Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-07, 09:19   #4321
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej ho!
Ja znowu zaliczyłam awarię netu
Byłam dziś u lekarza, małe rośnie, nie wiadomo jak duże, bo było dziwacznie ustawione i nie bardzo dało się długość zmierzyć. Kość udowa i głowa wymiarowe, jak na 18-19 tydzień nawet Płeć również niewiadoma, ale nic tam się nie narzucało w tym kroku, więc szansa na calzedonię jest Nogi dziecko ma dłuuuugie i podwinięte pod siebie, jak kiedyś zechce je nagle wyprostować, to na pewno poczuję
Dostałam leki na moją infekcję intymną, skierowanie na badania krwi i moczu. Znowu miałam u lekarza podwyższone tętno i o tym moim 120/min. też mu wspomniałam. Zapytał czy choruję na serce (nie) i kazał dalej monitorować. A co najważniesze dostałam L4 na cały miesiąc
A z gorszych wiadomości - łeb mnie kolejny już dzień napier... I nie wiem już czy to ciągle te zatoki, czy może moja jaskra szaleje (nie biorę teraz leków, ale w poniedziałek idę do okulisty to się dowiem jakie mam ciśnienie ).
Zdjęcia nie mam
agnyska gratuluję udanej wizytyi trzymam kciuki za calzedonię. A co do bólu głowy i jaskry,(też choruję) to jakie miałaś przed ciążą ciśnienie w oczach? bo jak wysokie to raczej od tego masz bóle, ja miałam zawsze w normie i na razie nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Polecam zwykłe spodnie z all - przechodziłam w nich dużą część ciąży, o takie http://allegro.pl/bezuciskowe-ciazow...528292519.html
Miałam też drugie białe, lniane, dobre na upalne dni
A po domu to w czymkolwiek luźnym - w upały w jakiejś mega luźnej sukience latałam
miss.hot mam pytanko co do tych spodni, czy nogawki są bardzo szerokie? bo jak widziałam różne inne spodnie ciążowe to strasznie szerokie miały nogawki, takie tuby albo dzwony, a nie lubię takich, a i czy jakościowo są ok, po paru praniach?

Właśnie wybieram się dziś na zakupy z mamą i chciałabym coś fajnego upolować, zobaczymy jak wyjdzie.
A propo cycków, mnie zaczęły od poniedziałku swędzieć i nie wiedziałam czemu,myślałam, że to stanik mnie podrażniał a tu taka niespodzianka. Ja to się cieszę, bo zawsze miała malutkie, do teraz niewiele urosły i mam nadzieję że się rozwiną

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:23   #4322
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Hej kochane! Ja wróciłam z wizyty trochę przybita. W sumie nie czułam się źle, tylko tak jak pisałam.. te delikatne kłucia... wolałam się upewnić, bo już raz straciłam dzidziusia. No i okazało się, że macicę mam twardą jak kamień, a ja w ogóle tego nie czuję!!!
Mam łykać magnez, dupka 3x dz. dużo odpoczywać i leżeć. Dostałam ochrzan za porządki wiosenne w domu. Za tydzien mam wizytę kontrolną i jak nie puści to...szpital
Do tego zdenerwowalam się, bo gin nie chciała mi wczoraj zrobić usg (i nie zrobiła). Twierdzi, że zaleca się tylko 3x w przeciągu całej ciąży robić a 17 tydzień to najgorszy moment w ogóle. Prawie się rozpłakałam.. Obiecała mi jednak, że na wizycie kontrolnej mi zrobi... Muszę poszukać jednak jeszcze innego gin do usg...
Dziś w nocy prawie nic nie spałam tylko wsłuchiwalam się we własne ciało
Milego dnia Wam życzę kochane... ja spadam leżeć.
Ja tez miałam kłucia w brzuchu, ale okazało sie ze to cos z pecherzem.... Odpoczywaj i dbaj o Was.
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:24   #4323
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
coś szwankuje mi ta strona bo wyszło mi leniwy, złośliwy i odważny. Leniwy owszem, zlośliwy? no.... tylko czasem, ale odważny? w życiu!

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
anciaahk jesteś z Trójmiasta? Ja z Gdańska,obecnie słomiana wdowa,mąż siedzi w Iławie,my z córką same w domu jesteśmy,jeszcze dzis sie dowiedziałam że sąsiad z zaściany umarł....brr jakoś dziwnie tak...
eveline a powiedz jak z pracą w Gdańsku? stagnacja czy są oferty? i jak sie w ogóle mieszka? bo ja myślę z TŻ żeby jednak uciekać z Lublina, marzy mi się właśnie Trójmiasto, lubię to swoje miasto, ale obawiam się, że jednak czteroosobowej rodziny + kredyt na mieszkanie to my jednak nie utrzymamy tak łatwo
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:27   #4324
SONIA004
Zadomowienie

No właśnie od niedawna na nfz... i w tym chyba cały problem... Chociaż proponowałam babce, że zapłacę.
Podobno kobiety czują, że "brzuch się stawia"... zawsze się zastanawiałam jak to jest i widzę, że nie będzie mi dane się dowiedzieć. Gin twierdzi, że wychodzą jakieś zafałszowane wyniki na tym usg, że mogłybyśmy się niepotrzebnie martwić...
No nic... Za tydzień mam to obiecane usg, potem połówkowe, więc za ok 2 miesiące zacznę szukać gina z dobrym usg...
kiciulec mnie też swędziało strrrasznie ciało dlatego zlecila mi te badania. Zawsze warto je zrobić i lepiej dmuchać na zimne, Ale z tego co wiem to wiele kobiet w ciąży odczuwa dokuczliwy świąt.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:28   #4325
tusia872
Zadomowienie

no ponad 5 lat jestesmy razem a dziecko było planowne wiec nie wiem w czym on widzi problem
moj TZ ma bardzo ciezki charakter i powiem wam ze ciezko mi sie z nim rozmawia na uczuciowe tematy chodzi o to ze on nie mowi mi na biezaco co czuje i co mu sie nie podoba tylko kumuluje to w sobie i potem wybucha zaczynamy rozmowe jak sie dopytuje co i jak a on stwierdza ze mu sie nie chce o tym juz gadac i nigdy mi nie dopowie o co mu tak naprawde chodzi
nie wiem wy tez tak macie z TZ czy tylko moj jest taki

SONIA004 z dzidzia napewno jest oki. a za porzadki wiosenne to powinnas dostac nie wolno nam sie przemeczac wiec jak pomalutku sobie sprzatam i robie przerwy w czasie sprzatania bo ja za duzo sie przemecze to mnie brzuch boli

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:32   #4326
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A tu jest gdzies ukryty haczyk??
Ja znalazłam- woda, szcześcia, śliwy
Zjadłabym sobie śliwki węgierki
Haczyka raczej nie ma, tak po prostu wrzuciłam
Radosny, szczęściarz(ż), śmiały

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

miss.hot mam pytanko co do tych spodni, czy nogawki są bardzo szerokie? bo jak widziałam różne inne spodnie ciążowe to strasznie szerokie miały nogawki, takie tuby albo dzwony, a nie lubię takich, a i czy jakościowo są ok, po paru praniach?
No nogawki rzeczywiście są luźne, ale bardzo wygodniej mi się chodziło, szczególnie jak trochę cieplej było nie "lepiły" mi się do nóg
Ja w nich przechodziłam od maja do października i pranie i używanie zniosły dobrze, w tej ciąży dalej zamierzam z nich korzystać

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:42   #4327
lausanne
Wtajemniczenie

Sonia leż i odpoczywaj, będzie dobrze
Laski nie będę Was cytować po kolei ale jesteście cudownie cudowne. Smiałam się jak głupia z Waszych postów. Mam dobry humor dzięki Wam od rana
A mój synek podszedł do mnie z rana i mnie ugryzł z miłości co prawda,ale aż mi łzy stanęły w oczach. Bo nauczył się całować (tak śmiesznie z otwartą buzią) i na hasło "daj mamie buzi" biegnie do mnie i pcha się prosto do moich ust (czy to już patologia?) a dziś mu się chyba pomyliło, bo zacisnął szczęki na koniec
A tak w ogole to czy rocznemu dziecku można kupić już normalną szczoteczkę do zębów? czy cały czas muszę stosować taką miękką na palec?

aaaa i uwaga na jeansy ciążowe które pod panelem mają guzik i imitują normalne spodenki. Mnie się baaardzo rozciągnęły i żałośnie zwisał taki kikut pod panelem
Stary 2011-04-07, 09:46   #4328
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Aniu bo my wiekowe kobity i już chyba odczuwamy zmiany pogody
E tam, to nie ma z wiekiem nic wspólnego.
Cytat:
Właśnie wybieram się dziś na zakupy z mamą i chciałabym coś fajnego upolować, zobaczymy jak wyjdzie.
A propo cycków, mnie zaczęły od poniedziałku swędzieć i nie wiedziałam czemu,myślałam, że to stanik mnie podrażniał a tu taka niespodzianka. Ja to się cieszę, bo zawsze miała malutkie, do teraz niewiele urosły i mam nadzieję że się rozwiną
Polujesz coś dla siebie czy dziecka?
Mi cycory urosły, zwykle trzeba było ich szukać, miałam 70B, teraz 80B jest za małe , muszę kupić kolejny.
Cytat:
No właśnie od niedawna na nfz... i w tym chyba cały problem... Chociaż proponowałam babce, że zapłacę.
Podobno kobiety czują, że "brzuch się stawia"... zawsze się zastanawiałam jak to jest i widzę, że nie będzie mi dane się dowiedzieć. Gin twierdzi, że wychodzą jakieś zafałszowane wyniki na tym usg, że mogłybyśmy się niepotrzebnie martwić...
No nic... Za tydzień mam to obiecane usg, potem połówkowe, więc za ok 2 miesiące zacznę szukać gina z dobrym usg...
Jakby utwierdzam się w przekonaniu, że na tym nie da się zaoszczędzić. Niby dopóki wszystko jest dobrze, to taki gin jest ok - ale nigdy nie wiemy, do kiedy jest dobrze. Jednak prywatnie ten komfort opieki jest inny, do tego przeważnie gin jest pod telefonem, można zadzwonić w razie niepokoju - podjechać do gabinetu czy szpitala.
Spróbuj może faktycznie mieć 2 gina prywatnego, byś mogła w razie takich sytuacji pójść, zbadać się itd.
A za porządki słusznie lanie się należy. Ja sprzątam codziennie, ale codziennie coś innego, łazienkę co kilka dni, ale np. prysznic myje mąż, bo ja się boję. Wolę na zimne dmuchać.
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no ponad 5 lat jestesmy razem a dziecko było planowne wiec nie wiem w czym on widzi problem
moj TZ ma bardzo ciezki charakter i powiem wam ze ciezko mi sie z nim rozmawia na uczuciowe tematy chodzi o to ze on nie mowi mi na biezaco co czuje i co mu sie nie podoba tylko kumuluje to w sobie i potem wybucha zaczynamy rozmowe jak sie dopytuje co i jak a on stwierdza ze mu sie nie chce o tym juz gadac i nigdy mi nie dopowie o co mu tak naprawde chodzi
Każdy jest inny, ale mężczyźni często nie umieją rozmawiać o tym, co czują. Mój wcale nie rozmawia, może nic nie czuje . Wydaje mi się, że tutaj może pomóc tylko rozmowa, rozmowa, rozmowa i tak do znudzenia. Jeśli on nie chce, to jakoś może Ty spróbuj go przełamać, by wiedział, że bez rozmowy żaden problem się nie rozwiąże.
A jeśli czuje się odrzucony - może zrób mu niespodziankę, kolację romantyczną, świece, spacer itp. Czasem nie widzimy winy w sobie, a nawet jeśli jej nie ma, to zawsze będzie mu miło i pomoże wam się pogodzić, co ?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
A tak w ogole to czy rocznemu dziecku można kupić już normalną szczoteczkę do zębów? czy cały czas muszę stosować taką miękką na palec?
W mojej rodzinie roczne bliźniaki miały swoje szczoteczki i słodko myły same sobie ząbki .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:55   #4329
No air
Zakorzenienie

Nie mam mdłości! Nie mam mdłości!

Trzeba będzie to uczcić Bavarią.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 09:55   #4330
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
tusia bardzo mi przykro. Jeśli czytałaś moje wcześniejsze posty - jeszcze na tamtym wątku to wiesz, że doskonale Cię rozumiem. Moj nawet posunął się do tego, że powiedział, że mnie nie kocha... Ale wszystko wraca do normy i u Ciebie też tak na pewno będzie Poza tym wiesz, faceci często się boja, że jak będzie dziecko to zostana odsunieci na drugi plan. Może mimo że jestes zraniona teraz to warto by okazać mu trochę zainteresowania? zrobic kolację, zapalić świeczki, ubrać sie ładnie... Nie wiem czy to zadziała, ale może warto spróbowac i wiedzieć, że coś się probowalo zrobić? Bo im dalej to zajdzie tym trudniej Wam będzie wrócic do normalności. A już mowisz że spal na kanapie...
Stary 2011-04-07, 09:58   #4331
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja Grzesiowi w ogóle tej miękkiej nie kupowałam, od początku mieliśmy taką dziecięcą szczoteczkę, tylko sam jeszcze nie myje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2005-07-1175-a.jpg (9,0 KB, 8 załadowań)

Stary 2011-04-07, 10:00   #4332
tusia872
Zadomowienie

anciaahk moze masz racje kolacja bylaby dobra moze bysmy przy niej cos pogadali bo mnie juz meczy taka sytuacja

lausanne tez mam takie spodnie ciazowe maja taki jakby pasek z jednym guzikiem i ten pasek sie taki luzny zrobił myslałam ze sie rozciagnał i ze po praniu wroci do siebie ale nie teraz tak sobie wisi masakra spodnie 150zł a takie dziadostwo mogłam kupic na all i pewnie by były 100 razy lepsze
rybaczki kupie na all za 55zł i wieem ze beda duzo lepsze niz jakbym znowu pokusiła sie na drozsze

wiem co przechodziłas i powiem ci ze mnie to na duchu troche trzyma ze jak wy juz wychodzicie na prosta to nam tez napewno sie jakos ułozy

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-04-07 o 10:03
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:04   #4333
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja Grzesiowi w ogóle tej miękkiej nie kupowałam, od początku mieliśmy taką dziecięcą szczoteczkę, tylko sam jeszcze nie myje
fajna. A gdzie kupowałaś?
Stary 2011-04-07, 10:07   #4334
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Haczyka raczej nie ma, tak po prostu wrzuciłam
Radosny, szczęściarz(ż), śmiały

No nogawki rzeczywiście są luźne, ale bardzo wygodniej mi się chodziło, szczególnie jak trochę cieplej było nie "lepiły" mi się do nóg
Ja w nich przechodziłam od maja do października i pranie i używanie zniosły dobrze, w tej ciąży dalej zamierzam z nich korzystać
miss.hot dzięki za info, ja to bym chciała kupić baqrdziej rurki, takie jak muwisz to mam od kuzynki dostać w spadku, i pare innych ciuchów, właśnie czekam już 2 tyg, miała wpaść i podrzucić, będę musiała sama do niej się pofatygować

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
E tam, to nie ma z wiekiem nic wspólnego.

Polujesz coś dla siebie czy dziecka?
Mi cycory urosły, zwykle trzeba było ich szukać, miałam 70B, teraz 80B jest za małe , muszę kupić kolejny.

Jakby utwierdzam się w przekonaniu, że na tym nie da się zaoszczędzić. Niby dopóki wszystko jest dobrze, to taki gin jest ok - ale nigdy nie wiemy, do kiedy jest dobrze. Jednak prywatnie ten komfort opieki jest inny, do tego przeważnie gin jest pod telefonem, można zadzwonić w razie niepokoju - podjechać do gabinetu czy szpitala.
Spróbuj może faktycznie mieć 2 gina prywatnego, byś mogła w razie takich sytuacji pójść, zbadać się itd.
A za porządki słusznie lanie się należy. Ja sprzątam codziennie, ale codziennie coś innego, łazienkę co kilka dni, ale np. prysznic myje mąż, bo ja się boję. Wolę na zimne dmuchać.

Każdy jest inny, ale mężczyźni często nie umieją rozmawiać o tym, co czują. Mój wcale nie rozmawia, może nic nie czuje . Wydaje mi się, że tutaj może pomóc tylko rozmowa, rozmowa, rozmowa i tak do znudzenia. Jeśli on nie chce, to jakoś może Ty spróbuj go przełamać, by wiedział, że bez rozmowy żaden problem się nie rozwiąże.
A jeśli czuje się odrzucony - może zrób mu niespodziankę, kolację romantyczną, świece, spacer itp. Czasem nie widzimy winy w sobie, a nawet jeśli jej nie ma, to zawsze będzie mu miło i pomoże wam się pogodzić, co ?

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

W mojej rodzinie roczne bliźniaki miały swoje szczoteczki i słodko myły same sobie ząbki .
anciahk myślałam o sobie, ale mam na oku fajny ciuchacz to może i dla maluszka coś znajdę, a tym bardziej że idę z mamą a ona zawsze coś wynajdzie, bo ja to nie za bardzo umiem, a jest tam duży dział dziecięcy, wszystko na wieszakach więc nie trzeba grzebać, to duży plus
Właśnie znalazłam na all takie spodnie, ciekawe jak na żywo by się prezentowały, w sumie to bardziej jak leginsy wyglądają
JEANSY RURKI CIĄŻOWE GRANAT(36-44) TU ROZ 40 (1536431476) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ,
a drugie zwykłe rurki
RURKI CIAŻOWE NAJMODNIEJSZE SPODNIE OASI L 40 (1547625780) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:09   #4335
lausanne
Wtajemniczenie

tusia na 100% się ułoży
Stary 2011-04-07, 10:13   #4336
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
tusia na 100% się ułoży
Też tak myślę...Ja tez ze swoim mam problemy....W tygodniu jak nie jestesmy razem często ma doła, wtedy nie wiem co się dzieje, co czuje i co tak naprawde myśli. U nas jest ten problem, ze się krótko znamy, a dziecko się przytrafiło, bo jak anciaahk wie, myślałam, że nie mogę dzieci miec..... Stara a głupia
Stary 2011-04-07, 10:15   #4337
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A jeśli czuje się odrzucony - może zrób mu niespodziankę, kolację romantyczną, świece, spacer itp. Czasem nie widzimy winy w sobie, a nawet jeśli jej nie ma, to zawsze będzie mu miło i pomoże wam się pogodzić, co ?.
To tak jak mój

Tusia - A moze bzykania mu brakuje?

U mnie to ja już czasem się czuję jakbym kumplem mieszkała.. mówie mu i nic się nie zmienia W jakąś taka rutynę juz wpadliśmy

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Nie mam mdłości! Nie mam mdłości!

Trzeba będzie to uczcić Bavarią.
super!!!!!!!!!! Oby tak dalej
Tez bym tak chciała - w sensie popołudnowym... bo na razie po 16 nie wiem co się ze mna dzieje
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:21   #4338
anciaahk
kosmitka

Cytat:
anciaahk moze masz racje kolacja bylaby dobra moze bysmy przy niej cos pogadali bo mnie juz meczy taka sytuacja
Na pewno nie zaszkodzi, a czasem warto się postarać. W końcu robisz to nie tylko dla niego, ale dla siebie, dla was.
Trzymam kciuki.
Cytat:
anciahk myślałam o sobie, ale mam na oku fajny ciuchacz to może i dla maluszka coś znajdę, a tym bardziej że idę z mamą a ona zawsze coś wynajdzie, bo ja to nie za bardzo umiem, a jest tam duży dział dziecięcy, wszystko na wieszakach więc nie trzeba grzebać, to duży plus
Właśnie znalazłam na all takie spodnie, ciekawe jak na żywo by się prezentowały, w sumie to bardziej jak leginsy wyglądają
JEANSY RURKI CIĄŻOWE GRANAT(36-44) TU ROZ 40 (1536431476) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ,
a drugie zwykłe rurki
RURKI CIAŻOWE NAJMODNIEJSZE SPODNIE OASI L 40 (1547625780) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Rurki są fajne, chociaż te akurat niezbyt mi się z materiału podobają.
Udanych zakupów .
Te wydają mi się fajniejsze.
Cytat:
Też tak myślę...Ja tez ze swoim mam problemy....W tygodniu jak nie jestesmy razem często ma doła, wtedy nie wiem co się dzieje, co czuje i co tak naprawde myśli. U nas jest ten problem, ze się krótko znamy, a dziecko się przytrafiło, bo jak anciaahk wie, myślałam, że nie mogę dzieci miec..... Stara a głupia
Chyba cieszy Cię ta niespodzianka?
Cytat:
U mnie to ja już czasem się czuję jakbym kumplem mieszkała.. mówie mu i nic się nie zmienia W jakąś taka rutynę juz wpadliśmy
To chyba dobrze świadczy i nie ma powodów do zmartwień? W codziennym życiu poza euforią miłości potrzebny jest właśnie przyjaciel, kumpel, który Cię zrozumie, będzie wspierał i z którym miło będzie spędzało się czas. Miłość być musi, ale z czasem wydaje mi się, że ona właśnie w takiej codzienności się wyraża i sprawdza.

Stary 2011-04-07, 10:25   #4339
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka

anciaahk to chyba niemożliwe, zeby w kilka dni tyle przytyć, może wagi są jakoś inaczej ustawione.
sonia współczuję, mogła zrobić Ci to usg;/ ale na pewno bedzie wszystko dobrze
no air
no to nadrobiłam i dalej do pracy
miłego dzionka laski
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:26   #4340
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno nie zaszkodzi, a czasem warto się postarać. W końcu robisz to nie tylko dla niego, ale dla siebie, dla was.
Trzymam kciuki.

Rurki są fajne, chociaż te akurat niezbyt mi się z materiału podobają.
Udanych zakupów .
Te wydają mi się fajniejsze.

Chyba cieszy Cię ta niespodzianka?

To chyba dobrze świadczy i nie ma powodów do zmartwień? W codziennym życiu poza euforią miłości potrzebny jest właśnie przyjaciel, kumpel, który Cię zrozumie, będzie wspierał i z którym miło będzie spędzało się czas. Miłość być musi, ale z czasem wydaje mi się, że ona właśnie w takiej codzienności się wyraża i sprawdza.
Fajne spodnie, takie dzinsy normalne....ale ta guma w pasie nie za krótka Ci się wydaje? Ja to chyba przerzucę się na legginsy i tuniki...muszę jakieś ładne i seksowne poszukac.

Aniu pewnie że mnie cieszy ta sylwestrowa niespodzianka Wiesz, dobrze ze to się stało po kilku miesiącach znajomosci a nie przy pierwszym razie i kto by pomyślał.....
Stary 2011-04-07, 10:27   #4341
anciaahk
kosmitka

Martusia ja też trzymam się wersji, że to niemożliwe .
Dzisiaj tak wieje, że masakra. Chciałam wyjść do miasta i nie wiem, co robić. Do tego coś mnie kłuje w brzuchu, ciągnie w kroczu, nie wiem, co to.

Stary 2011-04-07, 10:27   #4342
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak, ale wiesz- jak przychodzi z pracy i wita się z psem, a do mnie ani be ani me to mam ochotę No ja rozumiem,ze nei skaczętak wokól niego i nie merdam ogonkiem,ale czasem jakiś mały cmok by się przydał
A przyjaciółmi byliśmy na długo zanim zostaliśmy parą Jak ja sobie przypomnę o naszych pierwszych "nieprzyjacielskich" spotkaniach
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:28   #4343
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
fajna. A gdzie kupowałaś?
Już kilka razy wymieniałam - raz w aptece kupiłam, potem w markecie widziałam, więc ogólnie wszędzie znajdziesz

Stary 2011-04-07, 10:31   #4344
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Fajne spodnie, takie dzinsy normalne....ale ta guma w pasie nie za krótka Ci się wydaje? Ja to chyba przerzucę się na legginsy i tuniki...muszę jakieś ładne i seksowne poszukac.

Aniu pewnie że mnie cieszy ta sylwestrowa niespodzianka Wiesz, dobrze ze to się stało po kilku miesiącach znajomosci a nie przy pierwszym razie i kto by pomyślał.....
Mam jedne legginsy ciążowe i są beznadziejne, może w weekend będę miała okazję zajść do calzedonii - nie wiecie, czy tam są ciążowe? Leginsy ciążowe są też chyba w H&M?
Chciałabym mieć z jeszcze jedną parę spodni, ale zamiast rurek zastanawiam się nad takimi alladynkami. Stale chodzę w jednych już od lutego i chciałabym mieć choćby jedne na zmianę.
Znam parę, co tak krótko się znała i dzisiaj są 7 lat po ślubie i mają 4 dzieci.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Pewnie tak, ale wiesz- jak przychodzi z pracy i wita się z psem, a do mnie ani be ani me to mam ochotę No ja rozumiem,ze nei skaczętak wokól niego i nie merdam ogonkiem,ale czasem jakiś mały cmok by się przydał
A przyjaciółmi byliśmy na długo zanim zostaliśmy parą Jak ja sobie przypomnę o naszych pierwszych "nieprzyjacielskich" spotkaniach
Hahaha ja sobie wyobrażam Ciebie na czworakach merdającą ogonkiem . Ciekawe jak by na to zareagował? Ja swojemu robię takie jaja, żeby zrozumiał - i pomaga?
Mój na szczęście się wita, to ja nie lubię takich powitań, chociaż jak wychodzi do pracy, to domagam się pożegnalnego buziaka , zrozum tu babę.

Stary 2011-04-07, 10:37   #4345
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Mam jedne legginsy ciążowe i są beznadziejne, może w weekend będę miała okazję zajść do calzedonii - nie wiecie, czy tam są ciążowe? Leginsy ciążowe są też chyba w H&M?
Chciałabym mieć z jeszcze jedną parę spodni, ale zamiast rurek zastanawiam się nad takimi alladynkami. Stale chodzę w jednych już od lutego i chciałabym mieć choćby jedne na zmianę.
Znam parę, co tak krótko się znała i dzisiaj są 7 lat po ślubie i mają 4 dzieci.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Hahaha ja sobie wyobrażam Ciebie na czworakach merdającą ogonkiem . Ciekawe jak by na to zareagował? Ja swojemu robię takie jaja, żeby zrozumiał - i pomaga?
Mój na szczęście się wita, to ja nie lubię takich powitań, chociaż jak wychodzi do pracy, to domagam się pożegnalnego buziaka , zrozum tu babę.
Z tą 4 to nie przesadzajmy narazie
Ja też już się smiałam, że zacznę się zabezpieczac jak nigdy dotąd.... Bo dwoje co myśli ze nie może ...może duzo

A ja lubię buziaka na powietanie i pożegnanie....

Aniu a moze tez masz zapalenie pecherza? Mnie tak własnie ciągneło....i kazał duuuuzo pic lekarz a ja bavarki juz nie mam
Stary 2011-04-07, 10:44   #4346
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane! Ja wróciłam z wizyty trochę przybita. W sumie nie czułam się źle, tylko tak jak pisałam.. te delikatne kłucia... wolałam się upewnić, bo już raz straciłam dzidziusia. No i okazało się, że macicę mam twardą jak kamień, a ja w ogóle tego nie czuję!!!
Mam łykać magnez, dupka 3x dz. dużo odpoczywać i leżeć. Dostałam ochrzan za porządki wiosenne w domu. Za tydzien mam wizytę kontrolną i jak nie puści to...szpital
Do tego zdenerwowalam się, bo gin nie chciała mi wczoraj zrobić usg (i nie zrobiła). Twierdzi, że zaleca się tylko 3x w przeciągu całej ciąży robić a 17 tydzień to najgorszy moment w ogóle. Prawie się rozpłakałam.. Obiecała mi jednak, że na wizycie kontrolnej mi zrobi... Muszę poszukać jednak jeszcze innego gin do usg...
Dziś w nocy prawie nic nie spałam tylko wsłuchiwalam się we własne ciało
Milego dnia Wam życzę kochane... ja spadam leżeć.
Cytat:
kiciulec mnie też swędziało strrrasznie ciało dlatego zlecila mi te badania. Zawsze warto je zrobić i lepiej dmuchać na zimne, Ale z tego co wiem to wiele kobiet w ciąży odczuwa dokuczliwy świąt.

SONIA TO TA KOBITA???? ide do niej 14 i jak dalej bedzie jak bedzie to zmieniam lekraza na ban juz mam dwóch wybranych i teraz mi ciezko wybrac
jak mogę ci polecic to na maciejowie u nas jest przychodnia rodzinna i tam jakbyś chciała tez na nfz przyjmuja i gosciu troche jest zakręcony ale ma dobre bardzo usg wiec na jakąś kontrole moize spróbuj sie do niego zapisać, a ponić jest dobry i babki jak czekałam do neigo na poczekalni bardzo sobie chwaliły
kurcze ty sie martwisz o maluszka a ona ci usg nie może zrobić co za kobita
u mnie na razie z tym problemu nie było, zobaczymy jak teraz, ja chodze na karte medicovera wiec zobacze jak mnie potraktuje

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

kurde a ja mam dziś mega dużo roboty musze jeszcze lecieć za klienta do biura rachunkowego a mam niezłego lenia he he

no ale w pracy miałam dwie dobre wiadomości wiec dzień zaczoł sie fajowo , oby tak dalej
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 10:45   #4347
anciaahk
kosmitka

Pestka - raczej nie, wyniki moczu miałam dobre i znam to uczucie zapalenia, tutaj czuję inaczej. To chyba rozciąganie się macicy, do tego skutki mojej operacji. Leżę, odpoczywam i będzie dobrze.

Aa2 wklejam Ci to, co mi wpadło w oko. Wcześniej wklejałam alladynki i rurki, chociaż faktycznie te rurki mają krótki panel, więc nie wiem.
Spodnie - są czarne i białe
Tunika - są w różnych kolorach
Szmizjerka w kratkę - też są różne kolory.
Może coś Ci w oko wpadnie. Nie wiem, jaki masz gust, ale dla mnie te rzeczy są ok cenowo i z wyglądu.

Stary 2011-04-07, 10:50   #4348
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wróciłam od ginki z nfz, przypisała mi ten sam antybiotyk więc już teraz spokojnie mogę brać w końcu co dwie ginki to nie jedna

Poza tym powiedziała, że ciąża się rozwija super, macica miękka, nawet sobie zażartowała że widocznie mu jest u mnie dobrze, skoro tak grzecznie sobie siedzi
Nie dała mi skierowania na krzywą cukrową czy tam glukozę . Mimo, że ta jej asystentka mówiła że może by juz ... Poza tym asystentka powiedziała że za dużo przytyłam kurde
I próbowałyśmy słuchać serduszka, ale słychać było tylko odgłosy ruchów i asystentka powiedziała, że ucieka od nas i nici ze słuchania serduszka.
Jeszcze się nie urodził a już taki mały urwis i złośliwiec. Jak się plecami nie obraca na usg to ucieka od tego so słuchania serduszka

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-04-07 o 11:03
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-07, 11:00   #4349
lausanne
Wtajemniczenie

im później krzywa cukrowa tym lepiej bo to obrzydliwe jest ja jeszcze na zwykła glukozę nie poszłam bo mnie na czczo mdliło, ale jak pomyślę o krzywej to
Stary 2011-04-07, 11:01   #4350
aa2
Zakorzenienie

DZIEWCZYNKI DZIĘKI ZA LINKI
może cos mi się uda wybrać he he
na spokojnie sobie w domku pooglądam bo dzis to masakra

cotynato super że maluszek rozrabiał he he przynajmniej wiesz ze wszystko ok
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości