcze jedną parę spodni, ale zamiast rurek zastanawiam się nad takimi alladynkami. Stale chodzę w jednych już od lutego i chciałabym mieć choćby jedne na zmianę. Znam parę, co tak krótko się znała i dzisiaj są 7 lat po ślubie i mają 4 dzieci. ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
Mój na szczęście się wita, to ja nie lubię takich powitań, chociaż jak wychodzi do pracy, to domagam się pożegnalnego buziaka , zrozum tu babę.
|
|
|
#4345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też już się smiałam, że zacznę się zabezpieczac jak nigdy dotąd.... Bo dwoje co myśli ze nie może ...może duzo A ja lubię buziaka na powietanie i pożegnanie.... Aniu a moze tez masz zapalenie pecherza? Mnie tak własnie ciągneło....i kazał duuuuzo pic lekarz a ja bavarki juz nie mam |
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
SONIA TO TA KOBITA???? ide do niej 14 i jak dalej bedzie jak bedzie to zmieniam lekraza na ban juz mam dwóch wybranych i teraz mi ciezko wybrac ![]() jak mogę ci polecic to na maciejowie u nas jest przychodnia rodzinna i tam jakbyś chciała tez na nfz przyjmuja i gosciu troche jest zakręcony ale ma dobre bardzo usg wiec na jakąś kontrole moize spróbuj sie do niego zapisać, a ponić jest dobry i babki jak czekałam do neigo na poczekalni bardzo sobie chwaliły kurcze ty sie martwisz o maluszka a ona ci usg nie może zrobić co za kobita u mnie na razie z tym problemu nie było, zobaczymy jak teraz, ja chodze na karte medicovera wiec zobacze jak mnie potraktuje ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- kurde a ja mam dziś mega dużo roboty musze jeszcze lecieć za klienta do biura rachunkowego a mam niezłego lenia he he![]() no ale w pracy miałam dwie dobre wiadomości wiec dzień zaczoł sie fajowo , oby tak dalej
|
||
|
|
|
#4347 |
|
kosmitka
|
Pestka - raczej nie, wyniki moczu miałam dobre i znam to uczucie zapalenia, tutaj czuję inaczej. To chyba rozciąganie się macicy, do tego skutki mojej operacji. Leżę, odpoczywam i będzie dobrze.
Aa2 wklejam Ci to, co mi wpadło w oko. Wcześniej wklejałam alladynki i rurki, chociaż faktycznie te rurki mają krótki panel, więc nie wiem. Spodnie - są czarne i białe Tunika - są w różnych kolorach Szmizjerka w kratkę - też są różne kolory. Może coś Ci w oko wpadnie. Nie wiem, jaki masz gust, ale dla mnie te rzeczy są ok cenowo i z wyglądu.
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od ginki z nfz, przypisała mi ten sam antybiotyk więc już teraz spokojnie mogę brać
![]() Poza tym powiedziała, że ciąża się rozwija super, macica miękka, nawet sobie zażartowała że widocznie mu jest u mnie dobrze, skoro tak grzecznie sobie siedzi ![]() Nie dała mi skierowania na krzywą cukrową czy tam glukozę . Mimo, że ta jej asystentka mówiła że może by juz ... Poza tym asystentka powiedziała że za dużo przytyłam kurde ![]() I próbowałyśmy słuchać serduszka, ale słychać było tylko odgłosy ruchów i asystentka powiedziała, że ucieka od nas i nici ze słuchania serduszka. Jeszcze się nie urodził a już taki mały urwis i złośliwiec. Jak się plecami nie obraca na usg to ucieka od tego so słuchania serduszka
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-07 o 11:03 |
|
|
|
#4349 |
|
Wtajemniczenie
|
im później krzywa cukrowa tym lepiej bo to obrzydliwe jest
ja jeszcze na zwykła glukozę nie poszłam bo mnie na czczo mdliło, ale jak pomyślę o krzywej to
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNKI DZIĘKI ZA LINKI
![]() może cos mi się uda wybrać he he ![]() na spokojnie sobie w domku pooglądam bo dzis to masakra ![]() cotynato super że maluszek rozrabiał he he przynajmniej wiesz ze wszystko ok
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Płeć również niewiadoma, ale nic tam się nie narzucało w tym kroku, więc szansa na calzedonię jest
Nogi dziecko ma dłuuuugie
).
i trzymam kciuki za calzedonię
. A co do bólu głowy i jaskry,(też choruję) to jakie miałaś przed ciążą ciśnienie w oczach? bo jak wysokie to raczej od tego masz bóle, ja miałam zawsze w normie i na razie nic się nie dzieje.

z dzidzia napewno jest oki. a za porzadki wiosenne to powinnas dostac